Denna veckan har det blivit lite extra plugg och förberedelser inför vårt genomförande på Fränsta skolans tjejer i åk7. Givetvis gick det bra, mycket allvar och mycket skratt..

Som ett barn på julafton!! Vi tog oss en tripp på typ 20mil enkel resa, till Örnsköldsvik och Fjällrävens center vilket också betyder MoDo´s hem arena. Vi gjorde givetvis stan me, shoppade lite och fick lite mat i magen. En mycket fin stad, mysigt..

Vi har än en gång besökt Vikbron, i skymningen satt vi där med kaffe och en brasa.. En helt underbar plats att vara på!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Stationen i Ljungaverk..

Det är nog den minsta stationen vi båda har sett.
Men där finns iaf ett fint litet hus som man kan sitta och vänta på tåget i. ☺

Halva denna veckan gått och tiden bara flyger iväg. Snart är vi hemma igen. ☺

Likes

Comments

Då var helgen över och halva tiden har gått, tiden går fort!
I lördags var vi i Sundsvall en runda på stan innan vi började jobba, fin och mysig stad! ☺

På söndagen var vi lediga så den dagen började vi med att åka upp till Tjärnbostugan och ta en kaffe, väldigt mysigt att åka till en sån liten stuga. Det är friluftsfrämjandet som har hand om den. ☺
Efter det så köpte vi oss en sallad som vi fick äta i bilen för hade vi satt oss ute så hade den flugit iväg för det blåste så mycket. 😉 En skön ledig dag helt enkelt.

Eftersom halva tiden har gått så är det dags för oss att byta gård, så nu ska Mia vara i Ånge och Fia i Fränsta. Ska bli kul.
Nu är det dags att för att göra oss i ordning så vi hinner till jobbet. 😊👍

Likes

Comments

Idag skulle vi ut i solen och dricka kaffe och äta oss lite lunch. När vi väl hade hittat en fin sjö att sitta vid så gick solen i moln och det började blåsa så mycket att det blev för kallt för och sitta ute så vi fick fortsätta vår lunch i bilen.. 😂

Hann iaf ta lite bilder innan vi höll på att frysa ihjäl. 👍
Imorgon är det dags för praktik igen och även på lördag. Åh nästa vecka så byter vi gård att va på. 😊
Godnatt 💤

Likes

Comments

Idag har vi ätit vår middag ute i den härliga naturen. Tanken var först att vi skulle laga mat där vi bor men efter att Fia köpt en kålbulle-panna under dagen så bestämde vi oss för att dra ut och steka pannkakor istället, så mysigt! Nu ligger vi utslagna i lägenheten och imorgon är det dags för praktik igen. 😊

Kålbulle är något som man gör på en speciell smet och så har man fläsk eller bacon och så tillagar man det på den speciella pannan under öppen eld.
Det ska vi oxå testa någon gång. 😊

Likes

Comments

Idag vaknar vi upp till ett strålande solsken, dimmigt ifs men den lättar säkert snart. Vi har tvätt tid på morgonen, jag (Fia) som inte tvättat i en "tvättstuga" på 18år, haha! det här går kanon. Nu laddar vi för en kanon helg med massa underbara Fränsta och Ånge ungdomar. Vi har nu delat på oss och är på en varsin gård, Mia börjar i Fränsta och Fia i Ånge, så byter vi om 2 veckor.

Bilderna är från igår när vi köpte fika och körde ner till Vikbron, där flyter Ljungan fram med öppet vatten. Men bara en kort bit nerströms så tog vi bilen och körde på den isvägen som finns över till andra sidan. Tack vare denna isväg kan de som bor på andra sidan gena över Ljungan och slipper en massa restider. Läskigt men Coolt!! På kvällen lyxade vi till det med Tacos då vi ska jobba både fred och lördags kväll.

Likes

Comments

Nu har vi varit i Fränsta sen i lördags kväll, här är så vackert!

I söndags var en fin dag solen sken och vi var ute och utforskade stället lite, det är så lugnt och harmoniskt här. :) Så härlig natur med höga berg och fjäll. Bilden i mitten är tagen uppifrån Getberget där det även finns en skidbacke man kan åka ner för. :) Riktigt högt upp var vi!

Igår så träffade vi vår handledare och några av de andra vi ska jobba med under tiden vi är här, väldigt trevliga! Vi har även sett båda fritidsgårdarna och igår jobbade vi första gången på gården också. :) Det känns bra och vi kommer säkerligen trivas här. :)

Det har varit lite omtumlande att bara kasta sig ut till ett nytt ställe och lämna tryggheten där hemma men vi ser det som en utmaning och något vi kommer växa utav. :)

Resten av dagen blir det och ta det lugnt och ut och gå en runda i byn tänkte vi. :)

Likes

Comments

Nu är det nere på ensiffrigt och mindre än en vecka tills vi åker, så spännande!

Fia började packa för ett tag sedan som det syns på bilderna. Medans Mia inte ens har tagit hem sin resväska, haha.
Lite olika framförhållning där. ;)

Frågan är hur mycket packning vi har när vi är klara.. Lär nog bli en del ;)

Likes

Comments

Just nu är vi i skolan och gör ett arbete om Rädda barnen som ska redovisas nästa vecka. Vi är väldigt effektiva i vårt pluggande som ni ser. Men våra tankar är nog mest på den kommande resan, snart är det bara en vecka kvar tills vi åker. Tiden går galet fort, känns som det var igår vi bestämde oss för att göra detta. :)

Vi ser framemot denna resa och tycker det ska bli så kul!

Likes

Comments

Idag är det tolv dagar tills vi åker och i vårt första inlägg bjuder vi på de mest seriösa bilderna vi hittade på oss. :)

Kort om oss så är vi två tjejer ifrån Karlshamn i Blekinge län, vi heter då Mia (27 år) och Fia (38 år). VI studerar till fritidsledare och är klara till sommaren. Vi är ungefär lika galna som det syns på bilderna ;)

Vi ska då åka upp till Ånge kommun som ligger i Västernorrlands län alltså ca 100 mil ifrån där vi bor och ha vår sista VFL (verksamhets förlagt lärande) som det heter. Anledningen till att vi valt att göra detta så långt hemifrån är för att vi vill utmana oss själva, kliva ur den så kallade komfortzonen. Vi ser det också som en chans att utvecklas som människor och ett minne för livet. Vi har även byggt upp en förkärlek till Norrland efter att vi varit på både vinterfjäll och sommarfjäll under utbildningen. Vi ska vara på en varsin fritidsgård och även en skola när vi är där.

Vår tanke med att starta denna blogg är att vi ska skriva om innan vi åker och under tiden vi är där.

Mer inlägg kommer snart, nu ska vi göra en sak vi är bra på nämligen dricka kaffe!

Likes

Comments