På Fredag lagde jeg og Theo sjokolade makroner.
Når Theo har hatt en super periode hjemme å på skolen få han bestemme noe vi skal gjøre eller lage sammen.


Oppskrift. (Stor)

Makron:
250 g mandelmel
350 g melis
220 gram eggehviter (Romtemp, viktig)
8 ss sukker
50 g kakaopulver

Sjokoladekrem:
1 dl vann
150 g smør
50 g brunt sukker
150 g mørk sjokolade
150 g lys sjokolade.


Makroner:

  1. Bland sammen mandelmel, melis og kakao i en skål og sikt 2-3 ganger. Hvis det er noen store klumper som blir igjen i sikten så hiv det.
  2. Pisk eggehviter til det skummer, tilsett sukker litt og litt av gangen.
  3. Marengsen skal ikke være for stiv, stopp når den er akkurat stiv nok til å holde bollen på hode uten at marengsen faller ut.
  4. Ha mandelblandingen i marengsen og rør med faste raske grep for å slå ut luften, for så å begynne å vende.
  5. Man skal ikke røre for lenge, men ikke for lite.
  6. Ha røren i en sprøyte pose, og sprøyt ut små sirkler på et bakepapir på et stekebrett.
  7. Dunk brettet forsiktig i kjøkkenbenken sån at små luftbobler kommer ut.
  8. La makronene tørke i 20-30 min før steking.
  9. Stek Makronene i ovnen på 150 grader i 8-12 min.



På disse makronene som jeg lagde kvernet jeg mandlene med skall slik at makronene skulle bli litt grovere. Og så hadde jeg ikke kakao i deigen.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments


Deig:

500 g hvetemel (ca)
100 g smør
100 g sukker
0,5 ts salt
0,5 ts kardemomme
0,5 ts bakepulver
3,5 dl H-melk
1 pakke (50 g) gjær

Romtemperert smør

1 sammenvispet egg til pensling
Melis blandet med vann
Kanel og sukker

Framgangsmåte:

* Smuldre smøret i mesteparten av melet (hold av litt for justering av deigen).
* Tilsett sukker, salt, kardemomme og bakepulver.
* Smuldre gjæren i lunken melk (ca 37 grader) og rør til gjæren er oppløst. (Bruker du tørrgjær tilsetter du den direkte i melet).

Elt godt med en kjøkkenmaskin til du får en smidig deig, juster med mel ca 10-15 minutter.

Sett deretter deigen til heving under plast eller et vått kjøkkenhåndkle på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca 40 minutter

Del deigen i to og kjevle ut hver del til en avlang leiv. Smør et tynt lag med mykt smør på hver leiv og strø over sukker og kanel. Rull leiven sammen til en pølse og skjær i biter på ca 2 cm. Avhengig av hvor store boller du vil ha, er dette nok til 14-20 boller. Sett bitene sammen i en smurt eller bakepapirkledd ildfast form/ovnsform. La det være et par cm mellomrom mellom bollene, de vokser sammen under heving og steking. Etterhev bollene under plast eller vått kjøkkenhåndkle i ca 20 minutter.

Pensle bollene med sammenvispet egg og stek på 225 grader i ca 10 minutter.

Bland melis med litt vann til passe konsistens og ha det over avkjølte boller.

Likes

Comments


Glutenfri og lavkarbo.


BUNN

6 Eggehviter
200 gram Malte mandler
100 gram Tagatesse
1 ts bakepulver
2 ss smelta smør (tok 2 toppa ss usmelta smør, og smelta)


FREMGANGSMÅTE

Pisk eggehviter og tagatesse sammen, pisk til det er luftig og stivt ca 5 minutter. Når du har pisket det ferdig, kan du vente inn med en ballongvisp malte mandler og bakepulver. Til slutt rørte jeg inn smøret. Du kan droppe smøret om du vil, jeg gjorde det fordi jeg var redd for tørr bunn. Var godt da:-)

Stekte den på nederste rille i steikeovnen på 160 grader i 35 minutter.


FYLL

6 Eggeplommer
1 dl Kremfløte
64 g Tagatesse
150 gram smelta smør


FREMGANGSMÅTE

Smelt smøret i en panne for seg, og trekk til sides for litt avkjøling Ta eggeplommer, tagatesse og fløte i en panne for seg, og varm opp på svak varme. Du må røre HELE tiden, viktig og røre godt langs hele bunnen. Når det varmer seg opp mot kokepunktet, vil den tykne. Det må ikke koke, det er viktig. Like under kokepunktet vil den være så tykk, at når du røre med sleiven, vil du kunne se bunnen i en strek der du har rørt. Da er det ferdig:-) Bland smøret opp i eggeplommene, sett det hele i kjølen. Dette vil skille seg, når det er fremdeles er varmt. Men rør i det ved jevne mellomrom, og sett inn på kjølen igjen. Når det er kaldt vil det blande seg fint, til en jevn og tykk krem:-) Som smaker helt nydelig.

Jeg smeltet litt sukkerfri sjokolade jeg og lagde litt pynt på kaka, det kan du droppe om du vil.

Likes

Comments

Muffins grunnoppskrift:

125 g mykt smør
2 dl sukker
2 egg
1 dl melk
3 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker


Smørkrem:

130 mykt smør
1 ts vaniljesukker
1/2 – 1 dl melk
ca 6 dl melis
Pynt hvis man vil ha det.

Pisk smøret, tilsett sukker og pisk i ca. 3 minutter.
Pisk inn eggene, ett om gangen, tilsett melet, bakepulveret og vaniljesukkeret.
Stek muffinsene midt i ovnen i ca 20-25 minutter.
Avkjøl muffinsene.

Pisk smør og vaniljesukker. Tilsett litt og litt melis og melk, og pisk alt sammen i ca 3 minutter til den blir fin og luftig. Smør det på muffinsene, og pynt.


Bilde er lånt fra google da jeg glemte og ta bilde når jeg lagde de. 

Likes

Comments

Nå er sommeren kommet her nede å vi har hatt mange fine sol dager. Så i går tok vi turen opp til mamma på besøk.
Her er det sol og varmt å mamma har akkurat fått fylt oppi bassenget.
Selv om at vannet var kaldt 18 grader så måtte det testes.
Så Theo, Kristian å alle naboungene måtte uti en tur. Og det syntes de var veldig gøy.

Likes

Comments

Vi er fire søstre som har hatt lyst til å ta samme søster tatovering. Og siden jeg er på Rognan nå fikk jeg å Renee tatt den sammen i går.
Så nå mangler det bare Mette å Malin. Men de skal få tatt den snart.

Likes

Comments

I dag ble middagen enkel da jeg ikke er helt i form.
Theo har blitt så glad i tomatsuppe med egg å parmasan.
Så i dag lagde jeg hjemmelaget tomatsuppe for første gang. Og det går jo egentlig kjempe fort.


Ingredienser.

1 Boks hakkedetomater.
1 Boks tomatpurre.
1/2 Løk.
2 Grønnsaksbuljong.
1 Hvitløksfed.
Litt revet Parmasan
Kokt egg.
Liten skvett fløte.
Litt vann ettersom hvor tykk man vil ha suppen.


Sett eggene til kok.
Hakk løkken og hvitløken å stek den i en kasserolle.
Ha i hakkedetomater og tomatpurre.
Brand grønnsaksbuljong med litt vann og ha i kasserollen.

Rasp parmasan og del eggene og ha i skålen.





Likes

Comments

Da har vi endelig bestilt flybilletter opp til Fauske å Rognan.
Jeg har ikke hvert hjemme på over 1,5 år. Så nå er det på tide å ta seg en liten tur hjem å få litt ferie.

Det var farmor til Theo å min søster som har ønsket at vi skulle komme opp lenge nå. Men jeg trodde egentlig ikke at jeg kom til å få ferie fra jobb nå så hadde ikke håpet på det. Men fikk ferie så da reiser vi opp onsdag 24 februar å kommer hjem igjen onsdag 2 mars.
Dette gleder vi oss til masse å så får vi håpe at Norwegian legger ut flere billetter slik at Knut kan bli med en tur før han begynner på jobb igjen. Da han har ferie i uke 8 å vi litt i uke 8 å litt i uke 9.

Fant et fint bilde av Fauske gata på en Facebook side.



- Melissa -

Likes

Comments

I går var ny luen til Theo klar for bruk. Å det var en kjempe glad gutt som tok den på seg før han dro på skolen.
Men ser jeg kunne ha laget den litt lengre, da det egentlig skal henge bak.
Så da får jeg heller lage en til etterhvert.

Her er oppskriften som jeg har fulgt.


Pinner: rundpinne og strømpepinne 4,5

Dobbel perlestrikk:
1 omg: 1 r, 1 vr ut omgangen
2 omg:1 r, 1 vr ut omgangen
3 omg: 1 vr, 1 r ut omgangen (Nå kommer vrangmasken over rettmasken)
4 omg: 1 vr, 1 r ut omgangen (Her er rett over rett og vrang over vrang igjen)
Disse 4 omgangene danner grunnlag for mønsteret og gjentas hele veien.



Legg opp 72, (78), 84 m med mørkblå farge for størrelsene small, medium og large til voksen. (72 m er ca passe til hode 48-54 cm, 72 m 54-58 cm, 84 m 58 - 64 cm)

Strikk 12 omganger med dobbel perlestrikk i mørkeblått.

Strikk 8 omganger med dobbel perlestrikk i lyseblått.

Strikk 16 omganger med dobbel perlestrikk i grått.

Strikk 2 omganger med dobbel perlestrikk i mørkeblått.

Strikk 4 omganger med dobbel perlestrikk i rosa.

Strikk 6 omganger med dobbel perlestrikk i mørkeblått.

Strikk 8 omganger med dobbel perlestrikk i lyseblått samtidig som du på omg 2 plasserer ut pinnemarkører (pm) for hver 12, 13, 14 maske = totalt 6 stk pm.
Fell på omg 3 og 5 i lyseblå farge ved å strikke de to siste maskene før hver pm vrangt sammen.
Etter hver pm strikker du videre med perlestrikk etter mønster uavhengig om det medfører at det kommer 2 like (2 r eller 2 vr) m før og etter pm. Dette jevner seg ut.

Mørkeblå, 8 omganger: Fell på omg 5 og 7, (5 og 7), 1, 5 og 7 ved å strikke de to siste m før pm, vrangt sammen. (Her vil du, på noen omganger, få to vr masker etter hverandre før pm.)

Grå: fell på omg 3, (1), 1 og fell annenhver omg til du har igjen 18 m. Strikk de sammen to og to. Når dette er gjort, trekker du tråden gjennom de 9 resterende maskene og fester tråder.


Denne oppskriften fant jeg på en annen blogg.
Garstikka.blogspot.no

Likes

Comments

Dagen i dag startet med feber å ikke i form i det hele tatt. Så i dag ble det sofa dag. Men jeg som liker og gjøre noe måtte finne fram strikketøyet som jeg har begynt på.

Så i dag har det har gått i å ligge på sofaen å sett noen episoder med Privat Praksis å litt strikking før jeg sovnet å sov i noen timer.

Jeg strikker OL lue 2016 til Theo. Theo er så glad i strikka luer å pannebånd å ønsker seg nye hele tiden. Så da må jeg jo bare finne pinnene og strikke til lillegutt.
Dette er bilde fra i går kveld å nå er luen straks ferdig så skal legge ut bilde når den er helt ferdig.

Likes

Comments