För hård mot dig själv? Samma här. Ofantligt många gånger. En period var det till och med i sådan grad där jag ifrågasatte hela min existens. Stunder som kommer där den inre kritikern tar större plats. Det var som om jag hade en mini version av mig själv sittandes på axeln & iakttog varje steg
varje rörelse
varje andetag
och ord som sas.

En version som granskade och klagade på minsta sak. Den kan fortfarande dyka upp. Göra sig hörd och få känslorna ur balans vilken dag som helst. Vi påverkas mer utav vad vi säger till oss själva än vad vi ibland vill medge. En nedlåtande kommentar där, suckande ljud när du tittar tillbaka på din spegelbild. Vi borde acceptera oss själva. Ge oss mer tid och förståelse för att vi inte alltid kan vara på topp. Det är okej. Något som jag själv försöker jobba på nu är just acceptans & tålamod till mig själv. Ett accepterande till att ibland ha sämre dagar. Utan behöva känna ett tvång på att vara bra på något och accepterande till misstag. Tålamod för allt tar sin tid. Vägen behöver inte vara så spikrak.

Under den senaste tiden har den där mini versionen fått ta en större plats igen. Jag har glömt bort att stanna upp och verkligen tänka över vad det är som jag säger till mig själv. Varje seger. Alla saker som har åstadkommits blir undan knuffande för den inre kritikern. Ser ingen vinst om det inte är något stort som har gjorts. Om jag inte har "presterat tillräckligt bra" i ett sammanhang eller om jag inte var den där jätte sociala/spralliga typen på festen som fick kontakt med andra människor.

Jag har glömt bort att fira varje seger. De enkla stunderna såsom en sovmorgon, en promenad eller en varm dusch. Alla dem snälla handlingarna mot mig själv som jag gör för att må bra har inte fått tillräckligt med beröm. Är du som jag vill jag härmed skriva en påminnelse.

Tro på dig själv, ta ett steg i taget & fira sedan varje seger. Litet som stort för det är du värd. När du ser din spegelbild le mot dig själv. Var din egna hejaklack! Du behöver inte ha fina saker, andras bekräftelse eller ha hunnit med allt under en dag. Det börjar med dig, insidan & ut.

Ge dig själv mera kärlek!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229