Ja, som overskriften siger ''Long time, no see'', så er det rigtig lang tid siden, at jeg sidst har lagt en ny opskrift ud. Og jeg gider ikke, at komme med en masse dumme undskyldninger, om hvorfor jeg ikke har lagt nogle opskrifter ud. Hovedsagen var, at jeg var på en rigtig dejlig ferie, hele sommeren. Og havde ikke overskud, eller tid til at skulle til at skrive et indlæg. Men nu er jeg tilbage, og jeg er klar med en masse lækre opskrifter til jer. Så hold jer opdateret, det næste stykke tid.

Dagen inden jeg tog på ferie, bagte jeg disse lækre pølsehorn, som var helt rigtige i konsistensen, og smagen sad også lige i skabet -efter min mening! De var perfekte til den lange køretur, og de forsvandt også ret hurtig efter vi fik det første pølsehorn.


Lækre og sundere pølsehorn:

Dej

15 g gær

1 tsk salt

1 spsk rapsolie (smagsneutral olie)

1 spsk natural yoghurt

2 dl lunkent vand

150 g grahamsmel

115 g speltmel

115 g hvedemel

Fyld

8 pølser

Ketchup

Æg til pensling

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i vandet, og tilføj salt, olie og yoghurt.

Hæld grahamsmelet i, og rør godt rundt.

Hæld derefter spelt- og hvedemel i, lidt ad gangen, og rør godt rundt i en rørmaskine, eller ælt dejen med hænderne.

Når dejen har en klistret og fugtig konsistens, er den færdig.

Lad dejen hæve i skålen i mindst 2 timer på bordet, med en klæde over.

Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.

Skær de 8 pølser i halve, så du får 16 halve.

Efter dejen har hævet, rulles den ud i en stor cirkel.

Skær dejen i 16 stykker, og skær den ligesom du vil skære en pizza.

Kom cirka 1 tsk. ketchup, og en halv pølse på hvert stykke dej.

Rul pølsehornene sammen, og kom dem over på en bageplade, beklædt med bagepapir.

Lad dem hæve i cirka 15 minutter.

Pensl pølsehornene med et sammenpisket æg.

Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, indtil de ser gyldne ud.


Velbekomme!

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

ENDELIG SOMMERFERIE!!

Jeg har ligesom resten af Danmark -eller ihvertfald folkeskoleleverne- fået sommerferie, og for mit vedkommende skal jeg starte i 9. klasse efter ferien, hvilket jeg slet ikke kan forstå. For det føltes som var det igår, jeg startede i skole. Jeg har dog, virkelig ikke været i det store feriehumør her på det seneste. Mest af alt, på grund af Danmarks skuffende sommervejr, og så også fordi, at jeg ikke har haft lyst til at sige farvel, til nogle af mine rigtig gode veninder, som efter ferien starter på efterskole. Men dagen skulle jo komme på et eller andet tidspunkt, og det har været nogle rigtig gode år, så længe det varede. Det bliver dog, lidt underligt, at skulle starte i skole igen efter ferien, uden dem. Men er sikker på, at vi nok skal komme igennem det!

For at komme i ekstra sommerferie stemning, har jeg lavet denne, utrolige lækre og sommerlig, mousse lagkage. Og jeg lover jer, det gjorde liiiige det ekstra ved stemningen.


Mousse lagkage:

Bund

125 g mel

115 g brun farin

75 g blødt smør

75 g mandler, hakkede

2 æg

1 tsk bagepulver

1/2 tsk salt

1/2 tsk vaniljesukker

Hindbærmousse

250 g frosne hindbær

2,5 dl piskefløde

3 blade husblas

1 økologisk lime, saft og skal

4 spsk sukker

1 vaniljestang

Rabarbermousse

500 g rabarber

200 g rørsukker

50 g flormelis

6 blade husblas

2,5 dl piskefløde

2 æggehvider, pasteuriseret

1/2 dl vand

Pynt

Friske hindbær

Friske jordbær

Friske brombær


Fremgangsmåde:

Start med bunden.

Tænd ovnen på 200 grader.

Pisk smør og brun farin i skål, indtil det bliver luftigt.

Imens der piskes, kommes et æg i ad gangen. Og pisk gerne 2 minutter inden, det andet æg, kommes i.

Tilsæt de hakkede mandler. Og vend dem, med en dejskraber.

Hæld mel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål, og sigt det i dejen.

Vend dejen med dejskraber.

Kom dejen i en 25 cm springform, beklædt med bagepapir i bunden.

Bag kagen i 15 minutter.

Når bunden er kølet af, åbnes springsformen, og der kommes kageplast, rundt i kanten. Og luk bagefter springformen igen.

Begynd nu på hindbærmoussen.

Læg husblas i blød, i mindst 10 minutter.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud fra den, og kom det i en gryde, sammen med hindbær, vanilje, sukker og lime.

Lad det simre i omkring 10 minutter.

Når det er færdigt, og er blevet til en ensartet masse, tages husblasen op fra det kolde vand, og kommes over i en skål.

Kom skålen i mikroovnen, i omkring 20 sekunder, ved høj varme. Eller indtil det bliver, en flydende masse. Man kan også gøre det over vandbad.

Det hældes derefter i gryden, i en høj, lang, tynd, stråle, imens der samtidig røres rundt, i gryden.

Kom hindbærblandingen, i en foodprocessor eller blender, og blend kort.

Blandingen kommes på køl.

Imens piskes fløden, til let skum, og vendes forsigtigt i den afkølede hindbærmousse.

Kom nu moussen, ovenpå bunden, og kom kagen på køl i mindst 4 timer.

Påbegynd nu rabarbermoussen.

Start med at skylle rabarberne, og skær dem derefter i små stykker.

Kom derefter husblasen i koldt vand, i mindst 10 minutter.

Kom de skårede rabarber, sukker og vand i en gryde.

Lad det simre i 10 minutter, og efter de 10 minutter skulle det gerne have en ensartet konsistens.

Tag gryden af, og kom husblasen i en skål.

Skålen kommes igen i mikroovnen, i 20 sekunder, ved høj varme, eller indtil det får en flydende konsistens. Som sagt, det kan også gøres over vandbad.

Hæld nu husblasen i gryden, i en høj, lang, tynd, stråle, imens der samtidig røres rundt i gryden.

Kom rabarberblandingen i en foodprocessor, eller blender. Og blend kort.

Kom blandingen i køleskabet, og lad det køle af.

Imens piskes æggehvider med flormelis stift, og det vendes i den afkølede rabarbermousse.

Pisk fløden til let skum, og rabarbermoussen, vendes forsigtigt.

Kom rabarbermoussen ovenpå hindbærmoussen, og stil det på køl natten over.

Når kagen skal serveres, tages den ud af formen, og den pyntes fint, med en masse friske bær. Eller hvad der lige falder dig ind.


Velbekomme!

Likes

Comments

I min familie har kanelsnegle altid været en favorit. Vi har altid taget nogle op ad fryseren, på en grå regnvejrsdag, eller hvis vi fik gæster. Og det er ALTID mine fars, der er de bedste. Han er ''mesteren'', som vi kalder ham. Og det er der også, en god grund til. For han laver de bedste kanelsnegle, nogensinde. Jeg har næsten altid været med til, at bage kanelsneglene, lige siden jeg var helt lille. Og alligevel har jeg ikke knækket koden, selvom jeg har bagt dem sammen med ham, hvor jeg har set fra punkt til prikke, hvordan og hvad han har gjort. Og når jeg så selv har skulle prøvet kræfter, med kanelsnegle, alene, så smagte de ikke som de skulle, de manglede noget. De var ikke så svampede og snasket, som min fars. Og jeg kan simpelthen ikke forstå det, for jeg har gjort præcis det samme som ham. Meeeen nu tror jeg, at jeg har knækket koden. For med denne her opskrift, smager de himmelsk. Ja, jeg vil faktisk sige, at jeg er en spytklat fra, at lave nogle lige så gode som min fars. Det er dog den samme opskrift som min fars, men jeg har lavet nogle ændringer, med hensyn til remoncen.


Snaskede kanelsnegle:

Dej

600g mel, evt. mere til æltning

200g smør

50g gær

2 æg

2 dl mælk

Remonce

225g margarine

375g brun farin

3 spsk kanel

Fremgangsmåde:

Inden du går igang, så tag smørret ud af køleskabet, i god tid, så det kan nå at få stuetemperatur. Eller også kan du smelte smørret i en gryde, og lade det bagefter køle af.

Start med remoncen.

Skær margarinen i tern, og kom det i en skål.

Derefter kommes brun farin og kanel i.

Det hele piskes med en elpisker. Pisk indtil du får en fast og ensfarvet masse.

Stil remocen til side, og begynd på dejen.

Start med at hælde mælken i en skål, hvor gæren røres ud.

Tilsæt derefter æggene, og sukker, og rør kort rundt.

Tilsæt den afkølede smør, eller det stuetemperede smør.

Hæld halvdelen af melet i, og rør rundt.

Tilsæt derefter lidt af melet igen, og rør rundt.

Nu kan det godt være svært at røre rundt, med alt den dej, så drys et lag mel ud, på et bordet, og kom dejen derpå.

Hæld det resterende mel, på dejen, og begynd at ælte rigtig godt. Jo, længere tid, dets bedre.

Hvis dejen er klistret, så tilsæt mere mel. Når dejen er fugtig og smidig, er den færdig.

Drys endnu engang et lag mel på bordet. Og rul dejen til et rektangel, med ca. 0,5 cm tykkelse.

Fordel remoncen i 5 store klatter, og smør det ud, i et jævnt lag, med en dejskraber. Kom gerne helt ud i kanterne.

Nu skal dejen rulles sammen.

Dejen skal rulles forsigtig, så det til sidst bliver til en pølse.

Skær sneglene i ca. 1,5 cm tykkelse. Eller ca. en pegefingers tykkelse.

Inden dejen kommes på en 26x38 cm bradepande, skal du tage den ''løse ende'' og folde den ind under sneglen, så det kommer til at være bunden. Ved at gøre dette, undgår du at alt remoncen ryger ud.

Sneglene lægges tæt sammen, på en bradepande.

Pres sneglene lidt flade med dine knoer.

Lad dem hæve i mindst 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Når sneglene er færdig med at hæve, pensles de, med et sammenpisket æg.

Sneglene kommes i ovnen i 15-20 minutter. Jeg starter altid med at give dem 10 minutter, og derefter giver jeg dem hvad jeg lige synes. For det meste får de 3-4 minutter mere. For hvis de får for meget, kan de godt gå hen at blive tørre.

Når de er færdigbagt kommes de ud af ovnen.

Sneglene har en tendes til med at rejse sig i midten, så de ligner en pyramide. Og hvis det sker, så tager jeg bare en gaffel, og trykker dem forsigtigt flade.

Lad dem køle kort af, og de kan nu serveres.

De kan maks holde sig i 3 dage, hvor de stadig er svampet, og snaskede.

Hvis du vil have dem på frys, så skal du blot vente til de er helt afkølet.


Velbekomme!

Likes

Comments

Jeg har længe gået med tanken om at starte en blog, der omhandler mad og opskrifter, altså en madblog. Men jeg har været nervøs for at springe ud i det, for jeg har ingen ide om, det vil gå godt, eller dårligt. Men hvis jeg ikke havde startet bloggen, vil jeg ikke vide hvad det vil føre til. Og nu hvor jeg er gået igang med at blogge, så kan jeg ikke starte uden en ordentlig introduktion.

Hej og velkommen til.

Mit navn er Mia Scheel, jeg er 15 år gammel, og jeg bor i Sønderjylland med min familie. Jeg går stadig i folkeskole, og udover det, så laver jeg en masse mad i min fritid. Jeg glæder mig rigtig meget til, at dele nogle lækre opskrifter med jer, og håber at I kan bruge dem. Og jeg starter med at dele, en opskrift på en lækker sundere udgave, af snickerskage!


Sundere snickerskage:

Mørkt lag

1 dl saltede peanuts

1,5 spsk peanutbutter crunchy (creamy, kan også bruges)

1 spsk usødet kakaopulver

1 spsk honning

3-4 spsk vand

Lyst lag

1 dl saltede peanuts

1,5 spsk peanutbutter cruncy (creamy, kan også bruges)

10 bløde dadler, uden sten

Overtræk

100 g mørk chokolade

50 g hvid chokolade

Fremgangsmåde:

Start med det mørke lag.

Blend peanuts i en minihakker, indtil de får en melet konsistens.

Kom de blendede peanuts i en skål, med de resterende ingredienser, og rør/pres det godt sammen.

Hæld massen ud på et bagepapir, og pres det til et rektangel (eller din ønskede form), i ca. 0,5 cm højde.

Put forsigtigt det mørke i fryseren, og begynd med det lyse lag.

Start med at blende peanuts i minihakkeren, indtil de får melet konsistens.

Put dadlerne I minihakkeren, og blend indtil de får en cremet konsistens.

De blendede peanuts, og dadler kommes i en skål, sammen med de resterende ingredienser.

Det hele røres/presses sammen.

Tag det mørke lag, ud af fryseren.

Pres det lyse lag ovenpå det mørke, og det kommes på køl.

Smelt den mørke chokolade over vandbad.

Hæld nu den mørke chokolade på kagen.

Og den kommes på køl i små 5 minutter.

Den hvide chokolade smeltes også over vandbad.

Hæld den hvide chokolade, i en tynd stråle, på tværs af den mørke chokolade.

Kom den, igen igen, på køl i 2 minutter, så det lige kan nå at sætte sig lidt.

Skær kagen i små kvadrater, med en skarp kniv, og serveres straks.


Velbekomme!


Likes

Comments