Idag firade vi min mamma som fyller år idag, med mat o fika på dagen. Sen på eftermiddagen åkte jag för att jobba, skönt att jobba o få träffa alla på jobbet igen.

Men ikväll när jag gick ute i mörkret, så blev jag faktist rädd. Jag tycker inte om att gå ute när det är mörk, men ikväll var det ännu läskigare. Efter all den här clown hysterin, var jag livrädd att en sån skulle komma o skrämma mig eller att något skulle hända. Jag förstår inte hur det kan vara så roligt att klä ut sig till clown och gå runt och skrämma folk och barn. Vad får dom ut av att göra det, tycker att det borde få ett stopp. Så man inte behöver gå o oroa sig att man skall bli jagad eller skrämd av någon clown.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Golvet är nu äntligen klart, listerna kom också upp. Men dom passade inte så jätte bra och vi orkade inte köpa nya. Så vi fick sätta upp dom gamla som satt i rummet redan. Så vi får foga lite och måla listerna. Så det blev lite mer fix. Men har börjat plocka upp inredningen och idag kom äntligen lite poster som jag beställt till hans rum och några till en tavelvägg jag skall fixa. 

Slänger upp en liten bild med några av dom posters jag fick hem. 

Likes

Comments

​Idag har vi bokad tid på hjälpmedel centralen med Melkers arbetsterapeut, han har växt ut den röda tumble formen så den skall lämnas tillbaka. Han har också blivit för stor för hans panda stol som han använder mycket. Så vi skall gå upp en storlek i den och hoppas på att han sitter bättre i den. Sen skall dom fixa ordning hans vagn också, vi har inte varit nöjda med den sen första början. Därför vi knappt använt den, han har inget nackstöd i den så hans huvud åker lätt ner på sidorna. Hela ryggen på vagnen är bakåtlutad så han sitter som en ostbåge med ryggen även fast man har den i sittläge. Så jag hoppas dom kan göra något åt det. 

Så blir att fixa med nästan alla hjälpmedel Melker har. 

Liten skrutt i sin stol för ett år sen

Likes

Comments

Liten smygtitt på fåtöljen, bordet och lampan. Mattias la sista delen av golvet, men de fattades mindre än en meter på golvet. Så de får bli att åka in o kolla om vi måste köpa ett helt paket till eller om vi får köpa en planka som vi behöver. Så imorgon blir förhoppningvis golvet klart. Skall bli så roligt att inreda rummet sen och flytta ner alla Melker saker. Men listerna måste upp innan, för annars blir det inte av att dom kommer upp.

Likes

Comments

​Idag har vi en riktig mys dag hemma, Melker sover ännu. Han var vaken lite inatt så han tar igen det nu på förmiddagen. Får hoppas han är piggare idag när han vaknar. Vi hoppar över badet idag och håller oss hemma istället.

Jag har fixat lite här hemma och sitter nu i soffan, skall fortsätta göra färdigt lampan som skall vara i Melkers rum. Sen fastnar jag nog vid youtube som jag brukar, att man kan tycka att det är så roligt att kolla på vad andra gör. Men om man har följt några, så vill man fortsätta för att se. Det blir som ett beroende att man måste se så fort ett nytt youtube klipp har kommit upp. Men skall också försöka få lite tvätt gjort, har ett stort berg av tvätt här hemma. Så blir en mysig hemma dag. 

Likes

Comments

​Renoveringen av Melkers rum går verkligen framåt. Efter att jag fått i mig massor med ingefära och honung igår så känns halsen mycket bättre och mer krafter är tillbaka. Även fast Melker hade en jätte dålig natt så har jag ändå varit igång lite. Melker har nog blivit sjuk, han är jätte slemmig och tjockt slem, han hade också lite feber idag, så får se hur han mår imorgon. Tyckte han började andas lite tungt, så om det blir värre får jag höra av mig till sjukhuset imorgon och be om att få kolla hans syresättning. Så imorgon blir det nog inget bad för oss. Lite uppdatering hur allt är nu.

Tillbaka till renoveringen, idag har jag målat på kalklitiren som kom hem i måndags. Första lagret så blev det väldigt ljust och andra är mycket mörkare och mer ljus skillnader. Så får se hur det ser ut imorgon om jag behöver måla på något mer eller om det ser bra ut som det är nu. Jätte smart färg när man vill ha en vägg som ser ut som puts. Tänkte först putsa, men sen när jag fick syn på den här produkten, så kändes det mycket enklare. Och det var enkelt att måla på, nu skall bara slutresultatet bli bra.

När Mattias kom hem från jobbet började han att lägga in golvet, jag åkte in och hämtade fåtöljen som hade kommit hem och handlade mer golv till rummet. Nu är nästan allt golv på plats är lite kvar, som förhoppningsvis blir klart imorgon. Sen är det lister och inredning kvar. Längtar tills rummet blir klart, kommer bli så mysigt och fint. Skall ännu pyssla ihop alla idéer jag har och handla hem lite från fastlands ill hans rum. 

Likes

Comments

I samarbete med BookBeat har jag fått chansen att testa på deras nya prenumerations tjänst på ljudböcker. Då jag har laddat ner deras app i telefonen, så jag lätt kan lyssna på tusentals olika ljudböcker. Perfekt för mig då jag är ute och går med Melker och Enzo eller kör bilen in till stan. Jag har fastnat för en bok som jag håller på att lyssna på nu, Elaine Eksvärds självbiografi "Medan han lever". Jag som älskar självbiografier tycker den här boken är super bra så lång jag kommit. Nästa bok blir nog Martina Haags självbiografi.

Så till er har ni möjlighet att testa på deras tjänst i en månad helt gratis, så en lite pröva på period. Efter den månaden kostar det 169 kronor i månaden. Men det är ingen bindningstid, så man kan säga upp kontot när man vill.

Så ni som älskar att läsa böcker eller kanske tycker om att lyssna på någon i telefonen eller i bilen. Skulle det här passa perfekt. Det är första gången för mig att testa på att lyssna på ljudbok, men jag tycker verkligen om det. Jag som alltid har tyckt om att läsa böcker, har inte samma tid och ro att läsa en bok idag. Så passar perfekt för mig, med att kunna lyssna på ljudbok när jag vill. För har alltid telefonen med mig.

Här lägger jag in en länk, så kommer ni direkt till deras hemsida och erbjudandet BookBeat

Likes

Comments

​Idag var dagen inbokat med jobb, lite ärenden i stan och sen träning på kvällen. Men vaknar upp med ont i halsen och snorig. Så det blev att vara hemma istället. Har ont i kroppen och är väldigt trött. Så har kurerat mig i soffan med honung och ingefära vatten. Har hjälpt Mattias lite med Melkers rum, men har mindre krafter just nu. Så blir helt slut lätt, jag som ville göra så mycket idag och har längtat efter träningen som var ikväll. Men får försöka vila så jag blir piggare snart. 

Likes

Comments

Nu när vi håller på mycket i Melkers rum så kan det bli lite mycket ljud. Igår när jag lagade mat sågade Mattias i golvet, för vi måste ta bort en del som he blivit lite vattenskadat. Då fick Melker ha på sig peltor när vi lagade mat. Han gör så roliga grimaser när som åker på. Men det är tur vi har dom, för han kan lätt bli känslig för ljud när det blir för mycket.

Likes

Comments

​Vi började morgonen redan klockan halv sju i morse. För vid åtta skulle vi vara på sjukhuset, Melker tog konc. prover och sen massor av prover tills han skall börja med kost behandlingen. Efter provtagningen hade vi läkarbesök, vi gick igenom mediciner och lite hur det ser ut framöver.

När vi var färdiga på sjukhuset åkte vi upp till korpen för att träffa personen som har hand om avlastning, samt personen som är tänkt att hjälpa oss. Allt kändes faktiskt jätte bra, har väntat länge på det här steget. Att träffa en helt ny person som skall ta hand om Melker. Men allt kändes väldigt bra, så nästa vecka skall hon komma hem till oss och vi skall gå igenom allt. Också boka ny tid för att hon skall börja ha avlastningen på dagtid, för att vi skall känna av hur det känns och våga lita och känna oss trygg att lämna bort Melker. Sen när det känns tryggt för oss, kan vi börja med avläsning på natten också. Så det skall bli spännande hur allt går.

Så efter mötet åkte vi till miio och beställde en ny fåtölj som vi skall ha i Melkers rum. Längtar tills hans rum blir ordning på. Men det är en vägg som skall målas, nytt golv skall läggas. och lister skall upp. Så det är lite jobb kvar. 

​älskar höstpromenaderna i skogen med dom här två! 

Likes

Comments