Detta är min historia om en flicka som ville få slut på sitt lidande, önskan om att dö och hennes resa till att bli en kvinna som kämpar för sin rätt att få leva och må bra.

Detta är min resa för att finna viljan att leva.


När började min psykiska ohälsa? Vart gick det fel under mitt liv?
Vi tar det från början.

Dagen då jag föddes var inte helt utan komplikationer. Min mamma insåg först dagen efter att hennes vatten hade gått och resan till förlossningen började. Väl på förlossningen hade jag ingen tid att vänta med att få se världen utan, som under hela mitt liv hade jag bråttom framåt, i detta fall, bråttom ut. Min mamma var öppen ca 6cm när jag kände att nu var det dags! Det fanns ingen tid att förlora! Jag var redo för livet! Men det blir ju inte alltid så bra när man stressar fram och tyvärr var detta inget undantag.
Jag fastnade med huvudet halvvägs ute och blev klämd, men ingen synlig skada hade uppstått och allt såg ut att vara frid och fröjd.

Väl hemma med min mamma och pappa var jag en ganska tyst och väldigt trött bebis, sov jämt och var tvungen att väckas för att ens äta, inte ens dammsugaren kunde väcka mig. Något som kunde var de ständiga bråken. Mina föräldrar hade lyckats skapa mig av olyckshändelse och enbart gift sig för att min mamma var gravid, sen om det någonsin fanns någon kärlek dem emellan vet jag faktiskt inte, inget de vill svara på heller förutom att jag blev till.

Bråken fortsatte och mitt i allt sitter jag, en bebis på några månader oförstående vad som händer och varför de jämt skriker. Varför vill inte pappa vara med mig och lämnar hemmet? Varför skriker och gråter mamma?
​Inom kort var skilsmässan ett faktum, de skilde sig innan jag var 1 år gammal. Min mamma fick ensam vårdnad vilket ändå betydde att jag var tvungen att träffa min pappa varannan helg enligt lag, tills den dagen jag fyllde 12 år.

Tiden gick framåt, jag var en glad bebis som började att gå i trapporna med hjälp av räcken när jag va 7 månader.
​Jag vet inte exakt vad som skedde som gjorde att mina föräldrar sökte vård för mig, men när jag var 2 år gammal diagnostiserades jag med epilepsi, en sjukdom i hjärnan som orsakar elektriska urladdningar vilket kan leda till krampanfall. Orsaken till att sjukdomen uppstod troddes vara att jag fastnade med huvudet vid förlossningen. Redan som nyfödd hade jag gjort livet lite mer komplicerat för mig själv utan att veta om det eller rå för det som skett.


Likes

Comments