Hei

Nå går alt kjempe fort! Til helga er det vinterferie og det er fortsatt mye som må gjøres om dagen for alt skolearbeid og russeforberedelser skal komme i mål. Men heldigvis begynner ting å komme i boks, og det er bare mindre og mindre igjen som må gjøres. Denne uka fikk Numedalsrussen pakke fra Kreftforeningen med alt av bøsser, ID-kort og lignende til innsamlingsdagen, og det var veldig gøy. Er jo alltid litt stas når man får ting i posten. Samtidig var jeg i dag å henta klistremerkene til bilen og jakkene til russegruppa mi, og vi er veldig fornøyde med jakkene! Veit ikke helt hvordan klistremerkene er før vi har fått de på bilen, men de ser bra ut etter det som er mulig å se. Så en stor takk til kopisenteret i Kongsberg! Skulle virkelig ønske at jeg kunne lagt ut bilde av genseren på bloggen, men gruppa har ikke sluppet ennå så kan dessverre ikke det :P

Dette føles jo nesten ut som reine julaften! Eneste som mangler nå er pakka fra russedress med alle russeklærne, så blir det bra. Herregud gleder meg som en unge til den pakka kommer! Og kjenner flere som enten har fått klærne sine eller får det imorra, så forhåpentligvis får jeg det også i løpet av uka.

I morgen så skal russen ta hjernehinnebetennelsevaksine, noe som vi i Buskerud er så heldige og får dekket av fylkeskommunen! Jeg er heldigvis ikke en av de som har sprøyteskrekk eller gruer meg så veldig til å ta vaksine, men tror det er noen andre som gruer seg litt. Men er veldig glad for at vi får det tilbudet om å få vaksina gratis, for da er det sikkert flere som velger å ta den. En av grunnene til at spesielt russen er anbefalt å ta denne vaksina, kommer av at man kan smitte hverandre via spytt, som for eksempel når man deler drikke eller kysser. Andre årsaker er at i russetiden får man ofte mindre søvn og man har et høyere alkoholforbruk.

Ellers så går ting greit, jeg var på jobb på lørdagen og resten av helgen var jeg bare hjemme og sløvet. Bortsett fra at jeg fikk en ganske så kjip start på helgen som var.... I romjula så kjøpte jeg meg ny telefon, Iphone SE, siden den jeg hadde var veldig treig, hadde dårlig batteri og var over 3 år gammel. Jeg var veldig fornøyd med den nye telefonene min og alt var greit. Helt til fredagen.... Etter at jeg kom hjem fra skola så skulle jeg ringe pappa, men så kom det ikke noe lyd og jeg skjønte at det var noe som ikke stemte og det sto på telefon at jeg hadde i hodetelefoner. Så fant jeg ut at når jeg skulle ta ut AUX-kabelen av telefon tidligere på dagen så hadde tydeligvis en del av kabelen knekt inni telefon. Jeg blei skikkelig forbanna, siden telefon nesten er helt ny og jeg bruker den hele tiden! Så nå er den på verksted og jeg håper for guds skyld at de klarer å fikse den, for jeg har litt tålmodighetsproblemer med den gamle telefonen min som jeg må bruke igjen nå....

Merker at det blir veldig bra med vinterferie nå, gleder meg sykt mye til litt langfri! Også på førstkommende lørdag er det Numedalsrally, så skal selvfølgelig se på det. Har flere kompiser som skal være med å kjøre, så får stå å heie litt på de. Har ikke vært å sett på rally'n på MANGE år, for enten så har jeg ikke vært hjemme, har jobba også var det en liten tur jeg ikke hadde så stor interesse for å reise å se på. Men håper på å få tatt noen få bilder eller videoer så jeg kan legge ut et nytt innlegg i løpet av helga

Snakkes :)


​Pakka fra Kreftforeningen med bøssemateriellet 

Likes

Comments

Hei og god søndag. Eller søndagen er for såvidt over om noen få minutter, men håper folk har hatt en fin dag :)

Denne uka har det skjedd mye. På mandagen kom universiteter og høyskoler på hele Norge på besøk på skola for å gi litt informasjon om de ulike skolene og vi kunne spørre om ting vi lurte på. Først var det en som snakket generelt om høyere utdanning, og etterpå hadde hver skole sin lille presentasjon for å informere litt og gjøre oss nysgjerrige sånn at vi ville komme bort til standen deres etterpå. Ordningen er en fin måte å få et lite innblikk i de ulike studiestedene og studiene de tilbyr, og kanskje man får litt ideer om hva og hvor man vil studere. På torsdagen var det yrkesmesse på skola hvor lokale bedrifter hadde stand i hallen på skola for å fortelle om yrket til elevene. Det er et bra opplegg, men ofte blir det mer relevant for de som går på yrkesfag siden det er rettet mot konkrete yrker. På fredagen var skola på konsert med Maria Solheim deler av dagen, og hun var veldig flink. Det var i forbindelse med den kulturelle skolesekken, og jeg blei positivt overrasket over konserten. Etter skola på fredag reiste jeg og to venner av meg til byen for vi skulle shoppe litt, spise og til slutt på kino på Fifty Shades Darker. Jeg likte filmen veldig godt, og synes at denne er mer spennende enn den første for det er mer som skjer og det er mer handling hvis man kan si det sånn. Jeg har lest alle tre bøkene, og er på en måte glad for det for jeg føler at jeg forsto mer av detaljene siden jeg hadde lest boka på forhånd. Jeg blei også veldig skuffet over når filmen slutta for jeg trodde det kom mer haha.

I går slappa jeg for det meste av før jeg reiste oppover til Uvdal, for jeg skulle på tacokveld med noen venninner før vi skulle reise ut for å drikke. Kvelden blei vellykka og vil nå si at det var bra liv også. I dag har ting gått litt treigt siden vi var ute igår haha. Men etter at jeg kom hjem venninna mi som jeg sov hos, gikk jeg rett for å skifte og reiste på fjellet siden det var så sykt fint vær i dag! Klokka blei litt mange før jeg kom meg avgårde, men rakk nå å få med meg litt av det fine været i hvert fall. Og det var skikkelig deilig å komme seg ut og bevege seg litt i den friske fjellufta. Jeg er heller ikke så veldig ofte på fjellet, så er glad jeg kom meg avgårde :) Etter at jeg kom ned igjen fra fjellet kom mamma og kjæresten hjem igjen etter at de hadde vært hos oldemor en tur, også feiret vi morsdagen litt. Ellers så har det ikke skjedd så mye :P

Var flink og tok en del bilder på fjellet i dag, men det er Iphone kvalitet, just saying haha. Er ikke noe pro

  • 13 lesere

Likes

Comments

Hei. Jeg skjønner nå at jeg har vært litt for avslappa på skola med tanke på at jeg går siste året. Det er ikke det at jeg gjør det dårlig, jeg får gode karakterer, men jeg må jobbe mer med innleveringer for det skal ikke være så avslappende når det er siste året. Så nå skal jeg rett og slett gi alt jeg har, jobbe bra, bli flinkere til å ikke konstant stappe i meg godteri og brus osv, være sosial og BLI FERDIG MED FORBEREDELSENE TIL RUSSETIDEN. Altså jeg gleder meg noe sinnssykt til russetiden, men forberedelsene og det å være president er mye mer krevende og å gjøre enn jeg først forventa. Men er bare å holde tunga rett i munn, så skal det nok gå bra :P Og nå er det heller ikke mange ukene til russeklærne kommer!!!

En annen ting er at jeg får ikke jobba så mye med skolearbeid som jeg burde fordi jeg sover hele tiden. Ja, mange ungdommer snakker om at de sover mye, og ja klokka er ganske mye akkurat nå og jeg burde lagt meg, men uansett hva jeg gjør er jeg trøtt og sover. Så godt som hver dag etter skola, og i helgene sovner jeg på dagen. Og det er ikke bare snakk om en halv time, det er snakk om alt fra 1 til over 3 timer liksom. Jeg reiste til legen rett før jul for å ta blodprøver på grunn av dette, og det viste seg at jeg hadde mangel på B12, så nå har jeg gått på B12 tabletter. Men det har ikke blitt noe bedre, så jeg skal reise til legen igjen om noen dager. For det er rett og slett frustrerende å sove hele tiden, for det gjør at jeg mister store deler av dagen.

Ellers, så har jeg faktisk gjort litt forskjellig denne uka. På mandagen så var det som vanlig turntrening, og der er det en del planlegging nå, for ROV (turngruppa i kommunen vår) skal arrangere både Numedalsstevne og Gymnastikkfestivalen i år. På tirsdagen var russegruppa mi og snakka med han som ordner russelåta vår for å høre åssen det gikk med sangen, og gleder meg veldig til den er ferdig. Onsdagen og torsdag gikk til skolearbeid, i tillegg til at jeg var innom oldemor og oldefar på torsdagen :) På fredag var jeg bare hjemme, og lørdagen var jeg på jobb og var sjåfør for noen venninner på kvelden. I dag vurderte jeg å reise på fjellet for å reise på skitur, noe som egentlig ikke er veldig typisk meg, men jeg hadde hatt veldig godt av å komme meg ut litt. Det endte med at jeg blei hjemme og sov. Når jeg tenker meg om har jeg egentlig ikke hatt en så veldig spennende uke, sånn med tanke på for dere som leser, men føler selv at jeg har gjort litt mer denne uka. Og uka som kommer er det en del som skjer!

​My favorite spot! 

Men nå skal jeg legge meg, god natt :)

  • 20 lesere

Likes

Comments

Hei og god søndag.

Den uka som har vært hadde russestyret møte med en fra Kreftforeningen i forbindelse med at russen på skola skal være med på innsamlingsaksjonen Krafttak mot Kreft. Det var et veldig bra møte hvor vi fikk en del informasjon om selve aksjonen og hjelp til å forstå hva våres roller går ut på og hva som skal gjøres både på forhånd av innsamlingsdagen og selve innsamlingsdagen. Jeg er veldig glad for at alle de som skal være russ på skolen vår i år virka positive til å være med på aksjonen, for jeg synes det er en veldig fin ting å være med på som er med på å hjelpe andre. Man får også en liten bøsse fra Kreftforeningen til å henge i russelua, sånn at du stolt kan vise at du har vært med på innsamlingsaksjonen. Som president fikk jeg en liten bøsse på møtet, og jeg gleder meg til å knyte den i lua etter aksjonen!

I helga har jeg vært med venner og ellers har jeg slappa av. Var litt deilig med en frihelg :) I dag sov jeg leenggee, noe jeg egentlig vanligvis gjør i helgene bortsett fra når jeg jobber :p Jeg har en tendens til å ligge å bare sløve i senga lenge etter at jeg har våkna haha, elsker senga mi, det er virkelig one of my favorite spots!

Litt uheldig med prikken på haka, men er ikke så fancy at jeg redigerer bildene så mye og retusjerer bort kviser haha.

Ellers håper jeg alle har hatt en fin helg og har kost seg masse :)

  • 36 lesere

Likes

Comments

Hei igjen. Siden jeg har vært litt fraværende til perioder har jeg heller vært mer aktiv de siste ukene. Som jeg kanskje har nevnt før (litt usikker, vanskelig å huske når man har gullfiskhukommelse) går jeg tredje og siste året mitt på studie på videregående og skal være russ nå i vår. Jeg er med på en russegruppe med 4 andre jenter fra Uvdal, samtidig som jeg sa ja til å være president i russestyret på skola. Når skoleåret begynte forrige høst tenkte jeg litt sånn "jaja, det går sikkert greit, blir nok ikke såå mye å gjøre". Tja, det er sikkert ikke såå mye egentlig, men når russegruppa er litt sånn bedagelige går ikke alt like fort haha. Jeg sier ikke dette for å klage på gruppa mi, absolutt ikke, jeg er litt bedagelig og treig av meg selv også. Men nå er det bare noen måneder igjen, og jeg merker at jeg begynner å bli stressa. Alt kommer nok til å ordne seg og gå greit, men jeg er fortsatt stressa. Jeg er veldig glad for at jeg går på en skole hvor det ikke er så mange elever, sånn at det er ikke så mange russ å holde styr på. Samtidig tror jeg ikke vi tar russetiden like seriøst eller gjør like mye ut av det som kanskje noen i større byer gjør. Eller jeg kan ikke snakke for alle de andre på skola mi som er russ, så beklager hvis dette ikke stemmer med det dere mener, men det er i hvert fall min oppfatning. Det er fortsatt en del ting som må i boks og ordnes før russetiden begynner, men tror det skal gå fint for det er fortsatt tid igjen. Er kanskje bare jeg som føler tiden går ALT for fort! Herregud det er jo plutselig torsdag og snart helg igjen, og det var jo nettopp mandag. Sover jeg gjennom hele uka eller går tiden fortere? Eller det er vel kanskje forsåvidt litt det at jeg sover bort uka.. hehe.. Jeg har en tendens til å være mye trøtt og sove en del, jeg sover om natta, jeg sovner ofte etter at jeg kommer hjem fra skola og jeg sovner NESTEN på skola noen ganger. Men jeg prøver for harde livet å ikke sovne i timen, så hvis noen av lærerne mine leser dette så må dere vite at jeg prøver! Og jeg er ikke alltid trøtt fordi jeg sovner for seint. Men hallo, alle ville hatt litt problemer med å holde seg våken når læreren skal holde foredrag i flere timer i mørket og stoffet ikke er det mest interessante. Så etter at jeg har begynt på videregående har iskaffe og kaffe med mjølk og sukker blitt en av mine nye gode venner :) Men jo, tilbake til disse ukene som forsvinner. Det er så mye som skal gjøres og rekkes, og plutselig er uka borte. Og folk sier bare at det blir verre jo eldre du er, så jeg tror at herifra kommer det bare til å gå nedover. Haha, neida, men sånn serr hvis noen har nummeret til han Father Time eller hva han heter (veit ikke hva han kalles på norsk) plis gi meg det så jeg kan ta en prat med han.

Uansett, jeg gleder meg utrolig mye til selve russetiden begynner, vi skal gå med russebuksene, cruise rundt i russebilen, reise på russetreff, gjøre russeknuter og bare kose oss masse! Jeg tror russeklærne skal komme mellom februar og mars, og jeg klarer ikke å vente!! Også gleder jeg meg til slipp av russegruppe konseptet vårt. Får vel kanskje prøve å ikke gjøre lærerne og de voksne i bygda alt for forbanna på oss ungdommer i røde (eller svarte, blåe eller hva dere enn skal være) bukser. Men husk det er forskjell på å ha det gøy og tulle, og lage faenskap, hærverk og være rett og slett slemme. Sist jeg sjekka har fleste parten av dere kuer (og okser) vært kalver en gang sjøl og :P (haters gonna hate)

Sorry har ikke noen bilder som er spesielt knyttet til dette innlegget, så dere får heller få masse bilder når jeg får russklærne mine :P

  • 47 lesere

Likes

Comments

Hei.

Som de fleste sier etter nyttår, "nytt år nye muligheter" eller "nytt år ny meg". Jaja, kan forsåvidt stemme det, men jeg tviler på at jeg kommer til å bli så veldig ny og høres egentlig bare mest klisjé ut. Får heller satse på å gjøre noen forbedringer, samme meg bare litt bedre. Kanskje begynne å komme seg litt i form, for jeg er jo lat som faen. Bli flinkere til å jobbe med skolearbeid, for det er jeg ikke så flink til... Det er ikke det at jeg gjør det dårlig på skolen, absolutt ikke, jeg er bare dårlig på å jobbe med innleveringer for eksempel. Jeg merker at jeg ikke kan vente med å bli ferdig på videregående og gjøre noe annet, for merker jeg begynner å bli skolelei... Håpet er jo at jeg klarer å få råd til å reise en del til høsten, men må egentlig snart melde meg på de turene jeg har sett på. Problemet er at jeg har så utrolig mye annet jeg må bruke tiden min på nå. Det er masse skolearbeid, vi må gjøre ferdig alt til russetiden, både med tanke på russegruppa og alle som er russ på skola. Jeg sa ja til å være russepresident også, noe jeg ser nå at gjør hverdagen min enda mer hektisk. Men når jeg har tatt på meg ansvaret må jeg bare gjøre det beste ut av det. Samtidig har jeg også turn to ganger i uka, og jobb i helgene noen ganger.

Men tilbake til hva jeg skal til høsten. Planen er å reise på en fem ukers gruppereise til Afrika og jobbe med frivillig arbeid og etter nyttår reise til Barcelona i et halvt år for å ta et språkkurs. Problemet er at det er dyrt, veldig dyrt, men prøver å se om jeg klarer å få råd til det. Herregud merker at jeg begynner å bli møkk lei av at alle voksne, familien og hele verden (føles i hvert fall sånn) maser om hva jeg skal når jeg er ferdig på videregående. Jeg har tenkt til å ta meg et friår, nei jeg skal ikke gå rett videre på nye studier, og ja jeg kan prøve å forklare deg hva jeg skal, men jeg svarer et friår og reising også har de fått svar og gidder ikke høre mer. Samtidig tar det tid å forklare planene. Jeg er 18 år, jeg er voksen på papiret, men føler ikke at jeg er klar for å skulle bestemme hva jeg skal bli eller studere for at jeg skal få meg jobb ennå. Hallo, hvordan skal jeg klare å bestemme hva jeg skal gjøre resten av livet i en alder av 18? Jeg blir virkelig stressa, og maset fra alt og alle rundt meg stresser meg enda mer. Så først og fremst tror jeg at jeg skal passe på å bestå i alle fag og på eksamenene. Men en fyr sa en gang til meg "de mest interessante personene er de som ikke veit hva de skal her i livet", så til alle dere som lurer på hva jeg skal bli eller hva jeg skal, bare vent så å se så finner dere det ut, for jeg veit ikke selv ennå. Jeg veit bare at jeg vil reise :)


Ikke mitt bilde: (https://crated.com/art/63447/wanderlust-map-by-sylviacook?product=FP&size=12%7C18&frame=BF&edge=250MA)

  • 47 lesere

Likes

Comments

Hei

I begynnelsen av romjula var jeg hos besteforeldrene min som jeg nevnte i forrige innlegg, så reiste jeg hjem igjen på tirsdagen. Pappa skulle være ovafor litt lenger så jeg og broren min satt på med tanta mi hjem, for ho skulle nedover den dagen siden ho hadde tatt ferie. På onsdagen hadde vi familiemiddag/julemiddag sammen med mamma, og jeg måtte åpne resten av julegavene mine siden de lå hjemme for jeg gadd ikke ta med alle gavene som var til meg opp til bestemor og bestefar bare for å ta det med ned igjen. Jeg er veldig fornøyd med julegavene jeg fikk, jeg fikk for eksempel en veldig kjekk hanske som gjør at man ikke kutter seg når skjærer grønnsaker og lignende. Syntes det var skikkelig morsomt for jeg har en tendens til å kutte meg i fingerne, så det var nok lurt av tanta mi å kjøpe det til meg. På kvelden på onsdagen var det miniquiz og fest på vertshuset, så da var jeg og en del av vennene mine der. Det var veldig bra, mye folk og bra liv, men på quizen derimot tror jeg det gikk ganske dårlig :P Torsdagen gjorde jeg ikke så mye, også jobba jeg på fredagen og på fredagskvelden hadde vi en rolig feiring av ho ene venninna mi som fylte 18. Lørdagen gikk først til jobbing, så spiste vi nyttårsmiddag hos noen venner av mamma, så reiste jeg oppover siden jeg og noen venner skulle være på en hytta i Uvdal til søndagen. Nyttårsfeiringa blei ikke fullstendig hæla i taket og full party, men vi hadde det gøy og vi koste oss. Guttene hadde ordna med fyrverkeri så det var ikke manko på det heller.

Så håper alle har hatt en god jul med venner og familie og godt nyttår :)

  • 51 lesere

Likes

Comments

Gjorde ikke noe så veldig interessant den uka, men på fredagen jeg sjåfør på russefesten på Norefjord og på lørdagen var jeg i Oslo. Siden jeg var sjåfør på fredagen blei det jo litt seint, og tror ikke jeg var i seng før nærmere 5 på morgenen. Også skulle jeg opp igjen rundt 8-9, siden jeg skulle dusje før vi skulle reise til Oslo. Det har ganske hardt å stå opp for å si det sånn haha. Veldig glad for at jeg kunne sitte i baksetet og sove på vei til Oslo. Vi var innom Oslo City for mamma og broren min skulle ordne noen siste julegaver, og jeg var med inn på senteret og spiste litt før jeg var lei og gikk ned igjen til bilen for å legge meg til å sove. Haha, ja jeg er litt rar, og vedder på at de som så meg lurte på hva jeg dreiv på med. Men når man skal slå ihjel litt tid før man skal teater og ut å spise, er det helt greit å bruke den tiden på å sove når man er litt sliten. Vi hadde reservert bord på en restaurant til klokka 4, så den siste tiden før vi gikk til restauranten brukte vi på å gå litt rundt for å se på julemarkedet på Youngstorget og sånn. Det var veldig fint i gatene med alle julelysene og alle julebodene. Fikk rett og slett litt julestemning. Etter at vi hadde spist reiste vi på Folketeateret, for vi skulle se Singing in the Rain med Atle Pettersen og Stian Blipp. Forestillingen var skikkelig bra, og slutten hvor det kom masse vann på scenen og de bokstavelig talt dansa i regnet var skikkelig kul. Virka som om skuespillerne hadde det veldig gøy der de fikk hoppe og danse i regnet haha. Digga Atle og Stian i forestillinga, og uten de to tror jeg rett og slett den ikke hadde blitt like bra og morsom.

http://www.scenekvelder.no/nyheter/2016/1/singin-in-the-rain

På søndagen tror jeg rett og slett jeg bare lå og ikke gjorde noen ting hele dagen, bare slappa av på sofaen. Skikkelig lat søndag.


Uke 51 var siste uka på skola før juleferien, og tror egentlig ganske mange på skola var i feriemodus store deler av uka haha. På torsdagen var det siste skoledag og det var en slags juleavslutning hvor alle på skola var i gymsalen og spiste grøt, sang julesanger, noen hadde underholdning og det var quiz. Hvis man ville kunne man kle seg ut og ha et tema eller noe, for den beste gjennomførte klassa, beste gjennomførte jenta og beste gjennomførte gutten skulle få en premie. Påbygg fikk premie for beste gjennomførte klassa for temaet "afterski", men han ene gutten i klassa vår vant både beste gjennomførte gutt og jente fordi han hadde kledd seg ut som nissemor. Hele klassa vår hadde kledd oss ut som nisser, og vil egentlig si vi var ganske søte haha.

På lillejulaften reiste jeg, broren min og pappa til Rindal til besteforeldrene min, siden vi skulle feire jul er i år. Jeg gjorde egentlig ikke noe spesielt mens jeg var der, bare slappa av og spiste god mat. Det var veldig koselig å se de igjen siden jeg ikke ser de så ofte, og har aldri feira jul oppe der før så veldig glad for at vi kunne gjøre det i år (eller nå er det vel 2017, så blir jo teknisk sett ifjor). På julaften spiste vi faktisk kveite, noe jeg var litt skeptisk til siden jeg aldri har spist det før og er vant til å spise ribbe, men det var helt greit (jeg er veldig sær på fisk og spiser det ganske sjeldent). Men jeg blei veldig glad når vi skulle spise ribbe og sånn første juledag, for da fikk jeg beholde litt av juletradisjonen min også selv om det ikke blei på selve julaften :P Også blei det selvfølgelig riskrem med rød saus til dessert. Herregud jeg spiste meg nesten forderva for det var så godt, og bestemor klarte å få svolen på ribba skikkelig sprø! Utenom det gikk det en del i julefilmer på TV.

(Dette er ikke mitt bilde, bare sånn btw, fant det på denne linken: http://theyumlist.net/en/2012/12/christmas-lights-up-at-sheraton.html )

  • 52 lesere

Likes

Comments

Uke 49 bestod av skolearbeid, tentamen i norsk hovedmål, jobbing og julebord. Jeg hadde en skikkelig dårlig dag den dagen jeg skulle ha tentamen, føltes egentlig litt ut som Murphy's lov dagen... Dagen begynte med at jeg sov litt lenger enn jeg hadde planlagt, men gikk greit for hadde fortsatt grei tid til å komme meg på skola, problemet var at det regna og var minusgrader.... Det var DRIT GLATT og ruta bare frøys så jeg ikke så en dritt og måtte stoppe flere ganger for å skrape ruta... Etterhvert kom jeg meg til skola, og jeg blei heldigvis ikke så forsinka som jeg var redd for. Tentamen gikk for såvidt greit, men humøret var ikke akkurat på topp etter en dårlig start på dagen. Også var det det å varme opp bilen igjen når jeg skulle hjem, og det tok jo litt tid når isen på ruta sitter som lim... Husker at jeg aldri har vært så takknemlig for de som gruser og salter veiene som den dagen der.

Lørdagen den helga var jeg først på jobb, og når jeg var ferdig reiste jeg til Uvdal for jeg skulle på julebord med noen venninner. Maten var kjempe god og vi hadde det veldig koselig og gøy.

  • 52 lesere

Likes

Comments

God tirsdag alle sammen!

Her om dagen fikk jeg en ide på hva jeg kunne skrive et blogginnlegg om, og som for en gang skyld var noe annet enn hva jeg har gjort i løpet av uka. Som jeg har nevnt i det siste begynner det å nærme seg jul, første advent var forrige helg og det er to dager til desember. I den sammenheng vil jeg skrive et innlegg til alle dere der ute med skilte foreldre. Noen gleder seg til jul, og det er veldig bra, men det er dessverre noen som gruer seg. Jeg selv har skilte foreldre, men er veldig heldig siden foreldrene mine fortsatt har en god tone etter at de gikk fra hverandre og klarer fint å samarbeide, spesielt i henhold til den delte foreldreomsorgen. Dessverre er det ikke alle som har det sånn, og dette kan være med på å gjøre juletiden for noen veldig vanskelig. Barn med skilte foreldre (eller voksne også for all del) synes kanskje det er vanskelig å bestemme seg for om de skal feire jula med mammaen eller pappaen sin, eller kanskje noen bestemmer for dem hvordan de skal organisere jula. For noen kan også tanken på at de ikke får feiret jul med begge foreldrene, men må "dele" seg opp, være veldig vanskelig. Selvfølgelig synes mange det er greit å for eksempel å feire jul hos den ene forelderen og nyttår hos den andre, mens andre feirer høytidene sammen selv om de er skilt. Alle er forskjellige. Jeg skal ikke ha felles feiring med begge foreldrene mine, men de skal feire hver for seg. Dette er ikke på grunn av at de er uvenner eller noe, men det er bare sånn vi velger å gjøre det. Jeg har hele tiden sagt at jeg ikke vil at noen skal bestemme for meg når jeg skal være hos mamma eller pappa, men at jeg skal selv få ha den friheten til å bestemme dette. Sånn at jeg er med på å bestemme selv hvordan jeg vil organisere jula. Men selv om foreldrene mine har et godt forhold til hverandre, synes jeg dette er vanskelig. Jeg synes det er vanskelig å vite hvordan jeg skal legge det opp, men jeg har to veldig snille og forståelsesfulle foreldre som sier at det jeg velger er greit. Poenget mitt med dette innlegget er å fortelle til alle dere der ute med skilte foreldre og som gruer seg til jul er at dere er ikke aleine, det er flere der ute som har det akkurat sånn som du som sitter på rommet ditt eller skola eller hvor det enn måtte være og gruer deg. Hvis det er mulig, prøv å snakk med foreldrene dine og forklar hvordan du føler det, det er tross alt viktig at din mening også skal bli hørt siden du er en del av denne prosessen også, hvis man kan kalle det det. Eller snakke med en god venn, kanskje det hjelper. Uansett, jeg ønsker at noen barn skal være nødt til å sitte å grue seg til jul, spesielt ikke for noe de ikke kan noe for. Om man er trist, glad, sur eller likegyldig ovenfor dette temaet er det viktig å vite at ingen følelser er feil. Jeg håper det ordner seg for deg som gruer deg og at du og familien din finner ut av den beste løsningen for dere.

  • 97 lesere

Likes

Comments