Hej!

Hela våren har jag fått höra och se alla mina vänner resa någonstans, medan jag själv bara varit kvar i tråkiga Finland. Jag har absolut funderat på att boka in en resa, men det har liksom bara inte blivit av. Vi tog upp saken med verna härom veckan och NU HAR VI ÄNTLIGEN BOKAT EN RESA TILL BUDAPEST!!!! Det blir "bara" en fyra dagar lång resa, så egentligen ett förlängt veckoslut. Eftersom vi båda jobbar så gott som hela sommaren kan det också bli besvärligt att åka för en längre tid. Trots allt har jag också en södernresa på planering...

Shit jag är såååå taggad på värmen, en massa shopping och fina bilder! Vi kommer åka i juni precis efter vi tagit stundenten och jag tror det blir riktigt perfekt! Om ni har några bra tips, om vad man borde göra / se där, tar vi gärna emot dem. Vi kommer absolut besöka något badhus och gamla slottsbyggnaden, men mer än det har vi inte än hunnit tänka. Verna har även varit där förut, så jag tror hon vet en hel del redan ;-)

Jaa ny vecka och nya möjligheter. För min del ser denna vecka lika tung ut som den förra med jobb varje dag, men därefter lättar det lite tack och lov! På söndagen kommer vi åka med vår familj och mammas killes familj till Estland på en dagskryssning, lika som året innan. Ser fram emot att få lite paus från jobbet och kanske någon shopping... haha :-D Första maj, ser ännu lite öppet ut, men jag har nog en hel del skoj på planering.

Ha en så skön vecka allihopa! :-)

- Mette

Budapest ser verkligen fint ut

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - napsauta tästä!

Likes

Comments

Hej!

Så här till att börjas med, vill jag säga att inlägget inte är ett samarbete, utan något som jag kunde tänka att intresserar mina läsare.

Personligen älskar jag att pröva nya saker och beställa hem det ena och det andra, men man blir ju lite besviken om inte produkten/tjänsten uppfyller ens förväntningar. Speciellt om det är frågan om dyra produkter. Så ifall ni är intresserade av att veta mer om vad jag tyckte om HiSmile tandbläkningen, fortsätt att läsa. Och eftersom det inte är något samarbete, kan ni lita på att jag till 100% är helt och hållet ärlig med allting och försöker inte förfina något. Dock skulle jag aldrig skriva ut något som jag inte håller med om fastän det var ett samarbete, medan vissa bloggerskor gör det för att tjäna pengar.

Jo vad är HiSmile?

HiSmile är ett tandbläkningsföretag som kommer från USA. De har inte så mycket information om sig själva på sidan, men den är kort och konsis. Hemsidan är på engelska, men allting är lätt förstått. Där finns beskriving på hur produkterna fungerar, före & efter bilder, information om de ämnen som används osv. Ni kan ta och kolla mer själv HÄR.


Vad beställde jag?

Jag klickade hem traditionella teeth whitening kit, som troligtvis är det som köps mest. Paketet innhehåller tre stycken geléar, ett munstycke, en LED-lamppa, batteri för lampan, instruktioner och en karta på tänder från nyanserna 1-13. Senare har man möjlighet att beställa en "refill pack", med bara geléar.

För att få bästa resultaten skall man göra tandblekningen i sex dagar efter varandra och om man gör det, har man geléar för två stycken sex dagars perioder. Paketet kostade ca 44€ (på rabatt), annors ligger priset på ca. 55€. Påfyllnings paketet är 28€ normalt pris.

HiSmile tandbläkningen...

... har gratis frakt över hela världen

... har utfört samarbete med bl.a kylie jenner, som med jämna mellanrum marknadsför prodkten

... innehåller inga farliga kemikalier

... skadar inte emaljen (viktigt för mig, då jag inte vill förstöra mina tänder)

... följer ADA:s och FDA:s regler (dvs följer USA:s livsmedels- och läkemedelsverkets bestämmelser)

... lovar att man inte får sjuka / känsliga tänder (jag fick inte känsliga tänder, men jag hade någon känsla av att jag behandlar mina tänder, men det gjorde inte ont eller något)

... lovar att motverka framtida missfärgningar

... är inte testat på djur

Så här ser paketet ut när man öppnar det!

Instruktionerna är väldigt bra, så ett stort plus för det! Det finns t.o.m bilder, steg för steg hur man skall göra, så inget blir oklart. Jag måste säga att det är sällan jag läser några instruktioner, men här blev man liksom nästan tvungen att kolla på bilderna. :-D

Färgkartan var placerad i en "ficka" på baksidan av instruktionerna. Den här gjorde hela processen mycket roligare, då man kunde kolla var man själv var på dag 1 och hur långt man kommit vid dag 6.

Själva innehållet ser ut så här, tre gelar, UV-lampa och munstycke.

En gel räckte för hela fyra behandlingar och varje gel var också nymrerad från 1-4. Så på dag ett tog du så mycket gel, tills du var framme vid trean, på dag två var du framme vid tvåan och på dag tre var du framme vid ettan osv. Det var allstå väldigt tydligt hur mycket gel som skulle användas, per behandling.

Gelen skulle enligt bruksansvisningen läggas på munstycket både upp och ner. Men jag själv valde att lägga gelen rakt på tänderna och använde mig av en "topsi" för att breda ut den överallt på framsidan av tänderna. Jag lånade tipset av någon youtuber, som också hade gjort en review om HiSmile. Där kan ni också se och höra vad människor tyckt om tandbläkningen!

Batterina satt färdigt redan inne i UV-lampan, men man var tvungen att ta dem ut genom att vrida upp luckan på baksidan och ta bort plastet på batteriet. Sedan var det bara att koppla ihop munstycket med lampan och lägga det i munnen (OBS! med rena tänder). Så kunde man bara vänta tills lampan pipade och stängde av sitt UV-ljus.

En behandling tog bara 10 minuter, vilket också är bra då allting går snabbt och behändigt. Dessutom behöver man inte själv hålla koll på tiden heller. Då behandlingen var klar, sköldje jag munnen med ljummet vatten och så var jag egentligen klar! Ett tips är att göra tandbläkningen innan sängs, så man inte genast blir tvungen att äta eller dricka något!

Före- och efterbilder (ingen av bilderna på mig är redigerade i hela inlägget, för att ni ska få en så realistisk bild som möjligt. Dock varierar ljusskenet helatiden, fastän jag försökte få det så lika som det bara går). Men som ni säkert förstår, ser tänderna mycket vitare ut i de bilder med kallt sken och mer gulare i de med varmt sken.

Mina tänder är inte perfekta, de är sneda missfärgade (speciellt hörntänderna).

Före bilder i olika ljussken (tagna samtidigt). Jag försöker inte lé, utan mera grimasera så ni får en syn på tänderna. :-D

Och efteribilder också i olika ljussken!

Som ni kanske ser så ör roten mycket mörkare än ändan på tanden... och ja mina hörntänder är väldigt gula naturligt och det beror på min tandsten. Och om ni kollar riktigt noga, ser ni en skärva i nedre delen av min vänsta (på bilden högra) tand. Den skärvan är plast, eftersom jag som liten råkade bryta halva framtanden min..:-D

Mitt resultat:

Då jag började var mina framtänder nyansen 5-6 och sex dagar senare hade jag nummer 4 kanske. Så någon förändring fick jag absolut. Det känns ändå som om resultatet inte är direkt sådär "wooooow" men jag tycker själv att mina tänder fått en lite kallare ton och blivit aningen ljusare. För att få bättre resultat skall man undvika drycker & maträtter som färgar tänderna, vilket jag inte gjorde, utan jag drack både ett par koppar te och kaffe.


Min åsikt / rekommenderar jag tandbläkningen?

Jag är faktiskt riktigt nöjd, jag förväntade mig inte heller vara vid nummer ett på frägkartan då jag var klar med blekningen. För att få fram sådana resultat måste man troligtvis använda starkare medel / gå till en klinik där de bleker tänderna. Jag skulle rekommendera tandblekningen kanske för något evenemang, så man kan bleka sina tänder till det. Jag kommer själv också köra andra rundan innan studentfesten! Nu är det en tid sedan jag gjorde behandlingen och jag tycker absolut att resultatet hållit och att jag inte gått tillbaka till det gamla utseendet. Om jag skulle betygsätta tandbläkningen med skalan 1-5 skulle den få 3,5 eller 4- av 5. :-)

Efter att jag kört andra omgången, bestämmer jag om det blir ett nytt paket eller om jag prövar någon annan blekning.

Tack för att ni läste och jag hoppas ni tyckte om inlägget! Om det finns några frågor, besvarar jag dem mer än gärna. Och så får ni väldigt gärna säga om ni vill ha mer liknande inlägg som detta! :-)

- Mette

Likes

Comments

Hej!
Tänkte bara fort slänga in ett inlägg, men min sak var egentligen att jag imorgon (eller övermorgon senast) äntligen tänkte publicera mitt inlägg om HiSmile tandbläkningen, so stay tuned! Jag vet att ni många väntar på det. ;-)


Helgen har gått fort fort fort och imorgon börjar min 6 dagars arbetsvecka, suck... njae men jag tjänar ju också en hel del, så tummen upp för det.
Idag hade vi en riktigt mumsig middag här hemma med mamsen, hennes kille och Jenny. Som förrätt hade vi ordentlig biff, klyftpotatis, morötter och en skit god sallad! Och efterrätten var inte alls sämre, utan vi fick tranbärs-ostkaka. Yummyy!

Men efter att ha ätit en massa onyttigt nu under påsken, har mitt ansikte verkligen slagit ut med dessa jävla finnar. Jag hatar dem såååå mycket!!!!! Jag får ju bara skylla mig själv för mitt sötsakssug... Jag måste nu försöka dricka en massa vatten och ta väl hand om min hud... Men hörni, nu skall jag säga gonatt och försöka få tag i sömnen. Min dygnsrytm är inte riktigt på topp just nu, haha.

ibland också sådana oredigerade bilder :p

Hoppas ni inte fick ont i huvudet, efter alla stav- och språkfel, men det här fick bli ett lite "sämre" inlägg.
Ha det så bra!

- Mette

Likes

Comments

Instagram@mettealexandra