Min juleaften er næsten delt op i 2. Hvad angår maden ...
Selve den 24 får jeg kartofler og sauce, samt rødkål salat. Og som noget nyt får jeg den 25 min helt egen anretning.. Nemlig Nøddesteg med kartofler i en eller anden form og så noget bernaise sauce til. Det simpelthent fordi, jeg er så kræsen har aldrig brudt mig decideret om julemad.. Jeg hader flæskesteg, and, risalamande.. Er jeg nu underlig? Sådan har det stået på i mange år... Er jeg så mindre "dansk" ?
Det skal siges at nøddestegen er kun vegetarisk da den indeholder nogle få æg.. Ellers har vi overvejet at prøve at få den vegansk og dog. Men det er nu rart at endelig kunne sidde tilbords og nyde julens godter selvom der er alternativer, det skal der jo også være plads til. Men men! Jeg holder dog aldrig tilbage hvad kommer til slikket! Åh.. Marcipan og nougat.. Dadelkugler.. Og fordi jeg hader risalamande, får jeg og mine brødre is i stedet for. Hvilket jo også er godt.. Husk nu, julen er hjerternes fest og nyd det endelig!

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

Jeg vil nu komme med mine bud på gave ønsker eller bare små sjove ting til pakkelege.. Eller kan være last minute gaver...

1. I netto har de sjove nissespil, kort, puzzle spiller og en masse andet.

2. Porcelæn.. Ja, porcelæn er noget man kan samle på.. F.eks Royal copenhagen, som nu alle samler på eller stentøj fra christiane nu har lanceret, lyngby osv.

3. Tøj! Alt fra underbukser, til hue, handsker, en ny jakke, trøje osv! Men sørg for at spørge størrelsen på vedkommende ellers går det nok galt, og husk nu byttemærke

4. Slik ja? Slik gaveæsker, med chokolade.. Alt hvad hjertet elsker. Chokolade er et hit i denne juletid, men også en æske med hjemmelavede konfeft kan varme andres hjerter.

5. Gavekorts er jo til dem som besværgelige at købe gaver til.. Ligesom mig selv.


Men sidst ikke mindst, mine ønsker!

Jeg ønsker mig denne krukke til kager osv.

Den er værd her i juletiden. Og så ønsker jeg mig nok et nyt tørklæde..

Jeg er faktisk svær at købe gaver til.. Så nogle gange vælger jeg at sige nej tak til gaver, da det simpelthent er for stressende at tænke på..

Håber noget af det her kan inspirere eller ej.Likes

Comments

Nem mad behøver ikke at være kedelig, nej vel? Her kommer en lyn opskrift på sund ( næsten da) og hurtig pastaret.

Altså, nu er jeg en kræsenpind, hvad angår mad, ja ok NÆSTEN DA. Min pastaret er lavet på sojabønne pasta, som jeg købte i netto, det lugter altså meget af tang det smager sgu ok når det er kogt. Men denne pastaret smager virkelig godt!

Jeg brugte følgende.

Pasta ca nok til en portion ( det der med at måle af, er jeg dårlig til)

Flødeost - det sgu lige meget hvilken man bruger, gerne en fed en.

Friske tomater - de små er nok bedst

Basilikum - gem noget til pynt.

Lidt korriander af en art, jeg selv brugte diverse (citrongræs, salvie, estragon?, rosmarin)

husk da salt og peber.

:


Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

Skyl og skær tomater i små stykker eller hvis du bruger de helt små, kan behøves ikke at skæres ud.

Når pastaen er færdig kogt, husk at si vandet fra, så meget så muligt. Derefter vend det i flødeosten, sammen med tomaterne, basilikum hakket, lidt krydderi/korriander. Og pynt gerne med mere basilikum.

TIP: kom et skvæt citron saft for mere smag.

Likes

Comments

.Her til aften fik vi krebinetter?/karbonader? haha, det ikke til at finde ud af det, og i det en glutenfri panering! Jeg lavede faktisk også denne stuvet ærte sauce der nu høre til. Så nu vil jeg komme med en opskrift på en glutenfri panering


Majsmel 4 spk 

Kartoffelmel 2 tsk 

Parmasan ost (det færdig revet) 2 spk 

1 Æg

bare pisk ægget, og derefter vend kødet eller noget andet i æggemassen, og derefter i panering. Husk at mixe panering godt sammen! Og tilføj gerne salt og peber. Velbekomme :) 

Likes

Comments

Så bliver det ikke mere nemt! Ej, men spiste faktisk ikke det hele op.. haha


Altså her tidligere i dag, beder jeg min mor om købe de der nye ritter sport ''sommer mix'' og som altid kan hun ikke finde en dyt! Utroligt at når jeg er med, står det lige foran øjnene på mig amen altså... Min øjne er designet til at finde slik tror jeg..  haha..  Typisk, hvilket jo altid ender mig jeg selv skal begive mig ud i den store verden for at lede efter noget så småt, som de har i diverse netto, aldi, og lidle tænker jeg... Hvilket nok også ender med at jeg køber mere end bare én ting! Sikke en historie...

Men altså jeg fik pommes frites, med lidt beauvais ''kætjsup'' og salatmayonaisse, og en hurtig tomatsalat bestående af lidt frisk basilikum, oliven olie, feta og ja tomater.. Surprise. ahaha ( min mor har lavet det, fordi de sgu har schnitzler ) 

Likes

Comments

Her til aften, fik min mor den idé at vi sgu have pasta salat, og tømme vores køleskab/skabe osv. Mmm... Men jeg har næsten intet tilbage af mit glutenfri pasta? Hvad gør man så? Tænker kreativt og brugte ris i stedet! Godt nok var coops billig parboiled ris, men hvad pokker? Det smagte sgu udmærket ! Så jeg vil dele min opskrift eller vores opskrift med jer der er interesseret:

3 dl ris ( 5 dl vand kogning og følg pakkens anvisning)

1 halvt spidskål

3 store eller små tomater

1 agurk

Feta ost

frisk basilikum

Bacon i tern/pølser i små stykker

sådan gør du: vask og snit spidskålen fint, husk også at skylle tomaterne og agurken, derefter skæres ud i stykker.

Kog risene efter anvisningen på pakken, og skyl gerne den friske basilikum også.Rist baconen, samt pølserne på panden i noget smør, stegeolie/margarine. Når risene er færdig kogte, så vær opmærksom du kan eventuelt skylle dem i lidt koldt vand. Derefter mixer du risene, sammen, spidskålen de øvrige ingridienser sammen, tilføj frisk basilikum, og gerne med lidt dressing ( brugte selv thousand island).


TIP: Kom gerne flere grøntsager eller andre sager i såsom frisk mozarella kan erstatte feta osten, eller brød croutoner ( lavet af noget toast - rugbrød) eller en hjemmerørt dressing af græsk yoghurt kan også gå an, f.eks erstat bacon med stegt kylling bryst i små stykker.

Likes

Comments

​Mangler vi respekt overfor hinanden på de sociale medier? 

Jeg kan godt blive stødt på når jeg færdes på nettet, og især på de sociale medier, 

Nu vil jeg til dels fortælle min oplevelse: 

Jeg bevæger mig rundt på instagram, for at like billeder, kommentere osv. Men at folk skal være så uforskammet over for en er mig en gåde? Jeg kom op og tottes med veganer, som til sidst blev så hysterisk da jeg mildt sagde ordet kød, og henviste mig til at jeg skulle skamme mig, og er en skændsel for vort samfund? Jeg synes virkelig det er så usmageligt at sige til ''spis dig selv'' Bare fordi jeg elsker kød? Ja jeg godt lide kød og hvad så? hvorfor skal andre blande sig i hvad jeg spiser. Lige på det punkt, skal du bare holde din kæft og respekter vi er så vidt forskellige, og lade være med komme med din hysteriske holdninger. Du skal som person ikke diktere hvad jeg skal spise og ikke skal spise, vi er som vi er. Vi kan rådgive hinanden og komme med gode råd, men at prøve at ændre folks levemåde er så kujon agtig, jeg brækker mig over denne opførsel ! Vis dog lidt fornuft, og brug din hjerne, det skader ikke, din opførsel gør. 

Jeg håber inderligt at denne besked vil gøre folk opmærksomme på hvordan vi færdes på nettet. 


Hvis personen virker stødende kan du gøre følgende: 

1. ikke svar personen tilbage

2. Blokér personen. 

Det er så let!  


Uanset om du spiser kød eller ej, hvilket tøj du går i, hvad dit frisure ligner, er jeg sikker på at en god tone ville klæde dig !   

Likes

Comments

s​Sommer salat inspiret af græsk og dansk sommer: 

 ​1 halv agurk 

​2 mellemstore tomater 

​1 rødløg

​feta i blok eller tern:

​oliven olie 

​frisk basilikum

Sådan gør du:  Skyld agurk, tomaterne, og rødløget. Efterfølgende skære du i ud små stykker, og rødløget i ringe. Bagefter kommer du det op i en skål, smuldre fetaen hen over,  hæld 3 spsk oliven olie eller efter eget behov, tilsæt frisk basilikum, lidt salt og mix godt! og voila! En lækker frisk sommer salat, som tilbehør, eller kan spises direkte. 

ps. tilføj gerne ekstra ting i såsom, oliven, pinjekerne eller nødder! 

Velbekomme :) 

​PS salaten er egnet til en portion/person 

Likes

Comments