Postad i: Bergsvandring

En mysig och snäll utflykt för inte allt för vana vandringsben - Roquebrune - en timmas klättring på höjden mellan Menton och Monaco. En liten Pittoresk By med enorma vyer, otrolig grönska och underbara dofter längs hela promenaden. Här finns en del riktigt fina restauranger och mysiga fik.

Min digitala man och guide för dagen gjorde sig väl förtjänt av en kall öl på höjden. En god idee är att utrusta sig med en vandrings-gps.

Lunch på italienska La Grotta och kaffe/öl stopp på det pittoreska franska loppisfiket Fraise et chocolat.

Likes

Comments

Postad i: På tur

..till Monaco gick denna gång med en ny deltagare <3 Balder <3

Det blev lite väl mycket för de små benen med alla trappsteg - så hemfärden blev med lokalbuss liggandes i ryggsäcken.

Likes

Comments

Postad i: Vår resa

Första fikat på eftermiddagsaltanen.. Nöjd Micke <3 4/5 av leveranserna kom på plats under påskveckan :) Det som inte ville hitta hit var våra solstolar som skulle stå i hörnet, där hamnade istället succulenten som vi hittade på den italienska sidan i ett växthus vid Mortola Inferiore :)

Likes

Comments

Postad i: Fakta Menton

Här finns allt för en gourmand! Lokala bönderna dukar upp sina varor, skördade, producerade eller tillredda oftast samma dag. Dofter från färska kryddor, grönsaker, frukter och blommor fyller luften. Här finns unika produkter - honung på lavendel, örter och citrusträd, sylt och saft utan annan tillsats är socker och kärlek, och till rimliga priser. Ta en njutningsfull smak av livet självt!

Middag hemma i köket.. ..fantastiska musslor.. ..underbar lammracks.. ..och pasta <3 och en fantastisk kock, Micke <3

Likes

Comments

Postad i: Våren 2017

Efter en ovanligt kall vinter runt cote d'azur så blev det äntligen dags för en visit ner över helgen. häftigt från flyget att se soliga kustlinjen och bakom de gigantiska bergen som är snötäckta :) det är det som är det fina, närheten till både kusten, skidåkning, vindistrikten, moderna städer och pitoreska byar, allt på en och samma gång, eller att kunna ta en promenad över till Italien eller Monaco, underbart!

Likes

Comments