Ett litet tips för alla bokmalar och andra som känner sig träffade... Om man har registrerat sig/ett månads- eller kontantkort på Västtrafiks hemsida och tackat ja till nyhetsmail, dyker det då och då upp böcker som man kan ladda ner gratis. Vanligen en att läsa i mobilen eller läs/surfplatta och en att lyssna på. Dagens mail innehöll en bok av Ninni schulman att läsa och en av Stefan Arnhem att lyssna på. Vill man inte ladda ner direkt så finns de kvar i det egna biblioteket på (i detta fall) Adlibris hemsida!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Inget bra att börja dagen på detta sätt. Tog min vanliga morgonpromenad på 25 minuter till hållplatsen en bit längre bort men det hjälpte inte alls en dag som denna. Frågan är om jag är mer"skärpt" innan eller efter migräntablett?? Fick gjort en del på jobbet innan jag gav upp och tog det där jäkla pillret. Visst migränen är nu försvunnen men tjutet i öronen har mer än fördubblats (tinnitus tjut) och jag är allmänt slö i huvudet (bieffekt av migräntabletten). Så får se hur eftermiddagen kommer att gå. Har tusen och en saker som ska göras innan hemgång. Visst jag kunde stannat hemma i sängen från början men det alternativet finns inte i mitt vokabulär. Jaha då får väl man skylla sig själv som vanligt 😕

Likes

Comments

Genom åren har jag lärt mig mer och mer om denna så kallade funktionsnedsättning. Jag vill inte alls kalla det så för min nu 20-åriga son har berikat min vardag så mycket genom åren med alla sina specialintressen. Vi har haft många goa skratt och inte minst så har vi gjort så mycket tillsammans. Visst vardagen har bestått i en massa planeranden, förberedelser och mycket mer. Inga spontana biobesök eller hälsa på vänner och bekanta. Men å andra sidan har vi rest mycket, skräddarsydda efter hans intressen.

Vad som är tråkigt är att det ofta står i tidningar att dessa funktionhinder kan undvikas om mamman inte gjort si eller så under graviditeten eller under småbarnsåren. Men jag vet bättre eftersom jag kan spåra autismspektrumsproblematiken i åtminstone fyra generationer i min egen släkt. Förr satte man dock inte sådana här diagnoser, de fanns för övrigt inte ens. Utan istället kallades man mentalsjuk och i värsta fall kunde man hamna på hospitalet, eller som det senare kallades mentalsjukhus.

Fick en kommentar från en vän häromdagen att det inte finns någon anledning att "diagnostisera sig" som vuxen. Men det kan vara helt fel. Om det upptäcks att man faktiskt har Aspergers eller liknande, kan pusselbitarna plötsligt falla på plats. Varför har man svårt för vissa saker? Varför känner man sig som ett UFO? Varför har man svårt för det sociala samspelet? Varför är man så intresserad av just en sak? Varför är det svårt med förändringar? Ja listan kan bli hur lång som helst. Att få svar på detta kan kännas som en befrielse och plötsligt är man stolt över den man är. Tro mig jag vet!

Idag är jag en stolt mor till en son som älskar bilar, dessförinnan var det My little pony, bergochdalbanor, konstruktionsleksaker (bergochdalbanor samt kulbanor) och lego både högt och lågt. Hans första ord var "tåg" och inte "mamma"!
För egen del är jag ett stort Doctor Who fan och delar detta till viss del med sonen.

Likes

Comments

Nu har jag full koll på hur mycket jag går under dagarna. Skaffade en Vivofit2 som är med vart än jag är. Det blir en promenad på morgonen, två hållplatser, istället för att åka spårvagn eller buss och likaså på väg hem.

På jobbet blir det inte så många steg tyvärr, det är nackdelen med skrivbordsarbete... 

Även helgerna har blivit mer aktiva för det blir till slut en utmaning att inte hamna på för "få" steg per dag. 10 000 har jag som mål nu i början för att inte tappa sugen. Antingen förblir jag där eller så kommer jag att öka på successivt... vem vet??

Nu är det dags för hemgång i alla fall.😊

Likes

Comments

Detta var kul när jag var barn minns jag! Jag blev riktigt glad när jag hittade en bok med riktigt utmanande bilder, allt från 500 upp mot 1500 nummer att strecka emellan. Nu är den första klar med hjälp av blyertspenna, suddis och linjal. Fick även leta fram ett förstoringsglas eftersom synen inte är så bra och siffrorna då små...För en nördig Doctor Who fan blev det extra roligt med bilder från favoritserien... För jag är och förblir en stolt Doctor Who nörd för resten av mitt liv.
Vissa älskar sport och andra mode, matlagning och så vidare. Huvudsaken är att vi alla hittar sin grej som förgyller vardagen. Och så här i OS-tider behöver i alla fall jag något kul att göra för sport är jag inte intresserad av...

Likes

Comments

Igår kväll var jag på mitt första träningspass med Zumba  Så här i slutet as sommaren har inga träningar riktigt kommit igång på allvar, vilket jag är jätteglad för. Om någon har sett en flodhäst dansa Zumba, ja förutom i Disney-version förståss, så var det jag i ett nötskal. Varför fick jag aldrig någon dansgen, eller åtminstone någon form av känsla för att röra mig i takt till musik. Under skolåldern beskrevs det närmast som "klumpig" men numera får man inte använda sådana nedsättande ord om barn. Men som vuxen måste jag nog säga att det är det ord som ligger närmast sanningen. I vilket fall som helst Zumba-träning är inte min melodi. Alltid på väg åt fel håll, stel som en pinne och sedan när jag väl fått in stegen så ska armarna med. Då fallerar allt.... Nu morgonen efter kan jag bara skratta åt eländet. Jag fick i alla fall 60 minuters träning som kommer att gå in i historian.
Nu är det äntligen fredag och helgen är snart här!

Likes

Comments

Dags att ge mig av till jobbet, molnen hänger regntunga och vinden viner i de snålt öppna köksfönstret. Hösten har nog kommit i alla fall. Hoppas att alla som fortfarande har semester passar på att koppla av och njuta av sin ledighet. Det är ju trots allt inte alla som bara vill ha sol och värme. Egentligen hade det varit underbart att få krypa ner under filten i soffan med en spännande bok, men jag sticker till jobbet. Boken får vänta till en annan gråmulen dag, hinner nog läsa ett kapitel på vagnen till jobbet i alla fall.

Likes

Comments

Söndagsmorgon
Tog en promenad upp till gymmet, var där först av alla för det var helt tomt och öde. Gick i snabb takt på löpbandet i en halvtimme med en bok i hörlurarna och lät hela den verkliga världen försvinna. På väg hem lyser solen men det blåser som på hösten, det verkar som att sommaren är över för denna gång. Väl hemma har i alla fall sambon vaknat och vill ha frukost men sonen med flickvän sover fortfarande, så det blir frukost på tu man hand, en liten övning för livet när det bara kommer att bli vi två kvar här hemma! Inte för att jag vill bli av med de unga tu, men det känns rätt i tiden att de snart kommer skaffa sig något eget nu när de är vuxna.

Likes

Comments

Nu är det dags att försöka mig på med detta att blogga. Jag har ingen aning vart detta ska ta vägen så här i början men gillar att skriva ner mina tankar och funderingar. När jag växte upp fanns varken datorer och ännu mindre smartphones. Ville man skriva så var det vanliga brev eller dagbok. Visst låter det som stenåldern numera, men då var det i alla fall. Mitt skrivande blev främst till brevvänner runt om i världen... Hör och häpna, detta existerar fortfarande och just nu har jag fler än någonsin förut. De är från nästan alla världens hörn och det bästa är att det kommer något i brevlådan som inte är räkningar eller reklam. Men nu ger jag mig ut på nya utmaningar och bara framtiden kommer veta vart detta ska ta vägen...

Likes

Comments

Instagram@mia8231