Header

Minerva vad ska man säga?

Dagen före studenten hade vi Minervagalan, vilket är ungefär som en skolavslutning fast eftersom det är Minerva ska det låta lite finare. Dagen började bra, galan började bra, jag var glad. Minerva har många negativa sidor men det var inget jag tänkte på till en början. Men när han som är en del av ledningen samt även Minervas nuvarande rektor utbrister i sitt tal att de som inte kom upp på scen borde skämmas föll allt. Vad är det han säger?

Okej allt från början. Hösten i 9an år 2013 började tankarna om gymnasieval bli på riktigt. Jag gick då på västangård, jag hade bra betyg, hade en klass jag tyckte om men samtidigt kunde jag inte sluta längta tills gymnasiet, det skulle bli nått nytt, nått spännande, nåt coolt. Vilken linje jag skulle gå visste jag inte då och än idag vet jag inte om jag valde rätt... Jag gick ekonomi men på min gymnasieansökan kunde man läsa ekonomipogrammet, samhällsprogramet och jag tror tom att natur fanns med. Hur som helst spelar det ingen roll och jag är ändå glad över att jag gick ekonomi. Valet av skola var nog ganska bestämt redan från start, jag ville gå på Minerva. Det var faktiskt inte datorn och iksukortet som var den största dragningskraften (fast dem absolut fanns med i mina tankar) utan att Minerva var mindre än draggen, det var mellan dessa skolor det stod, ingen annan var ens aktuell för mig i det stadiet. Så jag valde Minerva för jag ville inte gå på en stor skola.

*Hade hört ryktet om att Minerva var en "snobbskola" för ja, Minerva går under det ryktet men när det gäller eleverna så skulle jag säga att man kan hitta många olika sorters människor, lika så som kan på andra skolor. Eleverna på Minerva är faktiskt vanliga människor.

I början hade jag ingen aning om att det ens fanns en ledning på Minerva, detta var inte något som märktes speciellt mycket första året enligt mig iaf men på senare tid gick det utför. Hade fått kännedom om en människa som var it/data ansvarig på skolan, denna man var alla rädda för. Tror nog alla som någonsin gått till honom fått otrevliga svar och de flesta även fått ett högröstat svar tillbaka. Jag klarade mig hyfsat bra från denna man men en gång under mitt första år fick jag problem med min mail. Den kunde inte skicka mail, så försiktigt knackade jag på dörren och en otrevlig man öppnade och ett otrevligt svar fick jag. Som tur är fick jag hjälp från en annan som hjälpte honom med hans arbete. Efter det undvek jag honom så mycket jag kunde till nu sista året när min dator inte startade och jag uppsökte honom, knackade på dörren, dörren rycktes upp och han skrek , ser du inte att jag är upptagen??!?!?! Nej det såg jag faktiskt inte... Denna man är en av medlemmarna i Minervas ledning.

När vi började sista året av vår tid på Minerva fick vi börja i en helt ny skola, hur fantastisk den skulle va hade vi hört sedan första dagen på Minerva och ja den var ju faktiskt väldigt fin! Men i och med att vi började i den tinade även ledningen fram. Man började se mer utav den. Syven fick sluta samt hon som arbetade i cafeterian som många tyckte om. Allt skulle va nytt. I och med detta hade vi ingen syv? eller kurator för den delen? Syv var något som jag ville ha, jag gick dock istället till universitet för studievägledning och där fick jag svar på de frågor jag ville. Minerva skaffade sig dock en syv men denne fanns endast tillgänglig på fredagar och inte ens på gymnasiet utan på Minervas grundskola... I slutet efter klagomål kunde man boka tid hos honom, fortfarande endast på fredagar och ganska så mycket för sent.

Vad som har hänt under året och vad ledningen sagt och gjort är mycket men något de visat tydligt är att elevernas välmående inte alls prioriteras. Det viktigaste är framgång och pengar.

Sen sitter vi där i Minervagalan, stipendier och pengar delas ut, jag är glad, jag är glad för att jag tar studenten om en dag, jag är glad för att jag sitter här med en fin klass, jag är glad för de elever vars prestation uppmärksammas, jag är glad för att musiken som spelas av elever är så bra, jag är glad för att vara där just då. Men sen går Hans upp på scenen och håller sitt tal, ett tal som gör mig arg och ledsen. Han står där framför hela skolan och menar på att de elever som inte hade bäst betyg eller av annan anledning stod på scenen idag borde skämmas för att deras prestation inte är tillräcklig. Jag kollar på mina vänner som ser lika chockade ut som jag. Här sitter vi, som har gråtit flera kvällar av stress och utmattning på grund utav skolan. Här sitter vi som har kämpat in i det sista för att lyckas, här sitter vi som har fått offra fritid för att lyckas. Jag är otroligt nöjd med min prestation och mina betyg men tydligen är det inte tillräckligt. För för Minervas ledning är inget utom de bästa tillräckligt bra. Jag tycker absolut att de som stod på scenen borde uppmärksammas för de är så förtjänta av de! Men att stå där på scenen och använda ordet skämmas till alla andra, nej om det är någon som borde skämmas är det ledningen!

Minerva har fantastiska lärare, fantastiska elever och fina lokaler men ledningens beteende är inte okej!

Tack för mina år på Minerva, men så länge ledningen har samma beteende skulle jag inte rekommendera skolan till någon.

Lägger in två länkar som handlar just om Minerva och de jag skrivit om, värt att läsa

Kritik mot Minervaskolan

Pengar till duktiga elever - resten skulle skämmas

Fotograf: Karin Lidvall

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Och plötsligt så sitter jag här med vad som endast känns som ett sommarlov men verkligheten säger att jag inte ska komma tillbaka till Minerva till hösten. Det känns overkligt.. Har detta verkligen hänt? Det känns som att det var igår jag osäkert gick in på Minerva, sa mitt namn och fick veta att jag skulle gå i klass E14b, känns som det var igår då jag satt ett klassrum med ett gäng okända människor, alla var inte okända men de flesta... Inte kunde jag tro då att jag skulle sakna den grupp med okända människor, aldrig kunde jag tro att dessa tre år skulle ge mig så mycket mer än kunskap om skolämnen. Jag är otroligt tacksam över vad som varit och otroligt lycklig över att ha tagit studenten. Helt plötsligt känner jag mig fri. Vill jag resa, flytta, jobba, plugga, alla val är upp till mig.

15 Juni 2017, dagen då jag blev fri.

Dagen startade tidigt. Med 2h sömn vaknade jag vid 04 och började sminka mig samt fixa håret, vid 05.30 var jag hos Adam i min klass och började tillsammans med några andra från klassen fixa lite för kl 06 var det dags för champagnefrukost. Otroligt glada och taggade var alla! Vi begav oss efter det till skolan för fotografering, betygsutdelning och utspring.

11.00 sprang vi ut genom dörrarna på Minervagymnasium och möttes av föräldrar och släkt med plakat. Efter jag träffat mina nära så begav sig klasserna mot flaken och in till stan. Var förberedd på att flaken skulle vara ganska lame men hade så sjukt kul, det bara rann svett där vi stod i värmen och åkte runt i centrum.

Efter vi åkt flaket tre varv runt stan åkte vi hem. Jag och Rasmus åkte hem till mig där vår familj var och vi fikade massa gott och fick superfina studentpresenter! Jag kunde inte vara mer tacksam över det jag fick och är så glad för alla som firade studenten med mig!

Efter alla farit gick jag in i duschen och sedan var det bara att sminka om sig för senare på kvällen skulle vi ses hos Maja i min klass för att ha förfest innan studentskivan som detta år var på o´learys. Vi hade supertrevligt på förfesten och sedan gick vi mot o´learys, vilket också var trevligt men jag var så otroligt trött på slutet så att stanna till stängning var inget alternativ. Trött men otroligt glad och lycklig somnade jag nästan direkt vi kom hem!

Alla bilder är självklart inte tagna av mig, några är lånade från klasskompisar, familj och fotografer

Likes

Comments

Ett inlägg som skulle kommit upp för ett tag sedan

På bloggen må de ha sett ut som att vi dog i Amsterdam men så var dock inte fallet. Vi var på Anne Franks museum, dessvärre fick man inte fota där inne så inga bevis har v på det. Men det var intressant att se och höra hur det var, vi åt god mat och var i vondelpark som är en stor park i centrala Amsterdam, väldigt fint var den med otroliga kontraster till storstaden runt om. Lägger in bilder som får beskriva resan mer

Likes

Comments

En lite halvspontan resa till Amsterdam och nu sitter vi här på ett hotellrum. Efter att ha kört bil från Umeå till Stockholm under natten mellan måndag och tisdag var vi hyfsat trötta då ingen sov under bilresan. Vi var framme på Arlanda runt 5 på morgonen och sedan gick vårt flyg 09:35, Om jag skrev att vi mådde bra då skulle jag ljuga, trött och less var vi absolut. Men flyget kom och vi sov lite, väl på flygplatsen i Schipol var vi vilse, en sjukt stor flygplats och sedan skulle vi hitta en buss som skulle ta oss till hotellet, vilket inte var det lättaste då vi satt på en busshållsplats och såg bussen åka förbi för att vi inte visste att det var den. Men efter att ha pratat med hotellet två gånger hittade vi rätt.

Åkte till hotellet och lämnade våra väskor och sedan försökte vi ta oss in till Amsterdam stad, vi bor utanför så det inte gångavstånd utan vi får åka tunnelbana för att ta oss dit. Så med en timmes sömn åkte vi in till Amsterdam och vandrade runt i staden medan det regnade. Kom tillbaka till hotellrummet och däckade alldeles för tidigt.

Vaknade upp hyfsat tidigt på onsdagen och begav oss återigen till Amsterdam stad, lite halvdrygt att det nästan tar uppemot en timme att ta oss från hotellet och in till stan eftersom vi först måste åka buss och sedan tunnelbana för att ta oss dit. Detta var inte något vi hade tänkt på när vi bokat hotellet. Men väl inne i Amsterdam gick vi runt och åt mat, kollade vilka olika museum som fanns, gick förbi Anne Franks, Madame Tussauades och red light district. Mest bara för att se vart grejerna låg, gick förbi Marqt och Albert Heijn som är någon typ av matvarubutik, köpte lite läsk, godis, bröd och chips. Ni vet... sånt man behöver för att leva. Sedan gick vi mot tunnelbanestationen och åkte tillbaka till hotellet.

Just nu sitter vi på William och Josefins hotellrum och har precis ätit hamburgare från burger king, planen idag är att åka in till Amsterdam och gå på Anne Franks museum, men det lär nog vara ganska lång kö dit, så att få köa i 2h är vi reda för.


Tilläggas måste göras att bänken ovanför är samma bänk som de spelar in The falt in our stars vid, vi kände att vi behövde hitta den bara för att

Likes

Comments

Fick en känsla som sa att jag ville blogga, kände bara att det skulle vara trevligt eller nått... Det var ju ett tag sen sist och en del har hänt. Funderar på hur det kan komma sig att min statistik inte ligger på noll och hur det fortfarande finns folk som går in här. Men det är kul och funderar på att börja blogga igen men kommer inte ta nått inlägg med att berätta allt som hänt i mitt liv sen sit utan isf blir det från nu och framåt och var livet far. Det är tillräckligt svårt och det vet jag inte en men jag kan väl säga litegrann . & juni åker jag, Simon, Wille och Josefine till AmsterdamSen är väl planen att jag tar studenten 15 juni och sedan kommer jag jobba mycket på Ecotaxi och sibylla. Har ju nämligen fått et nytt jobb där jag arbetar som telefonist och trafikledare. Har än mycket att lära mig men tycker det är väldigt roligt faktiskt! Har en även en resa bokad till Thailand 19 November. Mer information om den kommer senare.


Likes

Comments

Det hände nått!! Jag gick och färgade håret rött! Är det något jag tycker är kul så är det att testa olika hårfärger, gillar vanligtvis inte förändringar men när det kommer till mitt hår så älskar jag det! Denna gån blev det rött som jag även varit en gång förut men denna gång lite mer ordentligt. Planen är att till studenten vara brunett igen så detta var min sista chans att göra något och då fick det bli såhär! Jag är faktiskt otroligt nöjd.

Annars flyter livet på ungefär som vanligt. Sitter just nu i min säng med lite träningsvärk i benen efter att jag tränat igår. Har jobbat från 12 till stängning och skriver på en svenska inlämning innan jag ska sova så jag orkar kliva upp tidigt imorgon för ännu en jobbdag. Slutar jobba kl 17 imorgon och 17.40 har jag ett inbokat pass på IKSU plus så går direkt dit efter jobbet. Sen ska jag hem och försöka ladda om för en ny vecka. Har ett jobbpass den kommande veckan men annars är det bara lite skolarbete som ska göras. Har även bestämt att jag ska hinna träna litegrann.


Likes

Comments

Hur bra bloggandet går är väldigt oklart men det är så himla mycket annat som händer. För tillfället sitter jag på lektion. Imorgon ska jag färga mitt hår och har än inte bestämt hur det blir troligtvis lite mot rött men är även lite sugen på att bli blondare, det är svårt... sedan är det jobb Torsdag, Fredag, Lördag och Söndag... På söndagen ska vi även hinna med att stå på minimässa med UF. Så kom förbi MVG på söndag mellan 11-16!! Det kommer nog bli kul men har lite för lite tid i mitt liv. Det är ganska mycket skolan och jobb och det är svårt att hinna allt jag vill men jag väljer ju själv hur det ska vara så ska inte klaga överdrivet mycket. Min nästa lediga helg är i allafall v.8 och planer för den helgen börjar redan planeras!

Likes

Comments

Hade ett superbra jullov! Spenderade julafton i Piteå och sedan åkte jag till Sorsele där jag spenderade några dagar innan jag och Simon åkte till hans stuga i Tärnaby. En vecka stannade vi där och körde skoter, vädret var väl inte alltid på vår sida när det under två dagar var 30 minus och lite för kallt för skoterkörning. Men vi hade det supertrevligt ändå! Efter att ha jobbat en helg i Umeå så tatuerade jag och Hanna oss! Vi har pratat länge om att tatuera oss tillsammans och bestämde oss för att tatuera våra stjärntecken på fotleden, blev supernöjd, lägger in bild senare eftersom den just nu är inkletad med salva.
Skolan har börjat igen och ångesten över allt som ska göras innan studenten finns här men snart är det helg!

Likes

Comments

Fredag: Spenderade kvällen på allstar med courntey och hade det supertrevligt, vi drack lite vindrinkar samt lite vanliga drinkar och sedan åkte vi hem hyfsat tidigt ändå
Lördag: Dagen började på Forslunda julmarknad där vi sålde våra produkter som vi tillverkar med UF Företaget. Det var faktiskt ganska kul eftersom det gick bra att sälja! Sedan stressade jag mig hem och sminkade mig för att sedan åka och äta pizza med Simon och Hanna innan resten av kvällen spenderades hemma hos Hanna med massa människor.
Söndag: Att vakna på söndagen var inte lika trevligt som kvällen på lördagen var... Men efter att ha ätit lite frukost och legat i sängen någon timme så åkte jag och Simon på stan för att fixa lite julklappar. Resten av söndagen tog vi det bara lugnt och såg serier.
Idag har jag köpt de sista julklapparna samt börjat packa, håller för tillfället på att packa tre väskor som ska till olika ställen, åker på torsdag och kommer hem igen6 januari så det är ändå ett tag :)

Likes

Comments

​Sitter nu på sista lektionen, slutar snart och då ska jag skriva ut etiketter till UF i helgen! Vi ska nämligen stå på Forslunda julmarknad mellan 11-16 så be there! Idag ska jag och Courtney dejta, vi som aldrig någonsin är ledig samtidigt hat tagit oss tid till att faktiskt umgås utanför skolan. Mitt liv är ganska välplanerat med tid och att då försöka umgås med någon som också jobbar och är upptagen är inte alltid helt enkelt. 

Men allt för roligt ska vi inte ha ikväll eftersom vi båda ska upp tidigt imorgon och stå på marknad. Sedan efter marknaden ska jag och mina vänner umgås och ha de lite trevligt. Hur trevligt på en skala vi ska ha kommer jag utvärdera imorgon istället hehe...

Men en helg utan jobb känns otroligt skönt! 


Likes

Comments