Header

Under veckorna 20-21 kommer vi att ha en utställning på Folkets Hus i Varberg, med en vernissage nu på onsdag den 14 maj klockan 17.00-18.30. Nu under vernissagen har ni möjlighet att träffa elever och lärare som varit med i de olika projekten. 

Vi kommer att ställa ut bilder om våra två olika utlandsprojekt som vi har och har haft på vår skola. Då Mexico resan är ett av dem.

Varmt välkomna!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vår sista vecka i Mexico spenderade vi med Alejandro som även var vår kontakt person. Alejandro jobbar på SEDESU i Queretaro Mexico. På SEDESU jobbar dem med hållbar utveckling samt en hållbar framtid för både djur, natur och människan. 

Alejandro är en glad och positiv man som är väldigt stolt och vill lära ut om både sitt jobb och land. Han har lärt oss mycket om Queretaros historia och visat oss allt kyrkor, restauranger och små affärer med en lång historia!

Vi är så tacksamma för att han har tagit sig tid att visat oss allt!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Our last week we spent in Queretaro with Alejandro our contactperson. He works at SEDESU in Queretaro Mexico.

SEDESU - they work a lot with the environment and they are trying to make the environment better for animals, but also for our generation. 

Alejandro is a positive and happy, a man who are proud over his country and enjoys his job. He wants to tell us all about it! It's fun and intresting to learn about Queretaros history. 

We are so happy that we got the chance to get to know him! 


 

Likes

Comments

Äntligen på svensk mark igen!
Igår anlände vi till Göteborg och Landvetter flygplats efter en månads praktik.
De har varit oerhört omtumlande samt spännande att få besöka ett sådant annorlunda land jämnfört med Sverige.
Vi har stött på alla sorters olika kommunikations problem, missuppfattningar och oerhört mycket kärlek och omtanke!

Imorgon kommer de fler inlägg då vi alla är lite trötta idag efter den långa flygresan!

---------------------------

Finally we are back in Sweden!
The journey has been excited to visit a country like Mexico and we have been through a lot of comunication problems and a lot of love and kindness!

We Will post more tomorrow!

Likes

Comments

Nu när vi sitter och väntar på taxin som ska ta oss till Mexico City och flygplatsen så fick vi synn på en massa hästar utanför hotellet, de visade sig vara en hästparad!
Alejandro berättade för oss att dessa ryttare med deras hästar hade tagit sig ända ifrån Sierra Gorda till staden vi befinner oss i nu, Queretaro!
Ifrån Sierra Gorda till Queretaro är de ca 150 km och Alejandro berättade att denna resa för ryttarna med deras hästar tar ca 2-3 dagar!

--------------------------

Today we saw a horseparade outside our hotel and They were going from Sierra Gorda to Queretaro! This Journey Will take 2 or 3 days!
 

 

 

 

 

 

  • Mexico

Likes

Comments

Bara en dag kvar nu här i Mexico!

Dagen började med ett besök på naturreservatet Parque Nacional El Cimatario som ligger strax utanför Queretaros centrum.

Där fick vi titta samt mata några av de djur som hade kommit till skada, som nu naturreservatet tar hand om och som dem förhoppningsvis kommer att släppa ut i de vilda! 

De kändes väldigt bra när vi besökte denna anläggning då de verkligen brydde sig om dessa djur samt om naturområdet runt omkring!

Många av oss blev väldigt glada och fulla av förväntan när vi äntligen fick se en Guacamaya då förra gången som vi skulle försöka se en sådan här papegoja förstörde regnet det för oss.

Vi fick även veta att denna Guacamaya hade kommit i helt fel familj då dessa människor hade klippt av fågelns fjädrar och på något sätt så hade fågeln lyckats fly och har nu blivit placerad på Parque Nacional El Cimatario.

Efter våran visit hos djuren var de dags för guidning om parken samt lite om kaktusarnas historia och deras inverkan i den mexikansk maten. 

Vi fick även ta oss upp till toppen av berget som låg på anläggningen för av avnjuta en vacker utsikt över Queretaro!

------------------------------------------------------

Today was our last day here in Mexico!

Today we visit Parque Nacional El Cimatario who is a protected nature area!

First we visit the animal who was injured and then we went on a guidetour on the Parque Nacional El Cimatario!Likes

Comments

Idag återvände vi till Tequisquapan för att kolla på en kaktus utställning på det fina torget. Alejandro var med oss och även hans arbetskamrater som jobbar på SEDESU.

SEDESU jobbar med hållbar utveckling och där av hade dem stor inverkan på kaktus utställningen. På SEDESU hjälper man folket att tänka mer på miljön och en hållbar framtid. De försöker också få kaktusen att sprida sig i landet igen, men de vill också att folk köper hem dem så att dem kan börja växa och sprida sig om på nya ställen. 

Påvägen hem var vi inne på SEDESU och fick en rundtur. Vi blev även intervjuade av deras egna radiopratare. Vi berättade vad vi gjorde här och vad vi tycker att vi kan göra för miljön! Vi berättade även om att i Sverige lär vi oss att kjällsortera redan på förskolan vilket vi tycker är jätte bra!  

På kvällen var vi och åt med Alejandros arbetskamrat Paco och hans familj. Vi gick till en typisk Mexicansk restaurang vilket uppskattades av alla i gruppen! 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Today we went back to Tequisquapan to look at a cactus market. We went with Alejandro and his working partners from SEDESU.

In SEDESU they work a lot with the environment in Mexico but also in the hole world. Alejandro showed us his office and then we did get interview by SEDESU. They ask us about Mexico and what we can do for the environment! 

In the night we went to a Mexican restaurant with Alejandros friend Paco and his family, fun!  

Likes

Comments

När vi var påväg hem från Sierra Gorda och dem fina bergen så såg vi flera unga tjejer och killar som var påväg hem ifrån skolan. Vi frågade Alejandro hur långt dem skulle gå eftersom vi inte kunde se ett enda hus/samhälle längs vägen. Alejandro svarade " Det är bara 30-40 minuter att ta sig ner eller hem!" Vilket visade sig vara mycket längre än så!

Uppe i bergen där vi åkte fanns det nästan ingenting endast en väg som vi åkte på med utsikt över dem andra bergen.

För att knyta samman denna kulturkrock så frågade Alejandro tre olika personer om dem ville åka med oss ner då det var så långt att gå, samt att det regnade! Den sista vi frågade valde att åka med oss. Hon åkte med oss i cirka 20 min och detta var till det första samhället vi kunde hitta längs vägen. 

Detta hade aldrig förekommit i sverige att man frågar en främling om hon/han vill åka och om det är någon som skulle fråga oss i sverige skulle vi sagt nej, för sen man varit lite har man alltid lärt sig att man aldrig ska prata eller åka/gå med främlingar! För denna tjejen var det bara en lättnad att någon kom förbi och frågade om hon ville ha skjuts! 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

Likes

Comments

I tisdags när vi var och besökte Sierra Gorda, och vattenfallet Cascada del Chuveje stötte vi på ännu en kulturkrock. Efter vi hade badat där så erbjöd sig en familj oss alla mat. De hade dragit med sig en hel frysbox på hjul genom terrängen enda upp till det vackra vattenfallet, fylld med massor av mat. Enligt denna familjen var det helt självklart att dela med sig utav maten som de själva hade lagat.

I Sverige förekommer detta inte ofta, att folk lagar massor av mat och sedan erbjuder det åt många personer. Vi svenskar är välkomnande, men inte så välkomnande att vi bjuder in främlingar på middag. Då vi svenskar är rädda av att göra bort oss.

Maten var jättegod, det var hårda tortillas med potatis-/pastasallad. Det var mycket uppskattat av oss alla.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

When we visited the waterfall in Sierra Gorda we met a lovely family who gave us some food after we had swim in the waterfall. In Sweden this is not so common, because we are really kind and polite, but we doesn't say yes for a dinner with people we just met and don't know.

Likes

Comments

Idag fick vi chansen att besöka ett av de dyrare hotellen i Queretaro.

Det var oerhört spännande att få se detta hotell. Sviten som vi fick kolla på hade king-size bed, liten sitt hörna, badrum med separat dusch del samt toalett del, en våning upp fanns de en jacuzzi samt bastu tillhörande rummet, detta rum var fantastiskt vackert och hade allt som man kunde önska sig. 

Detta rum får du för ca 4000 mexikanska pesos, vilket motsvarar ca 2000 svenska kronor.

Vi låter bilderna tala för sig själv...

---------------------------------------------------------------------------

Today we visit one of the expensive hotels in Queretaro.

We let the pics talks for themselfs...

Likes

Comments

Idag var det 1e maj. Bara 3 dagar kvar tills vi åker hem till Sverige.

Det var ju även "arbetarnasdag" idag och de har även som oss Sverige,- tal och demostrationer, fast det var verkligen hela Queretaros invånare som var där. Några av oss vaknade av allt ståhej vilket man kanske tyckte va lite synd när de började med att sätta på hög musik klockan 6 på morgonen. Mycket var stängt hela dagen, så som affärer och restauranger.
Vi upplevde allt detta verkligen som turister eftersom att vi hade fri tid fram till 15.00 då vi åt lunch med våran kontaktperson Alejandro.

Efter att vi hade ätit fick vi en rundtur av Alejandro om staden och idag med fokus på alla kyrkor. Han sa det att Queretaro har varit/ är den mest katolska staden i hela Mexico.

När vi gick runt med Alejandro så såg vi även några olika hotell och ett gick vi faktiskt in i. Mer om detta hotell får ni veta om i ett inlägg lite senare.
------------------------------------------
Today some of us woke up of sounds from the sqaure outside of the hotel. It was music and speaches about the "worker's day".

In the afternoon Alejandro showed us the city with fokus of the churches. He told us that Queretaro was/is the most catholic city in Mexico.

We saw many hotels around the city and we visited one of the too. Mode about that later.

  • Mexico

Likes

Comments