Header

Hejhej!

Jag vill bara kika in och säga att jag lever - men det är knappt. Jag har (med all rätt...) åkt på en dunderförkylning och eftersom skolveckan har börjat har jag trots verkande kropp och dunkande huvud släpat mig till skolan. Men nu har den nog nått sin pik, så förhoppningsvis mår jag bättre imorgon!

Som sagt - skolan har börjat och det känns kanon! Första två lektionerna har varit i Human Resource Management och Operations Strategy, de båda känns väldigt intressanta och chill, vilket är skönt när man har planerat att maxa byteslivet till fullo! 

Denna vecka kommer mest bestå av att få saker avcheckade, såsom signera olika dokument och skicka till Lunds Universitet, träffa min Personal Tutor för att säga hej och välja klart kurser. Bytte t.ex. Service Marketing till Operations Strategy igår vilket jag är nöjd med, marketing är inte riktigt mitt område. Jag ska även försöka gå med i en del societies, jag är redan med i Business Society men planerar också att gå med i Harry Potter (!!!!) society hehe.... och varför inte Windsurfing society? Ikväll har Harry Potter society ett välkomstevent där alla nya medlemmar bli valda till olika elevhem - och jag tänker självklart närvara! Är lite nervös... 

Vi drog en shoppingrund på Primark också där jag lyckades få med mig ett par otroligt fula men gosiga innetofflor, en ljusslinga till rummet och doftljus! Ni ser mina innetofflor i bilden ovan! På bilden under ser ni mig, William (överst) och Julian (underst). 

Ikväll är planen att gå ut på några av de spotade pubarna inne i stan och bara hänga och planera allt vad vi vill göra den här terminen! Hoppas att jag kommer orka det! Har försökt ladda hela dagen. 

Jag ska bli bättre på att ta bilder, vet att dessa inte är av bästa kvalité! Men min mobil krånglar med både kamera och utrymme just nu... 


Hörs snart!

Likes

Comments

HEJ!

Fortfarande soligt!!!!

Har haft turen att få komma till ett land där Macaroni cheese är en populär rätt. Jag testade idag och första tuggan var himmelsk pga bakis + hungrig. Men sen kändes det mest som en smaklös, ljummen gegga. Annars är ju Haggis en favorit, fylld fårmage med nermalt hjärta, lever och lunga från ett får. Skottlands nationalrätt! Den fick vi äran att testa första dagen vi kom hit.

Igår betade jag och William av lite grejer såsom en tour på George Square (där skolan ligger) och ett mingel på Business School. Bild nr 2 är på den äldsta universitetsbyggnaden! Efter pasta med tomatsås blev det Pub Crawl med nyfunna bytisvänner nere i Old Town (centrum). Vi besökte 7 stycken riktigt nice pubar/klubbar! De har en del liveband som spelar skots folkmusik/skotska artister och då dansar man armkrok på dansgolvet, älskar det!! Lyckad kväll!

Idag har vi (jag, William, Elle och Kajsa) gått runt i Old Town och brunchat med bytesgänget! Ikväll är det fest på Big Cheese, en klubb på skolan, och egentligen har jag nog mest lust att ligga kvar här i sängen.. men det känns obligatoriskt att gå.

Posebilden är på Elle (vänster), mig och Kajsa (höger).


Hörs!!!


Likes

Comments

Hejsan alla! Nu är jag på plats i Edinburgh, och oj jag vågar redan säga att jag ÄLSKAR den här staden! Pubar i varje hörn, mängder av caféer och gamla fina byggnader. Mina fördomar har alltså besannats. FÖRUTOM: vädret. Min tanke var: grått och regnigt 24/7, men det har faktiskt varit SOL sen jag kom hit (igår.....)!!!!

Som ni kan se på bilderna ovan har jag börjat komma iordning i mitt rum som jag hyr genom skolan. Jag bor med 3 andra i en lägenhet med gemensam toalett och kök. Rummet är rätt sterilt så ångrar att jag inte packade ner en växt eller lite andra prydnadsgrejer... men det får jag lösa här. 

Universitetet känns också kanon! Hade Welcome events idag på skolan där de gav oss massa bra information. Men som ni ser på bilden ovan hade vi en lite för bra kväll igår, vilket gjorde de redan långa välkomsttalen alldeles för långa och svåra att hänga med i. Gällande universitetet är allt väldigt uppstyrt och välorganiserat, det mesta sköter man på den personliga "skolhemsidan" med hjälp av olika onlineverktyg, sjukt smidigt och användbart! Där kan man klippa och klistra med sina kurser så att schemat passar en, kolla sin mail, hålla koll på material till kurser och en mängd andra grejer!

Ikväll ska vi träffas (William, Elle Kari, Atle och Kajsa) och käka burgare där Student Associations håller till, en byggnad som ser ut som en borg och är väldigt fin inuti. Där finns barer, biljardbord, caféer och restauranger bara för studenter. På natten blir den även till en klubb..... Sen är nog tanken att köra en pubrunda!


Hörs snart!


Likes

Comments

Hej! Då var jag tillbaka här igen. Tänkte göra ett tappert försök att börja blogga nu när jag ändå ska bosätta mig i Edinburgh ett halvår. Kanske kan jag bli bättre på att ta bilder när jag vet att jag har en blogg att sköta...? Och mååånga läsare att göra nöjda.

Jag kommer att flyga till Edinburgh från Köpenhamns flygplats den 11:e januari (alltså om mindre än en vecka!!!!?) och så fort jag har tagit mig in till staden, med stabila 40 kg packning, ska jag checka in på mitt boende. Skolan börjar inte förrän 16:e januari och jag kommer bara att läsa kurser inom ekonomi vilket kommer att bli riktigt kul! Tror jag! Till dess (11-16 januari) är det en del administrativa grejer att fixa, såsom bankkonto, hyreskontrakt, simkort, kurser etc...

Vi hörs snart igen! HEJDÅ!

Likes

Comments

Hade en mycket uppskattad och trevlig kväll ute i Gamla Köpstad igår, där blev vi serverade högrev som kokat hela dagen i bl a öl och chili och till det fick vi tortillas och massa andra tillbehör! Riktigt gott! Drack rödvin och satt ute tills inte ens fleecefiltarna (eller vinet) räckte till att värma oss. Sommaren är inte över än!!!

Likes

Comments

En kompis visade den här för mig härom kvällen. Jag som själv är en stor tedrickare och älskar det (vid rätt tillfälle) tycker denna är genial! Mycket pedagogisk...

Likes

Comments

Det blev en spontantur till min stuga i Örnsköldsvik och fjällen i Västerbotten tillsammans med min pojkvän och hans två kompisar. På torsdag kväll bestämde vi oss att åka och på måndagsmorgonen därpå gick bilen norrut, fullproppad med väskor och utrustning. Vi spenderade två nätter och en dag i min stuga för uppladdning innan vi sneddade över till lappland och fjällen bara ett stenkast från den norska gränsen. Vi gick i 2,5 dag och avverkade hela 7 mil! Tåls att nämna att ingen av oss kunde gå ordentligt när vi kom ner igen. Men vandringen var helt underbar! Man glömmer att det finns sådan vacker natur i lilla Sverige...Verkligen något jag rekommenderar ALLA att göra! och för den som inte vill göra av med för mycket pengar. 

Likes

Comments

Hej på er!

Nu har jag bestämt mig för att fullfölja det jag tänkt på länge, att skaffa en blogg. Eller snarare, skaffa en ny blogg. En blogg där jag kan dela med mig av mina bilder, tankar och drömmar som summerar en liten del av mitt liv som studerande 22-årig och ganska härlig tjej. Hoppas den kommer att falla er i smaken!

Ha det gött!

Likes

Comments