Vincent Van Gogh 1853-1890
Vincent ät född 30mars 1853 i Nederländerna.
Vincent van Gogh är född i en överklass familj, och redans som barn tecknade han och var tyst och tanke full.
Vincents föräldrar var den protestantiske prästen Theodorus van Gogh och Anna Cornelia Carbentus, dotter till en hovbokbindare i haag. År 1864 gick Vincent ut skolan i Zundert och fortsatte på ett internat i Zevenbergen och därefter i en protestantisk skola i Tilburg. Hans syster Elisabeth du Quesne-van Gogh berättade senare om den unge Vincent i en minnesbok, där han beskrevs som en världsfrånvänd och butter yngling vars käraste sysselsättning var att gå på upptäcktsfärd i naturen för att samla växter, djur och fågelbon. Den 30 juli 1869 anställdes han i den holländska filialen av den franska konstfirman Goupil & Co i Haag, där han efterhand lärde känna den samtida konsten: Haagskolan med Israels
Som ung man arbetade han som konsthandlare, ofta på resande fot, men han blev deprimerad efter att han förflyttats till London. Han vände sig till religionen och tillbringade en tid som missionär i södra Belgien. Senare drev han omkring, vid dålig hälsa och i ensamhet. Han började måla år 1881 efter att ha flyttat tillbaka till sina föräldrar.
Som ungman hade han många jobb, ett ex är återvinnare av jordbruk och konsthandlare då det visade mycket få tecken på livliga färger
År 1886 flyttade han till Paris där träffade han personer som tillhörde avantgardet.
Allteftersom hans arbeten utvecklades skapade han nya vägar för att ta sig igenom stilleben och landskap. Hans konstverk blev mer färgskrapa. Hans stil realiserades till fullo under en vistelse i Arles i södra Frankrike 1888.
År 1888 drabbades Vincent av ett psykbryt och skar av en bit av sitt vänstra öra, som han slog in i tidningspapper och gav till en prostituerad kallad Rachel. Kort därefter blev han intagen på ett mentalsjukhus i Saint-Rémy-de-Provence. De sista två månaderna i sitt liv bodde van Vincent i Auvers-sur-oise och där begick han också självmord den 29 juli 1890.
Men vet inte hur han tog livet av sig själv för inget vapen hittades på platsen.

Vincents konststil, var mycket att man ville måla/ imitera naturen med ljuset med snabbt övergående, korta intryck och känslor.
Betoning av form återupprättade och underströk betydelsen av konstens symboliska, idémässiga och känslomässiga innebörd.

Detta ör en bild vincent har målat, personligen tycker jag att det är en fin o glad bild.
Jag tycker att bilden väcker känslor, det är någonting med den lila blå/lila.
Bilden heter The Getty iris
Jag tycker att bilden framhäver någon slags ”harmoni” o lugn.

Vincent van Goghs målning ”Allén i Alyscamps” från 1888 såldes för 66 miljoner dollar (motsvarande 550 miljoner kronor) vid vårauktionen på Sotheby's i New York - den högsta summa som en Van Gogh har inbringat sedan 1998.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

20/10-2017

Idag har jag fortsatt att arbeta med min BMW M2 som jag målar med tusch, jag har ju inte riktigt något budskap med bilden men det är liksom en riktigt najs bil.
Jag är liksom nöjd med hela bilen inte någon speciell del utan det är helheten som räknas tycker jag.
Jag fick ett problem idag nu i slutet när jag skulle måla ena hjulet, liksom jag vet inte vad som hände det blev bara rent konstigt, men jag löste problemet genom att måla en skugga över hjulet så man inte ser det.

Likes

Comments

13/10-2017

Idag har jag arbetat med en bild på en BMW M2, jag har inget speciellt budskap med bilden för det är liksom en bil som jag ska måla av med kalkering.
Det jag har blivit mest nöjd med hittills är nog Reg plåten ( har inte kommit långt än)
Jag har inte haft några problem än för jag har precis börjat, men det som kanske kan bli ett problem lite längre fram är nog skuggorna för jag ritar av med tusch.

Likes

Comments

6/10-2017

Idag målade jag klart min katt dvs mitt husdjur. Det jag blev mest nöjd med var nog själva kroppen alltså huvudet o lite neråt.
Jag fick inga problem under detta arbetet, men jag behövde sudda rättså mycket.

Likes

Comments

29/9-2017

Idag har jag arbetat med kalkyl med blyerts, mitt budskak: jag har inget budskap med denna bilden.
Det jag är mest nöjd med är kattens former.
Jag har inte fått några problem,

Likes

Comments

15/09-2017

Idag har jag arbetat klart med min första projekt, o budskapet med denna bilden är glädje.
Det jag blev mest nöjd me är solen, den blev rund o strålarna blev riktigt bra.
Jag fick lite problem med M:et för jag tappade nyansen lite, men jag räddade upp problemet så gott som jag kunde.

Likes

Comments

Likes

Comments