Har gjort en hel del skolarbete idag, och på kvällen fick jag koppla av och vara hemma hos Vilma med några av mina finaste kompisar. Vilma hade bakat riktigt goda pajer och så söta muffinsar! Riktigt skönt att koppla av och få umgås med mina tjejer!

Vi har alla så mycket skolarbeten hela tiden, så det känns bra att bara få tala om allt mellan himmel och jord. Så underskatta inte kompishäng, det kräver så lite och ger så mycket! Nu ska jag sova, imorgon blir det en spännande och lång dag. Dessutom börjar tentveckan så jag kommer att sitta med näsan i boken resten av veckan.

Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - napsauta tästä!

Likes

Comments

På fredag firade vi TuKY som fyllde 66 år. Jag hade en helt otroligt lyckad dag, kväll och natt som slutade väldigt sent. En av de bästa årsfesterna i år. På lördag var vi på sillis i Runsala, som också var helt huisigt bra.

I dag har jag med väldigt tröga försök gjort skoluppgifter. På kvällen får jag äntligen träffa mina fina tjejvänner som jag så sällan hinner se.

Likes

Comments


Nu lider andra årets första period mot sitt slut. Jag har bott i över ett år i Åbo nu. Är så nöjd och glad att jag a) kom in hit b) tog emot platsen. Det är så små om som skulle ha kunnat ändra allt. Om jag inte hade bytt boll i engelska läsförståelsen skulle jag ha fått ett poäng mera och därmed skrivit E i engelska. Om jag fått E i engelska skulle jag studera i Helsingfors.

Om jag studerat där skulle jag ha gått miste om så otroligt fina vänner jag har fått här. Dessutom skulle jag knappast ha haft ett lika roligt och händelserikt 2016.

Jag sökte förra året till MKs styrelse, och var så nervös och så osäker på att jag skulle bli vald. Nu nästan ett år senare har jag bestämt att ställa upp till styrelseordförande. Det är konstigt hur mycket allt har ändras sedan våren 2015. I alla fall, känner jag mig väldigt redo för nya utmaningar, ett sorts "mellanår" från studierna, ett sätt att utvecklas själv och få påverka. Och bara koncentrera sig på styrelsearbetet. Får se hur nästa år ser ut, valet är nästa måndag.. Så spännande!

Vad annat? Jag trivs så bra med mitt huvudämne, men är dock väldigt osäker över mitt biämne. Annars ser jag mig bli klar om ca 5 år (*positivt tänkande*) och förhoppningsvis hittar ett yrke jag trivs med. Har inte brinnande lust att åka på utbyte, men skulle gärna kunna tänka mig praktik eller sommarjobb utomlands. Jaja får se först hur det blir med nästa år, och sedan kan vi tänka vidare ;)

Summa sumarum, "life begins at the end of your comfort zone". Så jag vill uppmana alla att ifall ni är osäkra om ni vågar testa på något nytt, gör det! Man kan (oftast) alltid återvända till det gamla.

Likes

Comments

1) Jag har lärt mig att lugna ner mig, särskilt om jag börjar känna av att stressnivån blir för hög. Jag lyssnar på playlisten "Brainfood" på Spotify (alltså så ** konstig musik, men fungerar för mig), och så brukar ja räkna så långt jag kommer tills jag lugnat ner mig. Tips tips!

2) Det har regnat förvånadsvärt lite i höst? Positivt, man får gå klädd i mockaboots, och hållas torr, negativt, mina hunters står och dammar hemma...

3) Att hitta balans mellan fritid och jobb, samt skola och vänner är väldigt jobbigt. Som tur går det att fixa med lite omtanke.

4) Jag har världens finaste familj <3

5) Mat är jäkla dyrt och sååå guta!!!

Likes

Comments

Huhhuh har varit riktigt hektiska veckor, så bloggandet har minskat... Nu är jag hemma i Esbo. Har haft några enstaka jobbturer, gjort massor med skoluppgifter, suttit på möten, hunnit springa på födisfester och inflyttningsfester. Idag ska jag tillbringa tid med mina föräldrar, äta gott och jobba med några uppgifter. Jag kommer under veckoslutet skriva ett inlägg om mina tankar kring min framtid... Stay tuned!

Likes

Comments

Förra veckan var rätt så hektiskt... Barnvaktade, sångledde en sitz, och åkte på fredag-lördag natt till Uleåborg. Jag och Vilma var och representerade MK på Finanssis 25e årsfest, sååå roligt och lyckat!

Riktigt fin bankett, och vårt bordssällskap kunde inte va varit bättre.
På söndag hade vi de riktigt roligt på sillisen, nånstans väldigt högt uppe i norr... Så flög vi hem på kvällen. Har hela veckan lidigt av sömnskulder, men helgen var helt och hållet värt det!

Likes

Comments

Så har igen en skolvecka nått sitt slut. Riktigt sedvanligt; stress, skolarbeten, jobbtur, deadlines, möten och kompishäng och fest mitt i veckan!

Har inredningsinspo x100 men inga pengar, haha, well vad kan man.

Igår var vi på Sagas tuparen och fyfan så kul det var! Närmaste vännerna och bra feelis. Blev inte en sen kväll så idag har jag varit produktiv. Har nog massa tuparen hela tiden. Fyra st. inom en månad, vad roligt!

Likes

Comments

Vi lagade för några dagar sen zucchini-blomkåls pizzabotten! Så gott!

I bottnet hade vi två ägg, två zucchinis och en halv blomkål. Så ska man hyvla(raastaa?) dem till små bitsr och så mixa en deg. Så på plåten och in i ugnen (vi testade lite med 200grader) i 10 minuter. Sen ut och alla pålägg på och in i ugnen tills pizzan ser gyllene ut. Vårt botten blev lite löst men sååå gott!

Likes

Comments

Lever en väldigt sedvanlig vardag just nu. Har helt löjligt mycket deadlines, så efter mina föreläsningar gråter jag hemma med näsan i böckerna och skriver långa rader med text på word. Haha, så allvarligt är nu inte helt allting... Har nog hunnit gå på jobb, tränat med Vilma, varit på tuparen och festat loss. Igår kom jag till Esbo, lagade hemgjorda burgers med flickorna och idag ska jag vara med min familj.

Likes

Comments

Skänt att komma hem efter en resa. På fredag var jag så himla trött så log på soffan hela kvällen. Skönt att krama om min fina och bara ta det lugnt med hemlagad mat.

Igår däremot... Hade tacokväll med flickorna hemma hos oss, drack lite vin och så slutade kvällen dansandes och tillslut via Hese hem. Idag har jag definitivt kännt av festandet. Nu ska jag läsa om "The design school" och skriva klart min essä i strategisk ledning... Buu

Likes

Comments