God tirsdag alle sammen!

Her om dagen fikk jeg en ide på hva jeg kunne skrive et blogginnlegg om, og som for en gang skyld var noe annet enn hva jeg har gjort i løpet av uka. Som jeg har nevnt i det siste begynner det å nærme seg jul, første advent var forrige helg og det er to dager til desember. I den sammenheng vil jeg skrive et innlegg til alle dere der ute med skilte foreldre. Noen gleder seg til jul, og det er veldig bra, men det er dessverre noen som gruer seg. Jeg selv har skilte foreldre, men er veldig heldig siden foreldrene mine fortsatt har en god tone etter at de gikk fra hverandre og klarer fint å samarbeide, spesielt i henhold til den delte foreldreomsorgen. Dessverre er det ikke alle som har det sånn, og dette kan være med på å gjøre juletiden for noen veldig vanskelig. Barn med skilte foreldre (eller voksne også for all del) synes kanskje det er vanskelig å bestemme seg for om de skal feire jula med mammaen eller pappaen sin, eller kanskje noen bestemmer for dem hvordan de skal organisere jula. For noen kan også tanken på at de ikke får feiret jul med begge foreldrene, men må "dele" seg opp, være veldig vanskelig. Selvfølgelig synes mange det er greit å for eksempel å feire jul hos den ene forelderen og nyttår hos den andre, mens andre feirer høytidene sammen selv om de er skilt. Alle er forskjellige. Jeg skal ikke ha felles feiring med begge foreldrene mine, men de skal feire hver for seg. Dette er ikke på grunn av at de er uvenner eller noe, men det er bare sånn vi velger å gjøre det. Jeg har hele tiden sagt at jeg ikke vil at noen skal bestemme for meg når jeg skal være hos mamma eller pappa, men at jeg skal selv få ha den friheten til å bestemme dette. Sånn at jeg er med på å bestemme selv hvordan jeg vil organisere jula. Men selv om foreldrene mine har et godt forhold til hverandre, synes jeg dette er vanskelig. Jeg synes det er vanskelig å vite hvordan jeg skal legge det opp, men jeg har to veldig snille og forståelsesfulle foreldre som sier at det jeg velger er greit. Poenget mitt med dette innlegget er å fortelle til alle dere der ute med skilte foreldre og som gruer seg til jul er at dere er ikke aleine, det er flere der ute som har det akkurat sånn som du som sitter på rommet ditt eller skola eller hvor det enn måtte være og gruer deg. Hvis det er mulig, prøv å snakk med foreldrene dine og forklar hvordan du føler det, det er tross alt viktig at din mening også skal bli hørt siden du er en del av denne prosessen også, hvis man kan kalle det det. Eller snakke med en god venn, kanskje det hjelper. Uansett, jeg ønsker at noen barn skal være nødt til å sitte å grue seg til jul, spesielt ikke for noe de ikke kan noe for. Om man er trist, glad, sur eller likegyldig ovenfor dette temaet er det viktig å vite at ingen følelser er feil. Jeg håper det ordner seg for deg som gruer deg og at du og familien din finner ut av den beste løsningen for dere.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

  • 10 lesere

Likes

Comments

I dag er det første søndag i advent, og julen begynner å nærme seg. For noen er dette stressende, mens andre bare nyter tanken på at det har blitt advent og gjør seg klare til juleforberedelsene. Jeg er en av de som er stressa. Nei, det er ikke jeg som skal handle inn ribba, jeg er ferdig med nesten alle julegavene og forhåpentligvis slepper jeg unna julevasken hvor alt av vegger og tak skal vaskes, hehe. Men jeg veit at det er mye som skal gjøres på skola før vi kan ta ferie. Og i romjula når man endelig har ferie skal man liksom rekke overalt på alt for kort tid... Besteforeldrene mine bor i tillegg 7-8 timer unna, og vil gjerne prøve å få tid til å besøke dem også i løpet av jula/romjula. Jeg merka også julestresset den helga her! Jeg er som jeg har nevnt tidligere turntrener og turner i to forskjellige idrettslag, og denne helgen var det juleavslutning for begge turngruppene. Helgen begynte med at jeg skulle være med å feire 20 års dagen til venninna mi og at jeg og en jentegjeng skulle på Cascada konsert på Privat i Kongsberg. Så da jeg kom hjem var det bare å dusje, pakke inn bursdagsgava, ordne meg og reise til Rollag. Vi spiste taco og hadde en rolig og hyggelig bursdagsfeiring. Noen av oss skulle etterhvert videre til Kongsberg siden vi skulle på konsert. Men herregud å trangt det var der! Folk dytta og pressa, du fikk sølt drikke over halve deg og det var skikkelig varmt. Selv om det kanskje ikke begynte helt på topp var konserten veldig bra. Da Cascada begynte var det kjempe god stemning og folk var helt med. Ho sang bare i ca en halvtime, men jeg var veldig fornøyd og er glad jeg reiste. På lørdagen skulle Rollag og Veggli ha turnavslutning, og turntrenerne skulle møtes på idrettsskola klokka 9... For sånne b-mennesker som meg er det veldig tidlig. Alle turnerne var kjempe flinke, og det virket som ungene koste seg, noe som er det viktigste. Ettersom juleavslutninga varte kortere enn jeg hadde regnet med rakk jeg akkurat å reise oppover til Uvdal for å være med på slutten av generalprøven til juleavslutninga på søndagen. Da jeg kom hjem igjen til Veggli seinere på kvelden var jeg ganske så sliten etter en lang dag og sovnet. Etter noen timer våknet jeg igjen og klokka hadde blitt rundt 8, så da pakket jeg tingene klart til jeg skulle oppover igjen dagen etter og reiste til pappa for å sove der. På søndagen våknet jeg, spiste frokost og gjorde meg klar for å reise oppover. Alle turnerne skulle møte opp på Uvdal skole halv 2, for førjulsfesten begynte klokka 2. Jeg var skikkelig nervøs egentlig, for jeg har ikke stått på en scene og dansa foran masse folk på mange år. Men det gikk veldig fint, og er spesielt fornøyd med Sia dansene. Vi danset etter tre sangene til artisten Sia, The Greatest, Chandelier og Move your Body. Jeg valgte å reise hjem igjen mens det var loddtrekning, for merka at jeg var veldig sliten etter en veldig lang og hektisk helg.

Resten av uka har jeg egentlig ikke gjort så veldig mye spennende. En negativ ting denne uka er at jeg ikke rakk å få godtepose av julenissen på verken juleavslutninga i Rollag eller Uvdal :p Ja, jeg er litt barnslig, men det må jo være lov. Også tenker jeg at hvis det er det verste i løpet av uka som var, har jeg egentlig hatt en ganske så grei uke. En positiv ting denne uka er egentlig flere, men velger å ta en, og det må bli Cascada konserten. Ikke før ho kom på scenen eller nødvendigvis etter, men mens ho spilte.

Håper alle har hatt en fin 1. søndag i advent, og får en ikke alt for blåmandag i morgen :P

  • 14 lesere

Likes

Comments

Noe jeg har glømt helt bort å blogge om er fra da skola var på Rødberg for å se en film som heter ​Drone​. Det er en dokumentarfilm som er laget av norske personer, tror regissøren heter Tonje Schei. Filmen handler om bruken av droner som våpen i krig, og tar for seg spesielt USA i henholdt til dette. Man ser også at en tidligere dronepilot blir intervjuet og forteller om sin opplevelse og virkeligheten som ikke hele verden er klar over. Vi var også så heldige at denne tidligere dronepiloten, som by the way er amerikansk, var på Rødberg og fortalte oss en del om seg selv og droner. Noe som egentlig var litt komisk var at før filmen begynte og de fleste hadde satt seg, stelte en mann seg foran oss og jeg og noen av de jeg satt ved siden av lurte på hvorfor han bare stod der og diskuterte "Skal han fortelle om filmen?", "Hvem er han?", "Han må være tålmodig som er så rolig og klarer å bare stå der å vente på at alle skal bli ferdig med å sette seg" og "Han er sikkert fra militæret, se måten han står på og holdningen hans". Og vi hadde jo faktisk rett, han var fra militæret. Foredraget hans må virkelig ha vært en av de mest lærerike og interessante jeg noen gang har vært på! Eller det var vel kanskje ikke et foredrag, men før og etter filmen fortalte og snakket den tidligere dronepiloten om filmen, seg selv, droner som våpen i krig og at vi mennesker må tørre å si nei til og ikke ta del i det vi ikke føler er greit (det er i hvert fall det jeg tolket ut i fra det han sa). Noe av det mannen fortalte var at han sleit med post traumatisk stress mens han jobbet som dronepilot, og at pilotene fikk ikke noen form for psykisk oppfølging. Dette er altså soldater som er en del av krig, om de så ikke fysisk er til stede der krigen foregår. Etterhvert sluttet han som dronepilot, og seinere fullstendig i militæret. Han valgte også å gå ut og fortelle om sin erfaring og om hvordan det virkelig foregår, noe som aldri har blitt gjort før og som resulterte i mye kritikk og at flere vendte ryggen til han. Jeg har virkelig stor respekt for denne personen som tørr å fortelle om dette, om så ikke for sin egen del, men for å informere om bruken av droner. Spesielt det at han fortalte om sin personlige erfaring og hvordan det hadde gått inn på han gjorde at i hvert fall jeg tok det enda mer inn over meg. 

Filmen var også veldig bra, og er en av de beste dokumentarfilmene jeg har sett. Så anbefaler personer sterkt å se filmen. Den er fra 2014 og regissert av Tone Schei, hvis noen lurer og har problemer med å finne den. Jeg følte i hvert fall at jeg gikk ut i fra den kinosalen med mye mer kunnskap om dronekrig enn da jeg gikk inn i kinosalen. 

  • 24 lesere

Likes

Comments

På torsdagen reiste jeg og Silje på julegaveshopping etter skole for vi var tidlig ferdig. Jeg fikk gjort unna de fleste julegavene, så er nesten ferdig, noe som er veldig deilig! Merker at jeg begynner å få litt julestemning, og gleder meg skikkelig til juleferie. I dag er det også bare ei uke til første advent, herregud føler tiden bare raser avgårde. Noe av det beste med at det blir desember er at første skoledagen etter første søndag i advent eller første dagen i desember (litt usikker på det der), så står noen av de ansatte på skola i kantina og deler ut peppekaker og gløgg. Og det er så koselig! En skikkelig fin start på skoledagen og måte å løfte humøret til elevene. So creds til skola for det.

Natt til fredag hadde det snødd en del, så det var blitt kjempe fint ute! Skikkelig winter wonderland. Ja, det var litt glatt, men det er jo så fint og jeg fikk så julestemning da jeg og venninnene mine kjørte til skola. Trærne som er dekket med snø og greiner som henger, og hvordan snøen lyser opp. I motsetning til når det er grått og trist fordi det har blitt varmegrader, snøen detter sammen og det er slafsete på veien. Vi satte til og med på julemusikk i bilen på vei til skola, herregud da hadde vi det koselig. Tror vi satte på Driving home for christmas, haha. Vi skulle også høre på Fairytale of New York av The Pogues, noe som er av mine aller største favorittsanger når det kommer til julemusikk! Jeg må alltid høre på den sangen ved juletider og kommer alltid i så god stemning, og den er egentlig litt morsom også. Men det var litt vanskelig å høre på julemusikkspillelista for vi hadde bare edge-nett... Så julemusikken varte ikke så lenge... Ulempen med å bo på bygda, ræva nett ganske mange plasser, og ett sted er Telenor jævlig bra og et annet sted er Telia bra.

I helga har jeg ikke gjort så veldig mye, hele lørdagen gikk til jobbing. Da jeg skulle reise opp på fjellet for å jobbe på fjelllstua kom jeg et lite stykke oppover før jeg kom på at jeg trengte jo bomkortet... Passe oppgitt på meg selv og irritert ringte jeg min snille pappa som møtte meg på veien og ga meg bomkortet. Jeg er så utrolig susete og glemsk at det er flaut til tider. I hvert fall, jeg kom meg opp på fjellstua etterhvert også. Da jeg kom hjem gikk jeg bare rett å la meg etter en lang dag. Så det er sånn kort fortalt resten av uka mi :)

Da jeg og Silje var på julegaveshopping var vi innom Europris, hvor vi fant noen skikkelig fine hårbøyler og nisseluer. Kunne ikke la vær å ta selfie så søte som vi var, haha. For dere som ikke ser det, er det reinsdyrhorn på nisselua jeg har på meg.

Skal prøve å bli flinkere til å ta bilder med et anna kamera enn bare telefonen min, så kanskje de blir litt finere og får bedre kvalitet (det kommer også noen små svart prikker på bildet når jeg bruker telefon, som er på grunn av at det er noe rusk foran kameralinsa på telefon).

  • 24 lesere

Likes

Comments

Heihei.

Ja, jeg er veldig på etterskudd med blogginga, men skal derfor oppsummere de to ukene som har vært. Uke 44 var det en del prøver og presentasjoner som måtte gjøres på skola, og flere av de gikk overraskende bra sett ut ifra forberedelsene. Ikke bare bare når man er litt i siste liten til tider :P Den 3. november var det OD-dag og jeg hadde fått lov til å være med pappa på jobb, noe jeg var veldig fornøyd med! Pappa kjører lastebil, kranbil og gravemaskin osv, men den dagen jeg skulle være med skulle han kjøre kranbil og legge torvtak på flere hytter på Vegglifjell. På fjellet var det grei temperatur i sola, og det var egentlig kjempe fint vær! Veldig deilig med en dag på fjellet med frisk luft og sola som skinte, istedenfor å sitte inne på en skolebenk dagen lang. For de som lurer har jeg ikke store planer om å bli lastebilsjåfør selv, men tenkte det var en grei løsning å være med pappa på jobb på OD-dagen.

På fredagen samme uka hadde vi fri fra skola, og jeg var da på jobb på Veggli Bakeri og Café (der jeg vanligvis jobber). Lørdagen gikk også til jobb, også valgte jeg å bare slappe av resten av helga og ikke gjøre noen ting.

Forrige uke (uke 45) var jeg som vanlig på trening, men vi skulle ha turntrening i Uvdal både onsdagen og torsdagen så jeg bodde hos venninna mi på Rødberg fra onsdag til lørdagen. Veldig koselig :) Så fram til fredag gjorde jeg ikke så mye spennende, bortsett fra å vente på at det skulle bli helg og jobbe med skolearbeid... #livetpåstudie. På fredagen reiste jeg og venninna mi på fest hos en kompis i Uvdal, og det blei en del folk og bra liv. Jeg var hjemme i 10-11 tiden på lørdagen (på morgenen) siden jeg sov hos venninna mi på rødberg, og bestemte meg for å bare legge meg til å sove. Da jeg våkna seinere på dagen hoppa jeg i dusjen, ordna meg og fikk i meg mat, for utover kvelden skulle jeg være med å servere i et rakfisklag på fjellstua på Vegglifjell. Som mamma sier "helt om natten, helt om dagen".

Den uka her blir jeg nødt til å jobbe en del med innleveringer, samtidig som jeg skal få tid til det å være trener, trene selv, reise til byen for å handle julegaver og jobbe på både bakeriet i Veggli og på fjellstua. Jeg kjeder meg sjeldent kan man si :P Merker at jeg gleder meg litt til juleferien, for akkurat nå er det en del som skjer og jeg skal noe hver helg fram til jul.

Jeg har tenkt til å legge ut i hvert fall to innlegg til denne uka, siden jeg er litt på etterskudd... hehe... Men forblir med ett i dag, for går litt på lavgir på grunn av at jeg blei vekket klokka 5 i dag av en kompis som er på ferie og bestemte seg for at han skulle ringe meg VELDIG tidlig. Litt usikker på om denne personen våknet tidlig eller ikke hadde lagt seg ennå, men så bortevekk som jeg er om morgenen tror jeg ikke det var en så interessant samtale, haha. Så nå sitter jeg på skola, har fritime og skal prøve å jobbe litt med skolearbeid.

Tenke at jeg i hvert blogginnlegg skal skrive en negativ og en positiv ting om uka, så her er denne ukas positive og negative ting. En negativ ting denne uka er at det har blitt mildere ute, så snøen har begynt å smelte litt, det har måtte saltes så det er helt slush på veien, og nå som det har begynt å bli litt kaldere igjen er det skikkelig glatt... Jeg vil ha mer snø... En positiv ting denne uka er at jeg og ei venninne skal på bytur for å handle julegaver på torsdagen. 

Viktig med litt red bull for å holde seg våken.

  • 32 lesere

Likes

Comments

Åsså var det denne blogginga... Jeg merker at jeg er veldig dårlig på å huske det, og ja jeg har sagt det før og prøver å huske det, men det går alltid i glemmeboka... Siden det blei litt seint i kveld før jeg kom på at jeg skulle blogge tenker jeg å legge ut et innlegg jeg egentlig tenkte å legge ut for flere uker siden, men som jeg ikke fikk til fordi jeg ikke skjønte hvordan man la ut videoer på bloggen haha. Jeg og en av trenerne på turninga har lenge snakka om et sånn fancy løft som vi har hatt lyst til å klare, og da vi prøvde det fikk vi det nesten til på første forsøk! Passe stolte ass! Sikkert mange som tenker "herregud hva er så vanskelig eller kult med det?", men synd for dere for vi var veldig fornøyde da vi fikk det til og syntes det blei veldig kult :) Her er videoen:

Skal prøve å gi en liten ukesupdate i løpet av de første dagene som kommer.

  • 57 lesere

Likes

Comments

Jeg sa jeg skulle blogge forrige uke, og jeg sa at jeg skulle blogge på mandag, men herregud tiden flyr helt ifra meg! :P Det er så utrolig mye som skjer nå, masse lekser, prøver, innleveringer, SÆREMNE, arrangering av russefest, forberedelser til juleavslutning på turn. Føler nesten av uka blir bort før jeg rekker å blunke, haha.

Men jeg burde kanskje oppdatere litt fra de to siste helgene, for skulle egentlig blogge mer om Bergensturen min, men rakk ikke det heller. Det var kjempe gøy å se reaksjonen til Vilde og Lisbeth når jeg overrasket dem. De blei kjempe overrasket og var veldig glade for å se meg. Jeg hadde en helt super helg sammen med de herlige venninnene mine, og vi fikk feiret 18 års dagen til Vilde <3


Eneste problemet den helga var all togstreiken... Og selvfølgelig førte den til at toget mitt hjem fra Bergen på søndagen blei innstilt... Og ikke nok med det, men så var alle de andre togene den dagen også innstilt, bortsett fra ett som var utsolgt... Men heldigvis har jeg verdens snilleste mamma og kjæresten hennes. De kom helt hjemmefra og hentet meg <3 Bra familien min er vant til å kjøre mye bil, haha. Vi stoppet også ved Vøringsfossen for å se på den. Å HERREGUD... jeg gikk ut på kanten (det var gjerde der, så var trygt) og herregud å langt ned det var! Jeg blei nesten helt svimmel av å se ned, samtidig som det var veldig fint og mektig å se på.

Da vi fortsatte å kjøre hjemover, hadde det faktisk begynt å komme snø flere steder. Det lå snø både på Hardangervidda og Ustaoset. Jeg er ikke helt klar for snø helt ennå, men når det først kommer snø håper jeg at det kommer masse og at det ikke forsvinner eller bare blir is eller sørpe...

Forrige uke gikk for det meste til skole og lekser, men på onsdagen var jeg på tacokveld i Kongsberg. En kompis som gikk i klassa på ungdomsskolen, men flytta, var tilbake i dalen. Derfor bestemte en gjeng seg for å samles og spise taco . Det var en veldig hyggelig og morsom kveld, spesielt siden det ikke er så veldig ofte at akkurat den gjengen som var samla da møtes alle sammen.

På fredagen så bestemte jeg meg i siste liten for å bli med noen venner på kino på Rødberg for å se filmen Børning 2. Den var veldig morsom, selv om jeg egentlig ikke er så veldig fan av norske filmer... hehe sorry... men den overgikk forventningene mine. Så anbefaler de som ikke har sett den å reise på kino å se den. På lørdagen skulle jeg og mange av venninnene mine på russefest på Elvetun i Jondalen. Vi var først på bursdagsvors, og kvelden begynte veldig bra. Da vi kom til Elvetun var det bra stemning og vi hadde det hyggelig, men dessverre blei festen stengt tidlig av politiet.

Den uka her har det skjedd veldig lite spennende, bare det samme gamle: skole, lekser, innleveringer, turn og sove (noe som jeg gjør hele tiden, haha). Men jeg gleder meg til lørdagen, for da skal russegruppa jeg er med i arrangere russefest :) Så håper det blir bra og mye bra stemning. Det er bare en dag igjen til helg, så det blir bra! Til dere som har begynt på helga i dag og dere som begynner på helga i morgen, kos dere masse og ha en fin helg <3

  • 78 lesere

Likes

Comments

Hei.
Skulle egentlig skrive en oppdatering fra forrige helg og denne uka, men hele uka og helga har fått kjempe fort! Så må nok heller gjøre det imorra 😋 I dag har jeg rett og slett nesten ikke gjort noen ting, har for det meste bare sovet. Så forhåpentligvis kommer jeg med en blitt bedre oppdatering imorra 😊

  • 87 lesere

Likes

Comments

Bildene er ikke de beste, for har ikke så bra kamera på telefonene min. Men var kjempe fin natur og solnedgang 😍 Bildene av fjorden er fra togturen, mens bildet av brua og solnedgangen tok jeg da vi kjørte over Osterøybrua.

  • 92 lesere

Likes

Comments

Videoen blir lagt ut litt seint i dag, sånn for å være helt sikker på at venninnene mine ikke så den og dermed fikk vite at jeg skulle komme på besøk. Litt klein video, men jaja 😋

  • 92 lesere

Likes

Comments