inredning & design, bilder & illustrationer

Under lördagen var mamma, Cornelia och jag på julgranspyntsjakt. Det blev en runda som gick lite här och var för att hitta fint pynt där Cornelia var den som fick bestämma hur min julgran skulle se ut. Och nu är den färdig - superfin blev den. Vi hämtade upp pappa och Dexter för en liten mysig fika med julstämning här hemma. Även Dexter tyckte om granen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

jobb & vardag

Det är inte bra för mig att vara sjuk för då spontanköper jag en massa saker, haha!

Den här ledlampan köpte jag dock i andrahand från en foto- och filmsida från Facebook. Kommer använda den till fotografering men även film. Har fått ett sug över att få igång fotograferingen igen och den här är perfekt för att få fint ljus vid porträttfotografering. Sedan kommer jag även att ha med den till jobbet när vi spelar in vårt LHC-uppsnack på olika ställen. Kommer vara ett komplement när det är dåligt ljus. Ett fynd då jag betalade 500 kronor för den. Blir att exprimentera lite med den framöver.

Likes

Comments

inredning & design

Vår familj älskar Ullared och förra helgen var vi på Ullared - igen. Eftersom jag legat hemma sjuk har jag inte orkat visa mina favoriter, men i dag har jag inte haft någon feber och känt mig piggare. Här ovan är alltså mina favoritköp från Ullared den här gången.

Två ljusttakar i marmor 40 kronor styck // Julstjärna till fönstret 499 kronor // Stor och liten tomte 50 & 25 kronor// Sminkborstar real techniques set 299 kronor// Flera sminksvampar i set 70 kronor // bubblig vas 70 kronor // sänglampa, skärm + fot 70 & 99 kronor //

Köpte två julstjärnor - en till sovrummet och en till köket och två sänglampor. Är riktigt nöjd med mina fynd. Köpte även en julgransfot i metall för 149:- och efter lite googling ser jag att liknande ligger för runt 700:-. Så det måste nog varit mitt allra största fynd.


Likes

Comments

kläder & outfits

Vaknade i måndags med feber, ont i halsen och en tung förkylning. Hörde av mig till jobbet och tänkte att jag skulle kunna jobba hemifrån. Jag blev tillsagd att stanna hemma och vila och att det "faktiskt är mänskligt att vara sjuk ibland". Tur var väl det. Efter någon timme fick jag näsblod... för första gången i mitt liv. Eftersom jag aldrig haft det innan blev jag först lite rädd - för visste inte om det kunde vara farligt. Men fick till slut stopp på det och ett lugnande besked av vårdguidens hemsida (haha).

Nu har det bara blivit värre och värre. Febern har gått upp, hostan har börjat komma och stört min sömn under hela natten och i dag har även magen börjat strula. Det svajjar fram och tillbaka med illamående och magont. Fattas väl bara att jag ska börja spy snart också.  Jag är väl en av få som faktiskt längtar till mitt jobb... vill inget mer än att jobba just nu. Börjar snart klättra på väggarna här hemma.

Blev visst så att jag tröstshoppade lite istället. En nyårsklänning, en fin morgonrock och en smexig BH!

Likes

Comments

inredning & design

Blir en väldigt stor skillnad i en lägenhet bara av att sätta upp lite tavlor. Ett hem blir mer personligt och fint när väggarna inte är tomma. Mina tavlor är köpta från Bga fotocenter (mitt tidigare jobb), Grafstad designbyrå och Desenio.

Likes

Comments

inspiration

Alla har vi haft paniken över julklapparna som ska inhandlas till julklappsspelet. Men här kommer jag som en räddare i nöden.

Jag ger tips på julklappar mellan 24 kronor upp till 149 kronor. Vid några av grejerna har jag skrivit en större "*". För dessa kommer en bättre beskrivning av produkten här nedanför.

Dymo: Är en manuell etikettskrivare. Perfekt för att märka saker i hemmet som till exempel pärmar eller annat. (Jag har denna maskin själv och har med den märkt upp glasburkar i köket... pasta, kaffe, te osv.

Angry mama: Är en microrengörare där du blandar i ättika och vatten för att sedan köra några minuter i micron. Gör att fett och smuts avlägsnas och enkelt torkas bort.

Kylmuggen: Är en mugg somdu lägger i frysen för att sedan ta ur och hälla i valfri dryck. Glaset gör så att drickan håller sig kall i upp till två timmar. Du slipper utspädd dricka på grund av isbitar.

Smellwell: Doftpåsar du kan lägga i träningsväskan, skorna eller bland dina kläder för att förhindra och ta bort dålig lukt.

Övrigt: Servettstället använder jag som kaffefilterhållare - blir en extra inredningsdetalj i köket. Yoghurtmuggen kan även användas som en behållare för salladen till din matlåda. Gör så att "blaskiga" grönsaker inte behöver blandas.

Likes

Comments

jobb & vardag, sport

Jag fick äran att tillsammans med min kollega Per Bergsten dela ut Correns pris på Top 100-galan i Linköping. Det är ett eldsjälspris där personen som vinner har jobbat hårt bakom kulisserna utan att egentligen vinna någonting själv på det. Årets vinnare var Lass ordförande Katarina Eckerberg Olsson. En mycket värdig vinnare. För min egen del var det nog mitt första "scenframträdande" någonsin. Inte så märkvärdigt, men nervöst och roligt.

Likes

Comments

inredning & design

Nu är det småfix kvar i lägenheten och känns som jag snart kan börja spara pengar igen... istället för att spendera. Eller, det är väl kanske inte helt sant för är inte klar med inhandlingen av alla julklappar.

Här ovanför ser ni i alla falla några favoriter från lägenheten. Tycker om den industriella byrån i hallen, den stora klockan som snart ska upp i köket, min sovrumslampa och helheten med sminhörnan.

Likes

Comments

inredning & design

Nu är allt det stora i lägenheten färdigt. Golvet är bytt, tapeterna är fixade och bänkskivan är på plats. Är lite smågrejer som ska göras fortfarande (här tänkt att olja de fula skärbrädorna som tillhör köket, har fobi för det där ekfärgade).

Det roliga är ändå att den största förändringen skedde av att byta handtag i köket. Det är ett stort tips för er som också bor i hyresrätt. Jag tror att jag betalade cirka 700:- för att byta alla handtag - och jag fick ett helt nytt kök för den summan (finns ännu billigare handtag att köpa som är snygga också för den delen).

Likes

Comments