Hei igjen. Siden jeg har vært litt fraværende til perioder har jeg heller vært mer aktiv de siste ukene. Som jeg kanskje har nevnt før (litt usikker, vanskelig å huske når man har gullfiskhukommelse) går jeg tredje og siste året mitt på studie på videregående og skal være russ nå i vår. Jeg er med på en russegruppe med 4 andre jenter fra Uvdal, samtidig som jeg sa ja til å være president i russestyret på skola. Når skoleåret begynte forrige høst tenkte jeg litt sånn "jaja, det går sikkert greit, blir nok ikke såå mye å gjøre". Tja, det er sikkert ikke såå mye egentlig, men når russegruppa er litt sånn bedagelige går ikke alt like fort haha. Jeg sier ikke dette for å klage på gruppa mi, absolutt ikke, jeg er litt bedagelig og treig av meg selv også. Men nå er det bare noen måneder igjen, og jeg merker at jeg begynner å bli stressa. Alt kommer nok til å ordne seg og gå greit, men jeg er fortsatt stressa. Jeg er veldig glad for at jeg går på en skole hvor det ikke er så mange elever, sånn at det er ikke så mange russ å holde styr på. Samtidig tror jeg ikke vi tar russetiden like seriøst eller gjør like mye ut av det som kanskje noen i større byer gjør. Eller jeg kan ikke snakke for alle de andre på skola mi som er russ, så beklager hvis dette ikke stemmer med det dere mener, men det er i hvert fall min oppfatning. Det er fortsatt en del ting som må i boks og ordnes før russetiden begynner, men tror det skal gå fint for det er fortsatt tid igjen. Er kanskje bare jeg som føler tiden går ALT for fort! Herregud det er jo plutselig torsdag og snart helg igjen, og det var jo nettopp mandag. Sover jeg gjennom hele uka eller går tiden fortere? Eller det er vel kanskje forsåvidt litt det at jeg sover bort uka.. hehe.. Jeg har en tendens til å være mye trøtt og sove en del, jeg sover om natta, jeg sovner ofte etter at jeg kommer hjem fra skola og jeg sovner NESTEN på skola noen ganger. Men jeg prøver for harde livet å ikke sovne i timen, så hvis noen av lærerne mine leser dette så må dere vite at jeg prøver! Og jeg er ikke alltid trøtt fordi jeg sovner for seint. Men hallo, alle ville hatt litt problemer med å holde seg våken når læreren skal holde foredrag i flere timer i mørket og stoffet ikke er det mest interessante. Så etter at jeg har begynt på videregående har iskaffe og kaffe med mjølk og sukker blitt en av mine nye gode venner :) Men jo, tilbake til disse ukene som forsvinner. Det er så mye som skal gjøres og rekkes, og plutselig er uka borte. Og folk sier bare at det blir verre jo eldre du er, så jeg tror at herifra kommer det bare til å gå nedover. Haha, neida, men sånn serr hvis noen har nummeret til han Father Time eller hva han heter (veit ikke hva han kalles på norsk) plis gi meg det så jeg kan ta en prat med han.

Uansett, jeg gleder meg utrolig mye til selve russetiden begynner, vi skal gå med russebuksene, cruise rundt i russebilen, reise på russetreff, gjøre russeknuter og bare kose oss masse! Jeg tror russeklærne skal komme mellom februar og mars, og jeg klarer ikke å vente!! Også gleder jeg meg til slipp av russegruppe konseptet vårt. Får vel kanskje prøve å ikke gjøre lærerne og de voksne i bygda alt for forbanna på oss ungdommer i røde (eller svarte, blåe eller hva dere enn skal være) bukser. Men husk det er forskjell på å ha det gøy og tulle, og lage faenskap, hærverk og være rett og slett slemme. Sist jeg sjekka har fleste parten av dere kuer (og okser) vært kalver en gang sjøl og :P (haters gonna hate)

Sorry har ikke noen bilder som er spesielt knyttet til dette innlegget, så dere får heller få masse bilder når jeg får russklærne mine :P

Likes

Comments

Hei.

Som de fleste sier etter nyttår, "nytt år nye muligheter" eller "nytt år ny meg". Jaja, kan forsåvidt stemme det, men jeg tviler på at jeg kommer til å bli så veldig ny og høres egentlig bare mest klisjé ut. Får heller satse på å gjøre noen forbedringer, samme meg bare litt bedre. Kanskje begynne å komme seg litt i form, for jeg er jo lat som faen. Bli flinkere til å jobbe med skolearbeid, for det er jeg ikke så flink til... Det er ikke det at jeg gjør det dårlig på skolen, absolutt ikke, jeg er bare dårlig på å jobbe med innleveringer for eksempel. Jeg merker at jeg ikke kan vente med å bli ferdig på videregående og gjøre noe annet, for merker jeg begynner å bli skolelei... Håpet er jo at jeg klarer å få råd til å reise en del til høsten, men må egentlig snart melde meg på de turene jeg har sett på. Problemet er at jeg har så utrolig mye annet jeg må bruke tiden min på nå. Det er masse skolearbeid, vi må gjøre ferdig alt til russetiden, både med tanke på russegruppa og alle som er russ på skola. Jeg sa ja til å være russepresident også, noe jeg ser nå at gjør hverdagen min enda mer hektisk. Men når jeg har tatt på meg ansvaret må jeg bare gjøre det beste ut av det. Samtidig har jeg også turn to ganger i uka, og jobb i helgene noen ganger.

Men tilbake til hva jeg skal til høsten. Planen er å reise på en fem ukers gruppereise til Afrika og jobbe med frivillig arbeid og etter nyttår reise til Barcelona i et halvt år for å ta et språkkurs. Problemet er at det er dyrt, veldig dyrt, men prøver å se om jeg klarer å få råd til det. Herregud merker at jeg begynner å bli møkk lei av at alle voksne, familien og hele verden (føles i hvert fall sånn) maser om hva jeg skal når jeg er ferdig på videregående. Jeg har tenkt til å ta meg et friår, nei jeg skal ikke gå rett videre på nye studier, og ja jeg kan prøve å forklare deg hva jeg skal, men jeg svarer et friår og reising også har de fått svar og gidder ikke høre mer. Samtidig tar det tid å forklare planene. Jeg er 18 år, jeg er voksen på papiret, men føler ikke at jeg er klar for å skulle bestemme hva jeg skal bli eller studere for at jeg skal få meg jobb ennå. Hallo, hvordan skal jeg klare å bestemme hva jeg skal gjøre resten av livet i en alder av 18? Jeg blir virkelig stressa, og maset fra alt og alle rundt meg stresser meg enda mer. Så først og fremst tror jeg at jeg skal passe på å bestå i alle fag og på eksamenene. Men en fyr sa en gang til meg "de mest interessante personene er de som ikke veit hva de skal her i livet", så til alle dere som lurer på hva jeg skal bli eller hva jeg skal, bare vent så å se så finner dere det ut, for jeg veit ikke selv ennå. Jeg veit bare at jeg vil reise :)


Ikke mitt bilde: (https://crated.com/art/63447/wanderlust-map-by-sylviacook?product=FP&size=12%7C18&frame=BF&edge=250MA)

Likes

Comments

Hei

I begynnelsen av romjula var jeg hos besteforeldrene min som jeg nevnte i forrige innlegg, så reiste jeg hjem igjen på tirsdagen. Pappa skulle være ovafor litt lenger så jeg og broren min satt på med tanta mi hjem, for ho skulle nedover den dagen siden ho hadde tatt ferie. På onsdagen hadde vi familiemiddag/julemiddag sammen med mamma, og jeg måtte åpne resten av julegavene mine siden de lå hjemme for jeg gadd ikke ta med alle gavene som var til meg opp til bestemor og bestefar bare for å ta det med ned igjen. Jeg er veldig fornøyd med julegavene jeg fikk, jeg fikk for eksempel en veldig kjekk hanske som gjør at man ikke kutter seg når skjærer grønnsaker og lignende. Syntes det var skikkelig morsomt for jeg har en tendens til å kutte meg i fingerne, så det var nok lurt av tanta mi å kjøpe det til meg. På kvelden på onsdagen var det miniquiz og fest på vertshuset, så da var jeg og en del av vennene mine der. Det var veldig bra, mye folk og bra liv, men på quizen derimot tror jeg det gikk ganske dårlig :P Torsdagen gjorde jeg ikke så mye, også jobba jeg på fredagen og på fredagskvelden hadde vi en rolig feiring av ho ene venninna mi som fylte 18. Lørdagen gikk først til jobbing, så spiste vi nyttårsmiddag hos noen venner av mamma, så reiste jeg oppover siden jeg og noen venner skulle være på en hytta i Uvdal til søndagen. Nyttårsfeiringa blei ikke fullstendig hæla i taket og full party, men vi hadde det gøy og vi koste oss. Guttene hadde ordna med fyrverkeri så det var ikke manko på det heller.

Så håper alle har hatt en god jul med venner og familie og godt nyttår :)

Likes

Comments

Gjorde ikke noe så veldig interessant den uka, men på fredagen jeg sjåfør på russefesten på Norefjord og på lørdagen var jeg i Oslo. Siden jeg var sjåfør på fredagen blei det jo litt seint, og tror ikke jeg var i seng før nærmere 5 på morgenen. Også skulle jeg opp igjen rundt 8-9, siden jeg skulle dusje før vi skulle reise til Oslo. Det har ganske hardt å stå opp for å si det sånn haha. Veldig glad for at jeg kunne sitte i baksetet og sove på vei til Oslo. Vi var innom Oslo City for mamma og broren min skulle ordne noen siste julegaver, og jeg var med inn på senteret og spiste litt før jeg var lei og gikk ned igjen til bilen for å legge meg til å sove. Haha, ja jeg er litt rar, og vedder på at de som så meg lurte på hva jeg dreiv på med. Men når man skal slå ihjel litt tid før man skal teater og ut å spise, er det helt greit å bruke den tiden på å sove når man er litt sliten. Vi hadde reservert bord på en restaurant til klokka 4, så den siste tiden før vi gikk til restauranten brukte vi på å gå litt rundt for å se på julemarkedet på Youngstorget og sånn. Det var veldig fint i gatene med alle julelysene og alle julebodene. Fikk rett og slett litt julestemning. Etter at vi hadde spist reiste vi på Folketeateret, for vi skulle se Singing in the Rain med Atle Pettersen og Stian Blipp. Forestillingen var skikkelig bra, og slutten hvor det kom masse vann på scenen og de bokstavelig talt dansa i regnet var skikkelig kul. Virka som om skuespillerne hadde det veldig gøy der de fikk hoppe og danse i regnet haha. Digga Atle og Stian i forestillinga, og uten de to tror jeg rett og slett den ikke hadde blitt like bra og morsom.

http://www.scenekvelder.no/nyheter/2016/1/singin-in-the-rain

På søndagen tror jeg rett og slett jeg bare lå og ikke gjorde noen ting hele dagen, bare slappa av på sofaen. Skikkelig lat søndag.


Uke 51 var siste uka på skola før juleferien, og tror egentlig ganske mange på skola var i feriemodus store deler av uka haha. På torsdagen var det siste skoledag og det var en slags juleavslutning hvor alle på skola var i gymsalen og spiste grøt, sang julesanger, noen hadde underholdning og det var quiz. Hvis man ville kunne man kle seg ut og ha et tema eller noe, for den beste gjennomførte klassa, beste gjennomførte jenta og beste gjennomførte gutten skulle få en premie. Påbygg fikk premie for beste gjennomførte klassa for temaet "afterski", men han ene gutten i klassa vår vant både beste gjennomførte gutt og jente fordi han hadde kledd seg ut som nissemor. Hele klassa vår hadde kledd oss ut som nisser, og vil egentlig si vi var ganske søte haha.

På lillejulaften reiste jeg, broren min og pappa til Rindal til besteforeldrene min, siden vi skulle feire jul er i år. Jeg gjorde egentlig ikke noe spesielt mens jeg var der, bare slappa av og spiste god mat. Det var veldig koselig å se de igjen siden jeg ikke ser de så ofte, og har aldri feira jul oppe der før så veldig glad for at vi kunne gjøre det i år (eller nå er det vel 2017, så blir jo teknisk sett ifjor). På julaften spiste vi faktisk kveite, noe jeg var litt skeptisk til siden jeg aldri har spist det før og er vant til å spise ribbe, men det var helt greit (jeg er veldig sær på fisk og spiser det ganske sjeldent). Men jeg blei veldig glad når vi skulle spise ribbe og sånn første juledag, for da fikk jeg beholde litt av juletradisjonen min også selv om det ikke blei på selve julaften :P Også blei det selvfølgelig riskrem med rød saus til dessert. Herregud jeg spiste meg nesten forderva for det var så godt, og bestemor klarte å få svolen på ribba skikkelig sprø! Utenom det gikk det en del i julefilmer på TV.

(Dette er ikke mitt bilde, bare sånn btw, fant det på denne linken: http://theyumlist.net/en/2012/12/christmas-lights-up-at-sheraton.html )

Likes

Comments

Uke 49 bestod av skolearbeid, tentamen i norsk hovedmål, jobbing og julebord. Jeg hadde en skikkelig dårlig dag den dagen jeg skulle ha tentamen, føltes egentlig litt ut som Murphy's lov dagen... Dagen begynte med at jeg sov litt lenger enn jeg hadde planlagt, men gikk greit for hadde fortsatt grei tid til å komme meg på skola, problemet var at det regna og var minusgrader.... Det var DRIT GLATT og ruta bare frøys så jeg ikke så en dritt og måtte stoppe flere ganger for å skrape ruta... Etterhvert kom jeg meg til skola, og jeg blei heldigvis ikke så forsinka som jeg var redd for. Tentamen gikk for såvidt greit, men humøret var ikke akkurat på topp etter en dårlig start på dagen. Også var det det å varme opp bilen igjen når jeg skulle hjem, og det tok jo litt tid når isen på ruta sitter som lim... Husker at jeg aldri har vært så takknemlig for de som gruser og salter veiene som den dagen der.

Lørdagen den helga var jeg først på jobb, og når jeg var ferdig reiste jeg til Uvdal for jeg skulle på julebord med noen venninner. Maten var kjempe god og vi hadde det veldig koselig og gøy.

Likes

Comments

God tirsdag alle sammen!

Her om dagen fikk jeg en ide på hva jeg kunne skrive et blogginnlegg om, og som for en gang skyld var noe annet enn hva jeg har gjort i løpet av uka. Som jeg har nevnt i det siste begynner det å nærme seg jul, første advent var forrige helg og det er to dager til desember. I den sammenheng vil jeg skrive et innlegg til alle dere der ute med skilte foreldre. Noen gleder seg til jul, og det er veldig bra, men det er dessverre noen som gruer seg. Jeg selv har skilte foreldre, men er veldig heldig siden foreldrene mine fortsatt har en god tone etter at de gikk fra hverandre og klarer fint å samarbeide, spesielt i henhold til den delte foreldreomsorgen. Dessverre er det ikke alle som har det sånn, og dette kan være med på å gjøre juletiden for noen veldig vanskelig. Barn med skilte foreldre (eller voksne også for all del) synes kanskje det er vanskelig å bestemme seg for om de skal feire jula med mammaen eller pappaen sin, eller kanskje noen bestemmer for dem hvordan de skal organisere jula. For noen kan også tanken på at de ikke får feiret jul med begge foreldrene, men må "dele" seg opp, være veldig vanskelig. Selvfølgelig synes mange det er greit å for eksempel å feire jul hos den ene forelderen og nyttår hos den andre, mens andre feirer høytidene sammen selv om de er skilt. Alle er forskjellige. Jeg skal ikke ha felles feiring med begge foreldrene mine, men de skal feire hver for seg. Dette er ikke på grunn av at de er uvenner eller noe, men det er bare sånn vi velger å gjøre det. Jeg har hele tiden sagt at jeg ikke vil at noen skal bestemme for meg når jeg skal være hos mamma eller pappa, men at jeg skal selv få ha den friheten til å bestemme dette. Sånn at jeg er med på å bestemme selv hvordan jeg vil organisere jula. Men selv om foreldrene mine har et godt forhold til hverandre, synes jeg dette er vanskelig. Jeg synes det er vanskelig å vite hvordan jeg skal legge det opp, men jeg har to veldig snille og forståelsesfulle foreldre som sier at det jeg velger er greit. Poenget mitt med dette innlegget er å fortelle til alle dere der ute med skilte foreldre og som gruer seg til jul er at dere er ikke aleine, det er flere der ute som har det akkurat sånn som du som sitter på rommet ditt eller skola eller hvor det enn måtte være og gruer deg. Hvis det er mulig, prøv å snakk med foreldrene dine og forklar hvordan du føler det, det er tross alt viktig at din mening også skal bli hørt siden du er en del av denne prosessen også, hvis man kan kalle det det. Eller snakke med en god venn, kanskje det hjelper. Uansett, jeg ønsker at noen barn skal være nødt til å sitte å grue seg til jul, spesielt ikke for noe de ikke kan noe for. Om man er trist, glad, sur eller likegyldig ovenfor dette temaet er det viktig å vite at ingen følelser er feil. Jeg håper det ordner seg for deg som gruer deg og at du og familien din finner ut av den beste løsningen for dere.

  • 54 lesere

Likes

Comments

I dag er det første søndag i advent, og julen begynner å nærme seg. For noen er dette stressende, mens andre bare nyter tanken på at det har blitt advent og gjør seg klare til juleforberedelsene. Jeg er en av de som er stressa. Nei, det er ikke jeg som skal handle inn ribba, jeg er ferdig med nesten alle julegavene og forhåpentligvis slepper jeg unna julevasken hvor alt av vegger og tak skal vaskes, hehe. Men jeg veit at det er mye som skal gjøres på skola før vi kan ta ferie. Og i romjula når man endelig har ferie skal man liksom rekke overalt på alt for kort tid... Besteforeldrene mine bor i tillegg 7-8 timer unna, og vil gjerne prøve å få tid til å besøke dem også i løpet av jula/romjula. Jeg merka også julestresset den helga her! Jeg er som jeg har nevnt tidligere turntrener og turner i to forskjellige idrettslag, og denne helgen var det juleavslutning for begge turngruppene. Helgen begynte med at jeg skulle være med å feire 20 års dagen til venninna mi og at jeg og en jentegjeng skulle på Cascada konsert på Privat i Kongsberg. Så da jeg kom hjem var det bare å dusje, pakke inn bursdagsgava, ordne meg og reise til Rollag. Vi spiste taco og hadde en rolig og hyggelig bursdagsfeiring. Noen av oss skulle etterhvert videre til Kongsberg siden vi skulle på konsert. Men herregud å trangt det var der! Folk dytta og pressa, du fikk sølt drikke over halve deg og det var skikkelig varmt. Selv om det kanskje ikke begynte helt på topp var konserten veldig bra. Da Cascada begynte var det kjempe god stemning og folk var helt med. Ho sang bare i ca en halvtime, men jeg var veldig fornøyd og er glad jeg reiste. På lørdagen skulle Rollag og Veggli ha turnavslutning, og turntrenerne skulle møtes på idrettsskola klokka 9... For sånne b-mennesker som meg er det veldig tidlig. Alle turnerne var kjempe flinke, og det virket som ungene koste seg, noe som er det viktigste. Ettersom juleavslutninga varte kortere enn jeg hadde regnet med rakk jeg akkurat å reise oppover til Uvdal for å være med på slutten av generalprøven til juleavslutninga på søndagen. Da jeg kom hjem igjen til Veggli seinere på kvelden var jeg ganske så sliten etter en lang dag og sovnet. Etter noen timer våknet jeg igjen og klokka hadde blitt rundt 8, så da pakket jeg tingene klart til jeg skulle oppover igjen dagen etter og reiste til pappa for å sove der. På søndagen våknet jeg, spiste frokost og gjorde meg klar for å reise oppover. Alle turnerne skulle møte opp på Uvdal skole halv 2, for førjulsfesten begynte klokka 2. Jeg var skikkelig nervøs egentlig, for jeg har ikke stått på en scene og dansa foran masse folk på mange år. Men det gikk veldig fint, og er spesielt fornøyd med Sia dansene. Vi danset etter tre sangene til artisten Sia, The Greatest, Chandelier og Move your Body. Jeg valgte å reise hjem igjen mens det var loddtrekning, for merka at jeg var veldig sliten etter en veldig lang og hektisk helg.

Resten av uka har jeg egentlig ikke gjort så veldig mye spennende. En negativ ting denne uka er at jeg ikke rakk å få godtepose av julenissen på verken juleavslutninga i Rollag eller Uvdal :p Ja, jeg er litt barnslig, men det må jo være lov. Også tenker jeg at hvis det er det verste i løpet av uka som var, har jeg egentlig hatt en ganske så grei uke. En positiv ting denne uka er egentlig flere, men velger å ta en, og det må bli Cascada konserten. Ikke før ho kom på scenen eller nødvendigvis etter, men mens ho spilte.

Håper alle har hatt en fin 1. søndag i advent, og får en ikke alt for blåmandag i morgen :P

  • 58 lesere

Likes

Comments

Noe jeg har glømt helt bort å blogge om er fra da skola var på Rødberg for å se en film som heter ​Drone​. Det er en dokumentarfilm som er laget av norske personer, tror regissøren heter Tonje Schei. Filmen handler om bruken av droner som våpen i krig, og tar for seg spesielt USA i henholdt til dette. Man ser også at en tidligere dronepilot blir intervjuet og forteller om sin opplevelse og virkeligheten som ikke hele verden er klar over. Vi var også så heldige at denne tidligere dronepiloten, som by the way er amerikansk, var på Rødberg og fortalte oss en del om seg selv og droner. Noe som egentlig var litt komisk var at før filmen begynte og de fleste hadde satt seg, stelte en mann seg foran oss og jeg og noen av de jeg satt ved siden av lurte på hvorfor han bare stod der og diskuterte "Skal han fortelle om filmen?", "Hvem er han?", "Han må være tålmodig som er så rolig og klarer å bare stå der å vente på at alle skal bli ferdig med å sette seg" og "Han er sikkert fra militæret, se måten han står på og holdningen hans". Og vi hadde jo faktisk rett, han var fra militæret. Foredraget hans må virkelig ha vært en av de mest lærerike og interessante jeg noen gang har vært på! Eller det var vel kanskje ikke et foredrag, men før og etter filmen fortalte og snakket den tidligere dronepiloten om filmen, seg selv, droner som våpen i krig og at vi mennesker må tørre å si nei til og ikke ta del i det vi ikke føler er greit (det er i hvert fall det jeg tolket ut i fra det han sa). Noe av det mannen fortalte var at han sleit med post traumatisk stress mens han jobbet som dronepilot, og at pilotene fikk ikke noen form for psykisk oppfølging. Dette er altså soldater som er en del av krig, om de så ikke fysisk er til stede der krigen foregår. Etterhvert sluttet han som dronepilot, og seinere fullstendig i militæret. Han valgte også å gå ut og fortelle om sin erfaring og om hvordan det virkelig foregår, noe som aldri har blitt gjort før og som resulterte i mye kritikk og at flere vendte ryggen til han. Jeg har virkelig stor respekt for denne personen som tørr å fortelle om dette, om så ikke for sin egen del, men for å informere om bruken av droner. Spesielt det at han fortalte om sin personlige erfaring og hvordan det hadde gått inn på han gjorde at i hvert fall jeg tok det enda mer inn over meg. 

Filmen var også veldig bra, og er en av de beste dokumentarfilmene jeg har sett. Så anbefaler personer sterkt å se filmen. Den er fra 2014 og regissert av Tone Schei, hvis noen lurer og har problemer med å finne den. Jeg følte i hvert fall at jeg gikk ut i fra den kinosalen med mye mer kunnskap om dronekrig enn da jeg gikk inn i kinosalen. 

  • 68 lesere

Likes

Comments

På torsdagen reiste jeg og Silje på julegaveshopping etter skole for vi var tidlig ferdig. Jeg fikk gjort unna de fleste julegavene, så er nesten ferdig, noe som er veldig deilig! Merker at jeg begynner å få litt julestemning, og gleder meg skikkelig til juleferie. I dag er det også bare ei uke til første advent, herregud føler tiden bare raser avgårde. Noe av det beste med at det blir desember er at første skoledagen etter første søndag i advent eller første dagen i desember (litt usikker på det der), så står noen av de ansatte på skola i kantina og deler ut peppekaker og gløgg. Og det er så koselig! En skikkelig fin start på skoledagen og måte å løfte humøret til elevene. So creds til skola for det.

Natt til fredag hadde det snødd en del, så det var blitt kjempe fint ute! Skikkelig winter wonderland. Ja, det var litt glatt, men det er jo så fint og jeg fikk så julestemning da jeg og venninnene mine kjørte til skola. Trærne som er dekket med snø og greiner som henger, og hvordan snøen lyser opp. I motsetning til når det er grått og trist fordi det har blitt varmegrader, snøen detter sammen og det er slafsete på veien. Vi satte til og med på julemusikk i bilen på vei til skola, herregud da hadde vi det koselig. Tror vi satte på Driving home for christmas, haha. Vi skulle også høre på Fairytale of New York av The Pogues, noe som er av mine aller største favorittsanger når det kommer til julemusikk! Jeg må alltid høre på den sangen ved juletider og kommer alltid i så god stemning, og den er egentlig litt morsom også. Men det var litt vanskelig å høre på julemusikkspillelista for vi hadde bare edge-nett... Så julemusikken varte ikke så lenge... Ulempen med å bo på bygda, ræva nett ganske mange plasser, og ett sted er Telenor jævlig bra og et annet sted er Telia bra.

I helga har jeg ikke gjort så veldig mye, hele lørdagen gikk til jobbing. Da jeg skulle reise opp på fjellet for å jobbe på fjelllstua kom jeg et lite stykke oppover før jeg kom på at jeg trengte jo bomkortet... Passe oppgitt på meg selv og irritert ringte jeg min snille pappa som møtte meg på veien og ga meg bomkortet. Jeg er så utrolig susete og glemsk at det er flaut til tider. I hvert fall, jeg kom meg opp på fjellstua etterhvert også. Da jeg kom hjem gikk jeg bare rett å la meg etter en lang dag. Så det er sånn kort fortalt resten av uka mi :)

Da jeg og Silje var på julegaveshopping var vi innom Europris, hvor vi fant noen skikkelig fine hårbøyler og nisseluer. Kunne ikke la vær å ta selfie så søte som vi var, haha. For dere som ikke ser det, er det reinsdyrhorn på nisselua jeg har på meg.

Skal prøve å bli flinkere til å ta bilder med et anna kamera enn bare telefonen min, så kanskje de blir litt finere og får bedre kvalitet (det kommer også noen små svart prikker på bildet når jeg bruker telefon, som er på grunn av at det er noe rusk foran kameralinsa på telefon).

  • 68 lesere

Likes

Comments

Heihei.

Ja, jeg er veldig på etterskudd med blogginga, men skal derfor oppsummere de to ukene som har vært. Uke 44 var det en del prøver og presentasjoner som måtte gjøres på skola, og flere av de gikk overraskende bra sett ut ifra forberedelsene. Ikke bare bare når man er litt i siste liten til tider :P Den 3. november var det OD-dag og jeg hadde fått lov til å være med pappa på jobb, noe jeg var veldig fornøyd med! Pappa kjører lastebil, kranbil og gravemaskin osv, men den dagen jeg skulle være med skulle han kjøre kranbil og legge torvtak på flere hytter på Vegglifjell. På fjellet var det grei temperatur i sola, og det var egentlig kjempe fint vær! Veldig deilig med en dag på fjellet med frisk luft og sola som skinte, istedenfor å sitte inne på en skolebenk dagen lang. For de som lurer har jeg ikke store planer om å bli lastebilsjåfør selv, men tenkte det var en grei løsning å være med pappa på jobb på OD-dagen.

På fredagen samme uka hadde vi fri fra skola, og jeg var da på jobb på Veggli Bakeri og Café (der jeg vanligvis jobber). Lørdagen gikk også til jobb, også valgte jeg å bare slappe av resten av helga og ikke gjøre noen ting.

Forrige uke (uke 45) var jeg som vanlig på trening, men vi skulle ha turntrening i Uvdal både onsdagen og torsdagen så jeg bodde hos venninna mi på Rødberg fra onsdag til lørdagen. Veldig koselig :) Så fram til fredag gjorde jeg ikke så mye spennende, bortsett fra å vente på at det skulle bli helg og jobbe med skolearbeid... #livetpåstudie. På fredagen reiste jeg og venninna mi på fest hos en kompis i Uvdal, og det blei en del folk og bra liv. Jeg var hjemme i 10-11 tiden på lørdagen (på morgenen) siden jeg sov hos venninna mi på rødberg, og bestemte meg for å bare legge meg til å sove. Da jeg våkna seinere på dagen hoppa jeg i dusjen, ordna meg og fikk i meg mat, for utover kvelden skulle jeg være med å servere i et rakfisklag på fjellstua på Vegglifjell. Som mamma sier "helt om natten, helt om dagen".

Den uka her blir jeg nødt til å jobbe en del med innleveringer, samtidig som jeg skal få tid til det å være trener, trene selv, reise til byen for å handle julegaver og jobbe på både bakeriet i Veggli og på fjellstua. Jeg kjeder meg sjeldent kan man si :P Merker at jeg gleder meg litt til juleferien, for akkurat nå er det en del som skjer og jeg skal noe hver helg fram til jul.

Jeg har tenkt til å legge ut i hvert fall to innlegg til denne uka, siden jeg er litt på etterskudd... hehe... Men forblir med ett i dag, for går litt på lavgir på grunn av at jeg blei vekket klokka 5 i dag av en kompis som er på ferie og bestemte seg for at han skulle ringe meg VELDIG tidlig. Litt usikker på om denne personen våknet tidlig eller ikke hadde lagt seg ennå, men så bortevekk som jeg er om morgenen tror jeg ikke det var en så interessant samtale, haha. Så nå sitter jeg på skola, har fritime og skal prøve å jobbe litt med skolearbeid.

Tenke at jeg i hvert blogginnlegg skal skrive en negativ og en positiv ting om uka, så her er denne ukas positive og negative ting. En negativ ting denne uka er at det har blitt mildere ute, så snøen har begynt å smelte litt, det har måtte saltes så det er helt slush på veien, og nå som det har begynt å bli litt kaldere igjen er det skikkelig glatt... Jeg vil ha mer snø... En positiv ting denne uka er at jeg og ei venninne skal på bytur for å handle julegaver på torsdagen. 

Viktig med litt red bull for å holde seg våken.

  • 76 lesere

Likes

Comments