Header

En av oppgavene i Digital Mediedesign var å lage Facebook profil for enten egen personlige side, bedrift eller for digital mediedesign sin egen profil. Jeg valgte å lage en profil for Digital Mediedesign.

Jeg valgte å lage en profil til Digital Mediedesign. Facebook har to ulike utforminger av profiler. En utforming for privat person der profilbilde ligger over forsidebilde og en profil for en bedrift, offentlig personer, produkter, tjenester osv. der profilbilde og forsidebilde står separat. Derfor valgte jeg å lage et enkelt profilbilde som kan fungere på begge typer utforming av profiler, og som kan være lett gjenkjennbar i søkefeltet, kommentarfeltet og ellers der profilbildet-ikonet kan dukke opp.

Forsidebildet på de fleste sidene byttes oftere ut enn selve profilbilde. Det byttes ut når det er ny sesong, nye produkter, nyheter osv. Jeg ville også at fremsidebilde ikke skulle ha en sammenheng med profilbildet, så om det byttes ut ofte trenger en ikke å tenke på at det må kobles sammen med profilbildet.
Jeg valgte å gjenta den same teksten fra profilbilde og bruke de samme fargene som høgskolen selv bruker på sine nettsider, for å få en kobling opp mot høgskolen og at det er en del av studieprogrammet til HSN Notodden.
For å få en sammenkobling brukte jeg samme font på profilbilde og på forsidebilde.

Under er ulike skisser til fremsidebildet og profilbildet.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Skal du bruke Adobe Illustrator kommer du garantert bort i verktøyet pen tool. Dette er en enkel gjennomgang av de mest grunnleggende tingene du bør vite før du starter.

1.Tegne rette linjer

Velg pen tool og før pekeren hvor du vil den rette linjen skal begynne. Klikk for å lage et punkt. Det første punktet blir da ankerpunktet. Klikk for å lage neste punkt, det vil bli danna en rett linje fra første punktet til det andre punktet.
NB! Det første segmentet vil ikke vises før du har laget punkt nummer to.

Ved å klikke i det første punktet du laget lukker du formen. Når du lukker formen vil en liten sirkel dukke opp ved pennen.

2. Tegne kurva linje
Klikk og dra med musepekeren for å lage punkt med bezier-håndtak som vil forme kurven.

Du kan også slette punkt ved å dra musepekeren over eksisterende punkt og pekeren vil automatisk endre seg til slett punkt.
Visst du vil legge til punkt på eksisterende linje drar du musepekeren over linjen og musen vil automatisk endre seg til legg til punkt.
Visst det for en aller annen grunn ikke kommer opp automatisk kan du endre pen tool verktøyet ved å holde inne pen tool symbolet, da kommer det opp en meny med ulike alternativer blant annet slett /legg til punkt.

Visst du vil inn å endre på punkt i etterkant kan du velge Direct Selection Tool, og endre plassering, kurver, legge til eller gjerne punkt.


Du kan også konvertere et punkt fra rette hjørner til kurva hjørner.
Marker hele linjen du vil endre. Deretter velger du Anchor Point Tool (i bildet av menyen øverst i innlegget,ser du som nr.4 av de ulike verktøyene). Plasser Anchor Point Tool over ankerpunktet og trykk og deretter dra for å lage en kurve.
Du kan også gjøre det samme ved å velge convert-funkjsonen fra docken.

Pen Tool er et verktøy du må jobbe en del med for å kunne forstå hvordan de ulike elementene fungerer sammen. Slik som med andre ting så lærer en best gjennom å prøve selv, men dette er en bare en liten del av hva Pen Tool kan gjøre. Det finnes flere ulike måter å gjøre ting på, det er ikke en fasit.

Likes

Comments