Haddefadderuttan vilken dag det blev igår. Att jag varit ivrig efter min viktväst har nog ingen missat.

Jag fick den levererad till mitt jobb igår runt 13 tiden. Gubben från UPS fråga vad sjutton jag beställt haha. "En viktväst på 30kg som jag ska ta på vagnen med mig hem" sa jag med ett stort leende på läpparna. "Ja, då får du fan skylla dig själv." sa han haha. Jahmen! Stort frågetecken i mitt huvud hur tusan jag skulle få hem den. Ta den på vagnen/bussen skulle jag inte klara, på tok för tungt. Kollade med en killkompis om han kunde fiska upp den, nope. Hmm!
Tänkte taxi, men i rusningstrafik? Kommer ju bli rånad på pengar.
Ähh, måste få hem den rackarn så det fick bli taxi.

När jag kom utsläpande på denna otympliga kartong gick en dam ut från taxibilen, drog ner sina solglasögon till näsan och utbrast "What up guuuurl!" hahaha. En tjej från the old times stod där och väntar på mig. Hon hade tydligen konverterat från en liten servitrismyra till taxidriver. "Vad fan bär du på?" och samtalet är igång. Åker genom rusningstrafik och vi bara satt och prata massa gamla minnen och skratta som fan. Så roligt.
Slapp betala en annars 478kr dyr resa hemåt. Jadåååå!

När jag sedan närma mig mitt hus möttes jag av två dudes som höll på att pilla med bilen. När den ena fick syn på mig släppte han allt han hade i händerna, rabbla något på sitt språk till sin vän och halvsprang sedan mot mig för att ta min tunga kartong. Den andre öppna dörren och tryckte ner hissen. I hissen kom ytterligare frågan "Va detta?". Jag började babbla för fulla muggar med ett stort leende och gester tills jag insåg att de nog inte fattade vad jag sa eftersom dom bara stod helt tysta med ett litet leende och nicka haha. Dom följde med mig hela vägen upp och satte ner kartongen precis innanför min dörr.
Så himla snälla.

Klockan ringde 05.15 imorse. Vanligtvis brukar jag ligga kvar och snoozegosa en kvart men denna morgon studsa jag upp direkt. På med kläderna och på med viktvästen. Det är ju en helt annan grej att ha vikterna nära placerade runt kroppen. Men jag tänkte ändå att jag måste börja lugnt så 4kg totalt fick det bli. Ändå en ökning med 2kg. Måste tänka på- och vara rädd om muskler och leder. Kommer vara försiktig med att lägga på vikter och vänja kroppen successivt.
Total vikt på morgonrundan blev 69,5kg.

Vad du även måste tänka på om du ska dra på dig en viktväst är din hållning. Du kan inte gå runt som en banan, då kommer du krossa din rygg. Jag testade att "koppla ur" min core vilket resultera känningar i svanken direkt. Aouuuhff!

Jag var ju tvungen att testa den direkt när jag kom hem igår. Jag tycker den ser ut som värsta skyddsvästen haha.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Wooaow! 5,5timmars sömn inatt. Men somna som ett litet barn till spöregnet mot fönsterbläcket. Hellre lite färre timmar och en jädra grym kvalité, än många timmar och kass sömn. Klockan ringde en kvart tidigare än vanligt. Har lagt in en kvart extra på min morgonpromenad på onsdagar och lördagar. Den kvarten gjorde mycket, det var mörkare än vanligt ute och gatlamporna var fortfarande tända. När jag kom ut dugga det och en myskänsla infann sig i hela kroppen direkt. En aning tunga ben och en kropp som ville krypa ner under täcket igen. Men det var bara att bita ihop. Ba göra det, inte tänka så mycket.

​​​​​​​​​Så, det där med gröna saker.
Fan asså. Jag gillar det inte. Jo, gurka, zucchini och stuvad spenat. But that´s it.

Jag kommer alltid att förespråka ren mat före något annat. Men kan säga som såhär, hade det funnits ett piller mot 500g grönsaker/dag så hade jag lätt tagit det. Sen bara köttat basvaror som ris/pasta/potatis och lax/kyckling/tonfisk/räkor osv.

Bladgrönsaker. Det som är så galet nyttigt och innehåller så mycket vitaminer & mineraler, men jag gillar verkligen inte det. Jag har testat flera gånger. Skära de i supersmå bitar, men nej. Blanda in de bland massa annat, men nej. Mixat det, men nej. Steka det, men nej. Det går inte.
Vet du vad, då tänker inte jag äta det heller bara för att det är nyttigt som fan. Jag har märkt att så fort jag tvingar kroppen till att äta något jag inte tycker om, så jobbar den mot mig direkt och det är det sista jag vill. Den känner mig allt för väl. Men jag tycker definitivt att man ska ge det en chans eller fem. Man kan börja lära sig att tycka om det.

Jag har aldrig gillat broccoli. Men tänkte jag skulle ge det några chanser för nå år sedan. Åt det ett tag men fick skära det i små bitar och blanda in med massa annat. När jag en dag insåg att jag inte ätit på fem timmar och inte ens var hungrig för jag inte såg fram emot min mat, då slutade jag med den förbannade broccolin oavsett hur nyttig den än är. Jag både vill och tänker vara snäll mot min kropp och ge den det den vill ha och tycker om. Mat anser jag att man ska njuta av och inte bara se som något ont måste. För, tänk så sjukt mycket vi äter i vårt liv. Är det värt att trycka i sig massa som man inte tycker om bara för att det är nyttigt? Nej. Försök istället hitta något som du tycker om som är nyttigt och ät mer av det vettja.

Sallad. Det är ju bara så ruggigt tråkigt, kallt och ger ingen energi. Men en go blandsallad med endast de jag tycker om tillsammans med en go dressing som tillbehör, absolut. Men då ska de va skurit i små bitar haha. Det finns ju självklart en del som jag tycker om också och det är hur gott som helst när jag tillagat det med goa kryddor, lite lime mm.

Jag brukar ändå oftast få i mig minst 400g/dag vilket jag ändå anser är bra. Men ibland känner jag helt enkelt inte för de men då vet jag att vitaminerna jag tar på morgonen räddar mig. Något som ofta missas när det kommer till resultat inom träningen, är just vitaminer & mineraler. Skulle det bli att jag äter alla mina 500g och då även tagit mina vitaminer på morgonen så har jag räknat ut att jag då hamnar på bara ett litet överskott, som jag sedan kissar ut. Så det är inget farligt. Det handlar inte om några stora mängder. Vissa vitaminer & mineraler kan man ja ju överdosera, så innan man trycker i sig massa piller så tycker jag att man ska rådfråga någon som har mer kunskap än en själv om man är lite osäker.
För mig är det en ända stor djungel men jag har läst mig till (och studerat) hur man ser över sitt behov. Därefter har jag valt ut de vitaminer & mineraler jag behöver.

Så, ät vad du tycker är gott och ge fan i resten. Simple as that!

Likes

Comments

Varit helt inne i min kärleksbubbla. Helt otroligt hur verkligen allt annat åtsidosätts och alla tankar och fokus ligger på denne person. Plötsligt är inget annat viktigt. Lever i dagdrömmar med den här personen och kan inte sluta le. Det är helt fantastiskt att vara kär. Det var verkligen så fint och inte som något annat jag varit med om. Handlingar som är självklara och fina. En respekt mot mig och min space jag aldrig någonsin känt.
Jag var inte beredd på att falla så hårt. När starka känslor kommer in i bilden kan en del förflutet sätta käppar i hjulet. Om man varit med om något tidigare och stöter på det igen, så byggs tyvärr muren upp och taggtrådarna sätts upp. Magkänslan säger ifrån och den rackarn har jag lärt mig att lyssna på.
För in the end, så måste jag tänka på mig själv först.
Min självrespekt är hög. Jag vet vad jag har att ge och jag vet vad jag förtjänar att få. Jag tänker aldrig nöja mig, jag funkar inte så.

Anyway, efter att ha legat och bölat ett par kvällar irad nu så "vakna" jag upp igår. När jag totalt går in i min egna lilla bubbla och fokuserar till MAX. Jag älskar det! När allt är sådär hajkonbaconflum och tusen saker i luften. Mitt totalt egna organiserade kaos. Ja du vet, det är ju så jag är. Full rulle och helt hög på livet. Vill göra allt. Nu. Nu. Nu.
Så, jag har varken tid eller lust att kärleka och sånt. Låt mig va nu! Jag vill inte.

Helgen har varit hur lugn som helst. De fyra kommande helgerna är spikade så det var lugnet före stormen. Varit på ett företag hela förra veckan som jag vantrivs på vilket skapat en inre stress. Vid stress utsöndras ju ett hormon som heter kortisol som i sin tur är vätskebildande. Så gissa om jag gått runt som en ballong och samtidigt varit tung i andningen. Så jävla inte värt det. När jag kom hem i fredags så landa jag i soffan totalt slut i rutan. Fy bubblan vad stress är dåligt för en.
Jaaa-aa vet du vad, även jag som ska hålla kurser inom just stress råkar ut för det. Du kommer aldrig kunna undvika stress hur mycket du än vill. Vad du kan göra är att lära dig att hantera den så den inte blir farlig för dig.

Denna sommaren har jag insett hur hemskt Göteborg är under Juni, Juli och Augusti. Helt otroligt, jag finner knappt några ord för hur mycket människor det varit i staden. Överallt är dom.
Jag är långt ifrån en stadsmänniska men att jobba inne i stan har jag inget emot. Så länge jag slipper det all annan tid. Jag har heller inga problem med all rusningstrafik på morgonen och eftermiddagen eftersom jag är totalt i min egna lilla bubbla.
Jag bor ca 10min utanför centrala Göteborg. Helt klart lugnare men fortfarande mycket människor omkring mig hela tiden. Såhär varken vill eller tänker jag bo i framtiden.
"Göteborg har attityd" fick jag höra för inte så längesedan. Ja, jag kunde inte hålla med mer. De senaste gångerna jag åkt ner till Skåne har jag mötts av sån värme och ren gemenskap i Malmö. Det är en helt annan mentalitet. Sen kommer jag upp till Göteborg och då är det bara så kallt och ytligt. Hmm?


Well. Jag har inte haft nå fokus, eller motivation heller för den delen till plugget på flera veckor. Asskönt med att plugga på distans, jag tar det i min egen takt. Jag har endast två praktiska uppgifter kvar som betyder att jag måste ut på två olika skolor. Så högst upp på denna veckas to do list ligger att jaga skolor. Kommer skriva mer om vad jag gjort och hur det var när jag gjort det.

Min kurs inom stresshantering jag ska hålla varje tisdag mellan 18.00-18.45 på medborgskolan här i Göteborg har jag skrivit på till och från här hela sommaren. Startar inte förrän den 10 Okt så jag har tid. Vissa dagar har jag verkligen grottat ner mig medan andra dagar inte gjort någonting. Jag är fett nervös kan jag säga men känner mig ändå på något sätt lugn pga att jag litar på mig själv och min kunskap. Jag är fan grym.
Plus att, jag har googlat SÅ mycket och läst massa tips för personer som ska hålla kurser/föreläsningar. Och vet du vad, mycket som dom skriver gör jag redan, vilket får mig ännu mer lugn och tänka "Ähh jag har ju koll på läget". Någonstans kan jag ändå inte låta bli att bli helt ivrig på att få veta vad andra tycker om mig, hur jag är och uppfattar och vad de tycker om upplägget mm. Detta för att jag bara vill bli bättre. ​Jag har mycket att lära.

From den 2/9 kommer jag byta NW klubb från Partille till Örgryte. Klubben har bara öppet mellan 10-14 och jag kommer jobba minst en lördag i månaden, men blir eventuellt fler lite beroende på hur jag känner mm.

Jag jobbar kvar på mitt heltidsjobb. Men är som en krokodil. Du vet, ligger och lurar under vattenytan med ögonen uppe och bara väntar på att slå till. Jag har så mycket tankar och ideér att jag blivit helt snurrig den senaste tiden. Mamma sa till mig "Samla alla dina tankar och allting på ett papper, så pratar vi om det när du kommer till Skåne". Det är precis vad jag gjort. Jag tog fram ett vitt papper och massa pennor och gjorde en mindmap. Sen att jag inte klara hålla mig till ett papper, det är en annan femma haha.

Träningen går hur bra som helst. Motivationen är på topp. Jag krigar på och samtidigt äter som aldrig förr. Kommer på mig själv med små förändringar som jag gjort, vilket gör mig glad då jag inte varit i närheten av att göra- eller tänka så för några år sedan. Jag utvecklas på ett personligt plan mer eller mindre hela tiden och jag tycker det är så himla roligt.

Ska försöka bli bättre på att uppdatera nu :)


Likes

Comments

Fick lite frågor och funderingar kring min magträning igår efter en bild från min instastory.

För det första, jag använder INTE en waisttrainer. Nej. Nej. Dubbeltrippelnejnejnej. Det finns inte i min värld och jag skulle aldrig sätta på mig en sådan "bara för att få smalare midja".

För det andra, jag tränar inte mage. Inga magövningar för absen överhuvudtaget. Så, inga situps och inga jävla crunches. Är trött på det eviga tjatet om abs. MEN. Alla är vi olika. Vill du åt absen, ja då kan du ligga där och göra dina hundra situps och crunches. Men det kommer inte att göra din midja tajtare om du nu tror det. Vad det kommer göra är att "trycka ut" din mage eftersom du bygger upp muskulaturen under fettet.

För det tredje, min kost. "Hur mycket underskott ligger du på?" Vet inte vartifrån detta kommer, men jag ligger inte på underskott. Snarare tvärtom. Jag äter mer nu än vad jag någonsin gjort. Däremot äter jag rätt lite socker och livsmedel med tillsatt socker i, just för att jag inte får ut något av det. Men de är ju gott, säger du säkert nu. Och allt det här "unna sig" mm mm mm. Ähhh lägg ägg! Jag äter mycket hellre en hel påse bröd och femton bananer. För det tycker jag är asgott plus att det ger mig galet mycket energi tillbaka som jag kan använda mig utav i träningen. Jag laborerar inte något med mitt protein och fettintag. Det jag bollar med fram och tillbaka är de magiska kolhydraterna. Utgår från mitt grundschema, sen äter jag mer om jag är hungrig helt enkelt. Inte svårare än så. Lyssna på kroppen.

För det fjärde, jag har inte den blekaste aning om hur man retuscherar bilder. Jag är inte så teknisk av mig. Ser heller ingen som helst anledning till varför man retuscherar sig mindre/större än vad man är i verkligenheten. Då kan man ju knappast älska sig själv tänker jag. Kärlek till mig själv, det finns så de räcker o blir över så här retuscheras inga bilder här inte. 

Så, vad gör jag för att få smal/tajt midja?
Alltså. Att få en smal eller tajt midja är inget jag har som fokus eller tänker på.
Hösten 2016 gick jag till en naprapat pga feta ryggproblem. Efter han kollat igenom mina rörelser mm så konstatera han svag bålstyrka och svaga djupa ryggmuskler. Har man en svag bål och svaga inre ryggmuskler så läggs all beslastning på övrig del av ryggen istället. Inte konstigt jag kunde gråta av smärta. Han sa till mig att ge de tre månader med rehabövningar och återbesök hos honom. Jag stod som ett litet barn, titta upp på honom med öppen mun och bara nicka. Första veckan var jag hos honom tre gånger (1800kr, bye bye) sedan ett återbesök i veckan, 600kr/gång (2400kr/månad, bye bye). Jag fick med mig övningar som jag slaviskt låg på golvet och gjorde varje dag. De enda orden som eka i mitt huvud då var, "Tre månader Emma. det är inte länge. Kom igen!". Allt eftersom jag började hitta mina inre muskler blev det också roligare att få svårare övningar.
Bara en sån sak som att koppla in bålen innan jag gjorde en rörelse var otroligt roligt. Jag skulle öppna en dörr, precis innan jag ska ta tag i handtaget kopplar jag på min bål och sedan öppnar dörren. Jag började gråta eftersom jag gjorde det utan att tänka. Vad betyder detta då? Jo, att istället för att då belasta ryggen (som man gör vid en dragning av att öppna en dörr) så låg styrkan och kraften i magen.
När de tre månadrna var slut blev jag lite rädd och tänkte vafasen, ska han bara släppa mig nu. Ja, det var exakt de han skulle. Men vad jag fick med mig var övningar att göra så fort jag känner att ryggen börjar bli lite stel eller göra lite ont. Att undvika ryggont helt kan ingen göra. Men man kan göra otroligt mycket för att undvika feta smärtor. Dessa övningar har jag verkligen tagit mig tid till att göra när jag börjat få känningar, och det har hjälpt alla gånger.
Nu, gör jag inga direkt övningar för bålen. Jag får så otroligt mycket bålstyrka och fokus på den under övningar som knäböj, marklyft mm. Det är galet viktigt med bålstyrkan för att inte skada sig och lägga all belastning på ryggen.
Så, 7200kr på tre månader bye bye. MEN SÅ JÄVLA VÄRT DET!

Sen förstärks ju detta av att man tränar rygg. Bygger man på bredden och skapar sig fina "vingar" så kommer också midjan se tajtare ut. Så är det bara.

Jag rekommenderar er verkligen att ta hand om er själva. Lyssna på kroppen och var rädd om den. Lyssna & lär från människor som har mer kunskap än du. På så vis kommer du att utvecklas och bygga upp ett starkare jag. Ignorera aldrig kroppens signaler. Den är helt fantastisk och kan göra så mycket, så länge vi lyssnar och ger den kärlek tillbaka.

Till höger är vad som händer när du börjar tänka innifrån och ut, istället för på synliga abs :)

Likes

Comments

Sen Mars ungefär har jag känt på mig att det kommer bli en bra sommar detta året. Jag har ingen direkt semester utan bara lite strödagar. Detta pga att det är allt för mycket som händer runt omkring mig. Men det är bra och roliga saker. Sommaren har börjat väldigt bra och fortsätter att leverera. Jag njuter till max och är så tacksam för så mycket och för så fina människor jag har i min omgivning.

Det är nu klart att jag kommer att jobba som kursledare för medborgarskolan här i Göteborg. Detta med start i höst och de kurserna jag kommer att hålla är om stresshantering och socker. Så sjukt jävla roligt.
Inför intervjun hade jag satt ihop en hejdundrans grym presentation. Inte för min skull, utan mest till dom som ett underlag. Med risk för att låta kaxig (fast det är ju så jag är iof, med en gnutta glimt i ögat) så hade jag inte direkt förberett mig för intervjun. Jag var heller inte ett dugg nervös utan jag litar starkt på mig själv och mina kunskaper så jag behöver inget manus.
Men nu däremot. Nu kommer jag lägga ner allt krut på att verkligen sätta ihop och förbereda ett riktigt bra upplägg. Detta är allra första gången jag kommer att hålla kurser. Så jag har inga förväntningar överhuvudtaget. Om de så bara kommer 4 eller om de kommer kursens max antal, det spelar inte mig någon roll. För jag tycker det är skitkul oavsett.

Även om detta ska bli så sjukt kul så är jag samtidigt lite nervös och rädd. Ja, för att göra bort mig totalt eller egentligen inte för att göra bort mig, utan mer för att tappa den röda tråden som är sjukt lätt när man verkligen brinner för något. Munnen bara går i ett. Men sen o andra sidan, vafan det händer väl alla nångång och detta är som sagt första gången. De misstagen jag kommer göra, de kommer jag bara lära mig utav istället och bli bättre och utvecklas. Vilket är precis det jag vill.

Jag var ganska tydlig med att personlig utveckling är viktigt för mig. När de berättade vilka möjligheter det finns att vidareutveckla sig och även vilka andra dörrar detta kan öppna, så blev leendet gigantiskt och tankar och funderingar började genast att snurra i huvudet. Men Emma! sa dom. HAHAHA jag älskar det.


Men såhär är det mina vänner. Det går inte att bara addera, addera och addera utan att ta bort något hela tiden. Då kommer man gå in i väggen. Så, jag måste nu börja fundera lite på hela mitt upplägg när det gäller alla jobben och allt runt omkring. Mycket pusslande, men samtidigt så förbaskat roligt. Jag har en vision, inte kristallklar men iaf någorlunda.
Vad jag ska göra är att ta med mig alla mina tankar och funderingar och sedan bolla allt med mina föräldrar. Dom är bäst då pappa plockar ner mig på jorden vilket behövs då jag svävar iväg helt mycket ibland, och mamma är sådär go och tänker lite runtomkring. Aldrig någonsin har jag tvekat på deras stöd och att ha dom i ryggen med allt vad jag gör, är guld.

Det kommer att bli en fartfylld höst. Men så länge jag har mina fria söndagar så är det bara att köra. Vila & återhämtning är A o O om man vill lyckas i de långa loppet. Kom ihåg det!

Jag börjar förstå vilka vägar jag tar, men jag har absolut ingen aning om vad de kommer leda till. Det är ju bara förjävla roligt asså.

Likes

Comments

Varit helt off här pga ont i magen och nervös inför svaren. Jag vet att ni är en del som är nyfikna.

Torsdagen innan midsommar ringer en sköterska från hudmottagningen. "Hej Emma. Vi skulle behöva att du kommer in nu direkt för att ta fler prover". Jag jobbade och kunde inte komma ifrån. "Nä, men då måste du komma på måndagmorgon. Så fort som möjligt". Jaha. Redan här började mina tankar snurra. Har dom hittat något?

Så i måndags morse förra veckan åkte jag in till provtagningen på Sahlgrenska. Ytterligare 6st rör med blod fylldes och ett urinprov lämnades. Herrejises, sa jag. Vad händer, varför ska dom ha såhär mycket? Men det hade ju inte sköterskan någon aning om.

Sedan dess har jag haft helt ont i magen och varit sjukt nervös. Inte för själva svaren om jag skulle vara allergisk mot något, utan mer om dom hittat något annat som var allvarligt.

Så idag, kl.13 var det dags att få svaren. Jag var en kvart tidig och under den kvarten vred det till ordentligt i magen. Jag la ena benet över det andra, tog ner det igen, över med andra benet, handen upp mot halsen och ja, du vet sådana här typiska signaler på nervösitet. Det roliga är att jag kom på mig själv hela tiden och försökte verkligen slappna av. Lättare sagt än gjort.

Så, vad jag fick höra var att de tagit väldigt avancerade och många prover på mig. (Jotack, så mycket blod jag lämnat, hmpff) Mitt blod var väldigt rent och fint, njure och lever o andra organ- jättefina, vitaminer & mineraler osv- jättefina värden. MEN! Det blinka rött, jätterött på läkemedel. Jag har alltså reagerat på läkemedel. Hon frågade om jag tar några mediciner eller så. Nope, ingenting förutom ipren typ om jag har jätteont i huvudet. Ja du ser, så hon. Och när hon sa det så gjorde det rätt tydligt för mig då jag tog en ipren igår runt lunch för jag hade galet ont i huvudet. På kvällen började det klia på mig. All medicin jag fick utskrivet av läkaren från början, som inte hjälpte utan gjorde det värre. Ja, där är ju svaret.

Grym lättnad måste jag säga. Ni kan ju gissa vem som bokstavligt talat ska grisa i sig bröd på onsdag hähäää.

Likes

Comments

23.29 stod klockan på när jag kollade på den för sista gången igårkväll. Verkligen inte van vid att gå och lägga mig så sent på vardagar när jag ska jobba dagen efter. Men ibland prioriterar man annat, då kan det bli så. Men fett okej. Jag är fan glad.

Fem timmar senare ringde klockan. Morgonwalk stod överst på dagens hittepå. Bara gå upp, klä på och bege sig. Hjärnkontoret var redan inställd på det så då går det inte att somna om. Sjukt go start på dagen. Lite kyligt var det allt, men så fort jag fått upp tempot blev det skönt. Gluffsa i mig min gröt på mindre än 5min när jag kom in. När det går så fort, då är jag hungrig. Då hinner inte ens jag njuta av maten som jag annars är expert på.

Jobb och plugg hele dagen idag. På lunchen blev det baksida lår/rumpa. Blir ju alltid sådär halvdant när man är på nya gym tycker jag. Inte alls så hårt som jag brukar. Men det var jag redan inställd på, så det var lugnt mentalt. Ställde in mig på något lättare vikter och mer kontakt och svid. Fan så go känsla att jag nästan gråter. Bara bränner till och jag får den där minen. Ni som vet ni vet.

Skånedags över helgen. Tiden i Skåne går alltid så sjukt fort och jag hinner aldrig träffa alla jag vill träffa. Jag måste prioritera och vad som Alltid, varje gång står överst på listan är mina brorsdöttrar. Fasters älskade prinsessor är alltid så saknade <3
Midsommar kommer spenderas med hela familjen+ respektive inne hos min faster med övrig släkt. Så himla roligt. Vi håller traditionerna i liv och det byggs midsommarstång, kransar, dansas runt stången, leker lekar, äter den vanliga midsommarmaten, musik & dans, glass & jordgubbar och en livlig ljudnivå. Skratt i mängder och bara massa bus.

Hoppas ni får en härlig midsommar, för det ska jag ha!

Likes

Comments

"Det är socker i frukt så det vill jag inte äta". Alla får självklart resonera hur dom vill, men jag tycker det är så otroligt synd om du väljer bort frukt pga att det innehåller socker.

Det är socker i frukt, men naturligt sådant. Det är inget tillsatt socker, inga andra ämnen som är tillagda. Det är rent och något som inte är farligt. Allt är relativt, äter du hundratjugoen frukter om dagen så är det inte så bra. Men det är precis som med all annan mat, ät med måtta. Det berömda svenska ordet "lagom".

Jag har fått en del kommentarer om all frukt jag äter. De lyder bla;
"Jag önskar jag också kunde äta så mycket frukt som du gör"
"Är det verkligen bra att du äter så mycket frukt, och postar det? Tänker du på vad du ger för bild till andra?"
"Det är ju jättemycket socker i frukt, är det verkligen bra att äta så mycket?"
"Såg gott ut, men kanske lite väl mycket eller?"
"Jag ska bli som du. Jag ska också äta så mycket frukt för det är fan gott"


Detta är skitroligt tycker jag. Alla människor tänker, tycker och resonerar så olika. Att ha en egen åsikt, våga står för den och framföra den tycker jag är grymt roligt. Det ger mig en chans att se på saker & ting från ett annat håll än mitt eget. När du håller på med träning, kost och allt som hör därtill så måste du vara beredd på att folk kommer ifrågasätta och även ha så sjukt mycket olika synpunkter. Jag är beredd, alla dagar i veckan. Jag vet vad jag gör och jag vet vilken kunskap jag bär på. Jag ser, lyssnar & lär från de som sitter på mer kunskap än mig. Jag kan långt ifrån allt. Om det är någon fråga jag får som jag känner mig osäker på så tar jag reda på det. På så sätt utvecklas jag, vilket jag älskar.

Om det är något jag vill förmedla så är det vikten av att sträva efter balans. Inte bara när det gäller kosten, utan generellt. Sätta både långsiktiga och kortsiktiga mål. Det är en lång väg att vandra om du inte är där och du måste vara beredd på att göra uppoffringar. Men det är så värt det.

Men såhär, min kost och hela mitt tänk kring mat och allt som hör därtill är 80/20 eller 90/10.
80-90% bra och näringsrik mat.
20-10% vad jag vill. Behöver inte nödvändigtvis vara gotte. Ibland blir jag sugen på tex. massa frukt.
Det är inte varje dag jag äter berg med frukt. Långt ifrån. När jag äter så mycket frukt som jag gör emellanåt, så går det under de 20-10%. Det är då jag står som ett barn i affären och väljer & vrakar bland de jag ska unna mig.

Jag vet att det är många tjejer som utesluter frukt pga att de innehåller socker. Jag tycker detta är otroligt synd då du går miste om nyttiga vitaminer men framförallt hur gott det är. Plus, det är inte så förbaskat mycket socker i en frukt.
MEN. Om ditt sötsug triggas av frukt och du vet med dig att du får en jädra kamp kommande dagar, ja då får du ju själv avgöra om du är beredd att ta den kampen eller inte. Men där har jag all förståelse för om du utesluter frukt. För ett enormt sötsug kan vara ett helvete om inte hjärnkontoret samarbetar. Mitt sötsug triggas enormt mycket av dadlar som innehåller naturligt socker. Ibland gör jag ju RAWfoodbollar med dadlar i. Jag får ett helvete dagen efter. Men av vanlig frukt är det inga som helst problem.

Torkad frukt är jag inte så mycket för, förutom när det gäller annanas. Älskar annanas i all form. Men när jag köper det, så köper jag alltid bara max en näve. För det räcker så. Fort som fan åker det ner i magen och förbaskat gott är det.
Det är mycket högre kolhydratsmängd och sockermängd i torkad frukt. Jag tycker självklart att du ska äta det du tycker om, men med måtta. (Kcalinnehåll tittar inte jag på längre. Det säger mig ingenting om ett livsmedel. Jag kollar på allt annat)

Torkad mango (100g)
315 kcal
71g kolhydrater
62g socker
3g protein
1g fett

Färsk mango (100g)
59 kcal
12g kolhydrater
3g socker
1g protein
1g fett

Likes

Comments

Man kan ju tro att det bara handlar om rumpan då jag skriver mycket om rompestumpen. Men nej! Jag ska heller inte tävla. Så, fick vi de avklarat.

Igår på gymmet, mitt under en övning så snegla jag i spegeln för att se så tekniken satt där. Då såg jag det. Det som är ett av mina fysiska mål med träningen, bygga baksida lår. Jag börja nästan böla så glad jag blev att jag tappa fokus i nå sekund.

Passet som är baksida lår/rumpa på torsdagar totalt dödar jag mig själv. Det är noga planerat med vilodag+påfyllningsmål dagen innan. Med otroligt mycket kolhydrater. Jag hamnar alltid på över minst 1000kcal pga allt bröd jag äter haha 🙈 Men sen blir ju passet också till 99% av alla gånger, hysteriskt bra med en träningsvärk som håller i sig 3-4 dagar efteråt.

Ett annat fysiskt mål med min träning, är att bygga en X-form. Som ett timglas ungefär. Lite tajtare midja och bredare över axlarna och rumpan. Fantastiskt fint tycker jag.

Att bygga muskler tar tid. Så jävla lång tid. Tålamod är fan A och O. Jag har fått frågan om att ta något som "ger mig en ordentlig push". Nej tack! Inget olagligt skit här inte. Ren och MYCKET mat, hård träning, mycket vila och mental träning. De fyra benen. Det är det som gäller om man vill uppnå resultat. Inget annat jävla dattande.

Det absolut största målet som jag haft har varit att hitta BALANS. Ett psykiskt mål som nu är uppnått och det vilar en otroligt fin inre ro i denne själ. Tränar men lyssnar på kroppen och dess signalerar, äter bra mat som ger mig något tillbaka, äter gotte när jag känner för det och det är oftast inga problem med att "bara ta en" nuförtiden (ibland spårar det ju haha), vilar när jag känner att jag behöver, stressar inte, knoppen får sitt, självkänslan är otroligt bra, är glad som fan och jag älskar mitt liv. Jag vettesjutton vart jag är på väg, men jag vet iaf en sak... det är att jag är på jävligt rätt spår. Jag följer mitt hjärta och min magkänsla. Jag gör vad jag vill.

Likes

Comments

High carb day efter high carb HELG (vecka🙈) 🤔 Känns sådär haha. Men! Det är bara att äta och vara glad.

Benpass på schemat idag. Mina ben känns inte redo efter torsdagens pass. Fortfarande träningsvärk i baksida lår. Tur fokuset ligger på framsida lår idag.

De starka tabletterna och salvan har hjälpt här under helgen och alla utslag är mer eller mindre borta. Jag vill gråta så glad jag är. Fem veckors ståhej med skiten. Men när jag tänker efter, ändå 29 år och aldrig någonsin fått något sånt här. Det finns dom som har det värre och har allergier som gör att de måste utesluta massor ur kosten och de som är extremt känsliga som hela tiden måste tänka efter före. Jag ska va rätt glad ändå känner jag. Fast jag har fan inte varit tuff emellanåt. Mest frustrerad har jag blivit över att sömnen blivit lidande. Just för att den är så otroligt viktig för återhämtning. Så när jag vaknat varannan timme och kliat sönder mig själv har jag blivit tokig. Tårar har kommit och jag har bara velat ringa mamma. Ja, jag är en riktig mammagris. Mammor är bäst! Dom kan och vet allt. Så är det bara! Även om jag vetat att hon inte kunnat göra något, så är ändå hennes röst lugnande.

Jag hoppas nu att detta ska hålla sig borta. Jag kommer va uppmärksam och ännu tydligare med att skriva ner exakt allt jag äter och när. Återbesöket till hudmottagningen är Mån den 3 Juli. Då kommer jag få svar på alla prover som tagits. Jag är duktigt nyfiken kan jag säga. Jag vet att en del av er också är det, så jag kommer skriva här när jag varit där :)

Jag är inte någonstans ute efter massa "tyck synd om mig". Anledningen att jag skriver om det är för att det har förvånat mig så mycket eftersom jag aldrig fått något sånt här innan. Också för att saker & ting kan hända alla och det är inget att skämmas över. Vafan, livet är som det är ju. Sharing is caring 🤗

En ganska fluffyform men vettni, kroppen känns ändå stark. Har ju tankat ordentligt med bra energi under hela helgen. Ja, under hela förra veckan skulle jag säga haha. Nu back to basic med kosten. Droppa lite vätska.

Likes

Comments