View tracker

Det börjar dra ihop sig. Min andra studentexamens-skrivtillfälle närmar sig fortare än vad jag hinner med. Endast en vecka till hörförståelse proven i engelska och finska, två veckor till skriftliga delen och knappa tre veckor till mitt första realämne - biologi.

Personligen stressar jag inte ännu, men alltid då jag hör mina kurskamrater tala sinsemellan hur mycket de har läst så får jag en liten klump i halsen. Vad om jag inte hinner läsa tillräckligt?

Biologi är det realämne som jag satsar på, eftersom jag vet att fysiken är så otroligt svår och att jag hamnar kämpa med det. Jag strävar efter minst ett M (vilket är det 3:e bästa efter E och L) men innerst inne så vet jag att jag har ställt höga krav för mig själv. Jag har endast hunnit gå 4/5 kurser i biologi, och inte hunnit läsa så mycket på grund av träningar - men jag vet att vill jag så kan jag!

Språkproven är jag inte så stressad över. Jag har ett bra språkhuvud, men är bara så otroligt lat. Dessutom tycker jag personligen att språkproven handlar mycket om att se stora helheter i texter och, tänka logiskt och att hålla huvudet kallt. Jag skrev redan på våren två språkprov, och fick så otroligt bra i dom, så ja tror jag kan lyckas få bra i dom här också, trots att jag är omöjligt dålig i engelska och jaa, finskan är mitt vardagsspråk.

Men tillbaka till läsandet. Kanske det bästa är att bara ta det lugnt och läsa för att man själv tycker det är intressant. Då tar hjärnan mest emot av informationen, och vips så märket man att man lärt sig något nytt!

Men trots all stress så är jag relativt nöjd över hur jag delat upp mina skrivningar. Alltsomallt skriver jag 8 ämnen (vilket är mycket), men jag har lyckats dela upp det så att det inte blir så kämpigt. Jag har redan två ämnen bakom mig, så 6 kvar. Jag skriver nu tre ämnen så har på våren kvar endast tre ämnen, modersmål, avancerad matematik och fysiken. Det blir en massa räknande på våren, men samtidigt blir det ett långt läslov! Och hoppeligen blir även jag student på våren 2016!

Men vad sen? Jaaa, de kan jag skriva om i ett annat inlägg, för nu måste jag fortsätta läsa! Önskar er alla andra flitiga läsare massor med lycka till med studierna!

Kramar!Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ni som känner och vet mig vet att jag och Markus alltid haft en nära relation. Vi har alltid hängt med varandra, haft våra egna saker och skämt och jaa, vi har alltid betytt något extra för varandra. Men hur är det att dejta sin bästa vän?

Personligen tycker jag att det är betydligt lättare än att dejta en "främmande" person. Delvis för att man känner varandra så bra från tidigare år och vet vad personen på gillar, intresserar sig för och har för drömmar. T.ex Markus
älskar fotboll. Han är galen i det - varje match ska kollas och de ska spelas fifa och sparkas boll med vänner. Ifall jag inte skulle ha känt honom så länge som jag gjort, så skulle jag säkert ha lackat för länge sedan - men eftersom jag vet att det är en del av vem han är, och jag vet hur viktigt de är för honom, så är det mycket lättare och stöda/acceptera det! Dessutom drar han gärna med mig på planen och vi kollar matcher tillsammans, vilket är de bästa!

En annan sak som är bra med att dejta en man känt länge är att man har ett starkt förtroende till varandra. Jag känner att jag kan lita på Markus upp till 100 procent, och han kan lita på mig. Vi talar mycket om allt mellan himmel och jord, känslor, vardag och annat viktigt och mindre viktigt.

Eftersom vi hängt i samma gäng så länge så har vi inget problem med att undvika vara "tururduvorna" i vänkretsen. Då vi är med vänner eller på fester så beter vi oss nog som jaa, nära vänner, vilket är inget problem för oss. Vi hinner nog hänga på varandra på tumis också.

Vi har inte heller ett behov av att ses varje dag eller höras varje dag. Vi vet var vi har varandra. Jag råkar bara ha den turen att han bor knappa en kilometer ifrån mej så vi brukar ses nästan dagligen, men vi har nog haft perioder som vi inte sets på veckor!

9 år har vi varit vänner, 6 år på samma klass, och jaa, nu ett halft år tillsammans. Och såhär lycklig är jag då jag får vara med honom, min prins!

Från främmande till bästa vänner till par - han har alltid väckt min uppmärksamhet och intresse och varit min "drömkille", och nu är han min!

Likes

Comments

View tracker

Nu bär det av på träningar, första handbollsträningen sen operationen i höstas. Jag är så taggad, finns inga ord som kan beskriva känslan! Jag kommer hem!

Gårdagen då. Killarna kom över hit där 9 tiden, och då börjades det stekas. De stektes i nästan 2 timmar, och gud mängden plättar vi hade! Elva tiden började kalaset och jaa, alla plättar var uppätna inom en 30 minuter. Fort gick det men gott var det! Halv ett tiden for sen alla hem och jag blev och myste med killen min.

Kvällens planer är fortfarande öppna. Kanske det blir häng med Sara, eller sen en hemmakväll. Får se hur det känns.

Har en bra måndag allihopa!

Kramar!

Likes

Comments

• Är så otroligt lat som person. Altså usch, mitt rum kan vara råddigt i månader före jag tar mig själv i nackskinnet och städar det. Ordentligt. Men kommer det till jobb så dååjaa! Då går det undan!

Såhär glad kan jag vara på jobbet trots att jag plockar skräp.

• Trivs oftast bättre i äldre personers och vuxnas sällskap. Inte för att jag inte skulle trivas med yngre, nej. Har alltid haft äldre vänner, umgåtts med äldre, spela i samma lag med äldre osv.

Jag dömmer ingen enligt utseende. Nej, de är något av det fräckaste man kan göra. Alla är vi olika, och inte kan vi göra något åt det.

Älskar att ge andra komplimanger. Har någon ett par fina skor, eller underbara ögon, då ska dom få veta det - oberoende om de är en vän eller vildfrämmande på gatan.

Är sjukträdd att gå ensam i mörker och för berusade människor. Mina två absoluta rädslor i nattlivet. Altså, är de mörkt så då går jag inte ensam, uschfyy. Och berusade människor - speciellt främmade. Dåå springer jag.

Älskar att festa, men gud jag hatar dagen efter. De är orsaken till att jag oftast är nykter - dessutom så smakar vichyvatten med citron mycket bättre än en söt drink, hihi.

Funderar stort om jag är beroende av sushi. Frågar man mej vart man skall äta, så är svaret alltid sushi. Äter det minst en gång i veckan, och gud, tröttnar aldrig på de! , plus att portionerna ser ju så mumsiga ut!

Likes

Comments

Åbo igen då. Skönt med dusch, egen torr säng och bil, cykel, vänner. Jaa, som man brukar säga - borta bra men hemma bäst.

Ska ta en lång dusch då jag kommer hem och efter det fylls huset med folk, och det blir plättkalas. Blir så kul att se alla vännerna igen fast det nu bara var en vecka sen vi sågs senast!

Kramar

Likes

Comments

Har seglat flertals sjömil, solar mina ben sommarbruna, druckit söta sommarcidrar, läst bra böcker och myst med familjen.

Hej och hå allihopa och hälsningar från ett varmt och festligt Mariehamn! Nu är jag i slutet av min resa, och imorgon bär det av tillbaka till fastlandet. Men inte skall man deppa inte nej. I Mariehamn är det nämligen Rockoff 2016 festival, och de är fullt ös i lilla sommarbyn. Ska träffa en handfull vänner och se vart kvällen sen tar oss. Ett perfekt slut på semestern!

Men nu lite mat, laga mig och sen var det adios!

Kramar

Likes

Comments

Eftersom jag nu är på semester så får också bloggen vara det. Men du kan följa mej och mina dagar via min snapchat, som jag uppdaterar flera gånger dagligen
@l_mettelouise

Annors får ni vänta tills söndagen!

Kramar

  • Bilder

Likes

Comments

Som jag nämnde tidigare så tog jag ledigt nästa vecka. Har packat och klart och om nån timme ska jag catcha flyget till Arlanda! I djurgården väntar sedan min pappa och båten. Jaa med andra ord så ska jag ut på havet och segla!

Kan inte fatta att det senast var 4 somrar sen jag var ute och segla. Har varit så upptagen hela somrar med träningar, jobb, och så var jag ju utomlands en sommar. Då jag var yngre så var vi 6-8 veckor i sträck ute på havet, men nu då nästan ingen i vår familj får ledigt så många veckor i sträck så får vi nöja oss med ett par veckor.

Vi ska pendla runt i Stockholms skärgård, besöka nya ställen, träffa nya människor, äta gott och hopperligen få njuta av sol och värme. Vet ej hur mycket jag hinner blogga under den kommande veckan, men jag är tillbaka nästa vecka! Så hade bra tills dess!

Kramar!

Likes

Comments

Såhär ser mina jobbdagar ut oftast. Säljer glass på en badstrand, men då det inte kommer kunder så får jag själv också njuta av solen och en bra bok. Perfekt sommarjobb, hihi.

Började min morgon med ett svettigt Kettlebell benpass, och därpå en proteinrik frulle. Sitter på jobbet just nu och jaa, njuter av värmen och människorna. Dessutom är det min sista jobbdag före en veckas semester! Berättar senare vad jag har planerat, hihi.

Kramar

Likes

Comments

Dagen har gått med en hel del slöande. Kysste hejdå till killen min som for till stugan, jobbade en stund och for sedan hem för att fräscha upp mig litegrann. På eftermiddagen träffade jag finfina Sara som jag inte sätt på så otroligt länge! Vi hängde i hennes bostad en stund (ooh, så mysig!! Nu vill jag ännumer flytta ut!!) och efter det for vi ut och kollade på den internationella marknaden.

Alltså älskar min hemstad! Eftersom Åbo är Finlands äldsta stad och Aura ån flyter igenom den så blir det alltid på sommaren en så otroligt fin sommarstad! Dessutom har vi våra årliga festligheter som gammeltida marknaden, den internationella marknaden, down by the laituri och en massa fler! Och det finns ingenting bättre än att sitta vid å kanten en fin sommarkväll med bra sällskap och en kall dricka. Så, rekommenderar Åbo till alla er!!

På kvällskvisten bjöd jag sen Sara till oss på mat. Vi skvallrade, skrattade och efter maten var vi så otroligt mätta o trötta, så vi bara låg på varsin soffa och kollade på en massa dumheter från TVn. Såna kvällar behövs det mer av!♥

Likes

Comments