Header

LISTS

1. Jag trivs bäst i mitt egna sällskap. Tror att jag lätt skulle kunna bo ensam/resa ensam, även fast det såklart är roligare att vara med andra människor. T.ex. så älskar jag mat, men mest av allt när jag lagat de själv och får äta de själv. Tycker nästan att det är ansträngande att behöva konversera medan jag äter. Jag får inte heller ångest eller mår dåligt om jag stannat hemma själv för länge ;-P

2. Det finns otroligt mycket jag vill hinna med innan jag dör. Både upplevelser och olika yrken jag vill testa på. Därför känns det nästan som att jag aldrig kommer bli riktigt nöjd utan kommer alltid sträva efter mer, vilket är en av mina bra samt dåliga egenskaper.

3. Jag har stor kontroll över mina känslor. Vill jag inte må dåligt över något kan jag med lite övningar "stänga av det" och ignorera det. Jag vet även vad som är bäst för mig och anser mig själv därför som en ansvarsfull person. Detta har kommit som en bieffekt av att jag brukade känna för mycket.

4. Appar är det bästa jag vet med en telefon. Folk som tittar i min telefon hittar aldrig rätt app. Allt mitt minne tas upp av alla appar jag har. Trots det så vet jag exakt vilken app som är i exakt vilken mapp och på vilken sida + placering.

5. Jag har ingen ångest över döden. Tanken av just döden skrämmer mig inte, utan det är mest tanken av hur mycket jag inte kommer hinna med som skrämmer mig.

Likes

Comments

Måndag: Idag alltså. Min lediga dag på veckan! Ta det lugnt, fixa naglarna, duscha/ta ett bad.

Tisdag: Skola till 16:30. Runt 17 kommer en saknad vän och fixar naglarna! Försöka hinna med lite plugg också

Onsdag: Skola (jaja) och sen ledig! Ska försöka se om jag hinner träffa två vänner då. Alternativt shoppa inför helgens bravader.

Torsdag: Jobba till 22! Blir väl att jag är hemma runt 23 då, kommer gå otroligt bra att fixa sömnrutinen ;-)

Fredag: Fira Sandra som fyllt 18 nu i veckan! Kommer bli riktigt kul. Frida ska även ha inflyttningsfest så ska se om jag kan ta mig dit en stund.

Lördag: Arianas 20 års fest! Så himla stort att fylla 20? Vi får se vart och hur kvällen slutar

Söndag: Jobba 11-22. Välbehövda pengar :-P


Likes

Comments

EVERYDAY, PERSONAL

skrev nyss ett jättelångt inlägg, men så tog batteriet på min telefon slut och det försvann, ughh. får försöka igen

Hej på er alla fina! Hur var eran morgon? Min var ganska stressig. Började jobbet 11, så igår kväll lät det bra och strukturerat att vakna 8.30 för att få en lugn morgon. Imorse däremot tänkte jag ”Varför i h*lvete ska jag vakna så tidigt när jag börjar 12?” så jag somnade om. Sedan kom jag ju självklart på att jag börjar 11 och inte 12, så fick springa till en busshållsplats 1km bort. Hann varken få mat i magen eller smink på ansiktet så köpte lite smått att äta här. 2 för 20 på en av mina favoritsmaker från Nocco var inte illa! Sen jobbar jag ju på restaurang också så får mat när jag än vill ;-)

Sedan jag skrev inlägget ”januari 2016” har jag märkt stora förändringar på mitt humör. Att gå igenom en sån gammal blogg och läsa alla personliga texter om allt som hände i mitt liv då och alla känslor jag upplevde på ett sånt detaljerat sätt väckte samma känslor till liv och slog mig som en sten i huvudet. En klump bildades och har inte lämnat mig since. Förstår ni vad jag menar med en sån klump som bara lämnar genom att gråta ut? Förut hade jag en vana att gråta. Kunde gråta på kommando och mådde alltid lite bättre efteråt. Nu på senare tid har det blivit svårare. Dels för att jag inte har lika mycket att gråta över som jag hade då och för att jag övertalade mig själv om att det var en dålig vana. Det har lett till att jag istället blir arg/ledsen/besviken i dessa situationer. Både på mig själv och på folk i min närhet. Jag tar ut det på folk som inte förtjänar det, vilket förmodligen är min värsta vana. Jag pratar heller inte om mina känslor till folk, dålig vana #2. Jag hatar det med mig själv. Jag hatar att behöva skämmas över min psykiska ohälsa när jag innerst inne vet att det är normalt. Har länge försökt leva efter mottot ”fake it ’til you make it”, men det fungerar inte lika ofta och effektivt as I hope. Det är inte friskt att dölja sina känslor och låtsas som att allt är frid och fröjd. Därför skriver jag om detta, för att försöka normalisera det I guess. Att försöka bryta tabun om känslor i en iskall värld.

Uppskattar jättemycket när ni bryr er och frågar hur jag mår, men vill helst inte ha såna meddelanden den här gången. Just för att ingenting speciellt har hänt, jag bara grubblar över ”förr”. Tack så mycket <3

Likes

Comments

EVERYDAY

Skriver just nu på bussen påväg till stan. Ska träffa mariana och sen åker vi mot jobbet tillsammans. Så kul att jobba med sin bästa vän. Somnade ganska sent igår då jag jobbade lite på bloggdesignen. Inte så stora förändringar bortsett från headern men det tog så himla lång tid att fixa den. Förlängde högra sidan på bilden så behövde fixa en naturlig skugga som skulle smälta in med väggen, hahah uschhh så lätt men ändå så svårt. Vaknade runt 11, åt lite frukt till frukost sen kom Frida som skulle fixa en nagel som hade gått sönder. Tog kanske 20 min, åt lunch och började fixa mig. Jobbar 17:30-22 idag så det lär väl gå bra. Ska försöka blogga lite senare också, PUSS!

Likes

Comments

Instagram@melodylashgari