Postad i: Diet, Tips, Recept

Jag har en ny favorit till frukost.
Finn Crisp med selleri, tomat och sockerärtor på. Med lite nymalet salt på blir det en delikatess.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Vikt

Detta börjar kännas rätt komiskt på ett ganska tragiskt sätt. När jag som vanligt vägde mig i morse visade vågen 98.1 kg, alltså -0.9kg sedan igår.

Måste säga att det känns ganska påfrestande med så stor skillnader från dag till dag... eller i alla fall är viktuppgångarna jobbiga. Att vågen visar nedgång känns ju bara bra, men det är svårt att njuta av en nedgång när man inte vet om den är "äkta".

Likes

Comments

Postad i: Träning

Nu har jag just avslutat det första träningspasset i den lånade roddmaskinen. Jag kände helt klart av hur extremt otränad jag är. Fick kämpa för att få ihop de stackars minutrarna, hela 33 st.

Jag känner mig nöjd att jag tränar, men missnöjd över att jag inte orkade mer. Känner mig helt slut och då tränade jag inte direkt på någon elit nivå. Utan enligt pulszoner så var det ett ganska lugnt och skönt tempo som jag borde orkar hålla hur länge som helst.

Ja ja, fördelen med dåliga resultat är att det bara kan bli bättre.

Likes

Comments

Postad i: Vikt, Träning

En liten nedgång vid vägningen i morse. Med tanke på de senaste dagarna är jag nöjd för de lilla. Förövrigt kommer det vara en dag full med jobb och sedan ensam med dottern. Sambon är på resjobb i några dagar så då får vi rå oss själva.

Ikväll när dottern har somnat så skall roddmaskinen invigas på allvar.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Det har varit en helt vanlig granska tråkig söndag idag. Det finns så mycket som man borde han gjort men som inte blev gjorda. Tvätta. Städa. Träna. Röja.
Men idag fanns inte varken lusten eller orken.

Det enda positiva är att jag varit grym när det kommer till maten. Inget onyttigt alls har passerat mina läppar idag och den mat som intagits har varit i små portioner.

Likes

Comments

Postad i: Diet, Vikt, Stegmål

Precis som vanligt vägde jag mig det första jag gjorde efter att jag morgonkissat. Idag fick jag mig en chock. Vågen visade +0.8kg. Jag trodde inte äns att det var möjligt och kunna gå upp så mycket från en dag till en annan.

Jag var så övertygad om att jag skulle gått ner, eller åtminstone stått kvar i vikt. Jag var riktigt duktig med maten igår och dessutom var jag ju inte och tränade i över en timme.

Dagens mål.
- Bara äta mat med lite kalorier i, skall ha listan jag skrivit om tidigare (här) som mall.
- Försöka nå dagens stegmål som minimum. Enligt min Garmin klocka skall jag gå 5135 steg.

Likes

Comments

Postad i: Tips, Träning

Oj oj oj. Efter mycket vånda och ångest över att jag inte tränat sedan innan semestern är nu mitt första pass äntligen avklarat.

Det märktes tydligt att jag inte rört på mig på evigheter. Jag var tung i kroppen och flåset var uselt. Hur jag skall komma i någon som helst form innan jag skall skriva min första löpartävling den 16 september är ofattbart.
Men skam den som ger sig.

Jag vet inte om jag nämnde att jag var på jakt efter en crosstrainer. Tyvärr har jag inte fått något riktigt bra napp ännu.
Jag kom i alla fall på jag en i familjen även en simpel roddmaskin som inte används. Så nu har den flyttat hem till mig för ett tag.
Att jag dessutom läste en liten notis i iForm igår att roddmaskin var bra att träna med höjer ju bara motivationen.

Likes

Comments

Postad i: Diet, Tips, Recept

Igår gjorde zucchini halvor med kantarellstuvning till lunch. Det blev jättegott, bättre än jag trodde. Eftersom att jag ville han så lite kalorier i som möjligt så gjorde jag en väldigt mager variant på stuvning.

Du behöver:
1 Zucchini (stuvning räcker till två medelstora zucchini om man är flera som skall han mat)
1 Lök
100g Förvällda kantareller
Salt
Peppar
2msk Mjöl
1-2 dl Mjölk
Riven parmesanost.

sätt ugnen på 225grader
Dela zucchini på längden. Gröp ur kärnhuset.
Stek urgröpet tillsammans med den hackade löken och svampen tills löken fått önskad färg. Strö över mjölet och blanda runt. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Jag ville han en ganska trög stuvning så jag hade inte så mycket mjölk i. Smaka av med salt och peppar.
Lägg suvningen i zucchinin, större över önskad mängd ost. In i ugnen ca 10-15 minuter, eller tills de har fin färg.

Äter man inte allt på en gång så går de bra att spara till dagen efter och äta som matlåda.

Likes

Comments

wow vilken överraskning jag fick i morse när jag vägde mig. Hela -0.5kg visade vågen.

Jag måste erkänna att jag inte förstår hur kroppen fungerar. Jag svälter mig till tusen och vikten står stilla. Jag missköter mig och spårar ut total och helt plötsligt går jag ner.

Jag fick en rejäl ångest attack igår över hur dålig jag är över att inte ens kunna gå ner i vikt så jag sket i allt och tog mig först ett litet glas vin som sedan slutade med att jag drack upp hela flaskan plus två cider, till detta åt jag massor med chips och vingummin.

Likes

Comments

Postad i: Diet, Tips

Igår hade jag en hög med vindruvor som var precis på gränsen till att bli gamla. För att undvika att de skulle bli dåliga och jag skulle behöva kasta dem så stoppade jag dem i frysen. Tror att jag fick idén ifrån någon av de pro-ana sidor jag läser ibland.

Vilken underbar idé. Vindruvorna blir som små söta isglassar. Smakar ljuvligt. Även Dottern älskade dem. Att dom dessutom finns med på listan över mat man kan äta nästa obegränsat av utan att på upp i vikt är ju bara ett plus.

Detta kommer jag helt klar göra fler gången.

Likes

Comments