Igår kom min vän Stefan förbi på kvällen, han var hos mig tills klockan närmade sig 02, och vi pratade om allt möjligt mellan himmel och jord. Det bästa var när jag plötsligt insåg hur mycket jag kommer sakna honom och hur mycket det betyder för mig att ha honom i mitt liv. När vi låg och glodde på någon dokumentär på netflix så sa jag det till honom - "jag är bara så glad att vi fortfarande är vänner". Det var ömsesidigt, och han svarade även med att tacka för att jag alltid funnits vid hans sida när andra lämnat honom, trots att de sagt att "de alltid ska finnas där". Han har funnits där som ett underbart stöd för mig med, och det spelar ingen roll att vi inte pratar varenda dag, vi båda vet att omtanken och en öppen dörr finns. Handlingar väger mer än ord.

Idag lunchade jag med en annan vän, Lovisa. Också en fantastisk människa med världens största hjärta.
Hon och Stefan har många gemensamma drag, men det största (och viktigaste) är att vi kan ha så kul ihop men också att psykisk ohälsa är ett lika aktuellt samtalsämne, helt utan fördömande och oförstånd. Vi är på samma mentala våglängd. Sådana vänner är så dyrbara. Ingenting är pinsamt eller något man känner skam inför. Samt att de båda tillför mig så mycket lärdom, leenden och positiv energi.

Nästa vecka ska jag faktiskt bo tillsammans med Lovisa, hennes karl och hennes två barn. Det är sista veckan här i Skellefteå samt min sista jobbvecka (10-20 varje dag) så det blir smidigt då jag ändå jobbar i stan. Den lilla familjen, oj vad de betyder mycket för mig. Hennes lilla son och dotter, de har snott mitt hjärta och charmar sönder mig varje gång vi ses.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

CommentsJag tänkte göra lite som back in the days - jag vet inte ens om detta är en grej i bloggosfären längre... - och svara på diverse frågor genom en blogglista, så man kan få ett hum om vem jag är!

1. Vem litar du på? Mina närmsta vänner!

2. Vart skulle du vilja vara just nu? På ett flygplan.. 😜

3. Favoritstad? Umeå

4. Vilket är ditt favoritnummer? 69 hehe nä okej, 7!

5. Vad var det senaste du åt? Choklad

6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då? En babyrosa

7. Hur är vädret just nu? Ser rätt nice och soligt ut

8. Vem var den senaste personen du pratade i telefon med? Sandra

9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet? Ögonen och håret, samt "approachen", om det är något självförtroende som lyser ut haha.

10. Vad har du för skostorlek? 39

11. Favorit tv-program? Ooooj jag ser typ aldrig på tv längre! Jag är en frågesportsnörd och NÖRDADE tamefan Vem Vet Mest förut. Gillar dokumentärer och polisserier

12. Har du några syskon? Ja typ 7 stycken (inte överdrift)

13. Längd? 167

14. Hårfärg? Blond!!!! Ska aldrig mer vara brunett, trivs allra bäst i ljust.

15. Ögonfärg? Blå

16. Använder du kontaktlinser? Nej men borde skaffa pga lost glasses

17. Favorithögtid? Halloween och jul

18. Favoritmånad? Augusti/september/oktober

19. Har du gråtit någon gång utan anledning? Nää har alltid anledning

20. Vilken var den senaste filmen du såg? Before I Wake, en skräckis som faktiskt var sevärd. Inte så värst läskig, men sevärd.

21. Favoritdag på året? Min födelsedag!!! Haha

22. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt? Nej men för lat kanske hahaha

23. Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)? Nej jag vill inte dö

24. Kramar eller kyssar? Båda så nice

25. Choklad eller vanilj? Choklad, fast vanilj på glass

26. Har du tatueringar? Ja ett antal

27. Vad lyssnar du på just nu? Lana del Rey aka min favorittjej

28. Är du kär i någon kändis? Kär och kär, jag har vissa som får det att bulta nalta extra

29. Vilka böcker läser du just nu? Ingen :(( har massa olästa som bara väntar på att öppnas. Ska börja läsa igen

30. Piercingar? Öron, läpp, tunga och en dermal

31. Favoritfilmer? Har så många!!! Älskar pskykologiska thrillers och dumma komedier i stil med Step Brothers, och allt med Steve Carrell

32. Favoritsport? korvätartävling mvh vegitarianen

33. Vad gör du just nu? Ligger och myser bara

34. Smöriga, naturella eller saltade popcorn? Smör och salta

35. Hundar eller katter? Bååååde och, älskar djur orimligt mkt

36. Favoritblomma? Kan inte välja en favorit, gillar blommor jäättemycket men kan aldrig hålla de levande.

37. Har du blivit påkommen med att göra något du inte får göra? Får och får..... något som kanske andra inte borde sett, haha.

38. Har du en bästa kompis av det motsatta könet? Jaaaa det är dom bästa kompisarna, gud vad jag kommer sakna min Micke och Stefan

39. Har du älskat någon någon gång? Jojomen

40. Vem vill du träffa just nu? Micke och Stefan för att jag precis skrev deras namn haha, vill träffa mina småsyskon som varit bortresta hela sommaren..

41. Är du fortfarande vän med folk från skolan? Ja, typ inga från grundskolan men från folkhögskolan!

42. Hur imponera man på dig om man är kille? Vara charmig och visa genuint intresse, vara omtänksam och gärna kunna spela instrument (och försök lär mig men helst inte bli arg när jag inte kan)

43. Gillar du att flyga med flygplan? Ja! Förutom när öronen sprängs

44. Höger- eller vänsterhänt? Höger

45. Hur många kuddar sover du med? 3 minst

46. Saknar du någon? Jaaa så många

47. Lyssnar på radio? Jättesällan

48. Bästa beslutet du har gjort i år? Släppa folk som tar mer energi än vad de ger, samt beslutet om Miami :))

49. Sämsta beslutet i år? Att hålla kvar vid vissa personer liiiite för länge

50. Din senaste nerladdade app? Spotify

Likes

Comments

Hej!

Jag sitter kvar i norra Sverige, några veckor till. Startar blogg för att kunna dokumentera min resa, både för mig själv och för andra!
Jag har bloggat tidigare i livet, men har alltid tappat intresset efter några månader. Men jag ska försöka hålla den uppdaterad nu. Nu har jag ju (förhoppningsvis) något riktigt roligt att skriva om, haha!

Den 17 September påbörjar jag resan till Miami. Såklart känns det helt fantastiskt, men jag kan inte riktigt greppa det än. Det blir lite mer konkret för varje dag det närmar sig.
Jag ska bo på ett campus på Miami Beach och dela rum med tre andra elever. Bara det ser jag verkligen fram emot, jag som älskar att träffa nya människor, och nu när det kanske är tre personer från tre helt olika länder - så himla spännande!

Bildresultat för miami beach campus ef


Vad kommer jag sakna?
Självklart kommer jag sakna min familj. Mina föräldrar, styvföräldrar, alla mina syskon, min mormor!
Mina vänner kommer jag sakna jättemycket. Min vän Mikaela gråter redan över att jag ska åka, haha.
Jag kommer sakna tystnaden och lugnet, den norrländska luften. Samt den trygghet jag känner iomed att jag kan lilla Skellefteå utan och innan.

Några av mina vänners/familjs födelsedagar (inklusive min) infaller under perioden jag är borta. Det kommer kännas lite tomt, men förhoppningsvis har jag skapat ett fint kontaktnät innan min födelsedag så jag slipper fira den ensam.

Som sagt åker jag den 17 september, och veckan innan så reser min mor och styvfar iväg på ett annat äventyr utomlands så det blir ett dubbelt avsked. Mamma grinar för att de inte kommer kunna säga hejdå på flygplatsen, men det är nog lika bra. Jag föredrar att bara åka -skulle jag ha en tårögd mor bredvid mig hade jag också gråtit och fått väldigt svårt att ge mig av. Det är vid sånahär tillfällen jag verkligen prisar sociala medier.

Likes

Comments