Header

Idag var jag hos neurologen för att se vad som kan göras för att lindra min värk. I två månader har jag väntat på att få komma dit och få hjälp, så äntligen kom dagen! Men oj så nervös jag var. Var rädd för att inte bli tagen på allvar och inte få nån hjälp. Läkaren föreslog en ny medicin och sjukgymnastik. Så nu är det bara till att ta kontakt med en sjukgymnast för typ femtioelfte gången, haha ne men varit hos en hel del sjukgymnaster..

Nu hoppas jag bara på att detta ska ge någon som helst effekt, om så bara lite.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår hade jag och Max en fusk kväll.. Ingen av oss orkade göra någon mat och vi va så sugna på allt vi inte fick äta. Det vill säga vår planering brast. Något som är viktigt att det inte gör för att man ska klara av att stå emot sötsuget. Kanske inte det stoltaste ögonblicket men det var så det blev.

Anyway, vi åt massor med gott. Max åt en fryspizza och jag åt pasta med köttfärssås. Åh så gott det var. Kändes som riktig lyx. Men lyckan varade inte speciellt länge. När det var dags att lägga sig fick jag ont i magen och mådde inte alls bra. Kroppen kändes rastlös vilket resulterade i att jag inte kunde somna. Min kropp tyckte inte det var speciellt lyxigt att få en massa socker och gluten.

Det gör det helt plötsligt inte så frestande att fuska något mer...

Likes

Comments

Jag och Max har börjat äta sockerfritt. Det vill säga inget socker, mjöl eller mjölk. Allt som blir till socker snabbt i våra kroppar tar vi bort. Jag kan informera om att det är jävligt svårt om man är som jag, det vill säga otroligt sockerberoende. Jag sitter här kl 01.40 och bara tänker "choklad hade varit gott". Fyra dagar har gått sedan vi rensade ut allt med socker i och det går faktiskt bra (förutom mina besatta tankar på choklad....). Det var mycket som inte fick vara kvar i skafferiet. Vi fick från ett överfullt skåp till ett nästan tomt skåp bara sådär...Utöver detta ingick även diverse pasta och ris. Det är ganska otroligt hur mycket som faktiskt innehåller socker idag. Jag hittade till och med helt vanliga pressade/passerade tomater som innehöll socker. Det är lite läskigt hur mycket socker det faktiskt är som vi äter utan att tänka på det och hur svårt det är att hitta helt sockerfria produkter i affären idag.


Likes

Comments

Jag har blivit sjukskriven.

Wow, att läsa det så svart på vitt känns väldigt överväldigande.

Jag var väldigt nära på att inte orka med allt i höstas, men jag tog mig igenom den värsta biten av den tuffa perioden på ren vilja. Den viljan gjorde att körde jag vidare i skolan. Det funka ett tag men sen blev det dåligt igen. Denna gången blev det värre. Jag var mer eller mindre sängliggande i fem dagar. Gick upp för att äta eller möjligen gå en kort runda med vovven, sen var jag så slut att jag somnade. Det ledde till att jag fick ångest över hela situationen och jag sökte hjälp på vårdcentralen, där jag blev sjukskriven. Det var en önskan från min sida att bli sjukskriven då jag haft så ont att jag inte klarat något som har med skolan att göra. Att ta beslutet tillsammans med läkare att sjukskriva mig var ett jobbigt beslut men jag är så glad för att jag klarade av att ta det beslutet. Idag, fyra dagar in i sjukskrivningen, mår jag fortfarande lika dåligt men jag klarar av att gå ur sängen och vara uppe en längre stund. Jag har till och med orkat med en timmes promenad med vovven två av dessa dagar. Det för mig är underbart. Den press och stress jag kände av skolan har lättat och jag behöver inte känna att jag inte får må dåligt. Nu känner jag istället att det är okej att ha ont, det är okej om jag inte orkar göra vissa saker idag. Allt sånt kan vänta. Det som inte kan vänta är mitt välmående.


***

Länge har jag inte velat prata om eller berätta för någon om mina problem med konstant huvudvärk. Dock har jag den senaste tiden, långsamt men säkert under de senaste åren, börjat berätta mer och mer för de i min omgivning. Dels för att situationer har krävt det men också för att jag själv behövt förklara för min egen skull. Eftersom jag haft en ovanligt svår period de senaste månaderna samt på grund av olika omständigheter tycker jag nu att det är dags att skriva om det här, i bloggen. Jag vill för min egen skull men även för andras berätta min historia. Hur min riktiga vardag ser ut, inte någon halvsanning som är förskönad. .

Likes

Comments

Här i Karlskrona blåser det mycket mer än vad jag är van vid så jag märkte snabbt nu i höst att jag inte skulle klara mig långt utan mössa eller pannband. Resultatet av detta problem blev ett dubbelvirkat pannband som är vändbart. Varmt och skönt när det är kallt och blåser! Riktigt nöjd med resultatet!

Den dubbelvirkade snäcktekniken lärde jag mig på bloggen Anette L syr och skapar. Inlägget hittar ni HÄR!

Jag använde mig av Sandnes DUO i färgerna grå 5873 och varm brun 3543.

Jag lade upp för fem stolpgrupper, alltså 20 luftmaskor. Sedan var det bara att virka på tills bandet satt lagom runt huvudet. Då gjorde jag sista varvet och avslutade med en ganska lång bit tråd för att sedan använda den tråden till att sy ihop de två kortändarna så snyggt som möjligt.

Likes

Comments

Idag har jag haft sån fruktansvärt migrän så dagen har inte varit speciellt händelserik.. Dessutom har det varit regn och åska här som i stora delar av landet så man är ju lite ursäktad då att mest sitta i soffan hela dagen. haha ;)


Nu har jag introduktionsveckan på sjuksköterskeprogrammet på BTH. Känns otroligt skönt att det är över. Egentligen har det inte direkt varit jobbigt bara krävande. Det är så många nya intryck både med ny miljö, nya människor och dessutom en helt ny situation. Dessutom är man lite ivrig och vill bara börja plugga på riktigt.


I morgon är första riktiga föreläsningen och första rikiga basgruppträffen. Basgruppträffen vi hade i fredags innehöll i stort sätt bara genomgång av hur allt fungerar av vår handledare. Nästa gång ska vi börja på vinjetter tror jag så då blir det lite mer "på riktigt". :) 


Imorgon kväll håller dessutom Mårfin(t) (sjuksköterskernas studentförening på BTH) en grillkväll med tipsrunda och lite sånt. Dit planerar jag att gå till men vi får se hur jag mår imorgon helt enkelt.


Nu är det läggdags så jag orkar med morgondagen! Hej!Likes

Comments

Förra veckan när vi var på semester i Bohuslän gjorde jag en ordentlig vurpa på en liten bit klippa på stranden. Jag tänkte att det inte kunde vara så farligt att ta ett steg där, men då missade jag att där låg lera uppe på stenen. Det hela resulterade i några skrapsår, en mobilskärm som gick sönder och en riktigt lerig jag.

Skrapsåren läker och leran tvättar man enkelt bort men den där skärmen var bortom räddning.. Tack vare plastfilmen jag hade på skärmen höll glaset hyfsat ihop ett tag men nu när det gått ca. 1.5 vecka börjar plasten ramla av mer och mer och glassplitter ramlar av med jämna mellanrum.


Tack och lov så täckte min försäkring det hela så jag fick hem min nya mobil igår. Lyxigt nog så fick jag en OnePlus 3 istället för tvåan som den som gick sönder. Använt mig av mobilen i en dag nu och kan inte bli mer nöjd! Den är lika bra som tvåan men snabbare och smidigare! Tyckte man tvåan kändes tunn känns denna ännu tunnare. Att den gick att få i vit tyckte jag var lite roligt då tvåan bara fanns i svart. 

Dock ser den nya lite väl mycket ut som alla andra mobiler idag tycker jag. Speciellt som senaste Iphonen. Men vad gör det när innehållet är så mycket bättre? 😉

Likes

Comments

Jag kom nyss hem från mitt första möte med PT:n. I och med att det var första mötet så pratade vi mest och gjorde lite olika tester och övningar för att hon sedan skulle göra rätt bedömning av mig.

På tisdag ska vi köra igenom det tränings programmet hon gör åt mig och sen är planen att jag ska träna två gånger i veckan i fyra veckor innan vårt nästa möte.

I och med att jag är så otränad som jag faktiskt är plus har mina problem med huvudvärken så ska vi börja på en väldigt låg nivå. Jag vill slippa få de där huvudvärks attackerna efter träningen att jag behöver bli mer eller mindre sängliggandes de kommande dygnen. Det viktigaste är trots allt att slippa ha ont. Sen får allt det andra komma när det kommer.


Imorgon blir det sista dagen på introduktionsveckan av sjuksköterskeprogrammet på BTH. Dagen är inte så lång utan det blir bara n två timmars lång basgruppsträff. Det blir vår första basgruppsträff så det ska bli spännande!


Likes

Comments

Hejhopp vad snabbt tiden har gått! För en vecka sedan "fyllde" Nano 6 månader. Kollar man tillbaka på de första bilderna vi tog på honom och sen kollar på bilder från idag. Vilken skillnad, som han växt!

Den första bilden är tagen i bilen påväg hem från uppfödaren och den andra bilden togs förra veckan när vi var och badade på Dragsö.

Nu i juli har jag och Max flyttat till Karlskrona till vår tvåa. Trivs bra gör vi! Karlskrona är ganska mysigt. Va rädd för att inte tycka det för jag tyckte så mycket om Karlshamn men måste väl erkänna att det inte är så fel ändå.

Likes

Comments

Idag fick jag hoppa in och jobba lite så dagens planer att ta det lugnt och städa lite försvann. Men jag och Max hann med att bada igår eftermiddag innan det blev allt för dåligt väder, så någon katastrof tycker jag inte det var.

Igår när vi va och badade så fick Nano bada för första gången. Han va först nyfiken fast lite försiktig men när vi hoppa i så hoppa han också i och simma lite. Det tog inte lång tid sen var han uppe ur vattnet och ville inte gå i igen. Det kommer kanske efter ett par gånger, vi får se. Kul var det att se honom simma iallafall. :)

Likes

Comments