Ytterligare några månader har gått sen sist.
Studenten är förbi, sommaren är slut och den gick med raketfart. Jag jobbar just nu på förskola medan jag håller på att söka lite andra tjänster och förbereda lite andra framtida planer.

Huset går också framåt köket är på plats, badrummet är i ordning där fattas bara badkar och lister, sovrummet är också i princip klart.
Det har varit en riktig resa både rolig och jobbig men än är vi inte heller i mål.
Men inom tre månader ska vi vara boende där och det känns skönt att ha ett datum att sträva till. Vi har blivit lite bekväma med att bo i lägenheten och greja lite ibland men nu gäller det att vi kör på ordentligt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Timmarna, dagarna och veckorna har den senaste tiden bestått av mesta dels plugg.
Jag har haft totalt fullt upp och bloggen har jag inte ens tänkt på. Hur går det med allt då? Med skolan? Med renoveringen?
Skolan: har för första gången i livet känt på hur det känns att ha riktig skolångest. Dom senaste veckorna har jag gjort 6 prov, 2 redovisningar och ytterligare några inlämningsuppgifter.. och nästa vecka är det 2 prov och 2 redovisningar som väntar, sen är det nog äntligen klart innan jag tar studenten!
Och vet ni?? Idag hade jag examination till PT och jag klarade alla delarna så nu är jag licensierad PT(!!!!) så jävla glad.
Det var det momenten jag har varit mest orolig för och haft ångest inför, men med facit i hand klarade jag ju det galant.


Renoveringen då? Jo den går framåt, så kul nu när allt äntligen har tagit fart. Vi har målat hela huset utvändigt, reglat upp väggar för det nya badrummet, fräst i väggarna för elen, Bad&värme har varit och påbörjat arbetet för badrum och värme, köket är beställt och mycket annat smått är också fixat. Så medan jag varit upptagen med allt plugg har det tagit väldig fart, önskar att jag hade varit med och gjort mer men det kommer jag ha möjlighet till nu och om en månad har jag tagit studenten då kan jag fokusera helt på renoveringen!

Likes

Comments

Helgen startade med ett besök på pinchos i Karlstad för att fira min syster som fyllde år i veckan. Lördag morgon åkte jag och D upp till Hagfors för att kolla på kök, vidare därifrån åkte vi till Karlstad och köpte lite färg och dyl, innan vi åkte till huset och grejade i några timmar.
Söndagen blev en hel dag i huset, rev ut det som var kvar av badrumsmattan och satt ute i solen en hel del, My och Anders kom förbi och fikade en sväng. Imorgon blir det upp till Leksand för en vecka med intensiv PT-utbildning.

Vi fick även offerten på badrum och värme under veckan så snart är nog de på gång att bli gjort. Så skönt när saker och ting börjar ta fart, känns som vi stått still ganska länge med att bara riva ut saker.

Likes

Comments

Början av den här veckan har gått kanonfort. Startade veckan som vanligt med att åka till Leksand, en skoldag väntade och på kvällen höll som vanligt gruppträning i EFIT. Tisdagen startade med idrott, råkade krocka med munnen mot Linns axel så jag fick en fläskläpp. Sedan fortsatte dagen med ett prov i religion och ett i matte, jag avslutade skoldagen med att tappa telefonen och spräcka den. Efter skolan träffade jag min PT-kund och körde ett hårt träningspass med henne, så kul att se andra kämpa och se lyckan när de klarar något över sin egna förväntning. Sen var de tur för mitt träningspass som igår var boxning.
Idag vaknade jag två timmar innan klockan så tog mig ut på en promenad innan skolan, väl i skolan var de samhällskunskapsprov och idrott. Idrotten blev som vanligt kaos med vår klass, 3 elithockey spelare och flera andra vinnarskallar, det säger sig själv hur de slutar med tävlingar.
Efter skolan blev de fika och plugg hos Frida inför provet på fredag. Därifrån blev de vidare till Insjön där jag höll i barngympa, sista gången idag tyvärr. Sen hämtade jag upp Frida igen och så körde vi ett pass på gymmet.
Nu blir de sovdags.

Likes

Comments

Var hemma runt halv tolv igår efter lite mat, prat och skratt. Känner dock att jag
inte blir vidare social på Lördagskvällar efter en heldag med renovering. (Så ska ni bju med mig på nått ta fredagar, fast då är ja trött efter en skolvecka..)
Idag vaknade vi rätt tidigt gjorde oss i ordning och åkte ut till huset, D fräste klart för elen i sovrummet och Thomas kom så jag och han började riva ur våtrumsmattan ur de gamla badrummet. Dock kände jag mig hängig igen och började frysa så åkte hem tidigt och sov i några timmar.
Nu har vi precis vart och handlat och fikat hos My som fyller år i veckan.
Nu blir de lite matlagning innan en kväll framför tvn börjar. Imorgon blir de upp te Leksand igen.

Likes

Comments

Fredag morgon vaknade jag piggare så blev ut på en morgonpromenad i det fina vädret innan jag åkte te Filipstad på möte och besiktnings av pappas bil. Efter det åkte jag vidare till huset och väntade in en från ett värme företag som ska ge oss offert på värmepump. När han åkte stannade jag och Thomas ( min låtsas pappa) kvar och funderade lite över kök och badrum. Kvällen bestod av ett besök hos Davids syster och hos Mamma och Thomss, där vi målade upp kök i 3D program. När vi kom hem blev de sängen direkt.

Idag har vi grejat i huset hela dagen, rev ut de sista golvet i sovrummet och pappa kom och började med elen i det rummet.
Kom även massa trevligt folk och hälsade på, tyvärr kom alla samtidigt så va svårt att hinna prata med alla. På hemvägen stannade vi hos mamma där thomas dotter med familj var och fick träffa lilla M igen, så himla fin och söt! Barnlängtan...
Nu har vi precis kommit hem, duschat och gjort oss i ordning för mat, dricka och trevligt sällskap i fritjärn.
Imorgon blir de ut o greja mer, innan de blir dags för Leksand igen.

Likes

Comments

Tänkte skriva lite om vårt hus.
Vårt lilla hus ligger ca 1 mil utanför storfors i en bebyggelse som heter Bjurbäcken. Vi vet inte när huset är byggt tyvärr men senast 1910. Mormor ägde detta hus 1964-1974, så mamma och hennes syskon bodde där under en del av sin barndom. Tycker det är så kul att få höra minnen som dom har därifrån. Och jag är så glad över att vi fick köpa huset eftersom det var en av mormors sista drömmar att köpa tillbaks Ängtorp, mormor gick tyvärr bort för två år sedan men jag hoppas hon sitter där uppe i himlen och är glad för att vi äger det nu och kommer leva våra liv där.
Jag och David köpte huset i början av December och sedan dess har de flesta helgerna bestått av att vara där och greja, till en början fick vi rensa ur uthuset från massa skräp. Efter det rev vi ut de lilla de kök och badrum som fanns i huset, började slipa lite tak & lister. Just nu håller vi att på övervåningen riva ut plastmattan och spånskivor för att få fram de gamla fina trägolvet. Nästa projekt efter det är att dra om all el - det får min pappa som är elektriker göra. Och jag ska tvätta och måla all panel som sitter i huset.
Vi håller på med en resa som bara har börjat eftersom att allt ska göras om, vi har inte satt något datum det ska vara klart ännu men julen ska firas där i år och då ska vi bo där! Förebilder tänker jag att jag lägger ut i samband med att det rummet är renoverat och klart.

Likes

Comments

Sov nästan hela förmiddagen, förutom två svängar ner till tvättmaskin och ett varv med dammsugaren. Mamma kom med ett kinderägg och en bukett tulpaner, något som jag älskar att ha hemma på tv-bordet! Nu på kvällssidan har jag känt mig mycket bättre och blivit rastlös istället, körde lite rörelseträning och bakade en kladdkaka, som såklart inte blev kladdig, besvikelse.
Nu blir det sängen, hoppas jag är trött nog för att sova efter all vila idag!

Likes

Comments

Tisdagskvällen slutade med att jag råkade ha mitt finger i mixern när den startade, ont gjorde det och fysatan va det blödde.
Gårdagen startade med ett besök hos skolsyster som fick lappa ihop mitt finger, som hon egentligen trodde skulle behövt sytts eller limmats.
Efter det var det en vanlig skoldag, när jag kom hem kände jag mig sämre från halsontet och började känna av feber så satt mig i bilen och åkte hem till lilla Storfors, hatar att vara själv när jag är sjuk.
Åt när jag kom hem sen blev de sängen nästan på en gång, men de blev inte mycket sömn och la mig på soffan för att inte störa D som skulle upp å jobba.
Idag känner jag mig sämre så det blir bara vila i soffan varvat med sängen.. Får se hur lång tid jag orkar va still innan de kliar i kroppen..

Likes

Comments

Gårdagen bestod av att först åka upp till Leksand för en ny vecka i skolan, direkt efter skolan åkte jag direkt och jobbade på äldreboendet där jag jobbar extra.
Idag hade vi friluftsdag med skolan så jag var i borlänge och bowlade, kul även fast jag inte hade turen på min sida.
Efter bowlingen blev det en sväng på kupolen och mat på pizza hut, innan jag och Frida åkte vidare till några loppisar, tyvärr gjordes inga fynd.
När jag kom hem var jag hängig med halsont så vilade jag en stund, innan jag gick till gymmet och tränade min kund.
Mitt gymnasie projekt består av att under 6 månader ha en PT-kund som jag gör träningsprogram och tränar med, riktigt lärorikt och roligt!!!
Skulle egentligen boxats efteråt men eftersom jag har halsont så körde jag bara lite lugn teknikträning.
Nu har jag duschat, ätit pasta-och kycklingsallad och ligger i sängen med tv:n på. Dröjer nog inte länge innan jag sluter mina blå.

Likes

Comments