Jeg har altid været umådelig glad for at købe ting. Jeg elsker tøj og smukke ting. Det går bare direkte i mit glædescenter- en hurtig og nem vej til en.. tja, kortvarig glæde. Hvor patetisk og uetisk det end lyder, så har jeg erkendt, at sådan er det. For mig.

Det sidste års tid, har jeg dog bremset lidt for det der køberræs. Ikke at jeg er blevet antimaterialistisk eller er noget helgen overhovedet, men jeg er blevet en langt mere bevidst forbruger. Og det bedste af det hele er, at jeg ikke har begået nogle fejlkøb.

Min strategi, og første step, var at erkende, at jeg er forbruger. Jeg elsker at købe ting, og jeg glæder mig over det. Sådan er det bare. Herefter gjorde jeg det klart for mig selv, at jeg ikke længere ville have et tankeløst overforbrug. Jeg skulle lære at købe med omtanke og prioritere mine køb.
Det er også helt centralt, at man finder ud af hvilken stil man har. Er det en klassisk stil, feminin, rocket, afslappende etc?

Og så er det selvfølgelig en væsentlig del, at man passer godt på sine ting, så de holder længe.


Ønsker du at få en overkommelig garderobe og undgå fejlkøb, så får du her 5 af mine bedste råd:

1. Ryd op, ryd ud og pak væk

Ryd op i kategorier. Fx start med bluser, dernæst bukser osv. Dette gør det hele mere overskueligt.

Når du rydder ud i dit tøj, så vær ærlig overfor dig selv. Får du det brugt? Passer det? Klæder det dig? osv. Hvis ikke - så er det over i "ud-bunken" (herefter skal man finde ud af hvad man skal gøre med det. Skal det til genbrug, sælges, eller gives videre til en man kender?)

Ønsker man at have en lidt mere enkel garderobe med ekstra plads, kan man dele sit tøj op i fire bunker. Forår, sommer, efterår og vinter. Hav kun to sæsoner fremme ad gangen, og pak resten væk. Fx på loftet, under sengen, bagerst i skabet o.lign.

2. Prioriter og vent

Har du fundet noget, du gerne vil købe, så stop op og overvej købet. Er det noget du mangler? Er det noget du kommer til at bruge mere end én gang? Er det noget, der kan findes billigere andre steder? Behøves det at være en dyr mærkevare? (Psst! Køber man sjældent, kan man også tillade sig at købe dyrere).
Man kan også gøre det, at man venter i nogle dage med at købe. Tænker man stadig på varen, kan man købe den.

3. Køb efter din stil

Find din stil og køb de klassiske/basale ting udfra dén.

Er man til den klassiske stil, hører ting som blazer, skjorte, frakke osv til den stil, som klassiske ting.
Har man en mere afslappet stil, kan det være løse jeans, striktrøjer, t-shirts og sneakers.

Det er vigtigt, at man selv finder ud af, hvad man ser som sine egne garderobeklassikere. Det er oftest de ting man altid falder tilbage på når man køber nyt.

4. Køb lidt men godt

Køb hellere én trøje, der er perfekt, end 2 trøjer, der er tilstrækkelige.

Og så køb altid kun hvis du er 100% sikker på dit køb. En god tommelfingerregel er, at hvis du er i tvivl, er det et no-go.

5. Pas godt på dit tøj

Sørg for at tage dig godt af dit tøj, så det holder længere. Og vær klar over, at kvalitet også har noget at sige i forhold til levetiden.
Vask efter vaskeanvisning, brug ikke skyllemiddel, undgå tørretumbler og giv dine sneaks en omgang imprægnering.

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Min storebror, var forbi i går - med boremaskine, sav og et par arbejdsomme hænder. Min kæreste og jeg havde, for noget tid siden, købt nogle traller, som vi rigtig godt kunne tænke os at få lavet til en trallebænk. Men lad mig være ærlig. Vi anede ikke hvordan vi skulle greje sådan en sag an. Det var her assistancen kom fra min bror. Og se lige dette flotte resultat:

Faktisk var det ikke så svært som jeg i første omgang havde troet. Hvis man selv har mod på at kaste sig ud i et tilsvarende projekt, er her en lille guide:

Udstyr:

- To traller (mine købt ved Jem og Fix lige her)

- Boremaskine

- Sav

- Lange skruer (ca. 12 stk.)

- Blyant eller kuglepen

Fremgangsmåde:

I den ene ende af den ene tralle, saves enden af i en 90 graders vinkel.

Træstykket, der går på tværs af trallen, bores af og gemmes.

Stiverne, altså dem der går på tværs under bænken, skal være 28,3 cm.

Der måles 28,3 cm. ind mod midten, og der saves af i 90 graders vinkel.

Benene skal være 45 cm. Der tages afstand fra midten, så træ-blokkene, der sidder på benene, kommer til at sidde samme sted.

Træstykkerne, som vi gemte fra før, sættes på benene igen. (for at holde sammen på det hele).

Stykket med de fire stivere (den ene ende af trallen) bores fra hinanden.

Så har man alle delene og er klar til at skrue det hele sammen:

Stil benene på gulvet og læg den intakte tralle ovenpå. Benene skal sidde op ad ydersiden af træstykkerne på den intakte tralle.

Der skrues fire skruer I, to på hvert ben, helt ude i kanten på den intakte tralle og ned i benene.

Herefter vendes bænken og stiverne kan skrues fast.


Likes

Comments

Først og fremmest vil jeg benytte denne lejlighed til at byde dig velkommen til Daily Notes - et opslagsværk, som jeg længe har haft i tankerne, men som jeg nu endelig har tid og lyst til at gøre alvor af!

Jeg håber på at kunne inspirere, begejstre, provokere, udfordre, opmuntre (find selv på flere) og frem for alt at underholde dig med mine indlæg. Jeg tror, der kommer til at være lidt for enhver smag (hermed sagt; mine interesser er mange!)

Endnu engang velkommen til.


Og skulle det have interesse, kan du følge med på min Instagram og Pinterest her.

Likes

Comments

Instagram@miaspangsberg