​Som i indbakken, stod,, er der en challenge! Og fandme ja.. Jeg tager kampen op i år! 

Mange indlæg med mad og slik! Og og beauty tips ;'D  #toffifee 

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Vegansk lasagne:
2 dåser hakkede tomater
2 og en halv dl røde linser
1 stor spiseske tomat pure
En hel flaske sweet and sour chili sauce
1 lille løg
2 fede hvidløg
Salt
Peber
Frisk Basilikum
Chili flager
Grøntsagsboullion, 4 dl vand  


Kokos bechamel:
2 dåser fed kokosmælk
Maizena eller alminde hvedemel
Plantebaseret smør
Vegansk ost, revet eller riv selv

Pil løg og skær i mindre stykker, og svits i en gryde med oliven olie, derefter tilsættes de hakkede tomater, tomat pure, lad stege i 4 min, der tilsættes hvidløg (knust), chili sauce, linser, og basiliskum.
Lad det stå og simre til det bliver mere tykt, men husk at røre i det engang mellem så linserne ikke brænder fast i bunden. Husk at tilsætte vand med grøntsagsbouillion! 

Kokos bechamel:
Smelt noget plantebaseret smør i en gryde, derefter hældes en dåse kokosmælk i, og det andet kokosmælk rystes med maizena og kommes i efter med det veganske ost. Hvis hvedemel bruges, så smelt smør og tilsæt mel, ligesom i en almindelig bechamel sauce.
Husk at rør rundt, indtil  saucen tyk og cremet.

Selve lasagnen:
Smør fadet ind i noget madlavnings olie, og fordel linsesaucen i bunden, efterfuldt af lasagne plader, kom lidt kokosbechamel i mellem lagene, gem lidt til toppen. Og husk at komme lidt extra revet vegansk ost på toppen
Lasagnen skal have ca 30 min i oven på 200c men igen er det vigtigt at se til den engang i mellem.

Det skal lige siges at vegansk lasagne findes i mange variationer, og jeg har kigget en del opskrifter igennem, og gjort denne til min egen ved at tilføje ekstra ting. 


#vegansk #vegan 

Likes

Comments

Som de fleste nok ved har jeg haft en støtteperson tildelt af kommunen. Sagen er blot den, nu hvor jeg ikke har hende længere (efter eget ønske) Da, hun ikke kunne støtte mig psykisk, eller fysisk for den sags skyld. Jeg føler lidt hun har ledt mig ind i vildrede, og misbrugte min tillid godt og grundigt. Det kan jeg desværre ikke bruge til noget, hun har ikke evner til at varetage disse opgaver, og det i sig selv var stor fejl at jeg fik hende til at starte med. Har aldrig nogensinde kunnet stole på hende. Med hende blev min angst kun værre, og tankemylder større.
Men nu til sagens kerne:
Hun har brudt loven vedrørende tavshedspligt op til flere gange, nu der sket det at en af hendes andre kontaktbørn har vendt ryggen mod mig, med ønske om ikke at se mig mere. Vi havde en aftale før sommerferien om en lille hyggetur, det har nu taget en omvendtet drejning. Efter jeg havde valgt min støtteperson fra, vælger den usle kvinde at omtale mig til de andre, ved at de skal holde sig langt væk fordi hun mener jeg er et "dårligt menneske"
Hun har som støtteperson tavshedspligt, og må derfor ikke udtale sig på andres konkrete sag, hvilket hun nu igen, igen har gjort. Hun har gjort op til flere gange før, og da jeg blev valgt fra af denne ja, nu tidligere ven som ikke kom med nogen særlig begrundelse. Vidste jeg udmærket godt, hvad der lå inde bag. Desværre, kom jeg til at sende en sms tilbage hvor jeg nævner at han er en svag og sørgelig person.
Men nu vil jeg tage sagen i egen hånd, for hun vil sikkert benægte lovbrud og kommunen vil ikke være det første sted man skal henvende sig. Tværtimod, så vil jeg gå til toppen og skrive en klage til selveste Socialministeren, da jeg at hun mai mercado, konservative er meget obs på det med lovbrud, håber hun vil læse min henvendelse og tage sagen op. Hvis ikke, tager jeg kontakt til nyhedsmedierne.
Føler en dyb vrede inden i, og når folk vælger at bryde loven for deres egen indtjening skyld bør de straffes.
Ærligt, der er meget jeg ikke finder mig i.


Likes

Comments

Som overskriften indbyder.. Så jeg mildest talt druknet i lort.. Eller står i lort til halsen.
Som de færreste er klar over, er jeg desværre underlagt kommunen. Da det er dem som skal komme med behandlings tilbud. Eller andre muligheder ... Den senest måneds tid, har været decideret irriterende og angstprovokerende. Sagen er blot den at jeg har mistet tilliden til min sagsbehandler OG! Min støtteperson, som jeg ikke rigtigt har fundet ud hvorvidt hun hjalp mig eller ej? Eftersom jeg fik hende sagsbehandleren, som jeg i starten fik af vide, kun var "vikar" og nok var der midlertidligt. Dette blev nævnt af min såkaldte støtteperson, som en måned senere benægter disse udtalelser. Men da jeg blev indlagt på psyk.afd
Skiftede min sagsbehandler pludselig mening, efter i første omgang da min pågældende adresse stod i en anden kommune, hvor hun sagde at min sag skulle overgå til den, da min (adresse) har stået i den anden i helt år.
Men, men men! Da jeg blev indlagt, skiftede hun besynderligt holdning, og alligevel skulle jeg stadig forsætte min sag hos hende, og i den første kommune. Problemet er efterfølgende så, at på et kort uanmeldt visit på psyk, hvor hun fortæller at jeg er fuld af løgn, og opfinder selv mine diagnoser.. Lige dér blev jeg fuldstændig målløs og skuffet, samtidig vred. Der valgte jeg at forlade lokalet med gråd i øjnene. For mit vedkommende, var hun direkte ubehagelig at snakke med. Som om det ikke var nok, efter jeg blev udskrevet begyndte min støtteperson også at ændre i tonelejen overfor mig. Hun blev mere ubehagelig, hård i sin talemåde og meget direkte modbydelig. Ja, adfærdet var ændret.
Som tiden går, ville min sagsbehandler gerne have at jeg flytter ud på et bosted i en kort periode, i medens hun finder et nyt bosted til mig som ligger på nordfyn. Jeg sagde blot nej tak til første tilbud, da det ikke gavner mig i  længden. Det andet bosted kunne næppe udfylde mine behov og mål for livet.
Nu står jeg i den situation, hvor min støtteperson har valgt at ekskludere mig på samtlige planlagte hyggeture, pga min opførsel hvor hun mente at hun følte sig truet af mig, men i første omgang ikke tog det så tungt, og at hun så yderligere sagde at jeg stadig løj for hende. Hvilket jeg ikke har?! Og forstår slet ikke hvorfor i helvede hun så meldte mig til politiet. Nu har jeg også fravalgt selv to møder både, med hende og sagsbehandleren pga manglende tillid. Jeg stoler desværre ikke længere på dem begge mere.
Mit forsøg nu er at bede om en ny sagsbehandler, samt ny støtteperson medmindre min sag er overgået til et jobcenter som i min optik også er mistoriske, altså mistænklige. Man ved aldrig hvad det bunder ud med!
Jeg har skrevet dette indlæg med angsten, nervøsiteten helt op i halsen. Tingene går ikke som de skal.
Jeg føler mig som et bundløst hul i jorden.

Tak til dem som vil læse det her.

Likes

Comments

Min juleaften er næsten delt op i 2. Hvad angår maden ...
Selve den 24 får jeg kartofler og sauce, samt rødkål salat. Og som noget nyt får jeg den 25 min helt egen anretning.. Nemlig Nøddesteg med kartofler i en eller anden form og så noget bernaise sauce til. Det simpelthent fordi, jeg er så kræsen har aldrig brudt mig decideret om julemad.. Jeg hader flæskesteg, and, risalamande.. Er jeg nu underlig? Sådan har det stået på i mange år... Er jeg så mindre "dansk" ?
Det skal siges at nøddestegen er kun vegetarisk da den indeholder nogle få æg.. Ellers har vi overvejet at prøve at få den vegansk og dog. Men det er nu rart at endelig kunne sidde tilbords og nyde julens godter selvom der er alternativer, det skal der jo også være plads til. Men men! Jeg holder dog aldrig tilbage hvad kommer til slikket! Åh.. Marcipan og nougat.. Dadelkugler.. Og fordi jeg hader risalamande, får jeg og mine brødre is i stedet for. Hvilket jo også er godt.. Husk nu, julen er hjerternes fest og nyd det endelig!

Likes

Comments

Jeg vil nu komme med mine bud på gave ønsker eller bare små sjove ting til pakkelege.. Eller kan være last minute gaver...

1. I netto har de sjove nissespil, kort, puzzle spiller og en masse andet.

2. Porcelæn.. Ja, porcelæn er noget man kan samle på.. F.eks Royal copenhagen, som nu alle samler på eller stentøj fra christiane nu har lanceret, lyngby osv.

3. Tøj! Alt fra underbukser, til hue, handsker, en ny jakke, trøje osv! Men sørg for at spørge størrelsen på vedkommende ellers går det nok galt, og husk nu byttemærke

4. Slik ja? Slik gaveæsker, med chokolade.. Alt hvad hjertet elsker. Chokolade er et hit i denne juletid, men også en æske med hjemmelavede konfeft kan varme andres hjerter.

5. Gavekorts er jo til dem som besværgelige at købe gaver til.. Ligesom mig selv.


Men sidst ikke mindst, mine ønsker!

Jeg ønsker mig denne krukke til kager osv.

Den er værd her i juletiden. Og så ønsker jeg mig nok et nyt tørklæde..

Jeg er faktisk svær at købe gaver til.. Så nogle gange vælger jeg at sige nej tak til gaver, da det simpelthent er for stressende at tænke på..

Håber noget af det her kan inspirere eller ej.Likes

Comments

Nem mad behøver ikke at være kedelig, nej vel? Her kommer en lyn opskrift på sund ( næsten da) og hurtig pastaret.

Altså, nu er jeg en kræsenpind, hvad angår mad, ja ok NÆSTEN DA. Min pastaret er lavet på sojabønne pasta, som jeg købte i netto, det lugter altså meget af tang det smager sgu ok når det er kogt. Men denne pastaret smager virkelig godt!

Jeg brugte følgende.

Pasta ca nok til en portion ( det der med at måle af, er jeg dårlig til)

Flødeost - det sgu lige meget hvilken man bruger, gerne en fed en.

Friske tomater - de små er nok bedst

Basilikum - gem noget til pynt.

Lidt korriander af en art, jeg selv brugte diverse (citrongræs, salvie, estragon?, rosmarin)

husk da salt og peber.

:


Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

Skyl og skær tomater i små stykker eller hvis du bruger de helt små, kan behøves ikke at skæres ud.

Når pastaen er færdig kogt, husk at si vandet fra, så meget så muligt. Derefter vend det i flødeosten, sammen med tomaterne, basilikum hakket, lidt krydderi/korriander. Og pynt gerne med mere basilikum.

TIP: kom et skvæt citron saft for mere smag.

Likes

Comments

.Her til aften fik vi krebinetter?/karbonader? haha, det ikke til at finde ud af det, og i det en glutenfri panering! Jeg lavede faktisk også denne stuvet ærte sauce der nu høre til. Så nu vil jeg komme med en opskrift på en glutenfri panering


Majsmel 4 spk 

Kartoffelmel 2 tsk 

Parmasan ost (det færdig revet) 2 spk 

1 Æg

bare pisk ægget, og derefter vend kødet eller noget andet i æggemassen, og derefter i panering. Husk at mixe panering godt sammen! Og tilføj gerne salt og peber. Velbekomme :) 

Likes

Comments

Så bliver det ikke mere nemt! Ej, men spiste faktisk ikke det hele op.. haha


Altså her tidligere i dag, beder jeg min mor om købe de der nye ritter sport ''sommer mix'' og som altid kan hun ikke finde en dyt! Utroligt at når jeg er med, står det lige foran øjnene på mig amen altså... Min øjne er designet til at finde slik tror jeg..  haha..  Typisk, hvilket jo altid ender mig jeg selv skal begive mig ud i den store verden for at lede efter noget så småt, som de har i diverse netto, aldi, og lidle tænker jeg... Hvilket nok også ender med at jeg køber mere end bare én ting! Sikke en historie...

Men altså jeg fik pommes frites, med lidt beauvais ''kætjsup'' og salatmayonaisse, og en hurtig tomatsalat bestående af lidt frisk basilikum, oliven olie, feta og ja tomater.. Surprise. ahaha ( min mor har lavet det, fordi de sgu har schnitzler ) 

Likes

Comments

Her til aften, fik min mor den idé at vi sgu have pasta salat, og tømme vores køleskab/skabe osv. Mmm... Men jeg har næsten intet tilbage af mit glutenfri pasta? Hvad gør man så? Tænker kreativt og brugte ris i stedet! Godt nok var coops billig parboiled ris, men hvad pokker? Det smagte sgu udmærket ! Så jeg vil dele min opskrift eller vores opskrift med jer der er interesseret:

3 dl ris ( 5 dl vand kogning og følg pakkens anvisning)

1 halvt spidskål

3 store eller små tomater

1 agurk

Feta ost

frisk basilikum

Bacon i tern/pølser i små stykker

sådan gør du: vask og snit spidskålen fint, husk også at skylle tomaterne og agurken, derefter skæres ud i stykker.

Kog risene efter anvisningen på pakken, og skyl gerne den friske basilikum også.Rist baconen, samt pølserne på panden i noget smør, stegeolie/margarine. Når risene er færdig kogte, så vær opmærksom du kan eventuelt skylle dem i lidt koldt vand. Derefter mixer du risene, sammen, spidskålen de øvrige ingridienser sammen, tilføj frisk basilikum, og gerne med lidt dressing ( brugte selv thousand island).


TIP: Kom gerne flere grøntsager eller andre sager i såsom frisk mozarella kan erstatte feta osten, eller brød croutoner ( lavet af noget toast - rugbrød) eller en hjemmerørt dressing af græsk yoghurt kan også gå an, f.eks erstat bacon med stegt kylling bryst i små stykker.

Likes

Comments