Det är tisdag den 2 januari och jag återupptar bloggandet igen. Jag vill verkligen blogga men jag har haft mycket svårt för att sätta mig ner och skriva ett inlägg. Från och med nu ska ja försöka skriva mera regelbundet, minst en gång i veckan har jag tänkt. Jag åker som jag tidigare nämnt till Danmark på utbyte i slutet av denna månad och tänkte det kunde vara roligt att dokumentera min tid där. Jag har svårt att förstå att det endast är tre veckor kvar tills jag åker iväg. Det känns både roligt och nervöst att åka iväg men mest ska det nog bli roligt.

Mycket är det jag ska hinna med ännu och har nog skjutit upp vissa saker lite väl länge. Jag har till exempel ännu två skoluppgifter som ska fixas inom denna månad så ska försöka få klart den ena i helg åtminstone. Jag ska också ansöka om studiestöd, reseförsäkring, flyttanmälan, boka flyg, skaffa allt jag behöver till resan osv.. Jag har inte riktigt koll på allt jag har kvar att göra så det borda jag ta reda på. Ska skriva ner en lista över saker jag ska göra så jag inte glömmer bort något. Jag är ju annars en person som älskar att planera och göra listor så det ska jag nog ta itu med redan ikväll.

Just nu så jobbar jag för att förtjäna in lite pengar till min utlandsvistelse. Jag är nu inne på fjärde arbetsveckan och ska jobba i sex veckor. Att ha skiftesarbete kan vara ganska påfrestande. Jag har tidigare inte haft några problem med det men nu har det varit riktigt tufft. Jag har de senaste veckorna arbetat nätter och jag har inte lyckats med att återgå till normala sömnrutiner nu efter jul och nyår. Idag började jag arbetsveckan med ett morgonskifte med noll timmar sömn bakom mig så jag har varit riktigt trött idag. Ska försöka gå och lägga mig i tid så ska det väl nog ordna upp sig hoppas jag. Ha en god fortsättning på den första veckan på nya året!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Denna vegetariska lasagne är verkligen en av mina favoriträtter att göra själv. .Jag är själv inte så förtjust i vanlig lasagne men denna vegetariska lasagne är riktigt god. Jag har gjort den flera gånger och den passar perfekt både till vardag och till helg. Denna lasagne är med zucchini, spenat och tomat, men man kan förstå använda vilka grönsaker man själv tycker bäst om. Nedanför finns receptet som räcker till ungefär 6 portioner.


Vegetarisk lasagne

ca 8 st (fullkorns)lasagneplattor

Tomatsås:

1 lök

1 zucchini

½ paprika

2 tomater

250 krossade tomater

ca 50 g spenat

salt och peppar


Ostsås:

150 g crème fraiche

2 dl valfri mjölk (jag använde mandelmjölk)

1 ½dl valfri ost (jag tog mozzarella ost)

salt och vitpeppar


Så här gör du:

Sätt ugnen på 150 grader. Hacka löken och paprikan stek i lite olja i stekpannan. Skär zucchinin och tomaterna i mindre bitar.

Tillsätt zucchinin, tomaterna och senare också tomatkrossen och spenaten och låt puttra på låg värme. Krydda enligt smak.

Värm upp mjölken och crème fraichen på låg värme. Tillsätt osten och kryddorna. Smörj en ugnsform och lägg sedan ett lager av tomatsåsen i bottnen. Varva sedan med lasagneplattorna och ostsåsen. Häll till sist över det sista av ostsåsen och strö eventuellt på lite riven ost. Grädda lasagnen i ugnen i ca 35 minuter.


Likes

Comments


Drygt en månad har gått sedan mitt senaste inlägg. Min tid har mestadels gått åt skolarbeten och tentor och jag har nu avklarat de första studiepoängen för denna termin. Jag har försökt att delta lite mera i studieevenemang nu också, eftersom jag varit lite dålig på det tidigare. Det är viktig att studietiden inte enbart består av studerande, lite fester och andra evenemang i gott sällskap piggar upp och gör studierna lite enklare. Ännu återstår en hel del arbeten och kurser innan jag får jullov och är ledig från skolan i nästan två månader förrän jag åker iväg på utbyte. En hel del tid har även gått åt att fylla i blanketter och göra ansökningar gällande utbytet. Mycket är det att hålla reda på och jag hoppas verkligen att det inte är något som jag glömt bort att göra.

Denna tid på året är en tid som jag har en hatkärlek till. Jag hatar det mörka, kalla och dystra vädret, medans jag älskar denna tid när man väntar på julen och allting är så mysigt. Det finns inte mycket som är bättre än att tända några ljus, krypa ner i soffan omlindad av en filt, med en kopp varm dryck i handen. Enligt mig är detta en tid på året som man kan sitta inne och läsa en bra bok eller se en bra film utan att få dåligt samvete, eftersom det ändå bara är ljust ute ett fåtal timmar om dagen. Det är ändå viktigt att ta vara på de ljusa timmarna och vara ute och jag har själv märkt hur mycket bättre jag mår och hur piggare jag är om jag varit ute i den friska luften, jämfört med att ha suttit inne och pluggat hela dagen till exempel. Detta kan kanske låta ganska självklart, men det är definitivt något jag själv borde bli bättre på.. Jag älskar att ta långa promenader med en bra och inspirerande podcast i mina öron, ändå är det något jag gör alltför sällan. Det är viktigt att ta vara på de små stunderna i livet, de stunder som gör livet värt att leva. Det kan vara små saker i vardagen som gör livet lite bättre. Att höra en bra låt på spellistan, se en fin solnedgång, luncha på stan med en vän, ta ett varmt bad, läsa en bra bok, känslan efter träningspass. eller helt enkelt bara det att få umgås med nära och kära. Ibland är det bra att stanna upp och fundera på hur man kan göra vardagen lite bättre.


Bilder från Katharsis (ämnesföreningen för socialvetenskaper) 20 års jubileum på Bock's.

Likes

Comments

Tänk att det är oktober redan! Detta år har gått så otroligt snabbt och endast tre månader återstår av detta år nu. Jag har suttit och funderat över vad jag egentligen gjort detta år, men kommer inte på något riktigt speciellt. Våren bestod mestadels av skolarbeten, inträdesprov och arbetsansökningar, sommaren gick i arbetets tecken och nu är hösten här igen. Jag är tillbaka på min studieort och är mer motiverad till studierna än jag varit på länge. Det känns som att jag faktiskt kan bli färdig med studierna så småningom även om det tagit sin tid av diverse orsaker.

Jag studerar både ekonomi och socialpolitik och i nuläget är planen att ta kandidat i ekonomi och magister i socialpolitik, men detta är förstås inte fastslaget i sten ännu. Att jag kommer befinna mig i Danmark på utbyte våren 2018 är säkerligen en bidragande orsak till att jag är mer motiverad än jag kanske annars skulle vara. Det är nämligen obligatoriskt att åka på utbyte inom kandidatexamen på ekonomiutbildningen. Denna höst kommer jag studera så mycket jag hinner samt förbereda mig inför utbytet. Ska också försöka ha lite kul mellan varven. Jag tänkte att det kunde vara roligt att börja blogga igen eftersom det för en gång skull sker något någorlunda intressant i mitt liv. Hoppas ni kommer finna något intressant att läsa denna gång!Likes

Comments