Det tog en lång tid för mig att inse att lycka inte är en destination. På något sätt har samhället byggt upp en så stor grej runt lycka.

"När jag äntligen får mitt eget boende då blir jag lycklig"

"När jag blir rik då kommer jag äntligen vara lycklig"

I call bullshit

Vi har skapat nån grej att lycka är nåt man måste uppnå. När man uppnått sitt mål då kommer man vara lycklig. Visst kommer man bli lycklig när man gjort det, men lycka är inte en konstant, det är en känsla och alla känslor kommer och går (även om det ibland känns som att det aldrig kommer gå över).

Ingen varelse kan vara konstant lycklig. Vi alla kommer känna oss nere ibland, tomma ibland och även glada och lyckliga ibland. Vi måste sluta se lycka som en destination och börja inse att det är en känsla precis som alla andra känslor.

Vi måste även inse att depression, ledsamhet och ensamhet också endast är känslor. De är hemska och känns som de aldrig någonsin kommer försvinna, men fortfarande endast känslor. Du kan inte vara ledsen eller deprimerad för alltid, på samma sätt som du inte kan vara lycklig för alltid. Vissa dagar är bättre och vissa dagar är sämre men DU måste lära dig se varje känsla för vad de är, en känsla.

Jag har varit där, jag vet att när man är i ett dåligt tillstånd känns lycka som en destination längre bort än Jupiter, men fundera på en sak; under hela denna tid du känt dig nere, har du verkligen aldrig varit på bra humör? Aldrig känt dig lite glad? Du kanske blev lite små lycklig när den personen hälsade på dig, eller du kanske åt den bästa måltiden av ditt liv?

Just saying, känslor är känslor, hur jobbiga de än är kan man inte känna en specifik känsla resten av sitt liv. Du kommer vara glad även i din mörkaste tid, och du kommer även vara ledsen i din gladaste tid.

"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light." - Harry potter and the prisoner of Azkaban

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ibland när livet blir lite väl stressigt eller påfrestande, kan det vara bra att ta ett steg tillbaka. I stället för att bryta ihop och käka ett helt paket chocolate chip cookies eller en hel burk med glass, bara stanna upp och fundera lite. Vad är det i mitt liv som förtjänar så mycket av min tid, att jag måste må psykiskt dåligt och försämra min hälsa? Det enda svaret är att ingenting, igen vän, ingen partner, ingen familjemedlem, inget jobb eller någonting annat, är värt att må dåligt över.

Om du mår skit av jobbet, analysera vad som gör att du mår skit. Är det själva jobbet? Byt jobb. Är det arbetslaget? Byt avdelning eller arbetsplats. Om du mår skit på grund av en vän, partner, eller familjemedlem, hitta felet i er relation. Kommer personen alltid till dig med problem och förväntar sig att du ska lyssna och hjälpa till, men lyssnar aldrig på dig när du har problem? You need to dump that egoistic bastard, för om personen verkligen hade brytt sig om dig, hade den brytt sig om dig lika mycket om dina problem som du gör om dens problem. 

Livet är verkligen för kort för att vara fast i en situation som får dig att må dåligt. Du ska aldrig känna dig utnyttjad för att du bryr dig om andras känslor, eller för att du är passionerad över ditt jobb. Du ska kunna göra det du älskar och tycker om utan att må skit på grund av att andra inte uppskattar dig eller utnyttjar din passion för att göra det du tycker om.

​Lev ditt liv som du precis som förtjänar 

Likes

Comments

Den senaste veckan har varit helt underbar. Jag har bara velat vara för mig själv och fokusera på det jag själv tycker om att göra. Men det slog mig ikväll, efter att ha kollat på sex and the city, 10 things I hate about you och målat lite i min målarbok, att varje gång jag mår så här bra, tänker jag alltid "varför kan det inte alltid vara såhär?". Det förstör ju hela grejen med att må bra, man glömmer bort att njuta av tiden och börjar tänka på att detta måste ta slut.

Varför måste det alltid finnas ett varför i slutet? Måste det vara så svårt att leva i nuet och bara njuta, eller är människan inkapabla till det? Finns det nån switch i våra hjärnor som slås på när vi mår som bäst och får oss att tveka på allting. Det är i alla fall inget jag vill leva med. Jag vill kunna leva i nuet till fullo, när livet är bra så mår jag bra, och när något är dåligt, då mår jag dåligt för stunden det är dåligt. Jag vill inte behöva lida av ångest och depression över något som hände på högstadiet. Det var då, nu är nu. Jag mår så jävla bra just nu, mitt liv är underbart, varför kan man aldrig bara njuta av det och slippa oroa sig över det som har hänt, och det man inte ens vet ska hända?

The past has already fucking happened and the future hasn't, why can't we all just get the fuck over it?

Likes

Comments

Det unika med Dubai är att vart man än går blir man behandlad med lyx. Alla restauranger, oavsett kvalitet, är utsmyckade med vackra detaljer och konst, och alla gallerior och affärer får man jätte bra service. De som bor där är vana med att Dubai är lyxresemålet så de behandlar alla turister likadant, de vet ju inte hur rik du är.

Resan till Dubai var en väldigt avslappnande resa, trots att vädret inte var perfekt kunde man alltid göra saker. Det var ingen stress som vissa storstäder kan vara, som exempelvis Stockholm. Man tog allting i sin egen takt och bara chillade. Transporten runt om i staden var ju nästan skamligt billig. Taxin var så löjligt billig att när vi var i Abu Dhabi kostade det endast runt 70 svenska kronor att ta sig runt hela staden per person (runt 200-300 kr som vi delade på tre) medan en hop-on-hop-off bus kostade runt 600-700 kr per person. Tycker verkligen synd om turister som hamnar i den turist fällan.


Likes

Comments

Jag är verkligen a true beliver av Hakuna matata, inga bekymmer för resten av livet, men jag tror även på att alla måste ta ansvar för sina egna handlingar. DU måste tänka på att allting du gör har konsekvenser, vare sig de är positiva eller negativa så finns det alltid konsekvenser. Så snälla, var ingen ignorant idiot och lev ett medvetet liv.

Likes

Comments

Så enligt Wikipedia är ett samhälle "en grupp av människor som förenas av ett nätverk av sociala relationer med viss varaktighet och kontinuitet. Ett samhälle är territoriellt avgränsat och individerna i samhället delar gemensamma institutioner samt, i högre eller lägre grad, en gemensam kultur och tradition."

Ett samhälle låter ju teoretiskt väldigt bra, en grupp människor som lever tillsammans med varandra och delar kulturer och traditioner, men fungerar vårt samhälle verkligen på det sättet?

Människor lever inte längre i symbios med varandra utan lever mot varandra. Vem är starkast, vem är rikast, vem är snyggast? Om någon annan lyckas jätte bra på jobbet och får löneökning, då blir vi avundsjuka för att vi inte fick löneökning, eller din bästa kompis kanske fick jätte många komplimanger en dag, då ska vi försöka sträcka på oss och se ännu snyggare ut. Samhället är byggt på en ständig konkurrens och tävling mellan individer. Vi kan inte ens leva tillsammans med naturen längre. Allt handlar om att vi ska genmodifiera allting eller hitta på nya odlingsmöjligheter för att vinna över naturen för den är för långsam.

När slutade vi leva tillsammans och började leva mot istället? Mot varandra, mot naturen, mot djuren, mot klimatet. Hur kan människan blivit så blind för hur allting fungerar. Till och med fysiker har lyckats bevisa att allting i universum hänger ihop. Det vi skadar här på vår jord, måste ha konsekvenser någon annan stans. Vi måste sluta vara så jävla ignoranta och öppna ögonen för vad vårat samhälle har skapat, förstörelse.

Vi lever på universums skapelse, ändå tror vi att vi har skapat jorden, att den tillhör oss, att vi är de enda som betyder något. Vakna och öppna ögonen, jorden tillhör universum, sig själv alla. VI är endast en milliprocent om inte mindre i hela universum, ändå förstör vi så mycket utan att tänka på det.

Skapa med naturen, inte av naturen.

​Människan har möjligheten att skapa så otroligt vackra ting, men till vilket pris?

Likes

Comments

Att ha två jobb och läsa en ganska intensiv kurs, samt förbereda ett hus för flytt, har verkligen gett perspektiv. Man måste verkligen gå genom skitiga perioder i livet för att inse vad som är viktigt för en själv. Man får samtidigt nytt perspektiv på vad livet handlar om.

Jag har insett att jobb och pengar inte är allting. Visst nu har jag jobbat intensivt i ca 6-7 månader och sparat ihop en hel del pengar, men det har fått mig att fundera lite, vad har jag egentligen gjort dessa senaste månader? Mitt socialliv är inte direkt på toppen och stressnivåerna i kroppen har ju varit lite sisådär.

Jag har några mål jag har satt upp för mig själv för att få denna period att inte kännas för jobbig. Ett mål är att göra en laseroperation på ögonen eftersom jag är närsynt. Jag har planerat att resa en del i mitt liv, och då på ett lite mer minimalistiskt vis, och kanske inte till de mest utvecklade länderna. Därför har jag insett att behöva krångla med glasögon eller linser är lite väl omständligt och en operation må kosta mycket, men de pengarna är snabbt intjänade igen.

Ett annat mål är ju då att resa en del. Jag ska nu till Dubai imorgon. Kanske inte den mest minimalistiska resan men det kommer vara intressant att se en annan kultur och natur. Sedan i sommar kommer mina föräldrar flytta till Göteborg så jag kommer uppleva en hel del förändring då. Min syster har föreslagit att jag och hon ska bila runt lite i Tyskland i slutet av sommaren eftersom vi alltid bara är på samma ställe när vi är i Tyskland. Jag har ju släkt och familj i Berlin och Sydtyskland, men mer än så upplever vi sällan så därför kommer det bli spännande att se andra delar av landet jag halvt härstammar från.

Hur hösten ser ut är fortfarande lite av ett mysterium. Antingen reser jag lite med min bästa kompis eller så börjar jag studera. Men det är ett annat kapitel.

Likes

Comments

Känslorna jag känner inför framtiden går inte att beskriva. Jag vill göra så mycket men jag vill gör det på mitt sätt. Att bo någonstans där människor inte stressar eller lever efter 9 to 5 livsstilen. Att kunna vakna upp varje morgon med solen och gå och lägga sig på kvällen med solen. Att kunna producera mycket av den maten jag själv äter.

Jag skulle älska att leva i ett litet hus, nära till stranden men samtidigt nära till skogen. En plats där grannarna lever tillsammans och hjälps åt. Ett stödjande samhälle där alla får vara sig själva och få hjälp om den behöver. Min dröm är att människorna cyklar eller går dit de ska eftersom allting ligger inom ett rimligt avstånd. Man måste inte alltid åka till affären som ligger tre mil bort bara för att varorna är fräschare eller av bättre kvalitet. Jag skulle vilja bo någonstans där samhället är relativt självförsörjande och odlar sin egen frukt och grönsaker och delar med sig till resten av samhället.

Vi som människor är flockdjur, men vi klarar oss inte om vi bara håller oss till vår egen familj. Vi måste ha grannar och vänner vi kan ta hjälp av. Vi måste leva i symbios med andra runt omkring och sluta vara så självcentrerade. Jorden är en plats för många och för att ekosystemet ska bestå måste vi se oss omkring och förstå att livet handlar om så mycket mer än oss.

Varför ska vi få utnyttja naturen till max, men resten av djuren ska "veta sin plats". Människan må vara på toppen av matkedjan, men det är endast för vi har trängt ut alla andra arter och tagit en makt som inte tillhör oss. Ingen art är överlägsen alla andra. jorden har funnits i väldigt många år och vet bäst själv hur ekosystemet ska vara för att allting ska fungera.

Nästa gång du går utanför dörren, titta upp. Lyssna på omgivningen, känn naturens lukter. Är det inte fantastiskt att naturen har anpassat sig så bra så att just du har förmågan att uppleva naturen med dina sinnen. Varför tar du det för givet?

Likes

Comments

Om du inte kan se en individ i ögonen innan du skadar den eller tar livet av den så förtjänar du ingenting.

Om du måste ha ett vapen för att sedan på avstånd ta ett liv så förtjänar du verkligen ingenting.

Om du ens behöver ett vapen för att känna dig säker och dominant förtjänar du ingenting.

Vapen föder sociopater som inte förtjänar någonting.

Om du inte har kunnat se djuret du tänker äta i ögonen förtjänar du inte att äta.

Om du inte kan se kon i ögonen medan den blir befruktad mot sin vilja på konstgjord väg, och inte kan se kon i ögonen medan hon föder sin kalv som några sekunder sedan slits från sin mamma för att dricka mjölk producerad på konstgjord väg, för att du själv ska dricka kalvens mjölk, så förtjänar du inte att dricka.

Om du inte helt seriöst kan titta en individ i ögonen samtidigt som den torteras, utnyttjas eller dödas, så fötrjänar du ingenting på denna jord.

Likes

Comments

Visst jag skulle väl kanske inte kalla mig själv en minimalism, men efter några små ändringar de senaste månaderna har verkligen tagit mig på rätt väg dit. Så, vad behöver vi egentligen i vardagen?

De 5 största ändringar jag gjort är:

  • Utesluta onödig snabbmat eller paketerade snacks
  • Slutat använda schampo och balsam
  • Slutat använda duschtvål och kroppslotion
  • Återanvända mina gamla kläder och utnyttja kläderna till fullo
  • Slutat med ansiktsprodukter som rengöring, parfym, samt all smink förutom eyeliner och mascara

Min hud har alltid varit väldigt torr och inga produkter har riktigt fungerat och många kronor har lagts på schampo och balsam för torr hårbotten, ansiktskräm för extra torr hud, kroppslotion för torr och känslig hud etc. Men inget funkade riktigt, tills jag började med kokosolja. Och nu ska jag inte skriva värsta inlägget där jag hyllar kokosolja osv. men det är faktiskt den enda produkten som har gett lite förbättring. Det har dock inte hjälpt så extremt mycket att jag slipper torr hud och flagna, men jag slipper i alla fall alla sprickor som börjar blöda, vilket nästan ingen annan produkt har gjort.

Det var vid upptäckten av hur mycket kokosoljan faktiskt har hjälpt mig som jag började inse att de flesta produkterna faktiskt inte utgör särskild stor nytta. Jag menar schampo är ju endast menat att torka ut hårbottnen från de naturliga oljorna osv. Det var när jag insåg detta som jag bara slutade använda schampo. jag hade ingen avvänjnings period eller någonting utan bara slutade. Sen slutade jag med balsam eftersom det inte riktigt gav någon effekt heller. Så nu används endast kokosolja på hud och ansikte och i hår topparna om de är torra.

Sen dedär med kläderna är ju bara comon sense. Hur många plagg har man inte längst bak i garderoben som man bara aldrig använder o så bara fortsätter man köpa nya kläder. Så nu tvingar jag mig själv att använda dessa kläder som ligger längst bak i garderoben och mixar om lite så jag inte alltid bara har en outfit, utan kombinerar olika plagg som jag aldrig någonsin skulle kunna tänka mig förr. Och sen när dom börjar närma sig slutet så gör jag mig av med dem och kanske ersätter om det var ett viktigt plagg. Sedan använder jag inte bh längre så jag slipper ju lägga onödigt höga summor på det.

Ansiktssmink har jag egentligen aldrig använt, dels för att jag aldrig har haft särskilt dålig hy, och på grund av att oavsett vad jag satt på ansiktet så har det bara flagnat av. Sedan avskyr jag även att ha någon form av hinna på ansiktet. Eyeliner och mascara använder jag dock fortfarande på grund av att man vill ju piffa till sig lite extra ibland, och det är helt okej.

Wow det blev ett långt inlägg nu men man måste bara få lite perspektiv på vad för onödiga saker man egentligen använder i vardagen som skulle kunna ersättas med bara en produkt eller ingen alls. Man sparar så extremt mycket pengar och en annan fördel är ju att det blir mycket lättare att resa för man slipper ju packa väskan med massa produkter och får mer plats till exempelvis kläder eller andra viktiga saker.

Likes

Comments

Jag är stolt över att jag orkade gå till jobbet idag.

Jag är stolt över att jag orkade träna idag.

Jag är stolt över att jag inte lät mitt humör ta över idag.

Jag är stolt över att jag inte lät mina negativa tankar påverka mina matvanor idag.

jag är stolt över att jag vågade vara glad idag.

Jag är stolt över att jag inte lät depressionen få övertaget idag.

Varför vill vi alltid att andra ska vara stolta över oss

Min stolthet är det något av det viktigaste för mig. Stolthet är inte en brist eller en negativ attribut till din karaktär. Stolthet är något att vara stolt över. Du orkade dricka ett glas vatten idag, var stolt. Du kanske till och med orkade ta dig upp ur sägen och gå till badrummet, var stolt. Kanske du orkade äta något idag, kanske till och med något nyttigt, var stolt.

För vissa denna dagen kanske var en helt jävla skit dag, och för vissa var detta kanske en av de bästa dagarna i ditt liv. Oavsett om dagen varit bra eller dålig, så finns det alltid något du kan vara stolt över idag. Det spelar ingen jävla roll om du gjorde din lärare stolt för att du lämnade in en awesome uppsats, eller om du gjorde din mamma stolt för att du lagade den finaste middagen åt henne idag. Det spelar ingen jävla roll vem du gör stolt om du inte kan känna dig stolt över dig själv. Sluta vara en sån jävla pussy och våga vara stolt över dig själv och tro på dig själv.

Visst idag kanske var den värsta dagen av ditt liv, men vet du vad? Om idag verkligen var den värsta dagen i ditt liv, då vet du att morgondagen måste vara bättre. Det enda du måste göra är att bestämma dig för om du vågar uppleva den.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Jag vill inte bestämma vilka arter som förtjänar att skyddas eller vilka som ska utnyttjas och dödas för vår egen njutning.

Jag vill inte bidra till masskövling av värdefulla ekosystem bara för att ge plats åt odling av föda till djur som ändå bara ska slaktas inom ett par månader för att jag ska kunna äta en hamburgare när jag kan odla min egen mat utan att skada omvärlden.

Jag vill inte frånta chansen till ett vanligt liv för de som inte ens hunnit göra rätt eller fel i denna värld på grund av mina egoistiska smaklökar eller min egoistiska syn på mode som skapat såna enorma påfrestningar på våran jord att naturkatastroferna och miljöförstöringen blivit så stor att tusentals individer tvingats dö innan de ens hunnit börja leva.

​Jag vill inte leka gud 


Likes

Comments

Mitt värde är obeskrivligt. För någon att tro att jag är värd mindre är respektlöst och ger vanära till mitt namn. 

​Jag behöver inte människor i mitt liv som glömmer bort mig. Fuck off

Likes

Comments

​Hur kan din kropp må bra när ditt huvud är fullt med damm?

​Visst man ska ju må bra i nuet och njuta av livet #yolo man lever ju bara nu och vad vet jag man kanske är död imorgon.

Men... Vad händer då om jag inte dör imorgon? Om jag lever tills jag är 80? Betyder det att jag kan njuta hela livet och trycka i mig exakt det jag vill varje dag och göra precis vad jag vill ända fram till jag dör? Jo visst kan jag göra det. 

Men... vad händer om jag får bröstcancer när jag är 30 och hjärtattack när jag är 50. Jag kanske senare får alzheimer på det vid 65 års ålder. Va det verkligen värt att leva yolo då?

Självklart ska man njuta av vad livet har att ge, men vad egentligen innebär det? Innebär det då att jag ska trycka i mig en chipspåse varje dag? Eller att jag ska betala en slaktare att döda 5 grisar bara för att jag ville ha ett paket bacon till middag. Och sen kanske jag vill ha lite chokladfyllda bananer till eftermiddag också. Men vänta lite nu... Har livet verkligen gett mig allt det här?

För att ha liv, måste vi ha en planet, som är hälsosam. Och för att ha dom där chipsen måste vi ha en påse gjord på konstgjorda kemikalier som planeten inte kan bryta ner. Sen måste vi ju ha oljan till chipsen också, pressad från antagligen solrosor som måste skövlas i enorma mängder för att producera så mycket olja.

Och det där baconet då? Gav livet verkligen dig några likdelar från 5 slaktade grisar. Och vi får ju inte glömma dom där chokladfyllda bananerna där bananerna säkert är producerade av Chiquita på nån farm i Afrika eller Amerika där hundratals människor dör varje dag för att du inte ville betala några kronor mer för att de skulle ha råd med skyddsutrustning och hälsosammare besprutningsmedel.

Och sist men inte minst chokladen. Och ni tänker säkert men vad är felet på chokladen då? Jo det ska jag berätta.Förmodligen köper du lite marabou mjölkchoklad för vem vill inte ha lite mer Mmm... i livet? Jo säkert den där kossan som du nyss lät våldtas med en metallpinne och sedan tvingades föda ett barn som sedan blev slaktad direkt bara så du skulle kunna njuta lite av din mjölkchoklad. Mums.

Gav livet verkligen allt det där till dig? Producerade planeten du lever på verkligen konstgjorda kemikalier och tortyr för att du ska kunna njuta av cancer, hjärtattacker, alzheimer m.m?

Ett litet tips: Ät mat som får dig och planeten att leva.

Likes

Comments

Helt seriöst, hur omogna får vuxna människor egentligen vara?

Vi har alla läst eller hört nyheterna om att elever på högstadiet är rädda för att visa sig nakna i omklädningsrummet vid idrotten och att det är ett så stort problem. Men gissa vem som gjort dem rädda. Kan du gissa? Just det, Ni vuxna människor därute som ska kalla sig förebilder för sina barn när ni inte ens vågar titta er själva nakna i spegeln. Hur hade ni tänkt att era barn ska vara bekväma och stolta över sina kroppar när ni själva skäms och döljer er egen kropp?

Redan tidigt i skolan, om inte ens redan på förskolan, lär vi oss att man inte kan hålla på att springa runt nakna. Oj ett barns kläder blev blöta, jo då är ju självklart den naturliga reaktionen att ta av sig de blöta kläderna. Ett barn tänker inte så mycket på kläderna utan fortsätter ju bara leka utan kläder, men så ska lärarna jaga efter dem och tvinga dem att klä på sig så fort som möjligt, även om det är behaglig rumstemperatur.

Vi ska alla hela tiden prata om "body positivity" men vafan är vitsen när vi har flera lagar och regler i samhället som hindrar oss att vara bekväma i vår nakna hud. Att det ska vara stötande att jag promenerar runt på gatan naken en varm sommardag bara för att grannarna är så obekväma med nakenhet att de måste ringa polisen. Jag vet vad du kan göra istället för att ringa polisen. KLÄ AV DIG OCH SPRING NAKEN! Let your body breathe.

Ni vill väl att ungdomar och barn ska kunna duscha efter idrotten om de behöver det? Ja men då så sluta censurera nakenhet och free the body. 

Finns fan inget fel med en naken kropp, Alla föddes vi i en och alla dör vi i en så sluta va en jävla pussy och väx upp.

Likes

Comments

"For every shining star, one beautiful life is taken from this world."

"Then you will be the brightest star in the whole universe."

"I will be a comet. A lost soul, lost through space and time, trying to find my way home again."

"Then we will be lost forever together."


40 years later he sat down an gazed up at the shining stars and took out the note.

"Wait for me."

He watched as the comet came closer and smiled.

"Welcome home."

And he closed his eyes.

Likes

Comments

Vad är egentligen meningen med sex med någon annan om man inte kan uppskatta sex med sig själv?

Idag var jag på ett danspass och dansen väckte någonting inom mig som jag inte visste hade somnat. Jag har gått runt och intalat mig själv att jag känner mig sexig och självsäker, när i själva verket har jag gått runt och varit osäker i mig själv mer än någonsin. Men under dansen så vaknade det där inom mig och det enda jag kan säga är att jag mår bra.

Hur kunde jag låta mitt självförtroende och kärlek för mig själv gömmas undan bakom en falskhet för hur jag borde vara. Jag har haft sex med en hel del för min ålder och intalat mig själv att jag låter min sexualitet flöda fritt. Men idag insåg jag att jag egentligen har kvävt min sexualitet. För att kunna låta sexualiteten flöda fritt genom hela kroppen måste man låta sig själv känna kärlek för sig själv.

Jag lovar att när du har kommit i kontakt med din inre sexualitet med dig själv så kommer du uppleva den bästa orgasmen. Inte bara orgasm i ditt könsorgan utan i hela kroppen. En orgasm som ingen annan kan ge dig. Bara du själv kan ge dig själv livets bästa njutning.

Tro mig, för jag gjorde det precis och jag har aldrig mått bättre.

Likes

Comments

​Hur ofta har man inte skrivit en för- och nackdels lista i sitt huvud innan ett stort beslut?

Just nu skriver jag en lista på fördelar mellan att leva singellivet som hoe, eller att gå in i ett förhållande. Jag har nämligen börjat träffa någon väldigt nyligen och jag tycker verkligen om henne, problemet är bara att jag äntligen börjat trivas som singel och fri. Jag vill inte känna begränsningar och efter att ha sett så många förändras i förhållanden och förlora sig själva är jag hellre singel. Samtidigt vill jag inte förlora henne. 

Hur tar man upp samtalet om ett öppet förhållande till någon som är antingen allt eller inget?

Likes

Comments

​Även om jag tar avstånd och ger dig utrymme betyder det inte att jag slutar älska eller sakna dig. Jag vet att våra vägar kommer korsas igen. Jag vet inte när och jag vet inte var, men jag vet.

Likes

Comments

När är det egentligen dags att släppa taget?

Det senaste året har jag känt av en hel del förändring i en väldigt nära relation. Personen i fråga är en någon jag betraktar som familj, en tvillingsjäl till och med. Vi är varandras motsatser i allting, lite som yin och yang. Det är motsatser som attraherar och det är på detta sätt vi alltid har fungerat så bra tillsammans. Den stora förändringen däremot har ingenting med våra motsatser att göra, eller så mycket med vår relation ifråga heller, utan med hennes relation till andra. Hon är en person som aldrig kan vara ensam, medan jag är en person som trivs att vara ensam. Detta har aldrig varit ett problem förr men för ett år sen upplevde hon sitt första heartbreak vilket krossade henne totalt. Detta var inget jag reflekterade över utan såg det mer som en sörjeperiod där man saknar närheten av någon och letar efter att få tillbaka den. Problemet ligger i att varje gång hon träffar en ny, går hon in i en sorts dimma där hon tror att hon kan återskapa sitt perfekta förlorade förhållande med någon ny. Varje gång hon gör detta är det alltid fler än en som blir sårade på vägen.

När man märker att en relation är så energikrävande att det inte finns energi kvar till sig själv måste något göras. Problemet är bara att veta när sista droppen är. Man ser en person bryta ner sig själv gång på gång och ständigt sätta sig i destruktiva situationer och man hoppas fortfarande på att allting ska lösa sig. Men sanningen är att om alla runt om kring kan se att den personen suger energi från andra utan att ge tillbaka så måste man ta ett steg tillbaka. Oftast vet personen i fråga inte om hur energikrävande hon är eller hur hon får andra att må på grund av sina handlingar. Man kan försöka prata med personen men budskapet går sällan fram för personen kan inte se problemet själv.

Att avlägsna sig själv från en utmattande relation är inte själviskt. Det är inte bara dig själv du hjälper, du hjälper även den andra genom att visa att något är fel. Ibland kräver vissa situationer lite mer drastiska åtgärder för att ge nya perspektiv. Genom att du avlägsnar dig från en person kommer det ge utrymme för att ge dig tid att återhämta din energi och livskraft, och samtidigt låta henne/honom uppleva ett utrymme för att hela sin egen energi och återuppbygga vad det än är som är trasigt på egen hand.

Att släppa taget är en process vi alla måste göra under livets gång och det kommer aldrig bli lättare. Du kommer antagligen känna dig skyldig och självisk under processen och även ensam och besviken över att de gav upp på en relation du trodde skulle vara för evigt. Men en sak är väldigt viktigt att komma ihåg; Du gav aldrig upp.

Att ge upp på en person är att sluta bry sig. Du brydde dig tillräckligt för att kämpa för den personen. Du fanns där och gjorde allt du kunde för att försöka lösa det. Du släpper taget, inte för att du gett upp, utan för att du fortfarande hoppas på att den andra kommer hitta hem till slut. Man inser till slut att det inte finns något kvar jag kan göra för att hjälpa, därför måste jag avlägsna mig själv från situationen och släppa taget. Men du får aldrig tappa hoppet. Ja, du släppte taget, och ja du gick vidare, men kärleken för personen kommer alltid finnas kvar, och med kärlek kommer hopp och tro. Hoppet om att allting kommer lösa sig och bli bra, och tron om att ni era vägar någon kommer korsas igen.

Om det gör mer ont att stanna kvar än att lämna, är det dags att släppa taget.


Likes

Comments