Då skulle segern inte smaka bra. Det må kännas omöjligt och smällarna är många men kom ihåg att du prövas.
Att detta är tillfälligt och att du en dag vinner. För vinnare ger inte upp.
Vinnare fortsätter.
Vinnare faller men tar sig upp trots att smärtan är outhärdlig men dem tar sig upp.
Målet är tydligt, vägen är inte rak men resan är viktig.
Resan är vad som avgör hur långt du är villig att gå för att nå ditt mål.

Och varför ska du ge upp?

Visualisera. Se framför dig hur du står där du vill stå, hur du lever som du önskar att leva.
Se dig själv i spegeln och inse att det är personen du ska kämpa för. Dig själv.
Du har ett kall här på jorden. När du funnit ditt kall så släpp den inte.

Ge inte upp för när du står där och du har nått ditt mål så kommer det att smaka väldigt bra.


/ Giselle Abbas

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Orden som kommer ut ur din mun kan sätta spår hos personen framför dig. Kanske livslånga spår.

När vi känner avund, ilska eller när vi vill skämta på någon annans bekostnad så kanske det inte gör ont i oss. Men de sår vi skapar hos människor kan vara avgörande för deras liv. Och jag menar det.

Jag lyssnade på en man som berättade att en person, som han gått i skola med när han var ung, kommit fram till honom en dag för att berätta hur mannens ord hade satt sina spår i personens liv. Personen hade blivit förlamad av orden och varje gång han såg sig själv i spegeln så hörde han dessa ord. Han lät sig definieras av någon annan än sig själv.
Och han var fast i sitt inre fängelse.

Det handlar om att tänka en gång extra. Att förstå att de ord som kommer ut i stundens hetta kan skapa livslånga spår hos mottagaren.
Och att be om ursäkt, det är viktigt.
Men det som är ännu viktigare är att mena det och att inte göra om det.

För du kan skapa smärta.


/ Giselle Abbas

Likes

Comments

Alla drömmar, stora som små, är lika mycket värda. Du är värd att se till att inte tillåta någon släcka lågan inom dig, du är värd att försöka trots att du misslyckas, du är värd att leva drömmen.

Det största hindret i livet är Du själv. Den människan du alltid kommer att ha att göra med är dig själv så börja därför med att värdesätta allt som har med dig att göra. Tillåt dig själv att ta steget ut ur trygghetszonen, klappa dig själv på axeln när du misslyckas och tala om för dig själv att du inte är misslyckad, se det som en lärdom och väx. Se dig själv som din egen bästa vän och behandla dig själv precis som du skulle behandla en kär bästa vän.
Peppa dig själv som du skulle peppa din bästa vän och älska dig själv så som du älskar din bästa vän.

Värdesätt din dröm för den är din och du äger den. Värdesätt ditt liv och tala om för dig själv att varje dag är en gåva och att du ska värdesätta dina dagar.

Skapa dig själv en framgång som innebär att du lever precis enligt dina villkor. Att du är tillfreds med dina beslut, att du är lycklig.

Det som till slut spelar i roll i livet är att du har skapat dig ett liv att vara stolt över.

Du håller i pennan.

Se nu till att skriva en livshistoria att vara stolt över.

/ Giselle Abbas

Likes

Comments

När jag ser honom så ser jag min framtid.

Klyschigt kanske men det är sanningen. Han ser mig, han förstår mig, han får mig att skratta, han värmer mitt hjärta. Han är mitt livs kärlek, min själsfrände.

Jag har alltid trott på den djupa själsliga kärleken. Kärleken som tar oss med storm men som inte går att förstå. Den som är så mäktig och djup samtidigt som den är skrämmande.
Är detta hur äkta kärlek känns?

Våra vägar korsades under ett tidigt skede i våra liv. Kärleken kom som en explosion och jag bara visste att han var den rätta. Sedan började motgångar sakta men säkert att dyka upp och till slut släppte vi taget.

Jag trodde att jag skulle dö.

Jag älskade ju han och han var en sådan självklar del i mitt liv att jag sörjde honom som om han inte fanns på jorden mer.
Själen stod kvar samtidigt som jag försökte ta mig vidare. Min älskling, mitt livs kärlek – han var inte längre min.
Varje dag blev en kamp, en kamp mot smärtan och aj, så ont det gjorde!
Dagarna gick och blev år men han fanns alltid i mina tankar.
Jag slutade aldrig älska honom. Jag slutade aldrig önska.

Och en dag korsades våra vägar, igen.

Denna gång är han här för att stanna.

/ Giselle Abbas

Likes

Comments

Du är svag.

Det är en mening som kan få dig att tro att du inte klarar av någonting. Att du är ett offer för omständigheterna och ska förbli det. Den meningen talar om för dig att du saknar styrka.
Något du inte får tro på.
Personen bakom orden får du aldrig tro på. Hens verklighet är inte din och vem har rätten att definiera dig i den här världen?

Enbart Du.

Underskatta aldrig din styrka, underskatta aldrig din kamp eller din erfarenhet. Underskatta aldrig dig själv.

Du är formgivaren, du är skaparen och du är storheten. När en röst talar om för dig att du är svag så ställer du dig upp med ryggen rak och talar om för dig själv att du är stark.

För vet du vad?

Du är stark.

/ Giselle Abbas

Likes

Comments

Så sa en vän till mig som inte längre finns bland oss.
Hon menade att vi lätt påverkas av andras dåliga beteende, så pass att vi börjar att efterlikna dem.
Det finns människor som mår bra av att skada andra, som inte ser sin del och som inte tar hänsyn till andras känslor. Sedan har vi dem där känslomässiga konflikterna som leder till en tävling.
Det är en tävling om vem som vinner fighten.

Det är inte lätt att möta hat med kärlek, heller inte lägga ner stridsyxan när man känner att man vill ha rättvisa.
Vi vill gärna säga vårt och låta vår röst bli hörd.

Men blir den hörd?

Ibland är tystnaden tillräcklig, ibland är det tillräckligt att lämna situationen för att inte skapa mer skada.
För att medan du skadar personen framför dig så skadar du dig själv.
Redan där har du förlorat fighten.

/Giselle Abbas

Likes

Comments

Först trodde jag inte på dem som sa att vägen till lycka är tacksamhet, tills jag provade själv.
Jag brukade höra min pappa säga att han är tacksam, trots att han befann sig mitt i en storm. Han menade att det är viktigt att var tacksam även för dem dåliga dagarna. Något jag tyckte lät märkligt med tanke på att man oftast vill fly ifrån dem dåliga dagarna. Men vad kan man göra mitt i en storm? Den går inte att undvika, heller inte att fly ifrån. Den behöver mötas.

Mitt i stormen kan du upptäcka mycket du inte varit tacksam för innan. Du blir mer ödmjuk mot livet, dig själv och människor omkring dig.
Jag tror nämligen inte på att sväva i luften och tycka att allt är självklart. Det är inte så självklart och ingenting kan tas för givet.

Ta ett djupt andetag och känn tacksamhet över att du andas, att du lever och att du har chansen att vara här ännu en dag. Se dig omkring och var tacksam för det du annars tar för givet.
Att det finns vatten i kranen, att någon ger dig kärlek, att du har tak över huvudet, mat i kylen, en säng att sova i. Det du anser är självklart kan en dag inte vara så självklart mer.
Därför behöver vi motstånd i livet, för att lära oss att vara tacksamma och ödmjuka.

Börja idag. Börja vänja dig själv vid att vara tacksam och ödmjuk. En känsla av frihet och glädje kommer att infinna sig och då kommer du, precis som jag, förstå att tacksamhet är vägen till lycka.

Min man.
Människan som kompletterar mig och som jag är så djupt tacksam över att få dela mitt liv med.
Pappan till vår son och min bästa vän❤

/ Giselle Abbas

Likes

Comments

Jenny Ericsson är den drivna kvinnan som gick från uppsagd till en framgångsrik företagare på ett år.

Hon blev mamma till dottern Felizia när hon var 20 år gammal. En ung kvinna som precis fått känna på den största kärleken i livet men också det största ansvaret i livet. Jenny var tvungen att tjäna pengar för att försörja sig själv och dottern. Hon var beredd att kämpa och tog därför alla jobbmöjligheter som hon fick inom olika branscher.
Jennys inre driv ledde henne till goda prestationer på jobbet men också i livet. Men kraven på sig själv var höga, något som dessvärre slutade med en sjukskrivning.
26 år gammal var Jenny när hon sjukskrevs för stress/utmattning. Professionell samtalshjälp och rehab blev hennes räddning. Med ett steg i taget så var hon på fötterna igen med en erfarenhet rikare och ett nytt förhållningssätt till livet. Det var då hon förstod att frihet är vad hon vill ha i sitt liv. Friheten att vara obegränsad, bestämma över sin egen tid och styra livet i den riktning hon vill.

2014 kom sonen Ludwig till världen och efter sin mammaledighet så kom hon tillbaka till sin fasta tjänst som kontorsansvarig. Året var 2015.
Jenny anade inte att hon skulle hinna arbeta i endast 4 veckor för att sedan bli uppsagd på grund av arbetsbrist. Hennes inställning i denna situation var vad som ledde henne in i det spår hon befinner sig i idag. Jenny såg nämligen detta som en möjlighet till en förändring.
Hon började kontakta personer som inspirerar henne men en dag sökte möjligheten upp henne. En kvinna som introducerade henne till miljardföretaget Forever Living, något som Jenny arbetar med framgångsrikt Idag! Hon arbetar med att hjälpa människor till samma förändring som hon har gjort. En del vänder sig till Jenny för att skapa en extra inkomst, personlig utveckling samt få chansen att bestämma över sin egen tid och bli sin egen chef.

Idag bestämmer Jenny över sin egen tid, vem hon ska jobba med, var hon ska jobba och hur mycket hon vill tjäna. Frihet definierar nu Jennys vardag.

Jenny ser sig själv som piloten i sitt eget liv där hon styr planet precis dit hon vill.

Kan Jenny så kan även Du. Hennes engagemang, inställning, öppenhet och fokus är hennes recept.
Fantastiska Jenny är en inspirerande ung kvinna!

Tack Jenny❤


Likes

Comments

Hon lärde sig tidigt att livet erbjuder motgångar. En del som är livsavgörande och en del som ger oss en knuff.
Hon hanterade motgångarna med sådant mod. Inom sig kände hon sig alltid som en kämpe och var beredd att möta varje storm. Men en dag tog stormen över och hela hon rasade.
Det blev för mycket.

Smällarna var många och denna gång handlade det inte om en knuff. Smällarna var hårda, så pass hårda att livet inte längre kändes värdefullt. Livet blev en kamp och att vakna påminde henne om att hon behöver kämpa sig igenom ännu en dag.
Tankarna svävade iväg och plötsligt övervägde hon att ta sitt liv.
Det korta ögonblicket var så mäktigt att den förändrade henne. Något skedde inom henne och hon vaknade.
Där och då så insåg hon att makten låg i hennes händer. Att hon kunde välja mellan livet och döden.
Hon valde livet.
Hon valde att slå sig fram, tills hon funnit tillbaka till sig själv och sin frihet.

Kampen var fortfarande tuff men den blev lättare för att nu hade hon ett mål.

Och hon nådde målet.


/Giselle Abbas

Likes

Comments

Kärleken är vacker. 

Den finns i olika former. Kärleken får oss att känna oss värdefulla och ostoppbara.
Den är så mäktig att den kan vinna strider. Ändå skyller vi på kärlek när vi såras. Vi säger att kärleken gör ont.

Vi har så fel.

Svek är vad som gör ont, smärtan inom dig är vad som gör ont. Att personen du litade på svek dig är vad som gör ont men kärleken är vacker. Kärleken får dig att andas bättre, le större, skratta högre, njuta mer.
Kärleken får dig att känna dig ostoppbar.
Källan till kärleken må vara densamma som källan till smärtan men lura inte dig själv, tala inte om för dig själv att kärleken gör ont.

För om kärlek gör ont, hur kan det komma sig att den förenar oss?

/Giselle Abbas

Likes

Comments