Nu har jag varit i USA i två månader och så fort tiden har gått. Det känns som jag nu har kommit in i "the american way of life" och allt rullar på bra. Alla är omtänksamma och tar hand om mig och det känns sjukt bra när man som jag är 900 mil hemifrån. Jag spelar mycket amerikansk fotboll och med risk för att bli tjatig här på bloggen, men det är så kul. Sedan sist så har min amerikanska mormor som bor i LA (Los Angeles) köpt ett nytt hus här i Sanger. Huset ligger på andra sidan gatan. Det är ett stort hus med pool, så det kommer att bli härligt. Hon flyttar in om någon vecka. Jag har varit med familjen i LA och vi har hjälpt henne inför flytten. Vädret är fortfarande varmt och skönt, men det är inte lika hett som när jag kom. Det är lite svalare vissa dagar, men i dag har vi haft 33 grader varmt så det är t-shirt och shorts som gäller. Förstår att det hemma börjar bli riktig höst nu, skönt att jag slipper det. Snart är det val här i USA, men det är inget som det pratas så mycket om bland mina kompisar. Jag är ju inte heller så intresserad av politik... så det kan bero på det också.Förra fredag spelade vi match på hemmaplan mot Reedly. Reedly är inte ett av de bättre lagen i serien. Vi vann stort igen. Här i Kalifornien är Highschool fotboll stort och det är många som kommer på matcherna, vilket är kul. Här är min lillebrorJackson, en av mina supportrar!

Jag spelar wide receiver i mitt lag Apaches och för mig det gäller att fånga bollen springa så långt som möjligt innan jag blir stoppad

Matchen var också Home coming game. Några elever på min skola hade utsetts till kungar och drottningar och de åkte runt arenan uppklädda i fina kläder i sportiga bilar. Det var även fyrverkerier, så den kvällen var lite extra. Det var en häftig upplevelse.

I fredags spelade vi också match och då mötte vi Bullard som är ett av topplagen i serien. Matchen var en toppmatch och dagen innan, inför matchen så var vi med på tv nyheterna. Matchen sändes också på TV som visades i hela USA. Så häftigt! Börjar bli kändis, hahaha! Vi vann matchen, men det var inte med någon stor marginal. Nu har vi 6 segrar och 0 förluster! Det känns bra! 

Nu är det dags att börja avrunda. Det är söndagkväll här i Kalifornien och jag ska börja förbereda mig inför veckan, skola och träning. 

Ha det gött!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Då var jag här igen och skriver ett inlägg till er där hemma. Jag hoppas att ni har det bra. Jag har det kanon!

I fredags spelade jag min andra match i amerikansk fotboll. Det gick riktigt bra! Go Apaches! Vi vann ännu en gång och nu har vår coach, Shidan gett oss en lugnare träningsvecka, så det är lite lugnt nu. Det är inte helt fel efter all träning och matcher. Jag gillar ju att träna så det är skönt att vilan inte är längre. ;-) Nästa match spelar vi på fredag och det ska bli kul. Gamedays är en väldigt kul dag. I onsdags tog vi lagbilder. Ska bli spännande att se hur det blev...

I helgen så har vi varit och kollat på mycket soccer! Två av mina amerikanska syskon, Jackson som är 10 år och Kennedy som är 8 år har spelat. De är både väldigt duktiga! Jackson spelar mest för att han tycker att det är kul medan Kennedy strävar efter att bli lika bra eller kanske bättre sin mamma Rachel. Rachel var en väldigt duktig fotbollsspelare som var på väg in i USAs fotbollslandslag när hon tyvärr fick en knäskada. Hon har varit tvungen att operera sitt knä ett flertal gånger och nu är hela hennes knäskål i någon sorts metall. Supertråkigt för henne.

Tänkte avsluta detta inlägget med en liten video från förra veckan då jag, Maddy och Clint körde jetski!

https://www.youtube.com/watch?v=j25FFX62XCo&feature=youtu.be

Ses snart, ta hand om er!!!

Likes

Comments

Jag har så fullt upp med skola och träning att jag är helt slut när det blir kväll och jag tänkt skriva på bloggen... men nu kommer det. Det händer mycket saker här hela tiden och jag ska berätta om lite av det jag varit med om.

Idag är det den 11 september och det är en stor memorialday här i USA. I år är det 15 år sedan den hemska händelsen med Twin Towers i New York. Det har varit flera ceremonier runt om i hela USA och bl a på Ground Zero i New York, där tornen tidigare stod.

Förra helgen så lastade vi trucken och stack upp till Bass Lake i Yosemite igen och badade och körde jetski. Att köra jetski är fantastiskt kul. Sanger, där jag bor ligger nära Yosemite National Park och jag har redan varit här två gånger sedan jag kom till USA. Det är otroligt fin natur där. Det var Laborday på måndagen så jag var ledig från skolan. Laborday här i USA är som 1:a maj i Sverige. Vi hade jättefint väder och det är fortfarande riktigt varmt här i Kalifornien. Vi har haft runt 35 grader den senaste tiden.

Jag har varit här i USA en månad nu och jag njuter varje dag. Jag trivs jättebra hos familjen Dhillon. De är jättehärliga! Engelskan flyter bra riktigt bra och jag t o m drömmer på engelska. Jag skypade med familjen hemma för första gången i helgen och det var lite svårt att hitta de svenska orden... Skolan är kul och jag har träffat många kompisar som jag går samma kurser som. Här i USA går jag inte i en klass som har lektioner tillsammans hela dagen, utan här väljer man ämnen. Jag har american history, leadership, construction, integrated math och som PE har jag soccer. Så jag har träffat många nya kompisar. Jag tränar soccer varje dag i skolan. Säsongen har inte börjat än utan den kommer igång i november. Då ska vi delas upp i tre lag och jag satsar så klart på att komma med i förstalaget.

Jag går med familjen till kyrkan varje söndag. Det gör nästan alla här i USA, tvärtemot hur det är hemma. Inför varje måltid så ber vi bordsbön. Det är annorlunda, men helt ok. Religionen är viktig här i USA, men det märks inte mycket i det dagliga livet förutom att vi ber och går i kyrkan. Familjen umgås med andra familjer som tillhör samma kyrka. Jag har också hunnit vara på träff med min IEC som heter Sharyl. Hon är koordinator för mig och tre andra utbytesstudenter som bor i och runt Sanger.

I fredags spelade jag min första match för skollaget i amerikansk fotboll, Apaches! När det är gameday så är alla som ska spela klädda i matchtröjan hela dagen i skolan. Matcherna spelas ofta på kvällen. Jag spelar i Varsity teamet och det är det bästa laget. Jag har fått skydd, s k pads, matchtröja, byxor, hjälm och annat från skolan. Man behöver speciella handskar och det har jag själv köpt. Det finns lag på tre olika nivåer i skolan. De flesta av mina lagkompisar i Varsity teamet är två är äldre än jag. Jag tränar amerikansk fotboll tre timmar om dagen fem dagar i veckan så det är mycket träning. Jag tränar en bit från skolan så Rachel (min amerikanska mamma) kör mig dit och hem. Här i USA åker man bil till allt. Jag tränas till att spela wild reciever. Jag ska alltså spela längst ut på kanten och vara passningsmottagare så det gäller att vara snabb. Det var riktigt spännande att spela match för första gången. Jag kände mig sjukt nervös och blev nertacklad den första gången, men sedan tuffade jag till mig och tacklade tillbaka. Det var sjukt kul. Längtar till nästa match. Hela grejen med en hejande publik och cheerleading är otroligt härlig! Det är precis som ni sett i alla amerikanska highschool filmer! Jag hoppas att allt är bra med er. Have a nice week!

Likes

Comments

Säsongsstart för amerikanskafotbolls laget på borta plan som jag och några vänner åkte och kollade på!! Superkul! Vårt lag heter Apaches! GO APACHES!

Vi var uppe i bergen och badade i en av sjöarna som finns här. Det var jätteku.l Vi körde jetskis med kneeboard och donuts efter. Skolan har börjat och jag går på Sanger High School och det går runt 6000 elever på den skolan. Skolan är en helt annan sak här. Själva skolan i sig är lite lättare än hemma i Sverige, men man måste verkningen sköta sig i sitt så kallade beteende och vad man gör. Man kan få mycket extra poäng som räknas in i betyget. Betygs systemet är mycket annorlunda här. Jag får liksom bättre betyg för att jag inte går på toa på lektionerna och det är sant! Vi har fått toapass som det heter och om man visar upp det i slutet på året (att man skött sina toabesök) så kan man få extra poäng, vilket innebär ett bättre betyg. Det känns annorlunda också för vi har vakter på skolan som kör runt i golfbilar och håller koll så ja .. man kan verkligen inte lämna skolans område här: Det finns också ett stängsel som är runt 2,5 m högt runt hela skolan så ingen kommer ut eller in... men jag har det toppenbra så oroa er inte! Ha de gött där hemma

Likes

Comments

​Då var jag framme i Sanger efter ett stopp i New York där vi var på uppladdning inför året med massa andra som skulle åka över. Man kan iallafall inte klaga på värmen.. som svensk så kan man knappt ta ett steg utanför dörren innan man börjar leta efter närmsta pool. Imorgon ska jag börja skolan och jag ska börja i Sanger High School så ja vi får de hur det blir... ja jag kommer försöka skriva ett inlägg i veckan minst så jag kan hålla er där hemma uppdaterade. hadeee gött

Likes

Comments