Header

Postad i: Graviditet, Husrenovering

Igår gick jag in i vecka 34, tänkte göra en graviduppdatering så fort jag tagit lite nya bilder på magen. Har ju hänt enhel del sen jag sist gjorde det. Varit lite slarvig på den biten men kändes som om jag skrev nästan samma sak varje dag. Men nu börjar det ju närma sig och mina symptom är lite annorlunda än tidigare.
Var även hos läkaren idag för uppföljning av mina sammandragningar och förvärkar, min tapp är påverkad och har blivit kortare men ligger fortfarande inom okej gränser. Läkaren berättade även att dom inte kommer stoppa förlossningen längre om den skulle börja, men det såg positivt ut iallafall. Har vaknat flera dagar med mycket värkar, idag gjorde det så pass ont att det var nära att jag ringde förlossningen även om jag hade en tid bokad, men eftersom läkaren sa att allt såg bra ut så litar jag på det.

Förutom det har vi idag varit i byggaffären och valt ut både ytterdörrar, lås, handtag, innerdörrar, handtag, lister, golv, bänkskiva, spis/ugn, garderobsdörrar, takpannor, staket osv som vi ska ha i huset. Så roligt och det kommer bli såååå fint. Det roligaste förutom utsidan blir ju helt klart vår Walk in closet, vi valde att ha en skjutdörr i samma stil som dörren in till sovrummet, är helt säker på att vi kommer få vårt drömhus 😍
Många bollar i luften men så roligt, särskilt nu när man bara går hemma om dagarna. Staketet ska vi köra igång och bygga så snart vi har gjort en förfrågan om hur vi kan bygga. Eftersom vi bor i en korsning kan det innebära att vi inte får bygga så högt som vi vill, men min pappa som har bättre koll på läget än oss har ritat upp och ska lämna in planritningar på hur det ska se ut imorgon så får vi hoppas på att vi får bygga så högt som vi vill. Sen är det bara att tuta och köra 😍

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Inredning

Som många säkert vet har vi letat efter hus länge nu och äntligen har vi hittat vårt hus och blivit husägare. Känns såååå himla bra, bebis ska få växa upp i ett hus och tequila få en tomt att springa på.
Vi får tillträde till huset redan den 1 november, eventuellt tidigare beroende på när någon kan ta över vår lägenhet.

Det känns såklart stressigt eftersom bebis är beräknad till den 24 oktober, men eftersom att jag inte kan göra så mycket nytta varken nu innan eller efter spelar det kanske inte så stor roll egentligen. Vi tänkte att vi skulle börja packa smått redan nu för att slippa stressa med det på slutet av graviditeten/i början på bebis liv.

Som tur är har iallafall dom förra ägarna av huset gett oss godkännande att börja bygga staket redan nu så det blir vårt första projekt sen kör vi igång direkt vid inflytt och börjar renovera inomhus för att till våren köra hela utsidan, dvs byta tak, fixa/måla fasad, trappor, belysning osv. Hade egentligen velat göra det med en gång men eftersom hösten och vintern är på gång så måste det tyvär vänta. Men det kommer bli såååå fint när det är färdigt. 😍 är så glad över att äntligen ha hittat vårt hus, att få börja vårt liv med vårt barn där, att ge tequila en trädgård och för oss att få göra något till vårt egna. Det känns så himla bra, papperna är påskriva och denna hösten lär vi verkligen ha fullt upp. Så roligt.

Detta med renovering känns dock som en djungel, så svårt att bestämma sig för hur allt ska se ut, som tur är är jag och Oliwer något lika i hur vi vill att det ska se ut. Sovrummet som vi ska ha är väldigt stort i dagsläget så där hade vi tänkt att dela av och bygga en stor Walk in closet, i vardagsrummet ska vi fixa en grå stenvägg, sen är det såklart golvbyten, nya dörrar inne och ute, nya tapeter, lister osv. Smått och gott helt enkelt, kommer bli så himla bra 😍

En sånhär stenvägg tänkte jag mig, sååååå sjukt snyggt. Längtar så mycket efter att få se dom färdiga resultaten 😍

Likes

Comments

Postad i: Graviditet

Det är som att gå och längta efter världens största resa. En helt obeskrivlig längtan efter att få träffa mitt lilla hjärta. Det är lustigt hur man kan älska någon som man aldrig ens har träffat, men det gör man. Det är något speciellt verkligen med att vara gravid, man har förväntningar på hur livet kommer att bli när en pusselbit helt plötsligt faller på plats. För det är så det känns, som en pusselbit man alltid har saknat plötsligt har hittat sin rätta plats.
Det är så häftigt, jag tänker på det så ofta, att hälften mig och hälften utav den personen jag älskar allra mest ska bli till en liten person som vi tillsammans av kärlek har skapat.
Vi bildar vår egna fina lilla familj och jag har nog aldrig känt mig så komplett som jag har gjort under min graviditet. Det känns redan så självklart, så självklart att det skulle bli jag och Oliwer. Bebisen i magen känns så självklar. 55 dagar kvar till beräknad förlossning och jag är så nyfiken på att få lära känna dig lilla vän, så nyfiken på att få visa dig världen. Så spänd på att få dela hela mitt liv tillsammans med dig och din pappa 💗

Likes

Comments

Postad i: Graviditet

Har varit dålig på att skriva här den sista tiden men tänkte försöka komma igång bättre nu när jag ändå bara är hemma om dagarna. Jag har blivit sjukskriven på 100 % för prematura sammandragningar och förvärkar.
Vill ju gärna att bebis stannar till iallafall vecka 36-37 så jag är bara sängliggandes i princip då jag får livmoderaktivitet vid minsta ansträngning.
Så himla tråkigt, men samtidigt skönt då jag är sååå trött och orkeslös. Vill att tiden bara ska gå snabbt nu samtidigt som jag börjar bli så nervös inför förlossning. Det känns verkligen att det närmar sig och jag inser att det verkligen är runt hörnet liksom. När vi åkte in till förlossningen i veckan ifrågasatte Oliwer varför jag inte tog BB väskan med mig. Det finns liksom inte i min värd just nu, har en förnekelse för att det skulle kunna hända något nu. Blev irriterad av bara frågan för jag kände bara att "nej jag ska hem ikväll varför skulle jag ha den med mig?"
Det känns så nära men ändå långt bort att jag ska åka dit för att föda vårt barn liksom. Samtidigt som jag själv var lite orolig över att behöva stanna kvar, jag kände att jag inte hade fått säga hejdå ordentligt till tequila (hunden) och att jag därför inte var redo haha.

Är också så rädd för att föda innan jag har hunnit gå på föräldragrupperna och profylaxkurserna. Såg på min bm på det sista besöket när vi diskuterade om när det var att hon inte tror att jag kommer hinna med det då det är typ 2 veckor innan bf.
Jag har foglossning också, så jag frågade om hon tyckte jag skulle gå till sjukgymnast, men hon tyckte att dom övningarna jag får är för ansträngande för mitt tillstånd nu, det är när man får höra sånt som man inser att ja jag ska nog ta det rätt lungt ändå.

BB väskan är i princip färdig, det är lite smågrejer kvar som ska i, tänkte lägga upp och visa i ett nytt inlägg vad jag har valt att packa med mig. Har fått super bra tips av både bloggläsare och utav grupper på Facebook vad man kan packa med sig.

Igår lossade även endel utan min slemmpropp, känner mig dock inte så orolig över det då jag har förstått att den fortfarande kan återbildas. Slemmproppen är inte ett tecken på att det är på g men ett tecken på att förlossningen närmar sig och att man ska göra sig redo. Så även om endel har lossat kan det ta flera veckor tills det sätter igång. Så det hoppas jag såklart på. Även om man längtar ihjäl sig vill man ju att bebis ska vara "färdigbakad" och slippa neo.

Likes

Comments

Postad i: Graviditet

Igår var en jobbig dag. Var hemma själv då Oliwer jobbade. Hade under hela morgonen känt som ett kraftigt tryck nedåt, när jag går på toa upptäcker jag blod. Den paniken var så hemsk. Man börjar tänka det värsta direkt, att vara själv på det kändes verkligen hur jobbigt som helst.
Jag ringer in till förlossningen som vill att jag ska komma in direkt och råder mig till att inte köra själv. Panik nummer 2, får inte tag på någon. Oliwer svarar inte på jobbet, mina föräldrar är iväg och plockar svamp och mina vänner är antingen på jobbet eller har inget körkort.
Även om det bara handlade om en kort tid så kunde jag inte sluta gråta, jag kände mig så hjälplös som var ensam. Oliwer svarar och blir ju rädd han med, så han ringer sin chef och kommer hem till mig så vi kan åka iväg tillsammans. Till och med när han hade kommit hem grät jag, grät av känslan och vara ensam det kändes verkligen hemskt när man var så rädd. Mina tankar gick ju direkt till förlossningen, tänk om jag skulle bara ensam då. Sen vet jag ju självklart att han måste jobba och att inte hela världen kan stanna upp efter mig. Men Gud. Den känslan är verkligen obeskrivlig.
Vi åker iallafall in till Karlskrona, får direkt en rum där dom kör igång och gör CTG på mig. Hade förhöjd livmoderaktivitet så troligtvis beror trycket på det. Dom ville göra ett ultraljud också, både utanpå och ett vaginalt. Bebis såg ut att må jätte bra så det var en sån stor lättnad, fostervattenmängden var jätte bra och likaså puls och aktivitet. Lite slemm och blod kunde hon se sa hon men hon sa inte heller vad det berodde på, kan kanske vara att endel av slemmproppen har lossat men som jag förstår det så återbildas den fortfarande fram till en viss vecka.
Oavsett vilket så såg allting bra ut. Mitt tryck var sammandragningar/förvärkar bara att jag inte har upplevt det så innan. Så ordinerad vila igen, som om jag inte redan ligger i sängen 20/24 h per dygn typ 😂😅

Hade förövrigt en jätte härlig läkare, det är verkligen super skillnad på att komma till den "vanliga"
Vården och förlossningen. Direkt när man kommer vet dom av någon konstig anledning vem man är, man får ett rum direkt och undersökningarna börjar jätte fort. Alla jag stött på är super trevliga och man känner sig verkligen omhändertagen.

Läkaren frågade också om vi visste könet eller om vi ville veta. Japp sa vi.
Om vi inte redan var förvirrade innan, nu har vi 2 svar från ultraljud som säger flicka och 2 svar som säger pojke haha. Hon började skratta när vi sa det och bad oss gissa vad det ser ut som haha.. Blir helt enkelt en överraskning vad som tittar ut.

Likes

Comments

Postad i: Graviditet, Bebis, Vardag

Då var det min tur att få en babyshower. Mina fina vänner och familj överraskade mig igår och hade gjort det sååå fint..

Jag var nog ifrån Oliwers perspektiv inte den enklaste att överraska dock haha. Han sa i fredags till mig att vi skulle grilla hos mina föräldrar igår. Okej sa jag just då men igår kände jag inte alls för det. Jag var inte hungrig vid den tiden han ville åka och tyckte vi bara kunde vara hemma han och jag och laga mat själva. Han tjatade på mig i en timme och försökte med massa olika knep få iväg mig. Jag var lite trotsig och tramsade runt här hemma medan han blev frustrerad haha.
Till slut gick han och satte sig i bilen och väntade och sa att vi skulle köpa godis, jag var inte alls sugen på godis men efter att han väntat i tjugo minuter så fick jag lite dåligt samvete.
Han började köra och sa att vi måste ha toalettpapper med, sen börjar han tjata om att han vill ha mat igen och kör emot mina föräldrar ändå. Blir lite tjurig på han för jag tycker att han mest är irriterande som inte fattar att jag inte är sugen haha..
Men vi går in, helt tyst i huset. Jag går och kissar och lite så, (snacka om jobbig att överraska haha) sen går jag in i mina föräldrars vardagsrum och där står mina närmsta vänner och familjemedlemmar och sjunger. Helt otroligt vad dom hade gjort i ordning fint. Efter den fina sången kommer min pappa hem med massa pizza till oss alla, följt av paketöppning, fika och lekar. Jag känner mig så överväldigad och mållös över vilken tid och engagemang dom verkligen lagt ner. "Bara" en sån grej att nästan alla närvarande hade bakat en grej var och tagit med kändes så personligt och roligt.
Dom hade dekorerat så himla fint och verkligen ansträngt sig med presenter, tårta och allting.
Det finns verkligen ingenting som betyder så mycket för en som när folk lägger ner tid och kärlek till ens ofödda barn, att dom bryr sig och längtar. Man förstår på ett annat sätt nu när man är gravid vilken stor betydelse det har för en när ens nära bryr sig om ens barn. Helt ovärderligt, jag har världens finaste vänner och familj. Kan inte tacka dom tillräckligt för det fina dom gjort 💗

Likes

Comments

Postad i: Graviditet

Igår tog min mamma lite bilder på oss. Jag skulle egentligen gått till en "riktig" fotograf och tagit gravidfoton, men tyckte det kändes som onödiga pengar när mamma kan ta bilder då hon dessutom har köpt en ny kamera.

Roligt att ha lite finare bilder på magen förevigade. Den första bilden funderar jag på att förstora upp, magen syns kanske inte så mycket men känslan i bilden är där. Hade tänkt framkalla massa bilder nu, tycker det känns så tråkigt och bara ha foton på mobil/dator. Tänker ju när bebis blir lite större så tycker säkert han/hon det är roligt att bläddra i ett fotoalbum, blir mer förevigat. Mobil/dator kan ju gå sönder och bilderna bli förlorade. Jag har så mycket fina bilder på mig och Oliwer som jag alltid vill behålla och kunna titta tillbaka på, så det får bli nästa uppgift när jag orkar ta tag i det 😝

Likes

Comments

Postad i: Bebis, Graviditet

Pojke

( )Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
(/) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre

( ) Du är sugen på kött och ost
(/) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
( ) Brösten är olika stora
(x) Brösten har blivit mycket större
(x) Du var knappt illamående i början

( ) Du och din mammas relation är sämre
( ) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
(?) Du sover med kudden mot norr
( ) Bebisen ligger högt i magen
(x) Håret på dina ben växer ut fortare
(x) Din mage står ut
(x) Din pigmentrand är stark och markerad

( ) Du visar handryggen när du visar händerna
(x) Ditt hår är tjockt och glansigt
(/) Du sover helst på din vänstra sida
(x) Du känner dig ofta ledsen
(x) Du gick upp lite i början
(x) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
(x) Bebisen sparkar hårt och ofta

( ) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
( ) Du känner dig bekväm i din mammakropp
(x) Du har mycket halsbränna

Resultat: 13,5/31

Flicka:

( ) Lite eller ingen halsbränna
(x) Du känner dig oattraktiv
(x) Babyn hickar mycket

( ) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
( ) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
(x) Du är ofta irriterad
(x) Du är ofta arg

( ) Du sover helst på din höger sida
( ) Ditt hår är tunnt och matt
(x) Du visar händerna med handflatan upp
( ) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
( ) Din mage är bred
(?) Du har en platå på magen
( ) Håret växer som vanligt på benen
(x) Bebisen ligger lågt i magen
(?) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt (om jag inte är väldigt aktiv)
(/) Du äter gärna mackans mitt
(x) Pappan går upp under graviditeten
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
(/) Du var illamående i början

( ) Brösten har blivit lite större
(x) Brösten är lika stora
(x) Du har grumlig och blek urin

( ) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
(/) Bebisens hjärtslag ligger över 140

( ) Du älskar citrusfrukt och apelsinjuice

Resultat: 13.5/31

Haha.. Detta resultatet blev man ju verkligen inte klokare utav, jämnt alltså. Det verkar bli en överraskning vad som gömmer sig där inne. 👶🏻 vi har fått lite olika svar vad det är för kön på våra ultraljud, så därför har jag valt att inte skriva ut det heller då det känns jätte osäkert.

Vi fick efter RUL ett svar till 75% vad det var för kön, ultraljud 2 sa hon samma kön men till 100 %, ultraljud nummer 3 frågade hon oss vem som ens hade sagt "det" könet till oss innan, sa att hon inte alls var särskilt säker på att de skulle vara det och att hon inte tyckte vi skulle köpa några kläder för det könet hon tidigare hade sagt.
Så vi är väldigt osäkra och känner att det får bli en överraskning istället, oavsett vilket så är det lika efterlängtat och älskat ändå 💞

Likes

Comments