Personal, Around the globe, ASIA

For to dager siden gjorde jeg det igjen. Jeg kjøpte en enveisbillett, men denne gangen var den ikke til meg selv! Jeg har kjøpt en flybillett til min kjære Nicolai, til både Singapore i 5 dager og Filippinene på ubestemt tid! :-) Det har han fortjent, i og med at jeg fikk flybilletter til Seychellene i fjor.

Nicolai har hatt så lyst til å reise i høst, samtidig som jeg også har hatt utrolig lyst til å få besøk av han på bursdagen min. Og for dere andre som har lyst til å komme dere ut i verden litt, så var flybillettene helt latterlig billige. Det er verdt å ta en titt på altså. Norwegian flyr til Singapore (fra Oslo) for 1500kr en vei, mens alle billetter fra Singapore ut til resten av Asia koster mindre enn en tur fra Trondheim til Oslo. Det er ganske rimelig spør du meg.

Jeg har solgt unna masse materialistisk tull på @Tise , som tillot meg å overskride budsjettet mitt litt, og kjøpe flybillettene til han. Jeg synes det blir for dumt å sitte på dyre vesker og annet tull når jeg skal ut og se så mye fattigdom. Dermed har jeg solgt alt på Tise og Finn (noe ligger der enda). Det er greit å ha sånt når man bor fast i Norge, men når man skal ut i verden og alt uansett skal ligge igjen hjemme synes jeg det blir unødvendig. SÅ, jeg bruker heller pengene fra det jeg selger nå på vaksineutgifter, og nå, denne gaven til Nicolai.

Jeg selv skal ikke til Singapore, så mens han er der, er jeg og Elise Amalie allerede i Filippinene. Det gjør at vi får noen dager på oss til å bli kjent med øya, før Nicolai ankommer. Han kommer til Filippinene bare få dager før bursdagen min, så det blir HELT villt å se kjæresten min for første gang på en måned, i Cebu i Filippinene. Det er så rart!

Videre har han tenkt seg til Seoul i Sør-Korea. Så han blir nok i Asia en liten stund han også, noe som åpner for at vi kan møtes litt her og der innimellom. Det er veldig kult å tenke på, at han jeg trodde jeg kom til å savne i månedsvis, nå kommer til å ferdes like ved meg i Asia, på sin egen backpackertur. Applaus til Nicolai, som lot meg overtale han til å dra alene på så kort varsel! Det viser bare hvor lite som skal til for å dra ut og reise, og jeg håper flere blir inspirert nå til å hive på seg en sekk og reise en plass uten å planlegge så utrolig mye.

Bursdagen min er forresten den 17. Oktober, og han reiser til Singapore den 10. :-) Filippinene ankommer han den 14. Oktober, og både jeg og Elise gleder oss til å feste med han på bursdagen min på andre siden av jorden.

// Two days ago, I did it again. I bought a one way ticket to Asia, but this time, for my boyfriend! I bought a one way ticket for my dear Nicolai, to both Singapore for four days and the Philippines for an unknown amount of time. Obviously you will need a ticket out of the Philippines to get in, so he is thinking to go to Seoul in South Korea after. Nicolai has been wanting to travel this fall for so long, and at the same time, I have been longing for him to come visit me on my birthday. I figured, I could solve both wishes by flying him in for my birthday in October. Yay! And, the flight ticket from Oslo to Singapore was actually ridiculously cheap when looking at the whole picture of prices here in Europe. And, the flight prices from Singapore to the rest of Asia, costs less than a flight from Trondheim to Oslo.

Since I have been selling away all of my materialistic nonsense on the recycling app @Tise , I allowed myself to spend the money from one of the items to buy a ticket for my love. I am cutting expenses right now, but that one was something I really wanted to do.

I am not going to Singapore myself, so me and Elise Amalie will get a couple of days in the Philippines by ourselves on beforehand to explore the area. Nico arrives just a few days before my birthday, so it will be absolutely amazing to all of a sudden se him on the other side of the world.

As he is going to Seoul after the Philippines, I am pretty sure we will see each other many times in Asia, all in different countries. It is so cool to think that I would actually miss this guy for months, but now I have him right by my side on his own backpacking trip, in the neighbour countries of my travel. I think it is so great that I managed to talk him into it on such a short notice, even though he has so little planned and is travelling by himself. I hope more of you young people can get inspired to travel by yourselves, without planning too much in advance.

My birthday is at the 17th of October, and Nico arrives at the 14th. Cannot wait to see him again, in Asia.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Contains affiliate links Health and Lifestyle, Personal, Around the globe

SLIP IN DRESS h&m //BLAZER AND TROUSERS kokoon

photos by Nikol Herec

God tirsdag, kjære dere! I dag har jeg hatt fri fra jobb, men allikevel masse å gjøre. Jeg har forresten ikke fortalt det, at jeg har ny jobb nå:-) De siste ukene har jeg hatt to jobber, men nå som jeg er ferdig på Hagen, har jeg kun en. Jeg jobber nå på Taqueros, en rå Taco & Tequila-plass på Buran i Trondheim. Plassen er ganske ny, men har umiddelbart blitt veldig populær. Lokalet er utrolig kult, med en western/meksikansk stemning. Jeg visste om eierne fra før, da de alle er enten i slekt- eller familievenner med min kjære venn Amanda.

På Taqueros jobber jeg som preppekokk, og lager alt fra salsa til kake før de åpner. Det at jeg prepper vil si at jeg, pluss en person til, lager så og si alt de kan komme til å trenge i løpet av dagen. Jeg har hjulpet de i noen uker nå, og kommer til å jobbe der frem til neste søndag, slik at jeg får tid til å forberede meg den siste uken før jeg reiser. Enn det, at jeg reiser allerede uken etter neste!

Nå i dag, sto jeg opp klokken 07:30 for å spise frokost og ordne meg, etterfulgt av å løpe til trikken til sentrum. Jeg hadde nemlig min aller siste vaksinetime i dag, hos "Reisevaksiner Trondheim" . Dette ble min tredje runde. Jeg har nå tatt vaksine for typhoid, gulfeber, rabies, hepatitt A+B og japansk encefalitt, i tillegg til en drikkevaksine for Kolera som jeg skal ta selv neste uke. Det er godt å krysse av nok en ting fra listen min nå før jeg reiser.

Etter vaksinene, dro jeg og Elise Amalie og spiste frokost sammen på Godt Brød. Vi så også etter litt reiseartikler i diverse butikker, men jeg har det meste jeg trenger nå, så det ble ikke noen nye innkjøp på meg i dag! Jeg har handlet alle mine reiseartikler på Etikken , Nomaden og Reisevaksiner , og kommer til å lage et samlet innlegg nærmere avreisen min, for å gi dere litt tips til alt det rare man bør pakke med seg i sekken sin. Det er så utrolig mye rart man trenger å ha med seg, som jeg virkelig aldri hadde tenkt over på forhånd, haha.

Nå skal jeg prøve å slappe av litt, før jeg blir fristet til å styre rundt mer. Jeg har jobbet så mye i sommer, at jeg ikke er vant til å sitte i ro lengre. Det er litt komisk, for til og med når jeg har fri fra jobb står jeg opp tidlig og propper full dagen min med masse gjøremål. Det er litt deilig det og, men det skal nok bli godt å venne seg til å slappe av litt mer nå som jeg skal på reise i månedsvis. Jeg gleder meg masse til lange dager ved stranden, og jeg gleder meg spesielt mye til å stå opp tidlig- og spasere bort til lokale caféer for å få i meg noe godt.

Dere må ha en riktig fin dag! Klem, M


Likes

Comments

Contains affiliate links Fashion, giveaways and collaborations, Trondheim Recommendations

Outfit of the day; a badass leather jacket from Isabel Marant, paired with a pair of cowboy boots from the very same designer. The dress is from Gai + Lisva. I can rarely be spotted in black, but this cool outfit is an exception to my otherwise colourful outfit collection.

This outfit was shot by Nikol Herec, for Shine Store.

Have a lovely day, hugs, M <3

Likes

Comments

Contains affiliate links giveaways and collaborations, Fashion

How amazing is this dress, right? I felt like a fairytale princess shooting in this dress, from Heartmade By Julien Fagerholt. The pattern is absolutely amazing, and the layers are so delicate and comfy. The rust coloured flowers makes this dress perfect for the upcoming autumn, while the white, thin silk layers allows the dress to be worn on a hot, windy summer day.

Also, notice the details in gold. So luxurious.

The dress can be bought at Shine, both in stores and online. I have also treated myself to a new pair of shoes from ATP Atelier, of course from Shine's boutique. They can barely be spottet under the dress, but just a little glimpse is enough to fall in love. I really do love these sandals, and told my friend at Shine that me and those shoes were meant to be. Cute sandals for both casual and dressed outfits.

These photos were shot by Nikol Herec, for Shine Shop.

Check out the dress here :-) Have a lovely day, all.

Likes

Comments

Personal

I dag var en fin, men vemodig dag. Etter over to år som ansatt på den veganske restauranten Mat Fra Hagen, var i dag min aller siste dag som medarbeider der. Det å jobbe på Hagen har vært et eventyr! Jeg startet der da jeg var 16 år, og har jobbet der gjennom nesten hele videregående. Det er utrolig spesielt å være ferdig der, da jeg er så glad i alle som jobber der. Jeg har vokst utrolig mye som person mens jeg har jobbet der, så jeg har en veldig personlig tilknytning til den arbeidsplassen. Vi har blitt en liten familie.

I løpet av disse 2,5 årene, har jeg jobbet meg opp nok penger til min første kjærestetur med Nicolai, til Kroatia, kjærestetur til Nederland, enda en kjærestetur til Nice, hele budsjettet mitt for Roskildefestivalen i fjor, hele turen min til Både Seychellene og Paris i vår, og nå, til slutt, har jobben min på Hagen sørget for at jeg får reise jorda rundt i høst og neste år. Det er så morsomt å tenke på, at matlagingen min og det å få snakke med snille mennesker hele dagen, har ført meg til så spennende veier!

Da jeg startet på Hagen, var jeg mye mer sjenert enn det jeg er nå. Jeg hadde skulderkort hår og sidelugg, og hørte på Gypsy Jazz til enhver tid. Jeg husker veldig godt min aller første vakt, da jeg dro rett fra avslutning på 1. VGS, til martnan (sommermarked i Trondheim), og fikk jobbe alene i boden mens jeg hørte på Django Reinhardt og lagde veggisburgere.

Året etter, flyttet Nicolai til Hamar for å gå på folkehøyskole. For å unslippe det sterke savnet og tristheten av å ikke ha Nicolai i Trondheim- når forholdet vårt var så nytt, distraherte jeg meg selv ved å jobbe både helger og ukedager på Hagen, mens jeg gikk ferdig det andre året mitt på videregående skole. Jeg husker fortsatt følelsen, av at jeg gjemte meg bort på jobb når jeg savnet Nicolai, og tok på meg flere vakter for å få råd til togbilletter for å besøke han. Sjefene mine var så utrolig gode, og la alltid til rette vaktene mine slik at jeg kunne jobbe etter skolen for å få flere vakter, samtidig som de lot meg få fri når jeg ville dra og besøke Nicolai i Hamar.

Jeg har opplevd så utrolig mye fint mens jeg har jobbet på Hagen, og kommer alltid til å huske på hvilken rolle medarbeiderne mine har hatt i det hele. Jeg kommer aldri til å glemme hvor glad sjefen min, Nieke, ble da jeg fortalte henne at jeg skulle reise til Asia. Jeg kommer aldri til å glemme hvor selvstendig mine gamle sjefer, Richard, Eivind og Per lærte meg å være på jobb. Og jeg kommer aldri til å glemme hvor utrolig engasjerte mine nåværende sjefer, Christopher og Isak, har vært når det kommer til alle oppskriftene og idéene mine på jobb.

I dag, trasket jeg hjem fra Hagen med et smil om munnen. Lettet for å ha tatt et valg om å fortsette videre, og glad for å ha så fantastiske mennesker rundt meg. Flere stamgjester, var så utrolig gode mot meg i dag, og ga meg skryt som jeg aldri kommer til å glemme. Jeg fikk gaver og bakst av medarbeiderne mine, og til slutt, en gigantisk klem fra hver av dem.

Tusen takk for meg, til verdens beste arbeidsplass, og tusen takk til alle dere som har spist hos meg på Hagen før! Dere ser meg nok der igjen, som gjest:-)

Likes

Comments

Food, Health and Lifestyle, veganism, Recipes by M, Trondheim Recommendations

//Skrevet i samarbeid med Etikken

Kanelboller. Det er vår alles beste venn i en stor verden av søt bakst. I det siste, har jeg vært helt hekta på kanelboller, og løper ofte innom det lokale bakeriet for en økologisk søtsak. For et par dager siden, var jeg innom etikken igjen for å finne noe deilig å lage. Jeg kom frem til at min nye hangup, altså kanelboller, skulle bli den neste oppskriften på agendaen min.

Jeg kan stå i timesvis på kjøkkenet, og eksperimentere og smake meg frem til nye matretter. Matlaging er en avkobling for meg, i en ellers hektisk hverdag. Det å bake er spesielt behagelig, da man er pålagt å vente mye, da både heving og steking står på sjekklisten. Og belønningen er jo ikke den verste, når man må spise det digge resultatet til slutt.

Alle ingrediensene i denne oppskriften er handlet hos den økologiske kolonialen Etikken, her i Trondheim. Du finner denne fantastiske butikken i Olav Trygvassons Gate, like ved Husfliden og Søstrene Grene. Vær sikker på at du får dratt innom Etikken, neste gang du er i Trondheim sentrum! Du vil dra derfra med ny matglede, og masser av inspirasjon.

Min seneste oppskrift er som sagt kanelboller, og jeg gleder meg på deres vegne, til å smake på disse deilighetene. Oppskriften er selvsagt helt vegansk, så verken egg eller melk er å finne på dagens handleliste. Og ikke nok med det! Alle ingrediensene er også økologiske, og handlet på min favorittbutikk- Etikken. Det jeg digger med å handle bakevarer på Etikken, er først og fremst at alt av krydder og mel finnes i løsvekt. Man kan også male sitt eget mel, i butikken, ved hjelp av en rustikk malemaskin! Det er jo helt utrolig. Du har altså muligheten til å male ditt eget ferske (økologiske) mel på butikken, med det samme du skal handle inn for resten av oppskriften. Det er også mulig å handle i løsvekt på nettsiden deres, HER , om du ikke skulle befinne deg i Trondheim.

Ingredienser

Bolledeig:

Alle ingredienser er økologiske, og er handlet på Etikken.

For å bake disse deilige, økologiske kanelbollene, trenger du som følger:

500 gram steinmalt hvetemel, fra Holli

100 gram rårørsukker (sett av 2 ss til bollefyllet)

1 ss hurtighevende gjær (eller en pakke vanlig gjær, tilsvarende 50 gram)

2 ss malt kanel

2,5 dl økologisk mandelmelk, (eller annen plantebasert melk, som soyamelk/kokosmelk/rismelk)

100 gram vegansk margarin, fra Suma (Sett av to spiseskjeer til bollefyllet)

1/2 ss havsalt


Glasur

400 gram melis (fra Nutrata, kjøpes HER)

50 gram vegansk smøreost (fra Violife, kjøpes HER )

2 ss vegansk margarin (fra Suma, kjøpes HER)

2 ts vann, eller mer om glasuren trenger mer væske for å bli tynnere


Fremgangsmåte

De aller fleste har bakt kanelboller før, med enten en mormor eller en overivrig bake-forelder. Dere som har lagt kanelboller, eller kanelsnurrer som det også heter, vet at prosessen ikke er komplisert! Det behøves få trinn, og enkle ingredienser. I et nøtteskall, er alt du skal gjøre, å kne sammen en deig- som til slutt skal rulles ut, fylles med margarin, sukker og kanel, for så å rulles inn igjen, kuttes opp, og stekes. Enkelt, ikke sant?

Start med å forvarme stekeovnen på 180 grader

1. Først, varmer du opp mandelmelken i en kasserolle, og tilsetter margarinen så snart melken er varm. Væsken skal være lunken, rundt 37 grader. Ved 37 grader, skal gjæren tilsettes. Pass på at melken ikke er for varm, da gjæren ved høy varme vil bli drept og miste sin evne til å heve deigen.

2. La væsken med gjæren stå i fem minutter. Tilsett så salt og sukker, og rør om.

3. Tilsett resten av de tørre ingrediensene, men spar kanelen til slutt- da den skal brukes som fyll i kanelsnurrene.

4. Elt sammen deigen. Når alt er godt blandet sammen, setter du bollen et varmt sted, slik at deigen hever. Her skal deigen stå i en time, eller mer om du har tid. Prøv ut klassikeren, og sett bollen på baderomsgulvet, der det er varmt og godt. Den har vi alle prøvd før, og det funker suverent!

5. Når deigen er ferdighevet, kjevler du den ut på kjøkkenbenken. Husk å dekk benken med mel først, slik at deigen ikke klistrer seg fast. Deigen skal kjevles såpass godt utover benken, at den er ca. på tykkelse med en lillefinger.

6. Smør de to resterende spiseskjeene med margarin utover deigen. Strø over 2 ss kanel, og 2 ss rårørsukker (kjøpes HER )

7. Rull sammen deigen til en "pølse". Kutt opp pølsa i ca 9 biter, eller mer om du har nok deig. Hver bit skal være på størrelse med en tykk kanelbolle. De ferdig oppkuttede bollene, legger du tett sammen i en form, slik at de stekes sammen som en eneste stor kanelbollekake. (nam)

8. Sett formen med de 9 sammentrykte bollene inn i ovnen, og la de stå i ca. 20-30 minutter. Alle ovner er forskjellige, så bare forsikre deg om at bollene er gjennomstekte før du tar de ut.


Fremgangsmåte med glasur

For å få til den deilige "cheese-glaze" looken på toppen, lager du en vegansk osteglasur av melis, margarin og vegansk smøreost. Alt dette får du kjøpt på Etikken, både i butikk og nettbutikk.

1. Ha 50 gram violife smøreost, 2 ss margarin, 2 ts vann og 400 gram melis i en bolle. Pisk eller rør sammen til glasuren er tykk og fast, men også tynn nok til å kunne smøres ut på kanelbollene.

2. Vent til kanelbollene er avkjølt, helst i 15 minutter, og smør så glasuren over de ferdigstekte bollene. Når glasuren er stivnet til, er bollene klare for servering. De kan også nytes varme, selvsagt!


Likes

Comments

Contains affiliate links

A casual, but dressed look for a light summer day. I am in love with this silk jacket from Forte Forte, and the good news is, there is also a matching silk trouser for this amazing jacket- with the exact same pattern! You cannot help but feel privileged when you get to wear that gorgeous, comfy silk suit.

The leather leggings are from Forte Forte as well, and the well fitted shoes are from Isabel Marant.

This look was shot for Shine Shop, by Nikol Herec.

Have a lovely evening, all. Hugs- M

Likes

Comments

Health and Lifestyle, Around the globe, ASIA, Q&A

Det å ha en reise foran seg, er ikke alltid så spontant som det kan høres ut. Som dere kanskje leste, HER, så kjøpte jeg meg en enveisbillett til Asia for litt siden, og sluttet i jobben min. Det var en utrolig spennende beslutning å ta, og jeg gleder meg bare mer og mer for hver dag. Jeg reiser om fire uker! Det er dog mange praktiske ting å tenke på, som man må ta høyde for før man faktisk kan dra. Jeg synes egentlig det er ganske komisk, at alt på Instagram og reiseblogger virker så bekymringsløst og spontant, når det i virkeligheten finnes så masse regler og hensyn før man faktisk kan reise. I hetens øyeblikk, når man ser på reisevideoer og booker en flybillett- så glemmer man at man faktisk må gjøre gørrkjedelige ting som å søke visum, ta vaksiner og kjøpe myggspray.

Nå om dagene, mens jeg venter på å reise, jobber jeg opp mot 6 dager i uken, mens jeg sjonglerer mellom småjobber, tar vaksiner, møter familie, og henger med venner.

Jeg har i løpet av den siste uken tatt SEKS vaksiner, haha! Armen min er full av små vaksinehull og svake blåmerker. Hittil har jeg tatt vaksine for Gulfeber, Hepatitt A, Hepatitt B, Rabies, Typhoid, Japansk Encefalitt, og attpåtil har jeg allerede hatt to runder med rabiesvaksinen. Om to uker, skal jeg inn igjen for enda mer påfyll på flere av vaksinene!

Jeg anbefaler alle dere som skal ut og reise å være ut i god tid med vaksinene, slik at dere rekker alt av påfyll før dere drar. Det er ikke det lureste, å vente helt til siste uken, og så måtte slite med både bivirkninger og tom lommebok når reisen først starter. For å gi dere et bilde av hvor dyrt vaksiner faktisk er, kan jeg røpe at jeg etter neste runde med påfyll kommer til å ha betalt nesten 6000 kr for vaksiner til sammen. Det er mye, det. Først trodde jeg at man bare skulle betale en gang, men man må betale for hvert påfyll, så det blir helt sinnsykt dyrt til slutt. Jeg tar vaksinene mine på Reisevaksiner i Trondheim, der de er utrolig dyktige. Jeg er redd for sprøyter, men hun damen jeg går til er så utrolig søt og hensynsfull at det egentlig går fint, hihi. De som jobber der er naturligvis veldig kunnskapsrike når det kommer til geografi og sykdommer, så jeg føler meg trygg på at de vet hva de prater om og at jeg får det jeg trenger.

Jeg vil påpeke at man ikke trenger gulfeber-vaksinen for å reise dit jeg skal i Asia, men jeg valgte å ta den nå i samme slengen, da den uansett varer hele livet. Så det er like greit å bare få den unnagjort! Dessuten, har jeg på følelsen at jeg kommer til å ende opp i Afrika etter India, da jeg har veldig lyst til å reise mer i det vakre kontinentet. Der trenger man gulfeber-vaksinen i en god del land, så det å ta den allerede nå gir meg mindre å tenke på senere.

Kostnadene for reisen min er hittil noe rundt 40% for vaksiner og 60% for fly. Utover det kommer jeg ikke til å bruke noe spesielt mye penger. Så, du som skal ut og reise, sett av penger til vaksiner og visum, og dropp luksushotell og unødvendige kostnader. Det er en god del ting du MÅ bruke penger på, så det bør være din første prioritet! For du MÅ ikke spise ute og leve luksuriøst når du er ute og reiser, det setter deg bare tilbake i budsjett.

Gjerne legg igjen noen spørsmål om det med vaksiner og visum, om du skulle ha noen spørsmål :-)

// Having an exciting travel coming up, is not always as spontaneous as it may seem. As you may have read, HERE , I recently bought a one-way ticket to Asia, and also quit my job to travel. It was an incredibly exciting decision to make, and I look forward to my trip more by every day. I am going in just four weeks! However, there are many practical things to consider, which one must take into account before you can actually go. I really think it's quite comical that everything on Instagram and travel blogs seems so carefree and spontaneous, when there are actually tons of things to consider before actually going. In the heat of the moment when you look at travel videos, and book a flight ticket, you forget about the fact that you have to do boring stuff like applying for a visa, taking multiple vaccines and buying stuff like mosquito spray.

Now, while waiting for me my upcoming travel, I work up to 6 days a week while juggling between extra jobs, taking vaccines, meeting my family, and hanging out with friends.

During the past week I have taken SIX vaccines, haha! My arm is packed with tiny bruises and vaccine holes haha. So far I have taken a vaccine for the yellow fever, Hepatitis A, Hepatitis B, Rabies, Typhoid, Japanese Encephalitis, and actually I have taken two Rabies vaccines.

To give you a picture of how expensive vaccines actually are, I can tell you as much as this; I am going to pay almost 600 Euros toghether, for all my vaccines. But, it is definitly better to pay that amount now, then to pay when I am sick later.

I would like to point out that you do not need the yellow fever vaccine to travel to my destinations in Asia, but I chose to take it now as it lasts for a life time anyways. So I might as well just get it done! Besides, I think I am going to go to some African countries after India, where you often need this vaccine. So by taking it now, I don't need to think about it later.

The cost of my trip is so far around 40% for vaccines and 60% for the plane tickets. Other than that, I'm not going to spend that much money. So, tip; save your money for vaccines and visas, and drop the luxury hotels and unnecessary costs. There are a lot of things you have no choice spending money on, so that should be your first priority!

Please leave a few questions about vaccination and visa stuff if you have any questions :-)

Likes

Comments

// Skrevet i samarbeid med Simens Isbar

Hva ville du sagt om jeg fortalte deg, at det finnes en isbar i Trondheim sentrum som serverer fem forskjellige veganske milkshakes, og til og med en vegansk banansplitt? Det er nemlig helt sant. Det finnes faktisk. For rundt to eller tre uker siden, fikk jeg en snapchat fra min gode venninne Caroline, der hun i all begeistring fortalte om en plass kalt "Simens Isbar", der hun hadde vært og smakt en fantastisk vegansk oreomilkshake. Jeg trodde nesten ikke på det først.

Etter noen søk på facebook og instagram, fant jeg ut at jo, jammen var det ikke sant. Fantastiske Simens Isbar, har fått vegansk is på menyen. Jeg digger det. Nå har jeg vært så heldig og fått lov til å smake på både deres milkshake i sjokolade- og jordbærsmak. I tillegg var jeg og spiste en banansplitt nå på mandag, med ei venninne.

Som dere trolig har fått med dere hittil, så er jeg en enorm sjokolade-fan. Jeg elsker sjokolade, og velger alltid sjokolade som smak når jeg skal spise søtsaker. Dermed kom det som et sjokk for meg, da jeg faktisk likte jordbærmilkshaken deres bedre, enn sjokoladen! Jordbærshaken er laget med ekte, rørte jordbær- og til og med crunchy softis-strøssel av jordbærsmak på toppen. Nettopp den detaljen er så utrolig digg. De tuller ikke rundt med iskremlagingen sin der borte.

De veganske milkshakene finnes i følgende smaker; Jordbær, sjokolade, salt karamell, vanilje og Oreo. Såvidt jeg vet, er det også mulig å få smaken lakris om det er ønsket. De som jobber på isbaren er virkelig de hyggeligste menneskene du møter på, så ikke nøl med å spørre de om du har noen spørsmål! Servicen er så bra, at jeg drar innom bare for å snakke med de som jobber der.

Se så utrolig mye de har på menyen! Her leker de IKKE butikk, haha.

Nå tilbake til litt iskremsnakk! Du vet sånn typisk milkshake, som smaker falsk vanilje, kunstig jordbær, og dvask sjokolade, ikke sant? Om du er som meg, og heller vil ha en ekte smaksopplevelse med autentiske ingredienser, så tar du turen til Simens Isbar. Simen, eieren av isbaren- måtte nesten le av meg da jeg smakte jordbærmilkshaken. Det er pinlig å innrømme, men jeg kan ikke huske å ha smakt en milkshake med ekte jordbær i før på restaurant. Så man kan mildt si at jeg falt pladask ved første smak. Dere som følger meg på instagram, har nok sett mine hyppige besøk der den siste uken.

Jeg lever for vegansk matlaging, og ønsker å påvirke så mange som mulig til å spise mer vegansk. Bare det å få noen til å teste ut en vegansk iskrem gjør meg glad, til og med. Så om du er så heldig å være i Trondheim, vet du hvor du skal dra.

Betjeningen er av de søteste typer mennesker, med så mye glede. Så du kan fint føle deg trygg på å spørre, om du er usikker på noe. Om den enorme menyen setter deg ut, så spør de som jobber der om tips da vel! Det gjorde jeg.

Du finner Simens Isbar i Thomas Angells gate 14, ved Godt Brød og Big Bite. Isbaren ligger faktisk i det gamle lokalet til Mat Fra Hagen, altså der jeg jobber, haha. Ser deg der!

Banansplitt og sjokolademilkshake med Pia. Se så godt det ser ut!

Klem, M

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

// sponset behandling

For litt siden, dro jeg innom Cutters Global for en rask hårklipp! Her i Trondheim, holder de til på Solsiden kjøpesenter. Jeg digger konseptet deres, som går ut på at hårklippen skal ta om lag 15 minutter, men allikevel skal alt gjøres nøye og gjennomført! Folkene som jobber der har virkelig peiling, og det er ikke noe hastejobb selv om behandlingen tar kort tid. For meg som alltid er i farten, treffer konseptet deres midt i blinken, hihi:-)

De holder også til på Gardermoen, og i diverse byer i Norge.

Jeg fikk beskjed om at håret mitt ikke var slitt, men rett og slett tørt da jeg var der, noe som er nyttig å vite så jeg kan kure det godt med litt kokosolje og diverse! Jeg liker å få konkrete tips og løsninger for hånden. Og ikke blir man presset på noe produkter eller ekstra behandlinger på Cutters, noe som man ofte blir på andre salonger. Vi har alle vært der. Konklusjonen min er at jeg digger Cutters, og er fornøyd med nye sunne tupper! Jeg anbefaler alle Trøndere og alle nordmenn å stikke innom salongen deres en dag, om dere har dårlig tid men trenger å friske opp håret litt. Man trenger ikke timebestilling heller:-)

Håper dere alle får en fin dag. Klem, M

Pictures taken by Nikol Herec

Likes

Comments

// This post will be written in Norwegian only, due to big amount of content

I etterkant av innlegget mitt om min engangsbillett til Asia og en spennende, kommende reise (HER), har jeg fått en god del spørsmål vedrørende reisen min. Jeg har prøvd å svare kort men godt på de spørsmålene jeg fikk, noe som er litt vanskelig, da jeg har så mye å si om alle områdene, hehe. Om du fortsatt skulle lure på noe, er kommentarfeltet alltids åpent.

Hei, dette høres veldig spennende ut! Jeg lurer bare på om du synes det blir vanskelig med tanke på at du har kjæreste og familie hjemme i Norge?

Godt spørsmål. Jeg er en skikkelig familieperson, og kommer helt klart til å savne alle i familien min veldig masse. Familien min er vant til at jeg er ute på farten og jobber mye, så det blir ikke noe nytt at jeg reiser bort. Dessuten er familien min veldig forståelsesfull! Så det at jeg skal ut og oppleve verden, synes de bare er spennende. Både mamma, pappa, farmor og resten av familien har alltid oppmuntret meg til å følge drømmene mine, og gjøre akkurat som jeg ønsker selv. Nettopp derfor ser vi alle mer glede enn tristhet i det faktum at jeg skal dra. Vi er bare glade hele gjengen, for at jeg har muligheten til å følge drømmene mine som følge av hardt arbeid. Det er så få som har muligheten til å reise, så det er mest kult at jeg får dratt.

Det er alltid en eller annen person man savner, og sånn er det bare. Uansett om man er i Norge, Asia, Afrika eller Sør-Amerika. Jeg vil reise, og det skal jeg gjøre! Jeg kommer dog til å synes at det er tungt, å være borte fra min 2 år gamle lillesøster og 3 år gamle lillebror, da de er såpass små at de ikke velt helt hvorfor jeg er borte. Men, jeg ser ikke noe problem i å reise bort, annet enn nettopp det (sterke) savnet. Jeg kommer til å savne alle sammen, veldig masse.

Og min kjære Nicolai støtter meg like mye som familien min. Han er fantastisk! Jeg er veldig glad for, at vi oppmuntrer hverandre til å gjøre det vi ønsker, fremfor å gi hverandre dårlig samvittighet for å reise bort. Nicolai skal selv bo i Vietnam i tre måneder nå på nyåret, og jeg er selvsagt veldig glad på hans vegne tilbake, for at han får muligheten til det. Vi har hatt avstandsforhold før, og er veldig flinke til å kommunisere, så det går veldig fint. Savnet belønnes til slutt med en ENORM gjenforeningsglede. Det er utrolig godt. Men hvem vet, plutselig hopper han på et fly til Asia og besøker meg, hihi.

Hadde vært interessant med et innlegg om hvordan du har råd til dette og hvordan du tenker å gjennomføre turen!

Svaret her er enkelt. Jeg jobber masse! Jeg har hatt jobb siden jeg var 13 år, og er dermed vant til å disponere pengene mine litt selv. Jeg har aldri vært så flink til å spare, men veldig flink til å jobbe mye, haha. Jeg har jobbet 5-6 dager i uka, hver dag i sommer, og spart alle pengene for å reise. Jeg har ikke satt av så vilt mye penger heller, det er bare snakk om 2 månedslønner. Jeg hadde ikke spart en krone før Juni, faktisk. Man trenger ikke så mye penger for å reise- husk at det å leve i Asia er billigere enn i Norge! Og i og med at jeg handler min egen mat fra før av, så blir det egentlig bare billigere å leve i Asia enn her. Det er flybillettene som koster. Jeg kommer nok til å skrive et mer utfyllende innlegg om dette senere, da jeg har mange nyttige tips å dele angående penger og reising! Gjerne legg igjen en kommentar om du har et konkret spørsmål angående dette! :-) Ps: Jeg selger også unna litt ting på Tise nå, #sadface, så sjekk meg ut på @MelissaSchofield

Hvordan gjør du det med hoteller og steder du skal bo de ulike stedene med tanke på booking osv? Har du bestilt hoteller nå og har en klar reiserute eller tar du det på sparket?

Ett ord. COUCHSURFING. For dere som ikke har hørt om couchsurfing før, pliis gjør dere selv en enorm tjeneste og sjekk det ut! Pappa har en kompis som har brukt couchsurfing en del i sine dager, og det er vel egentlig der jeg kom over det selv. Couchsurfing er som en gratis versjon av AirBnB, og har eksistert helt siden 2004. Det er en nettside, der man kan kontakte mennesker over hele verden, for å bo lokalt hos kule verdensvante mennesker. Poenget er å samle hele reisesamfunnet, og gjøre det å reise til noe sosialt. Couchsurfing-samfunnet består av hele 14 millioner mennesker, alle nysgjerrige på verden. Da jeg selv lagde meg Couchsurfing, tikket det inn meldinger fra hyggelige mennesker over hele verden. Og nå i sommer, får jeg ofte meldinger fra backpackere som skal til Trondheim og trenger tips, eller til og med vil henge med meg og andre lokale i Trondheim.

Om du har tenkt å bruke couchsurfing selv, vær forsiktig, og bruk KUN de vertene som har flere gode referanser fra andre reisere. Ikke bruk verter som ikke har referanser og ser litt lumske ut, og tenk deg godt om. Couchsurfing er veldig trygt, og det er nesten umulig å lage seg falsk profil der, da man til og med får tilsendt verifiseringskort i postkassen for å skrive inn koden på nettet. Det vil si, at man ikke kan oppgi falske adresser og navn. Men vær forsiktig allikevel! Det finnes en god del snålinger der ute, haha. Bare bruk dømmekraften din godt, og vær alltid på vakt, spesielt som jente (jepp...).

Tenker du å jobbe mens du reiser (som servitør ol), eller reiser du til "ikke har råd" lenger?

Om jeg plutselig finner ut at jeg vil være ute og reise lengre enn pengene strekker til, kommer jeg nok til å finne en eller annen løsning. Man kan jobbe mot husly og mat, få seg jobb på marked, være gatemusikant, tjene penger på nett, og alt mulig rart. Jeg har selvsagt satt av nødpenger på konto, og har satt av nok til returbilletten min når den tid skulle komme. Disse pengene kommer jeg ikke til å røre med mindre jeg virkelig, virkelig trenger dem. Men om jeg skulle ønske å bli en god stund lenger, finnes det alltids løsninger. Og, det skal godt gjøres å bruke opp to norske månedslønner i Asia, så jeg skal rett og slett være så gnien med pengene som mulig, slik at jeg kan bli så lenge som mulig, og eventuelt dra videre etter India om jeg vil, hoho🙊 Alt ordner seg alltid med en positiv innstilling og målrettet tankegang, så hva enn jeg skulle finne ut underveis, kommer til å ordne seg! Det gjelder bare å være løsningsorientert.

Hvordan tenker du å holde kontakten med familien din når du reiser? Flere steder i Asia er det jo dårlig dekning og lite wifi. Lykke til med reisen!

Takk for heads up og hyggelig hilsning! Jeg kommer til å ringe hjem med facetime hver eneste gang jeg har godt nok nett, det gjør jeg alltid. Jeg savner alltid familien min så utrolig masse med en gang, haha. Mamma kan skrive under på at det alltid tar maks 2 dager før hun mottar et anrop fra meg på facetime. Så, jeg kommer til å ringe når jeg har nett. Heldigvis skal jeg ikke til de verste stedene med tanke på wifi. Samtidig, kommer jeg ikke til å streve etter internett om det er vanskelig å finne. Det er viktig å være til stede.

Jeg har så utrolig lyst til å reise til Asia, og tenker å gjøre det neste år når jeg ikke skal gå skole. Men jeg har også kjeeempelyst til at Singapore skal være en av mine destinasjoner. Ønsker du å dra dit også, eller blir det litt for "typisk storby" for din del?

Jeg synes Singapore virker som en utrolig fet by å besøke! Singapore finner du som mellomlanding i nesten alle flyreiser i Asia, dermed er det en ypperlig mulighet til å heller bli i Singapore i noen dager når man først er der. For min del, var ikke Singapore så viktig. Vi skal trossalt til Tokyo og Hongkong, så storby skal det bli! Og som "pit stop" valgte vi heller å bruke Kuala Lumpur i Malaysia. Kuala Lumpur virker som en utrolig kul plass, så det blir bra. Du burde virkelig gå for Singapore om du vil det altså! Det koster deg ikke noe mye ekstra.

Når reiser du?

05. September!

Hvor lenge blir du borte?

Jeg blir borte i minimum fire måneder, og trolig mer enn det og.

Jeg lurer på hvordan du får råd mtp at du ikke jobber mens du reiser (går jo mye penger på opphold, transport og mat?)

Har svart sånn halvveis på dette oppi her nå, men det å få råd i Asia er ikke noe problem. Jeg har dagsbudsjett, og har satt av mer enn nok penger til denne type reise. Jeg bor gratis via Couchsurfing, så jeg betaler ingenting for opphold. Transport er heller ikke så dyrt, men kommer nok til å koste mer enn mat og drikke, så vi har undersøkt litt priser og satt av tilsvarende mye penger for hver dag, i hvert land. Pluss litt til da, jeg runder alltid oppover for å være på den sikre siden. Og når det kommer til mat, så må man bare leve litt mer som de lokale, og unngå turistfellene. Om man skal unngå kostnader, så er det aller lureste å bo en plass der det finnes kjøkken, slik at man kan lage mat på egen hånd. Da overlever man lett på noen få kroner dagen for mat. Husk at man kan overleve på ganske lite i Norge også, vet å kjøpe nyttige basisvarer som ris og pasta, og bruke det som grunnmur i flere matretter. Det koster ingenting, og er mettende. Jeg kommer personlig til å spise veldig, veldig masse ferske frukter og grønnsaker fra diverse marked, og da overlever man lenge på lave kostnader! Digg er det og. Ingenting er bedre enn fersk, lokal frukt.

Så, om du skal ut og reise, lag deg et dagsbudsjett, og sett av litt mer penger for hver dag enn du tror du kommer til å trenge. Lonely Planet, HER, har en god oversikt over levekostnader i diverse land, om du skulle trenge en oversikt :)

Hvordan kommer du til å disponere pengene dine? Håper du kan få til et innlegg, ettersom jeg også har hatt lyst til å reise i friåret mitt, men syns det har vært litt stressende med tanke på penger.

Jeg har et dagsbudsjett, der jeg rett og slett har delt alle pengene mine på antall dager jeg er borte. Men, jeg kommer nok ikke til å bruke så veldig mye penger. Jeg har reist en del alene, og har lært meg å disponere pengene mine etterhvert. Trikset er å lage mye mat selv, slik at du kan leve mye på matrester og billige basisvarer. Spiser man ute hver dag, havner man i minus med en gang. Lag mat selv, og lev minimalistisk! Jeg har delt noen tips i spørsmålet ovenfor:-) Bare legg igjen en kommentar om det ble litt lite utfyllende, eller rotete.

Hva synes Nicolai om at du skal dra?

Vi kommer til å savne hverandre veldig mye, men vi har hatt avstandsforhold før som nevnt, og det gikk helt fint. Savnet er det eneste som er kjipt. Et hvert forhold blir kun styrket av litt distanse! Nicolai synes det er kjempebra at jeg skal reise, og vet hvor mye jeg har lengtet etter å dra. Alle forhold handler om å gi og ta, og man må alltid ønske hverandre det beste. Noen ganger har man forskjellige planer, og da må man bare gjøre det beste ut av det. Det er veldig viktig å aldri gi hverandre skyldfølelse for å ville utfylle drømmene sine. Jeg og Nicolai skal backpacke gjennom Afrika neste år uansett, så vi har noe å se frem til. Og hvem vet, han har veldig lyst til å besøke meg i Asia, så vi får krysse fingrene.

Ikke et spørsmål, men; Du må være forsiktig!

Jeg ville ta med denne, for å påpeke hvor viktig det er å passe på når man reiser som jente. Det er helt utrolig at det er nødvendig å ta så utrolig mange forhåndsregler som reisende jente, som menn ikke trenger å tenke på engang... Jeg håper at jeg en vakker dag, kan reise uten å bekymre meg for voldtekt, stygge blikk, raning, overfall, ufine kommentarer og det å dekke seg til av hensyn til andre religioner. Det er så vanvittig masse å tenke på som jente, og det er utrolig provoserende.

Om jeg er alene, kommer jeg ikke til å bevege meg ute på kveldstid, og absolutt ikke i mørket. Jeg orker ikke å ta noen sjangser. Så, familie som leser dette, slutt å bekymre dere, og forstå at jeg vet om kulturforskjellene som finnes der jeg skal reise. Jeg er selvsagt forsiktig, og har gjort min forhånds-research :-)


Tusen takk for alle de fine spørsmålene! Og gjerne legg igjen flere spørsmål, eller forslag til eventuelle inlegg, i kommentarfeltet.

KLEM, MELISSA

Likes

Comments

Cutest dress ever! You do not often see me in non-colourful dresses, but this one made itself a place in my heart. Flower prints are definitely in the wind right now, and is a must have for every fashionista this very season. Promise me that you do not go throughout summer without one yourself!

This look was shot by Nikol Herec, for Shine shop.

Hugs, M

Likes

Comments

// samarbeid med Etikken

Vegan hazelnut nougat and pink (white) chocolate

Jeg har skrevet 2 innlegg for å inspirere leserne mine til å spise mer miljøvennlig og helsefremmende, og har i begge innleggene brukt økologiske produkter, kjøpt på Etikken. Forrige gang viste jeg dere hva man kan ha på brødskiva som veganer (HER) , og gangen før der delte jeg en spennende, og ikke minst fargerik oppskrift på en "Rainbow Smoothie Bowl" HER.

Mitt tredje og siste veganske mattips, er selvsagt vegansk sjokolade. Nam. Disse er bare to av veldig mange spennende sjokolader du får kjøpt på Etikken, men er helt klart mine favoritter. Det er fælt å skrive dette innlegget nå, og ikke ha muligheten til å spise sjokoladen, haha:-( Jeg sikler serriøst etter den Vegosjokoladen. Den er blant de diggeste sjokoladene jeg har smakt, vegansk eller ikke. Vego er en nougatbar, basert på hasselnøtter og kakao! Konsistensen er skikkelig myk og deilig, og sjokoladen smelter i munnen når man spiser den. Jeg tror jeg smakte denne for første gang, for to år siden eller noe, og har aldri endret mening på at det er min favoritt. Den smaker nøyaktig som vanlig nougat, og inneholder ikke noe spesielt annet enn den klassiske nougaten heller forsåvidt. De har bare droppet å putte i kumelk.

Lov meg å teste ut denne! Den finnes i stor og liten størrelse.

Så for deg som tror du må gi opp alt godteri og sjokolade om du skal spise vegansk, tro om igjen! Det stemmer så absolutt ikke. Du finner masse godteri og sjokolade du kan spise i både vanlige butikker og på helsekost. Denne er min favoritt. Gjerne spør om du lurer på hvor man får kjøpt diverse godteri osv, jeg har gjort min research og vet sånn ca hvor man finner det meste! Det enkleste er dog å besøke Etikken , da de har absolutt alt du skulle trenge under ett tak. Så slipper man å lete gjennom 2-3 butikker før man finner det man leter etter!

White chocolate with strawberry crunch, based on rice milk. YUM.

Også denne da, ah. Like mye vann i munnen. Dette er en hvit sjokolade basert på rismelk, med vaffelkjeks og jordbærcrunch. Den er. så. god. Nicolai har også fått smakt på denne, og han var like begeistret som meg. Nicolai er ikke veganer, og elsker hvit sjokolade mer enn alt søtt som finnes.

Så, denne anbefaler jeg også å kjøpe på Etikken. Og den koster faktisk det samme som en vanlig sjokoladebar, så du trenger ikke å bla opp med så mye penger. Vivani er en sjokoladeprodusent som lager både veganske og ikke-veganske sjokolader, rett og slett fordi all sjokolade ikke trenger å ha melk i seg. Det er en rar myte, og heldigvis forstår flere og flere at melk er en ganske overflødig ingrediens å bruke. Vivani bruker bare rismelk som erstatning for kumelk i sine sjokolader. Og, rismelk er rett og slett er vann som har trukket i seg ris og søtning, helt til vesken er blitt hvit som melk :-)

Sjekk ut nettsiden til Etikken HER , om du ikke har mulighet til å besøke de i Trondheim, og heller vil bestille noen varer hjem. Merk deg også, at de i butikken har over to tusen varer, mens nettsiden ikke er helt oppdatert enda.

Likes

Comments

Alle som kjenner meg, vet at jeg er en nysgjerrig sjel som lengter etter å se verden, ved et hvert sekund av dagen. Russenavnet mitt var trossalt "momondo", fordi jeg satt og surfet flypriser hver dag i år på videregående, mens dagene gikk forbi i saktefilm. Det faktum at jeg har gått på skole, har vært det eneste som har holdt meg igjen i Trondheim de siste månedene.

Nå skal ting forandre seg. Jeg er fri.

For noen dager siden, sa jeg opp drømmejobben min og booket en enveisbillett til Sri Lanka. I dag, booket jeg enda flere enveisbilletter, til Kuala Lumpur i Malaysia, Bali i Indonesia, Cebu i Fillipinene, Tokyo i Japan, Hongkong i Kina, Bangkok i Thailand, og sist men ikke minst, min siste, men ikke endelige destinasjon; India. Jeg aner ikke når jeg skal hjem igjen, og jeg har ikke peiling på om jeg kommer til å bli i India, eller bevege meg videre. Alt jeg vet, er at jeg endelig skal få næret min enorme nysgjerrighet, ved å oppleve verden fra flere menneskers perspektiv. Jeg skal snakke med mennesker som aldri har opplevd verden fra mitt synspunkt, og lære av deres idéer. Alt kommer til å være helt ukjent for meg, og det gleder jeg meg til. Jeg gleder meg til å være omringet av takknemlige mennesker, som setter pris på det lille de har, i motsetning til oss nordmenn, som klager mye når vi har så mye. Og forresten, jeg reiser med min venninne Elise Amalie gjennom nesten hele ruten, men blir igjen alene i India. Det blir spennende.

For meg har det aldri vært et spørsmål engang. Jeg skal reise, og jeg skal se så mye uberørt kultur som mulig i løpet av livet mitt. Jeg er ikke interessert i å leve i en Norsk boble, der alt er kjent og enkelt. Jeg vil møte på utfordringer og lære nye ting, og kjenne litt på den redselen mange mennesker opplever hver dag. En type redsel vi som er oppvokst i velferdsstaten Norge, ikke kan forstå. Grunnen til at jeg ikke har booket noen billett hjem, er fordi jeg vil kjenne litt på usikkerhet, og vite at veiene mine kan gå hvor som helst. Jeg elsker tanken av å kunne være i India så lenge jeg vil, uten å ha noen deadline på turen min. Det var også derfor det var viktig for meg å ikke ha noen jobb eller andre forpliktelser i Trondheim akkurat nå, slik at jeg kan leve helt spontant og gjøre hva jeg vil!

For denne gang, valgte jeg å reise til Asia. Jeg har alltid vært veldig fascinert av kulturen i Asia, da spesielt den indiske og japanske kultur. Når jeg er der, kommer jeg til å oppsøke kloke mennesker, templer og en fredfull tilværelse i en ellers hektisk verden. Jeg kunne også ønske jeg fikk besøkt noen land i midt-østen, men det lot seg ikke gjøre for denne gang. Jeg er veldig nysgjerrig på den uberørte kulturen og naturen i land som Iran og Afghanistan, og har de helt klart på bucketlisten min!

Jeg skal definitivt legge ut et innlegg senere, om hvordan jeg får råd til å reise så mye osv:-) Ville det vært interessant for dere? Gjerne skriv spørsmål i kommentarfeltet, så kan jeg ha en oppsamlingsrunde med det dere lurer på! Ha en deilig kveld, hvor enn i verden du er.

// Everyone who knows me, knows that I am a curious soul who longs to see the world at every second of the day. My graduation name was actually "momondo" (haha), because I sat and surfed for travels every day this year at school, while the days went by in slow motion. The fact that I have been at school has been the only reason that I have not left this city sooner.

Now things are going to change. I am free. Schools out.

A few days ago, I quit my dream job and booked a one-way ticket to Sri Lanka. Today, I booked even more one way tickets, to Kuala Lumpur in Malaysia, Bali in Indonesia, Cebu in the Philippines, Tokyo in Japan, Hong Kong in China, Bangkok in Thailand, and last but not least, my final but not last destination; India. I do not know when I am going back home, and I am not sure if I am even going to stay in India, or continue my journey in other countries. All I know is that I will finally get to feed my intense curiosity by experiencing the world from the perspective of new people. I am going to talk to people who have never experienced the world from my point of view, and learn from their ideas of life. Everything is going to be completely foreign to me, and for that I just cannot wait. I am looking forward to being surrounded by grateful people who appreciate the little they have, unlike us Norwegians, who complain so much when we have so much.

For me, there has never been any questions whether I should travel or not. I will travel and I will see as much untouched culture as possible during my life. I am not interested in living in a Norwegian bubble, where everything is known and simple. I want to meet challenges and learn new things, and to exprerience the fear many people experience every day. A kind of fear that us in the welfare state of Norway can not understand. The reason I have not booked any return ticket home is because I want to experience some uncertainty and to know that my path can be leaded in any direction. I love the idea of being in India for as long as I want, without having a deadline on my trip. That's why it was important for me to have no job or other obligations in Trondheim right now, so that I can live spontaneously and do EXACTLY what I want!

For this time, I chose to travel to Asia. I have always been very fascinated by the culture of Asia, especially the Indian and Japanese culture. When I go there, I will seek wise people, temples and a peaceful existence in an otherwise hectic world. I also wish I could have visited some countries in the Middle East, but I could not afford such a long route for this time. I am very curious about the untouched culture and nature in countries such as Iran and Afghanistan, so they are absolutely on my bucket list!

I will definitly post a blog post later, on how I can afford to travel so much etc :-) Would that be interesting to you? Feel free to write some questions in the comments below, so that I can collect all of the questions and make an own post with me answering everything! Hugs from me. And have a lovely day, wherever in the world you are!

pictures from this post about the Seychelles

Likes

Comments

// samarbeid med Etikken

Vegansk "chorizo" til brødskiva

For those of you struggling to adapt to veganism

Jeg har tidligere denne uken skrevet om den økologiske butikken "Etikken", i Trondheim. Dette er del 2 av 3, av de 3 veganske mattipsene jeg skal dele de neste dagene. I første omgang delte jeg en oppskrift på tidenes mest fargerike smoothie bowl, mens jeg i dag skal dele noen tips angående hva man kan ha på brødskiva! (Les de andre innleggene HER og HER )

Dette tipset er dedikert til dere som vil prøve å spise mer miljøvennlig, men ikke er helt klar for å kutte ut smaken av kjøtt. Jeg har ikke noe problem med dette selv lenger, men husker veldig godt da jeg var helt ny veganer, og ikke ante hva jeg skulle ha på brødskiva mi. Nå, kommer det av seg selv for meg, men det har ikke alltid vært sånn.

Du som prøver å spise vegansk, men ikke får det helt til, og er forvirret, må vite at du ikke er alene. Alle føler det sånn. Når man er oppdratt i "meierilandet" Norge, der alle drikker kumelk til frokost og har skinke og ost på brødskiva, er det ikke bare-bare å tilvenne seg nye vaner. Dermed, er det kanskje enklere for mange, å ikke gå rett på ukjente matvarer, men å heller prøve produkter som ligner det pålegget man er vant til!

Jeg har testet ut mange veganske oster og pålegg i løpet av de siste årene, og har funnet mange produkter det er verdt å teste ut. Mine favorittoster, er de fra merket Violife og Astrid och aporna. Jeg mener de er basert på kokos, men er ikke helt sikker. Violife selges på Etikken, forresten. Denne gangen, har jeg testet ut en kjøtterstatning og en vegansk postei på brødskiva!

Men, hva er kjøtterstatning? kjøtterstatning er en betegnelse, brukt om produkter som er ment for å etterligne smaken av kjøtt. Disse produktene er i hovedsak ment for de som liker smaken av kjøtt, men ikke ønsker å være med på å ta livet av dyr for smaken. Slike pålegg, er ikke skumle, og trenger ikke å være kunstige. Det er et produkt med forskjellige krydder og konsistens som kan minne om den kjente kjøttpåleggsmaken.

Disclaimer

Hvorfor ønsker man å spise produkter som smaker som kjøtt, når man er veggis? Dette er et spørsmål jeg ofte ser, og som regel stilles det av de som selv spiser kjøtt. Det er et godt spørsmål, men allikevel er ikke svaret så vanskelig. De fleste velger ikke å bli veggis fordi de ikke liker kjøtt. Som regel er det enten fordi man vil spare dyr for smerte, ønsker å bidra mer miljøvennlig, eller at man gjør det for sin egen helse. Jeg synes det er flott at det finnes slike produkter, så kan de som synes det er veldig vanskelig å gi opp smaken av kjøtt og ost, finne noe som ligner litt, i det minste. Det finnes faktisk utrolig mange gode produkter der ute, som med riktig krydder og tilbredelse, kan smake nesten nøyaktig som den vanlige greia. Og ingen dyr går til spille i prosessen.

Jeg likte disse påleggene veldig godt, og vil anbefale dere å ta en tur innom Etikken for å sjekke ut utvalget! Patifu-posteien finnes i flere forskjellige smaker, og jeg testet ut den med tomat og løk på bildet. Den smaker ikke som leverpostei, noe som kanskje er like greit, men den smaker heller mer som en krydret grønnsakspostei. Teksturen er skikkelig digg og smooth. Pålegget minte litt om en krydret smøreost i konsistensen, så det passet veldig godt på knekkebrød!

Chorizo-pålegget var også veldig godt. Jeg har tidligere brukt å handle et vegansk "salami"-pålegg på Etikken, men de hadde ikke det lenger, så da testet jeg ut chorizoen i stedet for. Etter min smak, kunne den vært litt mer salt, men det fikset jeg ved å strø litt maldonsalt på:-) Jeg bruker forresten vegansk margarin under alt pålegg på brødskiva (Det jeg bruker, er fra Berit Nordstrand, og fås kjøpt på alle dagligvarebutikker).

Test også ut Etikkens utvalg av veganske oster, basert på kokos, som fås kjøpt HER. Min favoritt er osten med røkt smak, men den har de kun fysisk i butikken sin i Trondheim, og ikke på nettsiden. De har et stort kjøleskap fylt med all verdens forskjellige pålegg på Etikken, det er helt utrolig. Det er ikke en overdrivelse engang. Man finner mye mer i den fysiske butikken enn det de har på nettsiden, da nettsiden er ganske ny.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Velvet bomber, cool girl jeans, and a minimalistic white tee for chillier summer days. The whole look is Isabel Marant, that is, if you do not count the ring from Tom Wood. The jeans are my personal favorite in this whole outfit! I love how relaxed they are.

This look was shot by Nikol Herec, for Shine shop.

Hugs, M

Likes

Comments

// Samarbeid med Etikken

Macadamia nuts, vegan chocolate and dried pomegranate seeds

Rainbow smoothie bowl- Vegan breakfast tip

Hei, og god morgen! Som skrevet HER, kommer jeg til å legge ut tre veganske mattips i løpet av de neste dagene, alle med produkter fra min favorittbutikk i Trondheim, Etikken (sjekk ut deres nettbutikk HER ). Der får man kjøpt de diggeste smoothie bowl-toppingene noensinne, bare se så smaksrikt det ser ut! Dere som har lest bloggen min en liten stund, vet hvor stor fan jeg er av smoothies til frokost. Jeg har testet ut det meste som kan testes ut, men jeg har fortsatt noen ukjente ingredienser å krysse av fra listen min.

Noe jeg alltid har hatt lyst til å teste ut, som jeg endelig fant på Etikken, er kokosterninger. Det er de deilige hvite terningene dere ser strødd øverst til høyre. Jeg har aldri funnet slike i Trondheim uten gelatin og sukker, så jeg ble veldig glad da disse var å finne der. Raffinert sukker ønsker jeg ikke å ha i frokosten min, og gelatin er som kjent laget av svin, dermed spiser ikke jeg det.

Jeg vil tørre å kalle Etikken for Trondheims veggis-mekka, og syns det er helt vilt at de har fått inn så masse økologiske, veganske produkter der. Butikken drives av en kjempekoselig mann som heter Zana, og hans kone Irén. Man kan alltid være trygg på å møte hyggelige ansikter der ved en handel, og møter ofte på andre familiemedlemmer også. De har helt klart satt et hyggelig preg på butikken, der man kan kjøpe matvarer, husholdsartikler, kaffe, te og kosmetikk som man ellers kun finner på nett hos andre butikker.

Hva er spesielt med denne oppskriften, sammenlignet med mine andre?

Denne oppskriften er min nye favoritt, enkelt og greit. Pliiiis, lov meg å prøve den! Og få med alle toppingene, fordi akkurat denne smakskombinasjonen var helt vilt god. Det er crunchy, seigt og søtt, og minner litt om sorbét med iskremstrøssel på. Det er jo egentlig det det er, bare uten alle de kunstige stoffene.

Det er vanskelig å uttrykke hvor godt dette var, bare ved å kommunisere med noen bokstaver og bilder- men dere må bare forstå at dere må teste ut disse råvarene, altså. Jeg blir så entusiastisk når det kommer til mat, så entusiastisk at en lærer av meg måtte stoppe meg opp en gang og spørre; "si mæ, blir du betalt for å fortell om det her eller?". Haha, genialt. Jeg bare elsker å hjelpe andre med å finne kvalitetsprodukter, det er alt.


Oppskrift

Ingredienser:

Til smoothien-

En håndfull frosne blåbær

En håndfull frosne bringebær

En håndfull frosne jordbær

0,5 dl vann


Topping-

1 ss gojibær

1 ts hempfrø

1 ss kokosterninger

1 ss tørkede kokosflak

1 ts mørke sjokoladeknotter

1 ts tørkede granateplefrø

4-5 macadamianøtter

Nyperose-blader og stemorsblomster til pynt (Jeg bruker disse blomstene, fordi de er både spiselige og ikke minst estetiske)

Alle ingrediensene untatt de frosne bærene er kjøpt på Etikken, og alt jeg har kjøpt der er økologisk. Kokosterningene og granatfrøene er egne produkter, mens resten er kjøpt i løsvekt. NAM. Gojibær og hempfrø får man kjøpt på de fleste steder, men resten har jeg aldri funnet på noen andre plasser. Hvis du ikke bor i Trondheim, sjekk helsekosten eller Meny! Eller bestill på nettsiden til Etikken. Alt blir linket under.

Fremgangsmåte:

1: For å lage smoothien, blender du sammen de frosne bærene med litt vann. Gjerne blend med en stavmikser, slik at du lett får most alt uten at du trenger så mye væske. Hvis du bruker for mye væske, vil all toppingen synke rett til bunns, noe som gjør at hele smoothie bowl-konseptet forsvinner litt. "Smoothien" skal ha en sorbét ish' konsistens. Om du har Vitamix-blenderen, bruk den! Det finnes ingenting den ikke får most.

2. Dryss alt av frø, tørkede bær, frukt, blomster, sjokolade, kokos og slikt, pent over skålen, helt til du er fornøyd med resultatet. Prøv å legg toppingen litt i fargekoder og kategorier, altså hvitt med hvitt og rosa med rosa, men ikke overdriv. Det er pent med litt abstrakt kunst på tallerkenen, ikke sant?

3. Gjerne kutt opp litt frukt du har liggende, dypp den i chiafrø, og server enten ved siden av eller oppå smoothie-skålen.

4. Nyt, ta bilde, og del!

Ha en fin kveld, dere. Klem, M

Likes

Comments

// Skrevet i samarbeid med Etikken

. . .

Jeg har vært og handlet inn litt økologisk mat på kolonialen Etikken , igjen.

. . .

. . .

Og i løpet av de neste dagene, kommer jeg til å dele 3 nyttige, veganske mattips! Alle tipsene kommer til å inneholde 100% vegansk mat, økologisk selvsagt, og alt er handlet på Etikken i Trondheim sentrum.

. . .

Så, hva er Etikken, spør du? Jo, det skal jeg fortelle deg. I Olav Trygvassons Gate i Trondheim, like ved Søstrene Grene og Byhaven, finner du Norges råeste butikk. Her finner du over to tusen miljøvennlige artikler og mat, som er gode for både deg og kloden. Alt er nemlig økologisk. Min favorittdel med Etikken, er at denne butikken skiller seg bemerkelsesverdig mye ut i pris i forhold til andre butikker som tilbyr de samme varene. Mange tror det å handle økologisk og vegansk er et mareritt for lommeboken, noe det kan være, men det finnes unntak. Påleggene de selger for eksempel, koster rundt 30-40 kroner mindre enn de andre butikkene jeg har vært innom. Yay! Sjekk ut for eksempel sjokoladene de selger, på nettsiden deres HER, og se hva jeg prater om.

Økologisk mat er ofte litt dyrere enn sprøytet mat, men hva vil du helst ofre? En ekstra tikroning, eller en ekstra miljø- og helsebelastning? Jeg velger tikroningen.

Helt siden jeg begynte å spise vegansk, har jeg handlet flittig på Etikken. Dette fordi du finner alle varene du trenger, samlet under ett tak. Det er kjekt for meg og kjekt for deg, for da slipper man å løpe byen rundt i fortvilelse, for å finne tre forskjellige ting den ene butikken ikke har. På Etikken finner du alt fra miljøvennlig shampoo, til vegansk smågodt. Jepp.

. . .

. . .

Også over til det kuleste av alt! Man kan handle sjokolade (både vegansk og ikke-vegansk,), chiafrø, hempfrø, krydder, mel, mûsli, tørket frukt, quinoa, bokhvete og annet digg i løsvekt! Du finner ikke det utvalget noen annen plass, enkelt og greit. Dere som har meg på Instagram, har sikkert sett mine jevnlige mystories, av det ville utvalget med naturlig smågodt man får kjøpt der, og da sikter jeg til den enorme løsvektordningen som finnes i butikken.

Dette er genialt for de som ønsker seg økologiske råvarer, som for eksempel chiafrø, men ikke trenger en stor bøtte med unødvendige mengder til unødvendig pris. Jeg selv, trenger ofte kun små mengder med råvarer, og da blir det høyst unødvendig å betale så masse når jeg trenger lite. På Etikken kan du enkelt og greit bare ta det du vil ha.

Merk deg også at det finnes rundt to tusen artikler utenom løsvektordningen, så om du ikke skulle være så keen på det, finnes det masse annet spennende å se på.

. . .

Del 1 av 3 kommer i morgen, så hold deg oppdatert! Og gled deg til en kommende smaksfest:-) Jeg lover at det er verdt å vente på, og om du skulle bli utålmodig, kan du dra innom Etikken og lure til deg handlelisten min, hihi. God natt, og sov godt.

Klem, M

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Contains affiliate links

​STUDDED BELT isabel marant / PINK JEANS isabel marant / SHIRT 

This recent Friday, I met up with photographer Nikol Herec, to shoot some looks for the Trondheim based boutique "Shine". I think the pictures turned out really great, Nikol is such a great photographer! I really adore the garments I got to try on. Everything looks so delicate and luxurious... I think my favourite item of all, was the detailed ring sandal, from Isabel Marant, as I am a huge shoe lover. Most of the looks were from Isabel Marant, but as you can tell, all of the looks was styled differently, with a big variety of brands.

Make sure you check out their webshop, and maybe, you'll get lucky and run into a familiar face, hehe. This was such an exciting opportunity, and I am pleased to share that this will take place further in the future as well!

Stay tuned for the next couple of days, for more looks.

Hugs, M

Likes

Comments

Give my awesome summer playlist a listen

Fredag, lørdag, så søndag. Dette har vært en fin helg! På fredag hadde jeg og Nicolai en liten grillfest i hagen, med gode venner, musikk og øl. Utrolig koselig, og selvsagt obligatorisk på den eneste (nesten) finværsdagen hittil i sommer. Gradstokken sto på 25, og himmelen var helt blå. Akkurat som jeg liker det. Til festen handlet jeg inn litt party-artikler, som rosa sugerør, ananas, miniparaplyer, lemonade og fancy snurresugerør:-) Jeg satte frem alt ute ved grillen, og pyntet med blomster. Jeg syns det ble utrolig fint altså! Jeg elsker farger, og har selvsagt ikke en fest uten litt fargerik pynt. Det er et stort nei for meg.

Åh, vi koste oss sånn. Jeg elsker når alle tar med sin egen grillmat og alkohol, og alle bare sitter og prater til sent på kvelden. Jeg har lagt ved spillelisten min øverst i dette innlegget, og tror nok de aller fleste kan finne noen sommerlige sanger de liker der! Den passet hvertfall perfekt til grillfesten min, og jeg tror alle de forskjellige personlighetene vi samlet fikk hørt hvertfall én sang de likte (håper jeg, hihi). Jeg tok selvsagt nesten ingen bilder av selve festen, masse før dog... Men, det er vel et godt tegn!

Ellers i helgen, har jeg kun vært på jobb, og nytt sola til det fulleste. Og, forresten! Jeg var på photoshoot med motebutikken "Shine" på fredag, der jeg poserte litt for fotografen deres i de nyeste klærne deres, fra blant annet Forte Forte og Isabel Marant. Jeg kommer til å skrive litt mer om det og dele bildene senere.

Jeg håper dere har hatt en like fin helg som meg, med finvær og venner. God kveld, og ha en fin start på en ny uke! Klem, M

Jeg grillet maiskolber, potetbåter og champignon med soltørket tomat og oliven

// Friday, Saturday, Sunday. This has been a nice weekend! On Friday, me and Nicolai had a small barbecue in the garden, with great friends, music and beer. We had such a great time, surrounded by amazing people. A barbecue is almost mandatory when good weather never strikes in Trondheim. We had to take advantage of the weather, when it took a sudden turn and went from rain to sun and 25 degrees celcius.

I went to a cute shop in town, and shopped some party essentials before the evening started. And by that, I mean pink mini straws, crazy-straws, paper umbrellas for the drinks and of course some lemonade. I placed everything by the grill, and decorated with Norwegian flowers and some fruit. A non-colourful party with me is a huge no-no. Colours, yes please.

Other than that, I have just been working and enjoying the nice weather all weekend. Also, I did something quite exciting before the fest this friday! I was on a photoshoot for the lovely botique "Shine" on Friday, and posed in their newest garments, for their photograph Nikol Herec. This will most likely be something that I am going to do on a regular basis for them. Can´t complain, I love to just walk around in delicate clothes. Win win! I will of course be sharing the pictures with you later.

I hope you have had a nice weekend, with friends and good weather. Good evening, and enjoy the upcoming week! Hugs, M

Likes

Comments

//Sponsored content

Dress from Zara Traffaluc, Bag from Tommy Hilfiger , Espadrilles wedge mules from Nelly , Pullover from bikbok and Jewellery from Carré .

Classical iphone cases, from the wonderful Richomd & Finch. They just launched a their spring/summer collection, and I love the pretty colours and prints they have! Look at the simplicity, yet the beautiful expression in these cases. Get them at www.richmondfinch.com (ADLINK)

Likes

Comments

sko BAG TRONDHEIM , merke; CORTICA // bag LV // genser SAMSØE SAMSØE (lånt av Caroline, min venninne) // silkeskjerf HOLZWEILER

Fysikere, astronomer, astronauter, forskere, leger, økonomer, og all verdens slags vitenskapsmenn... Starmus har vært helt fantastisk. I dag, var den aller siste dagen av en helt fantastisk vitenskapsfestival. Jeg sitter igjen med så mange følelser, men mest av alt, takknemlighet. Denne siste uken, har jeg stått opp, spist frokost og syklet til starmus hver eneste dag. Enn det, at mennesker som Larry King og Neil DeGrasse Tyson kun har vært en liten sykkeltur unna meg! Det er helt utrolig, at lille Trondheim har vært så heldig og fått besøk av så fremragende "science rock stars", som disse geniene kalles. Det gjør at alt har føltes ekstra spesielt, og nettopp det at Trondheim ble valgt som vert for denne festivalen, har gjort at jeg har vært ekstra takknemlig, og ekstra ydmyk. Mennesker fra absolutt hele verden har kommet til starmus, og jeg har snakket med mennesker fra både Australia, New York, Japan og Canada. Det er en lang vei, for å komme til Norge det! Jeg blir så utrolig stolt.

Etter 6 dager med et fullspekket stjerneprogram, rakk denne festivalen å bli en del av hverdagen min. Når jeg har våknet om morgenen, har jeg umiddelbart lengtet etter mer fakta å livnære meg på, og det har vært så utrolig deilig å vite at det er nettopp det som har ventet meg. Jeg kan virkelig ikke uttrykke med ord, hvor viktig denne uken har vært for meg. Jeg har svevd litt rundt i rutiner i det siste, og manglet inspirasjon- men nå har alle interessene og hjertesakene mine blitt pirket litt på, og en inspirert Melissa er vekt og klar for å finne tilbake til seg selv igjen! Det er så utrolig viktig å finne tid til seg selv, slik at man kan stille spørsmål ved de viktige spørsmålene i livet, og reflektere over valgene man tar selv. Nå kan jeg absolutt si at jeg er klar for å sette av den tiden til meg selv igjen, og motivasjonen min er tilbake for fult etter en tørketid som har vart helt siden eksamen.

Takk, Garek Israhil, for å ha arrangert verdens mest fantastiske begivenhet. Takk, for at du gjør ditt beste for å inspirere unge til å ta kloke valg. Og TAKK, kjære foredragsholdere, for at dere har aktivert barnsligheten og nysgjerrigheten i tusenvis av voksne og unge mennesker fra hele verden denne uken her. Jeg har sett mennesker i alt fra ti-, til nittiårsalderen på Starmus, alle med like stor glød og oppsperrede øyne. Takk.

Ps: Om du er en like nysgjerrig sjel som meg, MÅ du få med deg mine favorittforedrag HER , alt i HD og med fantastisk lyd. Mine favoritt-talere var blant annet Stephen Hawking (space travel, fysikk), Sandra Magnus (space, astronomi), Brian Greene (strengteori, space), Jeffrey Sachs (miljø, logikk), Larry King (humor), Oliver Stone (film, refleksjon), og kanskje min absolutte favoritt; Terry Virts, som gjorde noen fantastiske, unike observasjoner av jorden fra verdensrommet. Alle disse høyttalerne gjorde bemerkelsesverdige poeng, som jeg vil ta med med meg videre resten av livet. Sørg også for at du ser paneldebatten moderert av Neil DeGrasse Tyson, med blant annet SELVESTE Buzz Aldrin, Charlie Duke og Harrison Schmidt (alle fire fortjener faktisk en "SELVESTE" foran navnet deres, haha.)

// Astronauts, scientists, doctors, economists, and all kinds of influential human beings that you can imagine... Starmus has been amazing. Today, was the very last day of an amazing science festival. I'm left with so many impressions and emotions, among them is most of all, gratitude. This past week, I have waken up early in the morning every day, followed by breakfast and me riding my bicycle down to Trondheim spektrum. The fact that people like Larry King and Neil DeGrasse Tyson has been only a tiny little bicycle ride away from my home, is simply extraordinary. It is amazing that this small town, Trondheim, has been so incredibly lucky to host such "science rock stars" (and even musical rock stars, like Steven Vai) . The fact that this event took place in my home town, made everything feel extra special, and doubtlessly made me feel extra grateful and quite humble. People from all over the world has come to Starmus, and I have talked to people from places like both Australia, New York, Japan and Canada. It is safe to say, that their travel to come to Norway, was a long one. Probably exhausting too, and the fact that so many people came all this way to witness this festival, is one out of many proofs that this festival is awesome.

After 6 days of a spectacular program, this festival actually managed to become a part of my daily routine.. When I woke up in the morning, I immediately yearned for more facts to feed on, as of which I got a huge dose of every day. I really can not express in words, how important this week has been to me. I've been floating around in routines lately, and lacked inspiration - but now all my interests and passionate subjects has been pushed up to the surface again, and the inspired Melissa that i know is finally back on track and ready to find her curious self again! It is so incredibly important to find time for oneself so that you can question the important questions in life, and reflect on the choices that you make for yourself. Now, I can safely say that I'm ready to make that time for myself again. My motivation is completely back, after being gone ever since my exams.

Thank you, Garek Israhil, for arranging the world's most amazing event. Thank you for doing your best to inspire young people to make wise choices. And thank you, dear speakers, for having woken the childishness, and curiosity of thousands of adults and young people from all over the world this week. I have seen everything from 10-, to 90-year olds in the festival venue for the last couple of days, all of whom with locked up eyes and a glowing face. Thank you.


Ps: make sure you watch all of my favorite lectures HERE , everything in HD and with terrific sound. My favorite speakers were Stephen Hawking, Sandra Magnus, Brian Greene, Jeffrey Sachs, Larry King, Oliver Stone, and perhaps my absolute favorite; Terry Virts. All of these speakers made remarkable points, of which I will carry on with me for the rest of my life. Also, make sure you watch the panel debate moderated by Neil DeGrasse, futuring THE Buzz Aldrin, Charlie Duke and Harrison Schmidt (all four of them actually deserves a "THE" in front of their name thought, haha.)

Likes

Comments

Jeg er veldig opptatt av miljøproblematikken som rammer jordkloden vår, noe som står for mye av grunnlaget for mine tre år som veganer. For to dager siden, var jeg på et fantastisk foredrag på Starmus, med økonom Jeffrey Sachs, kalt "How we can survive Trump, Climate Change and other Global Crisis?". Trump selvsagt inkludert i foredraget, grunnet hans totale mangel på forståelse av hvor alvorlig denne problematikken faktisk er.

Sachs, sa noe jeg bet meg merke i, i foredraget sitt. USA, Kina og Russland, tre av de største maktene i verden den dag i dag, står for hele 42 prosent av Co2-utslipp alene, kun de tre. Deretter sa han en setning, så enkel, men så klok, som jeg aldri kommer til å glemme.

"We are too mutually vulnerable, you leave your own troubles within your own borders! Not for the rest of the world."

Bra sagt, eller hva? Han har helt rett. Det er helt sinnsykt, at de som bryr seg minst, sørger for at de som bryr seg mest, blir rammet så hardt at deres hjemsted ikke er mulig å bo på lenger. Og det gjelder ikke bare klimaforandringer, men også andre kriser som blant annet fattigdom. Om 30 år, er Maldivene forventet å ha forsvunnet helt grunnet økt havnivå, mens USA på samme tid, vil rammes så lett at de kun trenger å koste litt støv av skuldra si. Det er så urettferdig, at en mann som Donald Trump kan trekke seg fra Parisavtalen på samme tid som så mange, lider så masse. Sachs kalte Trump pent en sosiopat i foredraget sitt, og jeg kan ikke si meg uenig. Se hele foredraget, samt utallige andre fantastiske foredrag fra Starmus HER.

Likes

Comments

Beautiful peonies, from my beautiful boyfriendMy dress is vintage, and the jewellery is from both Africa, and "Sophia Røe For Carré Jewellery".

#sophiaroeforcarré

Likes

Comments

De to siste dagene har vært veldig fine! I går bestemte jeg meg for å invitere farmor og pappa på en koselig brunch. Jeg stilte med oppkuttede grønnsaker og frukt, smoothie, havremelk og müsli, mens farmor tok med hjemmerørt syltetøy. Mmm. Jeg lever for sånne dager! Ingenting føles mer godt, enn å starte dagen rolig med familie og en stor, god frokost.

Etter brunchen vår, løp vi alle tre til trikken. Vi skilte våre veier, da i går var første dagen av Starmus-festivalen, så veien min videre gikk dit! For dere som ikke vet hva Starmus er; det er en verdenskjent vitenskapsfestival, der temaet er livet og universet, eller "life and the universe", som slagordet deres så fint sier. I går talte blant annet astronauten Sara Seager og musikeren Steve Vai, som begge kom hele veien fra USA.

Jeg rakk kun ett foredrag i går, da jeg hadde kveldsvakt på jobb. I dag derimot, fikk jeg med meg både paneldebatt mellom 11 nobelprisvinnere, der blant annet May-Britt Moser, Adam Riess og Susumu Tonegawa deltok. Jeg var også på flere spennende foredrag, til både Harrison Schmitt (Apollo 17 and beyond), Brian Greene (String theory and the fabric of space time) og Adam Riess (Supernovae reveal an accelerating universe). SUPERinteressant materiale, presentert av utrolig dyktige mennesker, altså. Jeg er så takknemlig for å ha muligheten til å være med på noe så enestående.

I morgen skulle jeg egentlig også ha vært så heldig, og fått bevitnet Stephen Hawking og Buzz Aldrin i person, men de er begge to, blitt rådet å bli hjemme grunnet en kritisk helsetilstand. Synd, men heldigvis er det masse annet kult å se, og det viktigste er trossalt at helsen deres blir satt først i rekka! Jeg gleder meg til en ny og innholdsrik dag i Trondheim Spektrum, og legger meg med et smil om munnen, i full takknemlighet for at lille Trondheim er den nye arenaen for denne fantastiske festivalen!

God natt, dere<3 Ha en fin dag i morgen

The amazing Harrison Schmitt talks about space travel and Apollo 17

// The last couple of days has been very good. I have been home alone at Nicolai's this whole weekend, looking after his cat, and yesterday I decided to invite my grandmother and dad to a cozy brunch. I made sliced vegetables and fruit, smoothie, oat milk and muesli, while my granny brought home-made jam. Mmm. I live for those days! Nothing feels better than starting the day with family and a big, good breakfast.

After our brunch, the three of us ran to the tram. We separated our roads, as yesterday was the first day of the Starmus festival, so my day continued there! For those who of you that do not know what Starmus is; It is a great aknowledged science festival, where the theme is "life and the universe," as the wonderful slogan says so well. Yesterday, the astronaut Sara Seager and the musician Steve Vai, came all the way from the United States, to speak for us.

I only had one lecture yesterday when I had a night shift at work. Today, on the other hand, I was lucky enough to witness a panel discussion between 11 Nobel Prize winners, including May-Britt Moser, Adam Riess and Susumu Tonegawa. I also attended several exciting lectures, with both Harrison Schmitt (Apollo 17 and beyond), Brian Greene (String theory and the fabric of space time) and Adam Riess (Supernovae reveal an accelerating universe). SUPER interesting material, presented by incredibly gifted people. I am oh so grateful to have the opportunity to attend this festival, it is such a unique experience.

Tomorrow, I were originally supposed to be so lucky to witness the legendary Stephen Hawking and Buzz Aldrin in person, but they have both been advised to stay home due to a critical health condition. Sad, but fortunately, there's lots of other super cool stuff to see, and of course, their health should be put first, so I am happy that they take it serious!

I am looking forward to a new and fulfilling day in Trondheim Spektrum and go to bed now with a smile on my mouth, in great grattitude for the fact that tiny little Trondheim, is now the new arena for this amazing festival!

Good night, guys! Have a nice day tomorrow. Hugs

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hei og god formiddag! Jeg vil starte dette blogginlegget, med å si tusen takk til alle som deltok i min konkurranse i samarbeid med Carré Jewellery! Som annonsert på min instagram (@melissaschof), ble vinneren kåret mandag kveld, og den heldige vinneren av et valgfritt smykke fra Sophia Røe sin kolleksjon, ble Kamilla Mokri!

Fra mandag av, til i dag, har det skjedd mye nytt i livet mitt. Jeg avsluttet blant annet i går, mine tre år på videregående skole! Det føles utrolig godt, og jeg er klar for å endelig kunne gå min egen vei. Vitnemålsutdelingen tok sted på Charlottenlund VGS i går, og etter det, dro hele klassen min pluss lærere på Olivia for å drikke og spise litt! Utrolig koslig,

Jeg startet dagen i går, med å sykle til byen for å hente to skreddersydde buketter på Strå Blomsterverksted, som er den nydeligste lille blomsterbuketten på søte Bakklandet. Her finner du en god variasjon av planter og unike blomster. Butikken ligger rett over Hagen, der jeg jobber, så jeg bruker ofte å ta en titt der! Jeg lar meg alltid beundre av hvor flinke jentene der er, til å lage utrykksfulle buketter.

Etterhvert syklet jeg hjemover, og skiftet til bunad. Det var så utrolig godt å sykle igjen, ikke bare tar det kortere tid enn buss, men man får også en ro inni seg når man bare setter seg på sykkelen og observerer alt rundt seg!

Kvelden i går var utrolig fin, fylt med latter og kveldssol. Jeg trodde det skulle være enda mer vemodig å slutte på videregående enn det det faktisk var, for sannheten er at det var mer godt enn trist å være ferdig! Med det sier jeg takk for meg, og er stolt av å ha fullført tretten år med skole!

I have the national costume from "Gudbrandsdalen", which of my late, great grandmother has sewn herself, It is so beautiful.

Me and my love, and me and my mom, in front of the wall that I have walked past every day for the last three years.

// Hello and good morning! I want to start this blog post, by thanking everyone who participated in my competition in cooperation with Carré Jewelery! As announced on my instagram (@melissaschof), the winner was randomly picked Monday evening, and the lucky winner of a jewelery by own choice from Sophia Røe's collection, was Kamilla Mokri!

From Monday on and until today, some new events has taken place in my life. For starters, I finished three years of high school yesterday! It feels incredibly good and I'm ready to finally go my own way. The testimony ceremony took place at my school yesterday, and after that, my whole class plus our teachers went to a place called Olivia to drink and eat! It was so cozy.

I started my day yesterday, riding my bicycle to the town centre, to pick up two custom made bouquets at "Strå Blomsterverksted", the most beautiful little flower boutiqe in the old part of town (Bakklandet). Here you will find a good variety of plants and unique flowers. The shop is located right across the restaurant where I work, so I often walk over there to take a look!

Eventually I rode home and switched to the Norwegian national costume, in occasion of the graduation ceremony. It

The evening yesterday was incredibly nice, filled with laughter and late evening sun. With that I thank for three years at high school, and I am proud to have finished thirteen years of school!

TAKK. <3

Likes

Comments

Sommeren har startet for fullt, og ingenting er mer forfriskende i varmen enn noe søtt og iskaldt å drikke. En av mine sommerfavoritter, er rå, sukkerfri naturlig vannmelonslush. Ser det ikke godt ut? Og alt du trenger, er en moden vannmelon, isbiter og lime! Oppskriften kunne virkelig ikke vært enklere. For dere som ønsker slushen litt søtere, er det fullt mulig å tilsette litt agavesirup eller lønnesirup, som er helt rå og naturlige søtningssiruper!

Oppskrift

En hel vannmelon
Ett lite glass med isbiter (3-4 dl)
To lime

Slik gjør du

1. Skjær ut innholdet fra vannmelonen med en skje, og putt fruktkjøttet direkte i en blender
2. Blend vannmelonen med isbiter og saften fra 2 lime
3. Det var alt, nyt!

// Today at work, I made some raw watermelon slush, as we got some watermelons delivered by mistake. I'm not complaining! This drink must be among my favorite summer beverages. And the best part is, that all it requires is three ingredients! Watermelon, ice cubes and lime. And also, if you want to add some extra sweetening, you could add Agave sirup og maple syrup, which are natural sweeteners and completely raw.

Recipe

One whole watermelon
One cup of ice cubes
Two whole limes

This is what you do

1. Carv out all the watermelon flesh with a big spoon, snd add the flesh into a blender
2. Add the ice cubes and juice of two limes, and blend until it has a slushy consistence
3. That's it! Enjoy :-)

Have a nice day! Hugs<3

Likes

Comments

// sponsored content

#giveaway

Dansk design... Det er uten tvil det fineste jeg vet. De siste månedene, har jeg hatt et øye på de nydelige smykkene fra den danske smykkebutikken Carré Jewellery. De selger eksklusive håndlagde smykker, med forskjellige edelstener som er til å sikle av! En av deres nyeste kolleksjoner, er et resultat av samarbeidet mellom danske moteblogger Sophia Røe og Carré's kreaktive direktør Shiri Rosensweig.

Du finner kolleksjonen HER

Jeg har vært så heldig og fått tilsendt mitt yndlingssmykke fra denne kolleksjonen, og nå har dere muligheten til å vinne et valgfritt smykke selv!! Alt du trenger å gjøre, er å gå inn på min instagram (@melissaschof), og følge instruksene på mitt siste bilde. Om du ikke har Instagram, er det også mulig å delta ved å kommentere dette blogginnlegget, og skrive hvilket smykke du ønsker deg. Du må også legge ved ditt navn og din mail. Konkurransen er internasjonal, så alle kan delta.

. . .

Jeg ELSKER, kolleksjonen til Sophia Røe. Smykkene er utrolig rene og minimalistiske, og alle smykkene er designet med nydelig, grønn smaragdslipt Agat! Gud hvor skjønt. Jeg har selv oppdaget disse smykkene på instagram, da de er å se overalt på danske it-jenters instafeed. Sophia selv, er en av disse. Måten hun styler opp smykkene er så lite men så utrolig utrykksfult! Jeg håper dere alle deltar i denne konkurransen, og at hver og en av dere er så heldig og får eie et smykke fra Carré en dag. I denne omgang trekkes kun en vinner. Lykke til, dere!


// Danish design is the most stylish style that there is, in my eyes. I have kept an eye on the jewelleries from danish Carré Jewellery for the last couple of months, and have fell head over heels in love with their minimalistic design and simple expression. I especially love the collection from danish fashion blogger Sophia Roe, which consists completely of gems with green Agate.

You can find the collection HERE

I now have the honour to present a giveaway for you, where you can choose a jewellery of your own choice from this very collection! All you have to do, is to go to my lnstagram (@melissaschof), and follow the instructions on my last photo. For those of you that do not have instagram, you can also leave a comment here, telling me which of the jewelleries you want, and also your full name and email address. The contest is international, so everybody can enter the contest.

. . .

I LOVE this collection. Sophia Røe is a girl with a good eye for fashion, and this green statement collection is simply exquisite. Hope all of you will enter the contest, and I cross my fingers that you will get your hands on one of these lovely gems one day! Good luck. Xx