Sponset/adlinks

Det fine været gjør jobben som mamma så mye lettere!
Det tar så mye kortere tid å kle på barna, og de er i mye bedre humør når de får leke ute hele dagen. Jeg håper vi får masse av dette fine været i sommer !! ♥

Sander er definitivt mye lettere å ha med å gjøre denne sommeren enn han var ifjor. Nå fyker han rundt i hagen, husker og hopper. Imorgen skal vi ta frem Aquaplay'en, og jeg håper han digger det ! Vi kjøpte det nemlig til Aurora ifjor, men ingen av jentene gadd å leke med det. Sander digger jo alt av "brroom brooom" så kombinasjonen av båter, biler og vann er forhåpentligvis en hit hos han.

De knallfine sandalene til Sander finner dere HER

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments


En fridag passet helt perfekt idag. Jørgen var i Haugesund i starten av uka i forbindelse med jobb, så han fikk kun sett barna litt igår ettermiddag. Da hadde vi besøk av journalist og fotograf, så tiden før leggetid gikk til det.

Selv om det ikke var like fint vær idag som igår, så var det helt godkjent. VI har vært ute hele dagen, hatt besøk og grilla.
To av niesene mine sover hos oss i natt, så nå er huset fult av barn.

Barna har fått helt hekta på såpebobler ! Jeg teipa de fast på noe stubber, slik at de ikke får løpt rundt og søla ut alt. Jeg så ideen for lenge siden,( lurer på om det var småbarnsforeldre.no som skrev om det? ). Opprinnelig var det vel med strips, men man får ta det man finner, så her ble det maskeringsteip.

Haha, barna har nesten forskjellige antrekk på hvert bilde. Bildene er fra både igår og idag.


Håper dere har hatt en fin fridag♥ De fleste har kanskje tatt seg en langhelg ?

Likes

Comments

På tide å snakke litt mer om Nepalturen vår...

Når vi var i Nepal fikk vi møte mange mennesker. Det var mange historier, og triste saker. Men etter flere dager der vi hadde fått sett og snakket med mennesker og alt føltes litt håpløst , fikk jeg endelig se håp.

Vi fikk være med på Samvad, en selvhjelpsgruppe som Strømmestiftelsen har startet opp flere steder i Nepal. Denne gangen var vi uten kameraer, det var bare oss- og jentene på Samvad. Jeg kjente tårene presse på, men denne gangen var det ikke fordi jeg var trist eller syntes det var grusomt. Denne gangen var det fordi jeg ble glad- fordi jeg så håp!

Jeg har tenkt litt på hvordan jeg skal forklare Samvad for dere... For jeg hadde blitt fortalt om det, men det var først når jeg fikk se det med mine egne øyne at jeg virkelig forstod hvordan dette fungerte, og hvordan dette hjalp.

En kort, enkel introduksjon av Samvad;
I Samvad samles 20-25 jenter i en gruppe, med en animator (veileder, en som har vært gjennom programmet tidligere). Jentene snakker sammen, deler erfaringer og finner selv ut av hva som er greit å akseptere. De lærer om hygiene, de lærer at de er verdt noe . De støtter hverandre, og hjelper hverandre. De sparer penger sammen, som de gir ut til lån om noen for eksempel trenger penger til skoleuniform (barna får ikke gå på skolen om de ikke har uniform) eller hjelp til å komme igang med en egen bedrift. Det fellesskapet var helt utrolig fint å se. Jentene lyste opp, var selvsikre og man kunne virkelig se hva dette gjorde for dem

Etter å ha vært på Samvad fikk vi også besøke barneklubben.

Bildene er tatt av Joakim Kleven

Jeg er så glad jeg har fått se Strømmestiftelsen sitt arbeid "live"!
Om du har lyst til å støtte arbeidet til Strømmestiftelsen, finner du mer informasjon om det på sidene dems. Det er ikke så mye som skal til for å forandre livet til menneskene der nede. Det hjelper å gi, jeg har sett det.

Likes

Comments

Igår koste vi oss !

Vi er ikke så kjent i områdene rundt Hønefoss enda. Vi bor i sentrum så jeg tror vi har fått med oss det meste av av turstiene som ligger langs vannet. Men vi har faktisk aldri gått i skogen, vi har jo ikke ant hvor vi skal gå hen.. (med min rettningsans er det greit med godt oppmerkede løyper)... Men for en liten stund siden fikk vi høre om noen fine tur stier på Sundvollen, så igår tok vi turen dit. Fy søren, såååå fint ! Vi fikk en kjempefin tur, med blide barn, og en utrolig fin utsikt ! Gleder meg til neste tur allerede ! :)

1,2,3 BILDER !


Om noen har andre turer i Hønefoss området å anbefale, så fortell meg gjerne om dem ! Ikke så lett å finne fine turer når man er så lite kjent som det vi er :)

Likes

Comments

Er klatring genetisk ?

Jentene begynte å klatre ut av sprinkelsengene sine tidlig. Aurora var vel rett over året, mens Alina begynte allerede før hun hadde fylt året! Jeg har fått inntrykk av at de fleste barn beholder sprinklene frem til de er ihvertfall 2 år. Så jeg satset på at Sander skulle holde seg i senga litt til,... Men nå har han begynt å klatre ut av sprinkelsenga han også, 1,5 år gammel.... Så på torsdag gikk den ene siden av sprinkelsenga. Fikk nesten litt tårer i øynene når den forsvant, for nå er det ingen av våre små som trenger sprinkelseng lenger.. *snufs*

Likes

Comments

Inneholder Affiliate

Helg allerede !? Joho!

Vi hentet indisk i kveld (lønningsdag😂). Idag prøvde vi å kjøpe mat fra et annet sted enn tidligere. Vi har prøvd den ene indiske restauranten her i Hønefoss, men det vi har fått servert har overhodet ikke vært det vi har forbundet med Indisk mat, ganske smaksløst egentlig. Så når vi fant ut at det var ei annen som drev med catering og take away av Indisk mat her i Hønefoss måtte vi bare prøve. Maten var 100 ganger bedre!

Aurora er i Svelvik, og i natt skal hun sove hos en venninne. Merker det er roligere med bare to barn hjemme, selv om det er mye liv i disse minste trolla også . Det blir godt å få henne hjem i morgen, lille skravla vår! :)


♥ Forresten, Reima har lagersalg på masse varer med opptil 50% rabatt ! Smart å fylle på garderobene til de små litt når man kan sikre seg sånne kupp- men vær rask, det er bare 2 dager igjen av salget! ♥


Nå er barna i seng, Jørgen er sendt på butikken for å kjøpe litt snacks og seriemaraton venter. PERFEKT ! ♥
Ha en fin fredag !

Likes

Comments

Vi hadde en så fin 17.mai feiring i Svelvik. Først med familien til Jørgen, så med min familie. Masse kaker, blide unger og god mat ♥ Ungene storkoste seg, og dagen gikk knirkefritt.. Sånn bortsett fra at vi ikke rakk å se 17.mai toget, og at jeg måtte skaffe en ny bunadskjorte til Alina kvelden før. Det hadde nemlig vært noen små som hadde lekt med bunadene, og etter flere timer med leting etter den skjorta, måtte jeg bare gi opp. Men det ordnet seg da ! haha :)

Her kommer noen av bildene som ble tatt iløpet av gårsdagen ♥ Ikke ofte vi får til å få med alle på bilde, men vi fikk det utrolig nok til igår!

Jørgen og svigermor

Sander og oldemor

Likes

Comments

16. mai kom jeg på at Sander verken hadde sløyfe eller slips til 17.mai...

Da er det godt man har strikkepinner og garn i skapet. På kvelden fikk jeg strikket denne søte sløyfa til Sander, og han så straks mer pyntet ut enn med bare skjorte og bukse. Også av restegarn ble den jo så godt som gratis!

Søt fyr, ikke sant ? :D

Likes

Comments

Da var vi på plass i Svelvik igjen for andre gang på en uke. Denne gangen var det litt hyggeligere omstendigheter enn tidligere i uka. Jeg var i Babyshower i Holmestrand igår, så barna var hos svigermor imens. Siden det bare er noen dager unna 17.mai fant vi ut at vi likesågodt kunne bli her frem til da så vi slapp to lange kjøreturer på bare få dager. Jørgen er igjen i Hønefoss, men kommer nedover til 17. Mai ♥

Babyshoweren var veldig hyggelig ! Masse god mat, og en veldig overrasket Madeleine. Hun venter gutt nummer 2, og det var nydelig pyntet i blått! Leker, pakker og god stemning! Jeg kunne sikkert trilla hjem igjen, etter alt for mye tapas og kaker. Så skikkelig gravid ut selv når jeg reiste derfra, riktignok kun en foodbaby på meg :)

Fine Madeleine!

Likes

Comments

Aurora har besøk av kusina si inatt, og de har skikkelig "sleepover party".

De har sett på film, spist is og godteri. Når jeg foreslo at de kunne sove i Tipi teltet på lekerommet, var de helt i ekstase " Jaaa, da kan vi late som at vi sover på toppen av et fjell!".
De er så gode venner, og leker så godt sammen. Veldig fint å se ♥ De har vært i full lek i hele dag, så å ha et barn ekstra gjør igrunn bare dagen litt lettere.


Overnattinger hos venner er ting jeg husker som veldig gode minner fra jeg var liten. Det var skikkelig stas de gangene vi fikk overnatte hos hverandre, og vi kunne ligge å skravle i smug i lange tider. Den overtrøtte fnisinga, og hvor koselig det var å få se på barnetv, og spise frokost sammen neste morgen. Kanskje det er overnattinger som denne jentene husker når de blir eldre også ? ♥
Likes

Comments