Har på känn att jag oftast bloggar då jag som mest har ångest. Har varit ångestfri ca 2veckor och Boooom så kommer en attack igen. Helt onödig och samma sak igen att min hjärna talar att jag är värdelös och att min pojkvän inte alls älskar mig. Wtf hjärna?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vaknade 8, men slumrade till någongång och steg upp 9:15. Det är ju inte direkt tidigt, men har ju varit hemma så länge att jag kan sova allt för länge, eller tills jag orkar stiga upp. Tänkte att jag skulle äta nåt hälsosamt till frukost och fixa bananplättar. Vidrigaste jag någonsin gjort. Det luktar bränt i hela köket och konsistensen var jätte gummig. Och brända.

Nu ska jag ännu laga mej snabbt klar och ut med hunden en sväng och sen provrida en finnhäst!

Likes

Comments

Jag är jätte nojig. Lite väl överdrivet nojig.

Nu nojar jag mig över vinterkräksjukan som många bekanta har eller haft. Personer kommer till butiken och köper jaffa och blåbärssoppa. Den kombinationen får mig att tvätta händer så fort jag kan. Men alla som köper jaffa och blåbärssoppa skillt eller tillsammans behöver väll inte ha någon där hemma med magsjuka, eller?

Så fort någon pratar om norovirus eller annars bara magsjuka blir jag väääldigt illamående. Var smittad förra våren och hoppas jag inte behöver lida av äckelheten i år igen och att jag kan hållas 10år igen utan att spy pga äckel magsjuka. Har annars också obehag för sånt när jag har kräkfobi med kanske lite för känsliga kräkreflexer. Blä.

Likes

Comments

Netflix serien som hyllats och kritiserats - mina åsikter.

Jag tycker personligen att de som tycker att serien "romantiserar självmord" har fel! Serien visar i verklig detalj hur man inte kan ta föregivet en annan person och hur elaka ens skolvänner kan vara. Hur missförstådd man blir som skolelev och hur snabbt rykten sprids och hur lätt det är att trycka ner någon annan för man själv är feg. Ja, det är en kliché higschool atmosfär, men den är också väldigt realistisk. Kanske jag förstår hur det kändes för den fiktiva huvudpersonen, Hannah Baker, hur hon blev utsatt för allt som händer i serien.

Atmosfären i skolan efter hennes död är väldigt verklig hur andra i mina f.d skolor betett sig när ett självmord (och andra "icke självförvållade" dödsfall för den delen) skett. De andra fortsätter leva sitt liv och bryr sig inte, men försöker smöra för andra medan det oftast finns en person, som i 13 skäl varför är det Clay Jensen som bryr sig och sörjer och tagit händelsen hårt.

De som tycker att alla "drama Queens" och "attention whores" bara är över dramatiska, är dom bara det? PRATA! Stöd dem, sprid inga falska rykten eller andra personliga saker för den delen, var deras vänner. Jag känner igen mig i både Hannahs och Clays situation. Jag har blivit mobbad, varit ensam, haft 0 vänner och varit den som brytt sig och inte förstått och vill förstå vad och varför. Serien är verkligen Inte en manual för självmord, som den också fått kritik som. Den visar hur viktigt det är att finnas för varandra och hur det kan gå när den utsatta inte längre orkar.

Likes

Comments

Har faktiskt inte hänt så mycket i mitt liv på dessa snart gångna 2 månaderna. Blev ingen båtpraktik så jag stannade hemma och deppade någon vecka tills jag tog reda på om jag kunde vara i skolan istället. Jag gick i skolan och fick bort en del ämnen så har inte matematik och modersmål alls nästa skolår! Duktig jag! Såhär allmänt med mitt mående så nja, varit en konstig känsla och träffade min ADHD läkare här i veckan och jag vart tydligen deprimerad. Nå, fick ny antidep, som har brett användningsområde som t.ex depression, adhd symptom samt rökavvänjning. Fucking perfekt ju.

Min mor jobbar ju i Norge och i helgen är hon hemma! Kjempeflott att ha henne hemma, jag var och hämta henne från färjfästet och åkte in till Nagu big city och gick omkring i butiken och så kom hon hem till mej och min kjæreste och umgicks lite. Stackar pojkvännen min som redan ligger och sover och jag är högljudd som fan och tömmer bykmaskinen!

Nu ska jag laga undan maten och duscha och slappa så kanske jag får sömn i natt!

Likes

Comments

Lol, något bra mitt i allt skit som pågår så klarade jag teoriprovet på tisdag och fick uppkörning bokad på torsdag och i made IT 😎 första i familjen som klarat båda på första.

Dock kändes det fel när jag på torsdag hoppade i -89:an och körde. Det kändes ännu mer fel när jag körde -11:ans Caddy, så jag vill inte köra. Jag har vilja ha körkort och själv få köra så länge jag kan minnas och nu snart 3år sedan som jag fyllde 18 och har äntligen körkort så vill jag inte. Känns som penghask. Jag betalade hela skitet själv, med någon liten sponsring jag dock spenderade upp till något annat.

Likes

Comments

Seriöst. Detta självhat är oacceptabelt! Hatar min ADHD (impulsiviteten och starka negativa känslorna), mitt utseende, min kropp, min jävla övervikt. Sedan jag fick remiss skickat till överviktsklinik har jag insett hur jävla äckligt fet jag är. Jag har förut bara sett ett tal för mycket kilon men nu vill jag spy varje gång jag ser mig i spegeln, tycker synd om alla som måste se på min feta äckliga kropp. Och blir så frustrerad då jag försöker gå ner i vikt och äter under rekommenderad dagsintag av kalorier, men vikten ökar.

Såhär känner jag mig.

Likes

Comments

Är så lycklig att 2016 äntligen är över! Måste säga att det var underbart när livet log men när ångesten kom och drog mig med till sin mörka soda var det ett endaste ett helvete. Sedan kl 00:01 har jag bestämt mig att se på saker från positivare synvinkel. Det bästa är att jag vaknade upp utan baksmälla och fått sovit någorlunda ordentligt. Fick fira det nya året med de närmaste vännerna och i ett litet sällskap och det var skönt, då det inte blev en massa drama. Vi åt grillat, lite rådjurs ytterfilé, kyckling och potatissallad! Hahah, lite "midsommarmat" är väll okej på sista dagen av året? Mums!

Nu ska jag äta lite jullådor (morot & potatislåda) till frukost och så ska jag ta mig upp till svärföräldrarna och hämta hem vår hund och hälsa på jägarna i slakteriet!

Likes

Comments

Så som 2016 har varit depremirande för många andra har det surprise surprise varit deprimerande även för mig.

Januari
Dålig start på året. Gjort bort mig. Ångest. Tänk om pojkvännen tröttnat vad jag skämde ut mig för på årets sista fest? Nej, som tur är det iallafall. Började vara mera i stallet igen efter julhelgen, få spendera tid med finafina fyrbenta vänner. Operation inväntade i februari och var nervös.

Februari
Då var dagen jag skulle bli opererad här och åkte in till Åbolands. En liten hysteroskopi som jag fick bekräftad diagnos på endometrios och hormonspiral som "botemedel" (endometrios kan icke botas). Åkte på kryssning med Nagu ungomsförenings styrelse och den var kul, dock obehaglig pga mina smärtor i livmodern. Var ganska invalidiserad i stallet men åkte dit ändå, ville ju sköta "mina" hästar.

Mars
Inget speciellt hände i mars.

April
Jag och min systerdotter fyllde år, vi firade mig hemma hos mig och pojkvännen 2dagar. Lördag var det min familj som inkluderar mamma, syster, storebror och min systers 2 barn. På söndag firade vi med pojkvännens familj. Av dem fick jag så mycket så jag fick en ny telefon skaffad. Finally. 4 månader med en trög gammal Sony xperia! Dagarna gick och vädret blev varmare. Spenderade såklart mina dagar i stallet med finaste Lukas och Lina. Visste ännu inte när våra sista dagar skulle bli. Den 28:e April när vi stod i hagen kom beskedet att den 29.4 skulle Lukas tas bort. Mitt hjärta brast.

Maj
Problemproblemproblem

Juni
Skolavslutning, sommarjobbet började och stressen fick sin början. Var inte många dagar ledig i Juni. Midsommarveckan skaffade vi världens finaste, taxen Elli!

Juli
Jobb,jobb,jobb. Pengar rullade in. Livet log, trodde jag. Jag gick in i väggen. Flera dagar på jobb som jag grät. Fick inte luft och jag trodde jag skulle få hjärtattack och dö. En dag på jobb var jag hela 1,5h tills ambulansen kom på plats. Blev sjukskriven, fick utskrivet sertralin och då började jag käka antidepressiva. Blev förvirrad av medicinerna och var labil. Fick spendera några underbara dagar med pojkvännen som inkluderade simning, bastubad i tunna, båtåk. Ljuvligt.

Augusti
Skolan började. Tillbaka i helvetet. Trivdes ok dock.

September
Började gå hos psykolog pga diagnostiserade panikångesten från juli och pga medicineringen mot paniken. Det var konstigt bra att gå där. Skolläkaren skicka en remiss till ADHD utredningar.

Oktober
ADHD utredningarna började.

November
Diagnostiserad ADHD

December
Ångest, en aning deprimerad. Fick remiss skickad till överviktskirurgi!!!

Likes

Comments