Storm hela helgen, gör att man inte går ut i onödan. Trist och höra vinandet oh knakandet i rutorna så man undrar om de ska bra in av trycket utifrån. 

Inte nog med blåst, det ska ju så klart regna och vara så grått o trist så livsgnistans låga är noll. Man bara sitter o jäser känns det som Idag var det snabb tur till stallet för innan man ens kom dit frös man och då dessutom rida o regn o blåst var bara nääääääääääää. Jag brukar i vanliga fall kunna göra saker men inte idag då kroppen känns som den e fylld av bly.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja, de blev lika god som de ser ut

  • 33 Readers

Likes

Comments

Hur många är sann mot sig själv och mot andra? Kan du vara det och kan du ta det? 

När man frågar en så enkel fråga "Hur mår du".. förväntar du dig svaret "det är bra"... men om människan säger "det är dåligt", känner du då dig besvärad? Eller är du ärlig med följdfrågan "vad är det då" och lyssnar du om personer är ärlig och svarar hur det ÄR fatt? 

Eller du som får frågan och skall svara hur det är- ljuger du hellre och säger "det är bra" för att du vill  inte besvära med att vara ärlig? Samvetet eller skammen att säga som det är.. att blotta sig- vågar du göra det?Likes

Comments

nu ska ni få läsa en "saga" som handlar om att uppskatta: Det var en gång en flicka som väckte sin mamma på hennes födelsedag. Mamman hade jobbat sent kvällen innan och blev sur på dottern och fräste "varför väcker du mig nu?!" Flickan svarar- Världens bästa mamma fyller år och jag har en present. Mamman sätter sig ointresserad upp och tog emot paketet och såg att det var hennes bästa inslagspapper- "Men varför har du tagit det här papperet? Du vet att jag är rädd om det! "Jag ville att ditt paket skulle vara fint.. Mamman öppnar paketet irriterat och i paketet fanns en skokartong. Då hon öppna kartongen fanns det inget i den. Ännu mer irriterad fräste hon- väcker du mig för att ge mig en tom skokartong?!!!
Flickan blev blank om ögonen men svarade lite tyst- Jag har fyllt den kartongen full med kyssar som mamma kan ta då jag sover eller är i skolan.Några månader senare rycktes flickans liv bort då hon blev påkörd av en bil på väg hem från skolan.
Mamman ligger på sängen och gråter- öppnar skokartongen och tar sig en puss- Min lilla flicka.. Tack för dina kyssar.Så kom i håg- får du en kola så uppskatta- för det är tanken som räknas.

Likes

Comments

Blir så besviken på hur det får gå till.......
Jag är uppvuxen i Norrland. Ett vackert landskap med natur som är gudomlig. Den del jag bodde i som barn var i Tallnäs, där det även fanns en flyktingförläggning. Det fanns mycket chilenare som invandrade i Sverige på mitten av 80 talet då jag var barn.. Oh de lekte med oss svenska barn, deras föräldrar var trevliga och försökte lära sig svenska, de skämdes inte att kunna vårt lands språk. De berätta hur glada de var de fått komma till Sverige, hur vackert land vi har. Området med hyreshus var helt och rent och vi ungar hade skoj- utlänning eller ej så brukade vi ofta vara i samlingslokal och spela biljard.

Idag- hur är det idag?

Jag flytta ned till söder från Norrland 2010- alltså skiljer det sig 25 år och man fick höra olika händelser som skedde i en som jag känner i hennes trappuppgång med skottlossning, mordförsök, bilbränder mm- nääää sa jag, du måste skoja. Nej, det e sant, det sker sådant här, det är sådant område, miljön här nere är mycket hårdare än uppåt landet.

Det skumma är att hur kan man tillåta att överösa städer med nyinkomna personer som söker uppehåll? Vad gör man mot dessa människor- inte introducerar man dem med Svenskar- som de bor i städer och områden där det är mer icke ej födda Svenskar än Svenskar- Hur ska de då lära känna en född Svensk? De får gå skola- Lära sig Svenska för att sen då gå hem till sin bostad som är bland andra icke Svensk född.. Hur ska de få möjligheten att komma in i samhället på detta viset? Hur får de praktisera Svenska språket och samhällets oskrivna lagar? Hur lär de sig att bli Svensk när Sverige inte ger dem verktygen i samhället att leva i samhället?

Är det konstigt att det blir "född svensk mot nysvensk"??

Om nysvensk kommer och lever som de är van hemifrån, tar med sig det hit, vad förväntar sig då folket att det blir?

Jag är inte rasist men för mitt resonemang har jag blivit klandrad för det flertal gånger, vissa har även vänt mig ryggen för jag inte tycker som just dom.

Jag känner nysvenskar men dock kom de innan 2000 talet.

Jag skulle inte vilja komma till Sverige som invandrare idag.

Det är många som väntar på beslut om de ska få stanna eller åka från Sverige, väntetiden för dem är hemsk- och ändå tar Sverige in fler som ska i sin tur sitta och vänta och bli packad dit alla andra är.

Det mest kloka som skett på länge är flyktingförläggningen som öppnas nu på landet- 7 mil utanför storstad- där 50 tal ska få bo- där kommer de ha möjlighet att bli ett med samhället och människorna på rätt vis. 

Det läggs miljarder på nysvenskar men de tar från de fattiga som redan vänder på sina kronor, Där förstår jag också att Svensken blir arg. Ta från de rika istället- tycker de kan göra som de gjorde direkt efter valet- Då de i regeringen öka SIN lön med 1600 kr i månaden- gör samma för alla som inte ens har 10 000 kr i månaden! Men nej då- dem ska man öka skatten på eller så.

Säger man att man älskar sitt land är man rasist- som Svensk. Man får inte säga ditt och datt för det ska vara rasistiskt. Men varför kan inte muslimer anpassa sig som andra religioner i Sverige? Varför hör vi inte judar, buddister mm på samma vis? När de sker saker och ting- varför är det just en viss folkgrupp som oftast mer eller mindre ligger bakom?

Idag får vi inte peka ut folk, men hur ska man då uttala sig för att förklara sig? "Han var vit men mörkare hy". Vi svenskar är vita men det får man säga.. alltså, hur tänker då dom som menar man är rasist för man förklarar förmodad härkomst? Ska vi alltså skämmas över härkomsten, skam för Sverige med att inte nämna det? Sverige försöker vara neutral men det kommer aldrig gå- det kommer aldrig fungera, man är inte rasist för minsta lilla.

I mitt resonemang tycker jag det var rasistiskt att ta bort dockan ur kalle ankas jul- o det var för att skäms kalle anka att ha en mörk docka? Att radera vissa saker är för mig att man tar bort det man skäms över. Om jag kommer till ett land där det bara bor mörkhyade så skulle jag mer bli glad om jag som vit faktiskt finns med.

Att jag säger negerboll- hur fan kan man få det att jag är rasist för ett ord som funnits sen min mormor vad liten? Det har hetat det tills någon viktigpetter börja gaffla rasist. På tanke att negerboll (ändrades ju till chokladboll), ska vi då som svensk kräva att ord försvinner eller ändras i andra längder för att de innehållet "vit". Vit var makt förr i tiden. Om vi tänker jämlike idag så bör vit utplånas.

Men säger emot en muslim är man rasist, lätt drag så fort det är något. Jag har blivit påhoppad utan orsak och blivit kallad svenne, hora, fitta mm. Men vad säger man- samhället godkänner detta som ingen säger emot eller sätter stopp för det. För folket är rädd att bli stämplad som rasist och som folk är feg så ställer de sig hellre som åskådare med mobiltelefon och spelar in om något sker.

Hade jag kommit till annat land och inte följt regler så hade jag fått en stor fet sko i röven och frågan är om det landet ens skulle betala min biljett hem.

Jag säger inte att man ska krypa av tacksamhet för att man kommer hit men jag förstår att vissa agerande och händelser fortsätter som ingen bryter det.Folk anklagas hit och dit för det ena och det andra men har skygglappar på ändå.

Jag önskar Sverige kan se tillbaka till hur det var för 25 år sen. Då hördes inte hora, knulla din mamma, svenne, blatte, åk hem med dig osv.

Inte ens bilbränder skedde ofta- mord ska vi inte tala om, våldtäkt var det inte mycket av heller.

Men just ja, jag är väl rasist för jag ser tillbaka hur det var förr och hur jag ser det idag. Jag önskar att alla kunde få ha det bra, men för att alla ska få ha det bra måste man sluta se med skygglappar och försöka samarbeta för att komma framåt. 


Respekt att ha olika åsikter är absolut en bra början.

Likes

Comments


Allt negativt leder till något positivt.. tänk på det...

Likes

Comments

VI är på väg tillbaka till det du var.

Så stolt över dig- du är min vinnare. Mitt hjärta. Min ledsaga.

Jag ger inte upp- du ger inte upp. 

Din livsgnista exploderar mer o mer. Dina växlar kommer mer och mer- du visar du vill- och vet du min vän- jag vill också <3


Likes

Comments

Att älska tar inte slut bara så.. men ett intresse kan övertas av något annat.. Mitt intresse och det jag älskar har alltid följt mig, jag har fått ha den turen. Även om har haft några "män" i mitt liv så har jag ändå hållit fast vid det jag älskar- hästar. Man behöver inte vara 14-is för det. Jag är 38 år gammal, tog hand om ett engelskt fullblod för exakt 9 månader idag. Hon såg hemsk ut men med hjärta, förståelse, tålamod är vi där vi är idag.

Men absolut- omställningen från att hållit på med travhästar till rida- det är en enorm omskolning. Rida- ja, jag har åkt PÅ häst innan men inte RIDIT.

Stor skillnad..

Så jag har samman med min häst utvecklat oss till rida- det har tagit oss några månader men det har varit värt varje svettdroppe.

Jag har ALDRIG tävlat i mitt liv- men som gammal tant har jag ändå mål- jag ska göra en distanstävling.. 

Lära mig att hoppa iaf "sketna" 50 cm (i min värld ser det ut som höghus)

Jag ska lära mig lättaste dressyrpasset.

Mina mål- men sen vilken ordning de kommer är upp till hästen- för det är hon som är först och främst under utveckling med sin kropp att bygga muskler, bära upp ryggen mm.

Så vad jag tror så är distans tävling nummer ett.


Man är aldrig för gammal för att rida- man kan lära sig i äldre dagar. Visst- fegheten är en sak som helt klart kommer då man blir äldre- för fasiken vad "tänk om" cirkulerar som ett hjärnspöke- men hjärnspöken är till för att övervinna.


Love my horse


Likes

Comments

Jag älskar att måla, några målningar dom blivit klar o fler blir det
  • 68 Readers

Likes

Comments

Vad är frihet för dig?

Läsa en bok? Gå en promenad med din hund? Åka utomlands? Sitta o se på tv?

Frihet är så olika för var och en. Min är- Man har inga tankar som stör, hjärtats slag pulserar blodet som en fors genom ens ådror, man känner vinden i ansiktet, pirret i magen, man känner ingen rädsla, bara en sprickande glädje, tårarna kommer- inte för att man är ledsen leendet och tjutet man vill skrika- FRIIIII.

Att sitta på hästens rygg, man glömmer allt. dess hovar klappar i marken och man bara rider med, man sitter där, låter ens egen takt följa hästens rörelse. Man vet att där ska man upp och ned, lutta lite bakåt, luta lite framåt. Man är ett med hästen. Hästen börjar galoppera- man känner hur högre växel läggs i och man bara hänger med, fältsits och man bara blickar framåt. Farten får en att glömma allt, tårarna kommer för vinden är så stark och man måste kisa för att se stigen framför sig, men hästen vet, vet exakt var hon ska sätta hovarna.

Det är frihet för mig.

Likes

Comments