Header

Sierra Gorda är ett mycket vackert naturområde. Det är ett grönare område än det vi upplevde i Tequisquiapan. Området är en bergskedja som sträcker sig utanför staten Queretaro, så ni kan tänka er hur stort och magnifikt det är när man står på toppen av utav bergen. Det finns väldigt bra vägar här i Sierra Gorda, de är tillräckligt stora för att man ska kunna mötas och kanske 90 procent av dem är asfalterade.

Hit kommer familjer eller äventyrare som vill uppleva den fantastiska naturen, se de olika djuren och växterna trivs här. En sak som man får tänka på är att ha bra skor, dricka och solskyddsfaktor.

Det finns även vattenfall och floder som man faktiskt kan bada i. Vi badade idag i ett vattenfall. Det var så kallt och klart vatten, vilket bar väldigt skönt eftersom att det var upp mot +40 grader. I detta vattenfall fick man betala 30 pesos för att en vuxen/ 10 pesos för barn ska få komma in i området för att vandra och bada.
------------------------------------------

Sierra gorda is a very beautiful nature protected area, a much more greener region than Tequisquiapan. The area is an mountain chain than streches all over Querétaro, just imagine how big and magnificent is is if you haven't been there.. Another good thing about these moutains is the roads, they are new build and safe allthough the curvy turns.

To sierra gorda comes familys and adventurer who wants to experience the amazing nature, see the animals and plants. Just remember to bring sunblock, good shoes and water!

There is also a waterfall and rives were you can bath, which we did. It was cold but to cool down in the water was nessesary because of the 40+ dregrees.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • Mexico

Likes

Comments

Hej nu tar vi vårat pick och pack vidare en sväng till Sierra Gorda för en övernattning samt vandring i detta naturområde!
Mer information om Sierra gorda kommer snart!

------------------------------

Hello!

Today we leaving Queretaro and heading off to Sierra gorda for a night!

  • Mexico

Likes

Comments

Idag lämnar vi Hotell Las Cavas och vi vill tacka för dessa tre veckor hos familjen Nieto Rodriguez, de har varit tre roliga och intensiva veckor då vi har lärt oss mycket om hotellet, de anställdas arbetsuppgifter samt skillnaderna emellan Sverige och Mexcio, vilket har varit väldigt nyttigt för oss.

Vi har även sett att hotellet har stor potential och vi önskar dem all lycka till i framtiden och de glädjer oss att vi just har fått chansen att besöka just detta hotell i Tequisquiapan, Mexico.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Today we leave Hotel Las Cavas.

It has been tre excited weeks at this beautiful hotel and we have learned a lot because of the staff and the mananger of the hotel.

Thank you for this time and we wish you good luck!

 

Leticia och José

Likes

Comments

Idag har de varit sista dagen för oss på hotell Las Cavas, imorgon dra vi oss emot staden Queretaro där vi ska spendera sista veckan tillsammans med våran kontaktperson Alejandro men mer berättar vi inte om den kommande veckan!

Idag har vi varit med aktivitetsledareb Allan som visade oss olika sorters marknader vilket var väldigt rogivande för oss. Vi hjälpte även till att plocka bär i hotellets trädgård som sedan skulle serveras till lunchens efterrätt
Därefter fick vi en ledig eftermiddag till att packa färdig våra väskor inför kommande vecka!

------------------------------

Today was our last day at the hotel Las Cavas!
Tomorrow we are heading off to Queretaro for our last week!

Today we was With the activityleader, Allan!
He took us to different markets in Tequis!

 


  • Mexico

Likes

Comments

Igår hade vi vanlig praktik dag då alla var ute på våra basstationer och Nathalie fick även vara med och hjälpa våran aktivitetsledare på hotellet, Allan!

Dem lekte olika vattenlekar med barnen på hotellet!

------------------------------------------------------

Yasterday we had practic at the hotell. Nathalie was Playing water games with the children at the hotell!

Likes

Comments

Igår hade vi ju våran svenska dag och även Fannys födelsedag. GRATTIS!
Men innan vi hade våran fest så gick vi omkring i Tequis ytterområde. Vi kollade på floden som rinner igenom Tequis som dom försöker rensa upp och få den ren. Sedan gick vi även till deras tågstation. Den var absolut inte alls som den vi har i varberg. Man använder bara den till godståg och vissa personer hoppar då på de tågen och åkte med dem. Vi gick nog mer än 1,5 mil igår och alla tyckte nog att det va rätt skönt att röra på sig men väldigt varmt.

På eftermiddagen började vi laga våran meny. Vi åt sedan på kvällen med några utav hotellets gäster, ägarna och några vänner som vi träffat här. Det var väldigt trevligt och gott med Svensk mat! Även om det inte smakade exakt som det gör hemma.


  • Mexico

Likes

Comments

Vi skrev ju för ett tag sen om smartphones. Att befolkningen i Mexico inte använder alls mobilerna så mycket som vi gör. Nu när vi har varit här i några veckor så har vi sett att de är ungefär som oss svenskar. Den enda skillnaden är att hela familjen går ut och äter tillsammans men alla, både unga och gamla har antingen mobil eller surfplatta med sig och är aktiv med den och tänker inte så mycket på att umgås.

Likes

Comments

Som ni läst innan, så skulle vi haft en svensk dag igår men den blev ändrad till idag. Där kommer kulturkrocken in som vi stöter på dagligen.
I eftermiddag börjar vi med att laga mat och de andra förberedelserna inför kvällen. De ska bli väldigt roligt!

Så idag tänker vi på er där hemma i Sverige!!

--------------------------------------------------

Today we are having a swedish day, we are going to cook some swedish food. We were surpose to do it yesterday but it has been moved to today.

We are thinking of all people home in Sweden today.


Likes

Comments

Idag började dagen kl.8.00! Fanny och Amanda fick testa på en ny avdelning att praktisera på, städet!

Detta var mycket intressant och se skillnader mellan arbetssätten i Sverige och Mexico, eller här på hotellet Las cavas!

Lina fick även hjälpa till i spat efter ovädret vi hade här om dagen då det läckt in lera och vatten och blivit översvämning i spat!

Nathalie, Johanna och Freddy var på våra basstationer och praktiserade idag, köket och tvätten!

Likes

Comments

Idag har vi gjort klart våra pinatas! Pinatas är en mexicansk tradition då man hänger upp pinatan i ett träd eller liknande. Man har sedan ett slags slagträd som du då slår sönder den med och ut trillar godis, där efter är det först till kvarn!

Idag har Amanda, Fanny och Nathalie gjort pinatas som liknar en kanin, Mike wasovski från monsters inc, en katt och en härlig färgklick!

Pinatas användes oftast på barnkalas eller andra festligheter!

------------------------------------------------------
Today we made pinatas! It is a mexican tradition. In the pinata you put candy and you hang it up in a tree.

Then you punch the pinata so all the candy fall outs! They use this in childrens party!
Likes

Comments