Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​I samarbete med twistshake så tävlar jag ut en valfri sippy cup, som passar perfekt nu till våren och alla picknickar eller varför inte en dag på stranden sen i sommar. Det enda ni  behöver göra är att svara på frågan: ​Vad är namnet på Twistshake´s vita sippy cup?

​Kommentera svaret samt skriver med din mejladress så jag kan kontakta vinnaren. Ni kan gå in på deras hemsida http://www.twistshake.com och hitta information. Om ni redan nu känner att ni är sugna på att beställa lite från deras hemsida, så anger till "emmalarsson20" så får ni 20% på hela deras sortiment. 

Tävlingen avslutas på måndag kväll så passa på att vara med i tävlingen nu!

Likes

Comments

Här har vi den, twistshake's nya tillskott "sippy cup" ✨✨ I samarbete med twistshake har vi fått chansen att testa just den här produkten, den har ett mixernät som gör att den frukt du lägger i den går sönder och ger smak till vattnet🍓🍒🍇🍎 Jag har såklart en rabattkod till er som ger er 20 % på hela sortimentet, uppge "emmalarsson20"✨✨

Spanns in deras hemsida på www.twistshake.com

Likes

Comments

Jag och Melker skjutsade in Mattias till stan till åtta, för han skulle på kurs hela dagen. Jag och Melker åkte sen hem till mina föräldrar, där vi åt en mysig frukost. Efter det gick jag in till stan med min syster och Melker. Hittade en kjol och två tröjor till mig, sen blev det en gul vår jacka till Melker. Har spanat på den ett tag nu, så passade på nu när dom hade klubbdagar. Vi gick sen förbi affären på väggen hem, för att köpa med oss våffelsmet. Det blev våfflor till lunch, otroligt länge sen vi åt det. 

Jag borstade och duschade Enzo, jag och mamma promenerade med hundarna. Vi hittade blåsippor när vi var ute och gick. Sen plockade min syster snödroppar i trädgården, så vi fick ihop två små söta buketer av vår blommor. Man blir så mycket piggare när det blir lite varmare ute. Längtar tills solen kommer fram mera och alla fina vårpromenader i skogen. 

Likes

Comments

​Igår när jag åkte in till stan på eftermiddagen så ringde jag till apoteket för jag orkade inte åka förbi därför att kolla om maten hade kommit. Hade nämligen inte fått något sms, som jag brukar få från apoteket när det kommit. Fick tag på apoteket här på Gotland och frågade var Melker mat var. Att dom hade sagt att dom skulle få maten till apoteket som igår fredag. Och att maten började ta slut här hemma igen efter vi har hämtat lite från barnavdelningen som tur var hade lite. 

Personen jag fick prata med skulle kolla med sina kollegor och återkomma så fort som möjligt. Efter en halv timme ringer det en från nutricia som är återförsäljare för Melkers mat. Och hon skulle kolla över vad hon kunde göra och sen återkomma till mig. Vi tränade på eftermiddagen och efter träningen hade jag fått ett sms att special delivery hade varit där och hämtat en platta med mat till Melker. Som var påväg hem till oss, så vi skulle ha mat till helgen. Fick sen ringa till special delivery som meddelade att maten kommer hem till oss senast klockan 23.30. Så igår kväll klockan halv elva kom maten hemkört till oss. Så nu klarar vi oss några dagar i alla fall. Nästa gång jag beställer mat blir det på ett annat apotek och sen skall jag beställa mycket så vi slipper vara oroliga och stressade över att vi inte har mat. Jag var ändå ute i god tid, två veckor innan maten tog slut. Men hoppas på att det inte blir sånt här krångel igen. 

Likes

Comments

​Melkers mat beställer vi från apoteket, som dom sen beställer från dom som tillverkar maten. Vi var ute i ganska god tid när vi beställde för två veckor sen blir det imorgon. Jag och Mattias började prata om maten kanske skall komma snart för det började bli ganska lite mat här hemma i början på veckan Men jag vet att det kan ta tid för maten att komma men inte en och en halv vecka, kanske fyra arbetsdagar. Så Mattias åktre förbi apoteket i tisdags för att fråga om maten var på gång. Dom såg att dom hade skickat efter en beställning men det hade inte skickats något från leverantören. Så dagen efter så ringer dom till mig för att dom hade pratat med leverantören och dom hade inte fått någon beställning men kunde få maten till apoteket till på fredagen. Vi hade mat kvar till på torsdag morgon alltså till i morse. Så i fm fick jag åka förbi barnavdelningen på sjukhuset, så fick vi lite mat av dom. Räddarna i nöden! 

Så nu hoppas jag verkligen att maten kommer i morgon, så vi har mat här hemma. Kommer lägga en ny beställning meden gång så vi slipper stå här utan mat till honom. Vi kan ju heller inte ge honom något annat eftersom han står på den här kosten och måste ha just den här maten.

Likes

Comments

Vi har en walk in closet från vårt sovrum och vi har inte gjort något med den alls. Blev så trött på dom blå/grå väggarna, kläderna som hängde bakom varandra så man inte såg. Den hemmagjorda trähyllan som gjorde att kläderna som låg på den luktade unket. Så en dag bestämde jag mig att köpa en grå färg. Sen började jag spackla och slippa. Vi sågade sönder en garderob så den blev platsbyggd där det är sne tak. Det blev så himla bra. Mattias gjorde en sko hylla av hyllplan. Vi byggde på hyllor på väggen av dörrarna som var till garderoben. Sen gjorde vi nya häng möjligheter till kläderna, fast uppe på varandra. Då ser man alla kläder klokt. Sen inredde jag det, så nu är det helt klart och är så himla nöjd. Äntligen så trivs jag med garderoben och det blev så mycket luftigare. Plus att jag fick upp en större spegel som jag inte kan ha på nedervåningen längre, så det ser man så mycket bättre när man skall välja kläder. Äntligen färdiga med mitt projekt. Nästa blir att riva en vägg på nedervåningen och börja lägga nytt golv på hela nedervåningen.

Här kommer lite bilder på garderoben.

Likes

Comments

Idag var det femte dagen på raken som jag jobbade. Det känns av nu att man är lite trött i kroppen. Har inte jobbat så här mycket på väldigt länge. Men det har också givit mig väldigt mycket energi och jag behöver verkligen få komma hemifrån och lämna över till Mattias. Jag känner att jag mår så mycket bättre av det och kommer hem med mycket mer energi. Och kan ge så mycket mer till familjen då. Både jag och Melker mår bättre av att komma ifrån varandra lite. Även fast jag vill va med honom hela tiden och se allt han gör, varje litet framsteg.

Inatt har vi avlastning, så Melker sover i sitt rum med assistenten inatt. Det var välbehövligt nu att få en hel natt utan att vakna av att han vaknar eller hostar. Även fast jag brukar vakna ändå fast han är på nedervåningen. Men då kan jag somna om lätt när vi har avlastning.
Imorgon skall jag och Melker ha en riktig mysiga tillsammans.

Likes

Comments

​Lekterapin nere på barnavdelningen pratade med oss en gång när vi var nere i december för att ta prover på Melker. Att det finns en fond för barn med epilepsi, där man kunde skicka in en ansökan om det var något man kände att ens barn behövde. Vi funderade lite över vad vi kände skulle hjälpa eller underlätta Melker. Vi fick chansen att testa ett bubbelrör när vi var uppe på karolinska och Melker tyckte verkligen det var jätte spännande. Det har ett starkt ljus om stimulerar synen väldigt mycket. Så vi bestämde oss att ett sånt skulle passa Melker toppen. Så dom hjälpte oss att ansöka och för någon vecka sen kom det äntligen hem. Så nu har Melker ett eget bubbelrör här hemma och han älskar att ligga i soffan och kolla på det. 

Ett perfekt hjälpmedel till Melker, är så tacksam för alla runt om oss i vården och habiliteringen som hjälper och är sånt stöd för oss.

Likes

Comments

Den här killen är numera helt vild och galen. Han har massor av energi och rör sig väldigt mycket om dagarna. Han är mycket mer me och kan koppla av o sova. Jag har inte sett en synlig kramp på en vecka nu, utan isåfall är det små aktivitet i hjärna bara som spökar. Det är så märkligt med epilepsi, att det kan vända helt. Från att vara otröstligt ledsen, små krampa hela tiden och sen ha stora kramper på det då han försvinner bort helt och krampar. Som han hade förra helgen, till nu när det är helt tvärtom. Vi har inte ändrat någonting på över två veckor. Så man vet aldrig vad som händer eller komma skall med epilepsi. Varje dag är inte sig lik!

Likes

Comments