Jag är en person som alltid satt andra före mig själv. Jag har jobbat som socionom sedan 2005 och i flera år har jag jobbat för att hjälpa människor för att det är jag. Jag är den som hjälper andra, jag skulle rädda världen om jag kunde.

Jag jobbade i en verksamhet där jag träffade många människor varje dag med olika tragiska livsöden. Ofta såg jag min mamma i alla kvinnor med missbruk. Kvinnor som blivit misshandlade av sina män och ändå stannade hos dom eller gick tillbaka till dom trots att det inte var säkert om de skulle överleva "nästa gång". Kan jag inte rädda min mamma kanske jag kan rädda någon annan kvinna.

Efter några år  bytte jag verksamhet och klev rakt in i myndighet. Jag blev "soc.kärring" ingen vanlig "soc.kärring" en som hade öppna armar och vill rädda världen. Mitt stora hjärta blev mitt fall, jag gick in i den berömda väggen. Att under alla år varit den som ställt upp för andra och ofta tagit skit tog ut sin rätt till slut. Jag blev sjukskriven förra året vid den här tiden och det är det bästa som hänt mig. Min första träff på företagshälsan fick jag sagt till mig att nu ska jag lära mig att stänga om mitt hjärta och inte ha så öppna armar längre. Det hade jag svårt att ta till mig, för det är ju inte jag. Jag är en kramare och jag har såååå mycket kärlek att ge. Jag är en generös människa inte alls egoistisk.... Hur ska det gå???......forts. följer

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min mamma har varit otrogen och jag föraktar henne. Jag är 26 år när det händer och strax efter så blir jag gravid och min mamma som flyttat med min styvpappa för att försöka igen lovar att hon ska bli en bra mormor. Mitt första barn föds och min mamma har då lämnat min styvpappa för den hon var otrogen med. Då börjar ett helvete och där och då börjar mitt förhållande till min mamma sakta men säkert förstöras av missbrukets onda käftar.

På mitt barns första jul firar vi med mamma och hennes nya. Han är 7 månader och de låter honom "smaka" starköl. Vi blev rasande och frågade hur de tänkte och de svarar att det inte är så farligt. Det var sista julen vi firade hos dom. Sedan har det varit år av svek och besvikelsen har varit stor.

Jag har under åren hunnit utbilda mig till socionom. Under hela min skolgång på universitetet så har mamma inte varit minsta intresserad av vad jag gjort i skolan. Har nog varit för nära hennes liv. Det är under utbildningen som jag förstått och sett mönster som visar på att min mamma är alkoholist. Hon har dessutom levt med en man som inte varit snäll med henne. När min lillasyster var 11 år frågade hon mig om våran mamma var en alkoholist och jag svarade: Ja det är hon...........forts.följer.......

Likes

Comments

Under alla år som varit har jag trivts bäst hos mamma. Vi hade ett sånt förhållande som var magiskt. Jag berättade allt för min mamma. Hon var min bästis ❤ Men nu i efterhand så kan jag se att det var många nya partners som kom och gick.

Jag började röka och dricka när jag var 12. Sedan i högstadiet var jag ute på stan varje onsdag, fredag och lördag. Jag var den som kände alla snyggingar men aldrig var tillsammans med någon av dom. Sen umgicks jag med vänner som snattade. Jag tordes inte göra det men jag fick flera ggr följa med in på kontoren på varuhus när mina kompisar togs av butiksvakter för att man antog att jag också snattat.

När jag var 12 så flyttade jag till mammas nya kille. Det var jobbigt, han favoriserade sin son före mig och det var ofta bråk. Vårat förhållande blev bättre med åren. När min lillasyster kom till världen så blev det som att jag fick en annan mening med livet. Hon blev min ljuspunkt i livet och jag tog mycket ansvar för henne. Hon kändes ibland som min egen. Sen när min styvpappa och jag kommit varandra närmre och jag äntligen fått min familj som jag så länge velat ha då hände det.......Mamma gick och var otrogen med grannen och hela livet brakade.........forts. följer.....

Likes

Comments

Jag har gjort slut med min mamma........

Likes

Comments

Idag har varit en bra dag. Jag ser nu fotboll och tar mig ett välförtjänt glas Bubbel.  HEJA SVERIGE........

Likes

Comments

Det är något magiskt med att bo på landet. Att sitta på bron med en kopp te och lyssna på fågelsång. 10 minuter från stan men ändå på landet. Med det följer koskitslukten en period när bönderna har dumpat skit på åkrarna. Det är inte så magiskt....men det försvinner snart. Ändå finns tanken på att flytta och bo i stan, barnen börjar vara stora och det skulle bli så mycket lättare. Det skulle vara skönt att ha närheten till jobbet och slippa passa bussar. Sen att det inte går så mycket bussar gör ju inte saken bättre.

Likes

Comments

Mina föräldrar skildes när jag var 6 år och jag bodde hos min mamma och varannan helg hos pappa. Jag har alltid tyckt att jag haft en lycklig barndom. Men i vuxen ålder har jag sett att min barndom var ganska brokig. Jag var absolut älskad och jag hade många vuxna runt mig som betydde mycket för mig. Men jag har också sett att det var mycket alkohol runt mig. Det var fester ofta och jag var mitt i det och det var "normalt", mina föräldrar hade också många nya partners hela tiden. Jag hann bara börja tycka om dom så fanns de inte utan då kom det en ny. Min relation till min mamma har alltid varit bra, hon var den mamman som alltid fanns där och ställde upp för mina kompisar också.

Min pappa träffade en ny kvinna när jag var 10-11 år som verkligen visade mig att jag inte var hennes barn.. Hon hade ett barn som var yngre än mig och jag fick aldrig känna mig som att jag var en del av familjen. När jag sov över så fick jag ligga på soffan, fick aldrig något eget rum så det blev automatiskt att jag inte ville vara där. När jag var 17 kom en lillasyster som direkt fick eget rum när de flyttade till en större lägenhet. Jag fick fortfarande sova på soffan, jag fick hela tiden komma i andra hand. Jag fick aldrig ens följa med på en semester.

Min mamma träffade en ny man när jag var 12 och vi flyttade in hos honom och hans son. Sonen var lika gammal som jag och vi hade gått i skolan tillsammans så vi kände varandra. Min och min styvpappas relation var inte så bra från början, men den blev bättre sedan. När jag var 16 kom en lillasyster som blev mitt skötebarn. Jag älskade den ungen som det var min egen, jag var med på förlossningen när hon föddes.

Under åren som gått så har det varit upp och ner. Under tonåren så drack jag mycket alkohol och rökte, gjorde många dumma saker.......forts. följer......

Likes

Comments