Hej på er!

I måndags kom våra dörrar till hallen som vi hade specialbeställt. Igår kom byggaren för att montera upp dem och det blev så himla fint! Det blev precis som jag hade visualiserat.

Nedan är en bild på hur hallen såg ut när vi köpte lägenheten. Skåpet till höger är ett elskåp och ingenting vi kunde plocka bort. Skåpet till vänster kunde vi plocka bort. Tidigare hade man ett vanligt skoställ och någon hängare för jackor till vänster.

FÖRE:

Personligen gillar jag inte när jackor och skor syns. Jag hade det så när jag bodde i min egna lägenhet i Jönköping. Det såg alltid stökigt ut i hallen för att jag hade 100 jackor hängandes på väggen.

När jag väl såg hallen till denna lägenhet så fick jag direkt en bild på hur jag ville ha det. Jag skulle stänga igen allt och bakom dörrarna skulle det finnas utrymme för jackor, skor och städartiklar. Nedan är bilder på hur det ser ut nu efter att vi gjort om.

EFTER:

Vi har lite kvar att göra i hallen. T.ex. behöver vi slipa och olja den sista delen av golvet innanför halldörrarna. Då vi dumt nog bokade golvslipningen innan den generella renoveringen så har golvet inte slipats där tidigare skåp har stått. Ser ni den oslipade delen innanför dörrarna? Men det är lätt att fixa. Sedan är det endast lite småfix med hyllor och liknande. Juste! Behöver även köpa en liten sittpuff till hallen 😍

Förresten, vet ni vad det bästa är? Denna förändring kostade inte skjortan MEN gjorde all skillnad i världen! 3886 kronor för dörrarna (måttbeställda) inklusive frakt + 833 kronor för hyllsystemet innanför dörrarna. Hur bra? 🙌

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Mycket bröllopssnack nu, fy vad jobbig jag är. Jag kan verkligen inte sluta. Finns så himla mycket att skriva om, detta är inte ens en bråkdel huhu. Kul för er bröllopsintresserade i alla fall!

Tänkte skriva om våra löften vi gav varandra.

Jag hade köpt två små häften där vi skulle skriva våra löften i. Tänk vad fint att ha kvar något sådant efter bröllopet. Vi skrev våra löften till varandra på bröllopsdagen och skulle ge varandra löftena innan vigseln. Dock ville vi inte se vara innan vigseln, därav behövde det vara på en plats där vi stod nära utan att ses.

Vi bestämde en plats på slottet där vi möttes utan att se varandra (med hjälp av bröllopskoordinatorn och kameramannen). Det fick bli vid trädgården utanför min svit. Det var en stor buske mellan oss så vi fick stå nära varandra utan att se varandra. Vi gav varandra häftena och läste varandras löften innan vigseln.

Jag grät under nästan hela bröllopsdagen, men jag kan ju förtydliga att det faktiskt var där som tårarna började rinna. Så fort jag slog upp första sidan och fick läsa ”Till min kära Maria” så började det. Åh, det var så intimt och vackert. Våra löften var något vi gav varandra och ingenting som vi delade med resterande gäster. Det var bara för oss två.

Vi läste varandras löften tyst på varsin sida av busken medan kameramannen framför oss filmade oss båda. Till slut hör jag min (då blivande) man skrika ut ”Du är bäst älskling! Jag älskar dig!”. Med tårarna i halsen försökte jag svara något tillbaka. Jag ville helst av allt springa till andra sidan av busken och krama honom, men det gick ju inte. Sedan var det bara att skynda sig mot vigselplatsen då det var dags. Då sprack jag av längtan!

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas er farsdag varit mysig ❤️
Tänkte att vi kör på en ”veckans fråga” som förra söndagen. Veckans fråga är:

Hur träffades du och din man? Vore kul om du ville berätta 😉 <3

Jag och min man träffades för första gången i juli 2014. Vi träffades på ett ungdoms-event som Assyriska Riksförbundet hade arrangerat. När jag såg honom för första gången fick jag fjärilar i magen, det pirrade liksom till. Tydligen så kände han likadant för mig. Det var kärlek vid första ögonkastet med andra ord. Vi blev officiellt tillsammans en månad efter vår första träff.

Under den tiden bodde jag i Jönköping och studerade. Han bodde i Eskilstuna och drev sitt egna företag. Vi hade ett långdistansförhållande och vi träffades minst en gång i månaden. När jag väl flyttade till Stockholm så var avståndet inte lika långt, då kunde vi ses varje vecka. Lite mer än tre år efter att vi såg varandra för första gången blev vi man och hustru.

Det blev lite kort om oss. Funderar på om jag och han ska spela in en ”husband-tag” på youtube istället. Vad tycker ni?

Likes

Comments

Det bästa som hänt är att min syster och mina bästa vänner har kommit varandra nära. Alla tre var mina brudtärnor på bröllopet. Tydligen har de haft en massa planeringsmöten inför möhippan (fick världens bästa möhippa by the way), vilket har resulterat i att de verkligen kommit varandra närmre. Bara tur för mig! Nu kan jag dra med syrran på våra bravader.

Min syster är äntligen hemma från Umeå, så självklart ville vi hitta på något speciellt då vi fyra inte umgåtts sedan bröllopet. Vi ville helst hitta på något alla ”tärnorna” tillsammans men Mirre kunde inte följa med. Då vår lägenhet fortfarande inte är klar (blä) så fick kvällen bli hos Rita. Vi hade världens fredagsmys!

Vi åt en massa tacos, drack väldigt mycket vin och spelade en hel del sällskapsspel. Vi kollade även igenom alla bilder från bröllopet och vår Pre-Shoot som vi fotade veckan innan bröllopet. Hur mysigt?

Likes

Comments

Inlägget innehåller Affiliate-länkar.

Hej på er!
Äntligen får jag dela med mig om mitt bröllopsvapen haha. Min älskade bröllopspärm. Nedan kan ni se videoklippet!

Insåg att jag aldrig nämnde vart min fina rosa pärm är ifrån. Den köpte jag inne i butik på Lagerhaus. Kika gärna in på deras sida och se om de har kvar den: http://bit.ly/2ztbipJ

Nämner även lite om boken "Planera ditt drömbröllop med Johanna Kajson". Hon var bröllopskoordinator på både Kenzas och Blondinbellas bröllop. Skulle jag vara i min planeringsfas så skulle jag lätt köpa boken. Planerar du ditt drömbröllop? Passa på och köp boken på Bokus! http://bit.ly/2yiEZ9X

Till er som vill göra en pärm på egen hand så kommer min kategorisering nedan. Jag gick inte in på djupet om vad jag la in i varje kategori då klippet skulle bli alldeles för långt. Nedan beskriver jag varje lite mer djupgående.

1. VIKTIGT
- Kontaktlistor
Här kunde jag ha kontaktlista till mina tärnor, till närmsta familj (min och min mans sida), sammanställd kontaktlista till samtliga leverantörer. Tanken är att detta ska hjälpa alla mina nära som behöver få tag i någon viktig person som är relaterad till bröllopet.
- Checklistor
Ja ni såg ju, jättemånga checklistor. Vissa listor är mer omfattade än andra. Därav kände jag behovet av att ha flera olika, då missar man inte något.
- Körscheman
Sammanställda körscheman för hela dagen, innan bröllopet, under vigseln, middagen och festen.
- Deligering
Lista på uppgifter som behöver göras men som deligerats bort.
- Annat

2. KALENDER
- Månadsscheman
Jag valde att göra min egna på datorn och skriva ut, men det finns även färdiga mallar som man kan skriva ut. Det viktiga för mig var att ha det månadsvis, just för att få en ordentlig överblick över hela månaden. På så vis kan man se hur hektiska vissa av månaderna blir och kan justera det direkt genom planering.

3. BUDGET
- Skiss på budget
Även här finns det färdiga excel-mallar på olika budgets för bröllop. Det lättaste är att göra sin egna i excel just för att alla bröllop har olika kostnader. Varje gång budgeten uppdaterades så skrev jag ut en ny och la i pärmen. På detta vis kan man se hur budgeten ändrats över tid.
Det bästa är att man inför olika möten med leverantörer snabbt kan gå in i budgeten och se över hur ekonomin ser ut.

4. CEREMONI

- Budget
Här är en sammanställd budget för endast vigselceremonin.
- Kontaktlista
Sammanställd lista på de kontakter som rör ceremonin.
- Dekoration
Överenskommelser kring dekoration för vigseln. Här hade jag kladdpapper inne som var redo att användas på möten.
- Musik
Överenskommelser, avtal, konversationer med leverantörer för musik under ceremonin.
- Program
I program har jag exempel på självaste programmet som ska delas ut till gästerna. Samt det programmet vi fått av vår pastor där vi ska fatta beslut mellan olika alternativ vad gäller vigselakten m.m.
- Körschema
Självaste körschemat för hela eventet "ceremoni" inklusive ankomst av makeupartist och hårstylist till när limousinen plockar upp oss från slottet efter vigseln.
- Bokningar
De officiella bokningarna. När vi hade planerat att ha vigseln i kyrka så hade vi bokningarna och bokningsvillkoren här.
- Övrigt

5. MOTTAGNING
- Budget
Här är en sammanställd budget för endast mottagningen (middag och fest).
- Kontaktlista
Sammanställd lista på de kontakter som rör mottagningen (middag och fest).
- Dekoration
Överenskommelser kring dekoration för vigseln. Här hade jag kladdpapper inne som var redo att användas på möten.
- Musik
Överenskommelser, avtal, konversationer med leverantörer för musik under mottagning. Både till middagen och festen.
- Körschema
Självaste körschemat för hela eventet "mottagning" inklusive ankomst av de första gästerna till avslut och avgång för bussen tillbaka till slottet.
- Förtäring
Offerten från festplatsen, med lista på mat som ingick m.m.
- Karta
Karta på området som var bra inför möten med andra leverantörer. T.ex. florist som ska dekorera där och även fotograf och videograf som ska filma och fota.

6. LEVERANTÖRER
- Tårta och macarons
Avtal och överenskommelser kring tårta och leveranser. Även macarons och utföranden. Hade även lagt in kvitton på bokningskostnader.
- Fotograf
Avtal, prislista, kvitton på betalningar som utförts m.m.
- Florist
Kvitto på handpenning, lista på överenskommelser och beställningar.
- Musik
Tidigare musikkategorier har behandlat överenskommelser och avtal. Här bifogas alla kvitton på betalningar eller fakturor. Vi hade en hel del leverantörer, därav denna uppdelning. Vi hade kör, solist, saxofonist och live-band.
-Hyrfirma
Kvitton, överenskommelser och bekräftelser på hyrgods.
- Transport
Kvitton på transport som bokades. Limousin, taxi och buss.

7. BRUDGRUPP
- Brud
Kvitton, swishbetalningar, handpenningar m.m. alla kostnader som rör bruden. Brudskor, brudklänning, slöja, make-up, hårstylist m.m. Kunde även lägga in mina mått här då det berör klänningen t.ex.
- Brudgum
Mått, kvitton, betalningar m.m. som rör brudgummen.
- Tärnor
Kvitton, betalningar m.m. som rör tärnorna som jag behöver ha.
- Bestman
Mått, kvitton, betalningar m.m. som rör brudgummen.
-Resterande
Måtten och kostnaderna som rör brudnäbbarna.

8. GÄSTER
- Gästlista
David hade sin lista, jag hade min och sedan sammanställde vi en tillsammans. Här kunde vi spåra alla gäster och se vilka som osat och inte.
- Tryckmaterial
Inbjudningskort, tidigare beställningar, program m.m. Jag valde tillslut att göra allt själv så denna flik blev lite onödig.
- Bordsplacering
Placeringsexempel i middagslokalen och kladdpapper.
- Gåvor
Kvitton på gåvor som rör gästerna (t.ex. favors) eller andra typer av gåvor. T.ex. de som sov över på slottet med oss.
- Transport
Kvitton på bokad transport för gästerna (buss).
- Övrigt

9. DIVERSE
- Dryck
Lista på de dryck vi inhandlat och det vi behöver inhandla. Kvitton på det som inhandlats. Btw, visste ni att man kan lämna tillbaka oöppnad alkohol på systembolaget om man sparat kvittot?
- Smekmånad
Bokningar och kvitton rörande smekmånaden. Hade även med lite packlistor som jag med jämna mellanrum kunde fylla på.
- Annat

Rumsplaceringar på slottet, allergier på övernattande gäster m.m.

Likes

Comments

Hej på er! Hur mår ni?

Idag har jag fått en hel del gjort. Har fått en del arbete klart, bytt till vinterdäck, justerat lufttrycket i däcken, fikat med mamma och ätit lunch. Nu är jag hemma igen och ska snart sätta igång och spela in ett klipp åt er.

Har verkligen längtat efter att spela in det här. Även detta är något jag fått många frågor om när jag visat lite sneak peaks på instagram. Vissa lär ju direkt veta vad det är haha, den har kommit att bli ganska omtalad i mina kretsar.

Det är något som jag har skapat som faktiskt hjälpt mig otroligt mycket! Eftersom att det kom att bli ett viktigt verktyg för mig så känner jag väldigt starkt att jag vill dela med mig av det. Den underlättade väldigt mycket för mig, något liknande skulle säkert kunna underlätta mycket för er!

Kan någon gissa vad det är?

​Vi får se hur smidig filmningen blir, förhoppningsvis hinner klippet upp imorgon! För att vara helt ärligt så tycker jag det är super läskigt att filma, redigera, ladda upp och dela med mig. Det är självklart även roligt att dela med mig såklart, det är därför jag gör det. Jag hoppas jag blir varmare om kläderna snart så det kommer mer naturligt. Uppskattar för övrigt den feedbacken jag fått, tack för det! Ni är bäst!

Som sagt, har ni tips på fler grejer jag kan dela med mig av eller skriva om så säg till. Jag lyfter gärna upp nya ämnen och frågor.

Likes

Comments

Hej på er!

Innan vi sätter igång med inlägget vill jag inflika med att samtliga bilder från bröllopet är tagna av Nisha Goriel Photography (som by the way är världens bästa bröllopsfotograf)!

Nu inviger jag en ny trend på bloggen. Varje söndag så kör vi en veckans fråga. Då väljer jag ut en fråga som jag antigen fått på bloggen eller Instagram under veckan och besvarar den. Nu till veckans fråga:

"Hur kommer det sig att ni inte körde på ett traditionellt syrianskt/assyriskt bröllop?"

Jag och min man är assyrier och det finns en rad olika anledningar till varför vi valde att göra som vi gjorde. Den största anledningen var att vi verkligen ville ha ett personligt bröllop. För att besvara frågan ordentligt så ska jag bryta ner den till olika punkter.

  • Vigselförrättare

Vi valde att inte ha en traditionell "syriansk/assyrisk" vigsel på grund av att vi är medlemmar i pingstkyrkan. Jag bodde och studerade i Jönköping i fyra år. Under den perioden gick jag med i pingstkyrkan, det var även där som min man fann sin tro. Därav kändes det rätt för oss att fråga vår pastor i Jönköping ifall han ville viga oss. Vidare anser vi att vigselceremonin är den viktigaste delen i ett bröllop och därför var det väldigt viktigt för oss att ha det på svenska så att vi skulle förstå varje ord i vigselakten. Vi har en stor kärlek till våra respektive ortodoxa kyrkor och givetvis skulle en ortodox präst kunna genomföra ceremonin på svenska. Det skulle dock ändå kännas fel då vi är pingstvänner och har en personlig relation till vår pastor.

Det var fortfarande viktigt för oss att ha med något assyriskt i vigseln och därför hade vi en fantastisk sångerska (Esagila Cherry) som sjöng en psalm på assyriska.

  • Vigselplats

Som ni ser gifte vi oss utomhus, vilket också avviker från ett traditionellt "syrianskt/assyriskt" bröllop. Till en början hade vi faktiskt bestämt oss för en kyrklig vigsel och även haft bokningar. Det finns många vackra kyrkor i Stockholm men naturen vann oss över tillslut. Vi anser inte att en vigsel måste hållas i en kyrka för att den ska vara en kristen vigsel. Vidare har jag personligen alltid drömt om en vacker utomhusvigsel. Något som jag och min man har gemensamt är att vi uppskattar naturen och alla dess färger. Jag minns att min man sa "Tänk vad vackert att ha bröllopet under hösten när träden har olika färger, det blir jättebra på foto" haha. Han hade helt rätt och hans vision tillsammans med min resulterade i en utomhusvigsel på ett slott under hösten.

  • Middag

Ett traditionellt "syrianskt/assyriskt" bröllop är oftast lokaliserat i en gigantisk lokal där både middag och fest äger rum samtidigt. Då vi ville ha ett personligt och intimt bröllop kunde vi inte bjuda upp till 500 personer (som är det vanliga). Vi ville endast ha de absolut närmsta med oss den dagen. Att ha ett få antal gäster i någon av dessa stora lokaler skulle även kännas väldigt tomt. Därför valde vi en mindre lokal/plats som inte kunde ta emot mer än tvåhundra gäster.

Något vi verkligen ville var att ha middagen och festen separat från varandra. Anledningen var att vi ville avnjuta en middag där fokuset var på maten och de tal som hölls. Det går inte att göra ett bröllop mer personligt än att ha med tal som är skrivna specifikt till brudparet. Detta ger också en chans för gästerna att lära känna brudparet ännu mer. Därför uppmuntrade vi till tal.

Vi kunde inte hitta en enda assyrisk lokal som faktiskt delade upp lokalen i två delar. Av tidigare erfarenhet har vi inte lyckats ha en lugn stund för att äta på fester, det är 90 % dans. Skulle vi då ha middagen och festen samtidigt hade vi förmodligen behövt avbryta allt dansande varje halvtimma för något tal. Det fanns alltså ingen annan lösning än att ha middagen och festen separat från varandra. Sedan har jag och min man alltid uppskattat att äta länge och mycket hehe.

Något som faktiskt är vanligt i våra traditionella bröllop är libanesisk meza mat och mycket alkohol på borden. Detta är något som jag och min man uppskattar på andras bröllop och valde att även ha det på vårt eget.

  • Festen

Missförstå mig inte, jag Ä L S K A R att dansa på assyriska bröllop och självklart skulle vi ha mycket dansande på vårt bröllop. Vi ville bara äta och lyssna på alla tal i en lugnare stämning först.

Det som är vanligt på "syrianska/assyriska" bröllop är att ha en sångare/live-band - vilket vi också valde att ha på vårt bröllop. Vi älskar assyrisk musik och alla de tillhörande folkdanserna, därför var sångaren ett självklart val för oss (Bashar Yohanon). Vi slog klackarna (och nästan våra huvuden) i taket och festade hårt i flera timmar efter att middagen avslutades. I trädgården precis utanför danslokalen fanns en uteservering med sittplatser och öppen bar för de som ville sitta eller fortsätta dricka.

För att knyta tillbaka till frågan: "Hur kommer det sig att ni inte körde på ett traditionellt syrianskt/assyriskt bröllop?"

Vi hade nog inte ett traditionellt "syrianskt/assyriskt" bröllop men vi hade ett väldigt personligt bröllop med flera inslag av assyriska traditioner.

Likes

Comments

Blommorna fick jag av kära svärmor, så söt! Tomatsoppa och bruschetta, mums! 

Jag och min man köpte vår gemensamma lägenhet i juni men hade tillträde 1 augusti (två månader innan bröllopet). Med två heltidsjobb, renoveringar i lägenheten och planering av bröllop och smekmånad så hann vi inte riktigt tänka på möbler. Vi var heller inte medvetna om att det faktiskt tar minst 6-8 veckor för varenda möbel att levereras. Så ja, vi är tyvärr inte det paret som lyckades få ihop hemmet innan bröllopet. 


Vi fick faktiskt vår säng levererad under tiden vi var på smekmånaden (pappa fick ta emot den). Det var den enda möbeln vi hade (och har) när vi flyttade in. Därav har vi våra måltider på sängen hehe. Man kan tänka sig att det är lite av en härlig hotellkänsla, men nej - det är endast nervöst att äta över rena lakan. Fy haha rekommenderar inte att äta soppa på sängen :)

Förhoppningsvis får vi ihop allt innan jul! Majoriteten av alla möbler dyker upp omkring samma tid och då får vi hem: köksön, vår sammetssoffa och sammetsfåtölj, soffbord, sovrumsmatta och köksstolar. L Ä N G T A R! Man ska inte underskatta möbler.

Hur gjorde ni andra? Bodde ni ihop innan bröllopet? Om inte, hur hann ni med allt?

Likes

Comments

Vi gifte oss den 30 september 2017 så vi har varit gifta i lite över en månad. Jag kan nästan inte begripa det, tiden verkligen flyger förbi! Är så tacksam över att ha så fina minnen ifrån den dagen och vår fantastiska smekmånad. Jag längtar till att skriva ett inlägg om hela bröllopsdagen!

Kommer nog ägna ett helt inlägg till själva bröllopet och sedan dedikera egna inlägg om DIY pyssel och annat fix inför bröllopet. Exempel på sådana inlägg kan t.ex. vara DIY om ramarna (som vi hade placerade lite överallt), middagshäfte, bröllopsinbjudan, leverantörer (som vi rekommenderar/ inte rekommenderar), dekorationer och annat som köptes in m.m. Eventuellt om ni har andra förslag?

Jag får även skriva ett eget inlägg om vår magiska smekmånad. Vi var i Italien och sedan Amsterdam. Kan tipsa om en hel del hotell och restauranger som vi besökte i både Rom och Amalfikusten.

Jag och David pratar om i princip allt och självklart pratar vi om hur det känns att vara gift. Det är verkligen annorlunda. På något vis så har vår kärlek förstärkts och kommit till en helt annan nivå. Man ser på varandra med lite annorlunda ögon. Känner någon annan igen sig? Livet som gift känns helt fantastiskt i alla fall. Att varje dag få kliva upp och sedan lägga sig med sin stora kärlek och partner i livet är en makalös känsla.

Likes

Comments

Hej på er!

För ett litet tag sedan laddade jag upp lite bilder på mina brudtärnelådor på instagram.

Då jag fått en hel del frågor om lådorna bestämde jag mig för att slänga ihop ett klipp där jag går igenom vad jag gjort. Förutom brudtärnelådorna så nämner jag kort om lådan vi gjorde till vår bestman. Säg till om ni vill se mer av det eller något annat, det ordnar jag mer än gärna!

Nedan kommer ett klipp som jag spelat in där jag går igenom innehållet i lådorna och förklarar hur jag gjort.

Likes

Comments