​Då var det redan November. Shit asså vart tog tiden vägen? Var ju nyss sommar och nu är det svinkallt och mörkt ute. 

Har inte bloggat på några dagar. Vet inte ens vad jag ska skriva om. Har inte riktigt bestämt mig om vad bloggen ens ska handla om. Skulle kunna skriva hur mycket som helst men vet inte ens om det skulle uppskattas av andra.

Dom senaste dagarna har iallafall spenderats på Engelska 7. Skrev ett projektarbete om Nelson Mandela. Tyckte det var lite intressant att lära sig mer om apartheid och sånt. Älskar historia! :)

Men jag avrundar här. Får se om jag skriver nått inlägg lite senare som kanske handlar om EQ och IQ. We'll see


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hitta nya vänner är nått som är svårt. Speciellt i vuxen ålder när man gått klart skolan. Jag vet att det finns många där ute som är ensamma. Ofta glider man isär från dom vännerna man hade när man börja på gymnasiet. Så var det iallafall för mig. Jag var skapligt populär. Men sen när man började på olika skolor så blev det att man gled isär. På min nya skola så klickade jag aldrig med någon. Från att ha allt till att ha ingenting. Jag pratade med nästan inga andra än min familj under 2 års tid. Jag vet hur det är att vara ensam. Människan är ett flockdjur och behöver känna gemenskap. Dom 2 åren så blev jag mer introvert. Man vill gärna inte prata om allt för sina föräldrar. Det blev mer att jag höll saker för mig själv. Det ena ledde till det andra och man kan väl säga att jag blev deprimerad. Även fast jag själv vägrar inse det så är det så.

Hur ska man träffa nya eventuella vänner? Är man blyg så är det skitsvårt.​ Jag skulle aldri​g våga ta mig ut på olika aktiviteter ensam.

Idag finns det en del sidor där man kan skriva en annons och hoppas på att få svar från likasinnade. Många tycker det är enklare med att börja skriva. Då är dessa sidor skitbra! Dom har faktiskt hjälpt mig.

Jag har vuxit i mig själv. Det är lättare att ta kontakt med nya människor även fast det kanske är ytliga kontakter. Men det är fortfarande bättre än inget. Man måste börja nånstans. Det blir inte bättre direkt.

Det jag vill säga är att det blir bättre, ni är inte ensamma där ute. Det gäller bara att ta tag i kragen och göra sista försök. Man får inte se sig besegrad. Det finns drygt 9-10 miljoner invånare i Sverige idag. Kan med gott samvete säga att det finns minst 100 000 likasinnade som skulle passa just dig alldeles utmärkt.

Likes

Comments

Tänkte berätta lite om mig själv nu. Jag är alltså 21 år gammal och bor ungefär 2 mil utanför Örebro. Har ett stort intresse för djur. Har haft hundar vid min sida hela mitt liv och dom är allt små glädjespridare. Jag kan även tillägga att jag "lider" av Aspergers syndrom. Det är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som gör att man inte fungerar på samma sätt som andra gör.

Mitt största problem är väl egentligen det sociala samspelet. Jag har svårt att hålla kontakten med folk, det rinner lixom ut i sanden. Jag är även väldigt paranoid av mig. Tror att alla ogillar mig och går bakom min rygg vilket tär på alla sorters relationer. Det är nått som jag blivit bättre på att hantera ju äldre jag blivit. En annan sak som försvårar vänskap och förhållanden är att jag har mina perioder. Ibland är jag jättesocial medans andra dagar är jag mer en ensamvarg. När jag föredrar att vara för mig själv så kan andra uppfatta mig som dryg, kort i tonen och svår att ha och göra med. Detta kan dock ändras väldigt snabbt. Från att vara osocial till översocial. Ibland känns det som att det lixom inte finns ett mellanting. Det är antingen eller för mig.

En annan sak som många aspergare har problem med är beröring och närhet. Jag tycker det är jobbigt om någon står nära mig, vill kramas eller ta i hand. Om jag ska krama någon så måste jag tycka om den väldigt mycket. Detta är också en sak som blivit bättre ju äldre man blivit. När jag var liten så var jag nästan omöjlig med beröring. Ingen fick krama eller röra mig. Inte ens min egna mor.

Vissa aspergare kan ha svårt med språket. Jag är skitdålig på att uttrycka mig skriftligt, dåliga meningsbyggnader, ordval osv. Men samtidigt fått höra att jag är väldigt verbal av mig och duktig på att tala. Ska jag vara ärlig så är jag duktigare på Engelska än Svenska. Men det är för att jag spelar mycket spel och då blir det per automatik att man lär sig det.

Många (alla?) med diagnosen har även något som kallas för specialintresse. Vissa är intresserade av tåg och lär sig ALLT om dom. Mitt specialintresse är typ fakta. Jag älskar att se dokumentärer, läsa nyheterna och se vad som händer runt om i världen. Man kan nog säga att jag är ganska allmänbildad. Tråkigt nog så är det mest onödig fakta jag lär mig :P

Jag har även hört att många har problem med empati. Det är dock inget som jag vet om. Jag skulle nog säga att jag är överempatisk. Om jag vet att någon mår dåligt så gör jag allt för att få den att må bättre. För jag vet att jag är duktig på sånt, jag kan hjälpa. Jag har en förmåga att se allt från den ljusa sidan (så länge jag själv mår bra) skämtar mycket på min egna bekostnad och sånt.

En anledning till att jag startade min blogg var för att skriva om mina tankar. Alltid finns det någon som höra andras tankar. Kanske jag kan hjälpa någon med mitt sätt att tänka?

Men gud vad långt detta inlägg blev. Det finns så mycket att skriva om. Tycker ni sånt här är intressant eller är det bara jobbigt? Berätta vad ni vill se. Jag kan fortsätta skriva om detta så länge intresset finns hos mina läsare.

Likes

Comments

Idag fick jag ett mail från nätbutiken Yves Rocher där dom har ett erbjuda nu under halloween som jag tycker är väldigt bra. Första produkten som du lägger i din varukorg får du helt gratis. (Gäller inte set, anti-age global nattkur och makeup box) Dock måste man köpa andra varor för minst 99kr. Men köper man en parfym så sparar man ju en del ändå!


​Har köpt därifrån flera gånger tidigare och har aldrig vart några problem. Så denna gång fick det bli en parfym (som jag fick gratis) och sedan blev det lite duschtvålar så jag kom upp i 100kr ^^
Använder du även rabattkoden: HAPPY2015 så får ni fri frakt! Bra va?!?

Likes

Comments

Här kommer mitt första inlägg. Tänker inte lägga så mycket tid på detta för klockan är mycket och ja... jag är trött. Så ni får leva med att det kan vara felstavningar och sånt kul.
Jag är alltså 21 år gammal och bor i Örebro. Mina största intressen är spel, teknik och onödig fakta. Älskar dokumentärer >:)
Just nu har jag faktiskt ingen aning om vad jag ska skriva om. Vad vill ni se? En liten tanke är att jag ska skriva om dom spelen jag lirar. Kanske även diskutera saker som sker runt om i världen. Recensioner? Vi får helt enkelt se. Jag är öppen för tips och exempel. Vad vill just ni läsa om?

Ska försöka att inkludera lite bilder i mina inlägg för då blir det ju så mycket roligare att läsa!

​Här har vi en bild på mina pärons hundar. Lite komiskt att ha 2 st chihuahua och sen en enorm schäfer. 
Från vänster är det Todd, Sebbe, Lipton och Ibbelix.

Likes

Comments