• Äta en mer vegetarisk kost. Jag är inte beredd på att avstå helt och hållet från köttet - men eftersom jag älskar vegetarisk mat (okej, förutom tonfisk...) så ser jag fram emot att lära mig något nytt i köket.
  • Fylla 20 i februari, jej
  • Resa mer, har dock ett par resor inplanerade, men mer om det senare.
  • Ta studenten i juni. Och hoppas på att få en studieplats
  • Träna mer mångsidigt. Har ju under hösten endast spelat handboll och koncentrerat mig på mina ledskador. Under 2017 ska jag försöka få mer styrketräning in i programmet (speciellt nu under mörka perioden) och sen på våren långa löpturer. På sommaren hoppas på att få komma ut på vattnet igen och ta långa cykelturer på landsvägscykeln.
  • Flytta hemifrån in i egen bostad.
  • Läsa mer böcker. Tänker börja ta mig egen tid i slutet av dagen för att läsa och slappna av före jag går och sova.
  • Ge mer komplimanger. Och annors också våga säga mer vad jag tycker och tänker.
  • Hjälpa de som har det sämre. Har så länge velat göra de - men nu vill jag på riktigt! Har inte riktigt bestämt mig än hur, men drömmer om att fara och jobba som frivillig till något Afrikanskt land. En ärfarenhet för livet!
  • Leva livet och njuta av det!

alla bilder är tagna från pinterest.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gott nytt år allesammans! Hur var er nyårsafton? Vi hade det lugnt och trevligt. Umgicks med trevligt folk, åt gott och tittade på finfina raketer.

Före frukosten drog jag med Peik ut på en skidtur. Det var kallt, men samtidigt skönt. Efter det blev det bastu, frulle och slapp tills middagen.

Nyårsaftonen till ära åt vi kött fondue med familjen, Trevligt och gott, samt mångsidigt! Någonting smått och gott till alla. Dessutom är det trevligt eftersom det tar sin tid - långa middagar är ju de bästa!

Efter maten satte vi oss i bilen och körde till bekanta i Levi var vi umgicks ett par timmar tills 12-slaget närmade sig.

Vid 12-slaget körde vi till Levi backen - var hundratals andra också var. De yngre åkte pulka i backen medan vuxna stod och talade. klockan 12 sköts byns finaste raketer, som var sevärda. Vid årsbytet skålades det,

Personligen var jag rädd. Är rädd för raketer, berusade folk och dessutom var det terrorvarning på området. Så det var lite skakigt för min del, men bra gick det!

Som pricken på i:et så hade vi åter igen otroliga norrsken! Bilden kanske inte är den bästa, men att fota något så magisk i så mörkt utan en proffskamera är omöjligt.

Så kvällen i sig var lyckad! Hoppas ni hade en lika fin kväll/natt!

Kramar

Likes

Comments

Beskriv året med tre ord. Stressigt, Beslutsångest och Hoppfullt

Vad var de bästa som hände under 2016? Att Priscilla var på besök, M och handbollen!


Bästa köp? Hmm.. Säkert förnyande av mitt klädskåp. Det behövdes verkligen!

Vilka har du umgåtts med mest? Säkert med Markus, pojkarna, familjen, Pri, och Julia.

Vilka resor har du gjort under året? Ett x-antal Tallin resor, Romresa som jag fick till 19-års present, seglade runt i Stockholms skärgård, tillbringade en dag i Stockholm med Priscilla och sen 5 veckor Lappland.


Har det skett någon förändring? Jaa, Började året med ett paketerat ben och rehabiliterat mig från det. Började på hösten med handbollen igen.

Något du ångrar? Jaadå såklart, Har lämnat bort mycket och känns som om jag gått miste om mycket. Desutom kunde jag bli klar från skolan redan i vinter men gjorde fel i anmälningarna till studenten...

Saknade du någon? Jaa, Costa Rica och mina peeps lite extra mycket...


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Kanske lite ledsnare? I alla fall på höst sidan av året. Men som tur är har jag laget vänner och nära!

Vad spenderade du mest pengar på? Mat och kläder

Har du några nyårslöften inför kommande år? Jaadå, kommer ett inlägg om det senare.

Vad är planerna inför 2017? Studenten, studieplats, egen bostad, ett galet studieliv, och drömmar om många veckor i södern!

Vad vill du säga till dig själv inför 2017? Njut av det lilla och gå med i allt! Ingenting kommer utan arbete!

Likes

Comments

Tillbringade julen samt nyåret uppe på stugan i finska Lappland. Åt gott, skidade en hel del - både längdskidning och snowboard och tog det otroligt lugnt. Vi har haft bra väder - kanske till och med vinterns bästa - med knappa minusgrader och klar himmel.

Och himlen samt färgerna! Eftersom solen stigen halv 12 och går ner där halv två tiden så har vi i princip en två timmars soluppgång/nedgång. Att få skida långa turer i naturen är ju värsta lyxen! Och då solen gått ner och man väntat ett par timmar kan man se världens norrsken på himelen! Att sitta i baljan och se himlen flamma i färger är en upplevelse!

Desutom är vi första gången på 6 månader hela familjen ihopsamlad vilket har gjort våra middagar otroligt roliga. Vi har spelat bordspel, tagit "syskonskidturer" och varit i backen tillsammans. Skönt med kvalitetstid med bröderna.

Att komma ner till ett slaskigt söder lockar nog inte. Men förstås saknar jag ett och annat som handbollen, vänner och pojkvän. Men som tur är har jag ännu en vecka kvar här!

Ville ge lite livstecken av mig och önska er ett gott nytt år!

Likes

Comments

Det börjar dra ihop sig. Min andra studentexamens-skrivtillfälle närmar sig fortare än vad jag hinner med. Endast en vecka till hörförståelse proven i engelska och finska, två veckor till skriftliga delen och knappa tre veckor till mitt första realämne - biologi.

Personligen stressar jag inte ännu, men alltid då jag hör mina kurskamrater tala sinsemellan hur mycket de har läst så får jag en liten klump i halsen. Vad om jag inte hinner läsa tillräckligt?

Biologi är det realämne som jag satsar på, eftersom jag vet att fysiken är så otroligt svår och att jag hamnar kämpa med det. Jag strävar efter minst ett M (vilket är det 3:e bästa efter E och L) men innerst inne så vet jag att jag har ställt höga krav för mig själv. Jag har endast hunnit gå 4/5 kurser i biologi, och inte hunnit läsa så mycket på grund av träningar - men jag vet att vill jag så kan jag!

Språkproven är jag inte så stressad över. Jag har ett bra språkhuvud, men är bara så otroligt lat. Dessutom tycker jag personligen att språkproven handlar mycket om att se stora helheter i texter och, tänka logiskt och att hålla huvudet kallt. Jag skrev redan på våren två språkprov, och fick så otroligt bra i dom, så ja tror jag kan lyckas få bra i dom här också, trots att jag är omöjligt dålig i engelska och jaa, finskan är mitt vardagsspråk.

Men tillbaka till läsandet. Kanske det bästa är att bara ta det lugnt och läsa för att man själv tycker det är intressant. Då tar hjärnan mest emot av informationen, och vips så märket man att man lärt sig något nytt!

Men trots all stress så är jag relativt nöjd över hur jag delat upp mina skrivningar. Alltsomallt skriver jag 8 ämnen (vilket är mycket), men jag har lyckats dela upp det så att det inte blir så kämpigt. Jag har redan två ämnen bakom mig, så 6 kvar. Jag skriver nu tre ämnen så har på våren kvar endast tre ämnen, modersmål, avancerad matematik och fysiken. Det blir en massa räknande på våren, men samtidigt blir det ett långt läslov! Och hoppeligen blir även jag student på våren 2016!

Men vad sen? Jaaa, de kan jag skriva om i ett annat inlägg, för nu måste jag fortsätta läsa! Önskar er alla andra flitiga läsare massor med lycka till med studierna!

Kramar!Likes

Comments

Ni som känner och vet mig vet att jag och Markus alltid haft en nära relation. Vi har alltid hängt med varandra, haft våra egna saker och skämt och jaa, vi har alltid betytt något extra för varandra. Men hur är det att dejta sin bästa vän?

Personligen tycker jag att det är betydligt lättare än att dejta en "främmande" person. Delvis för att man känner varandra så bra från tidigare år och vet vad personen på gillar, intresserar sig för och har för drömmar. T.ex Markus
älskar fotboll. Han är galen i det - varje match ska kollas och de ska spelas fifa och sparkas boll med vänner. Ifall jag inte skulle ha känt honom så länge som jag gjort, så skulle jag säkert ha lackat för länge sedan - men eftersom jag vet att det är en del av vem han är, och jag vet hur viktigt de är för honom, så är det mycket lättare och stöda/acceptera det! Dessutom drar han gärna med mig på planen och vi kollar matcher tillsammans, vilket är de bästa!

En annan sak som är bra med att dejta en man känt länge är att man har ett starkt förtroende till varandra. Jag känner att jag kan lita på Markus upp till 100 procent, och han kan lita på mig. Vi talar mycket om allt mellan himmel och jord, känslor, vardag och annat viktigt och mindre viktigt.

Eftersom vi hängt i samma gäng så länge så har vi inget problem med att undvika vara "tururduvorna" i vänkretsen. Då vi är med vänner eller på fester så beter vi oss nog som jaa, nära vänner, vilket är inget problem för oss. Vi hinner nog hänga på varandra på tumis också.

Vi har inte heller ett behov av att ses varje dag eller höras varje dag. Vi vet var vi har varandra. Jag råkar bara ha den turen att han bor knappa en kilometer ifrån mej så vi brukar ses nästan dagligen, men vi har nog haft perioder som vi inte sets på veckor!

9 år har vi varit vänner, 6 år på samma klass, och jaa, nu ett halft år tillsammans. Och såhär lycklig är jag då jag får vara med honom, min prins!

Från främmande till bästa vänner till par - han har alltid väckt min uppmärksamhet och intresse och varit min "drömkille", och nu är han min!

Likes

Comments

Nu bär det av på träningar, första handbollsträningen sen operationen i höstas. Jag är så taggad, finns inga ord som kan beskriva känslan! Jag kommer hem!

Gårdagen då. Killarna kom över hit där 9 tiden, och då börjades det stekas. De stektes i nästan 2 timmar, och gud mängden plättar vi hade! Elva tiden började kalaset och jaa, alla plättar var uppätna inom en 30 minuter. Fort gick det men gott var det! Halv ett tiden for sen alla hem och jag blev och myste med killen min.

Kvällens planer är fortfarande öppna. Kanske det blir häng med Sara, eller sen en hemmakväll. Får se hur det känns.

Har en bra måndag allihopa!

Kramar!

Likes

Comments

• Är så otroligt lat som person. Altså usch, mitt rum kan vara råddigt i månader före jag tar mig själv i nackskinnet och städar det. Ordentligt. Men kommer det till jobb så dååjaa! Då går det undan!

Såhär glad kan jag vara på jobbet trots att jag plockar skräp.

• Trivs oftast bättre i äldre personers och vuxnas sällskap. Inte för att jag inte skulle trivas med yngre, nej. Har alltid haft äldre vänner, umgåtts med äldre, spela i samma lag med äldre osv.

Jag dömmer ingen enligt utseende. Nej, de är något av det fräckaste man kan göra. Alla är vi olika, och inte kan vi göra något åt det.

Älskar att ge andra komplimanger. Har någon ett par fina skor, eller underbara ögon, då ska dom få veta det - oberoende om de är en vän eller vildfrämmande på gatan.

Är sjukträdd att gå ensam i mörker och för berusade människor. Mina två absoluta rädslor i nattlivet. Altså, är de mörkt så då går jag inte ensam, uschfyy. Och berusade människor - speciellt främmade. Dåå springer jag.

Älskar att festa, men gud jag hatar dagen efter. De är orsaken till att jag oftast är nykter - dessutom så smakar vichyvatten med citron mycket bättre än en söt drink, hihi.

Funderar stort om jag är beroende av sushi. Frågar man mej vart man skall äta, så är svaret alltid sushi. Äter det minst en gång i veckan, och gud, tröttnar aldrig på de! , plus att portionerna ser ju så mumsiga ut!

Likes

Comments

Åbo igen då. Skönt med dusch, egen torr säng och bil, cykel, vänner. Jaa, som man brukar säga - borta bra men hemma bäst.

Ska ta en lång dusch då jag kommer hem och efter det fylls huset med folk, och det blir plättkalas. Blir så kul att se alla vännerna igen fast det nu bara var en vecka sen vi sågs senast!

Kramar

Likes

Comments

Har seglat flertals sjömil, solar mina ben sommarbruna, druckit söta sommarcidrar, läst bra böcker och myst med familjen.

Hej och hå allihopa och hälsningar från ett varmt och festligt Mariehamn! Nu är jag i slutet av min resa, och imorgon bär det av tillbaka till fastlandet. Men inte skall man deppa inte nej. I Mariehamn är det nämligen Rockoff 2016 festival, och de är fullt ös i lilla sommarbyn. Ska träffa en handfull vänner och se vart kvällen sen tar oss. Ett perfekt slut på semestern!

Men nu lite mat, laga mig och sen var det adios!

Kramar

Likes

Comments