Här har jag skrivit om att rensa bort Brus/Clutter för att göra plats för annat i ditt liv.

Jag tänkte gå in mer på djupet om vad Brus är, enligt min mening.

Kortfattat kan man beskriva det som att Brus är allt sånt som du inte älskar, inte använder och inte behöver, men som ändå finns i ditt liv.

Även om du tror att du inte lägger energi på de här sakerna, så gör du det. Speciellt om du tror att du inte lägger energi på sakerna. Saker som ligger på vinden och skräpar. Saker du gömt under sängen. Emotionella prylar, gamla kläder, dina 4 gamla mobiltelefoner. Det tar upp plats, fysisk plats och mental plats i din hjärna.

Det är alltid enklast att prata om materiella saker. De är lättast att upptäcka och verifiera som Brus, och i många fall lättast att göra sig av med. Det kan röra sig om saker som är trasiga som du aldrig lagat, kläder som inte passar längre, dubbletter som du sparar "just in case..."' (Emotionella prylar är ett eget kapitel)

Det kanske låter banalt, men jag lovar att du kommer känna dig lättare när du gjort dig av med sådana här saker. (alternativt lagat det som är trasigt eller vidtagit annan åtgärd så att föremålet nu faktiskt är användbart igen).

Men det finns mycket mer brus i ditt liv än så. Tillexempel det där gymkortet som ligger i din plånbok, som kostar 550 SEK/månad men som du aldrig använder. Eller den där vännen som bara ringer när h*n behöver något från dig.

Jag skulle vilja säga att allting som du inte brinner för eller älskar, som du gör ändå, är brus. Om du lever med intention kommer ingenting vara brus.

Ingenting?
Nej, inte ens "tråkiga" saker. När jag betalar räkningar så betalar jag inte siffror på ett papper. Jag betalar av lånet på min bostad som jag lever mitt liv i, för elen jag använder för att kunna ladda min dator, för busskortet som gör det möjligt för mig att transportera mig till platser och människor jag älskar. När du tar kontroll över din ekonomi (vilket såklart är ett eget, komplext, kapitel) så kommer du veta vart dina pengar går till och du kommer kunna göra aktiva val.

Listan på saker du tycker är "tråkiga" kan såklart göras oändlig. Men vet du vad intentionen är så kommer ingenting längre kännas tråkigt eller meningslöst.

Låt mig göra en sak ännu tydligare. "Saker" ÄR inte Brus.
Du kommer inte bli lyckligare av att ha varken fler, eller färre saker. Men saker är bara så viktiga eller oviktiga som dina värderingar.

Är du t.ex. konstnär vill du förmodligen ha massor av färger, penslar, målardukar och andra verktyg. Är du makeupartist kommer du vilja ha smink och skönhetsprodukter. Är du fotograf, kameror och ljuslampor. Tränar du, ja då kanske du behöver 8 par träningsskor. Huvudsaken är att du vet varför du har någonting, och gör dig av med resten. 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Om du hade 18000 SEK över varje år, vad skulle du göra för de pengarna? Åka utomlands? Köpa en riktigt dyr handväska, köpa en hundvalp, åka på ridläger?

Mitt svar; gå till frisören.

Om någon frågade mig för ett år sedan vart jag fixar mitt hår brukade jag svara ungefär så här:
"Alltså jag låter bara XX på Björn Axén röra mitt hår ALDRIG I LIVET att jag går någon annanstans..."
Förutom att jag tyckte att jag lät väldigt cool, så var detta också sanningen.

Det här med hår har jag så himla svårt att bestämma mig kring vad jag tycker. Hur viktig investering är det egentligen?
Å ena sidan, så mitt hår "används" varje dag, jag känner mig verkligen bättre om jag är nöjd med mitt hår och det är fräscht. Jag "behöver" inte så mycket mer om mitt hår är bra.

Å andra sidan; 18000 SEK per år?! Exklusive alla dyra mirakelprodukter? Och TIDEN det tar att fixa håret. Utöver de 18 timmar per år jag spenderar i frisörsalongen så tänk alla timmar framför spegeln?

Några bilder från min Pinterest board som jag brukar visa upp för frisören, så ungefär så här ser min dyraste investering ut.


Förut blekte jag håret "all over" vilket resulterade i en mindre charmig "slampkant" då min naturliga mus-bruna färg växte ut. Därav gick jag till frisören typ varannan månad. Numera har jag en "hombre" med mindre subtil utväxt, så jag ska slippa gå lika ofta.

Min kille lägger kanske 1200 sek totalt på frisörbesök per år. Det finns säkert män som lägger betydligt mer än så, det fattar jag ju, men jag kan inte låta bli att tänka på alla pengar vi kvinnor spenderar på ytliga saker, som män inte ens behöver tänka på.

Och som sagt, jag kan verkligen inte bestämma mig för vad jag tycker. Jag älskar känslan av att vara nyfriserad, och jag njuter av att sitta i frisörsalongen och bli ompysslad. Men om jag bodde på en öde ö skulle jag ju skita i håret, förmodligen bara go Britney och raka av mig allting. Eller om det blev inne med musbrunt hår eller jag började känna mig fin i det.

Men det är väl som med allt annat, om man tycker att det känns bra, och blir glad och nöjd, då är det en bra investering. Och så länge man inte gör något för någon annans skull eller för att undvika att känna obehag så är det nog bra för en?


Likes

Comments

Ett tag trodde jag att jag skulle bli knäpp av att "live with intention", det jag i bloggen kallar för Mena Det..

Jag tror verkligen på att vem du är idag är summan av vad du gjort hittills och att det du gör idag kan avgöra din framtid. Det skapade en enorm stress hos mig. Om jag nu kan bli vem jag vill när jag vill, varför gör jag då inte de där magiska sakerna som ska ta mig dit? Det blev svårt att fatta beslut och att göra något överhuvudtaget, jag var så himla mån om att de val jag gjorde skulle vara rätt och leda mig till mina mål

Jag har också upptäckt att jag är så himla stressad kring att skapa mål. Jag vill så gärna veta vem jag vill bli och vad jag ska jobba mot. Jag började se mig omkring efter kurser och idoler, lyssna på karriärpodden, lyssna på framgångspodden, läsa böcker som SÄLJ!, alla med budskap om hur du blir mer effektiv och de allra flesta väldigt övertygade om att det viktigaste är att veta Sitt Stora Mål.

Och nästan ända tills jag började skriva den här texten så trodde jag att jag inte hade något mål. Nu inser jag att jag har två mål, två mål som jag vill jobba mot varje dag.
1. Jag vill må bra (jag mår bättre nu än för ett år sedan, men jag vill må ännu bättre)
2. Jag vill ta reda på Vad Mitt Stora Mål är.


Jag antar att den här bloggen är ett delmål för båda ovanstående. Jag mår bra av att skriva av mig och jag lär mig mer om mig själv hela tiden. Jag har också säkert men säkert börjat förstå att det stora målet inte nödvändigtvis inte behöver vara kopplat till karriär, något jag förut tog för givet.

PS, Filippa Salomonsson sa en grej i Framgångspodden som verkligen lämnade avtryck hos mig. Jag citerar fritt från minnet nu: Hur tar man reda på sitt stora mål/syfte med livet?

Ställ dig själv frågorna:
1. Vad är jag bra på?
2. Vad brinner jag för?
Pussla ihop de två.

Likes

Comments

Att leva med intention och "mena det" betyder för mig att jag tar ansvar för mitt egna liv genom att göra aktiva val. Att göra ett aktivt val är inte alltid lätt. Det är faktiskt ofta riktigt jävla skitsvårt.

Om du är i en situation att du måste välja, t.ex. om du har kommit in på tre olika universitet och undrar vilken väg du ska gå, då tror jag det är enklare. Du vet att du kommer att behöva välja (och många psykologer menar dessutom att din hjärna kommer övertyga dig om att du valt det bästa oavsett resultat, så du behöver inte oroa dig för att ångra dig, skönt va?).

Jag tror däremot att det är mycket svårare när man inte står inför ett aktivt val, utan att man bara flyter på och undrar om man är på väg åt rätt håll. Allting är "OK". Man vet vad man har men inte vad man får.

Det svåraste valet jag gjort hittills var att säga upp mig från mitt välbetalda, prestigefyllda och trygga jobb, hyra ut min lägenhet, och fly landet. Även om det var det jag ville, så kändes det som en omöjlighet. Tankarna bara snurrade. Vad skulle folk tycka, tänk om jag ångrade mig, gör jag rätt nu?

Även om jag fortfarande inte vet vart det kommer att leda så vet jag att det var rätt beslut. Jag tänkte dela med mig av mina bästa tips för att fatta svåra, livsavgörande beslut;

1. Skriv någon form av logg över hur ofta tanken slår dig. Jag gjorde små noteringar i min almanacka där jag mer eller mindre skrev kryptiska meddelanden om jag hade en bra eller en dålig dag. Det kommer bli väldigt tydligt för dig om du är in situation du behöver förändra. Jag ville inte leva ett liv där jag avskydde 20 av 28 dagar och hade ont i magen på lördagkvällen för att det snart skulle bli måndag. Det funkade liksom inte för mig.

2. Sätt upp en deadline. Hur länge ska det få fortsätta så här? Är det t.ex. en situation på jobbet, finns chansen att situationen kommer förändras efter att ett visst projekt är slutfört? Är du i en relation som är dålig, finns chansen att det förändras efter semestern?

3. Låtsas att ditt liv är ett arbetsprojekt där du skriver ned olika scenarier, deras fördelar, risker och potential. Så här såg min ut:

Plan A: Jag jobbar kvar på jobbet och gör inget åt min situation. Sparar pengar och börjar en hobby.
Risk: Jag blir uttråkad och hittar aldrig mig själv.
Fördel: Ekonomisk trygghet.

Plan B: Jag säger upp mig, hyr ut lägenheten och drar.
Fördel: Roligt och på sikt givande, spännande.
Risk: Läskigt. Tänk om jag aldrig mer får ett jobb? Tänk om jag ångrar mig?

Även om plan B innehåller ekonomiska risker så tyckte jag att plan A's risker var läskigare.

4. Låt de olika sidorna av ett mynt spegla de olika besluten och singla slant. Inte för att lägga beslutet i "ödets händer", utan för att när du väl singlat slant kommer du antingen bli glad över vad myntet visar, eller ledsen. Det kommer aktivera din magkänsla.

Och! Det svåraste av allt! Sluta föreställ dig det värsta som kan hända och tänk istället på det bästa som kan hända! (Om jag som lider av katastroftankar kan ta bort detta ur min vardag, så kan du också klara det!)


Likes

Comments

Jag har berättat lite om att "declutter" tidigare, dvs att rensa för att göra sig av med "Brus" eller "Clutter". Brus och Clutter är alltså allt sådant som du har omkring dig, i fysisk eller mental form, som tar upp din fokus och energi utan att ge något tillbaka.

Om du vill påbörja en utrensnings-resa är det en god idé att börja med att rensa ut din handväska, framförallt eftersom att det är en begränsad yta så det kanske är lättare att komma igång med. Också för att det är intressant att fundera över vilka saker vi fysiskt bär med oss varje dag, och för att det i många fall verkligen kan kännas lättare i kroppen efteråt om du blir av med lite extra tyngd från axlarna på riktigt!

Jag brukar känna mig väldigt fri när jag är helt utan handväska. Kanske för att det får mig att känna mig som ett barn utan ansvar? De flesta killar jag känner använder inte handväska, de verkar liksom ha milsdjupa fickor där de får plats med allt. I mina tighta jeans får jag knappt plats med ett busskort...

Förut älskade jag att bära omkring på stora väskor som jag kunde fylla med mer eller mindre helt onödiga prylar. Sen började jag notera vad jag faktiskt använde mig av under en dag vilket var detta;

Alcogel
Hand Food handkräm från Soap and Glory -Jag upptäckte häromdagen att handkrämen jag använt hittills inte gjorde mig glad, doften påminde för mycket om tiden jag mådde ganska dåligt.
Mobiltelefon
Korthållare - Förut hade jag en stor plånbok fylld av kvitton, bonuskort, rabattkuponger jag glömde att använda, osv. Korthållaren rymmer mina bankkort, körkort, och busskort. Den har också ett fack som jag använder för mynt och tamponger.
Hörlurar
Tuggummin
Burts Bees lypsyl
Nycklar
Läppglans eller läppstift


Och jag upptäckte att allt jag behöver ryms i den här pyttelilla kuvertväskan från Whyred som jag köpte för ca 4 år sedan;

Vad jag försöker komma till är att du behöver förmodligen inte allt som du bär med dig. Kanske behöver du inte ens din tunga väska? (Sen kanske du har en tung väska som du ÄLSKAR och då ska du såklart använda den).

Men sådant som du kan packa ur väskan idag (gissar jag av egen erfarenhet) är typ
Kvitton
Flyers,
Två av Tre handkrämer
Behöver du verkligen en hel sminkväska eller räcker med en enstaka produkt för att bättra på?
Nagellack
Parfym
Tidningar
Gamla inköpslistor
Bonuscheckar som gått ut
Tomma alvedon och tuggummiförpackningar...

ja du fattar :)


Likes

Comments

Jag har turen att ha fin hy. Någon mens-finne då och då och lite torrare hud på vintern.

Jag brukade variera mellan dessa två rutiner:
Rutin 1.
Tvätta ansiktet med någon av mina dyra ansiktstvålar (jag hade kanske 5 stycken)
Använda toner - och få dåligt samvete för att den var från ett annat märke än ovanstående ansiktstvål
Smörja in ansiktet med serum
Smörja in ansiktet med någon av de ansiktskrämer jag hade i skåpet (dag eller natt beroende på tid på dygnet, jag hade kanske 4 olika att välja på)
Smörja in ögonpartiet med någon av de ögonkrämer jag hade i skåpet (typ 3 stycken)


Rutin 2
Skita i allt pga stress om det var morgon, eller pga trötthet om det var kväll (eller egentligen var jag ju trött på morgonen och stressad på kvällen också...)
Sedan: Gå till en butik och köpa FLER hudvårdsprodukter. Googla på olika AHA-syror och tycka att jag hade en skitdålig rutin, att det fanns svinmånga viktiga produkter jag behövde köpa för att komma ikapp med min hud (som alltså var riktigt bra egentligen).

Sen började jag Mena Det. Jag var så himla trött på alla extra produkter och att hela tiden undra hur min hud mådde och om jag tog hand om den på rätt sätt. Jag bokade in en ansiktsbehandling och pratade med dermatologen om min hud, och fick lite hjälp med hur jag skulle ta hand om den.

Min hudvårdsrutin idag
Tvätta av allt smink
Gör rent med ansiktstvål
Smörj in T-Zonen med ansiktsolja (vinterhalvåret)
Smörj in med kräm (japp, jag använder samma på morgonen som på kvällen)
Ögonkräm (jag får vita prickar under ögonen om jag använder vanlig hudkräm där, annars hade jag gärna skippat ögonkräm helt)
Ansiktsbehandling varannan eller var tredje månad.

Numera är min rutin alltså någorlunda lik rutin 1. Den största skillnaden är att jag äger bara de 4 produkterna som jag faktiskt använder, och det finns en tanke med de produkterna jag använder. Jag står inte vid badrumsskåpet på morgonen och gör ett aktivt val, jag har redan tagit ett val. Jag går inte längre runt i butiker och undrar vad som vore en lämplig produkt för mig och jag hinner utföra rutinen utan dåligt samvete.

Den allra största skillnaden är att jag njuter av att pyssla om min hy. När jag tänker på alla pengar jag förut planlöst spenderade på produkter jag inte använde, gör det mig ingenting att boka in en ansiktsbehandling, något jag förut tyckte var för dyrt men som jag idag ser som en investering och dessutom en stunds njutning och avkoppling.

Jag önskar jag hade en före och efter bild på hur mitt badrumsskåp såg ut. Men det här är i varje fall produkterna jag använder idag. Och det är alltså de ENDA produkterna jag äger. I somras använde jag en ansiktskräm med SPF i, och nu till vintern har jag lagt till den en olja för extra fukt. Kanske att jag borde ha SPF nu med, "solens strålar är skadliga även på vintern blablabla", men jag har SPF15 i min foundation. Kanske det räcker. 

Produkterna använde jag upp eller skänkte till vänner och familj (eller slängde av hygienskäl)

Likes

Comments

Till en början var det riktigt segt för mig att rensa ut, det gick väldigt långsamt. Men sakta men säkert blev det enklare och enklare. Till slut blev det en snöbollseffekt och jag gjorde mig av med även en hel del emotionella prylar, helt fungerande saker och faktiskt en del prylar jag använde också.

Jag stod en dag framför min garderob och funderade på vad jag skulle rensa ut härnäst när jag kom på att det slagit över. Jag var liksom ingen "fri, spirituell minimalist" som ägnade fritiden åt "viktiga" saker, så som alla de jag inspirerats av på youtube. Min hobby-shopping hade nu blivit en slänga-skit-hobby, och kicken jag kände av att slänga något var misstänkt likt den jag tidigare fått genom att shoppa.

Likes

Comments

Disclaimer; Jag har tidigare gjort inlägg om att jag inte tycker att shopping på något sätt är "dåligt", men för mig stal det väldigt mycket tid, pengar och energi då jag shoppade som hobby för att döva att jag inte mådde så bra. Mitt hem var överbelamrat av prylar jag inte tyckte om och inte heller använde. Jag vet att många blir upprörda/provocerade när jag pratar om att sluta shoppa. Det är kanske för att det låter som att jag bor under en palm och skiter i Den Riktiga Världen. Vilket jag inte gör. För det första älskar jag mode, därför skiljer jag alltid på begreppet mode och "shopping".

Under en period på kanske 2 månader avstod jag från all typ av shopping. Lite som en detox. Jag har berättat lite om allt jag gjorde mig av med hemifrån, och efter att jag slängt så mycket saker från hela mitt hem så var jag så avtänd på tanken att få in nya saker i mitt liv. Idag har jag en mer "balanserad" syn på shopping, det vill säga jag kan shoppa med intention utan att "falla dit" (kommer naturligtvis berätta mer om hur jag intentions-shoppar vid senare tillfälle).

Som jag berättat i tidigare inlägg så var mitt största hobby-shopping-problem huvudsakligen inte dyra designerkläder, väskor eller skor, utan ganska billiga "pryttlar" som inte kräver speciellt mycket reflektion att köpa.Jag brukade spendera tid i gallerior och komma hem med de här sakerna, och allt som oftast blev de liggande oanvända och bortglömda. Nåväl, här är en lista på saker jag slutat hobby-shoppa.

*Saker jag tycker är "gulliga" tex för att de kommer i väldigt liten storlek
*Alla hårprodukter som frisören rekommenderar efter ett besök så som schampo, balsam hårspray, texturspray, värmeskydd, vax osv
*Hårsnoddar och hårspännen
*Smycken av väldigt dålig kvalitét
*Söta strumpor
*Gulliga trosor
*Slinkiga sport-kläder i för stor storlek (typ rea-fynd)
*Gulliga små burkar och boxar
*Tidningar
*Iphone fodral
*Pennor
*Tvålar
*Nagellack
*Doftljus
*Te-koppar
*Teer
*Gulliga nagelfilar
*Hudvårdsprodukter
*Handkrämer

Alltså, när jag behöver/vill använda något av detta så köper jag det såklart, det handlar inte om att jag "inte tillåter" mig själv att äga eller köpa sakerna, utan att jag har slutat hobby-shoppa dem för nöjes skull.


Likes

Comments

Jag skulle vilja tipsa alla om att göra en "declutter" runda i sitt liv. Jag vet ingen schysst översättning för "declutter" och jag tycker inte att ordet "rensning" är rättvist. Jag kommer istället välja att kalla ordet "clutter" för Brus, för det är just sådant det är. Brus som stör vår uppmärksamhet från det som är viktigt.

Googlar du minimalistic home eller minimalistic interiour kommer du se massor av sådana bilder som ovan. Vackra bilder på ouppnåeliga städade harmoniska hem. Kanske går du sedan vidare och spanar in Pinterest, ringer en snickare eller spanar in Hemnet i jakten på ett nytt vackert boende

Men jag ska berätta en hemlighet. Sanningen är att du varken behöver köpa inredning, renovera eller flytta för att uppnå en minimalistisk stil, eller livsstil. Det enda du behöver göra är att ta bort bruset.

Låter kanske bara lite enklare än vad det är, eftersom vi bombarderas av så sjukt mycket budskap varje dag som säger åt oss att göra annorlunda. Köp det här, gör det här, gå hit.

Jag har två avgörande tips för att ta bort brus.
Det första tipset är att börja
Det andra tipset är att fortsätta.

Bara ta en låda, vilken som helst. Fråga dig själv frågor som;
*Tycker jag om den här?
*Använder jag den här
*Behöver jag den här?
*Hade jag sett den här i en butik idag, hade jag köpt den då?
*När använde jag den sist?

Om du som jag är lite emotionellt störd så kanske du är fäst vid dina prylar och tänker att de skulle "sakna dig". Använd då den här tanken;

*Om den här prylen inte låg hemma hos mig och skräpade, vart skulle den då kunna göra nytta?


Så du har rensat första lådan, bra. Fortsätt nu med nästa. Fortsätt sedan med andra saker i ditt liv. Din tid tillexempel, men det är ett helt eget kapitel.

För mig skedde förändringen långsamt. I början märkte jag hur jag flyttade saker från ett ställe till ett annat, hittade på nya organiseringstrick för att få plats med mer. Men allt eftersom tiden gick blev jag bättre och bättre på att göra mig av med saker .

Jag skaffade mig en "skattkista" i form av en skolåda från Jeffrey Campbell, där jag sparat emotionella prylar som jag inte vill göra mig av med. (typ speldosa från barndomen, foton, presenter...)

Varför göra sig av med saker?
Om du inte läst något av min blogg tidigare så var jag i en punkt i livet där allt på ytan var perfekt, men jag var ett vrak. Jag började ifrågasätta allt jag tagit in till mitt liv, hela min tillvaro och personlighet. Att göra mig av med prylar var dels ett sätt att säga hejdå till mitt gamla liv, men det var också ett sätt att ta kontroll över tillvaron.

Men man behöver inte genomgå en livskris för att ha glädje av att göra sig av med brus. Fördelar är t.ex.
*Det blir enklare att städa och hålla rent
*Det ser estetiskt mer vackert ut med färre saker
*Man uppskattar det man har mer
*Man spenderar mindre tid energi och pengar på att vilja ha mer brus (i form av saker)

Och vet ni, ungefär 4 månader efter att jag börjat min utrensning på allvar fick jag möjligheten att flytta utomlands. Om jag inte hade successivt rensat ut hela mitt hem hade detta varit en betydligt krångligare process. Utöver de två resväskorna jag flyttade med har jag 4 stycken flyttkartonger som rymmer allt jag äger. Det ger mig en enorm känsla av frihet. Det ger mig också en känsla av kontroll, jag äger mina saker, de äger inte mig.

Så gör en liten förändring idag, det svåraste för mig att rensa är emotionella saker (jag har ingen intention av att göra mig av med så mycket emotionella saker för att vara helt ärlig), det enklaste för mig var papper, böcker och smink/skönhetsprodukter. 

Likes

Comments

Häromdagen när jag skrev om hur man rensar garderoben så nämnde jag att jag hade väldigt många exemplar av ett plagg i min garderob. Något som jag älskade att köpa och som jag älskade att ha på mig, men som jag faktiskt inte hade så många tillfällen att ha på mig. Nästan aldrig att jag hade tillfälle att ha dem på mig, faktiskt, varför många plagg hade prislapparna kvar.

Tada:

Jag hade minst 10 stycken krämfärgade linnen i relativt genomskinligt material, antingen stickade eller med brodyr på. Gärna med fransar.

Jag började fundera på varför jag hade en sån obotlig törst på söta broderade toppar (ja förutom the obvious, att de är så himla FINA).

Men kanske känner du kanske igen den här tanken, den kommer nämligen ofta när man står i provhytten en kall novemberdag efter att man jobbat över och hatar sitt liv:

"Gud jag dör vad snygg. Tänk på sommaren, när man är brun. Och ligger på en strand och sippar pina colada. Med typ en bikini under i en stark färg... måste bara träna lite först *nyper i obefintlig valk på magen*...men jag förtjänar den här"

Förstår ni vad jag gjorde...? Jag shoppade för ett liv jag ville ha, men som jag inte hade. Jag hade en underbar semestergarderob men jag var aldrig ledig. Till och med mitt undermedvetna shoppingberoende visste att jag behövde en semester men det struntade jag i helt - vilket jag betalat med priset av en utmattningsdepression -men det är en annan historia.

Vet ni vad jag däremot hade betydligt färre av i garderoben? -Kläder lämpliga för mitt jobb. Det vill säga så stod jag sällan i klädhytten och tänkte: åh vilken snygg tröja att ha på jobbet.

Vilket är ännu ett bevis på att jag använde hobby-shopping som en flykt från mitt verkliga liv.

Har du kanske någon speciell hobby-shopping last som säger något om din nuvarande situation och eventuella hemliga drömmar?


Likes

Comments