Jag har fastnat i grubbelbubblan. Älta är min specialitet.

Ni vet när man fastnar i minnen som egentligen inte är något särskillt men hjärnan gärna piffar till det där minnet så man tror att det är något att sakna. 
Har aldrig varit smal vältränad och snygg så jag vet inte riktigt hur det känns eller vad det är att sträva efter. Men den där dagen hade jag ändå börjat känna att jag kanske kunde trivas i skalet själen bodde i. Att frisyren satt okej och att det inte var allt för hopplöst. Hade bestämt mig för att ge allt en chans, att tillåta mig att hoppas. Att ge mig hän och satsa allt på saker jag ville och ge livet en slags chans. Var lite för uppåt, lite för glad och framåt men jag kunde inte riktigt hålla det illbaka, jag är säker på att du också såg det. Du skulle ha låtit det vara, du skulle ha låtit allting varit som det var. Radiotystnad.
En sista chans et visste jag ju. Snyggjeans(eller hade jag chinos?)och snelugg, min lillebrorsas gamla anorak. Jag kände mig ändå lite söt, jag kanske borde haft lugg ändå man blir alltid sötare om man tittar under lugg väl. Var det kallt? Det var det kanske. Jag kom försent med flit för det var något du sa en gång, att man inte ska komma i tid så jag gick hemifrån sent men sen påtalade du ändå att jag var sen. Jag minns varenda fotsteg, nästan varenda ord. Jag visste vad jag gav mig in på. Att jag skulle komma ur det alldeles trasig. Men jag kastade mig ut ändå i en där sörjan som jag visste jag skulle drunkna i. Jag visste hur du var. Jag har en tendens att bestämma vad andra tänker och känner. Jag borde sagt mindre och du borde sagt mer. Och det låter som om allt var så mycket mer än det var. Men det var aldrig någonting alls. Det kom aldrig till skott. Eller så var det bara min inbillning. Jag var tvungen att fly. Klippa alla trådar och inte titta tillbaka men efter några minuter hade jag redan ångrat mig. Du var förmodligen bara tacksam att jag sprang först. Jag gick sönder där jag stod och jag skulle gå sönder när jag gick. Hur lång tid tar det att återhämta sig från ingenting? Som en stor sorg som man tror man inte ska överleva. Att sörja någon som inte har dött. Man återhämtar sig tro det eller ej. Men ibland snubblar man. Jag sparade dom två viktigaste smsen, kan inte slänga dom. Dom går på repeat ibland. Som ett mantra men jag vet ju att det var jag som gick åt skogen. Om jag inte hade sprängts inifrån, instängd, tillbakahållen, Ibland saknar jag chansen, hoppet, känslan av att kanske kunna vara omtyckt. Aldrig varit min grej dock och jag vet inte om det gör så mycket, Det jag vet är att jag saknar dig ibland fastän vi inte kom särskillt nära. 


Vi existerar under samma himlar
andas samma luft
I varje andetag du tar, tar jag ett likadant
Vi tittar på samma stjärnor
går på samma vägar
Men du är bara minnen nu
och drömmar är bättre än verklighet
Allt är som vanligt fast ingenting
som förut
Vi andas samma andetag
mitt hjärta slår halva slag
och själen springer vilse
Det finns inga svar i att älta varför
vi existerar i samma stad
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

igår var man på fantomen på operan med mamman och kusinen. Väldigt bra! var lite tveksam när jag fick höra att dom sjöng på svenska men det var bättre än väntat. Ingen sjunger bättre än Peter Jöback ändå;) Han är grym. Det var en bra helg även om det regnade i princip hela tiden och jag inte kunde sova för hotellkudden var för liten och fluffig. Haft mardrömmar i flera dagar men det går väl över.


Likes

Comments

En sådan där dag som ändå gör livet värt att vara i. Stressigt fast trevligt, hann mer än tänkt och vi hade trevligt. Igår jobbade jag över två timmar, idag räckte det med en sen stressade jag till gymmet. Tänkte nästan ställa in, det är världens svettigaste spinningpass men så himla gött efteråt och instruktören är grym.
Skönt när man har bra dagar.

Ungtupp med vitkål till middag så himla gott! Så var jag jättehungrig också.

Likes

Comments

Jag har inte riktigt hunnit med det här med att skriva också. Så mycket stress och press och platser att vara på att jag helt enkelt känt att jag inte haft något att säga.
Jag mår oftast bra av stress, ganska mycket stress är då jag är som bäst men nu har det liksom kommit över den gränsen. Det blir så mycket att man känner sig trasig och otillräcklig när man går hem. Är fortfarande lite förkyld också. Pust. Lång helg som är över och imorn är jag äntligen ledig! Vi har besök från usa också så försöker hinna med att vara hemma och vara social. Jag läser engelska rätt så bra, älskar brittiska serier och sådär men inte jättebekväm att prata^^ för att vara pratig är jag ändå väldigt blyg. Det är kul och trevligt det enda som är lite obekvämt är ju att som med flertalet amerikaner så är dom kyrkliga. Man får såklart tro på vad man vill, spelar absolut ingen roll så länge man inte trycker upp det i ansiktet på en. Men kyrkan har jag inte mycket för, enda bra med den är att det är fin akustik. Jag kan historierna och jag gick i kyrkokör som liten rätt länge men det är inget som passar mig. Men det är kul med besök och alla historier.

Skriver mer en annan dag för nu är det sovdags!!

Likes

Comments

För tio år sedan var jag sjukskriven. Tänkte på det idag mitt i igenting. Dagar av ickekrav som skulle ja vadå egentligen. Det var en sådandär pinsam sjukskrivning egentligen där jag skulle slippa lämna in alla sista arbeten i skolan och inte behövde gå på alla lektioner men där det stod att jag behövde jobb, att jobb skulle rädda hela grejen. Vem i världen är sjukskriven med notisen att man behöver jobb?
Men det gjorde det väl kanske, jag är verkligen en sådan som behöver ha saker att göra för att inte fastna i dåliga saker.
Suttit i små rum med tanter och gubbar med eller utan vit rock som ska rädda ens värld, analysera och humma, sitta i en fotölj med ett litet bord med servetter på eller på golvet eller i hårda trästolar med väggar täckta av märklig konst och gul/vita väggar. Jag minns dom flesta gånger mer eller mindre mest medlikgiltighet. Men första gången glömmer man aldrig. Undra hur många år efteråt som jag spenderade med att analysera den där dagen. Om och om igen, älta, vrida, vända, grubbla. Om jag hade gjort annorlunda, om dom hade gjort annorlunda, om jag inte blivit pressad, om någon bara hade lyssnat på riktigt. Burkar med olika piller, konstiga frågor, låsta dörrar och en vuxenvärld som mest var intresserad av något annat. Tänk om man hade fått rätt stöd från början. Men man kan bara rädda sig själv, det är ingen annan som kan göra det åt en.
Alla bortslösade dagar måste ju ändå räknas för något när man ändå trodde att man inte skulle bli 20 ens, nu är det bara månader tills man är 30 ^^ lite vemodigt. Försöker att inte kliva in för mycket i minnen av mindre bra saker eftersom ajg har en tendens att fastna. Men bland kan det vara skönt att borra ner sig i det så man kan se hur mycket bättre det kan bli. Man får tänka på att det finns dom som har det värre, som kämpar med saker som är ännnu jobbigare, det vore nästan lite nonchalant av en annan med små fatala problem om man inte kunde ta sig själv i kragen och ändå göra sitt bästa för sig själv. Alla problem är såklart olika beroende på vem dom drabbar och alla behöver olika sätt att ta sig därifrån.
En av dom bättre psykologerna jag har haft sa att jag förmodligen alltid kommer att må såhär, med ångest och depressioner. Det kan växa bort sa hon, men förmodligen inte. Så antingen blir man helt nedslagen av det eller så inser man att man får ta det för vad det är. vissa dagar är bättre än andra precis som för vem som helst. Det blir bättre även när det känns totalt meningslöst och man har noll ork. Senaste dagarna har varit jobbiga, små saker som gör att man inte orkar men jag vet ju att det går över bara jag försöker sysselsätta mig med lagom mycket saker och sover ordentligt och gör sånt jag i vanliga fall tycker är kul. Även om dom inte känns kul i stunden så blir det ändå roligare äna tt bara ligga under en filt.

It's all in my wn hands.


Likes

Comments

Följer dig in i mörker och dunkel
Känner smärtan i dig
Andas luften du andas
Om det är samma röster vi hör
Om vi gått i samma snår
Ältat samma sår

Vi känner inte varandra
Men du är som jag
Och jag är som du
Fast ändå aldrig samma

Orden du säger som fastnar
Att vi levt i kyla och i svärta
Sår som aldrig läker
Ändå står vi upp igen

Utan mörker är vi ingenting
Vi måste andas det som gör ont
Kosta vad det kostar
Utan kaos och inre smärta
Har vi ingenting att hämta

Vi dränerar oss och drar oss undan
För att sakta krypa mot ljuset

Du har levt i dunkla rum mer än ett liv
Men du står där likväl ändå
Och sjunger ut ångesten och svärtan
Så andra kan andas klart

Följer dig in i dunklaste mörker
Allting har ett pris


Likes

Comments

När man blivit övergiven väldigt många gånger på olika sätt så måste jag säga att man vänjer sig. Tyvärr. Ibland gör det fruktansvärt ont och ibland känner man sig bara tom och likgiltig.
I början brukade jag låtsas att jag inte brydde mig, att jag var bättre utan, att dom förlorade mer än jag fastän man innerst inne visste att det förmodligen var tvärtom. Och i slutändan kom det alltid i fatten, även om det tog veckor, månader eller år innan man kom till insikten att det gjorde jävligt ont att bli lämnad.
Det har alltid varit en av mina största rädslor och det som nog oftast skapat mest ångest. Att bli utelämnad, övergiven, bortglömd, struntad i eller ignorerad. Rädslan som oftast också gör att man hamnar just där.
Många gånger brukar jag lämna först för att slippa bli lämnad och sårad, det är liksom enklare tror man att man är den som går så att det inte ska kännas lika mycket, fast det gör det ju ändå sen såklart.
Listan skulle aldrig ta slut om jag skulle skriva upp alla människor som gått mig förbi eller som jag sprungit ifrån.


Igår var en bra jobbdag. Det är konstigt att det kan bli så svajigt.. eller kanske inte. Men ena dagen jobbar man med någon som är fruktansvärt sur och svår att lära känna eller vad man ska säga, som börjar dagen sur och knappt säger ett ord till en fastän man försöker och har försökt vara normalt trevlig för att alla ska trivas men när det på något sätt påverkar hela ens egen dag börjar man tröttna och tillslut släpper man att någon är helt avstängd och kör sitt eget för att inte själv gå under. Jag blir väldigt påverkad av vad andra har för humör. Jag är ju ganska pratig, och så kan ju såklart inte alla vara men det är ju så mycket roligare att umgås med folk som orkar bjuda lite på sig själva. Man måste inte prata 24timmar om dygnet och dra skämt hela tiden men någon gång vore ju kul . Jag älskar humor, och som uppväxt på 90-talet gillar jag ironi och att retas. Jag vet inte om ni har sett Henrik Schyfferts Tcktal till 90-talet, men om inte gör det. Asgrymt och rolig och precis sådär som min uppväxt såg ut.. i alla fall humorn kanske inte just hans uppväxtminnen men det andra^^
Så i alla fal gick fredagen som smort för en gångs skull och det är så mycket lättare att andas när det går bra, sen att vi fått ett nytt skitdåligt schema är ju inte lika kul. Extremt mycket ångest inför det, gillar det som är nu, passar mig och mina inre demoner perfekt att köra varannan vecka tidig och varannan vecka halvtidigt^^, hoppas dom inser sina misstag snart så vi kan få tillbaka det schema vi har nu. Någon tror att livet ska vara rättvist men rätt man på rätt plats är ibland viktigare än att allas scheman ser exakt likadana ut. Synd att man väljer at lyssna på dom som är mindre erfarna och inte kan lika mycket men förhoppningsvis märks det ju snart ändå. Dislike.
Nästa vecka är min långvecka, sexdagarsvecka och ledig först på onsdag. Dessutom får familjen USA-besök av mammas kusin. Dom är typ över åttio allesammans och nu börjar dom göra sista resan hem till sverige. En av dom var här i våras och nu kommer hans syster. Det roligaste är när dom växlar språk och inte själva märker att dom byter^^ så dom pratar svenska med sina barn till exempel som inte kan svenska :D

Bra dag idag. Övat brygga, tränat lite försiktigt, gått en promenad, ätit kyckling och vitkål, vilat i soffan, läst ut min bok, spelat piano, tvättat, överlevt mina komplex, inte hostat jättemycket och idag kommer mina päron äntligen hem från sin semester, ;)
Däremot har jag ett ställe jag vill gå till men inte vågat än. Varför är jag en gnocci och inte en snabbmakaron? Det tar ungefär två år innan jag vågar göra något nytt, jag måste tänka på det jättemycket och älta och känna efter, sen måste man gå förbi stället man ska till massor med gånger tills man hittar en bra anledning att gå in, helst ska det vara andra där eller andra som går in precis innan en själv.
Man måste vara modig vid rätt tillfälle...eller något sånt.

Imorgon är det akustiskt med Lasse W... "ingen ska se mig gå ner mig jag kommer tillbaka"


Likes

Comments

En sådärdag faktiskt. När man känner att någon är ute efter en på något sätt eller mest vill göra livet surt för en. Känner mig gammal och tärd^^ jag orkar liksom inte slåss mer för att ha rätt till plats och existens. Hårt mot hårt. Jag har försökt köra den snälla stilen, störa någon genom att vara extra vänlig men uppenbarligen så funkar inte det på denna. Grejen är att jag är ganska bra på att hur man nu ska uttrycka det "ge igen" eller kanske mer vara starkt och visa att det finns en anledning till att jag är där jag är. Jag har inte gått igenom en massa skit och slagits för att ta mig uppåt och framåt för att någon ska sura sönder mina dagar. Jag vet att ingen annan kommer stå upp för mig så då får man göra det själv men man blir bara så himla trött. Kanske för att jag är förkyld o fortfarande hostar lite men kan det inte bara får vara bra som det är. Jag vet inte om någon av er har läst hjort/rosenfeldt-böckerna om sebastian bergman men dom är grymt bra och det är lite bra saker och klura på i dom, som gruppdynamik. Man har sina speciella platser i alla sorters grupper och dom funkar så länge ingen utmanar någon för en annan plats. Ibland får man helt enkelt foga sig för gruppens bästa men i vissa fall måste man veta vilken plats man har. Livet är inte rättvist. Inte någonstans faktiskt och alla kan inte vara bäst på allt, kul att lära sig nytt absolut men ibland gäller det ju att ha rätt person på rätt plats. Frustrerande och extremt ångestframkallande. Ingen träning idag heller utan åkte hem och bara sov bort allt. Hoppas jag är frisk snart! Vill gå på yoga och spinning och kunna springa och allt. Bästa instruktören på gymmet ska dessutom sluta snart:( jättetråkigt och sorgligt! Hoppas kunna följa henne till det nya sen.

Finns bra saker också faktiskt, mänsklig kontakt från oväntade håll. Även om det bara är en liten sak i världen så är det ändå stort för någon som mig. Det kan finnas hopp för världen.

Ska försöka ta mig ur den här gropen jag har grävt. Det måste gå, det måste finnas en mening med att man faller omkull eller hur? Den enda som kan rädda en är ju en själv, ingen annan kan göra det åt en, man måste bestämma sig och ge allt man har, små steg i taget, ingen återvändo. Har man en gång bestämt sig för att överleva kan man inte ge upp.

I den där dokumentärserien som jag tjatat om "djävulsdansen" så är den en tjej som lidit och fortfarande kämpar med diverse ätstörningar och depression som bestämde sig för att bli frisk för hon hade ju faktiskt inte testat det. Hon ville inte leva men kom fram till att man kan ju inte leva i det sjuka och dö innan man faktiskt testat hur det känns att leva i det friska. Kanske låter diffust men jag tycker ändå att det på något sätt är smart. Om det bara var att kliva ur sina dåliga tankar och dåliga vanor och springa in i allt som är glatt och lyckligt.

Likes

Comments

Fortfarande snörvlig men försökte mig en sväng till gymmet ändå, om man kör mindre kondition så brukar det gå okej men idag ville det inte alls, kände mig jättekrasslig så tillslut fick jag helt enkelt gå hem. Köpte med mig hostmedicin från apoteket och gick hem och svalde den där äckliga sörjan. När jag var liten spottade jag alltid ut all sådan där medicin i vasken när mina föräldrar inte såg. Det brukade ju gå bra ändå. Jag är ändå väldigt sällan sjuk tack och lov. Snor och halsfluss är vad jag brukar få om man bortser från dom psykiska problemen förstås.
Skönt att vara ledig i alla fall fastän jag blir väldigt rastlös, känner mig lätt jagad. När man vet att man gör dåliga val hur stark man än försöker vara.

Häromdagen delade en person med sig av något som var väldigt känsligt för denne, och sedan var det en annan person som gjorde samma sak. Det är ju vääldigt fint att få lyssna när någon vill dela saker och känslor med en men jag blir så himla mållös. Det är svårt att säga rätt saker om man ska säga något alls. Ibland är det bättre att vara tyst. Vilket jag ju är väldigt dålig på. När jag gick på gymnasiet hade jag ganska många som mest kom för att prata problem och sen när det var löst umgicks vi inte alls och tillslut tröttnade jag på att vara en sådn som alltid ställde upp för alla utan att få samma tillbaka så jag slutade helt enkelt och slutade vara den som alltid hörde av mig först och såg till att man sågs vilket såklart gjorde min bekantskapskrets väldigt mycket mindre plus att några försvann av sig självt när jag blev sjuk och när jag skaffade flickvän men sånt är ju livet.
Men i vilket fall försöker jag komma in i hur jag ska göra för att stötta någon jag tycker om som har problem.
Grejen är ju att jag älskar humor, man kan göra humor av allt, utan humor hade jag inte överlevt men humor iallvarliga stunder kan vara svårt.

Trivs jättebra där jag bor nu meeen saknar att bo i hus. Innan lägenheten var klar fick jag flytta hem igen och klart att det är skönt som det är nu att bo själv och bestämma över sig själv men det var rätt gött ändå att ha några att komma hem till, laga mat med och hitta på saker med när man hade lust med det. Jag hade en väldigt bra uppväxt, faktiskt en fantastisk uppväxt även om det fanns mobbing och annat så är det mestadels bra minnen rakt igenom. Är det något jag saknar från när jag var liten så är det ändå att hela familjen var samlad även om min äldsta bror inte var så familjär. Älskar fortfarande julen just för att alla är med. Skulle aldrig klara att leva i en skilsmässofamilj med delade helgdagar och sånt där. Delat på min jul en gång när jag var hos min familj först och sen hemma hos min dåvarande flickväns familj. Never again.Djur gör mig lite stressad meeen skulle gärna ha en kat, en lagomtjock fluffig, mysig katt^^
Hade ju en perserkatt när jag precis flyttade hemifrån men vi gillade inte varandra och den blev stressad av att bo så litet plus att det ju var uppväxt med ganska många andra katter, den fick flytta tillbaka till min moster tillslut. Häst hat jasg också haft, eller inte ägt men skött i typ fyra år eller något, världens gulligaste rödstrimmade fjordhäst. Världens mest personliga häst som inte åt hästgodis utan hellre banan^^

Likes

Comments