4 skott avfyrade jag igår, 90sekunder tid och i stress och nervositet fick jag alla 4 skotten innanför en cirkel på 23cm från 75meters avstånd. Detta betyder alltså att jag skjöt ett godkänt älgprov. Jag klarade det! Lite problem fick jag när jag laddade om och fick inte i låset, men tiden räckte till mitt klåpande.

Området man skall skjuta i är markerat med vitt, och ringen är ganska svag, igentligen såg jag inte heller ringen i kikarsiktet men såg vart de mesta träffarna var så jag sikta på dom.

Bild: suomen riistakeskus

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hur det känns att övertänka allt: att åka in till Åbo för att köpa byxor har hela sommaren tagit mina krafter, haft flera panikattacker för att jag har varit orolig. Jag var rädd att åka till Åbo, för att jag trodde jag skulle bli knivhuggen mitt i stan, eller ja, jag övertänkte att jag skulle bli knivhuggen på gågatan. Att jag har gått omkring och varit rädd att något sånthär skulle hända för 3månader sedan, eller för 2veckor sedan när jag äntligen kände mig säker att hoppa på bussen och åka iväg. På bussresan gjorde jag några andningsövningar för att lugna ner mig för något som inte kunde hända mitt på ljusa dagen. Väl framme så var jag lugn men gick i butikerna hastigt, för jag var ändå rädd att något hemskt kunde hända. Efter 1,5h satt jag på bussen hem till Nagu igen och kände mig duktig som övervann min dumma panikångest att vistas i en större stad. Att tänka hela tiden "tänk om" är jobbigare än nån av er kan tro. Gissa vem som kommer börja få panikattacker med jämna mellanrum igen? En kvinna blev mördad ca 50meter från vårt gamla hem ovanför Salutorget. Det känns så jävla fel!

Helt oförståeligt att någon år så sjuk i huvudet för att utföra sånahär dåd. Min magkänsla hade rätt, hade hoppats att min magkänsla och mitt "tänk om" bara var en del av min jäkla ångest. (Terrorattacken hände igår och jag var som tur hemma och sjuk men hade annars kanske åkt in och köpt ett par nya byxor igen)

Sånahär sjuka människor borde lida. Men alla ni jävla rasister är bara dumma i huvudet som använder typ MV-lehti som källa (nånsin hört om källkritik?) och tror 100% vad som skrivs där och att vi "suvakkin" är blåögda när ni rasister är mer blåögda? Man kan inte skylla på varenda utlänning för vad som hänt, då de flesta bara vill bort från våldsamheter, men våldsamheterna följer efter dom, tror ni att dom vill ha sånthär skit här? Hur mänskligt är det att säga att alla oskyldiga flyktingar ska dödas, varför förtjänar oskyldiga dö? Då är alla vanliga finländare lika mycket terrorister som deras egna, tar livet av oskyldigt folk. Kriminella kunde helt bra stanna kvar i hemskheterna.

Tänker även extra mycket på anhöriga och de drabbade själv!

Likes

Comments

Idag startade jag min morgon med en semla och kaffe på seo med en vän, satt i ca 1h tills hon for iväg till skolan. Jag blev kvar och sällskapet byttes. Sen var jag hem en sväng och funderade på vad för mat jag skulle göra och drog iväg till butiken och apoteket. Nu har jag hemska glutenutslag igen... Åkte ner till seo igen, för att köpa cigg och drack en Cola och pratade lite med andra vänner där, sen hem igen för att laga mat och vänta hem gubben. Tanken var köttmakaronilåda men hittade ingen form så fick bara blanda ihop köttet med makaronerna, men det blev ju gott ändå.

Efter maten gjorde vi oss iordning för att åka till skjutbanan. Min första gång där och inte så illa faktiskt! Min första serie var 10,9,8,8, andra serien var lite sämre och den sista var bra igen; 10,9,8,7! Jag skjöt bara på stående och 4 skott, för jag är ännu så ny skytt och inte skjutit så mycket tidigare men ska väll så småningom börja våga skjuta på löpande med!

Likes

Comments

Inte bloggat igen på ett tag, men nu tänkte jag sitta ner och försöka skriva ett inlägg.

Jobbat väldigt lite i sommar så på jobbplan har det inte varit intensivt men annat har hänt. Har varit mycket på bygget och sett på när gubben min byggt, medan jag har lekt med vår hund eller solat. Nu är sommaren officiellt över och imorgon kör skolan igång igen. Och jag är värdelös och oduglig igen en gång när det kommer till skola.

I sommar gick min iPhone sönder, utan förvarning och den dog. Den gav upp kontraktet, helt plötsligt. Så det är också en orsak till att bloggandet stannat upp, men nu har jag köpt en iPhone SE istället och är helkär i denna, och så är den roséguld ❤️

När det kommer till den kommande jaktsäsongen ser det ljusare ut, idag skjöt jag för första gången med älgstudsare och träffade till och med tavlan och imorgon till skjutbanan för att öva inför lördagens skjutprov!

Likes

Comments

Vaknade 8, men slumrade till någongång och steg upp 9:15. Det är ju inte direkt tidigt, men har ju varit hemma så länge att jag kan sova allt för länge, eller tills jag orkar stiga upp. Tänkte att jag skulle äta nåt hälsosamt till frukost och fixa bananplättar. Vidrigaste jag någonsin gjort. Det luktar bränt i hela köket och konsistensen var jätte gummig. Och brända.

Nu ska jag ännu laga mej snabbt klar och ut med hunden en sväng och sen provrida en finnhäst!

Likes

Comments

Jag är jätte nojig. Lite väl överdrivet nojig.

Nu nojar jag mig över vinterkräksjukan som många bekanta har eller haft. Personer kommer till butiken och köper jaffa och blåbärssoppa. Den kombinationen får mig att tvätta händer så fort jag kan. Men alla som köper jaffa och blåbärssoppa skillt eller tillsammans behöver väll inte ha någon där hemma med magsjuka, eller?

Så fort någon pratar om norovirus eller annars bara magsjuka blir jag väääldigt illamående. Var smittad förra våren och hoppas jag inte behöver lida av äckelheten i år igen och att jag kan hållas 10år igen utan att spy pga äckel magsjuka. Har annars också obehag för sånt när jag har kräkfobi med kanske lite för känsliga kräkreflexer. Blä.

Likes

Comments

Netflix serien som hyllats och kritiserats - mina åsikter.

Jag tycker personligen att de som tycker att serien "romantiserar självmord" har fel! Serien visar i verklig detalj hur man inte kan ta föregivet en annan person och hur elaka ens skolvänner kan vara. Hur missförstådd man blir som skolelev och hur snabbt rykten sprids och hur lätt det är att trycka ner någon annan för man själv är feg. Ja, det är en kliché higschool atmosfär, men den är också väldigt realistisk. Kanske jag förstår hur det kändes för den fiktiva huvudpersonen, Hannah Baker, hur hon blev utsatt för allt som händer i serien.

Atmosfären i skolan efter hennes död är väldigt verklig hur andra i mina f.d skolor betett sig när ett självmord (och andra "icke självförvållade" dödsfall för den delen) skett. De andra fortsätter leva sitt liv och bryr sig inte, men försöker smöra för andra medan det oftast finns en person, som i 13 skäl varför är det Clay Jensen som bryr sig och sörjer och tagit händelsen hårt.

De som tycker att alla "drama Queens" och "attention whores" bara är över dramatiska, är dom bara det? PRATA! Stöd dem, sprid inga falska rykten eller andra personliga saker för den delen, var deras vänner. Jag känner igen mig i både Hannahs och Clays situation. Jag har blivit mobbad, varit ensam, haft 0 vänner och varit den som brytt sig och inte förstått och vill förstå vad och varför. Serien är verkligen Inte en manual för självmord, som den också fått kritik som. Den visar hur viktigt det är att finnas för varandra och hur det kan gå när den utsatta inte längre orkar.

Likes

Comments

Har faktiskt inte hänt så mycket i mitt liv på dessa snart gångna 2 månaderna. Blev ingen båtpraktik så jag stannade hemma och deppade någon vecka tills jag tog reda på om jag kunde vara i skolan istället. Jag gick i skolan och fick bort en del ämnen så har inte matematik och modersmål alls nästa skolår! Duktig jag! Såhär allmänt med mitt mående så nja, varit en konstig känsla och träffade min ADHD läkare här i veckan och jag vart tydligen deprimerad. Nå, fick ny antidep, som har brett användningsområde som t.ex depression, adhd symptom samt rökavvänjning. Fucking perfekt ju.

Min mor jobbar ju i Norge och i helgen är hon hemma! Kjempeflott att ha henne hemma, jag var och hämta henne från färjfästet och åkte in till Nagu big city och gick omkring i butiken och så kom hon hem till mej och min kjæreste och umgicks lite. Stackar pojkvännen min som redan ligger och sover och jag är högljudd som fan och tömmer bykmaskinen!

Nu ska jag laga undan maten och duscha och slappa så kanske jag får sömn i natt!

Likes

Comments

Lol, något bra mitt i allt skit som pågår så klarade jag teoriprovet på tisdag och fick uppkörning bokad på torsdag och i made IT 😎 första i familjen som klarat båda på första.

Dock kändes det fel när jag på torsdag hoppade i -89:an och körde. Det kändes ännu mer fel när jag körde -11:ans Caddy, så jag vill inte köra. Jag har vilja ha körkort och själv få köra så länge jag kan minnas och nu snart 3år sedan som jag fyllde 18 och har äntligen körkort så vill jag inte. Känns som penghask. Jag betalade hela skitet själv, med någon liten sponsring jag dock spenderade upp till något annat.

Likes

Comments