Header

Hej igen, det är inte jätte längesen sen sist, haha jag börjar bli bättre på detta. Hoppas att allt är bra med er. Allting är jättebra med mig!!

Efter 8 månader så fick jag se min fantastiska familj från hemma från igen... shit vad jag hade saknat dom och att bara så krama om dom va så jäkla härligt. Shit vad min lillebror vuxit, och det var början på drygt två sjukt roliga veckor med familjen. Tyvärr så kunde inte Fredda komma med då hon och Oscar backpackar i Asien. Vi skypar så jag vet att hon har det bra. Ses snart Fredrika! jag tror att vi kommer hem samma vecka. Ska bli så kul att träffa henne och höra allt om resan. familjen hade dock med sig en annan överraskning som var helt fantastiskt! Emilia! Som jag har längtat efter dig!


Först så var vi i San fransisco över en natt för mig och två nätter för resten av familjen. San Fransisco var en sjukt cool stad som är byggd på ett berg hade man kunnat tänka sig. Det var ibland sjuka lutningar. Det var helt otroligt att se. Vi åkte de välkända cable cars och åkte också över den berömda röda bron, Golden gate bridge.


Sedan körde vi mot LA, och då körde vi highway 1 som är väldigt känd för sina fantastiska vyer. Det var väldigt vackert att se. VI körde över berömda Bixby Bridge på vår väg.

På vägen utmed kusten som kallas Big Sur gjorde vi några stopp. Ett av dessa gjorde vi i Point Lobos State Park som ligger precis utanför Carmel-by-the-sea, där vi promenerade en runda ut med havet. Det är en världskänt och det förstår jag. För det var jättevackert. Ut med kusten kan man även se sjölejon och delfiner.

Vi stannade i Santa Barbara över 1 natt. Där var jättecoolt. Väldigt många palmer, fina sandstränder och bra surfing. Det va faktiskt där jag surfade för första gången och helt ärligt fyyyfan vad jag sög. Klarade bara av att ställa mig upp på brändan en gång men det var sjukt kul, men satan vad jobbigt det var. Mina axlar var helt döda efter allt paddlande (efter 2 månader men handen i chipspåsen), men det var ändå superkul!! Surfing kommer det att bli mycket mer av. Mycket mer!!

Väl i LA så checkade vi in på vår hotell. Vi bodde i West Hollywood och bara 2-3 stenkast från centrum av Beverly Hills. Hus här säljs för 3 220 000 dollar i genomsnittspris och om du ska bo på de finare gatorna så snackar vi runt 20 miljoner dollar..., sjukt kul att se var man ska bo i framtiden förhoppningsvis ;-). I LA finns det också brutalt sjuka sportbilar, mitt "heaven". Vi var i LA i 5 dagar vilket jag tyckte var det roligaste. Los Angeles är en enormt stor stad och det är omöjligt att ta sig runt utan att köra bil/åka buss. Vi åkte på några guidade turistbussar för att se oss omkring och fick även se var alla kändisar bodde och deras "manshions" och allt annat som finns att se i LA. Det finns hur mycket som helst! . Vi surfade också i LA på Venice Beach. Det var sjukt kul och denna gången så gick det skitbra och jag kan säga att jag kan surfa utan problem nu.

Sedan drog vi österut mot ökenområdena och vi var i Palm Springs och besökte sedan nationalparkerna Joshua Tree Park och Death Valley. det är helt fanatiskt att se hur naturen ändrades på resan. När vi körde mot Death Valley körde vi i flera timmar utan att se vare sig städer eller människor. Vi körde igenom några sk spökstäder, otroligt. Death Valley var väldigt varmt. I Badwater Basin var det +38 grader. . Badwater Basin ligger 85 meter under havsnivån och är en av världens varmaste platser. Markens temperatur är 50% högre än lufttemperaturen, så här kan man steka ägg på marken, hahaha.

Vi avslutade resan här i Sanger hemma hos oss. Vi var och åke Gocart ihop och det var superkul. En dag så tog min "farfar" med oss ut och vi fick skjuta. Det är så kul! Min "farfar" heter Gary, men vi kallar honom Bubba. Han är sheriff i Fresno County. Kvällen innan mamma, pappa och Didrik skulle åka hem så fyllde Kennedy 9 år, så vi hade födelsedagskalas för henne. Det var kul. Då fick mamma, pappa och Didde träffa släkt och vänner. Det börjar bli riktigt varmt här nu. Det är fullt med mogna apelsiner på träden.

Greetings from sunny California!

haaadeee


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tja tjena, då är jag tillbaka efter alla era klagomål om att jag lägger ut inlägg alldeles för ofta.... Så jag tänkte dra till med inlägg nu haha. Jag upplever saker här hela tiden och tiden flyger fram. Allt är toppen!

De senaste veckorna vi har liksom chillar lite och inte gjort så mycket, men vi åkte upp till Bas Lake som ligger uppe i bergen, ca en timme härifrån. Vi sov över där en natt och bara hade kul och mysigt med familjen.

Det där en en bild från Bas Lake i somras. Bas Lake är ett ställe som många åker till för l att åka och campa på sommaren, så som vi gjorde i sommars med familjens vänner. Det är sjukt kul att åka dit och bara ha kul och köra lite jetski. Jag gillar verkligen det!

Jag tänkte berätta om upplevelsen som alla frågar om och är så nyfikna på, "Hur är det liksom, att leva och bo där?" Jo, men det är världens upplevelse att få lära sig en annan kultur och en annan religion. Det är på att annat sätt än att lyssna på Patrik på hans lektioner.. Som ni kanske vet så finns det många många olika religoner här i USA, men den absolut största är kristendomen. Och en fråga som ofta ställs är "Går din familj till kyrkan?" Ja, det gör vi. Det är varje möjliga söndag och på onsdagar, om du är mer intresserad. Jag går bara på söndagar och helt ärligt det är ganska roligt att lyssna på dem som pratar om livet och Bibeln. I vår kyrka så har vi det så att vi sjunger typ 2-4 sånger innan själva predikan börjar. Sedan lyssnar vi på någon man eller kvinna som pratar om någonting i Bibeln. Det är faktiskt ganska roligt att gå till kyrka tycker jag, men det är mer för att träffa familjens vänner och den sociala delen som jag gillar.

Vi har firat Bens födelsedag också. Vi firade med alla hans systar (3st) och hans föräldrar och förstås och så hela vår familj. Det var trevligt och vi hade kul och åt god mat. Men det känns sjukt att Ben fyller 35 år och man bara shit, pappa ska fylla 59 år! Bara skojade! Han kommer bli 49 väldigt snabba och ungdomliga år med få grå hår på huvudet. Det känns lite sjukt att Ben fyllde 35 liksom, men ja, deras äldsta barn är fött 2004 och det är liksom det yngsta syskonet av oss tre i min riktiga familj. Tiden går fort. Det är någonting jag upplever här i USA. Tiden hitintills har gått riktigt fort och det kommer hela året att göra. Det gäller att hänga med.

Tiden går som sagt så sjukt fort och någonting som jag har lärt mig under min tid här i USA är att ta vara på den. Jag kan känna att jag ibland hemma glömde bort det.. Min älskade storasyster ska bli 20 år. Det kändes som igår när som fick körkort till bil och som för en vecka sedan hon fick körkort för moppe. Jag smsade med mamma för en tid sedan och så snackade vi om planer för sommaren så kom det upp Fredda kanske ska flytta till Göteborg!!! Jag blev helt knäckt, men liksom hallå vem ska jag va störig mot när jag är uttråkad??? Så kan man väl inte göra... bara dra...Tiden går för fort helt enkelt.. och min lillebror som jag tyckte va liten när jag åkte och som jag bråkade mer än någonsin med innan jag åkte, han har växt upp. På längden iallafall, så nu tar har mina kläder som jag har kvar där hemma, och han har flyttat in på mitt rum, trots det så saknar jag honom extremt mycket. Didrik flyttade in på mitt rum samma dag som jag åkte. Mamma och pappa berättade att han saknade mig supermycket redan från första dagen.

I bland saknar jag livet hemma. det kommer små downperioder, men det visste jag. Jag är bara en människa och detta är bara ett liv på denna jord. Det finns dagar då jag kan sitta och tänka på hemma, min älskade familj och mina älskade vänner. Jag vet redan nu att jag har ändrats, att jag har utvecklats. Jag har också börjat fundera på vad som ska hända efer detta fantastiska år. Svårt att toppa... Jag kan ibland känna mig lite stressad över vad jag ska göra i livet? Det går ju inte att stanna här och glida, säger mamma och pappa iaf. Jag börjar bli sjukt besatt av att "vinna loppet", att både hitta ett arbete som jag gillar och som jag kan tjäna pengar på efter gymnasiet. Jag har också fått lära mig hur sjukt bra jag har det. Något som jag har fått uppleva här i USA är den extrema skillnad som finns mellan fattiga och rika. Jag har många kompisar i på Highschool som har ett riktigt tufft liv. Jag går på en public highschool, d v s som en gymnasieskola i Sverige som är öppen för alla. I USA går alla de som har råd att betala sin skolgång på privatskolor. Mer än 75% av mina vänner här i USA har inte varit utanför Kalifornien, sin egen delstat. Det är ganska vanligt i USA att man inte har varit utanför sin egen delstat. Det är svårt att tänka att det är så, men USA är ett enormt stort land och det bor enormt många människor här. En del av mina vänner har inte ens varit utanför Fresno och området här runt omkring. Jag har också lärt mig värdet av pengar och att hushålla med dem. Det går inte att spendera alla pengarna direkt så att man måste fråga om mera pengar hos mamma och pappa. Jag avskyr att fråga efter pengar. Men ekonmin under året har jag klarat av riktigt bra faktiskt. Det var en sak som oroade mig när jag åkte. Jag är otroligt glad över mitt år här, som ännu inte är slut. Jag ska njuta och uppleva hela den tid som jag har kvar. Snart är det dags för Spring break, samma som påsklov hemma och då kommer mamma, pappa och Didrik hit. Det ska bli så kul att få träffa dem. Vi ska ses i San Fransisco för att sedan åka på en roadtrip i Kaliforninen och uppleva en massa kul saker. Vi har det varmt och skönt här nu. Riktiga "HögsommartemperatureriSverige", så kanske det blir lite surfing i Santa Monica eller på Venice beach i LA.

Likes

Comments

Hej igen,

Ja det var ett tag sen, men nu är jag tillbaka. Allt är jättebra med mig. Jag trivs och har en fantastisk tid här i USA. Jag hoppas att allt är bra med er också där hemma också i det kalla vädret. Själv så har vi +18 grader och skinande sol idag, men vi har haft det värsta regnovädret här. Det har inte regnat så mycket på väldigt länge. Vi har haft 3 veckor totalt av ösregn. Det var sjukt häftigt att se hur allting gick från att vara gult och dött (Golden State) till att allting blev grönt och fint. Men förhoppningsvis så kommer sommaren snart.

Det har varit Senior night for soccer och bilden kommer därifrån. Det är Rachel, Ben och jag.

Vi har varit upp i bergen några gånger och det var mycket snö. Härligt! Vi behöver inte åka så långt för att komma upp i bergen till snön. Jag har gjort en liten film som du hittar om du scrollar ner från när vi var uppe i snön. Vid detta tillfället så var vi lediga från skolan då det var Martin Luther King Day. Det är en helgdag då man hedrar minnet av Martin Luther King. Det är alltid den tredje måndagen i januari. Alla var lediga och. vi var här uppe i bergen med några vänner. Det var jättekul och härligt väder!

För någon vecka sedan så var det Superbowl och det är som en nationaldag här i USA. Otroligt stort! Vi hade en massa vänner över för att se matchen och för att käka tillsammans. Det var sjukt roligt och fantastiskt att se hur stor den amerikanska fotboll är här. Det var New England Patriots som mötte Atlanta Falcons i final. Matchen spelades i Houston, Texas. Finalen avgjordes först efter förlängning och New England Patriots vann med 34-28. Första gången i Superbowls historia som finalen gick till förlängning.

Och nu är soccersäsongen äntligen över, eller äntligen och äntligen man saknar den när man inte har den. Men ja, vi var inte så framgångsrika som alla i laget trodde att vi skulle vara. Enligt min mening så var vi inte alls bra. Jag tror vi slutade 3-7 (3 vinster behöver inte säga mer) i serien och sen så är det typ som ett slutspel som jag verkligen inte trodde att vi skulle gå till. Vi förlorade första matchen i slutspelet med 3-5. En väldigt intressant match där vi ledde med 3-1 sen så... jag vet i **n vad som hände, och tränaren stod bara som ett stort frågetecken och sa ingenting. Man undrar vad Peter hade vrålat... hahaha. Saknar det nästan...;-) Nu är säsongen över och det känns lite bittert att vi inte kunde prestera bättre, men samtidigt så känns det inte allt för dåligt. Jag har tyvärr inte kunnat spela hela matcher och kunnat bidra till laget då jag har varit dålig i ryggen under soccersäsongen. Problemen med ryggen började när jag spelade slutspelet i amerikansk fotboll. Jag hade en superbra coach i mitt amerikanska fotbollslag, tyvärr så har coachen i soccer inte kommit i närheten... Så nu har jag tid att börja jobba hårdare på rehaben för min rygg så att den blir bättre.

Men det har också varit en stor lärdom för mig att vara på förlorarnas sida, för jag har alltid, mer eller mindre, varit på vinnarsidan tack vare mitt amerikanska fotbollslag och IF Löddes fantastiska P00. Jag saknar er verkligen. Laget, träningarna, gubbarna, tränarna och bara The brotherhood som vi har. Det är unikt och helt fantastiskt.! Här är några bilder från när vi hade senior night för soccer.

alla senior´s i laget

Bilder med familjen och vänner till familjen.

Sen så åkte vi till ett zoo med TT (Bens, min pappas syrra) och vi hade jättekul. Det fanns en massa exotiska djur. Här är några bilder från zoo..

Ha det gött!!! Ses snart där hemma!!!

Likes

Comments

Jag tjuvstartade själv mitt jullov med 3 dagar, vilket var riktigt gött. Sista veckan hade jag flera slutprov. Här på highschool så har du final exams den sista veckan på terminen. Nu har jag gått första terminen och skolan har gått mycket bra så det känns skönt. Nästa termin så kommer jag att fortsätta att läsa samma ämnen. Tjuvstarten på mitt jullov så vi åkte till Anaheim utanför LA i So. Cal. (So. Cal. är en förkortning för southern California) Vi hängde där i 3 dagar och hade riktigt kul. Vi kollade på bio och åkte ner till stranden, hunting beach som inte ligger långt ifrån long beach. Det var superfint! Vi bara chillade och hade kul. Sista dagen så åkte vi till knott's berry farm där familjen har säsongspass. Det var super kul igen och det var andra gången jag var där. Sedan var det dax att åka hem då jag hade träningar och Christmas was coming up.

Efter turen till LA så hade vi några dager hemma innan det var dax att fira jul, vilket vi gjorde men släkten. Det var jättekul. Det var speciellt med att maten är väldigt olik den svenska, men vi hade även svenska köttbullar och skinka på julbordet. Sedan är det ju så att man här i USA firar jul den 25 december och då öppnar man julklapparna på morgonen. Det var lite konstigt att ha hela julklappsutdelningen på morgonen och jag har ju knappt fattat att det har ens har varit jul, då det vissa dagar har varit runt 18 grader varmt (vilket är kallt för mig nu). Det känns nästan lite pinsamt för när det är kallare dagar här så är det jag som fryser mest och ingen fattar hur jag kan frysa. Jag är ju från Sverige "kallt som i ett isbjörns r*vhål" som Johan Glans sa. Ja, asså det är helt sjukt. Jag fryser när det runt 10 grader här, det är ju nästan som en sommardag hemma!!! Hur som helst vi har firat jul och det var en riktigt trevlig helg. Här kommer bilder från julen hos Dhillons!!

Nej, det är inte vårt hus. Det är en speciell gata här i Sanger som alltid pyntar sina hus till julen.

Mitt mästerverk in making an american gingerbread house.

Efter själva julfirandet så var det några mer dagar av bara degande innan nyår. Riktigt gött! . Jag, Ben, Jackson, Keegon och Gary (farfar) som är gammal krigsveteran vi åkte ut till en kompis familjs gård. Vi körde ut i en hage och sköt med lite olika gevär och handpistoler. Det närmaste jag tidigare varit vapen är farfars luftgevär hemma som vi har skjutit prick med ute i den mörka skogen i Småland. Det var sjukt kul att skjuta, men handpistolen som var en 40mms var sjukt kraftfull och svår att skjuta med, men den blev min favorit. Tätt där efter kommer ett 22mms gevär.

Och ja, jag var helt chockad när Ben sa att vi i princip skulle skjuta på baksidan av huset, så jag frågade om man bara kunde gå ut och skjuta lite så här för skoj skull på baksidan och svaret var "- ja, om man bor på ett lite avstånd från sin närmaste granne". Jag såg nog lite chockad ut och de frågade mig hur har vi det med vapen i Sverige. Jag berättade att det är vådligt hårda regler kring vapen och det är väldigt få personer i Sverige som äger ett vapen. Då sa Ben "-God bless America, för här använder vi pistoler för att kunna försvarar oss om något skulle hända". Detta är ju "The second Amendment" som finns inskrivet i USAs konstitution sedan 1791. The second Amendment innebär att du har rätt att äga och bära vapen. Du måste vara amerikansk medborgare och vara 18 eller 21 år. Åldersgränsen kan skilja åt i olika delstater. Det pratas mycket dåligt om polisen och att de har ett väldigt dåligt rykte i hela USA nu.. Det har varit en del skottlossningar i gettot här i Sanger och för någon vecka sedan så sköts en man till döds. En elev på skolan berättade att han hade sett när mannen låg död på marken. När jag kom hit till USA så fick jag många frågor från klasskamraterna om det var mycket våld i skolorna i Sverige och om jag någon gång sett en man liggandes död på marken. Mitt svar blev "eee, nej, jag måste snacka med min lärare" och rusade därifrån. Det kändes som sjukt konstiga frågor. För en tid sedan så kom som en kompis till familjen över och Ben, Rachel, jag och han pratade just om detta så sa jag att jag var lite rädd för att jag skulle bli placerade i Texas för där är så mycket vapen. Då tittade de tittade på mig och sa att de tänker att det är nog den säkraste staten i USA, vilket jag inte alls fattat.

Till nyår så åkte vi upp i bergen, till Bass Lake som ligger ganska nära Yosemite National Park. Vi firade nyår med vänner till familjen där. I Bass Lake var det massor med snö och vi åkte pulka och hade riktigt kul. Tyvärr så har jag inga bilder härifrån. Kaliforninen är fantastiskt på många sätt, men just vädret... Om vi åker att par timmar söderut så är det en som en varm svenska sommardag just nu. Åker vi ett par timmar norrut så är det vinterland och härligt snödjup. USA, the land of opportunity. Önskar er ett bra nytt år 2017! Ha det gött, ses snart!!

Likes

Comments

Hej, då va jag tillbaka igen med ett inlägg. Det var ett tag sen sist. Jag har såå mycket roligt att visa er! Allt är jättebra med mig. Jag hoppas det är bra med er där hemma också!!


För två veckor sedan så åkte hela familjen upp till redlands (klicka på ordet för att se bilder på redlands) där min amerikanska mormor bor. Redlands ligger lite utanför LA. Första dagen spenderade vi hos henne och sedan dag två så åkte vi till knott's berry farm (klicka så får du se bilder) med Rachels (min mamma) syster och hennes kille som bor inne i LA. Rachels syster jobbar med klädesmärket Scotch and soda och hennes kille är professionell skateboardåkare. Han jobbar också med kläder, med märket Supreme. I had the time of my life... Vi hade jätte jätte kul!! Men det var inte nog av det roliga, utan dagen efter så åkte jag, Ben (min pappa), Keegan, Jackson (mina brödrar) och Gary (Bens pappa, min farfar) och kollade på finalerna för säsongen i dragracing. Det va sjuuukt fräckt. Här är lite bilder!!

Jag, Keegan och Jackson på Knott´s berry farm.

Jag och min "pappa" Ben på väg upp.

Jag, min syskon och Rachels systers kille.


På dragracing!

Efter helgen i LA så var det dags för skola igen. Vi gick i skolan i en vecka sedan fick vi ett mycket mycket efterlängtat lov, men tyvärr så går ju tiden superfort när man är ledig... (Det går jättebra i skolan för mig) Under veckans lov så hann vi med rätt så mycket. Höjdpunkten på veckan var att fira thanksgiving. Thanksgiving är den största högtiden i USA. Den är t o m större än julfirandet. Många människor reser till släkt och vänner för att fira. Det är mycket mat också... Thanksgiving firas alltid den fjärde torsdagen i november och i samband med det så är det lov från skolan. Vi firade Thanksgiving hos Bens två systrar som bor i samma hus, 15min från pismo beach . En väldigt vacker plats som ligger vid kusten. Här är lite bilder.

Jag och mina syskon med en av Bens systrar som vi kallar för TT.


...jaa, jag kommer till maten... lugna er!! ;-)

Vid Thanksgiving så var det dags för den årliga matchen i amerikansk fotboll. Det är en tradition i denna familjen. Det är en mycket rolig tradition för det vinnande laget! Hahah (mitt lag vann).!!! Med tanke på amerikansk fotboll så har vi, mitt High school lag, Apaches spelat oss till slutspel och i fredags så vann vi semifinalen med 49-9. Jag gjorde en riktigt bra match. Så nu är vi i final i Valley Championship och om vi vinner finalen på fredag så går vi vidare till State Championship, men jag kommer inte att hänga med på den resan, utan sedan är det soccer som gäller för mig. Det är lite spänt och nervöst inför matchen på fredag, men jag hoppas verkligen att vi fixar det. Jag unnar mina lagkompisar att få spela State Championship. Trots att resan med Apaches går mot sitt slut för min del så är jag otroligt glad för denna tiden. Jag har provat på en ny idrott och jag har kommit att tycka mycket om sporten och jag har fått många nya vänner. För min del så kommer jag nu att gå över till att spela i skollaget i soccer i stället. Jag är väldigt exalterad inför soccern. Det ska bli sååå kul. Det är ju detta som är "min idrott". I amerikansk fotboll så har jag varit en rookie.

Okej ni ska få se maten nu :)

Lunch!!

Här är en traditionell Thanksgiving middag. Det är väldigt mycket mat och supergod mat. Det kanske har att göra med Bens ena syster är kock på en mycket fin restaurang. ;-)

Efter att vi varit hemma några dagar så bestämde vi oss för att julpynta huset. Thanksgiving är starten på julfirandet här i USA. Dessemellan kom Black Friday som även det var en häftig upplevelse! Mycket shopping! När vi julpyntade hemma i huset så började vi också titta på massa julfilmer, vilket är jättemysigt och kul. Här i USA så är det MYCKET mera bling-bling och mycket mera julpynt än vad vi har i Sverige. När jag nu är i USA och ser hur pyntat och fint det är här så känns julen hemma mycket tråkigare. Här är lite bilder som jag tänkte avsluta detta inlägget med. Är det någon som funderar på att göra ett år på High School utomlands, och då i USA så hör av er så svarar jag gärna på frågor. Jag är så nöjd med mitt beslut! Det har varit en fantastisk tid hittills och jag har varit med om sååå mycket roliga och nya saker. Min familj är helt fantastisk! Jag ser fram emot fortsättningen på mitt år här i Kaliforninen. Som ni ser på bilderna är det fortfarande varmt och skönt!

Ses snart!

Likes

Comments

Hej igen, jag hoppas att allt är bra med er. Här i Kaliforninen är allt bara bra. I fredags var det Senior Night. Det är en kväll då man hedrar spelarna i laget för att det är det sista året de spelar. De slutar sedan High School och ska vidare. Jag är typ yngst i laget. Jag fick hänga med på denna kväll eftersom jag spelar i laget och det det är jag riktigt glad över. Det var fantastiskt kul. High schoolidrott är stort här i USA och det är en häftig upplevelse att vara med. Vi spelare sprang in på plan med vår banderoll när vårt namn ropades ut i högtalarna och med inne på plan innan matchen började var alla spelares familjer. Här här jag med min "mamma" Rachel och mina "syskon" Jackson, Keegan och Kennedy. Vi mötte ett av de sämre lagen i serien och det blev en stor seger. Jag fick spela mycket denna matchen både offense, kicker på kick off, och kicker på punt team.

Scary Halloween! Firandet av Halloween här i USA är otroligt stort. Överst till vänster så ser ni Keegan som tyvärr  var sjuk, sedan är det Kennedy och Jackson i sin Halloweenutklädnander. Sedan ser ni hela trick och treat gänget. Jag, Jackson och Kennedy och kompisar till oss. Längst till höger på bilden så ser ni Mateo i förklädnad. Mateo är en av mina nya vänner som jag har träffat här i USA.. Mateo kommer från Tyskland och går ett år på Sanger High School precis som jag.


Trick och treat.... I måndags var det Halloweenfirande här och vi hade vänner över hos oss som ni såg på första bilden. Till Halloween var det otroligt mycket pyntat i alla trädgårdarna i här i Sanger. "Min pappa" Ben berättade för mig att just här i det området vi bor i så pyntas det och fixas mycket inför Halloween, så människor kör hit från andra delar av Sanger för att gå trick och treat här. Det var jättemycket folk ute på gatorna. På kvällen var jag och min "pappa" Ben ute i trädgården och skrämde alla barn som kom och gick trick och treat hos oss. Det var sjukt kul! Vi skrämde inte livet ur dem, bara lite grann..... Här i USA så är även de vuxna med och hela familjen är med ute på kvällen.

Efter matchen i fredags så blev jag intervjuad av en reporter på vår skoltidning. Matchen gick riktigt bra för mig. Min bästa hittills! Min "familj" var med på matchen och de var superimponerad av min insats. Det kändes härligt att göra dem stolta över mig. De gör så otroligt mycket för mig. Jag lyckades med en tackling, en assisttackling och fina punts!  Det var en superhärlig kväll. Reportern fick inte ordning på bokstäverna till my hometown, så jag fick skriva ner det till honom. ;-) Det ska bli spännande att läsa vad han skrivit i nya numret av skoltidningen.

Jag trivs och har en fantastisk tid här i Kaliforninen. Topp tre är Familjen Dhillon, amerikansk fotboll och vädret!

Ha det gött!

Likes

Comments

Nu har jag varit i USA i två månader och så fort tiden har gått. Det känns som jag nu har kommit in i "the american way of life" och allt rullar på bra. Alla är omtänksamma och tar hand om mig och det känns sjukt bra när man som jag är 900 mil hemifrån. Jag spelar mycket amerikansk fotboll och med risk för att bli tjatig här på bloggen, men det är så kul. Sedan sist så har min amerikanska mormor som bor i LA (Los Angeles) köpt ett nytt hus här i Sanger. Huset ligger på andra sidan gatan. Det är ett stort hus med pool, så det kommer att bli härligt. Hon flyttar in om någon vecka. Jag har varit med familjen i LA och vi har hjälpt henne inför flytten. Vädret är fortfarande varmt och skönt, men det är inte lika hett som när jag kom. Det är lite svalare vissa dagar, men i dag har vi haft 33 grader varmt så det är t-shirt och shorts som gäller. Förstår att det hemma börjar bli riktig höst nu, skönt att jag slipper det. Snart är det val här i USA, men det är inget som det pratas så mycket om bland mina kompisar. Jag är ju inte heller så intresserad av politik... så det kan bero på det också.Förra fredag spelade vi match på hemmaplan mot Reedly. Reedly är inte ett av de bättre lagen i serien. Vi vann stort igen. Här i Kalifornien är Highschool fotboll stort och det är många som kommer på matcherna, vilket är kul. Här är min lillebrorJackson, en av mina supportrar!

Jag spelar wide receiver i mitt lag Apaches och för mig det gäller att fånga bollen springa så långt som möjligt innan jag blir stoppad

Matchen var också Home coming game. Några elever på min skola hade utsetts till kungar och drottningar och de åkte runt arenan uppklädda i fina kläder i sportiga bilar. Det var även fyrverkerier, så den kvällen var lite extra. Det var en häftig upplevelse.

I fredags spelade vi också match och då mötte vi Bullard som är ett av topplagen i serien. Matchen var en toppmatch och dagen innan, inför matchen så var vi med på tv nyheterna. Matchen sändes också på TV som visades i hela USA. Så häftigt! Börjar bli kändis, hahaha! Vi vann matchen, men det var inte med någon stor marginal. Nu har vi 6 segrar och 0 förluster! Det känns bra! 

Nu är det dags att börja avrunda. Det är söndagkväll här i Kalifornien och jag ska börja förbereda mig inför veckan, skola och träning. 

Ha det gött!

Likes

Comments

Då var jag här igen och skriver ett inlägg till er där hemma. Jag hoppas att ni har det bra. Jag har det kanon!

I fredags spelade jag min andra match i amerikansk fotboll. Det gick riktigt bra! Go Apaches! Vi vann ännu en gång och nu har vår coach, Shidan gett oss en lugnare träningsvecka, så det är lite lugnt nu. Det är inte helt fel efter all träning och matcher. Jag gillar ju att träna så det är skönt att vilan inte är längre. ;-) Nästa match spelar vi på fredag och det ska bli kul. Gamedays är en väldigt kul dag. I onsdags tog vi lagbilder. Ska bli spännande att se hur det blev...

I helgen så har vi varit och kollat på mycket soccer! Två av mina amerikanska syskon, Jackson som är 10 år och Kennedy som är 8 år har spelat. De är både väldigt duktiga! Jackson spelar mest för att han tycker att det är kul medan Kennedy strävar efter att bli lika bra eller kanske bättre sin mamma Rachel. Rachel var en väldigt duktig fotbollsspelare som var på väg in i USAs fotbollslandslag när hon tyvärr fick en knäskada. Hon har varit tvungen att operera sitt knä ett flertal gånger och nu är hela hennes knäskål i någon sorts metall. Supertråkigt för henne.

Tänkte avsluta detta inlägget med en liten video från förra veckan då jag, Maddy och Clint körde jetski!

https://www.youtube.com/watch?v=j25FFX62XCo&feature=youtu.be

Ses snart, ta hand om er!!!

Likes

Comments

Jag har så fullt upp med skola och träning att jag är helt slut när det blir kväll och jag tänkt skriva på bloggen... men nu kommer det. Det händer mycket saker här hela tiden och jag ska berätta om lite av det jag varit med om.

Idag är det den 11 september och det är en stor memorialday här i USA. I år är det 15 år sedan den hemska händelsen med Twin Towers i New York. Det har varit flera ceremonier runt om i hela USA och bl a på Ground Zero i New York, där tornen tidigare stod.

Förra helgen så lastade vi trucken och stack upp till Bass Lake i Yosemite igen och badade och körde jetski. Att köra jetski är fantastiskt kul. Sanger, där jag bor ligger nära Yosemite National Park och jag har redan varit här två gånger sedan jag kom till USA. Det är otroligt fin natur där. Det var Laborday på måndagen så jag var ledig från skolan. Laborday här i USA är som 1:a maj i Sverige. Vi hade jättefint väder och det är fortfarande riktigt varmt här i Kalifornien. Vi har haft runt 35 grader den senaste tiden.

Jag har varit här i USA en månad nu och jag njuter varje dag. Jag trivs jättebra hos familjen Dhillon. De är jättehärliga! Engelskan flyter bra riktigt bra och jag t o m drömmer på engelska. Jag skypade med familjen hemma för första gången i helgen och det var lite svårt att hitta de svenska orden... Skolan är kul och jag har träffat många kompisar som jag går samma kurser som. Här i USA går jag inte i en klass som har lektioner tillsammans hela dagen, utan här väljer man ämnen. Jag har american history, leadership, construction, integrated math och som PE har jag soccer. Så jag har träffat många nya kompisar. Jag tränar soccer varje dag i skolan. Säsongen har inte börjat än utan den kommer igång i november. Då ska vi delas upp i tre lag och jag satsar så klart på att komma med i förstalaget.

Jag går med familjen till kyrkan varje söndag. Det gör nästan alla här i USA, tvärtemot hur det är hemma. Inför varje måltid så ber vi bordsbön. Det är annorlunda, men helt ok. Religionen är viktig här i USA, men det märks inte mycket i det dagliga livet förutom att vi ber och går i kyrkan. Familjen umgås med andra familjer som tillhör samma kyrka. Jag har också hunnit vara på träff med min IEC som heter Sharyl. Hon är koordinator för mig och tre andra utbytesstudenter som bor i och runt Sanger.

I fredags spelade jag min första match för skollaget i amerikansk fotboll, Apaches! När det är gameday så är alla som ska spela klädda i matchtröjan hela dagen i skolan. Matcherna spelas ofta på kvällen. Jag spelar i Varsity teamet och det är det bästa laget. Jag har fått skydd, s k pads, matchtröja, byxor, hjälm och annat från skolan. Man behöver speciella handskar och det har jag själv köpt. Det finns lag på tre olika nivåer i skolan. De flesta av mina lagkompisar i Varsity teamet är två är äldre än jag. Jag tränar amerikansk fotboll tre timmar om dagen fem dagar i veckan så det är mycket träning. Jag tränar en bit från skolan så Rachel (min amerikanska mamma) kör mig dit och hem. Här i USA åker man bil till allt. Jag tränas till att spela wild reciever. Jag ska alltså spela längst ut på kanten och vara passningsmottagare så det gäller att vara snabb. Det var riktigt spännande att spela match för första gången. Jag kände mig sjukt nervös och blev nertacklad den första gången, men sedan tuffade jag till mig och tacklade tillbaka. Det var sjukt kul. Längtar till nästa match. Hela grejen med en hejande publik och cheerleading är otroligt härlig! Det är precis som ni sett i alla amerikanska highschool filmer! Jag hoppas att allt är bra med er. Have a nice week!

Likes

Comments

Säsongsstart för amerikanskafotbolls laget på borta plan som jag och några vänner åkte och kollade på!! Superkul! Vårt lag heter Apaches! GO APACHES!

Vi var uppe i bergen och badade i en av sjöarna som finns här. Det var jätteku.l Vi körde jetskis med kneeboard och donuts efter. Skolan har börjat och jag går på Sanger High School och det går runt 6000 elever på den skolan. Skolan är en helt annan sak här. Själva skolan i sig är lite lättare än hemma i Sverige, men man måste verkningen sköta sig i sitt så kallade beteende och vad man gör. Man kan få mycket extra poäng som räknas in i betyget. Betygs systemet är mycket annorlunda här. Jag får liksom bättre betyg för att jag inte går på toa på lektionerna och det är sant! Vi har fått toapass som det heter och om man visar upp det i slutet på året (att man skött sina toabesök) så kan man få extra poäng, vilket innebär ett bättre betyg. Det känns annorlunda också för vi har vakter på skolan som kör runt i golfbilar och håller koll så ja .. man kan verkligen inte lämna skolans område här: Det finns också ett stängsel som är runt 2,5 m högt runt hela skolan så ingen kommer ut eller in... men jag har det toppenbra så oroa er inte! Ha de gött där hemma

Likes

Comments