View tracker

Igår kväll samlades vi och tjejerna och åt thaimat och hade väldigt mysigt. Vi dekorerade också huset och slog till med en fest för att fira mig och Sabina. Det kom rätt mycket folk och jag hade super roligt verkligen. Jag träffade många nya människor och gamla bekanta.

En liten uppdatering på mitt liv: jag gjorde en dansuppvisning i onsdags, failade heelt på första dansen men det gjorde de andra också så det blev rätt snyggt. Idag har jag dansat som vanligt och åter igen umgåtts med min pojkvän, standard. I veckan har vi inte så mycket i skolan så det är skönt. Behöver verkligen ha en chill vecka, jag känner mig helt slutkörd. Det är tur att man har så bra vänner att komma till i skolan så att det iallafall blir roligt.

Här kommer lite bilder från igår, kram.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 47 readers

Likes

Comments

View tracker

Det känns väldigt bra att äntligen fylla 17 år. Det är väldigt irriterande att fylla år så sent, håller ni inte med? Till exempel måste jag vänta jätte länge nästa år till att ta körkort även fast jag redan nu är väldigt säker. Jag har iallafall haft en jätte bra födelsedag med många kramar och gratulationer. Jag har verkligen de finaste vännerna och familjen som ger mig så mycket kärlek. I söndags firade vi (jag och min tvillingsyster) med släkten. Det var riktigt kul att se alla och äta massa god mat. Idag har jag varit i skolan och efter gick jag till kören där de sjöng för oss, hur fint som helst. Nu har vi ätit fin middag och tårta. Jag och Sabina har öppnat presenter från varandra och jag har även öppnat presenter från Arvid. Mamma var jätte gullig och kom med presenter på sängen imorse, väldigt mysigt. Jag fick lite inredningsdetaljer som jag älskar. Guldigt och marmor blev det på dem, riktigt snyggt.

På lördag ska vi fira med vänner och ha det jätte mysigt. Ser fram emot helgen otroligt mycket och även morgondagen då det blir dansuppvisning. Jätte roligt!

  • 63 readers

Likes

Comments

View tracker

Ideal... Hur onödigt är inte det? Man ska se ut så och man ska inte se ut så. Ideal anser jag kommer från vad vi tycker är "snyggt". Men vad är snyggt då och varför har vi en sån klar bild av vad som definieras snyggt? Vad kommer det ifrån? Hänger ideal och vad vi tycker ihop i någon oändlig cirkel?

Jag vet att vi intalar oss att idealen inte är viktiga och att man får se ut precis som man vill. Men när det kommer till än själv så vill man inte gå upp i vikt, man vill helst vara lång och så vidare. Detta är ju iallafall vad idealen säger, och i slutändan vill vi ju helst nå upp till dem. Eller?

Och vad är grejen med att vilja vara lång och smal. Plötsligt blev att vara lång riktigt najs och man börjar jämföra sin längd med andras. På grund av detta längd ideal fick jag höra att jag var kort varje dag i 2 år. Jag hörde ingen säga att någon var lång i skämtsam och förnedrande ton. " haha Melissa, sexorna är till och med längre än dig" sitter i mitt huvud ännu idag. "Jag är iallafall inte lika kort som Melissa" och tro mig, det var i en förnedrande ton. Första gången skrattar man, men tjugonde gången börjar man tro att det är nåt fel, att det är fel att vara kort, att det var något fel på mig.

Allting är neutralt från början men får en positiv eller negativ etikett på sig beroende på hur vi uttalar oss om det. Om man får höra någonting flera gånger börjar man fundera över om man ska reagera, man börjar ta det negativt, iallafall jag.

Att vara kort var helt neutralt men samhället fick det att bli nåt dåligt. Därför hör man folk vilja vara längre och jämföra sina längder med varandra och framför allt tjejer säga "åh jag ser så tjock ut" som att det skulle vara något hemskt.
Men de gångerna jag hör några tävla om och jämföra sina längder går jag in och säger "Men hörni, JAG ÄR KORTAST" Slå det om ni kan.

Jag tackar faktiskt de som ständigt sa att jag var kort. Tack för att ni fick mig att må riktigt dåligt över min längd, jag blev bara starkare och idag älskar jag den.

Hejdå idealen! Vi får vara precis som vi vill,

Melissa

  • 84 readers

Likes

Comments

Det är så lätt att man tar saker, personer och livet för givet. Jag fick mig en tankeställare igår, det hände något som fick mig att inse hur lyckligt lottad jag faktiskt är.
När man tänker på det, vi bryr oss om så många onödiga saker. Vi tänker inte på att vi ska vara tacksamma för allt vi har, men när det plötsligt tas ifrån oss inser vi hur mycket allt betyder för oss.

Min pappa åkte in på sjukhuset igår, han mår bra nu men tänk om det skulle gått sämre. Tänk om jag skulle ha bråkat om något onödigt med honom innan. Jag skulle inte ens velat tänka på det senariot. Därför vill jag aldrig gå och lägga mig arg på någon, gå ifrån någon som jag bråkat med eller lägga på telefonen mitt i ett bråk.

Livet är för värdefullt för att slösa bort det på onödiga saker, ta ingenting för givet och ge flera kramar!

Jag ville bara få ut lite av mina känslor då det som hände igår chockade mig rejält och jag uppskattar det jag har mycket mer än förut. Jag är mer orolig än vad jag nånsin har varit. Jag hade tänkt skriva om något helt annat men eftersom jag inte kan tänka på nåt annat än pappa valde jag att skriva om detta.

Det är ganska lustigt att när jag mådde som bäst, inget fel i världen, så skulle detta hända. Det är som att universum inte vill att jag ska må så bra. Men varje gång jag mår dåligt blir det bättre igen och man får väl hoppas på att det fortsätter så. Min pappa är ju inte klar än.

  • 126 readers

Likes

Comments

Jag har tänkt lite på det här med stressen som ligger i träning och kost. Visst det kan vara super härligt med träningspass och man kan tycka att en stor sallad är jätte gott. Men, med konstant tänkande på träning kan stressa oss och detta tror jag beror på felaktiga tankesätt.

Går jag upp i vikt om jag äter den här? Kommer jag gå upp i vikt om jag skippar träningspasset ikväll?
Felet som många gör tror jag är att se träning som ett sätt att se bra ut. Om man bara tänker på en utveckling kring utseendet vet jag att man kommer tröttna. Man ser inte resultat och tappar tålamodet, därför äter äter mindre för att se resultat snabbare, sen blir man jätte hungrig ändå och vräker i sig mat och blir besviken över det. Detta är ett beteende som jag vet inte håller i längden. Detta skapar en negativ inställning mot träning och dig själv. 

Jag var i ett stadie då jag bara tänkte på att jag skulle bli mer vältränad, om jag inte tränade skulle jag gå upp i vikt. Det slutade med att jag tog en liten paus eftersom jag tröttnade och det blev jätte svårt att komma in i det igen. Jag ändrade mitt sätt att tänka, och tro mig, det tog lång tid. Jag började se varje träningspass som ett sätt för mig att må bra och förbättra min hälsa. Jag stressar inte längre utan gör det när jag känner för det, på det sättet får jag en positiv inställning på träningen. Sluta träna för att se bra ut, träna för att må bra.

Det är lätt att hamna i en fas då man är deprimerad och stressad av träningsfokuset, låt det inte ta över, ta bort de negativa tankarna och byt ut de mot posetiv energi. Försök hitta en bättre anledning till att träna. Hur fantastiskt är det inte hur kroppen kan röra sig? Vi kan göra så mycket med våra kroppar, så träna bara för att du kan.

Och som avslutning... nej, du går inte upp i vikt.... Och om du skulle göra det, vad spelar det för roll?

  • 160 readers

Likes

Comments

Jag har varit hela helgen hos min pojkvän Arvid och idag var det födelsedagsfest då han fyller 18 år imorgon. Det var fullt hus och riktigt roligt! Arvids familj och släkt är verkligen jätte mysiga och trevliga. Är också så tacksam att jag har en kille som honom, kunde inte önska mig någon bättre.

Igår bestod dagen först av att jag hade dansuppvisning på ett shoppingcentrum i Eskilstuna. Min dansskola var där för att samla in pengar till cancerfonden och vi dansade som underhållning. Det gick ganska bra, tappade bort mig en gång men tror inte att det märktes så tydligt.

Har inte så mycket att skriva förutom att jag haft en supermysig helg med Arvids släkt och fylld med dans. Men det ska man inte underskatta, det är små tillfällen som dessa som är de dyrbaraste. Det är de som man kommer ihåg längst och blir de viktigaste minnena.

  • 174 readers

Likes

Comments

Igår åkte jag och Arvid med hans pappa till deras landställe. Där åkte vi ut på skön och fiskade på kvällen och jag och Arvid tog en sen biltur i skogen, väldigt mysigt. Jag fick också testa på att åka fyrhjuling. 

Vi sov i en husvagn som först var iskall men på natten sattes värmen på så att det blev en bastu där inne. Vaknade av att jag fick panik av värmen haha.

På morgonen åt vi frukost och åkte ut på sjön och fiskade lite till. Lite senare åkte jag och Arvid ut på sjön åter igen, med kajaker. Vi paddlade nog 8 km vilket var jobbigt, framförallt för mig som gjorde det för första gången. Men det var sjukt roligt! Speciellt när jag kunde haka fast en lina och bli dragen av Arvid haha.

Nu sitter jag återigen på dansstudion och väntar på min andra lektion. Inte jätte taggad på skola, är väldigt trött. Men det blir skönt med 3-dagars vecka då vi har ledigt torsdag och fredag!

Ha det bäst,
Melissa

  • 188 readers

Likes

Comments

Idag vaknade jag upp hos Arvid, åt frukost spm vanligt och åkte senare till min syster för att fira hennes 33 årsdag. Efter det åkte jag till Eskilstuna för att såklart, dansa. Första lektionen var streetjazz 1 timme. Vi fick träna på freestyle vilket var nytt för mig. Vi fick blunda och röra oss hur vi ville efter vad vi kände. Sen fick vi öppna ögonen och då började allvaret! Jag har faktiskt nästan nästan fått jobb som danslärare för barn, så roligt! Hoppas verkligen jag får jobbet. Skulle älska att vara den som får barn att hitta sin kärlek för dansen, som jag gjorde.
Nu sitter jag och väntar på nästa danslektion som är ragga. Älskar ragga nästan lika mycket som streetjazz, mycket rumpa och höfter vilket jag tycker är riktigt rolig och som jag känner mig bekväm i. Jag klämde till och med in lite mat och plugg i mellan passen. Är taggad på nästa danspass och kommer njuta som vanligt, tänker dansa livet ut! Det är det bästa som finns, vill aldrig sluta.

Ny vecka i skolan känns bra, det värsta blev gjort förra veckan, att hålla tal. Inte för att jag inte tycker om det, det gör jag, jätte mycket. Men man blir ju så nervös! Eller är det bara jag? Tanken av att man blir bedömd är värst för mig, men annars är det det roligaste som finns bland skoluppgifter, muntlig framställning. Dessutom sa min lärare att det var nåt av det bästa hon hade hört under sina år på skolan. Tack mormor, kanske ska prata om dig oftare...

(Haha lite bilder från dansen jag har på onsdagar)

  • 207 readers

Likes

Comments

Oavsett vilken person man är finns det alltid perioder där man känner sig stressad, ångestfylld eller oroad över skolan. Och man kan väl hålla med om att detta händer när man har hamnat efter eller att man har så mycket att göra? Jag blir stressad när det blir för mycket på samma gång men det är inte alls lika illa nu som det brukar har varit.

När jag gick i åttan utvecklade jag allergi för stress, stressallergi. När jag var stressad brukade jag få massa utslag på kroppen som kliade, ungefär som tiotals gigantiska myggbett på samma gång. Jag tog medicin och fick börja hitta sätt att hantera stressen. Och det gjorde jag...

Jag började att planera mina arbeten. Jag skaffade en kalender och skrev upp allt jag behövde komma ihåg plus när jag skulle göra mina uppgifter.

Jag ställde mindre krav på mig själv och accepterade att jag fick tex ett C när jag ville ha ett A. Jag tilltalade mig själv att det får gå som det går, du behöver inte alltid ligga på topp. Utan mörker syns inga stjärnor.

Jag började träna regelbundet, det stimulerade verkligen mig och all dålig energi fick komma ut istället för att jag gick och bar på det.

Jag började anteckna mer och bättre. Nu kan jag faktiskt läsa anteckningarna och när jag väl ska ha prov är de till stor hjälp. Det är lättare att läsa något du själv har skrivit plus att färgstarka anteckningar är så mycket intressantare.

Jag började förstå varför det är så viktigt att inte skjuta upp allting. Det slutar bara med att man får mer och mer arbete och man blir mer och mer stressad. Gör allt i tid, så får du mer fritid sen.

Sist men verkligen inte minst. Jag gav mig tid för att vila. Att plugga varje dag går bara inte, tycker ni inte? Om man känner sig helt slut en dag, sätt på ett avsnitt av din favoritserie, ät lite choklad och ta det lugnt. Imorgon är en ny dag.


  • 229 readers

Likes

Comments

Såå jag började veckan med att vara sjuk. Jag trodde jag blev frisk och därför tog jag mig tiden och träna. Det visade sig att jag inte var helt frisk då jag fått tillbaka en släng av feber nu, det känns som att det är hundra grader här inne! Eftersom jag inte har så mycket att säga förutom att jag blev intervjuad av en tidning och att jag har blivit fett bra på att köra bil, tänkte jag att jag kunde besvara några frågor om mig själv och på det sättet dela med mig av min personlighet :)

Men, vad handlade denna intervju om då?
Jo det var två killar som kom till min körövning och intervjuade oss, första sidan hamnade vi på!

Hur gammal känner du dig?
Jag känner mig som 18, något år äldre än vad jag är. Anledningen till det är för att jag känner att jag är väldigt mogen och har många framtidsplaner uttänkta.

Är du besatt av någonting?
Just nu är jag väldigt besatt av frusen mango, ni vet de små lådorna med små mangokuber... Såå gott!

Vilken färg finns det mest av i din garderob?
Jag skulle nog säga vitt, mycket beige, grått och olivgrönt också.

Vilket land skulle du vilja bo i?
Italien, Estland (Tallinn) och Australien för de har varmt året runt!

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Jag är nog mest en morgonmänniska eftersom jag gillar och starta dagen tidigt. Men jag gillar även roliga utekvällar och innekvällar för den delen!

Har du svimmat någon gång?
Jag har svimmat en eller två gånger. Den gången jag kommer ihåg som mest är när jag svimmade på ett studiebesök på ett museum i Grekland när min skola/klass var på bildningsresa. Inte så jätte skönt men det var roligt att få åka runt i rullstol och ställa in rundturen hehe.

Något du inte vågar göra men som du vill göra?
Hmmm börja med youtube, det skulle vara riktigt coolt. Jag skulle även jätte gärna vilja söka till idol, bara ställa mig framför kameran och skicka in ett bidrag. Vi får se hur det blir, men oavsett om jag söker i år eller inte så ska jag förr eller senare göra det!

Vilket är ditt drömyrke?
Jag vill jätte gärna jobba som psykolog och helst vara egen företagare. Jag vill väldigt gärna åka runt och prata för folk och inspirera andra, få andra att må bra. Mitt andra drömyrke skulle vara inredare, jag älskar inredning och allt slm har med det att göra! Kan aldrig få nog av det.

Vad är det bästa du har gjort?
Det bästa jag har gjort är att åka på språkresa. Om du funderar på det, gör det! Nåt annat som är det bästa jag har gjort är att börjat på dans och träffat min pojkvän.

Vad blir du riktigt arg över?
När folk har fördomar om en person eller en sak. Och när folk pratar illa om en person bekom ens rygg. Och när folk tror att man försöker vara nyttig och "fit" när man tackar nej till socker, jag är helt enkelt inte sugen. Haha det är mycket som jag skulle kunna ta upp som jag stör mig på....

Om du skulle kunna föra tillbaka någon till livet, vem skulle det vara?
Min mormor. Hon dog av ALS när jag var 5 år. Jag ska faktiskt hålla en argumentation om varför man ska stötta als-forskningen. Vid sånna här tillfällen är mitt knep att välja någonting som ligger än nära, då får man som bäst resultat. Och såklart, för min mormor.


Likes

Comments