Ja, 10 måneder på havet og 18 ulike havner, men hvor skal jeg egentlig? Jeg tenkte det ville være fint å legge ut reiseruten min her slik at dere vet litt mer om hvor jeg skal i løpet av utvekslingsåret mitt. Nå skal det sies at reiseruten ikke er 100% sikker, og at den kan endres underveis som følge av vær og vind. Blant annet så har A+ World Academy lagt ut på hjemmesiden at vi skal innom Toulon i Frankrike, men ettersom at dette ikke står i den reiseruta vi har fått tilsendt har jeg valgt å ikke ta det med. Det hadde vært en fin overraskelse underveis dersom det er slik at vi skal innom Toulon da!

Reisen starter, som jeg nevnte i forrige innlegg, i Kristiansand. Derifra reiser vi nedover mot Portugal og beveger oss innover i Middelhavet. Mange tenker nok at havnene i Europa er ganske "kjedelige" fordi de ikke er så veldig eksotiske. Jeg derimot synes at Middelhavet og landene rundt er veldig sjarmerende og fine. I tillegg har jeg aldri besøkt de stedene vi skal besøke, noe som gjør det ekstra spennende.

Etter Middelhavet begynner den mer eksotiske delen av ruta vår. Vi skal en liten tur innom Afrika i to havner, Marokko og Kapp Verde. Under oppholdet i Kapp Verde tror jeg vi skal på et seminar som går over flere dager, noe som høres interessant ut. Tenerife er den første besøkshavnen, som betyr at foreldrene våre kan komme og besøke oss. Etter Kapp Verde starter vi den første krysningen av Atlanterhavet, noe som jeg både gleder og gruer meg til ettersom at det er et ganske langt seilas. De havnene jeg gleder meg mest til er definitivt de tre nederste på bildet, nemlig Barbados, Panama og Den Dominikanske Republikk. Mest av alle gleder jeg meg til San Blas, ikke bare fordi øyene er utrolig vakre, men også fordi vi mest sannsynlig skal på et spennende seminar der.

Siste del av reiseruten blir ikke noe mindre spennende. Miami er den andre og siste besøkshavnen i løpet av turen. Etter dette starter vi vår andre Atlanterhavskrysning, men denne gangen skal vi innom to øyer på veien, Bermuda og Azorene. De to siste havnene på reisen blir St. Malo i Frankrike og Nederland i Amsterdam. I Nederland kommer vi til å tilbringe litt tid ettersom at dette er "eksamenshavnen". Deretter setter vi kursen hjem igjen til Kristiansand.

Jeg kan virkelig ikke få sagt nok hvor mye jeg gleder meg til denne reisen, og nå forstår dere kanskje hvorfor, haha. Dersom dere lurer på noe angående utvekslingsåret o.l er det bare å stille spørsmål i kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt som mulig!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Nå er det ikke lenge igjen! Om 30 dager reiser jeg nedover til Kristiansand hvor jeg skal begi meg ut på en helt utrolig reise. I 10 måneder skal denne flotte fullriggeren være mitt hjem, som jeg skal dele med omkring 70 andre elever, lærere og maritimt crew. I løpet av denne reisen skal vi innom 18 ulike destinasjoner. Jeg skal i 10 måneder være en elev ved A+ World Academy og en del av mannskapet på Fullriggeren Sørlandet. Dette er en reise jeg har gledet meg til i flere måneder. Nå er den rett rundt hjørnet, og jeg gleder meg til eventyret endelig starter!

Fullriggeren Sørlandet er verdens eldste operative fullrigger. I løpet av skoleåret skal vi lære å seile denne. Dagene våre kommer til å bestå av en kombinasjon av både skole og arbeid. Jeg har ingen erfaring med seiling fra før av, men jeg gleder meg veldig til å få muligheten til å lære det. Det er ingen tvil om at dette året kommer til å bli tøft. Det er en helt annen hverdag enn hva jeg er vant til, og det blir helt andre rutiner. Savnet etter familie og venner kommer til å være stort, men jeg tror at samholdet blant oss elever og crew kommer til å bli like sterkt som blant en familie.

Når året er over håper jeg at jeg sitter igjen med mange gode minner og venner for livet. Dette kommer uten tvil til å bli en opplevelse jeg sent glemmer. Jeg håper dere vil følge med på meg og reisen min underveis!

Likes

Comments