Jag försöker att sluta planera mitt liv in i minsta detalj för senaste tiden har det bevisats omöjligt, vilket i slutändan alltid resulterat i besvikelse. Men att ha kontroll över vad som sker och när, det är skönt. Då behöver man inte bli negativt överraskad och inte heller överdrivet besviken alltför ofta. Men med allt hemskt som hänt på senaste tiden har jag fått acceptera att jag inte kan bestämma allt, hur mycket jag än försöker. Folk lämnar en, inplanerade sociala aktiviteter ställs in, man börjar helt plötsligt må dåligt. Och det är inte särskilt mycket jag kan göra för att påverka något av det.

Det är alldeles för mycket som beror på andra människor, och kanske även ödet, som tar ifrån mig kontrollen. Därför slog tanken mig att det bästa kanske är att försöka släppa kontrollen helt. "Vi får se hur det blir." Om jag bara kan få det att bli mitt nya mantra kanske jag kan sluta bli besviken när allt inte går som jag vill. För om jag alltid går in med inställningen "vi får se hur det blir" kan jag ju inte få upp några förhoppningar och då inte heller bli besviken. Å andra sidan, är det ett roligt sätt att leva? Längtan innan något äntligen händer är ju nästan halva nöjet.

Jag vet inte, men jag försöker iallafall att inte få upp för stora förhoppningar om allt som känns som att det skulle kunna bli så bra nu. Kanske är det ett tecken på att jag är bruten, kanske är det ett hälsosamt sätt att tänka. Jag vet inte, men något måste ändras i vilket fall som helst. Jag orkar inte med hur mycket besvikelse som helst.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Är det inte väldigt underligt hur fort ens sinnesstämning kan skifta? Imorse var jag visserligen trött men jag pratade fortfarande glatt med alla. Sedan efter lunch hände något. Jag hade ork och var glad fram tills jag stod vid skåpet innan sista lektionen, då bara försvann något. Ögonlocken blev tunga och jag orkade inte längre lyssna på människor, än mindre vara trevlig. Varför blir det så ibland? Varför upplevs tyngden över ens axlar plötsligt som dubbla mängden?

Det värsta är att jag inte har tid att vara orkeslös och tjurig. Jag måste prestera och fortsätta trycka på framåt. Alla säger att det inte är hälsosamt att tänka så, men i mitt fall känns det ännu värre att bara släppa allt och på grund av det prestera på en låg nivå i slutändan. För känslan av misslyckande upplever jag mycket hemskare än utmattningen de eviga kraven på prestation för med sig.

Var går gränsen mellan att vara ambitiös och osunt hårt arbetande? När blir kraven på att prestera tillräckligt stora för att framkalla prestationsångest? När är det dags att helt enkelt vara nöjd?

Likes

Comments

Att lära känna nya människor är oerhört intressant. Kanske det mest intressanta och roligaste jag vet. Att höra en ny människas historier och se hur personen lyser upp när den minns något fint, det är så otroligt härligt.

Likes

Comments

Idag skrev jag igen för första gången på väldigt länge. Idag skrev jag något positivt för första gången på väldigt länge. Varje gång jag fattat tag om papper och penna på senaste tiden har det varit med målet att välla ut all negativitet som jag inte vill utsätta mina vänner för. Den här gången kunde jag istället skriva för att jag tyckte om det, utan något egentligt mål. Det kändes oerhört skönt.

Jag skrev om vänner. Om deras betydelse i mitt liv, om hur underskattad vänskap egentligen är. Även hur överskattad kärlek är. Eller inte överskattad, men alltför beroendeframkallande. Så länge jag kan minnas har jag velat bli älskad, oftast av söta pojkar. Ibland har mitt fokus legat på avsaknaden av riktig och sann kärlek från mina vänner men oftast har jag främst brytt mig om vad pojkar tycker om mig. Vad jag tycker om dem. Vad vi skulle kunna tycka om varandra i framtiden. Jag har inbillat mig under alla de här åren att någonting saknas om jag inte har en pojke som tycker om mig. Varför är det så? Och varför vet jag om alltför många som känner likadant? Varför kan vi inte nöja oss med kärleken som vänskap erbjuder?

Ikväll har jag ingen pojke som tycker om mig, inte vad jag vet iallafall. Jag har en pojke som har slutat tycka om mig, men livet känns bra ändå. Jag har varit ensam ikväll, men jag har inte känt mig ensam. För första gången på över en månad har jag känt mig tillfreds med mitt eget sällskap. Det har jag saknat. Att njuta av att sjunga högt med stängda ögon, att skriva samtidigt som jag nynnar, att lyssna på mina tankar utan att försöka stänga av dem för att det blir för mycket. Jag har känt mig lycklig och tacksam för mitt liv, trots att jag inte har någon pojke som tycker om mig. Det känns förbannat jävla bra. Jag är förbannat jävla bra.

Likes

Comments