Det gick 3v utan träning. Det var längesen jag var utan träningen så länge.

Första veckan. Jag gjorde ett litet test på mig själv; att inte träna och att inte ha några måltider planerade. Anledningen till att jag gjorde detta var för att jag ville testa psyke och hur det kändes i kropp & knopp att både vara utan träning och kost samtidigt. Men också för att öka förståelsen för hur människor har det som inte tränar o inte äter efter någon särskilt linje. Det enda jag hade planerat var frukosten, men de va ju lätt. Havregryn och proteinpulver. Inte så svårt att ha med mig liksom. Redan första dagen direkt efter jag ätit min frukost började en känsla av panik infinna sig i mitt huvud. Att inte ha nästa planerad och veta när jag ska äta det. För att, jag blir så satans tjurig när jag blir hungrig. Eller rättare sagt, när jag blir hungrig och inte har tillgång till mat. Hunger i sig är en bra känsla då kroppen ligger i förbränning. Men jag fick panik. Det var en känsla jag inte alls var beredd på. Jag hade inte ens tänkt på hur det skulle kunna känna eller förberett mig på något. En sak hade jag bestämt mig för, o det var att inte köpa sötsaker. För, jag tänker verkligen inte trilla dit o trycka i mig massa godis mm bara för att jag själv sätter mig i situationer som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera. För jag ville ju detta. Jag ville ju testa mitt psyke. Så vad som hände blev att jag köpte banan, propud o Pepsi Max. Men bara en 30min efter jag ätit de blev jag hungrig igen. Ja det var kaos i både kropp o knopp haha. Men jag jobbade mycket med mina egna tankar o funderingar kring mat under tiden. O allt eftersom så blev det lättare att hantera.

Vad jag menar är att, man behöver inte vara styrd av ett kostschema för att må bra. Man behöver inte heller gå upp massa i vikt bara för att man inte tränar, det beror på hur mycket du stoppar i dig.

Andra veckan, jag var fortfarande i Blekinge då och det blev lite hullerombuller med maten. O så fick det bli. Jag tillät mig att, "Jaja, så blir det ibland". Fortfarande inget godis, utan bara vanlig mat. Lite väl mycket mackor bara haha. Men det var gott och jag kände för det.

Tredje veckan, det var då jag var astaggad på att börja träna igen o komma in i vanliga rutiner. Men nä, då blev jag sjuk med halsont o feber. Så då struntade jag i det den veckan.

Så, 3v utan träning och det blev rätt lärorikt för mig själv. Kan säga att min motivation till saker o ting försämrades kraftigt. Aldrig känt mig så omotiverad och inte orkat ta tag i något. Jag känner de knappt igen mig själv. Jag hade inte tagit mina vitaminer & mineraler så jag kände mig helt svag o ynklig. Inte ätit den maten som jag är van vid och som jag vet att min kropp & knopp mår bäst av. Men pga att jag inte ätit massa godis o sötsaker så kändes kroppen inte fluffy, utan.. tjah, den bara var. Jag fokuserade och fokuserar mer på känslan än hur jag ser ut. Kan även berätta att jag fick så ont i min rygg pga ingen träning. Kände hur min hållning började bli sämre.

Ja, det blev en rad olika känningar för både kropp $ knopp. Det var lärorikt men verkligen ALDRIG mer så länge utan träning. Jag mår inte bra av att vara utan fysisk aktivitet så länge. Varken psykiskt eller fysiskt.

Vad jag tänkt på, förutom de jag själv känt o upplevt, är hur mycket jag hör andra gnälla o klaga på trötthet, ingen motivation, ont i ryggen mm. FYSISK AKTIVITET. TRÄNA. Att många inte tränar är för att dom tycker det är jobbigt o inte ser de både kortsiktiga men också långsiktiga hälsovinsterna.

Jag kommer skriva mer om hur och var man hittar sin motivation i ett senare inlägg.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments