Är det inte alltid lättare när man tänker "det där känns jobbigt, vilket jag inte gillar, så jag skippar det" ? och så kommer lättnaden med befrielsen du fick från att undvika det där jobbiga. En stund.
Men vid nästa tillfälle finns där inte bara känslan av att vilja skippa något, utan även känslan av att du kanske skippar det för att du kanske inte klarar av det?
Och vad har man då satt sig själv i för situation? Man sitter helt plötsligt i underläge, och vem fan vill göra det?
Jag har tänkt kring detta angående mitt jeansproblem. Vad jag kan minnas använde jag jeans innan tonåren, precis som alla andra.
När jag blev lite äldre och mycket hårdare mot mig själv sa jag nej. Nej Emelie du passar inte i jeans, du är inte bekväm i jeans, man ser alla former, det känns obehagligt och NEJ. I skolan använde alla jeans, fina jeans och fula jeans. Vissa såg sköna ut, andra inte. Jag hade en period med bara olika mjukisbyxor, men när jag inte kunde känna mig tillräckligt välklädd i det började min leggings-period. Jag tyckte att många jeans var mycket fina, såg mycket sköna ut och passade till allt. Lätt att bara dra på sig, oavsett väder eller kläder till. Men inte för mig. Fortfarande är det jobbigt de få gånger jag har jeans på mig. Oftast är de pösiga, och en tröja ska helst gå en bit över låren för att göra det lite lättare, lite tryggare. Men jag har jeans hemma i den mängd att de skulle räcka till 15 jeansälskande tjejer.. Och varför?
För att jag vill nog, egentligen. Så varje vecka ska jag utmana mig själv. En dag i veckan ska jag ha på mig jeans. Jag skriver det här eftersom jag tycker att bara "stora" problem verkar bli 'godkända problem' nu för tiden.
"Hur kan du må dåligt över att ditt kaffe blev dåligt när andra bara dricker smutsigt vatten hela dagarna?"
Det här är ett exempel och förstå mig rätt, det är jättehemskt för de personerna och det finns alltid någon som har det värre men...
jag ogillar när kaffet blir dåligt,
jag ogillar när jag har bråttom o får vänta,
jag ogillar när mina solglasögon är så repiga att jag ser bättre utan dem och jag ogillar att glömma bajspåsen när jag tar jycken ut på promenad.
Jag lovar att inte jämt och ständigt gnida klagomål i öronen på er, men låt mig ogilla detta! Låt mig sura tills kaffet är färdigt, tills kön är över, tills jag fått råd med nya brillor och låt mig sura nästa gång jag glömmer påsen också.
Även om någon har det värre och mår sämre så mår jag precis som jag gör och vill kunna göra det utan att känna mig dum.
Det spelar ingen roll hur andra ser på ditt problem som litet eller stort, det spelar bara roll hur stort det är för dig! Man kan alltid jobba med sig själv och mot det andra.
Oavsett andras kriser, måste vi få störa oss på det vi tycker är just störande.
För vad är egentligen världens problem utan alla våra små tillsammans?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

så.. vad har hänt på senaste tiden? umgåtts med mina pärlor. min umgängeskrets kanske aldrig varit så liten som den är just nu, men den har fan aldrig varit bättre. så mycket "löst" folk man umgåtts med förut som man gjort så mycket för men fått så lite tillbaka av.
så om jag hör något om mitt val av vänner och att det inte skulle vara det ultimata så kan jag bara säga att jag tänkt om, och det kanske ni själva också behöver göra? om ni inte kan komma på vad man kan vinna och få ut av personer som kontrollerar och styr en, som förväntar sig att man är där när det kniper, och sen inte visar en någon som helst uppskattning. Som utnyttjar en på materiella saker, utnyttjar ens ekononi, utnyttjar ens sympati och driver en till den punkt då det inte längre räknas som hjälp eller stöttande utan mer handlar om att få någon att göra något för att den personen är tillräckligt snäll och trogen för att gå med på det.
det kan gå för långt det här, med att vara snäll.. eller hur? visst är det sjukt att det ens finns som uttryckningsform "för snäll" ..? om det inte vore för alla opålitliga och giriga människor hade man aldrig kunnat säga att någon är "för" snäll.
det är många saker vi klankar ner på oss för som vi skulle kunna se på positivt istället.
att vara svartsjuk till exempel? varför är det negativt att veta vad man har, uppskatta det och även vilja behålla det? nu snackar vi ju förstås inom rimliga gränser men även det verkar ju vara skamligt eller dylikt.
att vara avundsjuk? (även det rimligt) att inte vilja ge upp förrän man nöjt sig med det som blivit.
är det dåligt att vara ledsen ibland? hur ska vi då få känna hur det är att vara riktigt glad..?
att vara annorlunda? oavsett på vilket sätt!
det är skönt.
det innebär frihet.
massor.
för att bara vara en sån person man själv skulle vilja umgås med kan väl bara vara bra.

nåja! tillbaka i bro. superskönt att vara hemma. är så glad att vi fick bo hos svärfar under tiden allting fixades hemma.
imorgon ska vi fira min underbara mamma. min förebild! vacker person. i själ, sinne och leende. 💖
  • 266 readers

Likes

Comments

Vilka förändringar jag gjort i mig själv! Det är nog viktigt att tänka på ibland, mina alldeles egna framsteg. Självklart har jag fått massor av hjälp och förståelse från folk runt omkring mig som betytt en hel del. Men det mesta är ju faktiskt gjort av lilla mig..
Många av dessa förändringar kanske låter som småsteg för andra men har varit enorma kliv för mig in i ett friskare liv. Jag kan äta mat utan att hålla in magen under tiden, utan att hålla handen på den och äcklas av varje tugga jag tar. Jag kan sitta på uteställen och vänta på min tallrik utan att tänka att jag inte förtjänar att äta något gott. Jag kan stå framför spegeln utan att bli skakig och jag kan finna mig i att det här.. det är jag.
Jag kan gå i shorts på sommaren, jag kan SITTA ner i shorts. Jag slipper bada i vassen, jag kan äta en glass utan att fundera på om någon undrar varför just jag köpt mig en.
Jag kan unna mig en efterrätt när någon fyller år, chips till fredagsmyset och en klubba bara för att jag är sugen. Jag sitter inte konstant och klämmer på mig själv för att känna efter var min lunch satt sig.
Jag väger mig inte flera gånger om dagen för att grammen ska stå still.
Jag är ännu inte fri från min ätstörning, och kanske blir jag heller aldrig det. Men till skillnad från förr kan jag acceptera ett liv i min kropp. Emelie Tollesbys helt egna kropp som fått utstå så jävla mycket skit genom åren. Så mycket tid som gått åt att ändra på något som från början kanske aldrig var för mycket, mer än i mitt huvud. Alla de gånger jag trampat på mig själv för att ingen skulle få tro att jag varit självkär, att jag nöjt mig.
Det gör ont i mig när jag tänker på hur jag tryckt i mig tankar om att vara för stor på utsidan och alldeles för liten på insidan.
Min mamma kastade vågen, och jag kastade kläderna från år tillbaka. Det är inte meningen att jag ska gå tillbaka i utvecklingen. Det vet jag nu.
DET ÄR INTE KROPPEN SOM ÄR FÖR STOR, DET ÄR KLÄDERNA SOM ÄR FÖR SMÅ!

Vissa saker kommer jag att få fortsätta kämpa med.. Jag har en bit kvar med mig själv,
men vem har inte det?

  • 460 readers

Likes

Comments

Min underbara Simon har fyllt tjugo år! Vi har firat med underbara Jessica, Jeanette och Emelie ena dagen, resten av härliga familjen i måndags och med vännerna på fredag. Ska äta något gott, äga i bowling och dricka ett par öl ihop. Bolaget avklarat och många fina presenter fick han.
På morgonen fuskade jag och hade ett barnprogram igång på surfplattan som sjöng när jag väckte honom, men det var bra ändå!

Många undrar hur jag och Simon inte bråkar, varför vi inte tjafsar, hur vi inte kan störa oss på varandra när vi BOR ihop. Och jag har tänkt på det.. Till en väldigt stor del tror jag att det handlar om våran vänskap. Vi träffades via en vänskap, våran relation började som en vänskap och det blev grunden till vårat förhållande. Vi lärde känna varandra innan och utantill, vad är tryggare? Hur ska man kunna leva tillsammans med någon som inte är ens bästa vän? Om man inte kan skämta om allt och inte snacka seriöst när det behövs?
Sen är respekt enligt mig det absolut viktigaste man visar någon annan. Har jag glömt köpa cola och frågar simon så kan jag minsann se himla snäll ut! Nämen,
vill jag ha hjälp med något tar jag inte för givet att han ordnar det bara för att han är min pojkvän.
Vår vänskap är MINST lika viktig som vårat förhållande, även om de går ihop så är det sista jag skulle glömma att Simon är en grymt bra polare som jag kan göra sjuka och spontana saker ihop med.
Ibland frågar folk mig om andra killar, hur jag tänker kring andra tjejer och jag kan ärligt säga att så länge de är schyssta grabbar så är det inget annat jag reflekterar över.
Både jag och Simon vet väl hur människor ser ut, killar har ofta mer skägg och muskler än oss tösabitar som istället har mer bröst, höft och rumpa.
Det är så vi ser ut folk och inget mer med det. Ingen annans utseende tilltalar mig. Jag har bara ögon för en enda person. Jag har det finaste jag vet och det är jag så sjukt nöjd med.
Och det här med att man inte kan vara väldigt lika varandra och få det att funka, snack! Visst att olikheter kan föra samman folk vilket är jättekul men jag tycker inte att för många likheter blir till något negativt.

Ahmen nu ska jag göra nytta i köket! (ochdrickacola...)

Likes

Comments

Jösses jag är en dålig uppdaterare..
Jul har varit. Firade 5 jular på fyra dagar. Det var supermysigt förstås, fick en massa fina julklappar o åt god mat! Nyår har varit. Spenderades med simon och vänner. Det var ganska lugnt o alldeles lagom faktiskt.
Vi fick mögel i lillhuset o vart tvugna att flytta lite sådär otippat o spontant.
Bodde ett par dagar i systers lägenhet men bor nu hos Simons pappa. Bara tio minuter ifrån jobb å skola vilket är skönt.
Lia har fyllt år, o även pappsingen. Till dem åkte vi i snöstormskaoset för att fira! Absolut värt.
Jobbet har börjat igen. SKÖNT med rutiner, fasta tider (pengar!..)
Igår insåg jag å simon att ett halvår har gått tillsammans.
Så härligt det är att ha en sån skön person kring sig om dagarna. Bara stormtrivs med denna människa konstant.

Vi har hunnit hälsa på tanteluran mittemot. Även hon nyinflyttad. Det ringde på dörren innan vi skulle fixa mat. Det slutade med att Simon fick hjälpa henne att få loss dörren som konstigt nog fastnat bakom en liten flärp på hissen.

Ikväll åker vi till bro för att äta kinamat med svärmor och svärmormor. Så mysigt!
Just nu sitter Simon o spelar, jag skriver detta o har ont i halsen. Fick ett sjukt sendrag i halsen för snart två timmar sen o det är fortfarande obehagligt! Läskigt värre, kändes ju typ som man skulle avlida på plats!

Pussen.
  • 445 readers

Likes

Comments

andra dagen hemma från jobbet. när jag andas/sväljer känns det som att små rakblad skrapar i halsen på mig..
blir att dricka te o glo film idag.
i fredags var jag hemma med simon och mös. (säger ni myste? vet aldrig vilket som är rätt haha..)
lördagen var vi i min systers lägenhet o passade vidar och lilla bosse.
visst kunde de båda vara lite trotsiga, men vilka härliga killar!
och min då..
inte direkt så man gillar simon mindre när man ser att mosters lilla prins gillar honom massor o de busar osv.. ♡
fasiken måste bara avbryta o säga att fy vad jag hatar den där skåne mejeri reklamen där en mamma ropar "EMELIE!" alltså..SLUTA! *hinnerbliskrajvarjegång*
men ja.. i veckan blir det förhoppningsvis att kurera mig, bli kry, jobba, fylla i mina tatueringar, träna jycken och köpa de sistasista julklapparna.
igår kom svärmors julklapp! så härlig.. förutom att en mycket viktig del saknades.. bara tur att jag tittade noga i kartongen.. men men, får kontakta företaget och invänta prylisen.
på lördag är det tjejpyssel hos syster. jag ska göra lite gott godis tänkte jag. o på söndag är det julmackan i märsta med mormor o resten av mammut-sidan.
längtar!
åh senare idag när jag vaknat till liv ska jag fota min och simons alternativa julgran. I LOVE IT LOVEIT LOVEIT! ♡
  • 532 readers

Likes

Comments

Åkte till dollarstore ihop med simon, lia och mamma. ♡ hittat julklappar och annat kul! när vi kom hem blev det sushi och bonde söker fru med svärmor, så himla mysigt! fick en minidammsugare av henne som jag bara älskar! wwrrii låter den, supersmidig!
Julstämning o fint i lille stugan. hjärtljuset ändrar färg, men vet inte hur man lägger upp filmer här. ORUTT! Får lära mig det. Nu film med ♡ och sen kryp te kojs.
  • 543 readers

Likes

Comments

blivit något särskilt med att blogga mina lediga onsdagar.. de sista gångerna har det dock krånglat och långa texter har försvunnit. med ett dåligt tålamod har man inte lust att skriva om allting, men nu testar jag kort igen. varit på möte precis, snart hemma igen för att ge sjuklingen där hemma en puss innan lia hämtar upp mig o vi far till dollarstore! hoppas man hittar något kul. beställt hem några julklappar redan men fattas en hel del.
åh vilken mysig helg jag hade då! fredagen spenderades supermysigt med simon, camilla o peter kom över en sväng på natten vilket var jättetrevligt! på lördagen åt vi julbord (happy tammsvik) där storasyster jobbar. åh fy vad mycket mat (och godis) det fanns! supergott var det också. nu ser jag att batteriet tar slut strax. passande med att bussen snart tagit mig hem. pöss!
  • 539 readers

Likes

Comments

För att jag kan känna mig som sämst och få en fråga som ändrar allt. "du vet att du är bäst va?"
för att jag själv kan bli överväldigad av mina känslor inför dig.
för att jag vet att du aldrig skulle göra något för att såra mig.
inte för att det är ett krav, utan för att du aldrig skulle vilja byta ut det vi har.
för att du är min bästa vän som jag kan skämta med.
för att du är den jag kan lita på till 100% oavsett vad det handlar om.
för att du är intelligent, logisk, humoristisk, envis, kärleksfull.
för att du har ett unikt utseende som pricken över i:t och som gör att jag vet att jag vunnit den finaste personen innifrån och ut.
för att det enda du kräver är det enda jag vill ge dig, äkta.
för att du låter mig vara MIG med alla fix,funderingar och knäppa aktiviteter som faktiskt gör mig till mig.
för att du är du.
Det är därför jag älskar dig.

  • 709 readers

Likes

Comments

det är måndag igen, veckorna passerar förbi som ingenting och hur fort som helst .. man hinner liksom inte med någonting. fast helgen som var nu var mycket givande. fredagen blev inte så sen, jag och Simon blev hemma och tog det lugnt. lördagen åkte vi till syrran o mös med familjen. grillade korv, drack lite vin och pratade strunt. på kvällen tog jag och simon med oss lia hem en stund där robban hämtade oss och skjutsade oss till boda. där var det oktoberfest och vi fick träffa det härliga gänget igen. mycket glada var vi när robban hämtade oss igen och killen tog med sig förtäring till oss (proffsord för fyllekyckling) vilken lirare! vi kom hem och snart därefter sov jag som en stock..
igår fyllde simons morfar år och vi var där på lunch. indisk mat, gott var det och mycket fanns det.. väl hemma igen fanns inte mycket energi kvar och kvällen avslutades med att somna till sune på solsemester. inte fy skam alls.
idag är jag sjuk.. huvudet är tungt, bihålorna har tvärstopp och halsen bara kliar, hostar och har sig.. blir nog hemma imorgon också, inte alls roligt.. så mycket jag vill göra men känner att jag inte kan. skulle sätta igång med bikramyoga igen men finns tyvärr bara så sena tider att jag isf kommer vara hemma runt elva på kvällen två gånger i veckan. känns inte lockande alls att åka kommunalt den tiden på kvällen och sen till att sova direkt väl hemma.
så jag kollade upp vad ett simkort inkluderat gym kostar och fick då veta att omklädningsrummen görs om och allt dras igång i november igen.. så typiskt, min vanliga otur.
alla mina favoritsidor har utförsäljning och massa reor och jag har knappt råd att kolla..
sitter just nu och väntar på simon som är på willys och handlar. när han kommit tillbaka blir det väl äta någon sorts mat och inta varmt soffläge igen!
tur man har tigertofflor, te med smak av cupcake och en stor famn att kurera sig i.
så fort jag kan ska jag fylla på pysselmaterialsförrådet, stoppa kliet i fingrarna och flytta tankarna till annat.

seeya!

  • 738 readers

Likes

Comments