Det här är etttraditionellt mexikanskt recept som mina barn älskar, vi brukar ätadet med varma tortillas, men i Mexiko är det vanligt att man äterdet på tacoskal men en klick creme fraiche och lite färsk finhackadkoriander.


Receptet är till 2personer


Tinga de pollo


INGREDIENSER

1 Hel kycklingfiléutan skinn

1 Vitlöksklyfta

2 Stora gula lökar

4 Tomater

3 Chipotle chilis(eller chipotle pasta)

Salt

Solrosolja (ellerliknande olja)

Vitvinsvinäger


TILLAGNING

1. Koka kycklingentillsammans med en vitlöksklyfta, 1/4 lök och salt efter smak tillsden är genomkokt.


2. Ta upp kycklingen(behåll buljongen) och dela den i mindre bitar med fingrarna. Dettaheter deshébrar på spanska och innebär att man drar isär köttetså att man får flera långa bitar. Skiva löken tunt (lämna kvar1/4 lök), men finhacka den inte. Stek löken lätt i lite olja ochställ åt sidan.


3. Mixa tomaternatillsammans med en del av den sparade buljongen, en vitlöksklyfta, enbit lök och chilin (kan uteslutas om man inte tycker om stark mat,men det bör vara chipotle i om man vill få en äkta mexikansksmak). Värm salsan och ta bort den från värmen när den börjarkoka.


4. Häll salsan överlöken som tidigare stektes, häll i en halv tesked vinäger och låtdet sjuda i 10 minuter på låg värme, lägg i kycklingen. Saltaefter smak.


5. Lägg på locketoch låt koka i ytterligare 10-15 minuter, servera.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Jag är gift med en mexikan och älskar mexikansk mat. Har bott i Mexico City under många år och slutar aldrig förundras över hur lite äkta genuin mexikansk mat som svenskarna känner till. Har provat otroligt många maträtter som inte alls påminner om TexMex, och tänkte dela med mig lite av mina matupplevelser genom att blogga om dem här.

Likes

Comments