View tracker

Har varit lite oaktiv på bloggen på sistone. Jag återkommer snart med många bilder och lite text. Här får ni se trailers på tre filmer jag vill se NU!

La la land

American pastoral

Hacksaw Ridge

Likes

Comments

Som vid varje årsskifte, så har jag gjort nyårslöften, men inte i år! Jag har gjort något som liknar löften, lite mera som "förbättringar i mitt liv". Det känns som om jag bestämmer att "det måste jag göra" eller "det här får jag inte göra", så går dessa löften sönder.

Yadayaa, i år har jag tänkt att jag förbättrar mitt liv med att...
...bli mer medveten om gamla filmer (och nya?) så jag ska se åtminstone 100 första filmerna från imdb top 250 movies. Som tur har jag redan sett vissa..

...äta mindre kött och mera vege!

...sköta mer om min hälsa med att träna och tänja, samt äta hälsosamt etc (haha)

...satsa 100% på det jag håller på med

Likes

Comments

What a new year. Det var ett väldigt lugnt nyår iår. Vi var och åt på Foija och så i Vinstugan. Såg fyrverkerierna vid ån, träffade flickorna och så kom jag redan hem. Det var nog otroligt roligt och jee jubbeåret Finland 100!

Likes

Comments

Mitt "jullov" räckte dom fina fem dagarna haha. Nu sitter jag i bussen påväg till Åbo när alla andra förar för juldagens fest. Har jobb imorgon på morgonen och är så ledsen! Skulle ha viljat stanna i Esbo ännu längre...

Hur som helst julen har varit så bra! Fått tillbringa tid med familjen och fina vänner. Är så tacksam för alla gåvor och den goda maten. Sköt om er <3

Likes

Comments

Hej hej!

Flrra veckan var vi och åt på Farang! Deras "tasting menu" var helt löjligt god! Älskade allt från början till slut och denna nya upplevelse var helt top notch.

Så gar jgag hunnit skriva några tenter, festat några gånger och

Det här blir en update vad jag gjort (matvis hehe). Här har vi en kväll när vi var med flickorna hemma hos Bella, som ordnande julmys med allt möjligt guta!

För några veckor sedan var vi med styssen och åt på Tårget, tog en löjligt god pizza och drack lite vin!!

Så har jag varit på babykalas, och ätit jultårtor. Har druckit vin med vänner och varit på styssebytare. AH nu äntligen jullov! Såg på film igår hemma hos Nadja och Hanna och idqg kommer min syster med hennes dotter hit, jeeee!

Likes

Comments

View tracker

Just nu mår jag så otroligt bra. Är sjuk, flunsig, förbannat utmattad och sitter i bussen påväg hem till Esbo. Har inte sett mina föräldrar på en månad och nu ska jag dit och fira självständighetsdag!

Förra veckan valdes resten av styrelsen och vi festade. Så hann jag vila i en dag före min fem dagars "bileputki". På torsdag var det dags för Glöggrundan, som var så lyckad!!
På fredag hoppade vi på tåget för att åkq till Vasa för sitz, årsfest och sillis...

Igår, på måndag, hade vi skinkfest i Åbo. Och herregud så roligt jag haft de senaste fem dagarna, är helt löjligt utmattad men mår så bra. Imorgon åker jag till Vierumäki för skolning, och fest...

Här fick ni en liten bildbomb från förra veckan. Ta vara på er själva och njut av självständighetsdagen <3

Likes

Comments

På lördagen firade viiiiii MK88! Lördagen började med brunch hos några vänner, och det var helt löjligt gott! Det fanns all mat man kunde tänka sig. Efter några timmars mingel tog vi oss hem för att fixa oss klara inför kvällen.

Banketten var fin och bra ordnad. Det var god mat, bra program och mina finaste vann hedersbemärkelser!!! Var så glad hela kvällen!

Och som vanligt efter att ha festat nästan hela natten så var det dags för sillis! En väldigt rolig sillis, sommfortsatte med mellanfest och lite efterfest också!

Likes

Comments

Jag blev väldigt upprörd när jag läste den här artikeln nyss. Kortfattat beskriver artikeln vad som kommer att ske med bostadsbidraget i och med studiestödsreformen. Positiva nyheter, många kommer att få väldigt mycket mer bostadsbidrag än vad det får idag. Särskilt i huvustadsregionen är detta strålande bra nyheter! Det väldigt, väldigt negativa är att ifall du är sambo med någon så får ni inte tjäna över en viss summa i månaden, annars får man inte lyfta bostadsbidraget.

Inser ni vad som händer? Min pojkvän, som jag bor med, kommer att bli klar om ett år ungefär. Jag blir klar om fyra år kanske..? Med andra ord, jag kommer inte att på ca 3 år få bostadsbidrag fastän jag STUDERAR för att min sambo kommer att vara i arbetslivet och tjäna pengar. Tjäna pengar för sig, inte för mig. Så vad innebär det här? Ja a) måste jag välja betalar jag hyra eller lever jag, eller b) låter jag honom betala några hundra åt mig så vi kan fortsätta bo tillsammans, leva tillsammans? Har knappt ord att förklara min ilska? Varför får jag inte klara mig själv. Och ifall man då ska komma med en sådan här reform, varför kan man inte slopa inkomstgränsen, som just nu är löjligt låg på 660 euro/månaden...? Särskilt om man minskar chanserna att få stöd...

Likes

Comments

Igår, köpte jag ett par skor. Ett par svarta Timberlands! Har inte haft ett par ordenliga vinterskor på ett par år (för att alla vinterskor är så fula enligt mig). Oberoende, idén fick jag från Cata, som hade ett par svarta Timberlands, så jag blev helt kär i dem! Min storlek har varit slutsåld överallt, så igår när jag hittade ett par så tog jag dem direkt!

Igår var jag på fest, och just nu ligger vi på soffan och samlar krafter för att orka delta i resten av årsfestveckans program!  Taggelitagg!

Likes

Comments

Du behöver:

+ 1-2 batater
+ 1 pkt kokosgrädde
+ 1 grönsaksbuljong

Gör såhär:
+ skala och skär bataten i små bitar
+ skölj bitarna före du kokar dem
+ koka bitarna så de blir mjuka
+ häll bort största delen av vattnet
+ mosa med stavmixer, så det blir mos
+ tillägg kokosgräddet och fortsätt mixa, tillägg grönsaksbuljongen med det samma
+ tillägg vatten idall du vill ha lösare konsistens

Voilá!

Likes

Comments