1. Parkhäng vid Jardin du Luxembourg. 2. Midsommarfirande tillsammans med mina svenska tjejer 3. Min bästa Johanna på besök 4. Den årliga Quai54 basketfestivalen 5. Frukost med Sofia hos mig en helt vanlig onsdag 6. En helgtrip till Normandie, närmare sagt Honfleur 7. Selfie med Michaela vid Eiffeltornet 8. Glo tennis vid Eiffeltornet 9. Ännu en selfie med Michaela

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag insåg precis att jag har jobbat klart min sista arbetsdag. Nu har jag tagit hand om pojkarna i 244 dagar eller snarare 122 då jag arbetar varannan vecka. Men förtjänar ändå två veckors semester innan jag sätter mig på planet hem.

För övrigt så kommer min bror och hans familj på besök, Liesbeth kommer tillbaks från Holland och ska bo hos mig, ska göra DELF-testet, säga hejdå till alla vänner och bara allmänt njuta av den sista tiden här.

Han är alltid redo när kameran är framme <3

Likes

Comments

Rean har börjat i Paris. Den börjar alltid på en onsdag av någon konstig anledning och håller på i fem veckor.

Egentligen borde jag ha shoppingförbud såhär några veckor innan jag ska packa ihop alla mina grejer och flytta hem. Men kunde inte hålla mig borta i dag, det blev en sväng till Rue de Rivoli och Operan tillsammans med Johanna innan det var dags för att arbeta.

Min garderob behöver mer färg. Så istället för att bara köpa svart eller vit så hade jag turen med mig och hittade en sommarklänning med öppen rygg i min favorit färg. Kunde inte låta bli att köpa klänningen. Passar perfekt inför det fina vädret Paris ska bjuda på de närmsta dagarna.


Likes

Comments

Idag är det exakt tre veckor kvar tills jag landar på svensk mark.

Ena sekunden skulle jag kunna packa min väska och dra hem, flyga till tryggheten. Och andra sekunden vill jag stanna kvar här för evigt då jag inte kan få nog av Paris. Men visste från hela början att även detta äventyr hade sitt slut. Jag är så stolt över mig själv, att jag vågade lämna det trygga och göra något nytt. Jag ska inte ljuga, det har inte varit lätt. Det handlar om att anpassa sig till en helt ny kultur och ett nytt språk. Men det har varit otroligt lärorikt och jag är glad som kan bära med mig detta resten av mitt liv.

Likes

Comments

Nu har bloggen fått vila tillräckligt mycket.

Fem dagar, som ni vet, spenderades med Michaela. Förutom att besöka alla typiska turistplatser ( ja, ni vet vilka) så hann vi även med en hel dag på Disney. Första gången för min del men andra gången för Michaela, så hade höga förväntningar. Disneyland levererade till 110%. Det var en helt fantastisk, sagolik, rolig och magisk dag med mycket skratt och skrik.


Likes

Comments

Om någon timme ska jag ta tåget till flygplatsen, för Michaela är på väg hit! Hon ska spendera fem hela dagar, varav en dag på Disneyland tillsammans med mig. Har längtat efter denna veckan sedan april då hon bokade sin biljett.

Och i helgen blir det ännu en runda till Normandie, denna gången till Deauville, Trouville och Honfleur. Så bloggen får vila i några dagar.


Likes

Comments

Finns det någonting mysigare eller godare än att äta en stor och lyxig brunch på en söndag? Don't think so.

Tillsammans med Johanna, Clara, Liesbeth och Sara så drog vi till Le café qui parle som har brunchbuffé på helger. Vi spenderade hela eftermiddagen där och åt tills vi höll på att spricka. Jag har en tendens att fortsätta äta trots att jag är mätt, och tror alla vi fem kände oss större än någonsin efter den brunchen.

But we love french breakfast.

Likes

Comments

Jag har gjort mitt första avsked. Jag hade nämligen min sista franska lektion idag. Efter 7 månaders franska undervisning var det dags mig att säga hejdå till den franska skolbänken. Kommer sakna min sköna skåning, Clara och min ambitiösa holländska vän, Liesbeth. Vi tre har alltid så kul på lektionerna. Nu gäller det att hålla igång med franskan på egen hand.

Om en månad ska jag göra mitt slut prov för att försöka få ett certifikat att jag kan prata och skriva på A2-nivå!


Likes

Comments

Nu har jag ätit på 4 av 14 restauranger och kan inte få nog av deras "Goody Woddy" som är kycklingtoast tillsammans med klyftpotatis och amerikansk sås, den godaste amerikanska såsen jag någonsin smakat. Lyxade även till det med efterrätt det senaste besöket, det blev fruktsallad och smält choklad i botten. Hur gott låter inte det? Tur att det finns många restauranger, det blir definitivt ett x antal återbesök. 
 
 
 

Likes

Comments