Postad i: Tips på utflykter, Vår resa, På tur

GORGES DU VERDON.

Grand Canyon må vara större. Men den europeiska versionen - Gorges du Verdon - har turkosare vatten och häftigare bilvägar.


Något fascinerande är den intensiva och aldrig sinande kön till trampbåtsuthyrningen.

Som snart får sin förklaring – bara några tramptag bort befinner du dig mitt på floden helt omsluten av enorma berg.

Verdonflodens azurblå vatten, som får sin vackra färg av den höga klorhalten.

Tips:
  • Route des Crêtes – Fullkomligt svindlande vyer över de mest storslagna delarna av Gorges du Verdon. Så här gäller det att vara uppmärksam på vägen!
  • La Corniche Sublime. Väg D71 på den södra sidan av klyftan. Stanna vid Balcons de la Mescale och beskåda Europas högsta bro, Pont de l’Artuby. Här kan du testa Bungy Jump :)
  • Point Sublime. Utanför byn Rougon ligger en av de bästa utsiktsplatserna. Härifrån går leden GR4 ner i klyftan. Rejäla skor och ficklampa krävs för att utforska tunnlarna i klipporna.

Ebba, Lisa, Irma, Balder och Ella <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Besök, Vår resa

Familjen Andersson på besök :)

En underbar dag på stranden, promenad i gamla stan som avslutades med en grillafton på terassen, helt underbart att få dela en fin dag med dessa underbara! <3

Likes

Comments

Postad i: Besök, Vår resa

Nu är vi där.. ..när vi kallar våra egna barn "besökare". Det är inte längre helt naturligt att våra fyra barn är helt med på att tillbringa semestern med oss :)

Kevin är i skrivandets stund helt upptagen med en flytt upp till Luleå och Cajsa arbetar. Vi lyckades dock få ner Lisa och Ella på en visit och hämtat upp dem vid Nice Côte d'Azurs flygplats.

Likes

Comments

Postad i: Tips på utflykter, Vår resa, Bergsvandring

Bergstoppen vi ser från vår terass har frestat oss ett tag, där ligger byn SainteAgnes. Vi har hittat en vandringsled som vi bestämde oss att ta. Den är brant och kanske kräver lite vanare vandringsben :) Två timmar i ganska tuff terräng och 750 meter höjdmeter på 2 kilometer.

Riktigt bra vandringsskor är en bra investering :) som ger bra grepp i den steniga terrängen!

SanteAgnes är riktig mysig bergsby som har allt det där en mysig bergsby ska ha. Vi startade vår vandring redan vid sju på morgonkvisten då väderprognosen talade för en dag med 38 graders värme. Väl uppe på toppen tog vi en underbar frukost på en av byns restauranger, Le Logis Sarrasin.

Vi besökte Fort s àgnes, en magstark upplevelse där Skönhet mötte Fasa. Fortet användes under åren 1932-1938 för att försvara Menton mot angrepp från Italien. I de små bunkrarna vistades 300 soldater som genom små gluggar sköt mot havets inkräktare.


Likes

Comments

Mysig medeltidsstad som ligger på en klippa ut mot havet mellan Monaco och Nice som vi råkade passera :) Turistfälla javisst, men vi chansade, fanns ju en liten chans att stöta på idolen Bono som har sitt semesterhus i denna lilla konstnärsby.. Gränder, restauranger, kaktusträdgårdar och en enorm utsikt, även känd för sin parfyrmerifabrik är absolut värt ett stopp.

Likes

Comments

Postad i: Vår resa, Besök

Familjen Sjuth på besök <3

Efter en roadtrip runt om Europa hamnade äntligen familjen Sputh hos oss :) Emma, Helena och Fredrik tack för de underbara dagarna vi fick dela med er!

Likes

Comments

Postad i: Vår resa

Mmmmm riktigt great att vara här igen, värmen och känslan av att kunna slappna av.. eller.. Micke har lite svårt att slappna av, men det kommer väl :) första dagen på semestern färdigställde vi köket, fick upp lamporna utomhus och invigde den nya partycoolern:) Vi behövde ju fylla den med Birra Moretti, eller hur? Det hittade vi på Italinska sidan, hittat en supermysig mataffära, Conad, topp topp topp, som vi gärna återvänder till gång på gång! Köpte lamm som vi grillade till kvällen, så gott! Själv hänger jag vid vattenhålet (nyinstallerad Soda Stream) mellan solsittningarna, här är varmt! Balder hänger vid sin monekeypool som vi satt upp på altanen :)

Hittade fantastiska tavlor när vi var inne i Monaco - liv och rörelse, bara älskar dem! Att Micke gillar motiven från F1-racen behöver jag inte nämna.. Nu sitter de på vår vägg :)

Konstnären heter Remi Bertoche

Tavlan i mitten nedan, snön faller, av Jussi Taipaleenmäki har vi fått av Rosa och Janne, älskar den!

Likes

Comments

Postad i: Äta ute, Fakta Menton, Tips på utflykter

Stadens höjdpunkt är den färggranna gamla stan, “la vieille ville”, något du inte får missa när du besöker Menton. Otroligt vackert på Mentons östra kulle slingrar sig pittoreska gator med italienskinspirerande byggnader varvade med ståtliga barockpalats. Gränder med konst och konstmuseum, torg och restauranger följer hela kullen ner mot den natursköna hamnen med de lokala fiskebåtarna. Här hittar du också ett utbud av vattensportaktiviteter och möjlighet att hyra båt, vindsurfa och dyka.

Gamla stans nya Restaurangstråk - Väntar med spänning på det nya restaurangstråk som börjar ta form framför Gamla Stan Sablettes :)

Öster om Gamla stan ligger stadsdelen Garavan som gränsar till Italien, här ligger restaurangen Mirazur som är fjärde bästa rankade restaurangen i världen - värt ett besök :)

Likes

Comments

Postad i: Bergsvandring, Tips på utflykter, Äta ute

En mysig och snäll utflykt för inte allt för vana vandringsben - Roquebrune - en timmas klättring på höjden mellan Menton och Monaco. En liten Pittoresk By med enorma vyer, otrolig grönska och underbara dofter längs hela promenaden. Här finns en del riktigt fina restauranger och mysiga fik.

Min digitala man och guide för dagen gjorde sig väl förtjänt av en kall öl på höjden. En god idee är att utrusta sig med en vandrings-gps.

Lunch på italienska La Grotta och kaffe/öl stopp på det pittoreska franska loppisfiket Fraise et chocolat.

Restauranger i Roquebrune att läga på minnet:

Au Grand Inquisiteur (13 Rue de Chateau) är ortens bästa restaurang. Serverar gourmetmat till superpriser. Franskt som får smak­lökarna att göra dubbelvolter.

Fraise et Chocolate (1 Place des Deux Frères) har en uteplats med fantastisk utsikt – perfekt för en lång frukost eller lunch.

La Grotte (Place des Deux Frères) är en italienare med vidsträckta vyer över Monaco. Missa inte risotton och desserten med eucalyptus-mousse.

Likes

Comments

Postad i: Uthyres 2017

Vi kommer att hyra ut vår lägenhet under vissa veckor - sommartid/högsäsong ser vi helst lördag till lördag men lågsäsong går det bra även strö dagar/weekends.

Finns på 0705988809 om det finns funderingar!


Gå in på:

http://www.rivierawebcam.com/

För att se vädret just nu :) uppdateras varje halvtimma


Likes

Comments