Det är så lätt att man tar saker, personer och livet för givet. Jag fick mig en tankeställare igår, det hände något som fick mig att inse hur lyckligt lottad jag faktiskt är.
När man tänker på det, vi bryr oss om så många onödiga saker. Vi tänker inte på att vi ska vara tacksamma för allt vi har, men när det plötsligt tas ifrån oss inser vi hur mycket allt betyder för oss.

Min pappa åkte in på sjukhuset igår, han mår bra nu men tänk om det skulle gått sämre. Tänk om jag skulle ha bråkat om något onödigt med honom innan. Jag skulle inte ens velat tänka på det senariot. Därför vill jag aldrig gå och lägga mig arg på någon, gå ifrån någon som jag bråkat med eller lägga på telefonen mitt i ett bråk.

Livet är för värdefullt för att slösa bort det på onödiga saker, ta ingenting för givet och ge flera kramar!

Jag ville bara få ut lite av mina känslor då det som hände igår chockade mig rejält och jag uppskattar det jag har mycket mer än förut. Jag är mer orolig än vad jag nånsin har varit. Jag hade tänkt skriva om något helt annat men eftersom jag inte kan tänka på nåt annat än pappa valde jag att skriva om detta.

Det är ganska lustigt att när jag mådde som bäst, inget fel i världen, så skulle detta hända. Det är som att universum inte vill att jag ska må så bra. Men varje gång jag mår dåligt blir det bättre igen och man får väl hoppas på att det fortsätter så. Min pappa är ju inte klar än.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 40 readers

Likes

Comments

Jag har tänkt lite på det här med stressen som ligger i träning och kost. Visst det kan vara super härligt med träningspass och man kan tycka att en stor sallad är jätte gott. Men, med konstant tänkande på träning kan stressa oss och detta tror jag beror på felaktiga tankesätt.

Går jag upp i vikt om jag äter den här? Kommer jag gå upp i vikt om jag skippar träningspasset ikväll?
Felet som många gör tror jag är att se träning som ett sätt att se bra ut. Om man bara tänker på en utveckling kring utseendet vet jag att man kommer tröttna. Man ser inte resultat och tappar tålamodet, därför äter äter mindre för att se resultat snabbare, sen blir man jätte hungrig ändå och vräker i sig mat och blir besviken över det. Detta är ett beteende som jag vet inte håller i längden. Detta skapar en negativ inställning mot träning och dig själv. 

Jag var i ett stadie då jag bara tänkte på att jag skulle bli mer vältränad, om jag inte tränade skulle jag gå upp i vikt. Det slutade med att jag tog en liten paus eftersom jag tröttnade och det blev jätte svårt att komma in i det igen. Jag ändrade mitt sätt att tänka, och tro mig, det tog lång tid. Jag började se varje träningspass som ett sätt för mig att må bra och förbättra min hälsa. Jag stressar inte längre utan gör det när jag känner för det, på det sättet får jag en positiv inställning på träningen. Sluta träna för att se bra ut, träna för att må bra.

Det är lätt att hamna i en fas då man är deprimerad och stressad av träningsfokuset, låt det inte ta över, ta bort de negativa tankarna och byt ut de mot posetiv energi. Försök hitta en bättre anledning till att träna. Hur fantastiskt är det inte hur kroppen kan röra sig? Vi kan göra så mycket med våra kroppar, så träna bara för att du kan.

Och som avslutning... nej, du går inte upp i vikt.... Och om du skulle göra det, vad spelar det för roll?

  • 74 readers

Likes

Comments

Jag har varit hela helgen hos min pojkvän Arvid och idag var det födelsedagsfest då han fyller 18 år imorgon. Det var fullt hus och riktigt roligt! Arvids familj och släkt är verkligen jätte mysiga och trevliga. Är också så tacksam att jag har en kille som honom, kunde inte önska mig någon bättre.

Igår bestod dagen först av att jag hade dansuppvisning på ett shoppingcentrum i Eskilstuna. Min dansskola var där för att samla in pengar till cancerfonden och vi dansade som underhållning. Det gick ganska bra, tappade bort mig en gång men tror inte att det märktes så tydligt.

Har inte så mycket att skriva förutom att jag haft en supermysig helg med Arvids släkt och fylld med dans. Men det ska man inte underskatta, det är små tillfällen som dessa som är de dyrbaraste. Det är de som man kommer ihåg längst och blir de viktigaste minnena.

  • 88 readers

Likes

Comments

Igår åkte jag och Arvid med hans pappa till deras landställe. Där åkte vi ut på skön och fiskade på kvällen och jag och Arvid tog en sen biltur i skogen, väldigt mysigt. Jag fick också testa på att åka fyrhjuling. 

Vi sov i en husvagn som först var iskall men på natten sattes värmen på så att det blev en bastu där inne. Vaknade av att jag fick panik av värmen haha.

På morgonen åt vi frukost och åkte ut på sjön och fiskade lite till. Lite senare åkte jag och Arvid ut på sjön åter igen, med kajaker. Vi paddlade nog 8 km vilket var jobbigt, framförallt för mig som gjorde det för första gången. Men det var sjukt roligt! Speciellt när jag kunde haka fast en lina och bli dragen av Arvid haha.

Nu sitter jag återigen på dansstudion och väntar på min andra lektion. Inte jätte taggad på skola, är väldigt trött. Men det blir skönt med 3-dagars vecka då vi har ledigt torsdag och fredag!

Ha det bäst,
Melissa

  • 102 readers

Likes

Comments

Idag vaknade jag upp hos Arvid, åt frukost spm vanligt och åkte senare till min syster för att fira hennes 33 årsdag. Efter det åkte jag till Eskilstuna för att såklart, dansa. Första lektionen var streetjazz 1 timme. Vi fick träna på freestyle vilket var nytt för mig. Vi fick blunda och röra oss hur vi ville efter vad vi kände. Sen fick vi öppna ögonen och då började allvaret! Jag har faktiskt nästan nästan fått jobb som danslärare för barn, så roligt! Hoppas verkligen jag får jobbet. Skulle älska att vara den som får barn att hitta sin kärlek för dansen, som jag gjorde.
Nu sitter jag och väntar på nästa danslektion som är ragga. Älskar ragga nästan lika mycket som streetjazz, mycket rumpa och höfter vilket jag tycker är riktigt rolig och som jag känner mig bekväm i. Jag klämde till och med in lite mat och plugg i mellan passen. Är taggad på nästa danspass och kommer njuta som vanligt, tänker dansa livet ut! Det är det bästa som finns, vill aldrig sluta.

Ny vecka i skolan känns bra, det värsta blev gjort förra veckan, att hålla tal. Inte för att jag inte tycker om det, det gör jag, jätte mycket. Men man blir ju så nervös! Eller är det bara jag? Tanken av att man blir bedömd är värst för mig, men annars är det det roligaste som finns bland skoluppgifter, muntlig framställning. Dessutom sa min lärare att det var nåt av det bästa hon hade hört under sina år på skolan. Tack mormor, kanske ska prata om dig oftare...

(Haha lite bilder från dansen jag har på onsdagar)

  • 121 readers

Likes

Comments

Oavsett vilken person man är finns det alltid perioder där man känner sig stressad, ångestfylld eller oroad över skolan. Och man kan väl hålla med om att detta händer när man har hamnat efter eller att man har så mycket att göra? Jag blir stressad när det blir för mycket på samma gång men det är inte alls lika illa nu som det brukar har varit.

När jag gick i åttan utvecklade jag allergi för stress, stressallergi. När jag var stressad brukade jag få massa utslag på kroppen som kliade, ungefär som tiotals gigantiska myggbett på samma gång. Jag tog medicin och fick börja hitta sätt att hantera stressen. Och det gjorde jag...

Jag började att planera mina arbeten. Jag skaffade en kalender och skrev upp allt jag behövde komma ihåg plus när jag skulle göra mina uppgifter.

Jag ställde mindre krav på mig själv och accepterade att jag fick tex ett C när jag ville ha ett A. Jag tilltalade mig själv att det får gå som det går, du behöver inte alltid ligga på topp. Utan mörker syns inga stjärnor.

Jag började träna regelbundet, det stimulerade verkligen mig och all dålig energi fick komma ut istället för att jag gick och bar på det.

Jag började anteckna mer och bättre. Nu kan jag faktiskt läsa anteckningarna och när jag väl ska ha prov är de till stor hjälp. Det är lättare att läsa något du själv har skrivit plus att färgstarka anteckningar är så mycket intressantare.

Jag började förstå varför det är så viktigt att inte skjuta upp allting. Det slutar bara med att man får mer och mer arbete och man blir mer och mer stressad. Gör allt i tid, så får du mer fritid sen.

Sist men verkligen inte minst. Jag gav mig tid för att vila. Att plugga varje dag går bara inte, tycker ni inte? Om man känner sig helt slut en dag, sätt på ett avsnitt av din favoritserie, ät lite choklad och ta det lugnt. Imorgon är en ny dag.


  • 143 readers

Likes

Comments

Såå jag började veckan med att vara sjuk. Jag trodde jag blev frisk och därför tog jag mig tiden och träna. Det visade sig att jag inte var helt frisk då jag fått tillbaka en släng av feber nu, det känns som att det är hundra grader här inne! Eftersom jag inte har så mycket att säga förutom att jag blev intervjuad av en tidning och att jag har blivit fett bra på att köra bil, tänkte jag att jag kunde besvara några frågor om mig själv och på det sättet dela med mig av min personlighet :)

Men, vad handlade denna intervju om då?
Jo det var två killar som kom till min körövning och intervjuade oss, första sidan hamnade vi på!

Hur gammal känner du dig?
Jag känner mig som 18, något år äldre än vad jag är. Anledningen till det är för att jag känner att jag är väldigt mogen och har många framtidsplaner uttänkta.

Är du besatt av någonting?
Just nu är jag väldigt besatt av frusen mango, ni vet de små lådorna med små mangokuber... Såå gott!

Vilken färg finns det mest av i din garderob?
Jag skulle nog säga vitt, mycket beige, grått och olivgrönt också.

Vilket land skulle du vilja bo i?
Italien, Estland (Tallinn) och Australien för de har varmt året runt!

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Jag är nog mest en morgonmänniska eftersom jag gillar och starta dagen tidigt. Men jag gillar även roliga utekvällar och innekvällar för den delen!

Har du svimmat någon gång?
Jag har svimmat en eller två gånger. Den gången jag kommer ihåg som mest är när jag svimmade på ett studiebesök på ett museum i Grekland när min skola/klass var på bildningsresa. Inte så jätte skönt men det var roligt att få åka runt i rullstol och ställa in rundturen hehe.

Något du inte vågar göra men som du vill göra?
Hmmm börja med youtube, det skulle vara riktigt coolt. Jag skulle även jätte gärna vilja söka till idol, bara ställa mig framför kameran och skicka in ett bidrag. Vi får se hur det blir, men oavsett om jag söker i år eller inte så ska jag förr eller senare göra det!

Vilket är ditt drömyrke?
Jag vill jätte gärna jobba som psykolog och helst vara egen företagare. Jag vill väldigt gärna åka runt och prata för folk och inspirera andra, få andra att må bra. Mitt andra drömyrke skulle vara inredare, jag älskar inredning och allt slm har med det att göra! Kan aldrig få nog av det.

Vad är det bästa du har gjort?
Det bästa jag har gjort är att åka på språkresa. Om du funderar på det, gör det! Nåt annat som är det bästa jag har gjort är att börjat på dans och träffat min pojkvän.

Vad blir du riktigt arg över?
När folk har fördomar om en person eller en sak. Och när folk pratar illa om en person bekom ens rygg. Och när folk tror att man försöker vara nyttig och "fit" när man tackar nej till socker, jag är helt enkelt inte sugen. Haha det är mycket som jag skulle kunna ta upp som jag stör mig på....

Om du skulle kunna föra tillbaka någon till livet, vem skulle det vara?
Min mormor. Hon dog av ALS när jag var 5 år. Jag ska faktiskt hålla en argumentation om varför man ska stötta als-forskningen. Vid sånna här tillfällen är mitt knep att välja någonting som ligger än nära, då får man som bäst resultat. Och såklart, för min mormor.


Likes

Comments

Träning... Ibland vill man och ibland är det det värsta som finns. Personligen tycker jag att det kan vara jobbigt att träna när jag inte känner motivationen till det. Ibland kan jag vara jätte taggad på att träna och tycker att det ska bli jätte kul. Men ibland orkar jag bara inte.

Jag tänker därför dela med mig av mina bästa tips till att hitta motivation till att träna.

1. Så fort du känner dig lite taggad, träna då. Jag brukade på väg hem från skolan men när jag kom hem så tyckte jag att jag förtjänade att vila. Det slutade med at jag blev trött istället och att jag inte hade tid till det senare.

2. Hitta det du tycker är roligt. Jag gillar verkligen inte att springa men jag hittade något som tränar kondition minst lika mycket, dans. Jag kan dansa och samtidigt skapa egna koreografier på mitt rum och helt plötsligt vara helt slut. Jag älskar också att träna styrka och det gör jag till Blogilates videor på youtube, henne kan jag verkligen rekommendera. Jag tränar även kondition till hennes videor då hon tar influenser från dans.

3. Inskaffa dig snygga träningskläder. Allt känns så mycket bättre om du har bekväma kläder som du trivs i. Det är någonting med att köpa nya träningskläder som får mig att vilja träna ännu mer!

4. Ät alltid någonting innan. Det räcker inte med att du åt en lunch 4 timmar innan. Jag äter alltid kolhydrater innan ett träningspass eftersom det ger som mest energi. Jag tar oftast en macka på mörkt bröd och massa sallad, skinka och ost.

5. Varje träningspass är ett steg närmre till ditt mål. Oavsett om ditt mål är att känna dig frisk och bra inombords, att gå ner i vikt eller bygga muskler, så tar du ett steg närmre målet.

6. Ta på dig träningskläderna! Det finns ingen återvändo och du är ju praktiskt taget redan mentalt halvvägs.

7. Sist men absolut inte minst, träna för att du mår bra av det. För mig är känslan efter ett träningspass det bästa som finns. Att bara fokusera på utseendet kommer göra att du tröttnar. Jag brukade göra det och gav upp. Men när jag fokuserade på hur jag mådde blev det så mycket roligare och jag började även att se resultat på min kropp.

Ha det bra!


Likes

Comments

Igår kväll gick jag vid runt kl halv 9 på kvällen till min pojkvän. Han skulle möta mig på vägen eftersom det var mörkt och det var självklart att jag inte skulle gå själv. Men varför är det så självklart?

Medan jag gick började jag kolla bakåt och se mig omkring om någon var där. När alla bilar åkte förbi var jag så paranoid så att det såg ut som att de saktade ner för att stanna, jag började såklart gå fortare. Men de stannade inte men ändå var jag orolig. Jag går inte med båda hörlurarna i längre, för att kunna höra min omgivning. Om någon skulle gå bakom mig skulle jag höra det. Jag var ju tvungen att ringa min pojkvän för då kan inte nån göra mig något, eller hur?

Varför ska man behöva vara rädd för att gå själv på kvällarna? Jo kanske till exempel för att det var en kvinna i min stad som blev attackerad av TRE killar, inte långt ifrån där jag bor. Och det är därför jag skriver detta. Det är väl det man är rädd för? Och man blir ju lite smått panikslagen när en kille i munkjacka går på andra sidan gatan. Det är heller inte rättvist, han är säkert bara påväg hem, vill ingen nåt ont i världen. Men ändå är jag på min vakt för att börja springa...

Det ska inte behöva vara så och ärligt talat vet jag inte vad man kan göra för att det ska upphöra, kanske attackerna och dumheterna måste sluta för gott! Jag vill iallafall kunna gå avslappnad utan att behöva komma upp med en plan i huvudet utifall någon skulle få idéen att attackera mig bakifrån.

Nu har jag fått skriva av mig, kändes bra.

  • 297 readers

Likes

Comments

Då har jag gått min första vecka i andra året på gymnasiet. Jag har fått ett väldigt bra schema, börjar i genomsnitt kl 9 och slutar vid kl 15. Har även nya lärare och ett nytt ämne. Idag hade vi vanligt schema på förmiddagen och på eftermiddagen hade vi grupp aktiviteter för att lära känna de nya ettorna.

Efter skolan gjorde jag lite läxor, har fått en bok att läsa på 450 sidor och dessutom är den på svenska vilket jag aldrig brukar läsa i vanliga fall, men den verkar vara ganska bra ändå. Efter det åkte jag ut med min mamma och syster för att övningsköra. Det gick bra förutom att jag måste öva lite på att bromsa hehe. Ett tips jag har för er som övningskör (av egna erfarenheter): Sväng inte vänster i en rondell...

Första veckan som jag har varit hemma har varit lite kaos hemma hos min mamma. De flyttade nämligen när jag var i Italien, så vi lever just nu i lådor. Vi ska bo här i två månader eftersom de renoverar vår gamla lägenhet. Det jobbigaste är att vi inte får hänga upp nåt på väggarna, mitt rum ser så tråkigt ut. Men det bästa med att vara hemma är att jag har fått rutiner på dagarna igen, det blir mycket lättare att planera träningen och kosten och därför mår jag så mycket bättre, trots att man är så trött på kvällarna efter skolan. Tur att det är helg så att man kan vila upp sig :) :)

(Credit och tack till min vän Alva då jag snodde bilden av henne, hehehe)

Likes

Comments