Header

Postad i: Vardag, Graviditet

Min uppdatering här har varit kass, vi har haft festival här där jag bor dom senaste fyra dagarna. Och nu är det äntligen över 😅 har varit ute och gått och gjort saker ständigt känns det som och det tar verkligen på en nu på ett helt annat sett. Jag är helt slut idag, känns som jag sprungit ett maraton lopp, har värk i både rygg och sammandragningar för att jag inte tagit det lungt.

Igår kväll hade vi lite fest här hemma hos oss, hade jätte trevligt även om man var nykter bland människor som drack. Tycker det är roligt för Oliwer att kunna festa till det nu på speciella tillfällen innan det är dags för bebis.
Men vi gick ut till öltältet efter vi hade varit här, och det gör jag aldrig om som gravid. Fy vad folk är nonchalanta, alla puttas och trängs och beter sig bara illa på fyllan. Jag gick med tårar i ögonen under nästan hela den korta stunden vi var där, det är ingen som har någon respekt även om man ser uppenbart gravid ut. Det kändes bara så fel att ens vara där, skulle aldrig vilja riskera att bli nerputtad eller få en armbåge i magen bara för att någon full människa har bråttom dit dom ska, så vi stack efter typ en kvart för att jag mådde så dåligt av det. Förväntade mig inte alls att känna så men det var verkligen riktigt jobbigt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Graviditet

Ny vecka igen, en dag för sent men vad gör det 👶🏻
Vecka 27, och vi är nere på tvåsiffrigt. Såå sjukt. Från att ha gått från 280 dagar liksom ner till endast 96. Det känns så himla nära nu. 3 månader kvar tills vi får träffa vårt lilla liv 💗

Förövrigt mår jag bra, har inte haft lika mycket sammandragningar och foglossningen har jag inte heller märkt av. Något som dock har blivit tyngre är andningen, det märks att bebis trycker på allt i magen för det är tyngre att andas, jag blir andfådd så himla enkelt och att hitta en skön sovställning är omöjligt.
Jag har lyckats dra på mig en rejäl förkylning, märks av att mitt immunförsvar är sämre nu för jag både blir sjuk jätte enkelt och det slår ut hårdare. Igår trodde jag att jag hade fått lunginflammation, men idag när jag vaknade kändes det plötsligt mycket bättre, tur det 👍🏼

Drömmarna har blivit intensivare, jag kissar heela tiden, vaknar på nätterna och kissar flera gånger och halsbrännan ska vi inte ens prata om. Dom säger ju att mycket halsbränna = en hårig bebis. Så vi får väll se om det stämmer när den lille väljer att ploppa ut 😍

Likes

Comments

Allt känns plötsligt så självklart. Så självklart att jag och Oliwer skulle träffas. Så självklart att det skulle vara vi. Det är som om en pusselbit jag inte visste fanns plötsligt har funnit sin rätta plats.
Livet har aldrig känts så självklart som det gör just nu.
Det känns så självklart att våra vägar skulle mötas, att det skulle bli vi som lever livets gång.

Jag är så redo att möta föräldralivet, så redo för denna stora uppgift och resa som vi har framför oss, nu startar livets resa på riktigt.
Jag är samtidigt tacksam över allt jag fått uppleva i mina yngre dagar, så mycket erfarenheter och minnen som det har burit med sig. Så mycket dumt man har gjort och så mycket oro hos andra det har skapat. Det är kanske först på senare tid som man inser vilken tråd man balanserade på. Jag skulle kunna skriva en hel bok om det men det får vara ett kapitel för sig.

Jag har levt livet till fullo men det har ändå aldrig varit så komplett som det är idag. Jag längtar efter att få visa vårt barn världen, att få resa och upptäcka med honom/henne.

Det är många som vill få det till att låta som om livet skulle ta slut för att man skaffar barn, som om vi inte kommer att kunna göra saker för att vi plötsligt är 3. Det finns ingenting som kan irritera mig mer, det är ju nu livet börjar, det är nu som allt i livet kommer att ha en helt annan betydelse, det är nu som glädje får en helt annan skepnad och det är nu att upptäcka blir utav en roligare sort. Livet blir vad man gör det till, och livet förändras från den dagen som en sticka visar plus.
Jag har aldrig brytt mig mindre än vad jag gör idag om problem som inte behöver vara ett problem, jag lägger inte ner min energi på personer som inte gör detsamma för mig, det är inte viktigt längre. Min familj och mina riktiga vänner är viktiga för mig, och det är en sån befrielse att kunna känna så. Det ger mig mer ork att kunna lägga ner energi på dom som förtjänar den. Mer plats i hjärtat att kunna älska dom som älskar mig.

Jag har aldrig varit så levande som jag är idag. Jag har aldrig känt en sån lycka som jag känner, den största uppgiften i livet står runt hörnet och jag får dela den med mitt livs kärlek och bästavän. Det finns inget finare. Jag skulle aldrig ens kunna föreställa mig att jag skulle känna såhär. Skulle någon sagt till mig för två år sen om hur mitt liv skulle se ut idag hade jag skrattat och sagt att dom var dumma i huvudet. Detta fanns inte på min karta då, och det är ju helt underbart hur snabbt livet kan förändras.

Jag är redo för att bli världens bästa mamma just till mitt barn. Jag är redo att visa den filuren i min mage hela livet, jag är laddad och spänd på att få ta honom/henne med mig ut på äventyr och tillsammans skapa minnen som vi kan dela. Jag är så redo för att bli mamma, och jag är så tacksam över att jag får dela denna underbara resan tillsammans med Oliwer. Genom livets hela gång, genom glädje och genom sorg. Tillsammans och aldrig ensam. Jag älskar dig 💗

Likes

Comments

Postad i: Graviditet

Återigen en ny vecka. Helt sjukt!! Säger det varje vecka, men Gud vad tiden går snabbt nu 😳 i början av graviditeten gick det sååå himla långsamt och nu flyger veckorna verkligen förbi. Det börjas kännas i nerverna att det närmar sig, känns så himla nära nu, 3,5 månad kvar till beräknad förlossning, men redan om 3 månader är bebis "färdigbakad" och redo att komma ut.
Denna veckan går vi ner på två siffrigt också, sån himla milstolpe. Så häftigt att det närmar sig 😍

Jag känner av graviditeten mer och mer, känner ibland hur nerver kommer i kläm och att det börjar bli tyngre med magen. Rörelserna blir större och intensivare, det är verkligen en aktiv liten bebis där inne. Jag är så glad att jag har moderkakan i bakväg så att sparkar och rörelser både syns och känns så tydligt.
Halsbrännan har dock dom senaste dagarna kommit som ett brev på posten 😳 men jag njuter till fullt av att vara gravid, det är så mysigt att vara i sin egna bubbla, att känna på magen och prata med den. Fantisera om den lilla människan som gömmer sig där inne.

Något som dock inte är mysigt är hur min sömn plötsligt har blivit jätte dålig, sover dåligt. Finns ingen skön possition att sova i och jag vaknar flera gånger varje natt för att kissa. Mina drömmar har blivit mycket intensivare, jag drömmer massa drömmar varje natt och minns varenda. Oftast är det mardrömmar också vilket gör det ännu värre. Jag känner mig inte riktigt utvilad och längtar sååå efter semestern nu.

Sammandragningar kommer när jag anstränger mig, men går oftast över i vilan så det är ju bra ändå. Det är ju min livmoder som tränar sig inför förlossningen.

Var även på besök hos bm i måndags, lyssnade på hjärtljuden och mätte magen. Mitt SF mått var 25 så låg perfekt till på deras kurva. Man brukar säga att måttet ska vara ungefär på den veckan man är i. Bebis gav direkt en spark på instrumenten bm mätte magen med haha, en liten boxare 💗

Likes

Comments

Contains affiliate links Postad i: Bebis

Igår fick vi äntligen hem vår fina sängmobil som vi beställt till den lille, är sååå himla nöjd. Den spelar en massa olika melodier, rör på sig och har en projektor så att det blir en stjärnhimmel ovanför. 😍 Helt klart värd dom extra kronorna. finns att köpa här med ett annat djurtema ➡️ Skip Hop Eller här med samma Skip Hop

Har även fått hem lite annat smått och gott som vi skickat efter, bland annat lakan till spjälsäng, en kudde till spädbarn, Lammskinn till barnvagnen, en snuttefilt och en sittdyna till sittdelen i barnvagnen. Såå roligt att få hem och öppna paket till 👶🏻

Likes

Comments

Postad i: Graviditet

Hej på er. Mycket händer ju när man blir gravid, så mycket saker som man som "gravid" inte ens har funderat på. Så skrev ihop en lista på saker som JAG upplever. Självklart olika ifrån person till person.

* Hur hårig man blir
-
det är helt sjukt, min mage har blivit så fruktansvärt luden. Håret växer något fruktansvärt snabbt, säkert en kombination utav alla hormoner + extra vitaminer som man tar. Håret som rakas växer upp så himla snabbt, det är ju dessutom inte jätte enkelt att raka sig längre vilket gör det hela ännu värre, det är ju dessutom sommar. Men jag har helt enkelt gett upp det med att gå med nyrakade ben jämt, jag skyller på att jag är gravid.

* Hur alla helt plötsligt tar sig friheten till ens kropp
- alla verkar plötsligt tycka att det är helt okej att både ta på ens kropp och kommentera den bara för att jag är gravid. Det är ju inte så att jag tycker det fel när vänner och familj gör det men när främlingar/bekanta tar sig friheten känns det bara så lustigt, du ser väll inte mig gå fram och klappa om din mage bara för att du har lagt på dig några kilo, lägg då till att samtidigt som jag klappar den kommenterar jag hur tjock du har blivit. Inte jätte roligt va?

* Alla dessa vätskor
- jag visste att man blev extra kissig nödig som gravid. Men detta är något enormt tryck och det kommer från ingenstans MINST en gång i timmen. Det är inte heller så att det är några droppar utan varje gång är det en hel flod. Förutom allt kissande så gör hormonerna att man svettas något enormt, och det luktar även därefter. Tur deo och dusch finns annars hade nog inte Oliwer velat sova med mig. Förutom detta så är mina flytningar som vatten och mina tuttar läcker mjölk. Mysigt och fresht. 👍🏼

* Hur arg man är
- behöver inte ens kommentera detta. Jag ser svart, bokstavligen. Jag drömmer till och med om hur arg jag är. Efter jag har varit arg börjar jag gråta och skyller på personen som fick mig arg. Oftast Oliwer, så han får be mig om ursäkt över att jag är arg för att de var han som fick mig att bli arg. Logiskt? 🙄

* " mysiga sparkar "
- Man får höra hur mysigt det är med sparkarna. Ja det är det verkligen, finns inget mysigare. NÄR bebisen sparkar " rätt " det är inte något mysigt med att få sparkar ner i blåsan eller upp i revbenen. Det är inte heller mysigt när bebisen vrider sig och byter håll i magen, det känns precis som det låter. Något levande som flyttar runt i din mage.

* Hur man plötsligt ska ha koll på allt
- inte nog med att man ska behöva vara förvirrad och känslig utav alla hormoner, man ska ju också ha koll på allt som ska ske utanför tiden i magen. Man ska plötsligt ha koll på hur en bebis utvecklas, hur en barnvagn ska bäddas beroende på (tro mig vagnen är plötsligt mycket viktigare än man någonsin kan föreställa sig, det känns som livets stora fråga.)
Detta kan få mig att känna mig så liten och värdelös, jag känner mig som världens sämsta människa som inte har koll på alla nya ord och uttryck som tydligen alla andra kan i alla grupper jag har gått med i på Facebook för att ha koll. En bil-barnstol heter tydligen babyskydd och Isofix och adapter är tydligen livets gåva i dessa grupper. Vad det är vet jag inte.

* hur kär man plötsligt blir
.
- Jag är kärare än någonsin i Oliwer, jag söker så mycket närkontakt och är så beroende utav honom och hans tankar. Jag vill ta till vara på all tid med honom och blir så ledsen av att vara ensam (hormonerna)
Jag kan ligga och le och på riktigt skratta för mig själv när jag ligger och tänker på Oliwer som en pappa, jag målar upp en bild i mitt huvud på hur han kommer vara. Jag har blivit lite extra uppmärksam på hur han beter sig kring tequila (vår hund) har till och med legat under en kväll och funderat på hur många gånger han sagt att han älskar henne under kvällens gång, när jag tycker det gått lång tid har jag sagt att jag älskar henne, DUDÅ?! haha... (Hormonerna igen, dom gör en galen)

Likes

Comments

Postad i: Graviditet, Vardag

Var på stan en runda, och kunde inte låta bli att köpa detta fina till bebisen. Har ju köpstopp i kläder men denna fyndade jag till ett bra pris så var ju bara tvungen 😍 napparna älskar jag, sååå fint 🙈

Köpte även världens skönaste byxor till mig själv, köpte inte ens dom på mamma avdelningen men GUD vad sköna dom är, lär bo i dom hela sommaren. Tror dom kostade typ 149:- på hm så verkligen ett fynd, rekommenderar verkligen er gravida till de. Byxor som man enkelt kan klä både upp och ner. Sorry för mina fula fötter och dom dåliga bilderna, men jag skyller på Oliwer som tog bilderna och tequila som har hårat ner dom 🙈😅

Likes

Comments