Okej, så innan den här bloggen kommer igång på riktigt tycker jag det vore viktigt att lägga ut en fet ''disclaimer'' innan någon blir upprörd eller stött på något sätt.

Det här med ätstörningar är ett mycket rörande ämne för många, dels för de som kanske lider av en ätstörning själva eller för de som känner någon som gör det eller av någon annan anledning också!

På grund av detta skulle jag först och främt sätta en liten ''trigger warning''. Men även om denna blogg skulle kunna ses som ''triggande'' för vissa så menar jag absolut inte att detta på något sätt är nån pro-ana/pro-mia blogg utan bara att om man är väldigt känslig, kanske det är bättre att inte läsa.

Jag skulle också vilja klargöra att det jag skriver i denna bloggen kommer till största delen att vara mina EGNA tankar, erfarenheter och kommer att handla om MIN situation i livet med ätstörning och allt. Det betyder inte att alla som lider av något liknande är precis som jag så snälla döm inte någon annan utifrån vad man kommer kunna läsa här. Det är högst personligt.

Om jag tar med fakta i vissa inlägg ska jag efter bästa förmåga se till att det är korrekt och även göra mitt bästa att länka till vart jag hittat informationen.

Det var nog det viktigaste jag ville säga innan jag kommer igång med denna blogg/dagbok!

Fridens liljor! ⚜

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den här bloggen är tänkt att användas som en virtuell dagbok där vem som helst ska få insyn i mitt liv och till mina tankar som ätstörd. (Kommer säkert handla om lite annat också!)

Jag är en vanlig tjej på 19 år som bor i Göteborg. Jag tänker inte dela med mig mycket mer än det av mina personuppgifter eftersom jag inte vill att någon som kanske känner mig skall veta om alla mina hemligheter direkt. Istället för att säga mitt riktiga namn så kommer jag använda mig av 'Mia' som en pseudonym. Mia valde jag eftersom det används inom vissa ''cirklar'' som förkortning för bulimia nervosa, så det verkade passande.

Kanske tycker ni att beskriva sig som ''vanlig'' är lite konstigt med tanke på att jag är ätstörd, och kanske tycker ni också att vara anonym är lite fånigt, men tyvärr är ätstörningar så vanligt så att ungefär var femte tjej i Sverige lider av någon form av skiten. Så att veta vem jag är tycker jag inte är så viktigt, jag skulle kunna vara din mamma, din syster eller din vän.

Jag är ingen speciell och den här bloggen är skapad främst för min egen skull, men om folk skulle tycka det vore intressant att läsa och den kan öka förståelsen för människor med ätstörningar vore det ju fantastiskt kul!

Det får bli den inledande delen till min blogg/dagbok, hoppas ni trivs!

/ MIA

Likes

Comments