Hei fine dere. For øyeblikket skriver jeg til dere fra Kandy i Sri Lanka, og har spennende nytt å komme med! Jeg har jobbet hardt de siste ukene med å komme opp med et nytt design for nettsiden min, og kan endelig fortelle dere at min nye blogg er åpnet på Wordpress! Jeg går fortsatt under det samme navnet, www.melissasc.com.

Jeg har endret designet til et mer oversiktlig design, da jeg ikke kommer til å kommunisere så ofte via hverdagsblogging nå som jeg heller fokuserer på reiseblogging og annet spennende. Det nye designet gjør at det er lettere for dere som lesere, å navigere dere gjennom nettsiden min, og finne akkurat de destinasjonene dere skulle ønske å lese om.

Jeg har importert bloggen min fra Nouw, slik at alle mine gamle innlegg er å finne, også på min nye nettside. Bloggen min på Nouw kommer ikke til å bli brukt mer.

På min nye blogg, finner dere spennende funksjoner som mulighet for å subscribe via email, søkemotor, live kart av hvor jeg befinner meg, og oversetter for hele nettsiden. Jeg ser frem til å høre mer fra dere i mitt nye kapittel, og er så glad for at jeg endelig kan dele min nye blogg med dere. Jeg er utrolig fornøyd, og føler meg veldig trygg på det nye designet mitt.

Tusen takk til alle dere som har lest bloggen min de siste 7 månedene. Dere har sørget for at jeg har fått utrolig mange spennende muligheter, og jeg kommer alltid til å sette pris på dere som er så trofaste og klikker dere inn her hver dag. Sender masse kjærlighet til dere!

Ser dere på www.melissasc.com



// Hi, all beautiful one of you. I am now writing to you from Kandy, in Sri Lanka, with exciting news! I have worked very hard for the last couple of weeks, to develop a new brand and website. I am pleased to tell you that my new website on www.melissasc.com is finally ready and all set, at Wordpress. I still go under the exact same domain, even though I moved my blog.

I changed my design into a more clean design, to make it easier for you to navigate through my whole website. Since I am shifting more towards the travel and food category now a days, I really want to make it easy for you to find exactly what you are looking for, when trying to read about one specific experience.

I imported my old blog from Nouw, so that absolutely all of my old blog posts still will be available for you guys. Therefore, my blog on Nouw will not be used any further.

On my new and improved website, you can find useful features like email subscription, a searching engine, google translate for my whole blog (for all my dear foreign followers out there), live maps of my current locations and more. I look forward to hearing from you in this new chapter of ours, and I am so happy to finally get to share my new site with you. I am very happy with my new design, and feel comfortable changinmy platform.

Thank you oh so much, to all of you wonderful souls out there who have supported me and read my blog for the last 7 months. You guys reading my blog, has given me so many amazing opportunities, and I will always appreciate that you are such loyal readers. Lots of love to all of you.

See you at www.melissasc.com

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Around the globe, ASIA, Personal, Sri Lanka

Hi, guys! We just moved from one heaven, to another. The recent couple of days, we have been staying at the Handugoda Lodge. We are now staying at Marleys beach house in Unawatuna, which is right on the most beautiful beach ever with brown sand and long palms trees. I am currently relaunching my website on wordpress, so I will be a bit absent for the next days. But, please do enjoy these photographies of mine in the mean time! I took them while staying at the Handugoda Lodge, when we explored the local area.

Likes

Comments

Contains affiliate links Around the globe, ASIA, Food, giveaways and collaborations, Sri Lanka, Recipes by M

// sponsored accommodation

Fresh, local fruit for breakfast

. . .

Hei, fra Sri Lanka! Vi ankom i går morrest, og har siden det brukt litt tid på å venne oss til området. Vi bor i Unawatuna, som er et nydelig område i Sri Lanka, med vakre strender og langstrakte palmer. Fra bassenget vårt, har vi utsikt til en risåker med både påfugler og gekkoer vandrende rundt. Og, hvis man er heldig, ser man også apekatter svingende oppe i trærne

Vi bor i en villa kalt "Handugoda Lodge", sjekk ut plassen HER . Det er helt utrolig på Handugoda Lodge. Uteplassen er omgitt med palmer og blomster, og ved bassenget er det en sittegruppe man kan ligge og slappe av i, mens man hører på regnet plaske. Jeg ligger der akkurat nå, og jobber litt, med bakgrunnsmusikk av fuglekvitter og sirisser.

Hittil i dag, har vi vært en tur på diverse marked i nærområdet. Vi bor ganske langt unna alt akkurat nå, midt ute i naturen, men fant allikevel noen lokale butikker i nærheten. På veien dit fotograferte jeg ivrige mennesker på vei hjem fra skole og jobb. Menneskene her er så utrolig hyggelige. Jeg tror ikke det er så mye turister i akkurat dette området, for vi har blitt møtt av enorm entusiasme av alle som har gått forbi oss. Det er SÅ gøy. Jeg er virkelig ikke vant til å bli så varmt tatt imot på reise, da turister ofte blir sett på som "slitsomme" av lokale. Her er alle vilt begeistret av at noen har kommet for å besøke boområdet deres, og ikke minst over det at vi har med kamera.

Førsteinntrykket så langt er kjempebra, og jeg tror vi kommer til å få to fine uker her i Sri Lanka. I morgen flytter vi oss til stranden, der vi skal bo i fire dager.

Vær sikker på at du sjekker ut plassen vi bor på, HER . Og, book deg en tur til nydelige Sri Lanka så snart som mulig🙊

Håper dere har det fint! Klem

// Hello, from Sri Lanka! Vi arrived yesterday morning, and have since just explored the area we live in. We live in Unawatuna, which is a gorgeous area in Sri Lanka next to the shore. Unawatuna is very popular amongst surfers, fishers and tourists due to its beautiful beaches with huge waves and swaying palm trees.

We live in a lodge called the "Handugoda Lodge" , of which we found on Airbnb. The lodge has a beautiful, moody pool, with a view over a rice field with both peacocks and geckoes wandering about. The pool even has a sitting group next to it, which you can relax in while listening to the pouring rain. I am laying here myself right now, while I am working, with the accompany of bird twitter and cricket noises.

By far today, we have just wandered around in the local area, looking for some small markets to buy food on. We live quite the distance from the bigger citys right now, in the beautiful nature of Sri Lanka. But we managed to find some shops anyhow, and I got the chance to photograph beautiful local people on their way home from work and school. The people here are so kind, warm and welcoming. I have never experienced being greeted with such hospitality before, as I usually have the impression that many think of tourists as annoying. I don't think they are used to too many tourists in this very area, because everyone who walks past us show so much enthusiasm and excitement when they see us. Like, what are those two europeans doing here? Everybody says hi and gives us their biggest possible smile. I really love that.

My first impression so far is very good. I think we are going to have an amazing time here during our next two weeks in Sri Lanka. Tomorrow, we are moving towards the beach in Galle for four days, where we will do yoga and enjoy the ocean breeze.

Make sure you check out the amazing Airbnb we are staying at, HERE . And, make sure you book a flight to wonderful Sri Lanka to stay here right away🙊

Hope you all are doing good. Hugs, M

Likes

Comments

Contains affiliate links Around the globe, ASIA, Q&A

// sponsored by Shine and Reisevaksiner

skrevet i går kveld

For øyeblikket, skriver jeg til dere fra vakre midt-østens Qatar. Her har jeg og Elise vært i noen timer nå, da vi har mellomlanding her i 5 timer før turen går videre til Sri Lanka! Hamad i Qatar er hittil den vakreste flyplassen jeg har vært på, med så utrolig mange forskjellige nasjonaliteter vandrende omkring. Vi har stort sett, sett kvinner i sari, niqab, hijab, og praktfulle menn ikledd sheik-drakter og andre nasjonaldrakter.

Jeg har fått flere forespørsler, om å skrive et lite innlegg om hva jeg har pakket med meg. Så, før jeg dro hjemmefra, samlet jeg opp mine viktigste reisegjenstander, for å vise dere noe av det jeg har pakket til turen min! Jeg har pakket det jeg selv vet jeg kommer til å ha lyst å bruke, og som jeg vet jeg kommer til å trenge underveis🙊 I tillegg, har Elise Amalie også pakket med noen nyttige gjenstander, som vi kommer til å dele på.

Sjekk også ut alt det økologiske og veganske jeg pakket med meg, HER

På bildene under, ser dere rundt 20 nyttige gjenstander å ha med seg på tur. Alt unntatt kamerautstyret er kjøpt på Nomaden (reiseartikler), Clas Ohlson (Alt mellom himmel og jord), Etikken (vegansk og økologisk), Reisevaksiner AS Trondheim (vaksiner og reiseartikler) og Shine (klær) .

1. Myggnett og myggspray

2. Vakuumposer for å pakke kompakt

3. Pakkeposer

4. Gjenbrukbare fruktnett for å handle i

5. 1-2-3-mat

6. Adapter til stikkontakt

7. Mikrofiberhåndkle (reisehåndkle som tørker raskt)

8. Sammenleggbar matboks

9. Førstehjelpsskrin (Paracet, plaster, gnagsårplaster, Antibac, elektrolyttpulver mot dehydrering etc...)

10. Ansiktsmaske

11. Nattkrem

12. Solkrem

13. Vaskepulver til klær, for håndvask

14. Minihårføner

15. Skjult oppbevaring for penger

16. Linser eller medisin, om du bruker det

17. Kamerautstyr

18. Favorittklær

19. Joggesko

20. Badetøy

21. Voldtektsalarm, pepperspray

Noe av det mer praktiske jeg pakket med meg, var det avbildet ovenfor. Alt er tagget, unntatt kamerautstyret. Jeg har pakket med meg mitt speilreflekskamera fra Canon, og mitt kompaktkamera fra Fujifilm (brukte det til å bildene over), et lite kamerastativ, harddisk og et ekstra objektiv til speilrefleksen min.

Og så over til klær.

I picked out all my favourite garments, to bring on this journey.

. . .

Silk-, cotton-and linen garments from Shine

. . .

Når det kommer til klær, har jeg rett og slett pakket med meg mine favorittplagg, som jeg vet jeg ikke klarer meg uten. Jeg har pakket med meg mine favorittkjoler, skjørt og topper for tropiske land, og to bukser i lin og silke for å bruke i Japan og Kina i høst. Da jeg pakket klær fulgte jeg rett og slett bare hjertet mitt, haha. Alle plaggene mine har en historie bak seg, og jeg vet nøyaktig hvilke jeg ikke klarer meg uten, og hvilke jeg fint kan legge igjen hjemme.

Det er ingen tvil om at jeg har pakket litt for mye klær, men i og med at jeg vakuumpakket alt, fikk alle klærne mine plass i den knøttlille sekken min. (Se bilde under)

Jeg har organisert hele sekken min i pakkeposer, der jeg har en for toalettsaker, en for bikinier/badedrakter, en for undertøy, og en for diverse annet. Jeg liker å ha oversikt, og er sikker på at jeg hadde blitt gal til slutt om alt hadde ligget og flytt rundt omkring i sekken min. Jeg har linket til både pakke- og vakuumposene ovenfor, for dere som vil lese mer om konseptet.

// Look how compressed the clothes got, after vacuum packing them!

Jeg håper det var noen nyttige forslag å få her, for dere som ville se et eksempel på hva man kan pakke. Husk da, at alle reisemål er forskjellige, og dermed alle pakkelister også. Sjekk gjerne ut Nomaden.no sine pakkelister, de er veldig nyttige! Jeg så veldig masse på dem selv da jeg skulle pakke, og fant ut av mye jeg ikke hadde tenkt på. For eksempel, som mikrofiberhåndkle osv.

Bare spør om dere lurer på noe!

Klem, M


Likes

Comments

Contains affiliate links Around the globe, Food, giveaways and collaborations, Trondheim Recommendations, ASIA, veganism

// Skrevet i samarbeid med Etikken, sponset

1-2-3 food to go, vegan skin care and organic sunscreen

. . .

All products are from www.etikken.no, and can be found on their website. All products are tagged in this photo.

Raw coconut & cacao face mask, dead sea night cream, organic crystal deodorant and bamboo toothbrush

. . .

Hva pakker man i sekken, om man skal reise på ubestemt tid med en 70-liters sekk- og er opptatt av både miljø, veganisme og velvære? Se fasit ovenfor😉 Nå er det bare timer igjen til jeg reiser, og jeg har allerede vært ferdigpakket i flere dager. Jeg reiser på natten i morgen, og gleder meg såå masse!! I den anledning, vil jeg vise dere litt av det jeg har pakket med meg i min kjære Osprey-sekk.

Jeg har nok en gang vært innom Etikken i Trondheim, og plukket med meg noen økologiske og veganske favoritter. Denne gangen har jeg fokusert mer på produkter jeg vil ha med meg på reise. Alt er helt fritt for skadelige kjemikalier og ingenting er testet på dyr! Jeg synes det er en viktig tommelfingerregel, at man ikke skal putte noe på huden med mindre man vet hva alt på ingredienslista faktisk er. Hvor mange ganger har man ikke lest på baksiden av en etikett, kun for å bli avskrekket med titalls E-ingredienser og uforståelige kjemikalier?

Jeg elsker å handle på Etikken , for da kan jeg alltid være 100% trygg på at produktene er valgt med omhu. Zana, som driver Etikken, velger ut alle produktene de skal selge, helt selv. Han passer alltid på at alt er økologisk, og at så mye som mulig er resirkulert, fairtrade og vegansk.

...

Siden jeg skal reise i såpass varme land, er det viktig å alltid smøre seg med solkrem om dagen, og å gi næring til huden om natten etter en lang dag i solen. For denne gang, har jeg valgt med meg en økologisk og vegansk solkrem fra Acorelle, for å beskytte huden min om dagen. Om natten, bruker jeg en nattkrem, lagd av mineraler fra dødehavet. Kremen er utrolig tykk og luksuriøs, og sørger alltid for at jeg våkner opp med fresh hud. Jeg har testet den ut den siste uken nå, og konkluderer med at huden min har gått fra høst til sommer på kort tid nå🙊 Oversettelse: fra tørr hud til hud full av glød.

Ellers har jeg besluttet å bytte ut tannbørsten min i plast, med en mer miljøvennlig en- i bambus. Les mer om den HER .

Jeg har også plukket med meg verdens diggeste ansiktsmaske, lagd av kakao og kokosolje. Dere vet hvor glad jeg er i kokosolje, som er en del av min daglige morgenrutine . Det å ha en ferdiglaget maske liggende, kommer til å være veldig nyttig for meg som backpacker i farten. Jeg takler ikke å ha for mange produkter, og slutter meg heller til en favoritt som er rask å bruke, enn å bruke timesvis på badet hver dag grunnet for mye produkter. Dermed blir det godt å ha hele morgenrutinen min stappet inn i en liten krukke.

Så over til mat! Som veganer på tur, er det viktig å alltid ha noe nødmat liggende, i tilfelle man støter på en flyplass eller to med dårlig utvalg. Jeg har ikke oversikt lengre, over hvor mange ganger jeg har vært nødt til å spise nøtter og potetgull til lunsj, fordi flyplassen ikke har hatt noe ordentlig tilbud for veganere.

Denne gangen stiller jeg forberedt, og har plukket med meg to instant misosupper, to meksikanske ekspressposer og fire energibarer. Nå vet jeg, at jeg har noe i sekken i tilfelle jeg skulle ville spare penger eller tid. Se for dere, hvor digg det er å ha dette i sekken, når jeg er på flyplasser der ingen snakker samme språk som meg, og innholdslistene på matvarene er skrevet på kinesisk. Jeg blir svett bare av å tenke på det.

Alle produktene ovenfor er selvsagt fra Etikken, og er linket til i avsnittet over.

8 reusable produce bags, for long days at the market shopping fresh fruit and veggies

. . .

Det er ingen tvil om, at jeg kommer til å bo på frukmarkedet i byen når jeg er i Sri Lanka, Bali, Fillipinene, Thailand og India. Det å handle billig, fersk frukt og ferske grønnsaker, er på en god 5.plass over hva jeg gleder meg mest til med reisen min. Et must for meg, er dermed å ha med gjenbrukbare fruktnett, for å handle i hver dag. Om jeg skulle brukt plastposer hver gang, ville det blitt ganske miljøskadelig etterhvert. Jeg skal jo trossalt til en god del tropiske land og handle.

Jeg har plukket med meg en åttepakning med fruktnett, fra ONYA, på Etikken. Disse kommer uten tvil til å bli brukt flittig! Kjøp de HER ♻️🌍💚

Ikke glem å klikk dere inn på den fantastiske nettsiden til Etikken , for å se det enorme utvalget de har av miljøvennlige goodies! Og dere som er så heldige og bor i Trondheim, besøk Etikken i Olav Trygvassons gate, like ved Byhaven. Jeg kommer til å savne Etikken mens jeg er bortreist, altså.

Ha en ellers fin dag, og ikke glem å være snill mot deg selv og kloden!

Likes

Comments

Contains affiliate links

// Sponset behandling- i samarbeid med Beauty Hair Trondheim

BEAUTY HAIR TRONDHEIM - OLAV T. GT

Lykkens dag, dere! Etter snart 19 år med den samme hårfargen, bestemte jeg meg for to dager siden, for å endelig ordne håret mitt. Jeg har hatt helt sinnsykt lyst på den nydelige hårstilen "Balayage" (gradert lysere eller mørkere) utrolig lenge nå, og har endelig funnet den perfekte hårsalongen å utføre fargingen på. Det er ingen hemmelighet at mørkt hår er vanskelig å håndtere, da fargeprosessen raskt kan ende feil.

Dermed følte jeg meg utrolig trygg, ved å la min flinke frisør Johnny på Beauty Hair Trondheim, ta seg av fargingen. Johnny er helt fantastisk flink!! Man trenger kun å vise han et bilde av hva man ønsker seg, så kommer han med innspill, og fikser både sveisen og fargen i en fei. Han har flere års erfaring i salong, og har dermed gjort det meste med hår. Jeg gleder meg allerede til å løpe rundt på stranden i Asia, med det nye håret mitt. Og ikke minst, til å komme hjem igjen for ny runde med farging.💛

De siste månedene har jeg følt meg utrolig kjedelig og grå, og har ikke følt meg så fresh. Hårfrisyren her var virkelig akkurat det jeg trengte, kjenner jeg. Nå føler jeg meg som ny🙊

For time, bestill HER eller ring 98094757

// Oh the joy, you guys. After almost 19 years with the same hair colour, I finally decided to do a new style. I have been wanting a Balayage for very long now, and two days ago, I decided to finally fulfilling my hair dream, haha. Eventually, I found the perfect hair salon to do the style on; Beauty Hair in Trondheim. There is no secret, that dark hair is very hard to dye and fix, as the colour quickly can come off too strong.

Therefore, I felt so safe letting my amazing hairdresser Johnny, at Beauty Hair, do the hair style. Johnny is honestly the most talented hair dresser I have experienced till this day. Why do I have to leave Norway already?🙁 When you are in Johnny's chair, you only have to show him a picture of the style and colour you want, and he understands right away what you mean. He has many years of experience, so I guess he has done the most now.

I am already looking forward to running around the beaches of Asia, with my new hair colour. And of course, to come back home for a new round of colouring. 💛

The last few months, I have felt a bit grey and not to fresh. This hairdo was exactly what I needed, really. Now I feel good as new and ready for several months of summer🙊

To book an appointment, order HERE or call 98094757

Likes

Comments

Fashion, Food, giveaways and collaborations, Health and Lifestyle, Trondheim Recommendations

// SPONSORED CONTENT

Hei, dere! Jeg oppdaterer dere fra mobilen nå, da jeg er i farten. Dette er de siste dagene mine oppsummert😊

Nå på lørdag var jeg og Caroline på Simens Isbar i Trondheim sentrum, og nøt noen digge veganske milkshakes. De er basert på is av rismelk, og smaker SÅ godt. Vi satt på Simens en stund og snakket, og gikk deretter videre for å se på klær osv. Sjekk forresten ut bloggen til Caroline, HER 💘


Nå er det bare en uke (!!!) igjen til jeg reiser til Asia. Dermed er uken her trolig min aller siste uke i Norge i år. Så, jeg har fylt de siste dagene med både venner, familie og kjæreste. På Søndag var min siste arbeidsdag på Taqueros som kokk, så da dro jeg ut med en gjeng fra jobben, for å feire og sørge litt, haha. Vi storkoste oss hele kvelden. Amanda jobber også på Taqueros, så det var kult å få dratt ut med både jobbvenner og henne.

Nå de neste dagene, har jeg propofull kalender, med både forberedelser til turen, pakking (og blogginnlegg om pakking, for dere), jeg må få møtt så mange venner som mulig, samtidig som jeg også må få prioritert familie og Nicolai. Jeg elsker uker som dette, når jeg har noe å gjøre og noen å møte hele tiden. På starten av sommeren, hadde jeg nesten ikke tid til å møte noen, siden jeg jobbet så masse. Dette er min første uke siden slutten av Mai, der jeg ikke jobber. Så, nå blir det litt mer action på den sosiale fronten.

Håper alt står bra til med dere! God tirsdag:-)

SILK BLAZER forte forte // UNDER DRESS munthe copenhagen // PUMPS zara // BAG unknown

(The outfit is from www.shineshop.com)

Likes

Comments

English version can be found on the bottom of this page

Det er mange tiltak som kan tas for å få råd til å reise. Det trenger ikke å være vanskelig, og reising trenger ikke å koste noe spesielt mye. Her har jeg samlet ti tips, på hvordan man kan få råd til å reise mer.

1. SNUS, ALKOHOL OG RØYK- NO GO.

Kutt ned på kostnader hjemme, før du skal reise bort. I sommer har jeg drukket alkohol tre ganger, og derav kun vært ute og drukket en gang. Man kan ikke forvente å få råd til å gjøre det man ønsker, om man bruker tonnevis av penger på "morsomme" kostnader der hjemme. I tillegg til at jeg har holdt meg litt unna festing og fokusert på jobb i sommer, verken snuser jeg eller røyker. Det at jeg holder meg unna slike kostnader, er SÅ godt for lommeboken. Du som kjøper 3 snusbokser i uken og fester hver helg, bruker opp flere reisebudsjett i uken på nettopp den livsstilen. Mitt ukesbudsjett på mat mens jeg reiser, er på 70 kr i uken for hjemmelagd mat, og 100kr i uken for restaurantmat. TENK hvor mange uker ekstra med reising du får i stedet for den fjerde snusboksen i uken, da. Selvsagt, gjør hva du vil, men vit at kostnadene dine hjemme setter deg tilbake i budsjett.


2. VÆR MÅLRETTET, HA GENUIN MOTIVASJON.

Vit hvorfor du vil reise, og hva som er motivasjonen bak. Man vil aldri gjøre noe helhjertet, om det ikke ligger genuin motivasjon bak. Det er vanskelig å spare penger til noe, om man gjør det for kompisen, eller foreldrene sine sin skyld. Gjør det for deg selv. Vit at du vil spare penger, fordi det er DIN drøm å reise.


4. FÅ DEG EN JOBB.

Åpenbart, ja, men kanskje ikke så åpenbart for alle. For å ha penger, er det faktisk viktig å jobbe hardt for det. Jeg har betalt for egne klær og reiser siden jeg var 16 år, og er superstolt av hvor hardt jeg har jobbet. Ved siden av hele VGS, hadde jeg en deltidsjobb på Hagen, der jeg jobbet som kokk og restaurantmedarbeider, både i helgene og etter skolen. Det var viktig for meg å allikevel passe på at jeg ikke slet meg selv ut, da jeg var ganske ung. Så jeg styrte litt selv hvor mye jeg skulle jobbe. Nå i sommer har jeg hatt 2-3 jobber, fordi jeg har vært så motivert til å reise, og har hatt ett høyt ønske om å tjene så mye som mulig, for å kunne reise så lenge som mulig uten å komme hjemom.


5. FLY BILLIG.

Ved reising gjennom hele kontinent, kreves det mange flyvninger, fra land til land. Jeg bruker alltid søkemotoren www.momondo.com , når jeg søker etter flyreiser. Der får man se både den beste flyvningen, og den billigste tilgjengelige flyvningen. Den beste flyvningen er ofte dyrere, men har færre mellomlandinger og kort reisetid. Den billigste, har som regel en del mellomlandinger, men man sparer igjen tusenvis av kroner. Det er snakk om en forskjell på 2-3000 kr til tider.


6. FLY PÅ TIRSDAGER ELLER ONSDAGER.

Jeg søker alltid på flyvninger som går enten tirsdag eller onsdag, da det visstnok skal være dagene færrest folk flyr på businessreiser. Dermed blir prisene satt ned bemerkelsesverdig mye, grunnet mindre etterspørsel på flybilletter. På lørdager og søndager, vet flyselskapene at flest folk vil ta fly. Dermed har de muligheten til å skru opp prisene noe helt vilt, fordi de uansett blir solgt. Jeg har spart 2-500 kr på hver billett, ved å bestille flyvninger på onsdager fremfor lørdager.


7. VELG DE STØRSTE FLYPLASSENE.

Når du skal fly, kan det være en fordel å sjekke prisene for fly til de største flyplassene. For eksempel, vil det være billigere å fly til Tokyo i Japan, enn en liten landsby i Japan. Dette fordi det er såpass stor trafikk der hver dag, og det oftere er satt opp fly dit. Tenk på det som sjokolade; jo mer som produseres, jo billigere. Mange av flyene man tar til de største flyplassene, er allerede en del av en mellomlanding, som også gjør flyvningen ekstra billig. Det vil oftest, med unntak, være billigere å reise til en flyplass der det går hundrevis av fly hver dag, enn å reise til en flyplass der det kun går 2 fly om dagen.


8. SETT AV EN KJIP MENGDE PENGER.

For min del, så reiser jeg ikke for å være på ferie. Jeg reiser for å se kultur og oppleve nye landskap. Dermed kommer jeg til å lage mat selv til enhver tid, og ikke spise ute på restaurant hver dag. Man må huske på, at om man skal reise lenge, kan man ikke unne seg like mye luksus som om man skal på ferie til Nice eller Roma i en uke. På langtidsreiser, er cluet å sette opp et budsjett som passer til levekostnadene i det landet man skal til. I Sri Lanka, for eksempel, kommer jeg til å sette av 70 kroner i uka til å handle inn masse frukt, ris og grønnsaker som jeg kan lage mat med. Ved å begrense handleturene og kjøpe masse på en gang, blir det lettere å planlegge maten for hele uken, og lage billige måltid. Man får også masse matrester man kan benytte seg av.

70 kroner i uka, er små 10 kroner dagen. Det er utrolig lite penger å sette av, men om man er fornuftig og holder seg til billig matlaging uten kjøtt og meieriprodukter, går det helt fint. Kjøtt er en luksusvare, så prøv deg heller på litt plantebaserte godsaker. Jeg klarer meg tross alt på ganske lite penger per uke i Norge og, for mat!

I tillegg til de 70 kronene, har jeg satt av 100 kr per uke, i tilfelle jeg skulle ønske å spise på restaurant et par ganger. 100 kr er lite i Norge, men ganske så mye i både Asia, Afrika og Sør-Amerika. Med unntak, selvsagt.


9. BESTILL REISEN SELV.

Hvis du ikke liker å arrangere ting selv, så for all del velg Kilroy og andre reisebyrå. Men om du heller vil bestemme din egen reise 100% selv, og leve helt spontant, så anbefaler jeg å bestille turen selv. Man sparer så ufattelig masse penger på det.

Jeg betalte 8900 kr for alle ni flybillettene mine. 8900 kr. Helt sant. I mellomtiden, tar diverse reisebyråer 20 000 kr for den samme strekningen. Jeg har bestilt alle mine flybilletter gjennom Momondo.com, som dirigerer deg videre til flyselskapene som selger de billige billettene.

Min reiserute er: Trondheim- Oslo- Sri Lanka- Kuala Lumpur- Bali- Filippinene- Tokyo- Hongkong- Thailand- India. Det er snakk om 8 land, spredt rundt om i Asia, for kun under ni tusen kroner. Og i tillegg, Trondheim-Oslo (med ungdomsbillett) Jeg sjekker alltid flyvninger gjennom Singapore, Dubai og Kuala Lumpur, siden det er noen av de travleste flyplassene i Asia. Ved å fly gjennom en av disse destinasjonene, sikrer man seg en billig flyvning når man skal videre derfra. Kuala Lumpur er en flyplass man må gjennom på et tidspunkt uansett, så jeg bestilte like greit en tur der i noen dager før vi drar til Bali.


10. SELG UNNA TING DU IKKE TRENGER.

Selg, selg, selg! Jeg har dekket alle mine utgifter for vaksiner, visum, og til og med noen flybilletter ved å selge unna masse klær og vesker. Jeg selger alt på @tiseit , gjenbruksappen til Jenny Skavlan. Det er genialt. Du må bare kjenne litt på hvor mye du faktisk har lyst til å reise. Jeg har såpass lyst til å reise, at jeg har solgt de dyreste designgjenstandene mine, slik at jeg ved å selge få ting har fått tilbake masse penger. Jeg orket ikke å selge unna så mye klær og små gjenstander, da det ville tatt meg lang tid å samle opp den samme summen. Og PS: Kjøp også brukt for å spare penger og miljøet♻️💚


Jeg håper det var noe nyttig å finne i dette innlegget, og at du som har lyst til å reise, gjør det.

Klem, M


There are many measures that can be taken to afford travelling. It does not have to be difficult, and travel does not have to be expensive. Here, I have gathered ten useful tips to afford travelling more.


1. TOBACCO, ALHOHOL AND SMOKING; NO GO.

Cut down on costs at home before you leave. This summer I have cut down my alcohol intake to only three times, and only been out drinking once. Alcohol is not a necessity, it is just something you do for fun with your friends. You can not expect to afford to do what you want if you spend tons of money on "fun" expenses at home. In addition to staying away from festivities and focused on work this summer, I do not use tobacco or smoke at a regular basis. I never buy these kinds of things, which also helps me afford more. If you keep buying three tobacco boxes (snus or smoke) a week and party every weekend, chances are that you are spending 4-5 week budgets for travel in just one week at home. My weekly budget for food while traveling is at 70Nkr (9$) a week for home-cooked food and 100Nkr (12.8$) a week for restaurant food. Imagine how many weeks extra of travel you get instead of that fourth box of tobacco. Of course, do what you want, but know that your costs at home put you back in budget.


2. HAVE GOALS, BE GENUINLY MOTIVATED.

Know why you want to travel and what the motivation behind is. You will never do anything wholeheartedly, unless there is genuine motivation behind. It's hard to save money for something, if you do it for your friend or your parents. Do it for yourself. Know that you want to save up money, because it is YOUR dream, and no one else's.


4. GET A JOB.

Obvious, yeah, but maybe not so obvious to all. In order to have money, it's actually important to work hard for it. I have paid for my own clothes and travels since I was 16 years old and I am super proud of how hard I have worked. I got my first job when I was 13 years old. Next to high school, I had a part-time job at Hagen during all three years, where I worked as a chef and restaurant employee, both on weekends and after school. This summer I have had 2-3 jobs because I have been so motivated to travel and have had a strong wish to earn as much as possible, to travel for as long as possible without going home to work more.


5. FLY AT LOW COSTS.

When traveling throughout a whole continent, many flights are required from country to country. I always use the search engine www.momondo.com when I search for flights. There you will see both the best flights and the cheapest available flights. The best flights are often more expensive, but has fewer stops and short travel time. The cheapest, usually has a number of stops, but you save hundreds of dollars. At times, you can save around 400$ for just choosing the flight with more stops and longer flights.


6. FLY ON TUESDAYS OR WEDNESDAYS.

I always look for flights that go on either Tuesdays or Wednesdays, as they supposedly are the days that the fewest people fly on business trips. Thus, prices are put down remarkably much, due to less demand for airline tickets. On Saturdays and Sundays, the airlines are well aware of the fact that more people will want to buy tickets. Thus, they have the opportunity to turn up prices somewhat high because they are sold anyways. I have saved 3-60$ on each ticket, by booking flights on Wednesdays rather than Saturdays.


7. SELECT THE LARGEST AIRPORTS.

When flying, it's a good idea to check the prices for flights to the major airports. For example, it will be cheaper to fly to Tokyo in Japan than a small village in Japan. This is because there is so much traffic there every day and there are much more scheduled flights there than in the smaller airports. Think of it like chocolate; the more they produce, the cheaper it will be. Many of the flights to the major airports are already part of a stopover, which also makes the flight extra cheap. It will usually be cheaper to travel to an airport with hundreds of flights every day than to travel to an airport with only 2 flights a day.


8. TRAVEL ON A BORING BUDGET.

My personal choice, Is to not travel to be on vacation. I travel to see culture and experience new landscapes. Therefore, I will cook at home at all times and not eat out at restaurants every day. You have to keep in mind that if you travel for a long time, you can not enjoy as much luxury as if you are on vacation in Nice or Rome for a week. On long-term journeys, the clue is to set up a budget that suits the cost of living, in your destination at the time. In Sri Lanka, for example, I'm going to spend 9 dollars at a maximum per week, to buy lots of fruits, rice and vegetables that I can cook myself. By restricting the trips to the grocery store and buying lots at once, it becomes easier to plan the meals for the whole week at a low cost. You also get a lot of leftovers that you can make use of.

9$ kroner a week, 1.3$ a day. It's a crazy small amount of money if you are used to living in Norway, but if you are very careful and stick to cheap cooking without meat and dairy products, it's will be fine. I have also brought some dry 1-2-3 food to cook if I overrun my budget. Meat is a luxury product, so try out some plant-based goodies instead. After all, I survive on a very low food budget in Norway as well, even though I shop lots of organic food.


9. BOOK YOUR OWN TRAVEL.

If you do not like to arrange things yourself, then choose Kilroy and other travel agencies. But, if you want to decide everything 100% yourself and live completely spontaneously, I recommend to book the trip yourself. You save so much money on it too.

I paid just over 1000$ for all my flight tickets. 1000$. Totally true. And that is, for eight countries, starting in Trondheim.. Meanwhile, various travel agencies charge up to 2-3000$ for the very same route. I have booked all of my airline tickets through Momondo.com, which directs you to the airlines selling the tickets.

My travel route is: Trondheim- Oslo- Sri Lanka- Kuala Lumpur- Bali- Philippines- Tokyo- Hong Kong- Thailand- India. This is 8 countries spread around Asia, for just over 1k$. And in addition, Trondheim-Oslo. I always check flights running through Singapore, Dubai and Kuala Lumpur, as they are some of the busiest airports in Asia. Flying through one of these destinations ensures a cheap flight when moving on to the next destination. Kuala Lumpur is an airport that you almost always have to fly through to get to Bali, so I might as well wanted to stay there for a couple of days.


10. SELL ALL YOUR STUFF.

Sell, Sell, Sell! I've covered all my expenses for vaccines, visas, and even some flight tickets by selling away lots of clothes and hand bags. I sell everything at @tiseit, a used market app by Jenny Skavlan. It's genius. You just need to be very motivated, and be ready to sacrifice some material things to get to travel. I want to travel so much, that I actually sold all of my most expensive designer stuff, to spend the money on vaccines instead. I never would have thought that could happen hahah. my whole family is shocked.

I am so glad I got rid of all that material stuff. PS: also shop vintage and used to save money and the environment♻️💚


I hope there was something useful to find in this post, and that you all follow your dreams.

Hugs, M

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

For tre år siden, visste jeg nesten ikke hva jeg puttet på tallerkenen min. Jeg var så blind for hva jeg spiste, at jeg såvidt visste at biff var ku, nuggets var kyllinger og høns, at melk faktisk kommer fra dyr, og at hver og en av disse individene hadde måttet leve et liv i fangenskap for at jeg skulle få lov til å spise dem. Vi blir så vant til vanene våre, at vi glemmer å sette spørsmålstegn ved våre egne vaner, og fyrer oss opp i sinne når noen andre gjør det. Hvorfor blir vi så sinte når folk stiller spørsmålstegn ved spisevanene våre, og hvorfor er de så vanskelig å forandre?

Denne videoen dere. Dette er videoen som fikk meg til å bli veganer for over tre år siden, uten å noengang se tilbake. Og, jeg er ikke den eneste som har blitt det. Denne videoen er kun fylt med fakta som får bort skylappene fra øynene dine. Ingen propaganda, og nesten ingen ubehagelige videoer.

Se denne kloke mannen snakke, og nyt med et glass mandelmelk ved siden av😉


// Three years ago, I almost did not know what I was putting on my table. I was blind to the fact that beef was actually cow, nuggets were actually disposed hens and chickens, that milk actually comes from animals, and that every single one of them had to life in captivaty for me to eat them. I had been eating milk, cheese, eggs, fish and sea food for my whole life, and had absolutely no idea where it came from. Why? We get so used to our habits, that we stop asking questions and get all fired up when somebody else does. Why do we get so angry when people put a question mark on our eating habits, and why are they so hard to change?

This video, you guys. This is the video that made me go vegan three years ago, without ever looking back. And I am not the only one going vegan after this video. It is just filled with facts. No propaganda, and nearly no horror-videos.

Watch this clever guy speak, and enjoy with a glass of almond milk whilst doing so😉


Likes

Comments

All in black outfit with a hint of cuteness🙊 I did this outfit with some clothes from Shine the other day, and completely fell in love with the headband from Sissel Edelbo. All of Sissel Edelbo's garments are handmade, and made out of recycled saris from India. That means, that every single garment of every single collection of hers, is unique! Every sari is used for both kimonos, dresses, tops, headbands and more, which makes sure there is no waste in the making. As I am an environmentalist, I absolutely LOVE this.

I have also fallen in love with Sissel Edelbos dresses, which all has this lovely feminine touch, with ruffles on both the arms and neck. You can find her clothes here , or in Shine's store in Trondheim centre.

The ruffled sweater I am wearing is from Kokoon, while I have trouble remembering the brand of the black trousers. I will update when I get ahold of it.

Hope you all will have a lovely day🙂

This whole outfit was shot by Nikol Herec , for Shine Shop.

Likes

Comments

For to dager siden gjorde jeg det igjen. Jeg kjøpte en enveisbillett, men denne gangen var den ikke til meg selv! Jeg har kjøpt en flybillett til min kjære Nicolai, til både Singapore i 5 dager og Filippinene på ubestemt tid! :-) Det har han fortjent, i og med at jeg fikk flybilletter til Seychellene i fjor.

Nicolai har hatt så lyst til å reise i høst, samtidig som jeg også har hatt utrolig lyst til å få besøk av han på bursdagen min. Og for dere andre som har lyst til å komme dere ut i verden litt, så var flybillettene helt latterlig billige. Det er verdt å ta en titt på altså. Norwegian flyr til Singapore (fra Oslo) for 1500kr en vei, mens alle billetter fra Singapore ut til resten av Asia koster mindre enn en tur fra Trondheim til Oslo. Det er ganske rimelig spør du meg.

Jeg har solgt unna masse materialistisk tull på @Tise , som tillot meg å overskride budsjettet mitt litt, og kjøpe flybillettene til han. Jeg synes det blir for dumt å sitte på dyre vesker og annet tull når jeg skal ut og se så mye fattigdom. Dermed har jeg solgt alt på Tise og Finn (noe ligger der enda). Det er greit å ha sånt når man bor fast i Norge, men når man skal ut i verden og alt uansett skal ligge igjen hjemme synes jeg det blir unødvendig. SÅ, jeg bruker heller pengene fra det jeg selger nå på vaksineutgifter, og nå, denne gaven til Nicolai.

Jeg selv skal ikke til Singapore, så mens han er der, er jeg og Elise Amalie allerede i Filippinene. Det gjør at vi får noen dager på oss til å bli kjent med øya, før Nicolai ankommer. Han kommer til Filippinene bare få dager før bursdagen min, så det blir HELT villt å se kjæresten min for første gang på en måned, i Cebu i Filippinene. Det er så rart!

Videre har han tenkt seg til Seoul i Sør-Korea. Så han blir nok i Asia en liten stund han også, noe som åpner for at vi kan møtes litt her og der innimellom. Det er veldig kult å tenke på, at han jeg trodde jeg kom til å savne i månedsvis, nå kommer til å ferdes like ved meg i Asia, på sin egen backpackertur. Applaus til Nicolai, som lot meg overtale han til å dra alene på så kort varsel! Det viser bare hvor lite som skal til for å dra ut og reise, og jeg håper flere blir inspirert nå til å hive på seg en sekk og reise en plass uten å planlegge så utrolig mye.

Bursdagen min er forresten den 17. Oktober, og han reiser til Singapore den 10. :-) Filippinene ankommer han den 14. Oktober, og både jeg og Elise gleder oss til å feste med han på bursdagen min på andre siden av jorden.

// Two days ago, I did it again. I bought a one way ticket to Asia, but this time, for my boyfriend! I bought a one way ticket for my dear Nicolai, to both Singapore for four days and the Philippines for an unknown amount of time. Obviously you will need a ticket out of the Philippines to get in, so he is thinking to go to Seoul in South Korea after. Nicolai has been wanting to travel this fall for so long, and at the same time, I have been longing for him to come visit me on my birthday. I figured, I could solve both wishes by flying him in for my birthday in October. Yay! And, the flight ticket from Oslo to Singapore was actually ridiculously cheap when looking at the whole picture of prices here in Europe. And, the flight prices from Singapore to the rest of Asia, costs less than a flight from Trondheim to Oslo.

Since I have been selling away all of my materialistic nonsense on the recycling app @Tise , I allowed myself to spend the money from one of the items to buy a ticket for my love. I am cutting expenses right now, but that one was something I really wanted to do.

I am not going to Singapore myself, so me and Elise Amalie will get a couple of days in the Philippines by ourselves on beforehand to explore the area. Nico arrives just a few days before my birthday, so it will be absolutely amazing to all of a sudden se him on the other side of the world.

As he is going to Seoul after the Philippines, I am pretty sure we will see each other many times in Asia, all in different countries. It is so cool to think that I would actually miss this guy for months, but now I have him right by my side on his own backpacking trip, in the neighbour countries of my travel. I think it is so great that I managed to talk him into it on such a short notice, even though he has so little planned and is travelling by himself. I hope more of you young people can get inspired to travel by yourselves, without planning too much in advance.

My birthday is at the 17th of October, and Nico arrives at the 14th. Cannot wait to see him again, in Asia.

Likes

Comments

Contains affiliate links

SLIP IN DRESS h&m //BLAZER AND TROUSERS kokoon

photos by Nikol Herec

God tirsdag, kjære dere! I dag har jeg hatt fri fra jobb, men allikevel masse å gjøre. Jeg har forresten ikke fortalt det, at jeg har ny jobb nå:-) De siste ukene har jeg hatt to jobber, men nå som jeg er ferdig på Hagen, har jeg kun en. Jeg jobber nå på Taqueros, en rå Taco & Tequila-plass på Buran i Trondheim. Plassen er ganske ny, men har umiddelbart blitt veldig populær. Lokalet er utrolig kult, med en western/meksikansk stemning. Jeg visste om eierne fra før, da de alle er enten i slekt- eller familievenner med min kjære venn Amanda.

På Taqueros jobber jeg som preppekokk, og lager alt fra salsa til kake før de åpner. Det at jeg prepper vil si at jeg, pluss en person til, lager så og si alt de kan komme til å trenge i løpet av dagen. Jeg har hjulpet de i noen uker nå, og kommer til å jobbe der frem til neste søndag, slik at jeg får tid til å forberede meg den siste uken før jeg reiser. Enn det, at jeg reiser allerede uken etter neste!

Nå i dag, sto jeg opp klokken 07:30 for å spise frokost og ordne meg, etterfulgt av å løpe til trikken til sentrum. Jeg hadde nemlig min aller siste vaksinetime i dag, hos "Reisevaksiner Trondheim" . Dette ble min tredje runde. Jeg har nå tatt vaksine for typhoid, gulfeber, rabies, hepatitt A+B og japansk encefalitt, i tillegg til en drikkevaksine for Kolera som jeg skal ta selv neste uke. Det er godt å krysse av nok en ting fra listen min nå før jeg reiser.

Etter vaksinene, dro jeg og Elise Amalie og spiste frokost sammen på Godt Brød. Vi så også etter litt reiseartikler i diverse butikker, men jeg har det meste jeg trenger nå, så det ble ikke noen nye innkjøp på meg i dag! Jeg har handlet alle mine reiseartikler på Etikken , Nomaden og Reisevaksiner , og kommer til å lage et samlet innlegg nærmere avreisen min, for å gi dere litt tips til alt det rare man bør pakke med seg i sekken sin. Det er så utrolig mye rart man trenger å ha med seg, som jeg virkelig aldri hadde tenkt over på forhånd, haha.

Nå skal jeg prøve å slappe av litt, før jeg blir fristet til å styre rundt mer. Jeg har jobbet så mye i sommer, at jeg ikke er vant til å sitte i ro lengre. Det er litt komisk, for til og med når jeg har fri fra jobb står jeg opp tidlig og propper full dagen min med masse gjøremål. Det er litt deilig det og, men det skal nok bli godt å venne seg til å slappe av litt mer nå som jeg skal på reise i månedsvis. Jeg gleder meg masse til lange dager ved stranden, og jeg gleder meg spesielt mye til å stå opp tidlig- og spasere bort til lokale caféer for å få i meg noe godt.

Dere må ha en riktig fin dag! Klem, M


Likes

Comments

Contains affiliate links

Outfit of the day; a badass leather jacket from Isabel Marant, paired with a pair of cowboy boots from the very same designer. The dress is from Gai + Lisva. I can rarely be spotted in black, but this cool outfit is an exception to my otherwise colourful outfit collection.

This outfit was shot by Nikol Herec, for Shine Store.

Have a lovely day, hugs, M <3

Likes

Comments

Contains affiliate links

How amazing is this dress, right? I felt like a fairytale princess shooting in this dress, from Heartmade By Julien Fagerholt. The pattern is absolutely amazing, and the layers are so delicate and comfy. The rust coloured flowers makes this dress perfect for the upcoming autumn, while the white, thin silk layers allows the dress to be worn on a hot, windy summer day.

Also, notice the details in gold. So luxurious.

The dress can be bought at Shine, both in stores and online. I have also treated myself to a new pair of shoes from ATP Atelier, of course from Shine's boutique. They can barely be spottet under the dress, but just a little glimpse is enough to fall in love. I really do love these sandals, and told my friend at Shine that me and those shoes were meant to be. Cute sandals for both casual and dressed outfits.

These photos were shot by Nikol Herec, for Shine Shop.

Check out the dress here :-) Have a lovely day, all.

Likes

Comments

I dag var en fin, men vemodig dag. Etter over to år som ansatt på den veganske restauranten Mat Fra Hagen, var i dag min aller siste dag som medarbeider der. Det å jobbe på Hagen har vært et eventyr! Jeg startet der da jeg var 16 år, og har jobbet der gjennom nesten hele videregående. Det er utrolig spesielt å være ferdig der, da jeg er så glad i alle som jobber der. Jeg har vokst utrolig mye som person mens jeg har jobbet der, så jeg har en veldig personlig tilknytning til den arbeidsplassen. Vi har blitt en liten familie.

I løpet av disse 2,5 årene, har jeg jobbet meg opp nok penger til min første kjærestetur med Nicolai, til Kroatia, kjærestetur til Nederland, enda en kjærestetur til Nice, hele budsjettet mitt for Roskildefestivalen i fjor, hele turen min til Både Seychellene og Paris i vår, og nå, til slutt, har jobben min på Hagen sørget for at jeg får reise jorda rundt i høst og neste år. Det er så morsomt å tenke på, at matlagingen min og det å få snakke med snille mennesker hele dagen, har ført meg til så spennende veier!

Da jeg startet på Hagen, var jeg mye mer sjenert enn det jeg er nå. Jeg hadde skulderkort hår og sidelugg, og hørte på Gypsy Jazz til enhver tid. Jeg husker veldig godt min aller første vakt, da jeg dro rett fra avslutning på 1. VGS, til martnan (sommermarked i Trondheim), og fikk jobbe alene i boden mens jeg hørte på Django Reinhardt og lagde veggisburgere.

Året etter, flyttet Nicolai til Hamar for å gå på folkehøyskole. For å unslippe det sterke savnet og tristheten av å ikke ha Nicolai i Trondheim- når forholdet vårt var så nytt, distraherte jeg meg selv ved å jobbe både helger og ukedager på Hagen, mens jeg gikk ferdig det andre året mitt på videregående skole. Jeg husker fortsatt følelsen, av at jeg gjemte meg bort på jobb når jeg savnet Nicolai, og tok på meg flere vakter for å få råd til togbilletter for å besøke han. Sjefene mine var så utrolig gode, og la alltid til rette vaktene mine slik at jeg kunne jobbe etter skolen for å få flere vakter, samtidig som de lot meg få fri når jeg ville dra og besøke Nicolai i Hamar.

Jeg har opplevd så utrolig mye fint mens jeg har jobbet på Hagen, og kommer alltid til å huske på hvilken rolle medarbeiderne mine har hatt i det hele. Jeg kommer aldri til å glemme hvor glad sjefen min, Nieke, ble da jeg fortalte henne at jeg skulle reise til Asia. Jeg kommer aldri til å glemme hvor selvstendig mine gamle sjefer, Richard, Eivind og Per lærte meg å være på jobb. Og jeg kommer aldri til å glemme hvor utrolig engasjerte mine nåværende sjefer, Christopher og Isak, har vært når det kommer til alle oppskriftene og idéene mine på jobb.

I dag, trasket jeg hjem fra Hagen med et smil om munnen. Lettet for å ha tatt et valg om å fortsette videre, og glad for å ha så fantastiske mennesker rundt meg. Flere stamgjester, var så utrolig gode mot meg i dag, og ga meg skryt som jeg aldri kommer til å glemme. Jeg fikk gaver og bakst av medarbeiderne mine, og til slutt, en gigantisk klem fra hver av dem.

Tusen takk for meg, til verdens beste arbeidsplass, og tusen takk til alle dere som har spist hos meg på Hagen før! Dere ser meg nok der igjen, som gjest:-)

Likes

Comments

//Skrevet i samarbeid med Etikken

Kanelboller. Det er vår alles beste venn i en stor verden av søt bakst. I det siste, har jeg vært helt hekta på kanelboller, og løper ofte innom det lokale bakeriet for en økologisk søtsak. For et par dager siden, var jeg innom etikken igjen for å finne noe deilig å lage. Jeg kom frem til at min nye hangup, altså kanelboller, skulle bli den neste oppskriften på agendaen min.

Jeg kan stå i timesvis på kjøkkenet, og eksperimentere og smake meg frem til nye matretter. Matlaging er en avkobling for meg, i en ellers hektisk hverdag. Det å bake er spesielt behagelig, da man er pålagt å vente mye, da både heving og steking står på sjekklisten. Og belønningen er jo ikke den verste, når man må spise det digge resultatet til slutt.

Alle ingrediensene i denne oppskriften er handlet hos den økologiske kolonialen Etikken, her i Trondheim. Du finner denne fantastiske butikken i Olav Trygvassons Gate, like ved Husfliden og Søstrene Grene. Vær sikker på at du får dratt innom Etikken, neste gang du er i Trondheim sentrum! Du vil dra derfra med ny matglede, og masser av inspirasjon.

Min seneste oppskrift er som sagt kanelboller, og jeg gleder meg på deres vegne, til å smake på disse deilighetene. Oppskriften er selvsagt helt vegansk, så verken egg eller melk er å finne på dagens handleliste. Og ikke nok med det! Alle ingrediensene er også økologiske, og handlet på min favorittbutikk- Etikken. Det jeg digger med å handle bakevarer på Etikken, er først og fremst at alt av krydder og mel finnes i løsvekt. Man kan også male sitt eget mel, i butikken, ved hjelp av en rustikk malemaskin! Det er jo helt utrolig. Du har altså muligheten til å male ditt eget ferske (økologiske) mel på butikken, med det samme du skal handle inn for resten av oppskriften. Det er også mulig å handle i løsvekt på nettsiden deres, HER , om du ikke skulle befinne deg i Trondheim.

Ingredienser

Bolledeig:

Alle ingredienser er økologiske, og er handlet på Etikken.

For å bake disse deilige, økologiske kanelbollene, trenger du som følger:

500 gram steinmalt hvetemel, fra Holli

100 gram rårørsukker (sett av 2 ss til bollefyllet)

1 ss hurtighevende gjær (eller en pakke vanlig gjær, tilsvarende 50 gram)

2 ss malt kanel

2,5 dl økologisk mandelmelk, (eller annen plantebasert melk, som soyamelk/kokosmelk/rismelk)

100 gram vegansk margarin, fra Suma (Sett av to spiseskjeer til bollefyllet)

1/2 ss havsalt


Glasur

400 gram melis (fra Nutrata, kjøpes HER)

50 gram vegansk smøreost (fra Violife, kjøpes HER )

2 ss vegansk margarin (fra Suma, kjøpes HER)

2 ts vann, eller mer om glasuren trenger mer væske for å bli tynnere


Fremgangsmåte

De aller fleste har bakt kanelboller før, med enten en mormor eller en overivrig bake-forelder. Dere som har lagt kanelboller, eller kanelsnurrer som det også heter, vet at prosessen ikke er komplisert! Det behøves få trinn, og enkle ingredienser. I et nøtteskall, er alt du skal gjøre, å kne sammen en deig- som til slutt skal rulles ut, fylles med margarin, sukker og kanel, for så å rulles inn igjen, kuttes opp, og stekes. Enkelt, ikke sant?

Start med å forvarme stekeovnen på 180 grader

1. Først, varmer du opp mandelmelken i en kasserolle, og tilsetter margarinen så snart melken er varm. Væsken skal være lunken, rundt 37 grader. Ved 37 grader, skal gjæren tilsettes. Pass på at melken ikke er for varm, da gjæren ved høy varme vil bli drept og miste sin evne til å heve deigen.

2. La væsken med gjæren stå i fem minutter. Tilsett så salt og sukker, og rør om.

3. Tilsett resten av de tørre ingrediensene, men spar kanelen til slutt- da den skal brukes som fyll i kanelsnurrene.

4. Elt sammen deigen. Når alt er godt blandet sammen, setter du bollen et varmt sted, slik at deigen hever. Her skal deigen stå i en time, eller mer om du har tid. Prøv ut klassikeren, og sett bollen på baderomsgulvet, der det er varmt og godt. Den har vi alle prøvd før, og det funker suverent!

5. Når deigen er ferdighevet, kjevler du den ut på kjøkkenbenken. Husk å dekk benken med mel først, slik at deigen ikke klistrer seg fast. Deigen skal kjevles såpass godt utover benken, at den er ca. på tykkelse med en lillefinger.

6. Smør de to resterende spiseskjeene med margarin utover deigen. Strø over 2 ss kanel, og 2 ss rårørsukker (kjøpes HER )

7. Rull sammen deigen til en "pølse". Kutt opp pølsa i ca 9 biter, eller mer om du har nok deig. Hver bit skal være på størrelse med en tykk kanelbolle. De ferdig oppkuttede bollene, legger du tett sammen i en form, slik at de stekes sammen som en eneste stor kanelbollekake. (nam)

8. Sett formen med de 9 sammentrykte bollene inn i ovnen, og la de stå i ca. 20-30 minutter. Alle ovner er forskjellige, så bare forsikre deg om at bollene er gjennomstekte før du tar de ut.


Fremgangsmåte med glasur

For å få til den deilige "cheese-glaze" looken på toppen, lager du en vegansk osteglasur av melis, margarin og vegansk smøreost. Alt dette får du kjøpt på Etikken, både i butikk og nettbutikk.

1. Ha 50 gram violife smøreost, 2 ss margarin, 2 ts vann og 400 gram melis i en bolle. Pisk eller rør sammen til glasuren er tykk og fast, men også tynn nok til å kunne smøres ut på kanelbollene.

2. Vent til kanelbollene er avkjølt, helst i 15 minutter, og smør så glasuren over de ferdigstekte bollene. Når glasuren er stivnet til, er bollene klare for servering. De kan også nytes varme, selvsagt!


Likes

Comments

Contains affiliate links

A casual, but dressed look for a light summer day. I am in love with this silk jacket from Forte Forte, and the good news is, there is also a matching silk trouser for this amazing jacket- with the exact same pattern! You cannot help but feel privileged when you get to wear that gorgeous, comfy silk suit.

The leather leggings are from Forte Forte as well, and the well fitted shoes are from Isabel Marant.

This look was shot for Shine Shop, by Nikol Herec.

Have a lovely evening, all. Hugs- M

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Det å ha en reise foran seg, er ikke alltid så spontant som det kan høres ut. Som dere kanskje leste, HER, så kjøpte jeg meg en enveisbillett til Asia for litt siden, og sluttet i jobben min. Det var en utrolig spennende beslutning å ta, og jeg gleder meg bare mer og mer for hver dag. Jeg reiser om fire uker! Det er dog mange praktiske ting å tenke på, som man må ta høyde for før man faktisk kan dra. Jeg synes egentlig det er ganske komisk, at alt på Instagram og reiseblogger virker så bekymringsløst og spontant, når det i virkeligheten finnes så masse regler og hensyn før man faktisk kan reise. I hetens øyeblikk, når man ser på reisevideoer og booker en flybillett- så glemmer man at man faktisk må gjøre gørrkjedelige ting som å søke visum, ta vaksiner og kjøpe myggspray.

Nå om dagene, mens jeg venter på å reise, jobber jeg opp mot 6 dager i uken, mens jeg sjonglerer mellom småjobber, tar vaksiner, møter familie, og henger med venner.

Jeg har i løpet av den siste uken tatt SEKS vaksiner, haha! Armen min er full av små vaksinehull og svake blåmerker. Hittil har jeg tatt vaksine for Gulfeber, Hepatitt A, Hepatitt B, Rabies, Typhoid, Japansk Encefalitt, og attpåtil har jeg allerede hatt to runder med rabiesvaksinen. Om to uker, skal jeg inn igjen for enda mer påfyll på flere av vaksinene!

Jeg anbefaler alle dere som skal ut og reise å være ut i god tid med vaksinene, slik at dere rekker alt av påfyll før dere drar. Det er ikke det lureste, å vente helt til siste uken, og så måtte slite med både bivirkninger og tom lommebok når reisen først starter. For å gi dere et bilde av hvor dyrt vaksiner faktisk er, kan jeg røpe at jeg etter neste runde med påfyll kommer til å ha betalt nesten 6000 kr for vaksiner til sammen. Det er mye, det. Først trodde jeg at man bare skulle betale en gang, men man må betale for hvert påfyll, så det blir helt sinnsykt dyrt til slutt. Jeg tar vaksinene mine på Reisevaksiner i Trondheim, der de er utrolig dyktige. Jeg er redd for sprøyter, men hun damen jeg går til er så utrolig søt og hensynsfull at det egentlig går fint, hihi. De som jobber der er naturligvis veldig kunnskapsrike når det kommer til geografi og sykdommer, så jeg føler meg trygg på at de vet hva de prater om og at jeg får det jeg trenger.

Jeg vil påpeke at man ikke trenger gulfeber-vaksinen for å reise dit jeg skal i Asia, men jeg valgte å ta den nå i samme slengen, da den uansett varer hele livet. Så det er like greit å bare få den unnagjort! Dessuten, har jeg på følelsen at jeg kommer til å ende opp i Afrika etter India, da jeg har veldig lyst til å reise mer i det vakre kontinentet. Der trenger man gulfeber-vaksinen i en god del land, så det å ta den allerede nå gir meg mindre å tenke på senere.

Kostnadene for reisen min er hittil noe rundt 40% for vaksiner og 60% for fly. Utover det kommer jeg ikke til å bruke noe spesielt mye penger. Så, du som skal ut og reise, sett av penger til vaksiner og visum, og dropp luksushotell og unødvendige kostnader. Det er en god del ting du MÅ bruke penger på, så det bør være din første prioritet! For du MÅ ikke spise ute og leve luksuriøst når du er ute og reiser, det setter deg bare tilbake i budsjett.

Gjerne legg igjen noen spørsmål om det med vaksiner og visum, om du skulle ha noen spørsmål :-)

// Having an exciting travel coming up, is not always as spontaneous as it may seem. As you may have read, HERE , I recently bought a one-way ticket to Asia, and also quit my job to travel. It was an incredibly exciting decision to make, and I look forward to my trip more by every day. I am going in just four weeks! However, there are many practical things to consider, which one must take into account before you can actually go. I really think it's quite comical that everything on Instagram and travel blogs seems so carefree and spontaneous, when there are actually tons of things to consider before actually going. In the heat of the moment when you look at travel videos, and book a flight ticket, you forget about the fact that you have to do boring stuff like applying for a visa, taking multiple vaccines and buying stuff like mosquito spray.

Now, while waiting for me my upcoming travel, I work up to 6 days a week while juggling between extra jobs, taking vaccines, meeting my family, and hanging out with friends.

During the past week I have taken SIX vaccines, haha! My arm is packed with tiny bruises and vaccine holes haha. So far I have taken a vaccine for the yellow fever, Hepatitis A, Hepatitis B, Rabies, Typhoid, Japanese Encephalitis, and actually I have taken two Rabies vaccines.

To give you a picture of how expensive vaccines actually are, I can tell you as much as this; I am going to pay almost 600 Euros toghether, for all my vaccines. But, it is definitly better to pay that amount now, then to pay when I am sick later.

I would like to point out that you do not need the yellow fever vaccine to travel to my destinations in Asia, but I chose to take it now as it lasts for a life time anyways. So I might as well just get it done! Besides, I think I am going to go to some African countries after India, where you often need this vaccine. So by taking it now, I don't need to think about it later.

The cost of my trip is so far around 40% for vaccines and 60% for the plane tickets. Other than that, I'm not going to spend that much money. So, tip; save your money for vaccines and visas, and drop the luxury hotels and unnecessary costs. There are a lot of things you have no choice spending money on, so that should be your first priority!

Please leave a few questions about vaccination and visa stuff if you have any questions :-)

Likes

Comments

// Skrevet i samarbeid med Simens Isbar

Hva ville du sagt om jeg fortalte deg, at det finnes en isbar i Trondheim sentrum som serverer fem forskjellige veganske milkshakes, og til og med en vegansk banansplitt? Det er nemlig helt sant. Det finnes faktisk. For rundt to eller tre uker siden, fikk jeg en snapchat fra min gode venninne Caroline, der hun i all begeistring fortalte om en plass kalt "Simens Isbar", der hun hadde vært og smakt en fantastisk vegansk oreomilkshake. Jeg trodde nesten ikke på det først.

Etter noen søk på facebook og instagram, fant jeg ut at jo, jammen var det ikke sant. Fantastiske Simens Isbar, har fått vegansk is på menyen. Jeg digger det. Nå har jeg vært så heldig og fått lov til å smake på både deres milkshake i sjokolade- og jordbærsmak. I tillegg var jeg og spiste en banansplitt nå på mandag, med ei venninne.

Som dere trolig har fått med dere hittil, så er jeg en enorm sjokolade-fan. Jeg elsker sjokolade, og velger alltid sjokolade som smak når jeg skal spise søtsaker. Dermed kom det som et sjokk for meg, da jeg faktisk likte jordbærmilkshaken deres bedre, enn sjokoladen! Jordbærshaken er laget med ekte, rørte jordbær- og til og med crunchy softis-strøssel av jordbærsmak på toppen. Nettopp den detaljen er så utrolig digg. De tuller ikke rundt med iskremlagingen sin der borte.

De veganske milkshakene finnes i følgende smaker; Jordbær, sjokolade, salt karamell, vanilje og Oreo. Såvidt jeg vet, er det også mulig å få smaken lakris om det er ønsket. De som jobber på isbaren er virkelig de hyggeligste menneskene du møter på, så ikke nøl med å spørre de om du har noen spørsmål! Servicen er så bra, at jeg drar innom bare for å snakke med de som jobber der.

Se så utrolig mye de har på menyen! Her leker de IKKE butikk, haha.

Nå tilbake til litt iskremsnakk! Du vet sånn typisk milkshake, som smaker falsk vanilje, kunstig jordbær, og dvask sjokolade, ikke sant? Om du er som meg, og heller vil ha en ekte smaksopplevelse med autentiske ingredienser, så tar du turen til Simens Isbar. Simen, eieren av isbaren- måtte nesten le av meg da jeg smakte jordbærmilkshaken. Det er pinlig å innrømme, men jeg kan ikke huske å ha smakt en milkshake med ekte jordbær i før på restaurant. Så man kan mildt si at jeg falt pladask ved første smak. Dere som følger meg på instagram, har nok sett mine hyppige besøk der den siste uken.

Jeg lever for vegansk matlaging, og ønsker å påvirke så mange som mulig til å spise mer vegansk. Bare det å få noen til å teste ut en vegansk iskrem gjør meg glad, til og med. Så om du er så heldig å være i Trondheim, vet du hvor du skal dra.

Betjeningen er av de søteste typer mennesker, med så mye glede. Så du kan fint føle deg trygg på å spørre, om du er usikker på noe. Om den enorme menyen setter deg ut, så spør de som jobber der om tips da vel! Det gjorde jeg.

Du finner Simens Isbar i Thomas Angells gate 14, ved Godt Brød og Big Bite. Isbaren ligger faktisk i det gamle lokalet til Mat Fra Hagen, altså der jeg jobber, haha. Ser deg der!

Banansplitt og sjokolademilkshake med Pia. Se så godt det ser ut!

Klem, M

Likes

Comments

// sponset behandling

For litt siden, dro jeg innom Cutters Global for en rask hårklipp! Her i Trondheim, holder de til på Solsiden kjøpesenter. Jeg digger konseptet deres, som går ut på at hårklippen skal ta om lag 15 minutter, men allikevel skal alt gjøres nøye og gjennomført! Folkene som jobber der har virkelig peiling, og det er ikke noe hastejobb selv om behandlingen tar kort tid. For meg som alltid er i farten, treffer konseptet deres midt i blinken, hihi:-)

De holder også til på Gardermoen, og i diverse byer i Norge.

Jeg fikk beskjed om at håret mitt ikke var slitt, men rett og slett tørt da jeg var der, noe som er nyttig å vite så jeg kan kure det godt med litt kokosolje og diverse! Jeg liker å få konkrete tips og løsninger for hånden. Og ikke blir man presset på noe produkter eller ekstra behandlinger på Cutters, noe som man ofte blir på andre salonger. Vi har alle vært der. Konklusjonen min er at jeg digger Cutters, og er fornøyd med nye sunne tupper! Jeg anbefaler alle Trøndere og alle nordmenn å stikke innom salongen deres en dag, om dere har dårlig tid men trenger å friske opp håret litt. Man trenger ikke timebestilling heller:-)

Håper dere alle får en fin dag. Klem, M

Pictures taken by Nikol Herec

Likes

Comments

// This post will be written in Norwegian only, due to big amount of content

I etterkant av innlegget mitt om min engangsbillett til Asia og en spennende, kommende reise (HER), har jeg fått en god del spørsmål vedrørende reisen min. Jeg har prøvd å svare kort men godt på de spørsmålene jeg fikk, noe som er litt vanskelig, da jeg har så mye å si om alle områdene, hehe. Om du fortsatt skulle lure på noe, er kommentarfeltet alltids åpent.

Hei, dette høres veldig spennende ut! Jeg lurer bare på om du synes det blir vanskelig med tanke på at du har kjæreste og familie hjemme i Norge?

Godt spørsmål. Jeg er en skikkelig familieperson, og kommer helt klart til å savne alle i familien min veldig masse. Familien min er vant til at jeg er ute på farten og jobber mye, så det blir ikke noe nytt at jeg reiser bort. Dessuten er familien min veldig forståelsesfull! Så det at jeg skal ut og oppleve verden, synes de bare er spennende. Både mamma, pappa, farmor og resten av familien har alltid oppmuntret meg til å følge drømmene mine, og gjøre akkurat som jeg ønsker selv. Nettopp derfor ser vi alle mer glede enn tristhet i det faktum at jeg skal dra. Vi er bare glade hele gjengen, for at jeg har muligheten til å følge drømmene mine som følge av hardt arbeid. Det er så få som har muligheten til å reise, så det er mest kult at jeg får dratt.

Det er alltid en eller annen person man savner, og sånn er det bare. Uansett om man er i Norge, Asia, Afrika eller Sør-Amerika. Jeg vil reise, og det skal jeg gjøre! Jeg kommer dog til å synes at det er tungt, å være borte fra min 2 år gamle lillesøster og 3 år gamle lillebror, da de er såpass små at de ikke velt helt hvorfor jeg er borte. Men, jeg ser ikke noe problem i å reise bort, annet enn nettopp det (sterke) savnet. Jeg kommer til å savne alle sammen, veldig masse.

Og min kjære Nicolai støtter meg like mye som familien min. Han er fantastisk! Jeg er veldig glad for, at vi oppmuntrer hverandre til å gjøre det vi ønsker, fremfor å gi hverandre dårlig samvittighet for å reise bort. Nicolai skal selv bo i Vietnam i tre måneder nå på nyåret, og jeg er selvsagt veldig glad på hans vegne tilbake, for at han får muligheten til det. Vi har hatt avstandsforhold før, og er veldig flinke til å kommunisere, så det går veldig fint. Savnet belønnes til slutt med en ENORM gjenforeningsglede. Det er utrolig godt. Men hvem vet, plutselig hopper han på et fly til Asia og besøker meg, hihi.

Hadde vært interessant med et innlegg om hvordan du har råd til dette og hvordan du tenker å gjennomføre turen!

Svaret her er enkelt. Jeg jobber masse! Jeg har hatt jobb siden jeg var 13 år, og er dermed vant til å disponere pengene mine litt selv. Jeg har aldri vært så flink til å spare, men veldig flink til å jobbe mye, haha. Jeg har jobbet 5-6 dager i uka, hver dag i sommer, og spart alle pengene for å reise. Jeg har ikke satt av så vilt mye penger heller, det er bare snakk om 2 månedslønner. Jeg hadde ikke spart en krone før Juni, faktisk. Man trenger ikke så mye penger for å reise- husk at det å leve i Asia er billigere enn i Norge! Og i og med at jeg handler min egen mat fra før av, så blir det egentlig bare billigere å leve i Asia enn her. Det er flybillettene som koster. Jeg kommer nok til å skrive et mer utfyllende innlegg om dette senere, da jeg har mange nyttige tips å dele angående penger og reising! Gjerne legg igjen en kommentar om du har et konkret spørsmål angående dette! :-) Ps: Jeg selger også unna litt ting på Tise nå, #sadface, så sjekk meg ut på @MelissaSchofield

Hvordan gjør du det med hoteller og steder du skal bo de ulike stedene med tanke på booking osv? Har du bestilt hoteller nå og har en klar reiserute eller tar du det på sparket?

Ett ord. COUCHSURFING. For dere som ikke har hørt om couchsurfing før, pliis gjør dere selv en enorm tjeneste og sjekk det ut! Pappa har en kompis som har brukt couchsurfing en del i sine dager, og det er vel egentlig der jeg kom over det selv. Couchsurfing er som en gratis versjon av AirBnB, og har eksistert helt siden 2004. Det er en nettside, der man kan kontakte mennesker over hele verden, for å bo lokalt hos kule verdensvante mennesker. Poenget er å samle hele reisesamfunnet, og gjøre det å reise til noe sosialt. Couchsurfing-samfunnet består av hele 14 millioner mennesker, alle nysgjerrige på verden. Da jeg selv lagde meg Couchsurfing, tikket det inn meldinger fra hyggelige mennesker over hele verden. Og nå i sommer, får jeg ofte meldinger fra backpackere som skal til Trondheim og trenger tips, eller til og med vil henge med meg og andre lokale i Trondheim.

Om du har tenkt å bruke couchsurfing selv, vær forsiktig, og bruk KUN de vertene som har flere gode referanser fra andre reisere. Ikke bruk verter som ikke har referanser og ser litt lumske ut, og tenk deg godt om. Couchsurfing er veldig trygt, og det er nesten umulig å lage seg falsk profil der, da man til og med får tilsendt verifiseringskort i postkassen for å skrive inn koden på nettet. Det vil si, at man ikke kan oppgi falske adresser og navn. Men vær forsiktig allikevel! Det finnes en god del snålinger der ute, haha. Bare bruk dømmekraften din godt, og vær alltid på vakt, spesielt som jente (jepp...).

Tenker du å jobbe mens du reiser (som servitør ol), eller reiser du til "ikke har råd" lenger?

Om jeg plutselig finner ut at jeg vil være ute og reise lengre enn pengene strekker til, kommer jeg nok til å finne en eller annen løsning. Man kan jobbe mot husly og mat, få seg jobb på marked, være gatemusikant, tjene penger på nett, og alt mulig rart. Jeg har selvsagt satt av nødpenger på konto, og har satt av nok til returbilletten min når den tid skulle komme. Disse pengene kommer jeg ikke til å røre med mindre jeg virkelig, virkelig trenger dem. Men om jeg skulle ønske å bli en god stund lenger, finnes det alltids løsninger. Og, det skal godt gjøres å bruke opp to norske månedslønner i Asia, så jeg skal rett og slett være så gnien med pengene som mulig, slik at jeg kan bli så lenge som mulig, og eventuelt dra videre etter India om jeg vil, hoho🙊 Alt ordner seg alltid med en positiv innstilling og målrettet tankegang, så hva enn jeg skulle finne ut underveis, kommer til å ordne seg! Det gjelder bare å være løsningsorientert.

Hvordan tenker du å holde kontakten med familien din når du reiser? Flere steder i Asia er det jo dårlig dekning og lite wifi. Lykke til med reisen!

Takk for heads up og hyggelig hilsning! Jeg kommer til å ringe hjem med facetime hver eneste gang jeg har godt nok nett, det gjør jeg alltid. Jeg savner alltid familien min så utrolig masse med en gang, haha. Mamma kan skrive under på at det alltid tar maks 2 dager før hun mottar et anrop fra meg på facetime. Så, jeg kommer til å ringe når jeg har nett. Heldigvis skal jeg ikke til de verste stedene med tanke på wifi. Samtidig, kommer jeg ikke til å streve etter internett om det er vanskelig å finne. Det er viktig å være til stede.

Jeg har så utrolig lyst til å reise til Asia, og tenker å gjøre det neste år når jeg ikke skal gå skole. Men jeg har også kjeeempelyst til at Singapore skal være en av mine destinasjoner. Ønsker du å dra dit også, eller blir det litt for "typisk storby" for din del?

Jeg synes Singapore virker som en utrolig fet by å besøke! Singapore finner du som mellomlanding i nesten alle flyreiser i Asia, dermed er det en ypperlig mulighet til å heller bli i Singapore i noen dager når man først er der. For min del, var ikke Singapore så viktig. Vi skal trossalt til Tokyo og Hongkong, så storby skal det bli! Og som "pit stop" valgte vi heller å bruke Kuala Lumpur i Malaysia. Kuala Lumpur virker som en utrolig kul plass, så det blir bra. Du burde virkelig gå for Singapore om du vil det altså! Det koster deg ikke noe mye ekstra.

Når reiser du?

05. September!

Hvor lenge blir du borte?

Jeg blir borte i minimum fire måneder, og trolig mer enn det og.

Jeg lurer på hvordan du får råd mtp at du ikke jobber mens du reiser (går jo mye penger på opphold, transport og mat?)

Har svart sånn halvveis på dette oppi her nå, men det å få råd i Asia er ikke noe problem. Jeg har dagsbudsjett, og har satt av mer enn nok penger til denne type reise. Jeg bor gratis via Couchsurfing, så jeg betaler ingenting for opphold. Transport er heller ikke så dyrt, men kommer nok til å koste mer enn mat og drikke, så vi har undersøkt litt priser og satt av tilsvarende mye penger for hver dag, i hvert land. Pluss litt til da, jeg runder alltid oppover for å være på den sikre siden. Og når det kommer til mat, så må man bare leve litt mer som de lokale, og unngå turistfellene. Om man skal unngå kostnader, så er det aller lureste å bo en plass der det finnes kjøkken, slik at man kan lage mat på egen hånd. Da overlever man lett på noen få kroner dagen for mat. Husk at man kan overleve på ganske lite i Norge også, vet å kjøpe nyttige basisvarer som ris og pasta, og bruke det som grunnmur i flere matretter. Det koster ingenting, og er mettende. Jeg kommer personlig til å spise veldig, veldig masse ferske frukter og grønnsaker fra diverse marked, og da overlever man lenge på lave kostnader! Digg er det og. Ingenting er bedre enn fersk, lokal frukt.

Så, om du skal ut og reise, lag deg et dagsbudsjett, og sett av litt mer penger for hver dag enn du tror du kommer til å trenge. Lonely Planet, HER, har en god oversikt over levekostnader i diverse land, om du skulle trenge en oversikt :)

Hvordan kommer du til å disponere pengene dine? Håper du kan få til et innlegg, ettersom jeg også har hatt lyst til å reise i friåret mitt, men syns det har vært litt stressende med tanke på penger.

Jeg har et dagsbudsjett, der jeg rett og slett har delt alle pengene mine på antall dager jeg er borte. Men, jeg kommer nok ikke til å bruke så veldig mye penger. Jeg har reist en del alene, og har lært meg å disponere pengene mine etterhvert. Trikset er å lage mye mat selv, slik at du kan leve mye på matrester og billige basisvarer. Spiser man ute hver dag, havner man i minus med en gang. Lag mat selv, og lev minimalistisk! Jeg har delt noen tips i spørsmålet ovenfor:-) Bare legg igjen en kommentar om det ble litt lite utfyllende, eller rotete.

Hva synes Nicolai om at du skal dra?

Vi kommer til å savne hverandre veldig mye, men vi har hatt avstandsforhold før som nevnt, og det gikk helt fint. Savnet er det eneste som er kjipt. Et hvert forhold blir kun styrket av litt distanse! Nicolai synes det er kjempebra at jeg skal reise, og vet hvor mye jeg har lengtet etter å dra. Alle forhold handler om å gi og ta, og man må alltid ønske hverandre det beste. Noen ganger har man forskjellige planer, og da må man bare gjøre det beste ut av det. Det er veldig viktig å aldri gi hverandre skyldfølelse for å ville utfylle drømmene sine. Jeg og Nicolai skal backpacke gjennom Afrika neste år uansett, så vi har noe å se frem til. Og hvem vet, han har veldig lyst til å besøke meg i Asia, så vi får krysse fingrene.

Ikke et spørsmål, men; Du må være forsiktig!

Jeg ville ta med denne, for å påpeke hvor viktig det er å passe på når man reiser som jente. Det er helt utrolig at det er nødvendig å ta så utrolig mange forhåndsregler som reisende jente, som menn ikke trenger å tenke på engang... Jeg håper at jeg en vakker dag, kan reise uten å bekymre meg for voldtekt, stygge blikk, raning, overfall, ufine kommentarer og det å dekke seg til av hensyn til andre religioner. Det er så vanvittig masse å tenke på som jente, og det er utrolig provoserende.

Om jeg er alene, kommer jeg ikke til å bevege meg ute på kveldstid, og absolutt ikke i mørket. Jeg orker ikke å ta noen sjangser. Så, familie som leser dette, slutt å bekymre dere, og forstå at jeg vet om kulturforskjellene som finnes der jeg skal reise. Jeg er selvsagt forsiktig, og har gjort min forhånds-research :-)


Tusen takk for alle de fine spørsmålene! Og gjerne legg igjen flere spørsmål, eller forslag til eventuelle inlegg, i kommentarfeltet.

KLEM, MELISSA

Likes

Comments

Cutest dress ever! You do not often see me in non-colourful dresses, but this one made itself a place in my heart. Flower prints are definitely in the wind right now, and is a must have for every fashionista this very season. Promise me that you do not go throughout summer without one yourself!

This look was shot by Nikol Herec, for Shine shop.

Hugs, M

Likes

Comments

// samarbeid med Etikken

Vegan hazelnut nougat and pink (white) chocolate

Jeg har skrevet 2 innlegg for å inspirere leserne mine til å spise mer miljøvennlig og helsefremmende, og har i begge innleggene brukt økologiske produkter, kjøpt på Etikken. Forrige gang viste jeg dere hva man kan ha på brødskiva som veganer (HER) , og gangen før der delte jeg en spennende, og ikke minst fargerik oppskrift på en "Rainbow Smoothie Bowl" HER.

Mitt tredje og siste veganske mattips, er selvsagt vegansk sjokolade. Nam. Disse er bare to av veldig mange spennende sjokolader du får kjøpt på Etikken, men er helt klart mine favoritter. Det er fælt å skrive dette innlegget nå, og ikke ha muligheten til å spise sjokoladen, haha:-( Jeg sikler serriøst etter den Vegosjokoladen. Den er blant de diggeste sjokoladene jeg har smakt, vegansk eller ikke. Vego er en nougatbar, basert på hasselnøtter og kakao! Konsistensen er skikkelig myk og deilig, og sjokoladen smelter i munnen når man spiser den. Jeg tror jeg smakte denne for første gang, for to år siden eller noe, og har aldri endret mening på at det er min favoritt. Den smaker nøyaktig som vanlig nougat, og inneholder ikke noe spesielt annet enn den klassiske nougaten heller forsåvidt. De har bare droppet å putte i kumelk.

Lov meg å teste ut denne! Den finnes i stor og liten størrelse.

Så for deg som tror du må gi opp alt godteri og sjokolade om du skal spise vegansk, tro om igjen! Det stemmer så absolutt ikke. Du finner masse godteri og sjokolade du kan spise i både vanlige butikker og på helsekost. Denne er min favoritt. Gjerne spør om du lurer på hvor man får kjøpt diverse godteri osv, jeg har gjort min research og vet sånn ca hvor man finner det meste! Det enkleste er dog å besøke Etikken , da de har absolutt alt du skulle trenge under ett tak. Så slipper man å lete gjennom 2-3 butikker før man finner det man leter etter!

White chocolate with strawberry crunch, based on rice milk. YUM.

Også denne da, ah. Like mye vann i munnen. Dette er en hvit sjokolade basert på rismelk, med vaffelkjeks og jordbærcrunch. Den er. så. god. Nicolai har også fått smakt på denne, og han var like begeistret som meg. Nicolai er ikke veganer, og elsker hvit sjokolade mer enn alt søtt som finnes.

Så, denne anbefaler jeg også å kjøpe på Etikken. Og den koster faktisk det samme som en vanlig sjokoladebar, så du trenger ikke å bla opp med så mye penger. Vivani er en sjokoladeprodusent som lager både veganske og ikke-veganske sjokolader, rett og slett fordi all sjokolade ikke trenger å ha melk i seg. Det er en rar myte, og heldigvis forstår flere og flere at melk er en ganske overflødig ingrediens å bruke. Vivani bruker bare rismelk som erstatning for kumelk i sine sjokolader. Og, rismelk er rett og slett er vann som har trukket i seg ris og søtning, helt til vesken er blitt hvit som melk :-)

Sjekk ut nettsiden til Etikken HER , om du ikke har mulighet til å besøke de i Trondheim, og heller vil bestille noen varer hjem. Merk deg også, at de i butikken har over to tusen varer, mens nettsiden ikke er helt oppdatert enda.

Likes

Comments

Alle som kjenner meg, vet at jeg er en nysgjerrig sjel som lengter etter å se verden, ved et hvert sekund av dagen. Russenavnet mitt var trossalt "momondo", fordi jeg satt og surfet flypriser hver dag i år på videregående, mens dagene gikk forbi i saktefilm. Det faktum at jeg har gått på skole, har vært det eneste som har holdt meg igjen i Trondheim de siste månedene.

Nå skal ting forandre seg. Jeg er fri.

For noen dager siden, sa jeg opp drømmejobben min og booket en enveisbillett til Sri Lanka. I dag, booket jeg enda flere enveisbilletter, til Kuala Lumpur i Malaysia, Bali i Indonesia, Cebu i Fillipinene, Tokyo i Japan, Hongkong i Kina, Bangkok i Thailand, og sist men ikke minst, min siste, men ikke endelige destinasjon; India. Jeg aner ikke når jeg skal hjem igjen, og jeg har ikke peiling på om jeg kommer til å bli i India, eller bevege meg videre. Alt jeg vet, er at jeg endelig skal få næret min enorme nysgjerrighet, ved å oppleve verden fra flere menneskers perspektiv. Jeg skal snakke med mennesker som aldri har opplevd verden fra mitt synspunkt, og lære av deres idéer. Alt kommer til å være helt ukjent for meg, og det gleder jeg meg til. Jeg gleder meg til å være omringet av takknemlige mennesker, som setter pris på det lille de har, i motsetning til oss nordmenn, som klager mye når vi har så mye. Og forresten, jeg reiser med min venninne Elise Amalie gjennom nesten hele ruten, men blir igjen alene i India. Det blir spennende.

For meg har det aldri vært et spørsmål engang. Jeg skal reise, og jeg skal se så mye uberørt kultur som mulig i løpet av livet mitt. Jeg er ikke interessert i å leve i en Norsk boble, der alt er kjent og enkelt. Jeg vil møte på utfordringer og lære nye ting, og kjenne litt på den redselen mange mennesker opplever hver dag. En type redsel vi som er oppvokst i velferdsstaten Norge, ikke kan forstå. Grunnen til at jeg ikke har booket noen billett hjem, er fordi jeg vil kjenne litt på usikkerhet, og vite at veiene mine kan gå hvor som helst. Jeg elsker tanken av å kunne være i India så lenge jeg vil, uten å ha noen deadline på turen min. Det var også derfor det var viktig for meg å ikke ha noen jobb eller andre forpliktelser i Trondheim akkurat nå, slik at jeg kan leve helt spontant og gjøre hva jeg vil!

For denne gang, valgte jeg å reise til Asia. Jeg har alltid vært veldig fascinert av kulturen i Asia, da spesielt den indiske og japanske kultur. Når jeg er der, kommer jeg til å oppsøke kloke mennesker, templer og en fredfull tilværelse i en ellers hektisk verden. Jeg kunne også ønske jeg fikk besøkt noen land i midt-østen, men det lot seg ikke gjøre for denne gang. Jeg er veldig nysgjerrig på den uberørte kulturen og naturen i land som Iran og Afghanistan, og har de helt klart på bucketlisten min!

Jeg skal definitivt legge ut et innlegg senere, om hvordan jeg får råd til å reise så mye osv:-) Ville det vært interessant for dere? Gjerne skriv spørsmål i kommentarfeltet, så kan jeg ha en oppsamlingsrunde med det dere lurer på! Ha en deilig kveld, hvor enn i verden du er.

// Everyone who knows me, knows that I am a curious soul who longs to see the world at every second of the day. My graduation name was actually "momondo" (haha), because I sat and surfed for travels every day this year at school, while the days went by in slow motion. The fact that I have been at school has been the only reason that I have not left this city sooner.

Now things are going to change. I am free. Schools out.

A few days ago, I quit my dream job and booked a one-way ticket to Sri Lanka. Today, I booked even more one way tickets, to Kuala Lumpur in Malaysia, Bali in Indonesia, Cebu in the Philippines, Tokyo in Japan, Hong Kong in China, Bangkok in Thailand, and last but not least, my final but not last destination; India. I do not know when I am going back home, and I am not sure if I am even going to stay in India, or continue my journey in other countries. All I know is that I will finally get to feed my intense curiosity by experiencing the world from the perspective of new people. I am going to talk to people who have never experienced the world from my point of view, and learn from their ideas of life. Everything is going to be completely foreign to me, and for that I just cannot wait. I am looking forward to being surrounded by grateful people who appreciate the little they have, unlike us Norwegians, who complain so much when we have so much.

For me, there has never been any questions whether I should travel or not. I will travel and I will see as much untouched culture as possible during my life. I am not interested in living in a Norwegian bubble, where everything is known and simple. I want to meet challenges and learn new things, and to exprerience the fear many people experience every day. A kind of fear that us in the welfare state of Norway can not understand. The reason I have not booked any return ticket home is because I want to experience some uncertainty and to know that my path can be leaded in any direction. I love the idea of being in India for as long as I want, without having a deadline on my trip. That's why it was important for me to have no job or other obligations in Trondheim right now, so that I can live spontaneously and do EXACTLY what I want!

For this time, I chose to travel to Asia. I have always been very fascinated by the culture of Asia, especially the Indian and Japanese culture. When I go there, I will seek wise people, temples and a peaceful existence in an otherwise hectic world. I also wish I could have visited some countries in the Middle East, but I could not afford such a long route for this time. I am very curious about the untouched culture and nature in countries such as Iran and Afghanistan, so they are absolutely on my bucket list!

I will definitly post a blog post later, on how I can afford to travel so much etc :-) Would that be interesting to you? Feel free to write some questions in the comments below, so that I can collect all of the questions and make an own post with me answering everything! Hugs from me. And have a lovely day, wherever in the world you are!

pictures from this post about the Seychelles

Likes

Comments

// samarbeid med Etikken

Vegansk "chorizo" til brødskiva

For those of you struggling to adapt to veganism

Jeg har tidligere denne uken skrevet om den økologiske butikken "Etikken", i Trondheim. Dette er del 2 av 3, av de 3 veganske mattipsene jeg skal dele de neste dagene. I første omgang delte jeg en oppskrift på tidenes mest fargerike smoothie bowl, mens jeg i dag skal dele noen tips angående hva man kan ha på brødskiva! (Les de andre innleggene HER og HER )

Dette tipset er dedikert til dere som vil prøve å spise mer miljøvennlig, men ikke er helt klar for å kutte ut smaken av kjøtt. Jeg har ikke noe problem med dette selv lenger, men husker veldig godt da jeg var helt ny veganer, og ikke ante hva jeg skulle ha på brødskiva mi. Nå, kommer det av seg selv for meg, men det har ikke alltid vært sånn.

Du som prøver å spise vegansk, men ikke får det helt til, og er forvirret, må vite at du ikke er alene. Alle føler det sånn. Når man er oppdratt i "meierilandet" Norge, der alle drikker kumelk til frokost og har skinke og ost på brødskiva, er det ikke bare-bare å tilvenne seg nye vaner. Dermed, er det kanskje enklere for mange, å ikke gå rett på ukjente matvarer, men å heller prøve produkter som ligner det pålegget man er vant til!

Jeg har testet ut mange veganske oster og pålegg i løpet av de siste årene, og har funnet mange produkter det er verdt å teste ut. Mine favorittoster, er de fra merket Violife og Astrid och aporna. Jeg mener de er basert på kokos, men er ikke helt sikker. Violife selges på Etikken, forresten. Denne gangen, har jeg testet ut en kjøtterstatning og en vegansk postei på brødskiva!

Men, hva er kjøtterstatning? kjøtterstatning er en betegnelse, brukt om produkter som er ment for å etterligne smaken av kjøtt. Disse produktene er i hovedsak ment for de som liker smaken av kjøtt, men ikke ønsker å være med på å ta livet av dyr for smaken. Slike pålegg, er ikke skumle, og trenger ikke å være kunstige. Det er et produkt med forskjellige krydder og konsistens som kan minne om den kjente kjøttpåleggsmaken.

Disclaimer

Hvorfor ønsker man å spise produkter som smaker som kjøtt, når man er veggis? Dette er et spørsmål jeg ofte ser, og som regel stilles det av de som selv spiser kjøtt. Det er et godt spørsmål, men allikevel er ikke svaret så vanskelig. De fleste velger ikke å bli veggis fordi de ikke liker kjøtt. Som regel er det enten fordi man vil spare dyr for smerte, ønsker å bidra mer miljøvennlig, eller at man gjør det for sin egen helse. Jeg synes det er flott at det finnes slike produkter, så kan de som synes det er veldig vanskelig å gi opp smaken av kjøtt og ost, finne noe som ligner litt, i det minste. Det finnes faktisk utrolig mange gode produkter der ute, som med riktig krydder og tilbredelse, kan smake nesten nøyaktig som den vanlige greia. Og ingen dyr går til spille i prosessen.

Jeg likte disse påleggene veldig godt, og vil anbefale dere å ta en tur innom Etikken for å sjekke ut utvalget! Patifu-posteien finnes i flere forskjellige smaker, og jeg testet ut den med tomat og løk på bildet. Den smaker ikke som leverpostei, noe som kanskje er like greit, men den smaker heller mer som en krydret grønnsakspostei. Teksturen er skikkelig digg og smooth. Pålegget minte litt om en krydret smøreost i konsistensen, så det passet veldig godt på knekkebrød!

Chorizo-pålegget var også veldig godt. Jeg har tidligere brukt å handle et vegansk "salami"-pålegg på Etikken, men de hadde ikke det lenger, så da testet jeg ut chorizoen i stedet for. Etter min smak, kunne den vært litt mer salt, men det fikset jeg ved å strø litt maldonsalt på:-) Jeg bruker forresten vegansk margarin under alt pålegg på brødskiva (Det jeg bruker, er fra Berit Nordstrand, og fås kjøpt på alle dagligvarebutikker).

Test også ut Etikkens utvalg av veganske oster, basert på kokos, som fås kjøpt HER. Min favoritt er osten med røkt smak, men den har de kun fysisk i butikken sin i Trondheim, og ikke på nettsiden. De har et stort kjøleskap fylt med all verdens forskjellige pålegg på Etikken, det er helt utrolig. Det er ikke en overdrivelse engang. Man finner mye mer i den fysiske butikken enn det de har på nettsiden, da nettsiden er ganske ny.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Velvet bomber, cool girl jeans, and a minimalistic white tee for chillier summer days. The whole look is Isabel Marant, that is, if you do not count the ring from Tom Wood. The jeans are my personal favorite in this whole outfit! I love how relaxed they are.

This look was shot by Nikol Herec, for Shine shop.

Hugs, M

Likes

Comments