Header

​Detta ser jag så mycket framemot! Tycker mycket om Bridget Jones filmerna. 
​Läs mer av artikeln här.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hemma igen efter en fantastisk resa i Berlin. En stor och fin stad med en massa att erbjuda.

Under vår weekendresa hann vi inte ens med hälften av allt som går att göra, men en hel del. En av höjdpunkterna var förintelsemonumentet och tillhörande museum, ett väldigt tung museum att besöka med personliga historier kring WW2 och förintelsen. En anna höjdpunkt var Berliner Unterwelten, Berlin from below. Där fick vi besöka en luftvärnsbunker som, efter Hitelsers plan, byggdes för att beskydda Berlin under WW2. Efter kriget, vid 1948, skulle dessa typer av bunkrar sprängas men denna i Berlin lyckade man inte spränga helt. Halva delen av bunkern samt tre av fem våningar fanns kvar, otroligt intressant att få se och besöka. Vi såg även Gat Point Charlie som förr var gränsen mellan väst och öst, vi såg även det som finns kvar av berlinmuren.

En stad jag varmt kan rekommendera som resmål!

En karta över Berlin samt informationsblad från förintelse monumentmuseet och Berlin from below.

Mycket gott kaffe blev det.

En bild på förintelsemonumentet i Berlin.

Likes

Comments

Imorgon åker jag till Berlin för att vara ledig, äta god mat, uppleva och ta del av kultur. Aldrig varit i Berlin tidigare men har hört att det ska vara en stad för kulturälskare, vilket låter lovande. Vad vi än så länge har bestämt att vi ska hitta på är att besöka bryggeri samt museer kring Tysklands historia. Jag har riktat in mig på Judiska museet och även på att gå under jorden i Berlins bunkrar, där en skrämmande historia finns.

Bild tagen från pixabay.com, gratis foton.

Likes

Comments


Har varit en körig vecka det senaste med en massa plugg och byte av jobb. Men här kommer äntligen en lite uppdatering från senast och från Bokmässan.

Bokmässan 2015 var upp till alla förväntningar, gick runt med glädjerus i magen hela dagen. Blir definitivt ett återbesök nästa år. Nedan är mina fynd, är väldigt förväntansfull på att få läsa och analysera alla sju böckerna. Det blev sju böcker i lite olika genrer, spänning, ungdom, feelgood. (En recension av dem alla kommer såklart efter).

Idag, efter att jag har arbetat på bra med min hemtentamen, tänkt sätta igång med Davidsstjärnor. Inte tidigare läst någon bok av Kristina Ohlsson men har hör gott om henne och boken verkar lovande så det ska bli mycket spännande.

Likes

Comments

Mera vego: mat för hela familjen skriven av Sara Ask och Lisa Bjärbo är ett riktigt bra tips på en receptbok​! Boken innehåller blandade, enkla och goda recept för den som vill laga vegetariskt. Jag har varit vegetarian sedan jag var liten då mina föräldrar gemensamt blev det, och kan nu inte tänka mig något annat. Trivs jättebra som vegetarian och känner mig glad över den insats jag kan göra för djuren och miljön. Men även om du älskar kött är denna boken värd att testa. Går att köpa här. Ser mycket fram emot att deras andra kokbok Ännu mera vego ska slappas framåt jul.


Likes

Comments

Finns det något som är bättre än att starta sin förmiddag med en god kopp te och en härlig bok.

Not that kind of girl är en riktigt härlig bok skriven av Lena Dunham (även skaparen till serien Girls). Boken är berättelser från hennes egna liv och hon har varit med om en hel del om man säger så. En läsvärd bok är det helt klart!

Nu är det dock slut med temys för idag och dags att ta tag i skolarbetet. Ett seminarium kring hur man ska locka tonåringar till bibliotek väntar i eftermiddag.


Likes

Comments

Cirka 3 dagar och 13 timmar kvar till bokässan 2015! Som en litteratur fantast känns det konstig att skriva detta, men det blir första året på en bokmässa för mig i år. Jag ska dit under söndagen och är främst intresserad av barn och ungdomsaktiviteterna (även barn och ungdomar jag vill arbeta med i framtiden) därför ser jag mest fram emot aktiviteterna kring det, men även allt annat såklart.

Jag har inte helt hunnit lägga upp ett schema med prioriteringar men nedan är lite urplock av det jag vill ta del av. Detta ska bli så kul!

Läs mer om bokmässan på deras hemsida: http://www.bokmassan.se/sv/


Likes

Comments

Sitter just nu och drömmer mig bort från ur och skur. Nu känns det verkligen att hösten är här och den är mysig på alla sätt och vis men vissa dagar blir den så trist och grå, som idag. Därför lägger jag ut en vacker och varm bild ifrån Lissabon, Portugal. Den gör mig så glad! Jag var där i våras och staden bjöd på strålande sol, värme, god mat, historia och en massa kultur..

Kan varmt rekommendera en weekend i Lissabon för er som funderar. Inte dyrt (vi betalade cirka 2800 kr var för flyg + tre nätter på ett mycket fint och centralt hotell), gott om kultur/historia, gott om shopping, stränder inte långt ifrån centrum och inte lika massivt med folk som i de populäraste huvudstäderna i Europa. (Kan dock vara värt att tillägga, vi åkte inte dit under högsäsong). En jättefin stad helt enkelt!

Bilden är tagen från "toppen" av Lissabon, där uppe var det en fantastisk utsikt och en massa fina hus. Hade absolut kunna tänka mig ett återbesök till Lissabon någon gång i framtiden. Men innan dess står en weekend till Berlin på schemat. Can't wait!


Likes

Comments

Bild tagen från Norstedts

En Handfull Vingar skriven av Sue Monk Kidd står högt upp på min att-läsa-lista.
Jag citerar från norstedts.se:

"Sue Monk Kidds hyllade roman En handfull vingar bygger på kvinnorättskämpen Sarah Grimkés (1792-1873) fantastiska liv och kamp mot slaveriet."

Bara av att läsa det lilla och om boken och dess handling får jag rysningar. Tror att detta är en bok som kommer ta sig rakt in i hjärtat. Med en spännande historia och med ett viktigt och hemskt ämne. Någon som läst den??


Likes

Comments

Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman, 2013.

Jag både skrattar och gråter när jag läser denna roman. Ibland gör den mig så glad och ibland så ledsen. Backman vet hur han ska skriva en historia som lockar fram känslor hos läsaren.

Min mormor hälsar och säger förlåt handlar om sjuåriga Elsa vars bästavän är hennes mormor. Elsa uppfattas som lite speciell och hennes mormor är inte bara hennes bästa utan också hennes enda vän. I romanen dör Elsas mormor, efter sig lämnar hon brev som Elsa ska leverera vidare till rätt person. Dessa brev tar med Elsa ut på en massa äventyr där hon får lära sig mer om sin familj och om sin mormors bakgrund.

Tittar man på språket så tycker jag att boken är fint och enkelt skriven. Backman lyckas verkligen med att skriva utifrån en liten flickas perspektiv. Han bygger upp hennes sätt att vara, hennes tankar och hennes fantasi jättebra. Vilket även gör att boken blir jättebra. Dock blev jag så himla fäst vid En man som heter Ove och tycker inte riktigt att denna lever upp till samma nivå. Ibland hänger jag inte riktigt med, tappar intresse och tycker att vissa saker i själva historien (inte berättandet) är lite för töntiga. Men för det mesta sitter jag och njuter. Läs mer --> här.


🐵🐵🐵🐵
4 av 5 apor


Likes

Comments